Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

Σρέντερ: “η Ευρώπη χρωστά πολλά στην Ελλάδα”


Ηχηρή παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας και κατά της πολιτικής της Μέρκελ, έκανε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκ. Σρέντερ ο οποίος κάνει διακοπές στην Κω.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ τονίζει ότι πρέπει να σταματήσουν να χτυπούν την Ελλάδα η οποία έχει προσφέρει πολλά και η Ευρώπη της χρωστάει πολλά. «Η Ευρώπη χρωστά πολλά σε αυτή τη χώρα, σε αυτό το λαό», τονίζει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σρέντερ παραδέχτηκε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να επιδείξει ακόμα περισσότερη αλληλεγγύη στην επίλυση της κρίσης της Ευρωζώνης και ζήτησε, από τη στιγμή που «συμφωνήσει κανείς πως η Ελλάδα προχωρά σε μεταρρυθμίσεις, να της δοθεί χρόνος έτσι ώστε να μοιράσει τα βάρη». Επισήμανε δε ότι αυτό είναι απαραίτητο, «γιατί δεν μπορούν οι εργατικοί Έλληνες που αγωνίζονται για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους να φορτώνονται τα λάθη της πολιτικής και οικονομικής ελίτ».
Πρόσθεσε πως τα προγράμματα για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας δεν θα πρέπει να περιορίζονται «μόνο στη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά να έχουμε το βλέμμα στραμμένο και στην ανάπτυξη» αφού κατά τη γνώμη του υπάρχουν στην χώρα μας μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες.
Σημείωσε ακόμα ότι «αν αφήσουμε τώρα κάποιον στην τύχη του, για παράδειγμα την Ελλάδα, τότε οι κερδοσκόποι θα βάλουν στο στόχαστρο τον επόμενο».
Βεβαίως συμβούλευσε τους Ελληνες να πληρώσουν τους φόρους τους και να φτιάξουν τη διαλυμένη δημόσια διοίκηση
«Αυτό που προέχει είναι να πληρώσουν τους φόρους τους και οι Ελληνες που έχουν χρήματα, συνέχισε ο τέως καγκελάριος, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται καλύτερη οργάνωση της δημόσιας διοίκησης, ώστε να συλλέγονται οι φόροι και να εφαρμόζονται οι νόμοι. Χαρακτηριστικά ο Σρέντερ είπε ότι «λίγη από την αρχαία σπαρτιατική πειθαρχία θα ήταν χρήσιμη».
Πρόσθεσε ακόμα πως τα προγράμματα για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας δεν θα πρέπει να περιορίζονται «μόνο στη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά να έχουμε το βλέμμα στραμμένο και στην ανάπτυξη» αφού κατά τη γνώμη του υπάρχουν στην χώρα μας μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες.
Ο Γερμανός πολιτικός σημείωσε ακόμα ότι «αν αφήσουμε τώρα κάποιον στην τύχη του, για παράδειγμα την Ελλάδα, τότε οι κερδοσκόποι θα βάλουν στο στόχαστρο τον επόμενο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου