Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Οδήγησαν την Ελλάδα στην αγχόνη του ΔΝΤ από προσωπικό συμφέρον και όχι κατ’ ανάγκη. Αξίζουν παραδειγματική τιμωρία.



Πολλούς μήνες πριν την επίσημη ανακοίνωση υπαγωγής της χώρας στην αγχόνη του ΔΝΤ, είχαμε αποκαλύψει τα βήματα και τις ενέργειες που παρέπεμπαν σαφώς σε πολιτικό σχέδιο αποκοπής της Ελλάδας από τις δομές της ΕΕ, ώστε να ολοκληρωθεί η καταλήστευση των Εθνικών πόρων. Τώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ αλλά και του ίδιου του ΔΝΤ, φαίνεται ξεκάθαρα πως η χώρα δεν είχε την ανάγκη αυτής της “λύσης”, αλλά αντίθετα, ο σχεδιασμός ωφέλησε μόνο το ΔΝΤ και την κουστωδία πολιτικών – επιχειρηματιών που συνδέονται με τον οργανισμό. Το πλιάτσικο που συντελείται αυτή την στιγμή θα μείνει στην ιστορία καθώς μία χώρα, “ισότιμο μέλος” της ΕΕ, οδηγήθηκε ως μπανανία στην υποτέλεια από επίορκους πολιτικούς. Αυτή είναι η αλήθεια, που επιβεβαιώνεται με τα τελευταία στοιχεία και ωθεί σε μία συντονισμένη δράση ώστε να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που...συμμετείχαν σε αυτό το έγκλημα.
 Ο σκοπός ήταν κάποια στιγμή μέσα στον Μάιο, να ενεργοποιηθεί το άρθρο 122 της συνθήκης της Λισσαβόνας ώστε να πληρώσουν ΟΛΑ τα μέλη της Ευρωζώνης (και αυτά εκτός Ευρώ) την διάσωση των PIGS. Μέσα στις δομές της ΕΕ, χωρίς καμμία συμμετοχή του ΔΝΤ.

Όντως, μέσα στον Μάιο, προαναγγέλεται η σύγκλιση του Ecofin. Αντί λοιπόν η Ελληνική κυβέρνηση να αναμένει τα αποτελέσματα της, όπως θα ήταν πρέπον και φυσιολογικό, ΦΕΡΝΕΙ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 48 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ: 
Αποκάλυψη: Η Goldman Sachs γνώριζε την απόφαση του Ecofin. Γι’ αυτό “σκοτώθηκαν” να υπογράψουν το νομοσχέδιο του αίσχους μία ημέρα πριν!
Όπως προαναγγείλαμε, δημοσιεύουμε αποκλειστικά την εσωτερική έκθεση της Goldman Sachs για τις τρέχουσες και μελλοντικές εξελίξεις. Τα γραφόμενα δικαιώνουν τις τοποθετήσεις μας το προηγούμενο χρονικό διάστημα και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, την πολιτική της και τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της.
Τι λέει η Goldman Sachs για την πολυδιαφημιζόμενη προληπτική βοήθεια από την Γερμανία.
Τι αποκαλύπτει για την επερχόμενη συνάντηση Obama – Παπανδρέου
Πως η ΕΕ θα “στραγγαλίσει” την Ελλάδα για να την οδηγήσει σε επαχθείς όρους βραχυπρόθεσμου δανεισμού με το σταγονόμετρο, αλλά και μία μεγάλη αποκάλυψη:
Πως η Γερμανία χρησιμοποιεί την Ελλάδα για να “εκδικηθεί” τη Βρετανία που άλλωστε είναι ο κύριος ευνοημένος από την Γερμανική πολιτική στην Ευρωζώνη. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 122 της Συνθήκης της Λισσαβώνας.
Τα γραφόμενα λοιπόν της έκθεσης επιβεβαιώθηκαν μέχρις ενός. Η στάση της Μέρκελ, η άρνηση βοήθειας μέχρι την τελευταία στιγμή αλλά το κυριότερο, η ενεργοποίηση του άρθρου 122 που θα έδινε τέλος στα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της ΕΕ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ: Σύμφωνα με τον Όλι Ρεν τα 60 δις. Ευρώ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορούν στο Άρθρο 122 της Συνθήκης της Λισαβόνας, το οποίο προβλέπει παροχή οικονομικής ενίσχυσης στα κράτη μέλη του ευρώ, “υπό εξαιρετικές περιστάσεις”, όπως οι σημερινές.
“Πολλές φορές είχα τονίσει ότι η κρίση που διανύουμε δεν αφορούσε μόνο την Ελλάδα, αλλά τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος οικονομίας, Όλι Ρεν.”
Με απλά λόγια, η Goldman Sachs γνώριζε ΑΚΡΙΒΩΣ τι θα πράξει η ΕΕ για να βοηθήσει τις χώρες της Ευρωζώνης.
Πιθανότατα λοιπόν το γνώριζε και ο κύριος Παπακωνσταντίνου λόγω της μακράς συνεργασίας του με την Goldman Sachs.
Έστω λοιπόν ότι δεν το γνώριζε. Τότε τι είδους σύμπτωση ήταν αυτή η λύσσα να περάσει το νομοσχέδιο και η πραξικοπηματική συνθήκη λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Ecofin; Για ποιό λόγο λυσσάξατε και καταλύσατε το κοινοβούλιο ώστε να περάσετε τη συνθήκη κατοχής και υποδούλωσης της Ελληνικής οικονομίας;
Τί είδους σύμπτωση ήταν αυτή που σας έκανε λίγες ώρες πριν την Πανευρωπαϊκή “Λύτρωση” να εγκλωβίσετε την Ελλάδα στους λεόντειους όρους των Δανειστών; Από που και ως που “κλειδώσατε” την Ελλάδα σε όρους εκτός Ευρωζώνης διατηρώντας παράλληλα το Ευρώ σα νόμισμα ώστε η ύφεση να είναι αναπόφευκτη;
Είχατε 1 πιθανότητα στις 365 να επιτύχετε αυτή τη “σύμπτωση”. Οι υπόλοιπες 364 ήταν ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ και να συνάψατε εις γνώση σας τοκογλυφικά δάνεια με προσημειώσεις Εθνικής περιουσίας και συνταγματική εμπλοκή λίγες ώρες πριν την “Ευρωπαϊκή Λύση”.
Και στις δύο περιπτώσεις, κάποιοι κέρδισαν πολλά κύριοι του ΠΑΣΟΚ και λοιποί θιασώτες του “ΝΑΙ”. Κάποιοι κέρδισαν κάποια δισεκατομμύρια Ευρώ και σίγουρα δεν είναι οι Έλληνες πολίτες.
Σύμπτωση ή όχι, κάποιος πρέπει να τους αποδώσει ευθύνες.

Το μνημόνιο υπογράφηκε από την Ελληνική βουλή με μία πραξικοπηματική πράξη καταστρατήγησης του συντάγματος, χωρίς να απαιτηθεί η ενισχυμένη πλειοψηφία των 181 βουλευτών. Η μεθόδευση ολοκληρώθηκε 24 ώρες αργότερα ή αν θέλετε 24 ώρες ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ECOFIN, η κυβέρνηση καταθέτει αιφνίδια ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που δίνει υπεραρμοδιότητες στον Παπακωνσταντίνου! Τροπολογία σε νομοσχέδιο 24 ωρών: Καμμένος – Λαφαζάνης – Τζέκης: Πραξικοπηματική, εκποίηση Εθνικών δικαιωμάτων, νομοσχέδιο καραγκιοζιλίκι.
Βαρύτατες οι ευθύνες όσων εξακολουθούν να στηρίζουν αυτό το κακούργημα. Σήμερα δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ δικαιολογία. Όσοι δε μιλούν είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.
Οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης συνέχισαν εξαγριωμένοι να αντιδρούν και προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής  Φ. Πετσάλνικο.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Πάνου Καμμένου βουλευτή Β’ Αθήνας που είπε:
H κυβέρνηση και ο ΥΠΟΙΚ, Γ Παπακωνσταντίνου μέσα στον πανικό ενάντια στη λαϊκή βούληση και καταπατώντας την Εθνική αξιοπρέπεια εκτελεί σήμερα και την κοινοβουλευτικη δημοκρατία.
Ως λαϊκός εντολοδόχος δηλώνω ότι αν δεν πάρουν πίσω το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα το μονο μας ανάχωμα είναι η διάταξη “επαφείεται η εφαρμογή του Συντάγματος στον πατριωτισμό των Ελλήνων”
Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): «Εμείς φωνάζαμε ότι πρόκειται για σύμβαση η οποία ήθελε 180 ψήφους και η κυβέρνηση το έφερε ως νομοσχέδιο… Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια, εμπαίζετε τη Βουλή… Το νομοσχέδιο είναι έκθετο, κάνατε λαθροχειρίες, παίζετε με το Σύνταγμα…»!
Α. Τζέκης (ΚΚΕ) «Ήδη έχουν εκχωρηθεί εθνικά δικαιώματα, παρακάμπτεται το Κοινοβούλιο και η κυβέρνηση το γνώριζε και έκανε το Σύνταγμα λάστιχο…»!
Με αιφνίδια τροπολογία παρέχεται στον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού διμερή ή πολυμερή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του μηχανισμού στήριξης.
Θυμάστε που έλεγαν προεκλογικά για διαφάνεια στη Βουλή, αναβάθμισή της, όχι εν κρυπτώ τροπολογίες και άλλα τέτοια όμορφα;
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, για την περικοπή των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας των συνταξιούχων κάτω των 60 ετών, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου κατέθεσε αιφνιδίως μια νέα τροποποίηση στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες, με την οποία του δίνεται το δικαίωμα να εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού διμερή ή πολυμερή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του μηχανισμού στήριξης.
Η λέξη κύρωση από την Βουλή αντικαταστάθηκε από το συζήτηση και ενημέρωση της Βουλής κι έτσι μόνο με την υπογραφή του υπουργού θα ισχύουν και θα εκτελούνται τα πάντα.
Δηλαδή, η ισχύς των συμβάσεων δανεισμού, ισχύουν από την υπογραφή τους και μετά θα πάνε στη Βουλή «προς … συζήτηση και ενημέρωση» και όχι «προς κύρωση» όπως αναφέρονταν στο  νομοσχέδιο για τα μέτρα που ήδη ψηφίστηκε χθες
Με άλλα λόγια, ο κ. Παπακωνσταντίνου αλλάζει το νόμο σε … σύμβαση.
Με την τροπολογία δίνεται επίσης στον κ. Παπακωνσταντίνου το δικαίωμα να εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού διμερή ή πολυμερή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του μηχανισμού στήριξης.
Όπως ήταν αναμενόμενο οι βουλευτές από τη ΝΔ, το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ ξεσηκώθηκαν και όρθιοι στα έδρανά τους κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι κάνει   κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.
«Πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο, να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες, η κυβέρνηση έχει χάσει το λογαριασμό, αλλάζει νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες…» φώναζε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης .
Εμφανώς προβληματισμένος ο κ. Παπακωνσταντίνου δικαιολογήθηκε πως η αλλαγή γίνεται με απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε ο ίδιος να έχει συνεχώς την εξουσιοδότηση να υπογράφει τις δανειακές συμβάσεις και να μην απαιτείται πριν, έγκριση του ελληνικού κοινοβουλίου και να καθυστερεί η εκταμίευση των χρημάτων.
Οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης συνέχισαν εξαγριωμένοι να αντιδρούν και προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής  Φ. Πετσάλνικο.
Οι βουλευτές από το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΛΑΟΣ που τον επισκέφθηκαν, «εξέφρασαν την αγανάκτησή τους» και κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση προέβη σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.
Ο κ. Πετσάλνικος ήταν εμφανώς απογοητευμένος και σύμφωνα με πληροφορίες «άδειασε» τον κ. Παπακωνσταντίνου κρατώντας αποστάσεις τόσο για τις ενέργειες του ίδιου όσο και του αντιπροέδρου της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη που βρισκόταν εκείνη την στιγμή στην έδρα.
Η συνεδρίαση λοιπόν του Εcofin πραγματοποιείται και αποφασίζεται  η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 122, που θέτει ασπίδα προστασίας σε ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, εκτός βέβαια από την Ελλάδα που εσκεμμένα απείχε αφού 48 ώρες πριν ΕΙΧΕ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ για να παραδοθεί στο ΔΝΤ.
Έρχονται λοιπόν σήμερα τα στοιχεία της ΕΚΤ και του ΔΝΤ που αποκαλύπτουν τα ακόλουθα:
ΕΚΤ – ενεργοποίηση του άρθρου 122 ΓΙΑ ΟΛΑ τα υπόλοιπα κράτη πλην της Ελλάδας. Δείτε τα στοιχεία του ΦΤΗΝΟΥ δανεισμού εδώ: 
Την ώρα που άλλες χώρες δανείζονται από την ΕΚΤ, εμείς πήγαμε στο στόμα του λύκου..
Την ίδια ώρα, η Ελλάδα δανείζεται με πολλαπλάσιο κόστος, ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΗΓΕΣ!

Δείτε τι έχουν δανεισθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) η Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και άλλες χώρες-τράπεζες. 
Τα στοιχεία είναι από αναφορά του ΔΝΤ που δημοσιεύθηκε στις 6 Οκτ.2010.
Η Ισπανία έχει δανεισθεί 250, η Πορτογαλία 290 και η Ιρλανδία 350 δις ευρώ !!!
Την ίδια στιγμή εμείς έχουμε δανεισθεί 100 δις ευρώ.
Η μόνη και σημαντική διαφορά είναι ότι οι άλλες χώρες ΔΕΝ δανείστηκαν από καμιά τρόικα…
ΔΕΝ πήγαν στο στόμα του λύκου όπως εμείς.
ΔΕΝ υπέγραψαν κανένα Μνημόνιο και δεν “υποθήκευσαν” την χώρα τους

Η μεγάλη αποκάλυψη όμως έρχεται από το ίδιο το ΔΝΤ που στην ετήσια αναφορά του αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να δανείζεται από τις αγορές χωρίς πρόβλημα εως το  ύψος του χρεόυς της να φτάσει το 200% του ΑΕΠ! Η Ελλάδα όμως παραδόθηκε στο ΔΝΤ όταν το χρέος ήταν μόλις στο 130% του ΑΕΠ. Με Ολυμπιακούς αγώνες, Siemens, ThyssenKrupp, εξοπλιστικά και κάθε λογής λαμόγια ΕΞΟΦΛΗΜΕΝΑ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ.
 The bondholder
TΟ ΔΝΤ ΣΕ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟ  ΜΕΧΡΙ 200 % ΤΟΥ ΑΕΠ
ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟΝ ΔΝΤ ΜΕ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΣΤΑ 130% ΤΟΥ ΑΕΠ.
ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ. ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΝΤ….
Αυτά λοιπόν τα γεγονότα φανερώνουν περίτρανα ότι η “προσφυγή” στο ΔΝΤ όχι μόνο ήταν μέρος σχεδίου αλλά δεν υπήρχε καμμία αναγκαιότητα να γίνει. Η Ελλάδα και να μην κατάφερνε να αντλήσει χρήματα από τις αγορές (λόγω της “προσπάθειας” Παπακωνσταντίνου, ΓΑΠ και Προβόπουλου), θα είχε την ασπίδα του 122. Όπως την έχουν σήμερα η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία κλπ.
Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να περάσει ατιμώρητο, όταν η κουστωδία του ΔΝΤ κατακρημνιστεί από την εξουσία. Θα πρέπει να πληρώσουν παραδειγματικά αυτοί και όλοι οι συνεργάτες τους εντός και εκτός συνόρων. Όπως ακριβώς πληρώνουν ήδη στις ΗΠΑ, στην Βρετανία και σύντομα στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου