Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Χάνουμε 660 εκ. ευρώ για 3 υπογραφές Υπουργών!



Με επιστολή του ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για 660 εκ. ευρώ σε κοινοτικά προγράμματα για την ανεργία τα οποία κινδυνεύουν αν χαθούν επειδή δεν έχουν υπογράψει οι τρεις αρμόδιοι Υπουργοί!
Στη συγκεκριμένη επιστολή, η οποία δημοσιεύεται στο....

Βήμα, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Βασίλης Κικίλιας απευθύνεται στον Υπουργό Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη σημειώνοντας ότι -τη στιγμή που ο ΟΑΕΔ χρειάζεται 500 εκ. ευρώ για να μπορέσει να δώσει και το 2011 επιδόματα ανεργίας- 660 εκατομμύρια ευρώ από κοινοτικά προγράμματα και "λιμνάζοντα αποθεματικά" του υπ. Ανάπτυξης παραμένουν αναξιοποίητα!

Συγκεκριμένα,11 εγκεκριμένα προγράμματα από το ΔΣ του ΟΑΕΔ προϋπολογισμού 440 εκατ. ευρώ, που αφορούν 108.000 θέσεις εργασίας, καθυστερούν επί τέσσερις μήνες επειδή δεν έχουν υπογραφεί οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις. "Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να αυτοακυρωθούν" λέει ο κ. Κικίλιας ενώ στην επιστολή αναφέρει επίσης ότι 220 εκατ. ευρώ από πόρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης "λιμνάζουν" στο ειδικό "αποθεματικό απροβλέπτων" του υπουργείου Ανάπτυξης επί σειρά ετών.

Ο ΟΑΕΔ έχει επανειλημένα υποβάλλει προγράμματα και προτάσεις "για την αξιοποίησή τους, στην αντιμετώπιση της ανεργίας την κρίσιμη περίοδο που διερχεται η χώρα" ενώ -όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό- το ενδεχόμενο αύξησης του ποσοστού της ανεργίας στο 14,5% το 2011 από 11,6% την εφετινή χρονιά, όπως προβλέπεται στον επίσημο προϋπολογισμό της χώρας, θεωρείται βέβαιο ότι θα «τινάξει στον αέρα» τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ, καθώς θα αυξηθούν αντίστοιχα και οι δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΑΝΕΒΑΛΕ ΑΚΥΡΩΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

ΣΤΙΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!
Στις 23 Νοέμβρη ορίστηκε τελικώς από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), η ημερομηνία συζήτησης της αίτησης ακύρωσης των περικοπών μισθών, συντάξεων, δώρων εορτών, επιδομάτων αδείας αλλά και γενικά του ίδιου του Μνημονίου, για λόγους αντισυνταγματικότητας. Τις σχετικές αιτήσεις έχουν καταθέσει, προ τριμήνου, σειρά συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων (ΑΔΕΔΥ, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ΤΕΕ, ΕΣΗΕΑ, ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, ΕΣΗΕΑ, σωματεία συνταξιούχων κλπ) αλλά και μεμονωμένοι πολίτες.

Η αρχική συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας, επρόκειτο... να πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, αυτό όμως δεν κατέστη εφικτό κατόπιν κυβερνητικής μεθόδευσης! Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και άλλα Υπουργεία, δεν απέστειλαν, ως όφειλαν, τις θέσεις του Δημοσίου αλλά και άλλα συναφή έγγραφα στο ΣτΕ. Όπως είναι εύλογο, το ΣτΕ δεν είναι τυπικώς σε θέση να εκδώσει απόφαση, εάν δεν λάβει πρώτα γνώση των εγγράφων αυτών. Η κυβερνητική αυτή μεθόδευση, οφείλεται στο γεγονός πως οι μέχρι τώρα εγκυρότατες πληροφορίες, κάνουν λόγο για εισήγηση - «καταπέλτη», από τις Συμβούλους Επικρατείας Μαίρη Σαρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα απολύτως ασφαλείς πληροφορίες, η εισήγηση κάνει λόγο για αντισυνταγματικότητα των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών περικοπών αλλά και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων.
Η μεθόδευση αυτή της Κυβέρνησης, βέβαια δεν αποτελεί «μεμονωμένο» γεγονός. Ήδη κατά τη διάρκεια της σχετικής συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ, ο Γ. Παπανδρέου, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τις προσφυγές ενωπίον του ΣτΕ, πως η «χρεοκοπία της χώρας είναι πολιτικό και όχι νομικό ζήτημα».

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου προσπαθεί να «αγοράσει χρόνο» αλλά και πιθανότατα να ασκήσει ασφυκτικές πιέσεις στους δικαστικούς λειτουργούς του ΣτΕ. Εάν τελικά, η Ολομέλεια του ΣτΕ, αντισταθεί στις πιέσεις και υιοθετήσει την σχετική εισήγηση, τότε «τινάζονται» στον αέρα μερικά από τα κυριότερα μέτρα του μνημονίου. Αυτό μπορεί να δώσει μια μεγάλη ώθηση στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες, αφού οι τελευταίοι γυρεύουν εναγωνίως μια ελπιδοφόρα προοπτική για να φουντώσουν!

Να σημειωθεί τέλος, ότι μεταγενέστερα κατατέθηκαν επιπλέον προσφυγές ενώπιον του Στε, που αφορούν το ασφαλιστικό αλλά και το επικαιροποιημένο μνημόνιο!

Μ. Θεοδωράκης: "Προμήνυμα μεγάλων συμφορών"



Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το...
ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας...

Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση.

Άκουω για το χρέος των 360 δισεκατομμυρίων, όμως συγχρόνως βλέπω ότι τα ίδια και μεγαλύτερα χρέη έχουν πολλές άλλες χώρες. Άρα δεν μπορεί να είναι αυτή η βασική αιτία της κακοδαιμονίας. Επίσης με προβληματίζει το στοιχείο της υπερβολής στα διεθνή χτυπήματα με στόχο την χώρα μας, μαζί με ένα τόσο καλά εναρμονισμένο συντονισμό εναντίον μιας ασήμαντης οικονομικά χώρας, που καταντά ύποπτος. Έτσι οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι κάποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν, για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ, που αποτελεί βασικό παράγοντα της επεκτατικής πο! λιτικής των ΗΠΑ και όλα τα άλλα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ήταν στάχτη στα μάτια μας, για να μη φανεί ότι πρόκειται για μια καθαρά αμερικανική πρωτοβουλία, για να μας ρίξει σε μια εν πολλοίς τεχνητή οικονομική κρίση, ώστε να φοβηθεί ο λαός μας, να φτωχύνει, να χάσει πολύτιμες κατακτήσεις και τέλος να γονατίσει, έχοντας δεχθεί να τον κυβερνούν ξένοι. Όμως γιατί; Για να εξυπηρετηθούν ποια σχέδια και ποιοι στόχοι;

Παρ' ό,τι υπήρξα και παραμένω οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, εν τούτοις πρέπει να πω ότι με φοβίζει αυτή η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογκάν. Υποψιάζομαι ότι πίσω απ' αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία κα! ι την εναντίωση του ελληνικού λαού.

Όλοι γύρω μας, ποιος λίγο ποιος πολύ, είναι δεμένοι στο άρμα των ΗΠΑ. Η μόνη παραφωνία εμείς, που από την επιβολή της Χούντας και την απώλεια του 40% της Κύπρου ως τους εναγκαλισμούς με τα Σκόπια και τους υπερεθνικιστές Αλβανούς, δεχόμαστε συνεχώς χτυπήματα δίχως να βάλουμε μυαλό.

Θα έπρεπε λοιπόν να καταργηθούμε ως λαός και αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα. Καλώ τους οικονομολόγους, πολιτικούς, αναλυτές να με διαψεύσουν. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη λογικοφανής εξήγηση παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια διεθνής συνωμοσία, στην οποία συμμετείχαν και οι Ευρωπαίοι φιλοαμερικανοί τύπου Μέρκελ, η ευρωπαϊκή Τράπεζα, ο διεθνής αντιδραστικός τύπος, που όλοι μαζί συνωμότησαν για το «μεγάλο κόλπο» της υποβάθμισης ενός ελεύθερου Λαού σε υποτελή. Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να δώσω καμμία άλλη εξήγηση. Παραδέχομαι όμως ότι δεν διαθ! έτω ειδικές γνώσεις αλλά μιλώ βασισμένος στον κοινό νου. Ίσως και πολλοί άλλοι να σκέφτονται όπως εγώ κι αυτό ίσως το δούμε στις μέρες που θα 'ρθουν.

Πάντως θα ήθελα να προετοιμάσω την κοινή γνώμη και να τονίσω ότι εάν η ανάλυσή μου είναι ορθή, τότε η οικονομική κρίση (που όπως είπα μας επεβλήθη) δεν είναι παρά μόνο το πρώτο πικρό ποτήρι στο λουκούλειο γεύμα που θα ακολουθήσει και που αυτή τη φορά θα αφορά ζωτικά και κρίσιμα εθνικά μας θέματα, που δεν θα ήθελα ούτε να φανταστώ πού θα μας οδηγήσουν.

Μακάρι να έχω άδικο.

Βόμβα στο εισόδημα Στρατιωτικών, Αστυνομικών....



Οι περικοπές στα επιδόματα θα φτωχύνουν κι άλλο τους υπηρετούντες στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας....

Ο ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ





Μια βόμβα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα για την Ελλάδα, αν υπήρχε κυβέρνηση με κότσια, έριξε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, από την Ουάσιγκτον. Ο κ. Γιουνκέρ, αν και καθυστερημένα, διότι λίγο πολύ όλοι το ξέραμε, δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι Ευρωπαίοι γνώριζαν για το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας πολύ πριν έλθει η κρίση αλλά έκαναν τα στραβά μάτια διότι έτσι κάποιοι θησαύρισαν

“Ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφθανε, διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ, η Επιτροπή (ευρωπαϊκή) και εγώ ο ίδιος, για τις προοπτικές για αυτό που δεν....... 
ήταν τότε γνωστό, όπως αυτό που αποκαλούμε ελληνική κρίση“, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup. Προσθέτοντας όμως πως «δεν μπορούσε να το πει δημόσια»

Ανέφερε επίσης ότι «ήταν φανερό ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει κάποια μέρα αυτό το πρόβλημα. Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν είχε αντιμετωπιστεί πριν από δύο ή τρεις δεκαετίες και όχι τον τελευταίο χρόνο.

“Ήξερα ακόμα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα, αλλά δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα” σημείωσε.

Η βόμβα Γιούνκερ έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως η Γαλλία και η Γερμανία έπαιξαν ένα άσχημο παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας, χωρίς αυτό να μας αθωώνει για το χάλι που φέραμε οι ίδιοι την οικονομία μας.

Ωστόσο, οι εταίροι μας στην ΕΕ ενώ έβλεπαν ότι η οικονομία της Ελλάδας εκτροχιάζεται συνέχιζαν να τη δανείζουν ώστε να συνεχίζεται το καταναλωτικό πάρτι των πολιτών με τεράστια οφέλη φυσικά γι’ αυτούς. Σκεφτείτε πόσα δις. ευρώ είναι οι εισαγωγές μας από Γερμανία και Γαλλία. Σκεφτείτε πόσα όπλα και αεροπλάνα έχουμε αγοράσει ή πρόκειται να αγοράσουμε από αυτούς. Μας δάνειζαν λοιπόν για να μη μα χάσουν από πελάτες ενώ ήξεραν ότι πάμε για χρεοκοπία. Είναι σαν τις τράπεζες στην Ελλάδα οι οποίες την τελευταία δεκαετία έδιναν απίστευτα δάνεια ακόμη και στους πιο φαλιρισμένους Έλληνες, συνέχιζαν να τους δίνουν αν και γνώριζαν ότι τα οικονομικά των οικογενειών δεν πάνε καλά και έπειτα τους έκαναν και αγωγές ή τους έπαιρναν τα σπίτια.

                                                          Μια εικόνα χίλιες λέξεις...

Έτσι, και οι Ευρωπαίοι αφού μας δάνεισαν μέχρι τελικής πτώσεως απαίτησαν τα λεφτά τους βάζοντάς μας στην τρόικα και το Μνημόνιο και συνεχίζουν έτσι να μας δανείζουν για να συνεχίσουμε κι εμείς να αγοράζουμε τα προϊόντα τους.

Όταν πριν μερικές εβδομάδες ο Ντανιέλ Κον Μπετίντ κατηγορούσε με σφοδρότητα τους Γάλλους ότι κορόϊδεψαν τους Ελληνες και όλα αυτά τα χρόνια τους έβαλαν στο παιχνίδι για να αγοράσουν γαλλικά όπλα, όλοι τον είπαν γραφικό και φιλότουρκο διότι θέλει να βάλει την Τουρκία στην Ευρώπη.

Τώρα, ο Γιούνκερ με απόλυτη ψυχραιμία και κυνισμό μας λέει ότι είστε κορόιδα.

Τι θα κάνει η κυβέρνηση μετά από αυτό; Θα διεκδικήσει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με καλύτερους όρους; Θα χαλαρώσει τη θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων; Έχει τα κότσια ο κ. Παπανδρέου να τραβήξει τ’ αυτιά των Ευρωπαίων. Ιδού μια πρόσκληση για μια περήφανη εξωτερική πολιτική.

Νισάφι πια με το δούλεμα!




Δεν είμαστε μάγοι, απλά παρακολουθούμε χωρίς παρωπίδες την επικαιρότητα αλλά και πολύ στενά τις πρακτικές ΠΑΣΟΚ από το 1974 ως σήμερα....

Είχαμε λοιπόν γράψει πριν από ένα περίπου μήνα: 
Αν ακούσετε την κυβέρνηση να κάνει λόγο για οικονομική ανάκαμψη στο επόμενο προσεχές διάστημα, τότε αυτό σημαίνει ότι το κάνει για προφανείς προεκλογικούς σκοπούς.

Δεν πέρασαν ούτε 40 ημέρες και ο 
Πρωθυπουργός πήγε σήμερα στην Λήμνο και μας είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει στηριζόμενη στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα καιόχι σε …δάνειες δυνάμεις.
Τότε γιατί πήρες τα δανεικά και μας έφερες το ΔΝΤ κ. Πρωθυπουργέ;

«Αρκεί», πρόσθεσε, ο κ. Παπανδρέου «να πιστέψουμε όλοι στις δυνάμεις μας, εάν έχουμε αυτή την αυτοπεποίθηση για την πατρίδα μας, θα τα καταφέρουμε».

Μια μαχαιριά του δώσανε δηλαδή, τον πάτησε το τρένο. Από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψάρια…

Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Οικονομικών 
Γιώργος Παπακωνσταντίνου εξέφρασε από τη Νέα Υόρκη, «την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την πεποίθηση ότι η ανάκαμψη θα επιστρέψει μέσα στο 2011.

Όταν όλοι μιλάνε πλέον με σιγουριά ότι 
οδηγούμαστε με μαθηματική πλέον ακρίβεια σε αναδιάρθρωση του χρέους(για χρεοκοπία δηλαδή), ο Αϊνστάιν της οικονομίας μιλάει για ανάκαμψη και μέσα στο 2011; Νισάφι πια

Η κλοπή μας δια των αποδείξεων......




Αφού αφήσαμε τους διεφθαρμένους να μας αρπάξουν τα πάντα, αφεθήκαμε ξανά  σε αυτούς να κάνουν «κάθαρση»! Τώρα περιμένουμε από αναξιόπιστους και διεφθαρμένους να μας σώσουν!
Μας χλευάζουν και μας κοροϊδεύουν και συνεχίζουμε να τους ανεχόμαστε και  ακόμη πιστεύουμε ότι έχουμε δημοκρατία!!!
Αφού λεηλάτησαν και ισοπέδωσαν στην κυριολεξία, με την εντολή του ΔΝΤ (ΔιεθΝείς Τοκογλύφοι) , όλα τα μικροβαλάντια των συνήθως αρμεγομένων τάξεων για να σώσουν μεγαλύτερα τοιαύτα, αλλά και τους ομοίους τους απατεώνες που καλύπτουν, αφού στράγγισαν κυριολεκτικά τον μικρομεσαίο πολίτη, εξακολουθούν να εφευρίσκουν επινοήσεις και πρακτικές ώστε να του αφαιρέσουν και την τελευταία ικμάδα ποιοτικής ζωής.
Η εφευρετικότητά τους στον τομέα αυτόν είναι ασύλληπτη, ύπουλη και πονηρή, βάζοντας συνεχώς παγίδες στον απροστάτευτο πολίτη.
Οι αποδείξεις λοιπόν. Αυτές που κάθε φορολογούμενος Έλληνας πολίτης είναι υποχρεωμένος να παρουσιάσει στην εφορία για να δηλώσει τον καταναλωτισμό του ή που εξόδευσε τα χρήματά του. Του έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό και του λένε τόσα θέλουμε να εξοδεύσεις αλλιώς θα πληρώσεις και γι’ αυτό! Έτσι ισοπεδωτικά και θρασύτατα.
Οι «κύριοι» που νομοθέτησαν τον εξαμβλωματικό αυτό νόμο «αποφάσισαν και διέταξαν»: Κάθε απόδειξη που δεν φαίνεται καλά, και δεν είναι υπεύθυνος ο φορολογούμενος γι’ αυτό, αλλά η μηχανή του εκδότη, θα πρέπει να γράφεται με στυλό από επάνω, αλλιώς δεν θα γίνεται δεκτή!! Παγίδα λοιπόν για χιλιάδες ανθρώπους, μιάς κάποιας ηλικίας, ασθενείς, πολυάσχολους και αφελείς!
Από τις αποδείξεις που πρέπει να προσκομιστούν στην εφορία, εξαιρούνται οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ, των εισιτηρίων κάθε μεταφορικού μέσου, λογαριασμοί επικοινωνιών, δηλαδή οι μεγάλες δαπάνες των νοικοκυριών και αυτές που αφαιμάσσουν το μεγαλύτερο μέρος του γλίσχρου προϋπολογισμού του μισθωτού και του συνταξιούχου. Δεν λαμβάνουμε υπόψη την περίπτωση που ο υπόχρεος έχει να εξοφλήσει επί μηνιαίας βάσεως δάνειο απόκτησης κατοικίας. Τότε θα πρέπει να πληρώσει το αδηφάγο κράτος για αυτήν την τολμηρότητά του! Ο νόμος αυτός επί πλέον απαγορεύει και την αποταμίευση στους Έλληνες! Αν δηλαδή κάποιος σώφρων οικογενειάρχης, σκεπτόμενος την μελλοντική του επιβίωση σκεφθεί π.χ. από τον μισθό του των 1.500 € και που έχει πληρώσει προκαταβολικώς τον φόρο του επί των αποδοχών του, να αποταμιεύσει τα 500 ή 400 €, τότε τι αποδείξεις θα παρουσιάσει στην εφορία αφού τα χρήματα αυτά δεν τα κατανάλωσε; Θα τιμωρηθεί λοιπόν για αυτή του την επιλογή από τους στυγνούς, αλητήριους, αχόρταγους, σκληρούς και απάνθρωπους καθεστωτικούς του σοσιαλισμού.
Τέτοια «θαύματα» γίνονται την σήμερον ημέρα. Διότι δεν έχουμε μόνο τους κοινούς κλέφτες του κοινού ποινικού δικαίου, που μας κλέβουν εν ψυχρώ, αλλά και τους μέγιστους απατεώνες της πολιτικής που επιθυμούν μάλιστα κλέβοντάς μας «νομίμως και ηθικώς», να μας σώσουν……… 

Οδήγησαν την Ελλάδα στην αγχόνη του ΔΝΤ από προσωπικό συμφέρον και όχι κατ’ ανάγκη. Αξίζουν παραδειγματική τιμωρία.



Πολλούς μήνες πριν την επίσημη ανακοίνωση υπαγωγής της χώρας στην αγχόνη του ΔΝΤ, είχαμε αποκαλύψει τα βήματα και τις ενέργειες που παρέπεμπαν σαφώς σε πολιτικό σχέδιο αποκοπής της Ελλάδας από τις δομές της ΕΕ, ώστε να ολοκληρωθεί η καταλήστευση των Εθνικών πόρων. Τώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ αλλά και του ίδιου του ΔΝΤ, φαίνεται ξεκάθαρα πως η χώρα δεν είχε την ανάγκη αυτής της “λύσης”, αλλά αντίθετα, ο σχεδιασμός ωφέλησε μόνο το ΔΝΤ και την κουστωδία πολιτικών – επιχειρηματιών που συνδέονται με τον οργανισμό. Το πλιάτσικο που συντελείται αυτή την στιγμή θα μείνει στην ιστορία καθώς μία χώρα, “ισότιμο μέλος” της ΕΕ, οδηγήθηκε ως μπανανία στην υποτέλεια από επίορκους πολιτικούς. Αυτή είναι η αλήθεια, που επιβεβαιώνεται με τα τελευταία στοιχεία και ωθεί σε μία συντονισμένη δράση ώστε να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που...συμμετείχαν σε αυτό το έγκλημα.
 Ο σκοπός ήταν κάποια στιγμή μέσα στον Μάιο, να ενεργοποιηθεί το άρθρο 122 της συνθήκης της Λισσαβόνας ώστε να πληρώσουν ΟΛΑ τα μέλη της Ευρωζώνης (και αυτά εκτός Ευρώ) την διάσωση των PIGS. Μέσα στις δομές της ΕΕ, χωρίς καμμία συμμετοχή του ΔΝΤ.

Όντως, μέσα στον Μάιο, προαναγγέλεται η σύγκλιση του Ecofin. Αντί λοιπόν η Ελληνική κυβέρνηση να αναμένει τα αποτελέσματα της, όπως θα ήταν πρέπον και φυσιολογικό, ΦΕΡΝΕΙ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 48 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ: 
Αποκάλυψη: Η Goldman Sachs γνώριζε την απόφαση του Ecofin. Γι’ αυτό “σκοτώθηκαν” να υπογράψουν το νομοσχέδιο του αίσχους μία ημέρα πριν!
Όπως προαναγγείλαμε, δημοσιεύουμε αποκλειστικά την εσωτερική έκθεση της Goldman Sachs για τις τρέχουσες και μελλοντικές εξελίξεις. Τα γραφόμενα δικαιώνουν τις τοποθετήσεις μας το προηγούμενο χρονικό διάστημα και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, την πολιτική της και τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της.
Τι λέει η Goldman Sachs για την πολυδιαφημιζόμενη προληπτική βοήθεια από την Γερμανία.
Τι αποκαλύπτει για την επερχόμενη συνάντηση Obama – Παπανδρέου
Πως η ΕΕ θα “στραγγαλίσει” την Ελλάδα για να την οδηγήσει σε επαχθείς όρους βραχυπρόθεσμου δανεισμού με το σταγονόμετρο, αλλά και μία μεγάλη αποκάλυψη:
Πως η Γερμανία χρησιμοποιεί την Ελλάδα για να “εκδικηθεί” τη Βρετανία που άλλωστε είναι ο κύριος ευνοημένος από την Γερμανική πολιτική στην Ευρωζώνη. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 122 της Συνθήκης της Λισσαβώνας.
Τα γραφόμενα λοιπόν της έκθεσης επιβεβαιώθηκαν μέχρις ενός. Η στάση της Μέρκελ, η άρνηση βοήθειας μέχρι την τελευταία στιγμή αλλά το κυριότερο, η ενεργοποίηση του άρθρου 122 που θα έδινε τέλος στα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της ΕΕ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ: Σύμφωνα με τον Όλι Ρεν τα 60 δις. Ευρώ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορούν στο Άρθρο 122 της Συνθήκης της Λισαβόνας, το οποίο προβλέπει παροχή οικονομικής ενίσχυσης στα κράτη μέλη του ευρώ, “υπό εξαιρετικές περιστάσεις”, όπως οι σημερινές.
“Πολλές φορές είχα τονίσει ότι η κρίση που διανύουμε δεν αφορούσε μόνο την Ελλάδα, αλλά τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος οικονομίας, Όλι Ρεν.”
Με απλά λόγια, η Goldman Sachs γνώριζε ΑΚΡΙΒΩΣ τι θα πράξει η ΕΕ για να βοηθήσει τις χώρες της Ευρωζώνης.
Πιθανότατα λοιπόν το γνώριζε και ο κύριος Παπακωνσταντίνου λόγω της μακράς συνεργασίας του με την Goldman Sachs.
Έστω λοιπόν ότι δεν το γνώριζε. Τότε τι είδους σύμπτωση ήταν αυτή η λύσσα να περάσει το νομοσχέδιο και η πραξικοπηματική συνθήκη λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Ecofin; Για ποιό λόγο λυσσάξατε και καταλύσατε το κοινοβούλιο ώστε να περάσετε τη συνθήκη κατοχής και υποδούλωσης της Ελληνικής οικονομίας;
Τί είδους σύμπτωση ήταν αυτή που σας έκανε λίγες ώρες πριν την Πανευρωπαϊκή “Λύτρωση” να εγκλωβίσετε την Ελλάδα στους λεόντειους όρους των Δανειστών; Από που και ως που “κλειδώσατε” την Ελλάδα σε όρους εκτός Ευρωζώνης διατηρώντας παράλληλα το Ευρώ σα νόμισμα ώστε η ύφεση να είναι αναπόφευκτη;
Είχατε 1 πιθανότητα στις 365 να επιτύχετε αυτή τη “σύμπτωση”. Οι υπόλοιπες 364 ήταν ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ και να συνάψατε εις γνώση σας τοκογλυφικά δάνεια με προσημειώσεις Εθνικής περιουσίας και συνταγματική εμπλοκή λίγες ώρες πριν την “Ευρωπαϊκή Λύση”.
Και στις δύο περιπτώσεις, κάποιοι κέρδισαν πολλά κύριοι του ΠΑΣΟΚ και λοιποί θιασώτες του “ΝΑΙ”. Κάποιοι κέρδισαν κάποια δισεκατομμύρια Ευρώ και σίγουρα δεν είναι οι Έλληνες πολίτες.
Σύμπτωση ή όχι, κάποιος πρέπει να τους αποδώσει ευθύνες.

Το μνημόνιο υπογράφηκε από την Ελληνική βουλή με μία πραξικοπηματική πράξη καταστρατήγησης του συντάγματος, χωρίς να απαιτηθεί η ενισχυμένη πλειοψηφία των 181 βουλευτών. Η μεθόδευση ολοκληρώθηκε 24 ώρες αργότερα ή αν θέλετε 24 ώρες ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ECOFIN, η κυβέρνηση καταθέτει αιφνίδια ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που δίνει υπεραρμοδιότητες στον Παπακωνσταντίνου! Τροπολογία σε νομοσχέδιο 24 ωρών: Καμμένος – Λαφαζάνης – Τζέκης: Πραξικοπηματική, εκποίηση Εθνικών δικαιωμάτων, νομοσχέδιο καραγκιοζιλίκι.
Βαρύτατες οι ευθύνες όσων εξακολουθούν να στηρίζουν αυτό το κακούργημα. Σήμερα δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ δικαιολογία. Όσοι δε μιλούν είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.
Οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης συνέχισαν εξαγριωμένοι να αντιδρούν και προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής  Φ. Πετσάλνικο.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Πάνου Καμμένου βουλευτή Β’ Αθήνας που είπε:
H κυβέρνηση και ο ΥΠΟΙΚ, Γ Παπακωνσταντίνου μέσα στον πανικό ενάντια στη λαϊκή βούληση και καταπατώντας την Εθνική αξιοπρέπεια εκτελεί σήμερα και την κοινοβουλευτικη δημοκρατία.
Ως λαϊκός εντολοδόχος δηλώνω ότι αν δεν πάρουν πίσω το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα το μονο μας ανάχωμα είναι η διάταξη “επαφείεται η εφαρμογή του Συντάγματος στον πατριωτισμό των Ελλήνων”
Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): «Εμείς φωνάζαμε ότι πρόκειται για σύμβαση η οποία ήθελε 180 ψήφους και η κυβέρνηση το έφερε ως νομοσχέδιο… Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια, εμπαίζετε τη Βουλή… Το νομοσχέδιο είναι έκθετο, κάνατε λαθροχειρίες, παίζετε με το Σύνταγμα…»!
Α. Τζέκης (ΚΚΕ) «Ήδη έχουν εκχωρηθεί εθνικά δικαιώματα, παρακάμπτεται το Κοινοβούλιο και η κυβέρνηση το γνώριζε και έκανε το Σύνταγμα λάστιχο…»!
Με αιφνίδια τροπολογία παρέχεται στον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού διμερή ή πολυμερή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του μηχανισμού στήριξης.
Θυμάστε που έλεγαν προεκλογικά για διαφάνεια στη Βουλή, αναβάθμισή της, όχι εν κρυπτώ τροπολογίες και άλλα τέτοια όμορφα;
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, για την περικοπή των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας των συνταξιούχων κάτω των 60 ετών, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου κατέθεσε αιφνιδίως μια νέα τροποποίηση στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες, με την οποία του δίνεται το δικαίωμα να εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού διμερή ή πολυμερή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του μηχανισμού στήριξης.
Η λέξη κύρωση από την Βουλή αντικαταστάθηκε από το συζήτηση και ενημέρωση της Βουλής κι έτσι μόνο με την υπογραφή του υπουργού θα ισχύουν και θα εκτελούνται τα πάντα.
Δηλαδή, η ισχύς των συμβάσεων δανεισμού, ισχύουν από την υπογραφή τους και μετά θα πάνε στη Βουλή «προς … συζήτηση και ενημέρωση» και όχι «προς κύρωση» όπως αναφέρονταν στο  νομοσχέδιο για τα μέτρα που ήδη ψηφίστηκε χθες
Με άλλα λόγια, ο κ. Παπακωνσταντίνου αλλάζει το νόμο σε … σύμβαση.
Με την τροπολογία δίνεται επίσης στον κ. Παπακωνσταντίνου το δικαίωμα να εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού διμερή ή πολυμερή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του μηχανισμού στήριξης.
Όπως ήταν αναμενόμενο οι βουλευτές από τη ΝΔ, το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ ξεσηκώθηκαν και όρθιοι στα έδρανά τους κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι κάνει   κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.
«Πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο, να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες, η κυβέρνηση έχει χάσει το λογαριασμό, αλλάζει νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες…» φώναζε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης .
Εμφανώς προβληματισμένος ο κ. Παπακωνσταντίνου δικαιολογήθηκε πως η αλλαγή γίνεται με απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε ο ίδιος να έχει συνεχώς την εξουσιοδότηση να υπογράφει τις δανειακές συμβάσεις και να μην απαιτείται πριν, έγκριση του ελληνικού κοινοβουλίου και να καθυστερεί η εκταμίευση των χρημάτων.
Οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης συνέχισαν εξαγριωμένοι να αντιδρούν και προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής  Φ. Πετσάλνικο.
Οι βουλευτές από το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΛΑΟΣ που τον επισκέφθηκαν, «εξέφρασαν την αγανάκτησή τους» και κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση προέβη σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.
Ο κ. Πετσάλνικος ήταν εμφανώς απογοητευμένος και σύμφωνα με πληροφορίες «άδειασε» τον κ. Παπακωνσταντίνου κρατώντας αποστάσεις τόσο για τις ενέργειες του ίδιου όσο και του αντιπροέδρου της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη που βρισκόταν εκείνη την στιγμή στην έδρα.
Η συνεδρίαση λοιπόν του Εcofin πραγματοποιείται και αποφασίζεται  η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 122, που θέτει ασπίδα προστασίας σε ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, εκτός βέβαια από την Ελλάδα που εσκεμμένα απείχε αφού 48 ώρες πριν ΕΙΧΕ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ για να παραδοθεί στο ΔΝΤ.
Έρχονται λοιπόν σήμερα τα στοιχεία της ΕΚΤ και του ΔΝΤ που αποκαλύπτουν τα ακόλουθα:
ΕΚΤ – ενεργοποίηση του άρθρου 122 ΓΙΑ ΟΛΑ τα υπόλοιπα κράτη πλην της Ελλάδας. Δείτε τα στοιχεία του ΦΤΗΝΟΥ δανεισμού εδώ: 
Την ώρα που άλλες χώρες δανείζονται από την ΕΚΤ, εμείς πήγαμε στο στόμα του λύκου..
Την ίδια ώρα, η Ελλάδα δανείζεται με πολλαπλάσιο κόστος, ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΗΓΕΣ!

Δείτε τι έχουν δανεισθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) η Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και άλλες χώρες-τράπεζες. 
Τα στοιχεία είναι από αναφορά του ΔΝΤ που δημοσιεύθηκε στις 6 Οκτ.2010.
Η Ισπανία έχει δανεισθεί 250, η Πορτογαλία 290 και η Ιρλανδία 350 δις ευρώ !!!
Την ίδια στιγμή εμείς έχουμε δανεισθεί 100 δις ευρώ.
Η μόνη και σημαντική διαφορά είναι ότι οι άλλες χώρες ΔΕΝ δανείστηκαν από καμιά τρόικα…
ΔΕΝ πήγαν στο στόμα του λύκου όπως εμείς.
ΔΕΝ υπέγραψαν κανένα Μνημόνιο και δεν “υποθήκευσαν” την χώρα τους

Η μεγάλη αποκάλυψη όμως έρχεται από το ίδιο το ΔΝΤ που στην ετήσια αναφορά του αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να δανείζεται από τις αγορές χωρίς πρόβλημα εως το  ύψος του χρεόυς της να φτάσει το 200% του ΑΕΠ! Η Ελλάδα όμως παραδόθηκε στο ΔΝΤ όταν το χρέος ήταν μόλις στο 130% του ΑΕΠ. Με Ολυμπιακούς αγώνες, Siemens, ThyssenKrupp, εξοπλιστικά και κάθε λογής λαμόγια ΕΞΟΦΛΗΜΕΝΑ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ.
 The bondholder
TΟ ΔΝΤ ΣΕ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟ  ΜΕΧΡΙ 200 % ΤΟΥ ΑΕΠ
ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟΝ ΔΝΤ ΜΕ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΣΤΑ 130% ΤΟΥ ΑΕΠ.
ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ. ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΝΤ….
Αυτά λοιπόν τα γεγονότα φανερώνουν περίτρανα ότι η “προσφυγή” στο ΔΝΤ όχι μόνο ήταν μέρος σχεδίου αλλά δεν υπήρχε καμμία αναγκαιότητα να γίνει. Η Ελλάδα και να μην κατάφερνε να αντλήσει χρήματα από τις αγορές (λόγω της “προσπάθειας” Παπακωνσταντίνου, ΓΑΠ και Προβόπουλου), θα είχε την ασπίδα του 122. Όπως την έχουν σήμερα η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία κλπ.
Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να περάσει ατιμώρητο, όταν η κουστωδία του ΔΝΤ κατακρημνιστεί από την εξουσία. Θα πρέπει να πληρώσουν παραδειγματικά αυτοί και όλοι οι συνεργάτες τους εντός και εκτός συνόρων. Όπως ακριβώς πληρώνουν ήδη στις ΗΠΑ, στην Βρετανία και σύντομα στην ΕΕ.

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

"ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ" Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΟΝ... ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.!

 

ΕΠΛEΞΕ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ "ΚΑΤΑΠΙΕ" ΤΟ "ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ" ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΤΑΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2000..!Είναι εξοργιστικό...
Κανένα Μ.Μ.Ε., και καμία "Ναυλωμένη Ουκρανέζα" της δημοσιογραφίας δεν τόλμησε να το αναφέρει σήμερα στά δελτία των..."έγκυρων" Μ.Μ.Ε.
Στή θλιβερή του απολογία σήμερα ο Πρωθυπουργός στην Κ.Ο., για την "επίδικη" απφασή του να μας εντάξει άρον--άρον και δια της βίας στο Δ.Ν.Τ., ξέκοψε ότι:
Δεν θα γινει εξεταστική για τον Σημίτη, όπως ο ίδιος είχε προαναγγείλει πρό ημερών, σε συναντησή του με δημοσιογράφους διαπιστευμένους στο Μαξίμου.
Έξαλλος τότε ο Σημίτης μόλις το πληροφορήθηκε --προφανώς απειλώντας τον Γιώργο--, αντιπρότεινε την Εξεταστική από το 1996.!
Σήμερα ο Πρωθυπουργός, έκανε μεταβολή--κωλοτούμα--, και κάτω από την απειλή Σημίτη να πάει η Εξεταστική στο 1996, αναγκάσθηκε να τον... αθωώσει.!
Κατάπιε τη γλώσσα του ο Πρωθυπουργός, όταν ακόμη διατυμπάνιζε ότι:"Όλα στο φως, δεν χρωστάω σε κανένα".Κρίμα για τον Πρωθυπουργό που κατάντησε σε αυτό το σημείο.Αίσχος για τα Μ.Μ.Ε.,τα οποία συνειδητά αποσιώπησαν αυτή την οικτρή αλήθεια...
Υ.ΓΕμείς ευθύς εξ΄αρχής γράφαμε:"ΚΑΛΠΙΚΗ" Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΧΩΡΙΣ "Greek statistick ΚΑΙ Goldman Sachs.!

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Απελευθέρωση από το χρέος ή θάνατος...




Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου *
Άδικα απεργείτε! Χαράμι πάνε οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις εναντίον των επιμέρους μέτρων της διακυβέρνησης του ΔΝΤ! Για τη χώρα υπάρχουν δύο στρατηγικές επιλογές: η μία βασίζεται στο δόγμα της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και της σταθερότητας του ευρώ, ενώ η άλλη στην άρνηση του χρέους.
Η πρώτη οδηγεί αναπόδραστα στην υιοθέτηση σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες κατατείνουν στον εξευτελισμό της κοινωνίας και στον  εξανδραποδισμό των νοικοκυριών, ενώ η δεύτερη ανοίγει χώρο για την αναδημιουργία της χώρας σε....
όλα τα επίπεδα, προσφέροντας την δυνατότητα δόμησης πολλών και διαφορετικών πολιτικών.

Πρέπει να αντιλήφθητε ότι η χώρα δεν μπορεί να αναπτυχθεί, για την ακρίβεια ούτε καν να υπάρξει από τη στιγμή που παραμένει δέσμια σε αυτό το χρέος το οποίο κατά περίπου 70-75% είναι απολύτως ανέντιμα καταγεγραμμένο με την έννοια «justice and fairness» που διατύπωσε ο Rawls, και σύμφωνα με την οποία διαμορφώνονται ιδεατά, σήμερα, διεθνώς οι συμβάσεις, είτε στο επίπεδο της κοινωνίας, είτε σε αυτό της αγοράς.

Οι οικονομικοί αναλυτές συμφωνούν ότι  η υπαγωγή της χώρας στις ρυθμίσεις του ΔΝΤ, δεν μπορεί ούτε καν να αναχαιτίσει την αύξηση του χρέους, το οποίο στο τέλος της τριετίας θα υπερβεί το 165% του ΑΕΠ, από 125% που είναι σήμερα. Ο Δημήτρης Καζάκης εξήγησε θαυμάσια το πρόβλημα, και απ’ αυτού δεν χρειάζεται να επιμείνω.

Πολιτικά οι λύσεις είναι δύο. Ή ο ελληνικός λαός θα επιλέξει το βασανιστήριο της σταγόνας....
 στο όποιο το καθεστώς δια του Γιώργου Παπανδρέου έχει καταλήξει, ή θα διεγερθεί από την νάρκη του και την πλάνη του αντιλαμβανόμενος ότι το πραγματικό δίλημμα είναι: απελευθέρωση από το χρέος ή θάνατος. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες είμαστε απατεώνες και  δεν αναγνωρίζουμε δίκαια και «έντιμα» χρέη προς ιδιώτες, τα οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνούν το 20-25% του συνολικού χρέους που αναγνωρίζει και τιμά  η σημερινή κυβέρνηση.

 Τα πράγματα πλέον ξεκαθαρίζουν. Ή ο ελληνικός λαός θα αγωνιστεί για την απελευθέρωσή του ή θα υποταχθεί στη μοίρα της απόλυτης υποδούλωσης, που όμοια της δεν έχει ζήσει ο τόπος από το ίδρυση του κράτους μέχρι σήμερα. Μέση οδός δεν άφησε η κυβέρνηση, οι πολιτικοί της σύμμαχοι και το καθεστώς γενικότερα να υπάρξει. Αυτοί είναι που ανεύθυνα οδήγησαν τα πράγματα στα άκρα. Το ένα δίλημμα φέρνει το άλλο μέχρι να αρχίσει  η ίδια η κοινωνία να βάζει διλήμματα στον εαυτό της. Τότε αρχίζει η πολιτικοποίηση από κάτω. Κάπου εδώ βρισκόμαστε σήμερα, αν δεν κάνω λάθος.

Άδικα προσπαθεί η πολιτική τάξη της χώρας να απασχολήσει την κοινή γνώμη με την δήθεν διένεξη μεταξύ των φορέων του δικομματισμού. Αυτή η επικοινωνιακή στρατηγική κούρασε και καθώς δεν έχει και κανένα πολιτικό νόημα πλέον, αντί να παγιδεύει ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού, επιφέρει μάλλον αποτελέσματα αντίθετα από τον επιδιωκόμενο στόχο.

Πρέπει να καταλάβετε ότι  η αποδοχή του χρέους νομιμοποιείται μέσω της παραδοχής ότι «τα φάγαμε όλοι μαζί». Εάν δεν συμφωνείτε με την αλητεία που αποπνέει το δεύτερο (μήνυμα), είναι βέβαιο ότι υποσυνείδητα αρνείστε το πρώτο. Αυτό διαμορφώνει μια νέα εθνική ιδεολογία και μια νέα ηθική στη χώρα ικανές να προκαλέσουν νέες μορφές πολιτικής οργάνωσης και διεκδίκησης δικαιωμάτων.

Αυτό που δεν έχει γίνει συνείδηση μέχρι σήμερα είναι ότι οι Έλληνες παλεύουν για την ίδια τους την εθνική και κοινωνική οντότητα και όχι για να περισώσουν όσα μπορούν από το ατομικό τους εισόδημα. Με ανεργία στο σημερινό ύψος, που μάλιστα αναμένεται να  ξεπεράσει κάθε «λογική» στο τέλος της επόμενης χρονιάς, τα «εργασιακά δικαιώματα» ακούγονται μάλλον σαν φάρσα, όπως και πολλά άλλα δικαιώματα και κατακτήσεις. Όταν η χώρα σου κατακτάται από αυτούς που ορίζουν τον μόνον εξ’ αδιαιρέτου πλούτο της  (το χρέος της), και όταν αυτή υποθηκεύεται μέσω μηχανισμών σωτηρίας των τραπεζών και ενός νομίσματος, που ολοκληρώνει τη λειτουργία τους, υπό την ηγεμονία μιας διεθνούς ελίτ, τότε η πολιτική λαμβάνει άλλη διάσταση. Μετατρέπεται σε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Σε αυτόν τον αγώνα θα υπάρξουν θύματα, ενώ τίποτε δεν θα είναι δεδομένο και έτοιμο. Λύσεις θα δώσει το κίνημα και όχι αυτοί που θα το ορίσουν πολιτικά. Αυτό σημαίνει μια εναλλακτική μορφή ηγεμονίας, η οποία δεν ταιριάζει με την γνωστή μορφή ηγεσίας που έχει εμπεδωθεί στη χώρα μετά την μεταπολίτευση. Τα υπάρχοντα κόμματα δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις νέες ανάγκες, καθώς είναι μέρος της παλαιάς δομής που έφερε τα πράγματα στο αδιέξοδο που όλοι βιώνουμε. Νέοι πολιτικοί φορείς απαιτείται να συγκροτηθούν, ανοιχτοί, με αμεσοδημοκρατικό πνεύμα και βαθιά πίστη ότι η ελευθερία μπορεί να συμβαδίσει με τη δημοκρατία, μόνο στο πλαίσιο μια αγωνιστικής πολυκομματικής κοινωνικής οργάνωση, με κοσμοπολιτικά χαρακτηριστικά.

Είναι καιρός να καταλάβουμε και στην Ελλάδα ότι ο κοινωνικός κοσμοπολιτισμός δεν είναι νεοφιλελευθερισμός, ούτε άρνηση του εθνικού κράτους. Αποτελεί την σύγχρονη έκφραση του μοντερνισμού σε ένα υψηλότερο στάδιο ανάπτυξης της πολιτικής οργάνωσης, όπου η δημοκρατία θα διαμορφώνει συνθήκες ισότητας σε ένα ολοένα και υψηλότερο επίπεδο (equilibrium) ελευθερίας. Αυτό δεν γίνεται να υπάρξει υπό καθεστώς φτωχοποίησης της κοινωνίας και αναστολής της «εθνικής κυριαρχίας».

Ήρθε ο καιρός να ξαναανακαλύψουμε την πολιτική ως δημοκρατικό και φιλελεύθερο αίτημα, διότι πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν λεφτά που θα μας εξευτελίζουν την ύπαρξη, αν δεν σταματήσουμε να επιτρέπουμε σε αυτούς που ελέγχουν τον πλούτο μας να κυριαρχούν στις αποφάσεις μας. Η χώρα δεν χρειάζεται διακυβέρνηση «εθνικής ανάγκης», ούτε ταξιδευτές του κόσμου που αναλαμβάνουν αυτοβούλως την σωτηρία του έθνους. Μια κυβέρνηση δημοκρατών-πατριωτών έχει ανάγκη, για την συγκρότηση της οποίας θα έπρεπε κάθε σοβαρός άνθρωπος στο τόπο μας, που δεν έχει αλλοτριωθεί απολύτως από την διαφθορά και τον πελατειακό κομματισμό, να νοιάζεται.

*Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία. Άσκησε δημοσιογραφία στην Ελλάδα από το 1985 έως το 2003.

ΤΗ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ "ΚΑΡΦΩΣΕ" 4 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ Ν.Δ., ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΗΡΘΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ...


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ Ο Θ ΠΡΙΝΙΩΤΑΚΗΣ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΕΦΕΤΩΝ...

Χθές στην Εξεταστική της Βουλής ο Σ.Πρινιωτάκης της Ακρόπολις Χρηματιστηριακή "κάρφωσε" τους “γαλάζιους” πρώην υπουργούς Γ. Αλογοσκούφη , Π. Δούκα, Ευ. Μεϊμαράκη και Σ. Τσιτουρίδη ως υπευθύνους για το σκάνδαλο του δομημένου ομολόγου...
Σήμερα η Εισαγγελέας Εφετών κ. Μαρία Μαλούχου,εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών, την αποφυλακισή του γιού του Θόδωρου Πρινιωτάκη, με περιοριστικούς όρους χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ...Δεν γνωρίζουμε, άν λειτούργησε η διάταξη Καστανίδη, περί ευνοικής μεταχείρησης κατηγορουμένων, εφ΄ όσον "καρφώσουν", συγκατηγορουμενούς τους και ιδία Υπουργούς της Ν.Δ., ή πρόκειται περί...απλής συγκυρίας.Πάντως γνωστός ποινικολόγος των Αθηνών σχολιάζοντας την απόφαση είπε:"Βλέπετε πόσο γρήγορα... απονέμεται η δικαιοσύνη στη Χώρα μας, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται μερικοί κακεντρεχείς" ;;;

Καμία συναίνεση στον κ. Παπανδρέου..

 


Ο κ. Παπανδρέου, παρότι γνώριζε την πλήρη κατάσταση της οικονομίας, δεν προσέφερε συναίνεση στην κυβέρνηση του κ. Καραμανλή όταν αυτός τη ζητούσε. Απεναντίας και ενώ γνώριζε την πλήρη κατάσταση της οικονομίας, απειλούσε με βουλευτικές εκλογές, εξ αιτίας της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και μάλιστα, το αστείο της υπόθεσης, όπως ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου δήλωνε, είναι ότι θα επέλεγε το ίδιο πρόσωπο, δηλαδή τον κ. Παπούλια, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επομένως η σαφέστατη πρόθεσή του ήταν.....
να γίνουν εκλογές και να ανέβει εκείνος στην εξουσία.

Σήμερα ζητάει συναίνεση. Σήμερα όμως είναι αργά. Καμία συναίνεση δεν πρόκειται να δοθεί στον κ. Παπανδρέου από κανέναν, πλην ορισμένων πάντοτε πρόθυμων εξαπτέρυγων. Εκείνος έκανε την επιλογή του και η Ιστορία θα κάνει τη δική της. 

Αυτό εδώ το blog είχε σταθεί απέναντι στον κ. Καραμανλή, στα χρόνια της παντοδυναμίας του, για συγκεκριμένους λόγους. Όμως δεν μπορούμε σήμερα παρά να εξάρουμε το πολιτικό ανάστημα του ανδρός. Έκανε λάθη. Θεοποίησε τη θεωρία του διαχειριστή του συστήματος. Εμπιστεύτηκε λάθος πρόσωπα. Αλλά υπήρξε τίμιος και έδειξε στο τέλος πολιτικό ανάστημα.

Οποιοσδήποτε πολιτικάντης στη θέση του, δεν θα πήγαινε σε εκλογές τον Οκτώβριο του 2009. Θα δανειζόταν αθόρυβα, τότε που τα spreads ήταν χαμηλά, για να την βγάλει μέχρι το Μάρτιο του 2010 και εκεί θα πήγαινε σε βουλευτικές εκλογές με αποκλειστική ευθύνη του κ. Παπανδρέου ο οποίος, όπως είχε δηλώσει, θα έριχνε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, λόγω της μη εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τότε το κάζο για τον κ. Παπανδρέου, μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας, θα ήταν πολύ μεγαλύτερο από το σημερινό και θα είχε ήδη πλέον εξαναγκαστεί σε παραίτηση.
Αυτό δεν το έπραξε ο κ. Καραμανλής.
Σήμερα λοιπόν ο κ. Παπανδρέου ζητάει συναίνεση.
Ε! όχι. Συναίνεση δεν θα πάρει.
Η πολιτική ευθιξία απαιτεί παραίτηση και χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο για τον ίδιο.