Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Χάνουμε 660 εκ. ευρώ για 3 υπογραφές Υπουργών!



Με επιστολή του ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για 660 εκ. ευρώ σε κοινοτικά προγράμματα για την ανεργία τα οποία κινδυνεύουν αν χαθούν επειδή δεν έχουν υπογράψει οι τρεις αρμόδιοι Υπουργοί!
Στη συγκεκριμένη επιστολή, η οποία δημοσιεύεται στο....

Βήμα, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Βασίλης Κικίλιας απευθύνεται στον Υπουργό Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη σημειώνοντας ότι -τη στιγμή που ο ΟΑΕΔ χρειάζεται 500 εκ. ευρώ για να μπορέσει να δώσει και το 2011 επιδόματα ανεργίας- 660 εκατομμύρια ευρώ από κοινοτικά προγράμματα και "λιμνάζοντα αποθεματικά" του υπ. Ανάπτυξης παραμένουν αναξιοποίητα!

Συγκεκριμένα,11 εγκεκριμένα προγράμματα από το ΔΣ του ΟΑΕΔ προϋπολογισμού 440 εκατ. ευρώ, που αφορούν 108.000 θέσεις εργασίας, καθυστερούν επί τέσσερις μήνες επειδή δεν έχουν υπογραφεί οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις. "Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να αυτοακυρωθούν" λέει ο κ. Κικίλιας ενώ στην επιστολή αναφέρει επίσης ότι 220 εκατ. ευρώ από πόρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης "λιμνάζουν" στο ειδικό "αποθεματικό απροβλέπτων" του υπουργείου Ανάπτυξης επί σειρά ετών.

Ο ΟΑΕΔ έχει επανειλημένα υποβάλλει προγράμματα και προτάσεις "για την αξιοποίησή τους, στην αντιμετώπιση της ανεργίας την κρίσιμη περίοδο που διερχεται η χώρα" ενώ -όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό- το ενδεχόμενο αύξησης του ποσοστού της ανεργίας στο 14,5% το 2011 από 11,6% την εφετινή χρονιά, όπως προβλέπεται στον επίσημο προϋπολογισμό της χώρας, θεωρείται βέβαιο ότι θα «τινάξει στον αέρα» τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ, καθώς θα αυξηθούν αντίστοιχα και οι δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου