Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Εσωτερική υποτίμηση με μειώσεις μισθών και τιμών στον ευρωπαϊκό Νότο «βλέπει» η Grant Thornton


Η πρόσφατη έρευνα International Business Report (IBR) της Grant Thornton δείχνει ότι οι χώρες PIGS (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία) τείνουν να υποβάλλονται σε μια διαδικασία εσωτερικής υποτίμησης, καθώς παρουσιάζονται αδύναμες να υποτιμήσουν τα νομίσματά τους ως μέσο αύξησης της ανταγωνιστικότητας των τιμών των αγαθών και υπηρεσιών τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι μισθοί και οι τιμές πώλησης προϊόντων στις χώρες αυτές φαίνεται ότι θα μειωθούν σε σχέση με άλλες χώρες, ως συνέπεια των μέτρων λιτότητας και των χαμηλών επιπέδων ανάπτυξης της οικονομικής δραστηριότητας.

Tιμές πώλησης

Τα πρόσφατα αποτελέσματα της έρευνας IBR δείχνουν ότι, ενώ μέσα στους επόμενους 12 μήνες οι επιχειρήσεις σε άλλες χώρες θα αυξήσουν τις τιμές πώλησης αγαθών και υπηρεσιών, στις χώρες PIGS οι μειώσεις τιμών θα είναι περισσότερες από τις αυξήσεις. Σε αυτές τις χώρες, οι οποίες έχουν λάβει πακέτα διάσωσης, μόνο το 11% των επιχειρήσεων σχεδιάζουν να αυξήσουν τις τιμές πώλησης μέσα στους επόμενους 12 μήνες (δηλαδή 11% των επιχειρήσεων σχεδιάζουν να μειώσουν τις τιμές σε σχέση με εκείνες που σχεδιάζουν να τις αυξήσουν), σημειώνοντας μεγάλη πτώση από το ποσοστό των 3% που καταγράφηκε το προηγούμενο τρίμηνο. Το αντίστοιχο ποσοστό παγκοσμίως είναι 24%. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία, το ποσοστό αυτό είναι 18% (σε σύγκριση με -16% και -4% αντίστοιχα του α’ τριμήνου), και στην Ισπανία -9% (σε σύγκριση με 0% το α’ τρίμηνο). Αντίθετα, κατά μέσο όρο, το 24% των επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο θα αυξήσουν τις τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών τους κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών: 36% των επιχειρήσεων στις χώρες BRIC, 33% στη Βόρεια Αμερική και 42% στη Λατινική Αμερική.

Επιπλέον, σχεδόν καμία επιχείρηση στις χώρες PIGS (μόλις 1%) δεν σχεδιάζει αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες. Αντιθέτως, το 15% των επιχειρήσεων θα μειώσουν τους μισθούς και το 49% σκοπεύουν να μην προσφέρουν καμία αύξηση. Από την άλλη πλευρά, μόλις 2% των επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο σκοπεύουν να μειώσουν τους μισθούς κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών, ενώ το 17% των επιχειρήσεων σχεδιάζουν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό.

Ειδικότερα, δεν υπάρχουν επιχειρήσεις στην Ελλάδα που σκοπεύουν να προσφέρουν μισθολογικές αυξήσεις τους επόμενους δώδεκα μήνες, ενώ το 36% των επιχειρήσεων σχεδιάζουν να μειώσουν τους μισθούς.

Είναι εντυπωσιακή η σύγκριση αυτού του ποσοστού με το 73% των επιχειρήσεων στις οικονομίες BRIC που σχεδιάζουν να προσφέρουν αυξήσεις αντίστοιχες με τα επίπεδα του πληθωρισμού, 19% εκ των οποίων θα είναι πάνω από τον πληθωρισμό. Στη Βόρεια Αμερική οι εργοδότες είναι ακόμη πιο γενναιόδωροι, αφού 85% των επιχειρήσεων σχεδιάζουν να προσφέρουν αυξήσεις μισθών στο προσωπικό, εκ των οποίων το 24% πάνω από τον πληθωρισμό. Ακόμη και στην Ε.Ε., ως σύνολο, πάνω από τις μισές επιχειρήσεις (54%) θα αυξήσουν τους μισθούς, με το 10% εξ αυτών να προσφέρει αυξήσεις τουλάχιστον αντίστοιχες με το επίπεδο του πληθωρισμού.

Λιτότητα

Ο Ed Nusbaum, CEO της Grant Thornton International, αναφέρει: «Οι οικονομικές συνθήκες στις χώρες PIGS είναι τώρα πολύ δύσκολες για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τα ποσοστά ανεργίας σε χώρες, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα είναι πάνω από 20% και τα μέτρα λιτότητας είναι οδυνηρά. Ως συνέπεια, αν και ο δρόμος είναι μακρύς, αρχίζουμε και βλέπουμε αυτό που ονομάζουμε «Gre-valuation». Μία εσωτερική υποτίμηση, σύμφωνα με την οποία τα χαμηλά επίπεδα ζήτησης πιέζουν προς τα κάτω τις τιμές και τις μισθολογικές δαπάνες.

Αν και αναμφίβολα αυτή η διαδικασία είναι οδυνηρή, θα παρέχει στις επιχειρήσεις των χωρών αυτών ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την πώληση αγαθών εγχώρια ή στο εξωτερικό, δεδομένου ότι οι άλλες χώρες θα αυξάνουν τις τιμές πώλησης των προϊόντων τους».

«Βλέπουμε θεμελιώδεις οικονομικές δυνάμεις να λειτουργούν. Αυτή η περίοδος λιτότητας που οδηγεί σε χαμηλότερες τιμές εφαρμόστηκε και στις βαλτικές χώρες. Από αυτές, η Λετονία έχει αρχίσει ήδη να αναπτύσσεται και έχει πρόσφατα επαινεθεί για την επιτυχία της από το ΔΝΤ. Αυτή η περίοδος δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε ευχάριστη, αλλά το παράδειγμα της Λετονίας μας δείχνει ότι μπορεί να είναι επιτυχής».

Μείωση μισθών

Kαμία επιχείρηση στις χώρες PIGS (μόλις 1%) δεν σχεδιάζει αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες ενώ το 15% των επιχειρήσεων θα μειώσουν τους μισθούς και το 49% σκοπεύουν να μην προσφέρουν καμία αύξηση.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν επιχειρήσεις που σκοπεύουν να προσφέρουν μισθολογικές αυξήσεις τους επόμενους δώδεκα μήνες, ενώ το 36% των επιχειρήσεων σχεδιάζουν να μειώσουν τους μισθούς.

Πηγή: imerisia.gr

Μπράβο! “Πόρτα” σε Κεμαλοναζί από την ΕΛΑΣ


Δεν επετράπη η είσοδος στην Ελλάδα σε Τούρκο Βουλευτή …Λύσαξε ο Χατζηοσμάν.

3F869075C51FE83C94AD21505927BE5A.jpg
Αποκλειστικό-Η Ελληνική Αστυνομία στους Κήπους απαγόρευσε την είσοδο στην Ελλάδα σε Τούρκο Βουλευτή και σε στέλεχος του Ερντογάν Λυσώδεις οι προσπάθειες του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν να τους επιτραπέι η είσοδος !
%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CC%81%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82.jpg
Στοπ έβαλε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους του Έβρου, ηΕλληνική Αστυνομία, σε τρειςΤούρκους που συνόδευαν τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης, κατά την είσοδό του στην χώρα μας το μεσημέρι της Παρασκευής. Δεν τους επέτρεψαν να μπουν στην χώρα μας γιατί στα διπλωματικά τους διαβατήρια είχαν ως τόπο γέννησής τους Ελληνικές πόλεις ή χωριά με την Τουρκική ονομασία, κάτι που δεν επιτρέπεται. Πιο συγκεκριμένα απαγορεύθηκε η είσοδος στον Βουλευτή 
116.jpgΑνδριανούπολης Μεχμέτ Μουεζίνογλου γιατί ανέφερε την Κομοτηνή από την οποία κατάγεται ως Κιουμουρτζίνα!!! Η σύζυγός του Φειζέ στο διαβατήριο της έγραφε Κομοτηνή, αλλά την Ελλάδα ως Γκιουνανιστάν!!! Απαγορεύθηκε η είσοδος και στον Δρ Χαλήτ Τερέν που είναι Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας Τέχνης και Κουλτούρας και είναι στενός συνεργάτης του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγήπ Ερντογάν, γιατί ως τόπο 117.jpgγέννησης του έγραφε το χωριό Κιζίλαγάτς, που η επίσημη ονομασία του είναι Ραγάδα. Οι τρεις Τούρκοι περίμεναν πέντε περίπου ώρες στο τελωνείο των Κήπων, μήπως και βρεθεί κάποια λύση δια της Διπλωματικής οδού, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν και παρά τις προσπάθειες του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν. Οι Ελληνικές αρχές τήρησαν συμφωνία των δύο χωρών, όπου δεν αναγνωρίζονται Εθνικά τοπωνύμια, παρά μόνο τα διεθνώς επίσημα και αναγνωρισμένα από το επίσημο κράτος. Δεκάδες Τούρκοι δεν μπόρεσαν να περάσουν στην χώρα μας με παρόμοιο πρόβλημα,του τελευταίους μήνες, αφού αυτή η διαδικασία εφαρμόζεται συνεχώς. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν από Ελληνικής πλευράς είναι ότι υπάρχει σκοπιμότητα και σε αυτό το γεγονός, αφού με αυτόν τον τρόπο επιβάλλεται σε επίσημα έγγραφα να υπάρχει Τουρκική ονομασία.Αναμένονται εξελίξεις…
http://www.faros24.gr/

Η Γερμανία εξοπλίζεται ξανά!!!


Από μόνη της η απόφαση ίσως να μην προξενούσε ιδιαίτερη εντύπωση, αν λαμβανόταν σε άλλη χώρα και σε άλλον χρόνο. Όμως, στα πλαίσια της όλο και μεγεθυνόμενης γερμανικής αλαζονείας, των ξεκάθαρων διακηρύξεων πως «πλέον οδηγούμε την Ευρώπη, είμαστε στην κορυφή της», της απώλειας-έκλειψης της κάποτε μεταπολεμικής γερμανικής «σεμνότητας» και «αιδημοσύνης» λόγω της φρίκης του παρελθόντος κλπ, η απόφαση λαμβάνει αλλόκοτες διαστάσεις.
Το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο της Καρλσρούης ακύρωσε την πρόνοια που υπήρχε μέχρι τούδε στο Σύνταγμα της χώρας για μη χρήση όπλων από τον Γερμανικό Στρατό στο εσωτερικό της χώρας και του επέτρεψε να χρησιμοποιεί τα στρατιωτικά του μέσα και εντός της επικράτειας. Με αιτιολόγηση την «αντιμετώπιση καταστροφικών κινδύνων» και τον «πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία», η Bundeswehr θα μπορεί πλέον να οπλοφορεί και εντός της Γερμανίας, πάντα σε «εξαιρετικές περιπτώσεις» και «όχι εναντίον διαδηλωτών». Η απόφαση ανατρέπει την συνείδηση -αλλά και τη συνταγματική νομοθεσία- πολλών δεκαετιών ότι στα πλαίσια του «ποτέ ξανά» ο στρατός της Γερμανίας δεν έχει την δυνατότητα να οπλοφορεί εντός της ίδιας της χώρας.
Πέρα από τις καθαρά πρακτικές προεκτάσεις του ζητήματος, υπάρχει ένα τεράστιο κεφάλαιο συμβολισμού το οποίο απελευθερώνει δυσάρεστα ενδεχόμενα: η απολύτως καινοφανής νοοτροπία ότι «δεν πειράζει να άρουμε κάποιους από τους περιορισμούς που θεσπίσαμε ώστε να κατοχυρώσουμε το ‘ποτέ ξανά’. Πλέον έχουμε αλλάξει και έχουμε μάθει, δεν υπάρχει πια κίνδυνος». Συνδυαζόμενο με το ακάθεκτα αυξανόμενο κύμα του νεοναζισμού στην Γερμανία, αναρωτιόμαστε μήπως οι Γερμανοί παίζουν σιγά-σιγά με τις κλειδαριές του κουτιού της Πανδώρας.
Το ίδιο το Spiegel γράφει ότι «η απόφαση αφήνει περιθώριο για διαφορετικές ερμηνείες της» (Der Beschluss lässt Spielraum für Interpretationen).
Μέχρι σήμερα, τις αντίστοιχες αρμοδιότητες καταστολής κλπ. διατηρούσε αποκλειστικά η αστυνομία, με αποκεκλεισμένο το ενδεχόμενο συμμετοχής του στρατού (η θητεία στον οποίο σταμάτησε πρόφατα να είναι υποχρεωτική). Ο αποκλεισμός της επέμβασης του στρατού είχε επαναδιατυπωθεί νομικά και το 2006, μα ακυρώνεται σήμερα. Με απόφαση της κυβέρνησης, ο στρατός θα μπορεί να χρησιμοποιήσει από ένοπλους στρατιώτες μέχρι μαχητικά αεροσκάφη και πυραύλους για διάφορους «έκτακτους» κινδύνους και καταστροφές.
Το κεντροδεξιό CDU/CSU ανακοίνωσε με ικανοποίηση πως η απόφαση «καλύπτει ένα κενό». Οι σοσιαλδημοκράτες του SPD επισημαίνουν ότι πουθενά στην απόφαση δεν αναλύεται επακριβώς τί σημαίνει «σε περίπτωση καταστροφικών κινδύνων», με αποτέλεσμα να υπάρχει περιθώριο παρερμηνειών. Οι φιλελεύθεροι του FDP, καίτοι συγκυβερνούντες εξέφρασαν σαφέστατη αντίθεση: «η Δημοκρατία μας ανδρώθηκε με την πεποίθηση ότι ο στρατός δεν αποτελεί ‘βοηθητικό αστυφύλακα’».
Μήπως η Γερμανία… ξανά προς τη δόξα τραβά; Αργά αλλά σταθερά;
Κ.Λ.Μ.

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Μια φέτα ψωμί στα δύο…


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Ο Μπίλλυ ήταν ένας χαρωπός κούταβος. Χρώμα ανοιχτό καφέ, πεσμένα αυτιά και ουρά μονίμως σε κίνηση μόλις του μίλαγες. Σαν υαλοκαθαριστήρας. Τα μάτια του όμως ήταν όλα τα λεφτά. Έβλεπες ότι ήταν τζιμάνι. Καραβόσκυλο, μασκώτ του πληρώματος ενός γερμανικού εμπορικού ξηρού φορτίου, που ήρθε για να ξεφορτώσει και να ξαναφορτώσει στο λιμάνι του Πειραιά, το καλοκαίρι του ‘72. Ανεβοκατέβαινε τη σκάλα και χαζολόγαγε στο μουράγιο αλλά γεύμα δεν έχανε ποτέ. Μόλις του σφύραγαν οι ναύτες, εγκατέλειπε τα κολλητηλίκια με τους πειραιώτες αλανιάρηδες συναδέλφους κι ανέβαινε τρέχοντας τη σκάλα για να φάει κι αυτός με το πλήρωμα. Κάθε φορά που πέρναγε ο πατέρας μου και τον πετύχαινε στην αποβάθρα του ‘ριχνε κι ένα χάδι κι αυτός ανταπέδιδε με σκυλίσιες μαλαγανιές, ίδιες από το Αμβούργο ως τον Άγιο Διονύση.

Την μέρα που τέλειωσε η φόρτωση και το πλοίο έπρεπε να φύγει, το κουτάβι, ακολουθώντας ενδιαφέρουσες μυρωδιές ή τίποτα πειραιώτες κόπρους, είχε χαθεί μέσα στα ντοκ και στις αχανείς αποθήκες του λιμανιού. Βγήκε όλο το πλήρωμα για ώρες και τον έψαχνε αλλά άφαντο το κουτάβι. Σκασμένοι οι ναύτες, ρωτούσαν τους λιμενεργάτες αλλά η παντομίμα, τα εσπεράντο κι η γερμανικής επιμέλειας κυκλωτική έρευνα δεν έφεραν αποτέλεσμα. Μεγάλο το λιμάνι κι ο Μπίλλυ, με τα αδέξια κουταβίσια βήματα του είχε χάσει το δρόμο. Το πλοίο σήκωσε άγκυρα κι έφυγε. Τι να έκανε ο καπετάνιος; Να έλεγε στον πλοιοκτήτη ότι θα πλήρωνε σταλίες, μέχρι να βρουν το σκύλο;

Τον βρήκε ο πατέρας μου μετά από λίγες μέρες, κοντά σε μια γεφυροπλάστιγγα του ΟΛΠ, πεινασμένο και διψασμένο, να κλαίει αναζητώντας την «αγέλη» του, που ήδη θα είχε περάσει το Γιβραλτάρ. Τα σκυλιά θυμούνται τις μυρωδιές και το χάδι κι αμέσως ο απολωλός τετράποδος μούτσος βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά του πατέρα μου. Τον έβαλε στο καλάθι της  Μαρμάρως, της κατοχικής ΒΜW που ήταν το οικογενειακό μας μεταφορικό μέσο, και τον έφερε το απόγευμα στον Κορυδαλλό.
Η μάνα μου γκρίνιαξε στην αρχή αλλά γρήγορα, όσο μεγάλωνε το κουτάβι, φάνηκε ότι ένας σκύλος που δεν ήταν σαν τους άλλους. Εννοείται πως γίναμε κολλητοί κι όταν δεν μας έβλεπαν, ήμασταν μονίμως αγκαλιά. Τότε υπήρχε υστερία με τον εχινόκοκκο και μας λέγανε τρομακτικές ιστορίες. Μιλάμε για το 1972. Ποια εμβόλια και ποιος κτηνίατρος;
Μια μέρα μας «συνέλαβε» η μάνα μου επ’  αυτοφώρω στην αυλή. Κρατούσα μια τεράστια φέτα από ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα κυδώνι. Από τη μια μεριά έτρωγα εγώ κι από την άλλη ο κολλητός μου κουνώντας την ουρά του. Η μάνα μου δεν ήξερε ότι το έκανα συχνά, ότι λάθρα μοιραζόμασταν το «δεκατιανό» ή το απογευματινό κολατσιό, κι όταν οι μύτες μας συναντιόντουσαν στην τελευταία μπουκιά μας, μου τράβαγε μια γλυψιά όλο ευγνωμοσύνη.
Πριν καλά – καλά χρονίσει είχε γίνει ένας ρωμαλέος σκύλαρος. Τα «φέρε πίσω το ξυλάκι», «κάτσε», «ξάπλωσε» και «δώσε το χέρι σου» τα ‘χε για ψωμοτύρι. Είχαμε περάσει σε άλλες σφαίρες. Τέντωνα τον δείκτη και με σηκωμένο τον αντίχειρα, σαν πιστόλι, του έλεγα «Μπίλλυ, μπαμ!», κι αυτός δεν ξάπλωνε απλώς, γκρεμιζόταν, έκλεινε τα μάτια κι ακίνητος έκανε τον ψόφιο, μέχρι να τον χαϊδέψω και να του πω να σηκωθεί!
Μερικά κωλόπαιδα του σχολείου μου τον πείραζαν και τα ‘παιρνε στο κυνήγι. Κάτι αυτό, μην δαγκώσει κανένα τσόγλανο, κάτι οι φόβοι της μάνας μου για δήθεν αρρώστιες, ένεκα του ότι, κυριολεκτικά, μοιραζόμουν το ψωμί μου μαζί του, συνεδρίασε το Έκτακτο Αρβανίτικο Στρατοδικείο κι αποφάσισε πως ο Μπίλυ θα πάει στον παππού, στο Μαυρομμάτι. Έτσι, στα μισά της σχολικής χρονιάς, παρά τα παρακάλια τα δικά μου και του αδερφού μου και τα κλάματα, ο Μπίλυ ξαναμπήκε στο καλάθι της μοτοσυκλέτας κι ο πατέρας μου τον πήγε στον συνονόματο μου. Ο παππούς τα φρόντιζε όλα τα ζώα του, παλιότερα τ’ άλογα, τότε πια τα δυο μουλάρια του, τον γάϊδαρο, κότες και μια γάτα. Έτσι φρόντισε και τον με δυσμενή μετάθεση πρώην μούτσο. Βέβαια μην φανταστείτε ξηρά τροφή και κονσέρβες. Μια φέτα ξερό ψωμί κι αποφάγια. Τις πρώτες δυο μέρες, καλομαθημένος ων, άφηνε το ξερό ψωμί να πέσει στο χώμα και δεν καταδεχόταν ούτε να το μυρίσει. Στην βδομάδα πάνω έπιανε τη φέτα στον αέρα σαν τον Νικοπολίδη! Όταν κόψει λόρδα, αλλάζεις χούγια.
Ήταν εκπληκτική η προσαρμογή του στην αγροτική ζωή. Από γερμανός καραβόσκυλος, έγινε κορυδαλλιώτης σκύλος συντροφιάς κι ύστερα Αρβανίτης βοιωτός αγροτοποιμένας!
Περίμενα με ανυπομονησία το καλοκαίρι, όταν θα πηγαίναμε με τον αδερφό μου να περάσουμε όλο το καλοκαίρι με τον παππού για να ξαναβρώ τον κολλητό μου. Βλέπετε, το γιοτ μας ήταν μονίμως για καλαφάτισμα και είχαμε κάτι πολεοδομικά προβλήματα με την βίλλα στην Μύκονο, οπότε μονίμως Μαυρομμάτι Resort κι άγιος ο Θεός.
Θυμάμαι σαν τώρα την συνάντηση στην αυλή του παππού. Ήρθε τρέχοντας κι έκανε λες κι εγώ κι ο αδερφός μου είχαμε μόλις γυρίσει από την Τροία! Νόμιζα πως θα μείνει στον τόπο από την χαρά του.
Ήταν ένα υπέροχο καλοκαίρι. Γυρίζαμε όλη μέρα μαζί. Είχε γίνει ένας άψογος κι αεικίνητος φύλακας.
Κανείς δε ποτέ δεν έλυσε το μυστήριο του πως ξεχώριζε τις κότες του παππού από των γειτόνων και κυνηγούσε μόνον αυτές, όταν τολμούσαν να μπουν στην αυλή μας!
Πηγαίναμε στον μεγάλο ελαιώνα, στο Σεϊντί, καβάλα στα ζώα και τότε ήταν η καλύτερη του. Αυτή η διαδρομή των πέντε χιλιομέτρων μέσα από τα βουνά ήταν γι’ αυτόν μια μεγάλη περιπέτεια μαζί με την «αγέλη» του, εμάς. Δεν κώλωνε να τα βάλει με τα τσοπανόσκυλα που τολμούσαν να πλησιάσουν απειλητικά την έφιππη παρέα μας.
Κάποια στιγμή έπρεπε να γυρίσουμε στο χωριό, αφήνοντας το γάϊδαρο να βόσκει στον ελαιώνα και το σαμάρι του κάτω από μια ελιά. Λέει ήρεμα ο παππούς στο σκύλο, δείχνοντας του το σαμάρι: «Εμείς πάμε. Εσύ θα φυλάς το σαμάρι και το γαϊδούρι ώσπου να γυρίσουμε». Ο σκύλος πήγε και ξάπλωσε ο μισός κάτω από το σαμάρι, έβαλε τη μουσούδα του ανάμεσα στα μπροστινά του πόδια και μας κοίταζε να φεύγουμε. Ήμασταν σίγουροι ότι σε λίγο θα ερχόταν τρέχοντας πίσω μας στο μονοπάτι. Φτάσαμε στο χωριό. Νύχτωσε. Τίποτα. Ξημέρωσε. Τίποτα. Μεσημέριασε. Άφαντο το σκυλί. Το άλλο απόγευμα σαμαρώσαμε τα μουλάρια και ξεκινήσαμε να γυρίσουμε στον ελαιώνα. Μετά την μιας ώρας διαδρομή, μόλις στρίψαμε στην πλαγιά, πρώτα τον ακούσαμε κι ύστερα τον είδαμε. Δεν είχε κουνήσει ρούπι. Ήταν όπως τον αφήσαμε, ο μισός κάτω από το σαμάρι! Είχε μόνο ανασηκώσει το κεφάλι του και γαύγιζε χαρούμενος. Με δυσκολία κρατιόταν αλλά μόνο όταν τον φώναξε ο παππούς εγκατέλειψε την «σκοπιά» του κι ήρθε τρέχοντας να πανηγυρίσει την επιστροφή μας. Είχε δε γκανιάξει στην πείνα αλλά και στην δίψα. Το καταλάβαμε από το πώς έπινε το νερό που του βάλαμε. Κι αυτό, ενώ ο κουβάς με το νερό του αρειμάνιου γάϊδαρου ήταν στα δέκα μέτρα! Ούτε σπαρτιατική ασπίδα να ήταν το σαμάρι…
Το επόμενο Καλοκαίρι, το καλοκαίρι του «Αττίλα», ο Μπίλυ δεν ήταν εκεί. Μπήκα στην αυλή ανυπόμονος και σε λίγο άκουγα με δάκρυα στα μάτια τον παππού, να μου λέει ότι τον βρήκε ψόφιο κάπου κοντά στις αμυγδαλιές. Κάποιος του έριξε φόλα. Και τώρα αν μάθαινα ποιος ήταν και ζει, σίγουρα μετά θα πήγαινα μια βόλτα στον ανακριτή με τα γνωστά βραχιόλια, χωρίς να παίξω βλέφαρο….
Γιατί σας έγραψα αυτή την ασήμαντη ιστορία εν καιρώ Μνημονίου; Γιατί για μένα δεν είναι ασήμαντη. Είναι μια ιστορία αφοσίωσης. Μια ιστορία αλληλοεκπαίδευσης ανάμεσα σ’ ένα παιδί κι ένα σκύλο. Μου έμαθε, εκεί στα επτά με οκτώ μου, τι πάει να πει θάνατος και απώλεια αλλά προπαντός τι πάει να πει άδολη κι αδιαπραγμάτευτη φιλία.
Μια εικόνα έχω κρατήσει. Καθισμένοι στην πλαγιά δίπλα – δίπλα, είχα περασμένο το χέρι μου στους ώμους του κι ένοιωθα την σκυλίσια καρδιά του να χτυπάει δυνατά μετά το τρέξιμο μας. Έγλειψε το μάγουλο μου και κοιτούσαμε την Κωπαΐδα. Ονειρευόμουν άλλες εποχές κι ότι μαζί εξερευνούσαμε άγνωστα κι άγρια μέρη. Αυτός ήταν απλά ήρεμος και χαρούμενος που ήταν μαζί μου κι εξακολουθούσαμε στα κρυφά να τρώμε την ίδια φέτα ψωμί, εγώ από τη μια κι αυτός από την άλλη κι εγώ να γελάω όταν συναντιόντουσαν πια οι μύτες μας στην τελευταία μπουκιά και μου ΄δινε την ευχαριστήρια γλειψιά.
Πάντως πολιτικός δεν θα μπορούσε να γίνει. Ήταν πιστός στους φίλους του, ευθύς, άδολος κι αφοσιωμένος στην αποστολή του. Δεν είχε επομένως τα προσόντα…

Προετοιμαζόμαστε για τη διάλυση του Ευρώ δηλώνει ο Φιλανδός υπ. Εξωτερικών


Για τον Έρκι Τουομιόγια, η διάλυση του Ευρώ δεν ήταν και το τέλος της Ε.Ε. Η Φιλανδία προετοιμάζεται για τη διάλυση της Ευρωζώνης, δηλώνει στην Daily Telegraph ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών, Έρκι Τουομιόγια. Οι αξιωματούχοι μας, έχουν ετοιμάσει ένα είδος επιχειρησιακού σχεδίου για παν ενδεχόμενο ανέφερε ο βετεράνος πολιτικός και μέλος των Σοσιαλδημοκρατών της Φινλανδίας, ένα από τα έξι κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας. Ο Φνλανδός υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι παρότι δεν υπάρχουν κανόνες για την έξοδο από το Ευρώ, πρόκειται μόνο για θέμα χρόνου.
Θέμα χρόνου
Όπως διαπιστώνει:
«Είτε ο Νότος είτε ο Βορράς θα αποχωρίσουν γιατί ο ζουρλομανδύας αυτού του νομίσματος έχει φέρει δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους και καταστρέφει το μέλλον της Ευρώπης».
Κατά τον ίδιο, αυτή είναι η απόλυτη καταστροφή.
«Έτσι όπως πάμε θα μείνουμε χωρίς χρήματα. Όμως κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να φύγει πρώτος και να πάρει την ευθύνη».
Σύμφωνα πάντως με τον Φινλανδό υπουργό Εξωτερικών, η διάλυση του Ευρώ δεν σημαίνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επέτρεπε στην Ευρωπαϊκή Ένωση να λειτουργήσει καλύτερα.
Στα χέρια του το εξώφυλλο του Economist
Στη διάρκεια της συνέντευξης ο Έρκι Τουομιόγια κρατούσε στα χέρια του το πρόσφατο δεικτικό εξώφυλλο του Economist «Είσαι σε πειρασμό Αγκελα;» με τη φωτογραφία της Γερμανίδας καγκελαρίου, να διαβάζει το βιβλίο «πώς θα διαλύσει το ευρώ»
Και όπως παρατήρησε:
«Αυτό σκέφτονται παντού οι άνθρωποι» αλλά, όπως είπε, « υπάρχει ένα consensus ότι η διάλυση της Ευρωζώνης θα κόστιζε περισσότερο βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα από την διαχείριση της κρίσης».
Η κυβέρνηση της Φινλανδίας διατυπώνει σκληρή στάση για τα πακέτα διάσωσης στην Ευρωζώνη την ώρα που προσπαθεί να κρατήσει την συνοχή του ετερόκλητου συνασπισμού δυνάμεων που την συγκροτούν.
Για την χώρα μας αλλά και για την Ισπανία έχει ζητήσει εμπράγματες εγγυήσεις για τα πακέτα διάσωσης.
ert.gr

"100% πραγματικό το θερμό επεισόδιο στον Έβρο!"


Μπορεί η ΕΛ.ΑΣ. να διέψευσε την Πέμπτη την καταγγελία της Χρυσής Αυγής περί θερμού επεισοδίου στον Έβρο, μεταξύ Ελλήνων συνοριοφυλάκων και Τούρκων στρατιωτών, ωστόσο, το κόμμα επιμένει για το συμβάν και μάλιστα προαναγγέλλει την κατάθεση επίκαιρης ερώτηση για το θέμα στη Βουλή.

Με ένα δεύτερο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της, η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι το «το συμβάν στον Έβρο είναι 100% πραγματικό».
Ολόκληρο το δημοσίευμα: 


«Το συμβάν στον Έβρο είναι 100% πραγματικό και για του λόγου το αληθές θα αναφέρουμε τους αριθμούς των εμπλεκομένων. Η ελληνική περίπολος αποτελούμενη από 7 συνοριοφύλακες αντελήφθη σε διάστημα μισής ώρας 2 βάρκες με 17 συνολικά λαθρομετανάστες (11 στην πρώτη και 6 στη δεύτερη) Σύριους στην πλειοψηφία τους.

Οι Έλληνες συνοριοφύλακες άρχισαν να φωνάζουν στους λαθρομετανάστες να αποχωρήσουν, ενώ σε ενίσχυση κλήθηκαν άλλοι 2 συνοριοφύλακες. Το επεισόδιο αντελήφθη τουρκική περίπολος από την απέναντι όχθη, η οποία φώτισε με φακούς την ελληνική πλευρά και αμέσως μετά οι τούρκοι στρατιωτικοί όπλισαν τα ατομικά τους τυφέκια.

Σε όσους έχουν υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό είναι γνώριμος ο ήχος που κάνει το κλείστρο του G3 όταν οπλίζει. Τελικά οι Έλληνες συνοριοφύλακες, οι οποίοι ήταν στην ουσία άοπλοι, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, δεχόμενοι την αποβίβαση όλων των λαθρομεταναστών. Να γνωρίζουν οι αρμόδιοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ ότι η απόκρυψη ενός μείζονος εθνικού προβλήματος δεν οδηγεί σε λύση, αλλά σε περαιτέρω διόγκωσή του. Αύριο θα κατατεθεί σχετική επίκαιρη ερώτηση από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής». 

Στην Ελλάδα πάντα θα υπάρχει ένας «τρελός», έτοιμος για το «μολών λαβέ»!


Του Κώστα Ροδινού
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, την επόμενη εβδομάδα, θα διαπιστώσει από …πρώτο χέρι τις πραγματικές διαθέσεις των εταίρων μας, κυρίως της Γερμανίας. Οι συζητήσεις αναμένονται δύσκολες, η συγκυρία  δεν είναι ευνοϊκή (Ισπανία και Ιταλία αποτελούν μεγαλύτερο πονοκέφαλο), ενώ πληθαίνουν οι φωνές εντός της Γερμανίας για μια σκληρή στάση που θα ικανοποιεί το γερμανικό κοινό που εθίστηκε από τα γνωστά δημοσιεύματα της Bild.
Eνόψει, λοιπόν, αυτών των συζητήσεων, καλόν είναι να ξεκαθαρίσουμε ορισμένους, ευρύτατα διαδεδομένους, μύθους.
Πρώτον, ούτε η Γερμανία, ούτε κανένας άλλος, μπορεί να μας διώξει απ’ το ευρώ! Γιατί απλούστατα δεν προβλέπεται διαδικασία ..εξόδου! Μπορεί να κάνουν το βίο μας αβίωτο για να μας εξαναγκάσουν να αποχωρήσουμε (αυτό που κάνουν δηλαδή εδώ και μια διετία), αλλά και πάλι η απόφαση θα είναι δική μας! Επομένως, όλες αυτές οι απειλές που εκτοξεύονται από διάφορες πηγές είναι κούφια λόγια! Και καλόν είναι να τους το θυμίσουμε!
Δεύτερον, στην πατρίδα μας εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα το οποίο έχει διαλύσει  την κοινωνία και την οικονομία. Η συνέχιση αυτού του προγράμματος δεν αποτελεί λύση, αλλά καταστροφή. Δεν έχουμε παρά να αντιτάξουμε τα στοιχεία για την ανεργία, την ύφεση, τα λουκέτα, τη φτώχεια κ.λ.π. Όσοι επομένως, φωνασκούν και επιμένουν στη συνέχιση του προγράμματος χωρίς βελτιωτικές τροποιήσεις, δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Καιρός να το μάθουν.
Τρίτον, αποτελεί αισχρή συκοφαντία ότι δεν έγινε τίποτα τα τελευταία χρόνια. Και το έλλειμμα μειώθηκε δραματικά, αλλά εκεί που έγινε κυριολεκτικά «σφαγή» ήταν στη μείωση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού. Ποιά άλλη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση θα τολμούσε να υλοποιήσει τέτοια μέτρα σε καιρό ειρήνης; Ένας λαός που υποβάλλεται σε  θυσίες αυτού του μεγέθους αξίζει, τουλάχιστον, τον σεβασμό των εταίρων και όχι τις ειρωνείες τους. Λοιπόν, ας το βουλώσουν μερικοί.
Καμιά χώρα δεν μπορεί να σωθεί, εξοντώνοντας τους κατοίκους της. Και αυτό πρέπει να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση και με τον πλέον εμφατικό τρόπο.
Τέταρτον, η Ελλάδα όντως αποτελεί μοναδική περίπτωση στην ΕΕ. Γιατί; Γιατί είναι η μοναδική χώρα η οποία:
α) αντιμετωπίζει υπαρκτές απειλές για την εδαφική της ακεραιότητα και περί αυτού η ΕΕ σφυρίζει αδιάφορα. Άρα δεν μπορεί να θιγεί το αξιόμαχο των Ενόπλων της Δυνάμεων. Επ’ ουδενί. Τέλος της συζήτησης.
β) Λόγω του Αρχιπελάγους, που είναι συνυφασμένο με την ύπαρξη  του έθνους, η Ελλάδα έχει αυξημένο κρατικό λειτουργικό κόστος σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες ακόμα και μεγαλύτερου πληθυσμιακού και γεωγραφικού μεγέθους. Αυτή είναι η Ελλάδα μας. Δεν αλλάζει!
γ) Λόγω της γεωγραφικής μας θέσης (και άλλων λόγων) η πατρίδας μας τα τελευταία χρόνια κατακλύστηκε από καραβάνια μεταναστών. Καμιά χώρα, του μεγέθους της Ελλάδος, δεν θα μπορούσε να αντέξει μια τέτοια μαζική εισβολή. Οι μετανάστες, λαθραίοι και μη, επιβάρυναν το κόστος λειτουργίας του κράτους, ειδικότερα στον τομέα της υγείας.
Ποια είναι η συμμετοχή και η συνεισφορά της ΕΕ στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, πέραν των αφ’ υψηλού επικρίσεων; Μηδαμινή!
Πέμπτον, από τότε που ξέσπασε η κρίση χρέους, η Ελλάδα συκοφαντείται συστηματικά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται και να συντηρείται ένα κλίμα αβεβαιότητος,  το οποίο δυσχεραίνει κάθε προσπάθεια. Κράτη μέλη της ΕΕ, αντί για αλληλεγγύη, βρήκαν αφορμή να αποκαλύψουν τα πιο ταπεινά τους ένστικτα απέναντι σε μια χώρα την κληρονομία της οποία λεηλάτησαν, ενώ στηρίχθηκαν στον πολιτισμό της  και  διδάχθηκαν (αν διδάχθηκαν) απ’ αυτόν.
Ώρες – ώρες η τακτική τους μου θυμίζει την πρακτική των «κορακιών», που συστηματικά απαξιώνουν μια εταιρεία για να την κατασπαράξουν αργότερα, αντί πινακίου φακής.
Δεν θα τους περάσει!  Να καταστεί σαφές ότι η Ελλάδα ούτε τιμαριοποιείται, ούτε εκχωρείται, ούτε πρόκειται να μετατραπεί σε προτεκτοράτο. Πάντα θα υπάρχει ένας…τρελός, έτοιμος  να πει το «μολών λαβέ».
Έκτον,  όσο συντηρούνται τα σενάρια εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση, θα είναι μάταιο! Η χώρα θα είναι έρμαια στις ορέξεις των κερδοσκόπων και ουδείς σοβαρός επενδυτής θα έρθει, όσο παραμένει η αβεβαιότητα. Και χωρίς επενδύσεις δεν υπάρχει ανάπτυξη. Αυτή, λοιπόν, η συζήτηση, που πολλούς εξυπηρετεί πρέπει να σταματήσει άπαξ διά παντός και να μην ξανανοίξει!
Έβδομον, η επέκταση της κρίσης στην Ισπανία και την Ιταλία απεκάλυψε, αυτό που όλοι οι σοβαροί αναλυτές γνώριζαν.  Η Ελλάδα δεν ευθύνεται για την κρίση στην ευρωζώνη. Αποτέλεσε, βέβαια,  το μεγαλύτερο θύμα της και  πληρώνει  το ακριβότερο τίμημα. Αν ήταν μόνο ελληνικό το πρόβλημα, θα είχε λυθεί «σε πέντε λεπτά» όπως είχε πεί ο Ρ. Πρόντι. Η αλήθεια είναι ό,τι η κρίση θα ξεσπούσε και αν ακόμα η Ελλάδα ήταν υπόδειγμα δημοσιονομικής πειθαρχίας, δεδομένων των δομικών αδυναμιών που  είχε, εξυπαρχής,  ο σχεδιασμός και η λειτουργία του ευρώ.  Όμως, η αβελτηρία της κας Μέρκελ, που είδε το πρόβλημα της Ελλάδας,  ως ευκαιρία για τις ηγεμονικές βλέψεις της Γερμανίας, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Αντί, λοιπόν, να μας ζητούν τα ρέστα, ας αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Γιατί  τα ελλείμματα του Νότου, είναι τα πλεονάσματα του Βορρά!
Όγδοον, ο τρόπος με τον οποίο λύθηκε το θέμα της  αποπληρωμής του ομολόγου, που λήγει στις 20 Αυγούστου και κατέχει η ΕΚΤ, απέδειξε πώς όταν θέλουν, λύσεις υπάρχουν!  Για αυτό, ως απάντηση στα περί μονοδρόμου, θα θυμίσω μια αμερικανική παροιμία «Where is a will, there is a way»! Η έλλειψη πολιτικής βούλησης  είναι το πρόβλημα. Όλα τ’ άλλα, αποτελούν φτηνές δικαιολογίες!
Όλες αυτές οι παρατηρήσεις, προφανώς και δεν αποτελούν δικαιολογία για να αναβληθούν  ή να καθυστερήσουν και άλλο οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη, η οικονομία , η κοινωνία και το πολιτικό μας σύστημα. Στρεβλώσεις δεκαετιών δεν λύνονται ως διά μαγείας. Κατεστημένες συνήθειες και αντιλήψεις δεν ξεριζώνονται από τη μια μέρα στην άλλη. «Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή». Και χρόνο.
Ευθύνη της Ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί η δέσμευσή της να προχωρήσει με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Υποχρέωση της ΕΕ είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να το καταφέρει.
Όμως, μέτρο της πολιτικής είναι ο άνθρωπος. Δεν μπορεί να σωθεί η Ελλάδα, σε βάρος των Ελλήνων! Και ο Αντώνης Σαμαράς πρωτίστως λογοδοτεί στους Έλληνες! Αυτούς έχει καθήκον να υπερασπιστεί.

Απειλεί με… τζιχάντ ο πρόεδρος των Πακιστανών!!!


Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Αθήνα, αφού πρώτα ευχαρίστησε το ΣΥΡΙΖΑ φυσικά, ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος μας διαβεβαίωσε πως αν χρειαστεί θα κάνουν και πόλεμο για τα.. δικαιώματά τους (προφανώς για την διεξαγωγή ανθρωπιστικών ενεργειών όπως κλειτεριδεκτομές και λεηλασίες)!

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Σρέντερ: “η Ευρώπη χρωστά πολλά στην Ελλάδα”


Ηχηρή παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας και κατά της πολιτικής της Μέρκελ, έκανε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκ. Σρέντερ ο οποίος κάνει διακοπές στην Κω.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ τονίζει ότι πρέπει να σταματήσουν να χτυπούν την Ελλάδα η οποία έχει προσφέρει πολλά και η Ευρώπη της χρωστάει πολλά. «Η Ευρώπη χρωστά πολλά σε αυτή τη χώρα, σε αυτό το λαό», τονίζει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σρέντερ παραδέχτηκε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να επιδείξει ακόμα περισσότερη αλληλεγγύη στην επίλυση της κρίσης της Ευρωζώνης και ζήτησε, από τη στιγμή που «συμφωνήσει κανείς πως η Ελλάδα προχωρά σε μεταρρυθμίσεις, να της δοθεί χρόνος έτσι ώστε να μοιράσει τα βάρη». Επισήμανε δε ότι αυτό είναι απαραίτητο, «γιατί δεν μπορούν οι εργατικοί Έλληνες που αγωνίζονται για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους να φορτώνονται τα λάθη της πολιτικής και οικονομικής ελίτ».
Πρόσθεσε πως τα προγράμματα για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας δεν θα πρέπει να περιορίζονται «μόνο στη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά να έχουμε το βλέμμα στραμμένο και στην ανάπτυξη» αφού κατά τη γνώμη του υπάρχουν στην χώρα μας μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες.
Σημείωσε ακόμα ότι «αν αφήσουμε τώρα κάποιον στην τύχη του, για παράδειγμα την Ελλάδα, τότε οι κερδοσκόποι θα βάλουν στο στόχαστρο τον επόμενο».
Βεβαίως συμβούλευσε τους Ελληνες να πληρώσουν τους φόρους τους και να φτιάξουν τη διαλυμένη δημόσια διοίκηση
«Αυτό που προέχει είναι να πληρώσουν τους φόρους τους και οι Ελληνες που έχουν χρήματα, συνέχισε ο τέως καγκελάριος, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται καλύτερη οργάνωση της δημόσιας διοίκησης, ώστε να συλλέγονται οι φόροι και να εφαρμόζονται οι νόμοι. Χαρακτηριστικά ο Σρέντερ είπε ότι «λίγη από την αρχαία σπαρτιατική πειθαρχία θα ήταν χρήσιμη».
Πρόσθεσε ακόμα πως τα προγράμματα για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας δεν θα πρέπει να περιορίζονται «μόνο στη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά να έχουμε το βλέμμα στραμμένο και στην ανάπτυξη» αφού κατά τη γνώμη του υπάρχουν στην χώρα μας μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες.
Ο Γερμανός πολιτικός σημείωσε ακόμα ότι «αν αφήσουμε τώρα κάποιον στην τύχη του, για παράδειγμα την Ελλάδα, τότε οι κερδοσκόποι θα βάλουν στο στόχαστρο τον επόμενο».

Ιδού πώς η κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου άνοιξε τις πύλες της χώρας στους ΄"λάθρο"!


Image
Ένα σκάνδαλο σε βάρος της ασφάλειας της χώρας το οποίο οδήγησε στην ανεξέλεγκτη είσοδο εκταοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, προκύπτει από την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (18ο Τριμελές), το οποίο έκρινε ότι παράνομα η κυβέρνηση Παπανδρέου ακύρωσε την προμήθεια του "Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά την Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών" της ΕΥΠ, προυπολογισμού 1.330.173,78 € το οποίο είχε ενσωματωμένο ρωσικό λογισμικό.
Η ακύρωση της προμήθειας και απένταξή του από την ΕΥΠ, αλλά και η μη αντικατάστασή του έστω από κάτι ανάλογο, είχε ως αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη είσοδο λαθρομεταναστών, χωρίς δυνατότητα ταυτοτοποίησης των στοιχείων τους ή ελέγχου τους  με αντίστοιχα άλλων ξένων υπηρεσιών. 

Η προμήθεια ακυρώθηκε "με το έτσι θέλω" από την δκυβέρνηση Παπανδρέου, επί διοίκησης Μπίκα (Μ.Χρυσοχοΐδης στο ΥΠΡΟΠΟ) μετά από "σύσταση" της κυβερνησης των ΗΠΑ, όπως αποκάλυψαν και τα Wikileaks.
Σε σχετικό τηλεγράφημα του Αμερικανού πρέσβευτή Σπέκχαρντ προς το State Department μετά την επικράτηση του Γιώργου Παπανδρέου και την ανάδειξή του ως πρωθυπουργού της Ελλάδας αναφερόταν στην υπόθεση αυτή και στην διακρατική σύμβαση προμήθειας των 420 ΤΟΜΑ BMP-3HEL και έγραφε ότι "Θα κάνουμε τα πάντα για να ακυρώσουμε τις συμφωνίες αυτές, όπως και κάθε ενεργειακή, εμπορική και αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας".

Με απόφαση του δικαστηρίου ακυρώθηκε η απόφαση της διοίκησης Μπίκα και δικαιώθηκε η εταιρεία που είχε πουλήσει το πρόγραμμα κκαι πλέον θα αποφασίσει για την τύχη του η νέα διοίκηση Δραβίλλα για να την διαχειριστεί.

Μάλιστα η απόφαση προβλέπει και την καταβολή σημαντικού ποσού ως αποζημίωση στην εταιρεία, αλλά αυτό είναι μόνο μία μικρή λεπτομέρεια του όλου θέματος, αφού η ζημιά έχει γίνει και ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι η κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου εκτέλεσε διατεταγμένο σχέδιο, όχι απλώς διάρρηξης των ελληνορωσικών σχέσεων, αλλλά και "ανοίγματος των πυλών" της χώρας σε τεράστιες μάζες λαθρομεταναστών. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η Ρωσία έστειλε πυρηνικό Akula στον Κόλπο του Μεξικού και Tu-95 στην Καλιφόρνια!

Image


Η "κυκλωτική" κίνηση στην περιφέρεια της Ευρασίας που επιχειρούν οι ΗΠΑ κατά της Ρωσίας (τουλάχιστον αυτό θεωρούν τα ρωσικά think tank) με υπονόμευση του περιβάλλοντος ασφάλειας στην Συρία, αλλά και στο Ιράν (τελικός στόχος θεωρεί η Μόσχα ότι είναι οι ισλαμικοί πληθυσμοί του Καυκάσου) δεν έμειναν αναπάντητα από την Μόσχα που κάνει την κίνησή τους με το δυνατό της "όπλο": Τα πυρηνικά και την πυρηνική αποτροπή.
Έτσι σε μια προσπάθεια της η Μόσχα να δείξει ότι μπορεί να μην έχει τη τακτική ναυτική ισχύ για να αποτρέψει εξελίξεις στη Συρία ή στο Ιράν, αλλά εξακολουθεί να είναι η ισχυρότερη πυρηνική δύναμη του πλανήτη, έστειλε ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κλάσης Akula σε αποστολή μακράς παραμονής στον Κόλπο του Μεξικού χωρίς να γίνει αντιληπτό παρά μόνον όταν είχε αποχωρήσει! Και τότε έγινε αντιληπτό γιατί οι Ρώσοι θελησαν να γίνει αντιληπτό με ανάδυση σε βάθος περισκοπίου! 
Το υποβρύχιο επιχειρούσε τρεις ολόκληρες εβδομάδες στην θαλάσσια περιοχή που υποτίθεται ότι είναι "θωρακισμένη" από άποψη ανθυποβρυχιακών αισθητήρων.   

Είναι μόλις η δεύτερη φορά από το 2009 που ένα ρωσικό υποβρύχιο περιπολούσε τόσο κοντά στις αμερικανικές ακτές και όπως αναφέρoυν τα αμερικανικά ΜΜΕ "Τη σοβαρότητα του μη εντοπισμού από την αμερικανική ανθυποβρυχιακή άμυνα του υποβρυχίου την καταλαβαίνουμε αφού αρκούν 10 υποβρύχια, για να κονιορτοποιήσουν την Δυτική και την Ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, και ότι θα έχει απομείνει από τις ΗΠΑ θα είναι πλέον ανίσχυρο για να αντιδράσει σε περίπτωση ενός Γ'ΠΠ".

Αλλά δεν ήταν η μόνη κίνηση: Αποκαλύφθηκε στον αμερικανικό Τύπο ότι ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Τu-95 με βλήματα cruise διείσδυσαν στον αμερικανικό εναέριο χώρο στην Αλάσκα και στην Καλιφόρνια (!) τον Ιούνιο και τον Ιούλιο! Η αεράμυνα των ΗΠΑ τέθηκε σε συναγερμό, καθώς ήταν η πρώτη φορά από την εποχή του "ψυχρού πολέμου" που έγινε τέτοια μαζική διείσδυση.

Πάντως από την πλευρά του αμερικανικού Τύπου εκφράστηκε κριτική ειδικά για την "αόρατη" περιπολία του Akula στην κυβέρνηση "για τις τρύπες της αμερικανικής ανθυποβρυχιακής ικανότητας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα χρηματοδότησης αφού στα σχέδια του Ομπάμα υπάρχει η πρόθεση να κοπούν 487 δισ δολλάρια στα επόμενα 10 χρόνια".

"Το Ναυτικό είναι υπεύθυνο με τον εντοπισμό υποβρυχίων ειδικά αυτών που πλησιάζουν αμερικανικά πυρηνικά υποβρύχια, και χρησιμοποιεί υποβρύχιους ανιχνευτές και δορυφόρους για να τα εντοπίσει και να τα παρακολουθήσει. Το ότι το Akula δεν εντοπίστηκε προκάλεσε μεγάλο προβληματισμό", είπαν ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι στην εφημερίδα WSJ.

Μάλιστα σε αναφορές για το Akula το περιγράφουν ως υποβρύχιο-κυνηγό, αφού υποστηρίζουν ότι"είναι ένα από τα πιό "σιωπηλά" υποβρύχια, γιατί ο λόγος κατασκευής τους ήτανε για να εξοντώσει τα δυτικά πυρηνικά υποβρύχια".

"Στέλνοντας ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στον Κόλπο δείχνει την πρόθεση του Προέδρου Πούτιν να δείξει ότι είναι ακόμα ένας μεγάλος Παγκόσμιος παίκτης" δήλωσε ο αναλυτής του αμερικανικού ναυτικού Norman Polmar.

Το 2009 σε παρόμοιο περιστατικό είχαν εντοπιστεί δύο Akula να περιπολούν κοντά στην Ανατολική Ακτή.

Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδισικά πραγματοποίησαν "πυρηνικές" ασκήσεις στην Αρκτική και όπως έλεγαν οι Αμερικανοί έμοιαζαν σαν να έκαναν στοχοποίηση των αντιπυραυλικών αμυντικών συστημάστων της Αλάσκα.

Στις 4 Ιουλίου στη γιορτή των Αμερικανών εμφανίστηκε στη Δυτική Ακτή ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό το οποίο παραβίασε τον εναέριο χώρο και αναχαιτίστηκε από μαχητικά.
Γενικά το παιχνίδι "χοντραίνει". Και τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν πολύ πιο γρήγορα και να υπάρξει ταχύτερη κλιμάκωση από την εποχή του "ψυχρού πολέμου" αφού τώρα απουσιάζουν οι ασφαλιστικές δικλείδες εκείνης της εποχής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Nigel Farage: Θα καταρρεύσουν το σύστημα και θα υποδουλώσουν τους ανθρώπους



Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από πρόσφατη (10/8/2012) συνέντευξη, του γνωστού στους περισσότερους Άγγλου Ευρωβουλευτή Nigel Farage. Διαβάστε τις προβλέψεις του και τι αναφέρει για τον Μόντι και τον Ρομπάι…Ο Nigel Farage μίλησε με το King World News, για αυτό που περιγράφει ως δυνατότητα, “μιας πραγματικά δραματικής κατάρρευσης τραπεζών.” Ο Farage, προειδοποίησε επίσης ότι οι κεντρικοί σχεδιαστές θέλουν να υποδουλώσουν και να φυλακίζουν τους ανθρώπους μέσα σε μια «Νέα Τάξη» και περιέγραψε την κατάσταση ως “τρομακτική”.

“Σε οικονομικό επίπεδο η κατάσταση είναι κωμική γιατί είναι τα ίδια τα χρήματα που στροβιλίζονται γύρω από το σύστημα, το οποίο γνωρίζουμε στο τέλος ότι δεν λειτουργεί.
Αλλά η απειλητική πτυχή-παράμετρος είναι….η πρόθεση ανδρών όπως ο (πρωθυπουργός της Ιταλίας) κ. Mario Monti, και ο παλιός μου φίλος κ. Van Rompuy,είναι αυτοί που στην πραγματικότητα θέλουν να υποδουλώσουν και να φυλακίσουν τους λαούς των χωρών αυτών, μέσα στην “Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη” τους.

Και αυτό είναι τρομακτικό διότι σε τελική ανάλυση αυτό σημαίνει ότι, οι άνθρωποι πρόκειται να απορρίψουν και να εξεγερθούν ενάντια σε αυτό.

Θα εξεγερθούν εναντίον τους με τη βία, και θα εξεγερθούν εναντίον τους με τον πολιτικό εξτρεμισμό “

Ἀνήσυχες ἀπορίες Δεκαπενταυγούστου, «τῆς Παναγιᾶς»


Στὶς 15 Αὐγούστου εἶναι ἀργία, εἶναι γιορτή, γιορτάζουμε. Τί ὅμως γιορτάζουμε; Εἶναι ἁπλῶς happy holidays, ὅπως λένε οἱ Ἀμερικάνοι σὲ κάθε γιορτὴ ὥστε νὰ μὴν ξεμυτίσει ἡ «θρησκεία» ἀπὸ τὴν ἐξορία τοῦ ἰδιωτικοῦ χώρου; Ἂς ρωτἠσουμε ἕναν μέσο Ἕλληνα. -«Εἶναι ἡ Κοίμηση τῆς Θεοτόκου». -Καὶ γιατί γιορτάζουμε μιὰ κηδεία; -{Ἄκρα τοῦ τάφου σιωπή}.
Μπορεῖ σήμερα οἱ Ἕλληνες βαπτισμένοι νὰ ἔχουν ξεχάσει πῶς Γιορτάζουμε, μὰ δὲν μπορεῖ, περίπου δύο χιλιάδες χρόνια ἐπίμονης τήρησης καὶ διατήρησης μαρτυροῦν πὼς τοὐλάχιστον μέχρι πρότινος γνώριζαν. Γνώριζαν πῶς νὰ γιορτάζουν τὸ ἐνδεχόμενο ἐπιτυχίας στὸ ἄθλημα διεκδίκησης τῆς ἀπόλυτης ἐλευθερίας, τῆς ἐλευθερίας ποὺ ἀξιώνει νὰ γεφυρώσει τὸ Κτιστὸ μὲ τὸ Ἄκτιστο.
Μά: γεφυρώνεται τὸ Κτιστὸ μὲ τὸ Ἄκτιστο;
Ὁ Ἀριστοτέλης, ὁ μεγάλος αὐτὸς μονοθεϊστὴς θεολόγος, εἶναι ἀπολύτως σαφὴς στὸ Λ τῶν «μετὰ τὰ φυσικά»: γιὰ νὰ ὑπάρχει πρώτη αἰτία, πρῶτο κινοῦν, ὁ ἕνας κατ’ ἐξοχὴν «Θεός», εἶναι ἀνάγκη νὰ μὴν κινεῖται, μόνο νὰ κινεῖ, νὰ γεννᾶ τὴν «κίνηση».Εἶναι ἀνάγκη νὰ εἶναι ἀΐδιος καὶ ἐκτὸς χρόνου·εἶναι ἀναγκαῖο νὰ εἶναι ἀπεριόριστος, πέρα ἀπὸ τοὺς περιορισμοὺς τοῦ χώρου. Πρόκειται γιὰ βασικὲς λογικὲς συντεταγμένες ὁποιασδήποτε διαλεκτικῆς περὶ Θεοῦ καὶ Πρώτης Αἰτίας: ἂν ὑπόκειται στὸν χρόνο, ὑπάγεται στὸν χρόνο, δὲν ὑπέρκειται αὐτοῦ, ἄρα δὲν εἶναι ἡ Πρώτη Αἱτία, δὲν μπορεῖ νὰ εἶναι ὁ Θεός. Ἂν εἶναι κτιστό, τότε προηγεῖται κάτι ἄλλο ἄκτιστο. Ἂν ὑπάγεται στὴν φθορά, ἂν ὑπόκειται σὲ θάνατο, εἶναι καὶ αὐτὸς ἕνα ἀπὸ τὰ συμβεβηκότα, ἄρα δὲν ἀποτελεῖ τὴν Πρώτη Αἰτία τῶν πάντων. Καὶ λοιπὰ καὶ λοιπά. Γιὰ νὰ μιλήσουμε γιὰ Θεό, γιὰ Πρώτη καὶ Ἄκτιστη Αἰτία, εἶναι ἀνάγκη νὰ εἶναι αὐτὸς πραγματικὰ ὅλα αὐτὰ ποὺ κάνουν τὸν Θεὸ νὰ εἶναι Θεός.
Αὐτὰ εἶναι τὰ ὅρια τῆς ἐλευθερίας τῶν τότε Ἑλλήνων. Ὑπάγονται στὴν λογικότητα τῆς τάξης τους καὶ τὰ ὅρια εἶναι σαφῶς ὡρισμένα: τὸ Ἄκτιστο δὲν μπλέκεται μὲ τὸ Κτιστό. Ὁ κόσμος εἶναι ἔτσι ὅπως τὸν ὁρίζει ἡ λογική. Εἶναι ἀνάγκη. Ὁ τραγικὸς ἥρωας προσπαθεῖ, σὲ κάθε ἕνα ἀπὸ τὰ τραγικὰ ἔργα τοῦ ἀρχαίου θεάτρου, νὰ ὑπερβεῖ αὐτὴν τὴν ἀσφυκτικὴ νομοτέλεια, μὰ ὑφίσταται στὸ τέλος τὴν καρπαζιὰ τῆς ἁρμονίας καὶ τῆς λογικότητας τῶν κανόνων ποὺ «εἶναι ἀνάγκη, εἶναι ἀναγκαῖο» νὰ ἰσχύουν. Ἐκεῖ, στὴν τραγωδία, φανερώνεται ἡ δίψα τοῦ τότε Ἕλληνα γιὰ περισσότερη ὑπαρκτικὴ ἐλευθερία ἀπὸ αὐτὴν ποὺ τοῦ προσέφερε ἡ κοσμοαντίληψη τῆς ἐποχῆς. Ἡ ἀσφυξία του. Γιὰ τὸ ἐνδεχόμενο ἐνσάρκωσης τοῦ Θεοῦ, παρουσίας τῆς ἄκτιστης πρώτης αἰτίας τῶν πάντων σὲ συγκεκριμένο τόπο καὶ χρόνο, οὔτε κουβέντα: κάτι τέτοιο θὰ ἦταν παρά-Λογο. (Οἱ «ἡμίθεοι» καὶ οἱ «θεοὶ» τῶν ἀρχαίων Ἑλλήνων εἶναι ἄλλη ἱστορία: δὲν διεκδικοῦν ταύτιση μὲ τὴν Πρώτη Αἰτία καὶ τὸ Ἄκτιστο, δηλώνονται ἁπλῶς ὡς κτιστὰ δημιουργήματα, μιᾶς ὑψηλότερης τάξεως ἀπὸ τοὺς ἀνθρώπους. Γι’ αὐτὸ καὶ οἱ μεγάλοι φιλόσοφοι τῆς ἀρχαιότητας -Ἡράκλειτος, Σωκράτης, Πλάτων, Ἀριστοτέλης κλπ.- εἶχαν μᾶλλον περιορισμένα πάρε-δῶσε.)
Μέχρι ποὺ μιὰ μαρτυρία «βάζει φωτιὰ στὰ τόπια»: ὁ ἄκτιστος, ἀπεριόριστος, ἄχρονος Θεὸς μαρτυρεῖται γεννημένος ὡς ἄνθρωπος σὲ συγκεκριμένο τόπο καὶ χρόνο, ἕνα μωρὸ ποὺ κλαίει στὴν φάτνη.Ἐπωνύμως: Ἰησοῦς ὁ ἀπὸ Ναζαρέτ, ὁ ἐπιλεγόμενος Χριστός. Δὲν μαρτυρεῖται οὔτε «ψευδο-ἐνσαρκωμένος», μιὰ ἁπλὴ θεοφάνεια, οὔτε «ἡμίθεος», ἔχοντας χάσει τὴν θεία ἄκτιστη φύση του: μαρτυρεῖται πλήρως Θεὸς καὶ πλήρως ἄνθρωπος. Ὑπόκειται στοὺς περιορισμοὺς τῆς ἀποκτηθείσας ἀνθρώπινης φύσης: πεθαίνει στὸν σταυρό. Καθορίζεται ἀπὸ τὴν θεία του ὕπαρξη: ἀνασταίνεται ἐκ τῶν νεκρῶν. Ἡ μαρτυρία δηλώνει ὅτι ἡ Πρώτη Αἰτία τῶν ὑπαρκτῶν δὲν «εἶναι ἀνάγκη» νὰ εἶναι τὸ ὁτιδήποτε ὁρίζει ἡ ἀνθρώπινη ἀντίληψη τῶν πραγμάτων: ὁ Θεὸς μπορεῖ ἐλεύθερα νὰ γίνει ἄνθρωπος, «αὐτο-ἀκυρωνόμενος» ὅπως θὰ ἔλεγε ἡ ἀνθρώπινη λογική. Γεφυρώνοντας τὸ ἀδιανόητο: τὴν ἄβυσσο μεταξὺ τοῦ Κτιστοῦ καὶ τοῦ Ἀκτίστου. Καὶ ἐγκαινιάζοντας τὴν δυνατότητα νὰ μετάσχει, κατὰ χάριν, ὁ κτιστὸς ἄνθρωπος στὴν ἄκτιστη θεότητα. Ἀπ’ ὅτι φαίνεται, τὸ θαῦμα καὶ θᾶμβος τῆς ὕπαρξης δὲν περιορίζεται στὴν ἀνθρώπινη ἑρμηνεία του: ἡ πραγματικὴ πραγματικότητα εἶναι larger than life.
«Μωρία» γιὰ τοὺς Ἕλληνες: χαζομάρα, παραλογισμός. Ἅμα ὁ Ἄκτιστος περπατάει ἀνάμεσά μας, τί τοὺς ἔχουμε τοὺς λογικοὺς κανόνες ποὺ τὸ ἀπαγορεύουν; Κι ὅμως. Μέχρι τὴν παύση τῶν αἱματηρῶν διωγμῶν τοῦ ρωμαϊκοῦ κράτους τὸ 313 μ.Χ. ὁ νέος τρόπος ὑπάρξεως ποὺ ἀναβλύζει ἀπὸ τὴν μαρτυρία ἔχει υἱοθετηθεῖ ἀπὸ τὴν πλειονότητα τῶν Ἑλλήνων, μὲ κίνδυνο τῆς ζωῆς τους καὶ μὲ τιμωρία τὸν μαρτυρικὸ θάνατο. Εἰδικὴ σημασία ἀποκτᾶ σὺν τῷ χρόνῳ ἕνα συγκεκριμένο ἀπολύτως ἀνθρώπινο πρόσωπο: ἡ νεαρὴ γυναίκα ποὺ ρωτήθηκε καὶ δέχθηκε συνειδητὰ νὰ ἀποκτήσει «θεοδόχον τὴν μῆτραν», νὰ γεννήσει τὸν Θεό, νὰ καταστεῖ Θεοτόκος. Ἡ Μαρία, ἡ Παναγία. Σαρκώνει τὸ ἔσχατο ἐπίτευγμα τοῦ ἀνθρώπου: ἀρχίζοντας ἀπὸ τὴν κατάφασή της στὴν κλήση του Θεοῦ, σαρκώνει τὴν μετοχὴ στὸν ἄκτιστο Θεὸ μὲ τὸν πλέον ἁπτὸ τρόπο: τὸ ἴδιο της τὸ αἷμα ἦταν ταυτοχρόνως τὸ αἷμα τοῦ ἴδιου τοῦ Θεοῦ. Γίνεται Μητέρα τοῦ Θεοῦ. «Μητέρα τοῦ Φωτός». «Χώρα τοῦ Ἀχωρήτου». Τὸ πρόσωπό της ἀγαπᾶται ἀπὸ τὸν λαὸ καὶ ὡς ἀρχὴ καὶ ὡς τέλος τῆς ζωῆς στὴν Ἐκκλησία. Σύντομα ἀποκτᾶ κάθε λογῆς προσωνύμια μὲ τὰ ὁποία τῆς ἀπευθύνεται ὁ λαός, δηλώνοντας τὴν ἐξαιρετικὴ ἀγάπη του καὶ ἀφοσίωση. «Παναγία, ἡ τῶν πάντων χαρά». Κι ὅμως, ἀρχικὰ ἦταν ἕνας ἁπλὸς ἄνθρωπος, ὅπως ὅλοι μας.
Ἡ δυτικὴ χριστιανοσύνη δὲν μποροῦσε νὰ κατανοήσει καὶ νὰ δεχθεῖ τὸ σκάνδαλο. Δὲν μπορεῖ μιὰ γυναίκα σὰν ὅλες τὶς ἄλλες νὰ ἔφτασε τόσο ψηλά: ὡς ἐκ τούτου, σκαρώνουν τὸ δόγμα τῆς «ἀμώμου συλλήψεως» τῆς ἴδιας τῆς Μαρίας: ὅτι οἱ γονεῖς της τὴν συνέλαβαν καὶ τὴν γέννησαν ἀναμάρτητα (ὅ,τι κι ἂν σημαίνει αὐτό), ἀνεξάρτητα καὶ ἔξω ἀπὸ τὴν κοινὴ μοίρα τῶν ἀνθρώπων. «Δὲν εἶναι γιὰ σᾶς αὐτὴ ἡ Σωτηρία, αὐτὴ ἡ Τελειότητα παιδιά. Ἡ Μαρία ἦταν ἐιδικὴ περίπτωση». Αὐτὸ ποὺ γιὰ τοὺς ὀρθοδόξους ἦταν «σημεῖο» ὅτι ὄντως «νενίκηνται τῆς φύσεως οἱ ὅροι», ἡ ἀκόμα καὶ μετὰ τὸν τόκο μαρτυρούμενη παρθενία τῆς Θεοτόκου, γίνεται ἐκεῖ νευρωτικὴ ὑπεράσπιση τοῦ προσώπου της ἀπὸ τὸν ἀμήχανο, πρωτόγονο πανικὸ μπροστὰ στὴν ἀνθρώπινη σεξουαλικότητα: ἡ Μαρία γίνεται ἐκεῖ -κυρίως- ἡ «Παρθένος» καὶ -κατὰ δεύτερον- Θεοτόκος. «Ἄ, ναί, παρεμπιπτόντως γέννησε καὶ τὸν ἄκτιστο Θεό».
Στὶς 15 Αὐγούστου τὸ πρωί, «σὲ κάθε παραμικρὸ ὀρθόδοξο ἐκκλησάκι, μιὰ ποίηση ἰλιγγιώδης γίνεται τραγούδι, μαρτυρία ψηλάφησης τοῦ πληρώματος ἐλευθερίας τῆς ζωῆς» (Χρ. Γιανναρᾶς):«Νενίκηνται τῆς φύσεως οἱ ὅροι, ἐν σοὶ Παρθένε ἄχραντε· παρθενεύει γὰρ τόκος, καὶ ζωὴν προμνηστεύεται θάνατος. Ἡ μετὰ τὸκον Παρθένος, καὶ μετὰ θάνατον ζῶσα, σῴζοις ἀεί, Θεοτόκε, τὴν κληρονομίαν σου».
Ὁ ψάλτης στὸ ἐκκλησάκι ποὺ θὰ πᾶτε -ἢ στὸ ἐκκλησάκι ποὺ ΔΕΝ θὰ πᾶτε, ἀφήνοντας τὸν γάμο μὲ τὸ Ἄκτιστο γιὰ τὰ πουρνάρια τοῦ ροχαλητοῦ-, κάποιος κυρ-Γιάννης ἢ κάποιος κυρ-Χρῆστος, θὰ ψάλλει μὲ μπρίο ὅτι «θὰ μὲ δοῦν νὰ γιορτάζω φωτεινά, πανηγυρτζίδικα, καὶ θὰ τραγουδήσω μὲ ἄγρια χαρὰ γιὰ τὴν Κοίμησή της» («Ἀνοίξω τὸ στόμα μου, καὶ πληρωθήσεται Πνεύματος, καὶ λόγον ἐρεύξομαι τῇ Βασιλίδι Μητρί, καὶ ὀφθήσομαι, φαιδρῶς πανηγυρίζων, καὶ ᾄσω γηθόμενος, ταύτης τήν Κοίμησιν»). Αὐτὸς ξέρει νὰ γιορτάζει, ἂν κρίνουμε ἀπὸ τὰ ὄχι καὶ τόσο φειδωλὰ λόγια του. Ἂν καί, δυό χιλιάδες χρόνια τώρα, δὲν ἔχει καταφέρει νὰ καταλάβει ἀκριβῶς: «ἀκατανόητον θαῦμα, πῶς γαλουχεῖς τὸν Δεσπότην
«Σήμερον» ἑορτάζουμε τὴν Κοίμηση τῆς Θεοτόκου: Κοίμηση, ἂν καὶ «μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς». Γιορτάζουμε τὴν τότε Κοίμησή της, δηλαδὴ τὴν τώρα καὶ πάντοτε, νῦν καὶ ἀεί, παρουσία της στὴν ζωή μας. Γιορτάζουμε στὸ πρόσωπό της τὸ ἐνδεχόμενο τῆς σωτηρίας μας. Καὶ τῆς ζητᾶμε νὰ βάλει ἕνα χεράκι γι’ αὐτό, «πρεσβίαις» της.
Καλὴ Παναγιά, φίλοι. Καὶ τοῦ χρόνου, ν’ ἀνταμώσουμε πάλι στὴ Γιορτή.
Σωτήρης Μητραλέξης

Αγνή Παρθένε Δέσποινα, Άχραντε Θεοτόκε, Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.



Αγνή Παρθένε
Αγνή Παρθένε Δέσποινα, Άχραντε Θεοτόκε,
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Παρθένε Μήτηρ Άνασσα, Πανένδροσε τε πόκε.
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Υψηλοτέρα Ουρανών, ακτίνων λαμπροτέρα
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Χαρά παρθενικών χορών, αγγέλων υπερτέρα,
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Εκλαμπροτέρα ουρανών φωτός καθαροτέρα,
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Των Ουρανίων στρατιών πασών αγιωτέρα
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Μαρία Αειπάρθενε κόσμου παντός Κυρία
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Άχραντε Νύμφη Πάναγνε Δέσποινα Παναγία,
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Μαρία Νύμφη Άνασσα, χαράς ημών αιτία.
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Κορή σεμνή Βασίλισσα, Μήτηρ υπεραγία,
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Τιμιώτερα Χερουβείμ υπερενδοξοτέρα
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Των ασωμάτων Σεραφείμ των Θρόνων υπερτέρα,
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Χαίρε το άσμα Χερουβείμ χαίρε ύμνος Αγγέλων
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Χαίρε ωδή των Σεραφείμ Χαρά των Αρχαγγέλων
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Χαίρε ειρήνη και χαρά λιμήν της σωτηρίας
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Παστάς του Λόγου ιερά άνθος της αφθαρσίας
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Χαίρε Παράδεισε τρυφής, ζωής τε αιωνίας,
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Χαίρε το ξύλον της ζωής, πηγή αθανασίας,
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Σε ικετεύω Δέσποινα, Σε, νυν, επικαλούμαι,
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Σε δυσωπώ Παντάνασσα, Σην χάριν εξαιτούμε.
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Κορή σεμνή και άσπιλε, Δεσποίνα Παναγία
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Θερμώς επικαλούμε Σε, Ναέ ηγιασμένε,
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Αντιλαβού μου, ρύσαι με, από τού πολεμίου,
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Και κλήρονομον δείξον με, ζωής της αιωνίου,
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.

Κλιμακώνουν οι ΗΠΑ - Πάνε για ενιαία επιχείρηση σε Συρία & Ιράν ! - Τελικός στόχος: Καύκασος

Image


"Ενιοποιείται", ίσως αναπόφευκτα πλέον, η κρίση στη Μ.Ανατολή από τις ΗΠΑ, οι οποίες είναι σαφές ότι εφεξής θα αντιμετωπίζουν Συρία και Ιράν ως μία ενιαία πρόκληση απέναντι στα συμφέροντά τους ή τουλάχιστον αυτά που θεωρούν συμφέροντα των ΗΠΑ οι ηγετικοί κύκλοι της Ουάσιγκτον. Κατ'αυτό τον τρόπο εμπλέκουν άμεσα στον συριακό εμφύλιο το Ιράν και αυτό μόνο αισιόδοξο δεν είναι για την ασφάλεια στην περιοχή.
Απλά επιβεβαιώνει αυτό που το defencenet.gr έχει σημειώσει επανειλημμένα: Συρία, Ιράν και Καύκασος είναι μία ενιαία γεωστρατηγική περίμετρος, όπου πλέον θα παιχθεί το σημαντικότερο παιχνίδι ισχύος μετά τον Ψυχρό Πόλεμο και οι ΗΠΑ θα επιχειρήσουν με μία επίθεση να τελειώνουν και με τις δύο χώρες.
 Τώρα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα "αποκάλυψε" ότι "οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης συγκροτούν μία σιιτική πολιτοφυλακή στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ τις δυνάμεις των ανταρτών". Και βέβαια "Εξέφρασε βαθύτατη ανησυχία για την αυξανόμενη παρουσία του Ιράν στη Συρία". 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, παράλληλα, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ο("ιδιαίτερα ικανός και έξυπνος Λίο", όπως τον περιγράφουν όσοι τον ξέρουν καλά) πάντως ξεκαθάρισε πως δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τα σχέδια δημιουργίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων επάνω από τη Συρία, παρά τις επίμονες εκκλήσεις των δυνάμεων των ισλαμιστών ανταρτών που τους έχει "ρημάξει" η συριακή Αεροπορία.

Ο Πανέτα δήλωσε βέβαιος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εφάρμοζαν επιτυχώς μία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία, ωστόσο υπογράμμισε ότι γι' αυτό θα χρειαζόταν μία «μεγάλη, μεγάλη πολιτική απόφαση» η οποία δεν έχει ακόμη ληφθεί και βεβαια δεν έχει ληφθεί γιατί μια τέτοια«μεγάλη, μεγάλη πολιτική απόφαση»  θα μπορούσε να φέρει πολύ κοντά έναν Γ'Παγκόσμιο Πόλεμο!

Ταυτοχρόνως με την "αποκάλυψη" της "σιιτικής πολιτοφυλακής" ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη ότι δεν θεωρεί πως η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει λάβει κάποια οριστική απόφαση.

Και οι "κατηγορίες" περί "σισιτικής πολιτοφυλακής" έρχονται την ώρα που αποδεικνύεται ότι έχουν μετατρέψει την Συρία σε παράδεισο ισλαμιστών μισθοφόρων και δίνουν αφειδώς όπλα, όπως άρματα τα μάχης σοβιετικής κατασκευής, τύπου T-62 με τα οποία προσπαθούν να προστατεύσουν θύλακες που ελέγχουν ακόμα οι ισλαμιστές και οι μισθοφόροι.

Τα άρματα μάχης προέρχονται από το οπλοστάσιο της Λιβύης και προφανώς μεταφέρθηκαν εκεί από τις ΗΠΑ, την Τουρκία και μερικά αραβικά καθεστώτα. Τα χρήματα για τη μεταφορά φέρονται να πληρώθηκαν από το Κατάρ, ενώ ξεφορτώθηκαν στο τουρκικό λιμάνι της Αλεξανδρέττας.

Το Ισραήλ, κατά τον Guardian που επικαλείται την εφημερίδα Ma’ariv, φέρεται να έχει θέσει ουσιαστικά τελεσίγραφο στον Αμερικανό πρόεδρο να δηλώσει με σαφήνεια έως τις 25 Σεπτεμβρίου ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν στρατιωτική δράση κατά του Ιράν. Η ημερομηνία είναι ειδικά επιλεγμένη: είναι η ημέρα έναρξης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και η παραμονή του Γιομ Κιπούρ, μία από τις σημαντικότερες εβραϊκές γιορτές.
Είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να πετύχουν "μ'ένα σμπάρο δυο τρυγόνια": Με μία επίθεση να αποδομήσουν τα εχθρικά προς αυτές καθεστώτα σε Ιράν και Συρία. Και να φτάσουν στην περίμετρο της Ρωσίας με τους ισλαμικούς πληθυσμούς του Καυκάσου. Παιχνίδια με τον διάβολο, δηλαδή...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr