Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Οδηγούν τα σφαλιστικα ταμεια στην εξόντωση, διότι τα χειρίζονται ως μπολσεβίκοι που εισήλθαν στα αποθεματικά του Τσάρου.

Η μεγαλύτερη πληγή των ταμείων ειναι η καταλήστευση αποθεματικών και η κατάρρευση των παροχών. Εαν δεν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του ασφαλισμένου, τα ταμεια θα καταστραφούν. Εισπράξεις με το ζόρι, δεν συνιστούν σοβαρή πολιτική, αλλα σοσιαλφασιστικό κρετινισμό.
Υπερδιπλάσιο έλλειμμα ύψους 1,039 δις ευρώ, σε σχέση με αυτό που είχε προϋπολογιστεί για το 2014 (391,7 εκατ. ευρώ) αναμένεται να εμφανίσει το ΙΚΑ για το 2015, σύμφωνα με την Ημερησία. Ο κύριος λόγος που δεν μπορούν να αντιληφθούν οι αγράμματοι, απαίδευτοι, σοσιαλαναθρεμμενοι νεομπολσεβικοι του μνημονίου ειναι τοσο απλός, όσο η ελεύθερη οικονομία.
Για να πληρώσει κάποιος λεφτά στην δυτική οικονομία, πρεπει πρωτίστως να πειστεί, όσο σκληρός και αν ειναι ο καταναγκασμός της δαπάνης. Πρεπει να νιώσει πως εχει συμφέρον να βάλει στην άκρη άλλες υποχρεώσεις ωστε να ειναι συνεπής στην συγκεκριμένη, ειδικά τις περιόδους κρίσης.
Την αδυναμία και δυστοκία λόγω κρίσης, δεν χρειάζεται να την αναλύσουμε. Δεν ειναι όμως αυτός ο κύριος λόγος. Η πραγματική αιτία της παρούσας και μελλοντικής κατάρρευσης ειναι η πεποίθηση στο παραγωγικό δυναμικό πως η δημοσια ασφάλιση ειναι μια άχρηστη δαπανη αφού δεν πρόκειται να αποδώσει τα αναμενόμενα. Τοσο απλα.
Ληστεύοντας τα αποθεματικά με το PSI, ο «πελάτης» (ασφαλισμένος και επιχείρηση) πηρε το μήνυμα οτι βάζει λεφτα σε εναν κουμπαρά που κάποιος τρίτος θα τον ανοίγει και θα τα παίρνει χωρις καμμιά συνέπεια.
Με την κατάρρευση του συστήματος δημοσιας υγειας και των παροχών του, ειναι πεπεισμένος οτι δεν θα απολαβει ουτε την τρέχουσα κάλυψη, εφ” όσον παραστεί ανάγκη.
Με την κατάρρευση συντάξεων, εφ” άπαξ και την συνεχή μεταβολή των οριων ηλικίας, ο «πελάτης» θεωρεί βέβαιο οτι και το μελλοντικό όφελος που προσδοκά δεν θα το απολάβει.
Γιατί λοιπον να πληρώσει τις εισφορές του; Και το πιστόλι στον κρόταφο να του βάλεις, πάντα θα ψάχνει τρόπους ωστε να αποφύγει την υποχρέωση του.
Ο μόνος τρόπος να αποφύγουν τα ταμεια την καταστροφή, ειναι η θεσμοθέτηση άμεσα ενος νέου, εγγυημένου συμβολαίου παροχών και μελλοντικών απολαβών με τους ασφαλισμένους. Οπως ακριβως η ιδιωτική ασφάλιση. Για να συμβεί βεβαίως κάτι τέτοιο, θα πρεπει να υπάρξει σοβαρή ηγεσία, που θα αποδείξει την αποφασιστικότητα της επανακτωντας την περιουσία των ταμείων που ρήμαξε η συμμορία Σημιτη και οι σημερινοί επίγονοι της.
Αλλιως θα ειναι ασφάλιση ελλειμμάτων και αναξιοπιστίας οπως υφίσταται σημερα.
Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα έχει έλλειμμα 982,7 εκατ. ευρώ, το οποίο ξεπερνά το 1 δις ευρώ αν συνυπολογιστεί ο δανεισμός για την καταβολή συντάξεων. Τα έσοδα του ΙΚΑ, παρά την αναμενόμενη αύξηση των εργαζομένων και τις αυξημένες εισπράξεις από τις ρυθμίσεις οφειλών, δεν προβλέπεται να ξεπεράσουν (μαζί με τη μειωμένη κρατική επιχορήγηση των 3,586 δις ευρώ) το ποσό των 9,954 δις ευρώ. Αντιθέτως, τα έξοδα του οργανισμού θα είναι 10,937 δις ευρώ.

"Σας είπα όλη την αλήθεια"

Είπε ,φωνάζοντας, βραχνιασμένος από τη συγκίνηση:
"Σας είπα όλη την αλήθεια"
Και σιώπησε...
Ποιοι από αυτούς που του ζητάνε να μιλήσει στηρίζουν αυτή την αλήθεια;
Ποιοι θέλουν να την μεταδώσουν;
Ποιους δε συμφέρει να κυριαρχήσει;

Ποιους δε συμφέρει να κυριαρχήσει;
Ποιες ανατροπές φοβούνται;
Πόσοι και ποιοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της εθνικής προδοσίας;
Πόσοι και ποιοι παράγοντες του εξωτερικού θα κατηγορηθούν για την καταλήστευση του ελληνικού λαού;
Πόσο έτοιμοι είμαστε να την αντιμετωπίσουμε ενωμένοι αυτή την αλήθεια εμείς;

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Έως τα Χριστούγεννα το πόρισμα για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή

Μέσα στο Δεκέμβριο, το αργότερο έως τα Χριστούγεννα, θα γίνουν γνωστά τα συμπεράσματα της έρευνας των ανακριτικών αρχών σχετικά με την υπόθεση παρακολουθήσεων, η οποία είχε στο στόχαστρο τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλής.
 
Σύμφωνα με  εφημερίδα  το μακρύ και πολύπλοκο κουβάρι, φαίνεται ότι έχει ξετυλιχτεί και ο ανακριτής, Δημήτρης Φούκας, που ψάχνει εδώ και πολύν καιρό, επίμονα και διεισδυτικά την υπόθεση φτάνει στην άκρη του.
 
Ο ανακριτής έχει συγκεντρώσει μαρτυρίες και από πρώην αστυνομικούς φρουρούς του κυρίου Καραμανλή, ότι «είχαν πράγματι ενημερωθεί για σχέδιο επίθεσης κατά του πρώην πρωθυπουργού».
 
Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στις καταθέσεις ήταν και μία κατάθεση πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΥΠ που αναφερόταν σε απόπειρα δολοφονίας κατά του κ. Καραμανλή στην υπόθεση με την τηλεχειριζόμενη βόμβα η οποία είχε εκραγεί τον Μάρτιο του 2009 έξω από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας τη στιγμή που το αυτοκίνητο του τότε πρωθυπουργού ήταν σε απόσταση μερικών μέτρων.
 
Την ίδια ώρα η αποκρυπτογράφηση του σχεδίου με το κωδικό όνομα «Πυθία» που αφορούσε, όπως είχαν αποκαλύψει οι Ρωσικές Μυστικές Υπηρεσίες τη δολοφονία του Καραμανλή και το οποίο κάποια στιγμή οι δικαστικές αρχές είχαν συνδέσει με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, φαίνεται ότι ήδη έχει μπει στο μονοπάτι της λύσης και των εξηγήσεων.
 
Κορυφαία πολιτική πηγή, από εκείνες που έχουν απόλυτη γνώση των πραγματικών διασπάσεων της υπόθεσης αποκαλύπτει στην εφημερίδα πως το αργότερο ως τα Χριστούγεννα θα έρθουν στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα της έρευνας του απτόητου ανακριτή.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Ὁ Λαλιώτης, ἡ φτωχολογιὰ καὶ τὰ μυστήρια

Μια ζωή στην πολιτική ,
10 χρόνια ΥΠΟΥΡΓΟΣ και αφού διαχειρίστηκε, όπως λέει το ΠΑΣΟΚ, …

Ὁ Λαλιώτης, ἡ φτωχολογιὰ καὶ τὰ μυστήρια!14 ΤΡΙΣ και 300 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ  δραχμές … δηλώνει μοναδικό περιουσιακό στοιχείο (γελάστε τώρα!) το σπίτι του …παππού του στα Δολιανά!

Ὁ Λαλιώτης, ἡ φτωχολογιὰ καὶ τὰ μυστήρια!2

Είναι αυτό το πέτρινο σπίτι που βλέπετε επάνω στην φωτογραφία.
Και σαν να ΜΗΝ έφτανε αυτή η κακιά μοίρα βρήκε μπροστά του τον …Μητσοτάκη, ο οποίος ήθελε να του κατασχέσει αυτό το ΜΟΝΑΔΙΚΟ του περιουσιακό στοιχείο, σύμφωνα με τις …ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ δηλώσεις του στην εφορία!
Ὁ Λαλιώτης, ἡ φτωχολογιὰ καὶ τὰ μυστήρια!3Θα ήθελα να συγκρατήσετε τα δάκρυά σας καθώς διαβάζετε για την τραγωδία αυτού του δύσμοιρου ανθρώπου που λέγεται Κώστας Λαλιώτης.
Υπήρξε υπουργός στο ΥΠΕΧΩΔΕ,  μίαν εποχή που …«έβρεχε» τρισεκατομμύρια δραχμές στα κρατικά ταμεία και …δεν ήξερε ο καημένος που να τα πρωτοδώσει.
Το ό,τι κανένα από τα μεγάλα ΜΜΕ δεν τολμάει να αναφέρει το όνομά του,σημαίνει ότι ο …μεγαλόκαρδος κ.Λαλιώτης έχει …«ευεργετήσει» πολλούς καναλάρχες-εργολάβους κι αεριτζήδες που τώρα πίνουν νερό στ’ όνομά του και τον κρατούν στο απυρόβλητο μέχρι να ξεχάσουμε ότι πέρασε μία τέτοια μορφή από την πολιτική σκηνή στην Ελλάδα.
Βρήκαμε μία λίστα με ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ, που άξιζαν ακόμα και την …ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της χώρας και την κλοπή μισθών και συντάξεων, για την πληρωμή τόκων στο ΔΝΤ.
(Ελ.Βενιζέλος, Ρίο-Αντίρριο, Εγνατία, Μετρό, Αττική Οδός κλπ,κλπ καθώς …«ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!»)
Ὁ Λαλιώτης, ἡ φτωχολογιὰ καὶ τὰ μυστήρια!4
Ήταν μία χρυσή εποχή (με Χρηματιστήριο κι Ολυμπιακούς) που οι καναλάρχες-μεγαλοεργολάβοι έγιναν με το σπαθί τους …τρισεκατομμυριούχοι!
Σιγά να μην έπεφταν μίζες 5-7% επί του κόστους του ΚΑΘΕ έργου.
Σιγά να μην τσέπωναν υπουργοί του Σημίτη μίζες.
Την ίδια εποχή ο Κώστας Λαλιώτης δήλωνε εισοδήματα πενιχρά.

Το 1996 ενδεικτικά η οικογενειακή του δήλωση ήταν περί τα 30.000.000 δραχμές, περίπου 20 φορές πολλαπλάσια αυτής του μέσου εργαζόμενου.Ὁ Λαλιώτης, ἡ φτωχολογιὰ καὶ τὰ μυστήρια!5

Κι όμως παρά το ότι ήταν 10 χρόνια υπουργός, το 2009,  το ΜΟΝΟ που του είχε απομείνει ήταν το …σπίτι του παππού του.
Δακρύστε λίγο φίλοι μου…

Είμαι σίγουρος ότι ο Κώστας Λαλιώτης κατέθεσε τα πλούτη του στον λογαριασμό για την διάσωση της χώρας.
Αλλιώς όλο και κάποιος εφοριακός ή εισαγγελέας θα …απορούσε για το …που πήγαν τα λεφτά του/μας.
Δεν συμφωνείτε;
Τώρα, μετά από 10 χρόνια …περασμένα ξεχασμένα…
Δεν βαριέσαι…
4 ΤΡΙΣ παραπάνω, 4 ΤΡΙΣ λιγότερα… από κάπου θα βρούμε να τα συμπληρώσουμε.
2 συντάξεις η γιαγιά σας, 2 συντάξεις ο παππούς σας, 2 μισθούς η μάνα σας, 2 μισθούς ο μπαμπάς σας και να δείτε που σε 20 χρόνια θα μαζευτούν αυτά και ακόμη περισσότερα!
Κι εμείς φτωχοί κι ο Λαλιώτης ο μεγαλόκαρδος …παρολίγον κι άστεγος!!!
Μήπως εκεί στο MEGA (Λαμπράκη-Μπόμπολα-Τεγόπουλου, που του χρωστούν πολλά) να διοργάνωναν έναν Τηλεμαραθώνιο για να μην πεινάσουν τα παιδιά του τουλάχιστον;
Ο μέγας συνταγματολόγος Βενιζέλος κι ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης Πετσάλνικος κανόνισαν να πεινάσουν τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ.
Νομοθέτησαν τις παραγραφές υπουργικών ευθυνών και ταυτόχρονα και την παραγραφή των δισεκατομμυρίων που ΕΚΛΕΨΑΝ και …καθάρισαν την …μπουγάδα για όλους όσους …«έτυχε» να το μάθουμε ότι συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι.
ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας αυτοί που ΤΙΜΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ και ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΑΜΕ για να μην λαδώνονται εύκολα!
Κι όσα μάθαμε δεν είναι ΟΥΤΕ το ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ όσων συνέβησαν με τα δικά μας ΠΑΝΤΑ χρήματα.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Αριστερός ρατσισμός, σεξισμός και υποκρισία


Η Βουλή έχει 300 βουλευτές. Συχνές οι εντάσεις, όμως αυτό που γίνεται κάθε τόσο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου του Νίκου του Ανανικού, δεν συμβαίνει με κανέναν άλλο ή άλλη. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Στα περιθώρια τηλεοπτικών συζητήσεων ρωτάω αστειευόμενος τους συντρόφους της «ρε σεις πως την παλεύετε μαζί της στα όργανα σας;» και παίρνω απάντηση κουνήματα κεφαλιού και γκριμάτσες. Κι όταν δέχεται σκληρή κριτική για την απίστευτη, χωρίς μέτρο συμπεριφορά της, τόσο αυτή, όσο και τα συριζαίϊκα παπαγαλάκια ωρύονται για «σεξισμό», «ρατσισμό», πως της επιτίθενται επειδή είναι γυναίκα, παρόλο που κανείς δεν αναφέρεται στην γυναικεία υπόσταση της ή στην νταβραντισμένη εμφάνιση της, όταν κρίνει την πολιτική συμπεριφοράς της αλλά απλά στηλιτεύει αυτά τα ρεσιτάλ ακατάπαυστης φλυαρίας σε υψηλούς τόνους και τις ανοίκειες επιθέσεις, που έχουν οδηγήσει στα όρια του εγκεφαλικού πολλούς συναδέλφους της. Είναι σαν μια διαρκής κρεβατομουρμούρα αλλά με μικρόφωνο κι ενισχυτή, μες το αυτί σου. Θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται ως δοκιμασία στο Σχολείο Αιχμαλώτων του Κέντρου Εκπαίδευσης Ανορθοδόξου Πολέμου, στον «ναό» των ΛΟΚ στην Ρεντίνα. Όποιος Καταδρομέας θα την περνάει, να παίρνει και ειδικό σηματάκι με την φωτογραφία της, που θα το βάζει κάτω από την «πουλάδα». Κόβεις φλέβες. Ο Μαρκογιαννάκης κι ο Υψηλάντης, είμαι σίγουρος, πως αν ήσαν νεότεροι θα ένοιωθαν την παρόρμηση να φύγουν στην Λεγεώνα των Ξένων, να γλυτώσουν και να ξεκινήσουν μια άλλη ζωή στην Γαλλική Γουϊάννα ή στο Τζιμπουτί. Έχουν περάσει από την Βουλή των Ελλήνων γυναίκες και γυναίκες, τέτοιο δυσάρεστο πανηγύρι δεν έχει γίνει με καμμία. Κι αν είχατε καμμιά αμφιβολία, ταιριάξανε με την Ραχήλ…
Αν δεν ήταν η κόρη του μπαμπά της, αν δεν ανήκε σε ένα ψιλοτζάκι της αριστεράς – έχει κι η αριστερά τους γόνους της - θα ήταν εύκολη η είσοδος της στην πολιτική; Μάλλον θα ήταν ισόβιο επιλαχόν μέλος του συμβουλίου της τοπικής ΣΥΡΙΖΑ στις Κουκουβάουνες, να πλακώνετε στο προτσές για το γένος των αγγέλων με τους συνοικιακούς κομισάριους.
Καμμία πολιτική διαδικασία ή «ποινή» δεν μπορεί να επιλύσει προβλήματα χαρακτήρος, να σου χαρίσει καμμιά τελεία για να συμμαζέψεις την ακατάσχετη φλυαρία ή να αφαιρέσει την κακία από την εκφορά του λόγου σου. «Μοίρα του ανθρώπου είναι ο χαρακτήρας του».
Κάντε όμως έναν παραλληλισμό με την συμπεριφορά στην νεαρή οννεδίτισσα, που τυχαίνει να μην μοιάζει σαν το εξωτερικό χρέος. Τόλμησε κι έγραψε την άποψη της, που ενόχλησε τα μάλα την αριστερά. Συμφωνήσατε ή διαφωνήσατε μαζί της, έχει ενδιαφέρον να δείτε το επίπεδο της κριτικής, ιδίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκεί όπου βγάζει τα φτιασίδια της δημοκρατικότητας και του πλουραλισμού κι η μουστάκα του Στάλιν ξεφυτρώνει σε χρόνο dt στα αγγελικά πρόσωπα της «ηθικά ανώτερης» αριστεράς. Ηλίθια, μοντέλα, χαζογκόμενα, γλάστρα, που τολμάει και μιλάει, ήταν τα επιεικέστερα.
Έχω κι εγώ κάνει πλάκα με την αστεία ή προκλητική εμφάνιση κάποιων αλλά όταν κρίνω τις απόψεις τους, ουδόλως με απασχολεί το φύλο ή η εμφάνιση τους, εκτός εάν η άποψη τους καθίσταται αυτοδικαίως ευτράπελη. Όταν, πχ ο Τσουκαλάς, μιλάει για «τον λαό που πεινάει», δεν μπορώ να αποφύγω τον σαρκαστικό συνειρμό.
Εάν η Παπαγγελή ήταν οπερατέρ σε διαφημίσεις, μοντέρ ή παραγωγός, δεν θα έτρεχε κάστανο. Επειδή για βιοπορισμό, με το μπλοκάκι της και το ΦΠΑ της, είναι μπροστά από την κάμερα, αυτό την καθιστά ηλίθια, χωρίς άποψη κατά την φασιστοειδή, σεξιστική και ρατσιστική αντίληψη των φωταδιστών. Δεν ξέρω αν το είπαν και στο «πολιτικά ορθό» MEGA, εκεί όπου επί ώρες βιοπορίζονται με telemarketing, διαφημίζοντας όμορφα σουτιέν (pretty bra), όμορφα βρακιά κλπ. Κανένα στέλεχος ή βουλευτής της αριστεράς, ιδίως δε οι γυναίκες εξ αυτών, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να καταδικάσει τον κατάπτυστο ρατσισμό και σεξισμό των αντιδράσεων, που δεν είχαν καμμία πολιτική χροιά. Προφανώς δικαίωμα να μιλάνε έχουν μόνο οι αριστερές αντρογυναίκες με φυζίκ Καρπόζηλου, αυτές που θέλουν χορτοκοπτικό και ζιζανιοκτόνο για την τρίχα στο πόδι και στην μασχάλη, οι κόρες του μπαμπά τους κι οι αναμαλλιασμένες των καταλήψεων. Δεν είδα κάτι ευαίσθητες ψυχές στην «Αυγή», ε, Γιώργο Κυρίτση, να ψελλίζουν μια κουβέντα για την λεηλατημένη γυναικεία υπόσταση. Αν ήταν σαν καρέκλα που της ρίξανε από πάνω ύφασμα, αν κουρευόταν σαν αρβανίτης οπλαρχηγός, όπως η Γαϊτάνη, που ξυρίζει αισθαντικά τους κροτάφους σαν τον Μάρκο Μπότσαρη, αν είχε μύτη μπουγατσομάχαιρο και φαντεζί γυαλιά – φανάρια από Scania Intercooler (συρόμενο), και φυσικά, βασική προϋπόθεση, ανήκε σε οποιαδήποτε από τις παρδαλές παραφυάδες της αριστεράς, τότε θα ήταν γυναίκα άξια τιμής και θα μετρούσε μόνο η άποψη της. Επειδή δεν είναι τίποτα από αυτά και, καθ΄’ ότι άνεργη ως αρχαιολόγος, δουλεύει σαν μοντέλο στην βιομηχανία της διαφήμισης κι όχι γκαρσόνα στο Φλοράλ ή σε αντεξουσιαστικό περίπτερο της πλατείας, ξαφνικά οι σπουδές της στο ΕΚΠΑ «εξαφανίστηκαν» κι ας θες άριστα για να μπεις και κόπο για να πάρεις πτυχίο και τους ενόχλησαν οι φωτογραφίες προβολής, που είναι δικαίωμα της, επειδή δεν μοιάζει στην Ταϋγέτη, στον Τζίμ Λόντο ή σε ταγάρι φοιτητικής συνέλευσης.
Ποιό είναι λοιπόν το συμπέρασμα, αυτό που βγάζει μάτι και φαίνεται από το βουνό γι’ άλλη μια φορά;
Οι όμορφες δεξιές είναι ηλίθιες, που τολμάνε και μιλούν, τα αριστερά μπάζα είναι η κρεμ ντε λα κρεμ της διανόησης και της πολιτικής. Άπαξ κι ο άνθρωπος απέναντι τους δεν είναι μαζί τους, δεν μοιράζεται τις ιδεοληψίες τους, τότε δεν έχει τιμή, δεν έχει ανθρώπινη υπόσταση και σε άλλες εποχές παντοδυναμίας τους, δεν έχει ούτε δικαίωμα ζωής. Τότε η χυδαιότητα υπερχειλίζει, ο σεξισμός κι ο ρατσισμός είναι αποδεκτά όπλα απέναντι στον αντίπαλο. Τότε οι αριστερές διανοούμενες, δημοσιογράφοι ή απλοί σχολιαστές, γίνονται μια χαρά εμπαθείς Κατίνες, χρησιμοποιούν όλα αυτά που καταδικάζουν μετά βδελυγμίας κι οι εξίσου «ηθικά ανώτεροι» αριστεροί άντρες συμμετέχουν στο λυντσάρισμα ή απλά κάνουν την σταλινική πάπια.
Πάντως όλο αυτό ήταν χρήσιμο. Είδαμε γι’ άλλη μια φορά να πέφτει το προσωπείο της υποκρισίας μιας παρακμιακής νομενκλατούρας που και ηθικά κατώτερη είναι και ρατσιστική και σεξιστική. Στην ίδια κατηγορία με το φασιστοειδές «δεν πουλάω νερό σε μπάτσους»…
Κρανιδιώτης Φαήλος

Στην Πορτογαλία πήραν "σκούπα" και "καθαρίζουν" με αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα


 
Mια ιστορία που χρήζει διερεύνησης και εδώ στην Ελλάδα διαδραματίζεται στην Πορτογαλία, όπου ο πρωθυπουργός που έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο (σοσιαλιστής και αυτός) συνελήφθη για ξεπλυμα βρώμικου χρήματος, και φοροδιαφυγή.
 
Η έρευνα αφορά τραπεζικές συναλλαγές και μεταφορές χρημάτων αγνώστου προελεύσεως, σημείωσε η εισαγγελία, ενώ διευκρίνισε ότι καμία από τις ενέργειες αυτές δεν συνδέεται με την επιχείρηση Μόντε Μπράνκο, μια έρευνα που οδήγησε τον Ιούλιο στη σύλληψη του πρώην προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της τράπεζας Espirito Santo Ρικάρντο Σαλγάδο.
 
Το ενδιαφέρον έγκειται στο γεγονός ότι μεαφορές χρημάτων αγνώστου προελεύσεως, είναι πολύ πιθανό να έχουν σχέση με την απόφαση του τότε πρωθυπουργού να βάλει την Πορτογαλία στο Μνημόνιο με αποτέλεσμα να διασωθούν οι τράπεζες και οι διεθνείς τοκογλύφοι από επικείμενη στάση πληρωμών.
 
Φυσικά ακριβώς το ίδιο συνέβη και στη χώρα μας, όταν ο εδω σοσιαλιστής Γ.Παπανδρέου έβαλε την Ελλάδα στο Μνημόνιο σώζοντας της τράπεζες και φροντίζοντας οι διεθνείς τοκογλύφοι να μην χάσουν τα λεφτά τους. Παρόμοια έρευνα πρέπει να γίνει και εδώ. Η διαδρομή του χρήματος είναι εύκολο να εντοπισθεί στην σημερινή επχή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
 
Ο 57χρονος Σόκρατες, συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας, μετά την επιστροφή του στη χώρα από το Παρίσι και οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστή Κάρλος Αλεξάντρε, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τον πορτογαλικό Τύπο «σούπερ-δικαστής», «Μουρίνιο της δικαιοσύνης», «ατρόμητος δικαστής».
 
Την ίδια ώρα, εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό, ακόμα τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν, εκ των οποίων και ο οδηγός του, που παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστή. 
 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας, έρευνες έχουν διεξαχθεί σε περισσότερους από 60 δικαστικούς και αστυνομικούς.
 
Όπως επισήμανε η εισαγγελία της χώρας, η έρευνα αφορά σε τραπεζικές συναλλαγές και μεταφορές χρημάτων αγνώστου προελεύσεως.
 
Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό δε συνδέεται με το τεράστιο σκάνδαλο φοροδιαφυγής, την υπόθεση Μόντε Μπράνκο, που οδήγησε στη σύλληψη του πρώην προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της τράπεζας Espirito Santo, Ρικάρντο Σαλγάδο.
 
Όλα αυτά, ενώ ο δήμαρχος της Λισαβόνας, Αντόνιο Κόστα, αναμένεται να οριστεί γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, έπειτα από ψηφοφορία μελών του κατά την οποία είναι ο μοναδικός υποψήφιος.
 
Ο Σόκρατες διετέλεσε πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 2005, αλλά υπέστη συντριπτική ήττα στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2011, τις οποίες κέρδισε ο νυν πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο. Τότε ο Σόκρατες παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος και αργότερα ξεκίνησε μια νέα καριέρα ως τηλεοπτικός σχολιαστής για το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTP.
 
Το όνομα του πρώην πρωθυπουργού της Πορτογαλίας έχει αναφερθεί στο παρελθόν στο πλαίσιο μιας έρευνας για διαφθορά όταν ακόμη ήταν υπουργός Περιβάλλοντος, όμως η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο το 2010. 
 
Σοκαρισμένο δηλώνει το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας από την είδηση της σύλληψης του πρώην πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες. Παρολ' αυτά ο νέος γενικός γραμματέας του PS, Αντόνιο Κόστα, ζήτησε από τους υποστηρικτές της παράταξής του να επικεντρωθούν «στην πολιτική δράση».
 
 
«Σίγουρα έχουμε σοκαριστεί από το νέο της σύλληψης του Ζοζέ Σόκρατες», όμως «δεν πρέπει να συγχέουμε τα προσωπικά συναισθήματα της αλληλεγγύης και της φιλίας με την πολιτική δράση του PS, η οποία πρέπει να συνεχιστεί», ανέφερε ο Κόστα σε μήνυμά του προς τους υποστηρικτές του κόμματος.
 
Ο Σοσιαλιστής Σόκρατες, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 2005 ως το 2011, συνελήφθη την Παρασκευή στο πλαίσιο έρευνας για φορολογική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά και πέρασε δεύτερη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα. 
 
Η είδηση της σύλληψης του Σόκρατες συνέπεσε με την εκλογή του Κόστα, νυν δημάρχου της Λισσαβόνας, στη θέση του γενικού γραμματέα του PS. Έπειτα από μια ψηφοφορία, στην οποία ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, έλαβε το 96% των ψήφων των υποστηρικτών του κόμματος, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα. 
 
Όταν ρωτήθηκε αν οι Σοσιαλιστές αναγνωρίζουν την πολιτική κληρονομία του Σόκρατες, ο Κόστα δήλωσε ότι «το PS δεν υιοθετεί σταλινικές πρακτικές, όπως η αφαίρεση των φωτογραφιών» των πρώην αρχηγών του κόμματος. 
 
Το PS «σέβεται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης» και πρέπει «να επικεντρωθεί στη δράση του» που έχει στόχο να το εδραιώσει ως «μια εναλλακτική στην κυβέρνηση και την πολιτική της», υπογράμμισε.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr