Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Ταράζουν το πολιτικό σύστημα, οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες”Η ακόλουθη επιστολή εστάλη στο προσωπικό e-mail του Σαμαρά asamaras@parliament.gr στις 14/02/2012Η ακόλουθη επιστολή εστάλη στο προσωπικό e-mail του Σαμαρά asamaras@parliament.gr στις 14/02/2012, ώρα 01.52 πμ:κ. Σαμαρά,

Κανονικά θα έπρεπε να είχα στείλει την επιστολή αυτή από τον Νοέμβριο όταν κι έκανες την συγκυβέρνηση αλλά τότε απεφάσισα να παραμείνω ψύχραιμος. Σήμερα όμως δεν απομένει κάτι άλλο πια.

Ας ξεκινήσω με το ποιος είμαι γιατί σιγά μην θυμάσαι. Με λένε Ηλιόπουλο Θωμά και ήμουν μέχρι χτες μέλος του κόμματος σου. Τον Οκτώβριο του 2009, μια περίοδο που μετά την συντριπτική ήττα των εκλογών, όλοι ήταν με την Ντόρα, εγώ μαζί με άλλους 28 οννεδίτες με επικεφαλής τον Κώστα Χατζή υπογράψαμε ένα κείμενο με τίτλο ‘‘ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΝΝΕΔΙΤΗ’’. Μας απείλησαν, μας λοιδόρησαν, μας κυνήγησαν γιατί τολμήσαμε να εκδηλώσουμε την στήριξη μας σε σένα και δεν δεχτήκαμε να γίνουμε υποτελείς του συστήματος της μαφίας Μητσοτάκη. Εμείς όμως δώσαμε με πείσμα και αυταπάρνηση τον καλό αγώνα. Πολλοί από αυτούς που μας κυνήγησαν τότε, βρίσκονται σήμερα δίπλα σου, σε εκλεκτές κομματικές θέσεις.

Σε στήριξα γιατί πίστευα ότι είσαι κάτι διαφορετικό.
Γιατί πίστευα ότι τα χρόνια της πολίτικης ερήμου που έζησες θα σε ειχανε αλλάξει, θα σε ειχανε κάνει δυνατό και ανυποχώρητο.
Νόμιζα ότι ήσουν ο καταλληλότερος για να εκφράσεις τις αρχές και τα ιδεώδη της λαϊκής πατριωτικής δεξιάς στην οποία υπερήφανα ανήκω.
Νόμιζα ότι θα είσαι κρυστάλλινος και δεν θα προχωρήσεις σε συναλλαγές με την διαπλοκή, αλλά θα την ξερίζωνες.
Νόμιζα ότι ήσουν ο καταλληλότερος για να αναδιοργανώσει εκ βάθρων την Νέα Δημοκρατία και να επιβάλλει την ιδεολογική ηγεμονία της δεξιάς στην κοινωνία, κάτι που δεν κατάφερε ούτε ο Καραμανλής.
Νόμιζα ότι θα χρησιμοποιούσες το κίνημα των δεξιών της 29ηςΝοέμβρη που σε ανέδειξε, θα το έβαζες μέσα στο κόμμα και θα μετέτρεπες την αρτηριοσκληρωτική ΝΔ σε εθνικό κίνημα. Νόμιζα ότι δεν θα άφηνες το ΠΑΣΟΚ σε χλωρό κλαρί.

Γι’αυτους τους λόγους σε στήριξα κι όχι γιατί περίμενα να με βολέψεις κάπου. Βλέπεις, μια ζωή ήμουν ρομαντικός.

Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΑΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ.

Διέψευσες οικτρά τις προσδοκίες μου και πούλησες μισοτιμής τα οράματα μου, κ. Σαμαρά.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς-νωρίς, από την αρχή. Όταν και θα έπρεπες να χρησιμοποιήσεις τους αγνούς πατριώτες και αγωνιστές που σε ανέδειξαν (και δεν μιλώ για εμένα τον ολίγιστο, αλλά για άλλους πολύ πιο αξιόλογους), εσύ προτίμησες να στηριχτείς στους σιχαμερούς πολιτικάντηδες και κομματάρχες από τους οποίους είναι γεμάτη η ΝΔ. Καταλαβαίνω, οι συμφωνίες, συμφωνίες και τα χρωστούμενα, χρωστούμενα. Λυπάμαι απλώς με κάποιους αγαθούς ανθρώπους οι όποιοι ακόμη περιμένουν ‘‘ο Σαμαράς να καθαρίσει το κόμμα’’. Μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους. Αν εσύ καθαρίσεις ποτέ το κόμμα από τα πολιτικά μπάζα, εγώ θα γίνω ροζ ελέφαντας με φτερά.

Είναι σαφές για σένα ότι προτεραιότητα έχουν οι παλιοί πολανιτες συναγωνιστές σου αλλά και τα νεοφιλελεύθερα απολειφάδια. Οι πρώτοι γιατί νομίζουν ότι είσαι στ’αληθεια ο Μεσσίας και οι άλλοι για να στηρίζουν τα κονε σου με την διαπλοκή. Αλλά δυστυχώς για σένα, η κλίκα που σε περιτριγυρίζει είναι ερασιτέχνες της κακίας ώρας. Ακόμα και τώρα που το ΠΑΣΟΚ έχει φτάσει στο 8% παίζει μπάλα για πλάκα κάτι Σταμάτηδες, κάτι Λυκουρέντζους και κάτι Φαήλους. Όσο δε για τους Αρούληδες, τους Κυριάκους και τους Μίλτους δεν έχω να πω τίποτα καθώς ποσώς με απασχολεί η πλουτοκρατική δήθεν δεξιά της Εκάλης. 

Παρ’ολα αυτά, μέχρι τον Νοέμβριο σε ακολουθούσα πιστά και μάλωνα με πολύ κόσμο που μου έλεγε ότι κι εσύ είσαι σαν τους άλλους και ότι είσαι απατεώνας. Τον Νοέμβριο όμως με πάγωσες. Με πάγωσες με την συγκυβέρνηση. Το ‘‘Όχι στην συγκυβέρνηση – Εκλογές τώρα’’ του μεσημεριού του Σαββάτου της 5ης Νοέμβρη ξαφνικά μεταβλήθηκε σε‘‘Εγώ θέλω να βοηθήσω’’ του πρωινού της Κυριακής της 6ης Νοέμβρη. Το ποιον ακριβώς ήθελες να βοηθήσεις, σήμερα έχει καταστεί σαφές: τις τράπεζες, την διαπλοκή, το ΠΑΣΟΚ και τους τοκογλύφους.

Η συγκυβέρνηση με επικεφαλής τον σημιτικό σκελετό και εκλεκτό των τραπεζιτών Παπαδήμο και η συνδιαλλαγή με το δωσίλογο ΠΑΣΟΚ αποκάλυψαν σε όλους μας ποιος πραγματικά είσαι και ποιες είναι οι προθέσεις σου.

Η πορεία σου από εκεί και μετά ήταν τρελή!

Κορυφαία στιγμή θεωρώ τα αποκαλυπτήρια της πρόσληψης του γιου του αρχιδιαπλεκομενου Ψυχάρη ως σύμβουλο σου και οι φήμες ότι τον ετοιμάζεις για υποψήφιο βουλευτή. Μπράβο σε μένα και σε όλους μας που σε στηρίξαμε κ. Σαμαρά! Σε ψηφίσαμε για να μετατρέψεις την ΝΔ σε εθνικό κίνημα κι εσύ την έκανες παραμάγαζο της διαπλοκής! Συγχαρητήρια! Είναι σαφές ότι ο πόθος σου για την πρωθυπουργία σε έχει οδηγήσει σε συμμαχία με τον διάβολο.

Αλλά όλα αυτά δεν είναι τίποτα, είναι μηδαμινά, μπροστά σε αυτά που εξελίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες μπροστά στα μάτια μου. Είναι πραγματικά απίστευτο το πώς ακύρωσες τον εαυτό σου και άλλαξες πλευρά. Είναι τραγικός ο τρόπος που ακύρωσες την πολιτική δυο ετών και είπες ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Φαντάζομαι ότι είναι πολλά αυτά τα οποία χρωστάς σε εγχώριους και διεθνείς νταβατζήδες ώστε να φτάσεις, ποιος, εσύ ο υπέρ-αντιμνημονιακος, να απειλείς θεούς και δαίμονες για να ψηφιστεί το Μνημόνιο ΙΙ και να διαγράφεις το ¼ της κοινοβουλευτικής σου ομάδας! Έτσι δεν είναι; Τα χρωστούμενα κάποτε πρέπει να ξεπληρωθούν.

Είναι πρωτοφανές να έχεις πάρει τον δρόμο της αυτοκαταστροφής, να οδηγείς το κόμμα σου στην διάσπαση και την ανυποληψία και να ξεπουλάς την πατρίδα σου για να εξυπηρετήσεις τα σχέδια των τοκογλύφων. Είναι μοναδικό, δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά.

Είναι προκλητικός και σκανδαλώδης ο τρόπος που προστατεύεις το ΠΑΣΟΚ και τον φίλο σου τον Γιωργάκη. Θα μπορούσες με ένα φύσημα να το σμπαραλιάσεις και να κλείσεις στην φυλακή τον ΓΑΠ, αλλά εσύ προτίμησες να συγκυβερνήσεις μαζί του και να τον προστατεύσεις πάση θυσία.

Είπες…πρόσφατα ότι ο λαός σε κρίνει και μόνον σε αυτόν λογοδοτείς.Αλήθεια, ρώτησες ποτέ κανέναν από τους 800.000 νεοδημοκράτες της 29ης Νοέμβρη αν συμφωνεί με όλα αυτά που έχεις κάνει;Ρώτησες κανέναν από εμάς (πλην των υπαλλήλων και των παπαγάλων σου) αν συμφωνεί με την συγκυβέρνηση και το Μνημόνιο ΙΙ; Έκανες ένα συνέδριο, ένα εσωκομματικό δημοψήφισμα;

Όταν επιβάλλαμε το άνοιγμα των διαδικασιών σε όλη την βάση της ΝΔ, δεν το κάναμε για να κάνεις εσύ του κεφαλιού σου. Το κάναμε γιατί πιστεύουμε ότι η ΝΔ ανήκει στην βάση της κι όχι σε σένα ή σε οποιοδήποτε άλλον!

Ρώτα την βάση….αν τολμάς….για όλα αυτά που κάνεις. Κάνε ένα εσωκομματικό δημοψήφισμα, ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ.

Ποιος σου έδωσε την εξουσιοδότηση να υπογράψεις εν ονόματι μας το πούλημα της Ελλάδος; Δυστυχώς για σένα, έχεις χάσει την κομματική δεδηλωμένη. Και την έχεις χάσει οριστικά.

Είπες…τον Σεπτέμβριο που πέρασε στην ΔΕΘ, σε έναν δακρύβρεχτο λόγο σου, ότι έχεις όραμα για την Ελλάδα του 2021, 200 χρόνια μετά από την επανάσταση. Το όραμα ακριβώς έχεις; Την Ελλάδα δεμένη χειροπόδαρα στους δανειστές και τον λαό εξαθλιωμένο; ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΣΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ 12ης Φεβρουαρίου 2012!

Είπες…ότι οι εκλογές θα γίνουν 19 Φεβρουαρίου. Δηλαδή σε μια βδομάδα έχουμε εκλογές;

Είπες…ότι θα κάνεις μια εξεταστική και μόνο για το πώς οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο Ι. Εξεταστική για το πώς οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο ΙΙ ενώ συγκυβερνούσες, θα κάνεις;

Είπες…όταν έκανες την συγκυβέρνηση, ότι θα ψηφίσεις μόνο την δανειακή σύμβαση κι όχι τα μέτρα που την συνοδεύουν. ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ;Μιλάς…συνέχεια για πατριωτισμό. Είναι ντροπή να μιλάς για την πατρίδα και ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ.

Είπες…ότι θα χρεοκοπήσουμε και ότι δεν έχουμε τρόφιμα και πετρέλαιο. Τελικά, η πολύ παρέα με τον Παπαδήμο σε έκανε κινδυνολόγο και τυχοδιώκτη. ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΡΟΝΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ.

Είπες…ότι απαιτείς εδώ και τώρα εκλογές αφού ολοκληρώθηκε η ψήφιση της δανειακής σύμβασης. Γιατί δεν ανατρέπεις ΑΜΕΣΑ την κυβέρνηση Παπαδήμου τώρα που το ΠΑΣΟΚ έχασε την δεδηλωμένη αλλά σκούζεις αριστερά-δεξιά;

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι κι εσύ και όλοι όσοι ψηφίσατε το Μνημόνιο ΙΙ. Εσύ θα έπρεπε να ντρέπεσαι και παραπάνω για τις κωλοτούμπες που έκανες και για την κοροϊδία που έριξες στον δυστυχή λαό της ΝΔ που σε πίστεψε.

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι γιατί ένας 23χρονος εργάτης σε βιομηχανία θα πληρώνεται με 400 ευρώ με το Μνημόνιο ΙΙ. Μπορείς εσύ να ζήσεις με 400 ευρώ; ΜΠΟΡΕΙΣ; Τι σχέση έχει το δημόσιο χρέος και η αδυναμία δανεισμού της Ελλάδος με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα; ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ;

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που αμείβεσαι πλουσιοπάροχα κάθε μήνα. Γιατί αλήθεια δεν παραιτείσαι της μηνιαίας αποζημίωσης σου υπέρ της πατρίδος αφού την αγαπάς τοοοσο πολύ και θες τοοοσο πολύ να την σώσεις;

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι γιατί ετοιμάζεστε να απολύσετε χιλιάδες ανθρώπους από το Δημόσιο και να καταστρέψετε τις ζωές τους.

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι γιατί ανοίξατε τον δρόμο στην καταστροφή του εργατικών κεκτημένων του λαού και στην απόλυτη κυριαρχία των εργοδοτών. Για σας τους βολεμένους, οι εργαζόμενοι είναι σκλάβοι ανάξιοι ενδιαφέροντος.

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που συμβάλλεις στην κατεδάφιση όλων αυτών για τα οποία έχυσαν αίμα οι πατεράδες και οι παππούδες μας ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους. Ποιος είσαι εσύ που θα τα γκρεμίσεις σε ένα βράδυ;

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι με την κοροϊδία που μας ρίχνεις ότι έσωσες τον 13ο και τον 14ο μισθό όταν ο Τομσεν πριν από εσένα δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει κι όταν με την σφαγή του κατώτατου που υπέγραψες χάθηκαν τρεις μισθοί ανά έτος!

Θα έπρεπε ειδικά εσύ να ντρέπεσαι που πρότεινες να μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες κατά 300 εκατ. ευρώ! Γιατί δεν πρότεινες να κοπούν 300 εκατ. ευρώ από τα κόμματα σας, τους μισθούς σας ή από την διαπλοκή που στηρίζεις; Όταν θα χρειαστεί, με τι θα πολεμήσουμε; Με τόξα; Ή μήπως δεν χρειάζεται να πολεμήσουμε αλλά πρέπει να παραδοθούμε ειρηνικά, Αντώνη;

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που ετοιμάζεσαι να κλείσεις τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας που έδωσε σπίτι σε χιλιάδες φτωχούς ανθρώπους και τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας που έδωσε την ευκαιρία σε χιλιάδες άλλους να πάνε μια φορά διακοπές στην ζωή τους ή να αγοράσουν κανένα βιβλίο. Βλέπεις, οι εργολάβοι φίλοι σου έχουν ανάγκες.

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που νομιμοποιείς το χαράτσι της ΔΕΗ, που υπέγραψες την αύξηση των αντικειμενικών αξίων και διευκολύνεις την φορομπηχτική πολιτική που ασκεί το ελληνικό κράτος-νταβατζής εις βάρος των πολιτών του. ΠΙΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΙΜΑ.

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που έχεις το θράσος να βγαίνεις στην τηλεόραση σαν άλλος ΓΑΠ και να απειλείς τον λαό με χρεοκοπία, την ώρα που οι άνεργοι είναι εκατομμύρια και χιλιάδες νέοι σαν εμένα παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς χωρίς επιστροφή. Την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι αυτοκτονούν από την εξαθλίωση και το αδιέξοδο. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΗΔΗ, ΑΛΛΟ ΑΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που υποθηκεύεις το μέλλον μου και το μέλλον των παιδιών μου. Κριτές θα σε δικάσουν οι αγέννητοι και οι νεκροί, όπως έλεγε ο Παλαμάς.

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που πουλάς φτηνό πατριωτισμό με αερολογίες και παχιές κουβέντες ενώ στην πράξη έγινες ο πρωτεργάτης της άλωσης. Την λέξη πατριδέμπορας την χρησιμοποιούσα παλιά για τον Καρατζαφερη αλλά μάλλον ταιριάζει κι αλλού. ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ, ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ, Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για πολλά. Αλλά αν ντρεπόσουν δεν θα τα έκανες.

Το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου καταλάβαμε καλά γιατί ΕΠΡΕΠΕ να γίνει η συγκυβέρνηση. Διότι έπρεπε να περάσει το μνημόνιο πάση θυσία και με μεγάλη πλειοψηφία. Και το ΠΑΣΟΚ μόνο του δεν μπορούσε.

Δυστυχώς όμως δεν σας ενημέρωσαν καλά ούτε εσένα ούτε το φιλαράκι σου από την Μινεσότα, και βρέθηκαν αρκετοί που είχαν το ανάστημα να πουν όχι. Και δυστυχώς για εσάς δεν πιάσατε πλειοψηφία 2/3 όπως ζητούσε μετά μανίας ο Λοβερδος.

Αυτούς τους ανθρώπους που είχαν το θάρρος να πουν ΟΧΙ στους ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ, αυτούς διέγραψες. Αυτούς που όπως κι εγώ, έτρεξαν (οι περισσότεροι τουλάχιστον) από την αρχή να αγωνιστούν για να σε κάνουν πρόεδρο. Κάτσε τώρα με τον Χατζηδάκη και τον Σπηλιωτόπουλο. Και ξαναπάρε πίσω και την Ντόρα, αφού με όσα κάνεις την δικαίωσες και δεν έπρεπε να την διαγράψεις.

Παρέλαβες κόμμα και θα παραδώσεις νεοφιλελεύθερο, νεοταξικό, αντιλαϊκό από-κόμμα του 10%. Κι ούτε τόσοι μείνατε.

Και να θυμάσαι καλά αυτό που σου γράφω τώρα, πως ότι κι αν κάνετε, όσο κι αν προσπαθήσετε, ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ. Όσα νομοσχέδια κι αν περάσετε, όσους κι αν διαγράψετε, όσο κι αν τρομοκρατήσετε, Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.

Δεν ξέρω αν σου έφεραν τα κακά μαντάτα, αλλά τελικά πρωθυπουργός δεν πρόκειται να γίνεις. Ούτε πρόκειται να ισχύσει τίποτε από τα κατάπτυστα που υπέγραψες.

Γιατί, αν και όποτε γίνουν εκλογές, εσύ κι όποιος θα κάνει τότε κουμάντο στο πράσινο απο-κόμμα, το πολύ να μαζέψετε 20% (μαζί). Το υπόλοιπο 80% του ελληνικού λαού είναι απέναντι σας και θα σας στείλει στην λησμονιά της ιστορίας! Το μαύρισμα που θα σου ρίξει ο λαός στις εκλογές, ειλικρινά ΔΕΝ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ.

Και η επόμενη κυβέρνηση θα αναλάβει τον καταλογισμό των ευθυνών για όσα έχουν γίνει από το 2009 έως σήμερα. Εκτός αν σχεδιάζετε να μην κάνετε ποτέ εκλογές…

Για μας μένει μόνο η υπεράσπιση της πατρίδος με κάθε τρόπο, απέναντι σε εχθρούς και προδότες.

ΠΑΙΡΝΩ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ κ. ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΩ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Δεν γουστάρω να έχω καμία σχέση με ανθρώπους που πουλάνε την πατρίδα μου.

Δεν γουστάρω να έχω καμία σχέση με δυνάστες του λαού.

Δεν γουστάρω να έχω καμία σχέση με απο-κόμματα που υπηρετούν την Νέα Τάξη, την ευρωπαϊκή γραφειοκρατική δικτατορία, τους τοκογλύφους και το ΔΝΤ.

Όσον αφόρα για διαγραφές κι άλλα τέτοια ζητήματα, για να με διαγράψουν από κάτι, πρέπει αυτό να υπάρχει (όπως εύστοχα έγραψε πριν τέσσερις μήνες ο Κώστας Χατζής). Και η Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει κ. Σαμαρά. Την διέλυσες.

Λυπάμαι μόνο τους ανθρώπους που συνεχίζουν να σε πιστεύουν ειλικρινά. Όχι αυτούς που ζουν από το σύστημα που εγκαθίδρυσες στην Συγγρού, αλλά κάποιους ελάχιστους αγνούς δεξιούς που είναι απελπιστικά ηλίθιοι και εγκλωβισμένοι για να πιστεύουν ακόμη σε σένα. Ελπίζω κάποια στιγμή να ξυπνήσουν.


Καληνύχτα κ. Σαμαρά.


Ηλιόπουλος Χρ. Θωμάς, πολίτικος μηχανικός, πρώην μέλος Ν.Δ., πρώην μέλος Ο.Ν.ΝΕ.Δ., νεοδημοκράτης από τα 15 και δεξιός από τα γεννοφάσκια μουΥΓ1: Σταμάτα να απευθύνεις τηλεοπτικά διαγγέλματα για κάφρους και να παίζεις με την φτώχεια και την δυστυχία μας. Άσε μας να δούμε πως θα τα βγάλουμε πέρα. Μη μας δουλεύεις κι από πάνω.

ΥΓ2: Σε ευχαριστώ που μου έμαθες με τον καλύτερο τρόπο πως σ’αυτή την ζωή Μεσσίες δεν υπάρχουν.

ΥΓ3: Η εθνική επανάσταση που αρνήθηκες πεισματικά να εκφράσεις, έρχεται και θα σας παρασύρει όλους στο διάβα της.

Κατεβαίνει ο Πάγκαλος κόντρα στον Βενιζέλο!Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής θέλουν τον έτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να κατέβει αντίπαλος του Βενιζέλου στη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Αν συμβεί αυτό θα έχουμε μια απολαυστική μονομαχία βαρέων βαρών στις 18 Μαρτίου αλλά και μια υπέροχη πράσινη προεκλογική περίοδο...
http://kourdistoportocali.com/articles/9973.htm

Σεισμός σεισμός σοσιαλισμός!


20120225-080458.jpg
Το χρήμα και ο βήχας δεν… κρύβονται, λέει η παροιμία και με μία ματιά στα πόθεν έσχες υπουργών και βουλευτών προκύπτει ότι κάποιοι από αυτούς, τον «έχουν τον τρόπο τους».
Πόθεν έσχες: Τι δηλώνουν Πάγκαλος- Βενιζέλος και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Link για δηλώσεις “πόθεν έσχες” Βουλευτών, Υπουργών, τ.Υπουργών, Ευρωβουλευτών. Οι πλούσιοι, οι σκαφάτοι και οι “φτωχοί”.
21-12-2011
Θόδωρος Πάγκαλος:
Τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του ο κ Πάγκαλος είχαν γίνει θέμα και από τον ίδιο, όταν είχε παραπονεθεί σε εκπομπή ότι δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι του ειδικού τέλους της ΔΕΗ!
Ο κ Πάγκαλος δηλώνει βουλευτική αποζημίωση: 111.948 και λοιπά εισοδήματα: 44.915. Η σύζυγός του δηλώνει εισοδήματα, ύψους 80.291 ευρώ. ΑΚΙΝΗΤΑ: 51 ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ(20 ΑΠΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ). ΜΕΤΟΧΕΣ: Σύζυγος: Πώληση αμοιβαίων Εθνικής 
55.340 τεμάχια.ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: 16.000 σε ελληνικές τράπεζες – Σύζυγος: 51.000.
Ευάγγελος Βενιζέλος:
Ο κ Βενιζέλος δηλώνει βουλευτική αποζημίωση ύψους, 106.569 ευρώ.ΛΟΙΠΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ: 74.443 η σύζυγος. ΑΚΙΝΗΤΑ: 27 ακίνητα μαζί με τη σύζυγο. 10 νέα από κληρονομιά της συζύγου το 2009.
ΜΕΤΟΧΕΣ: Ο Ευ. Βενιζέλος διαθέτει αμοιβαία 97.000 τεμάχια, ενώ η σύζυγός του διαθέτει αμοιβαία 36.000 τεμάχια. ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: Ο ίδιος διαθέτει 220.000 ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, ενώ η σύζυγός του διαθέτει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ σε ελληνικές τράπεζες. ΟΧΗΜΑΤΑ: 2 αυτοκίνητα από 1 με τη σύζυγό του.
Με άρωμα… αρχηγού: Να δούμε τώρα τι δηλώνουν και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που φιγουράρουν στην κούρσα της διαδοχής, όποτε και όταν αυτή ξεκινήσει.
ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ:
ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ: 99.976
ΛΟΙΠΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ:
ΑΚΙΝΗΤΑ
5 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
20.000 ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΣΥΖΥΓΟΣ: 430.000
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ:
ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ: 100.685
ΛΟΙΠΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ: 3.193
ΣΥΖΥΓΟΣ
58.925
ΑΚΙΝΗΤΑ
3 ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΥΖΥΓΟ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 97 Τ.Μ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΣΥΖΥΓΟ.
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
5.500 ΕΘΝΙΚΗ
Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:
ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ: 101.400
ΛΟΙΠΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ: 14.156
ΣΥΖΥΓΟΣ
78.717
ΑΚΙΝΗΤΑ
11 ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΥΖΥΓΟ
ΜΕΤΟΧΕΣ
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
260.000 ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΣΥΖΥΓΟΣ: 80.000
ΠΑΙΔΙ: 60.000
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:
ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ: 100.685
ΛΟΙΠΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ: 13.469
ΑΚΙΝΗΤΑ
7 ΑΚΙΝΗΤΑ
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
250.000 ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΣΥΖΥΓΟΣ: 4.000
Άννα Νταλάρα:
Η Άννα Νταλάρα μαζί με το σύζυγο της αλλά και την κόρη της σε μικρότερο βαθμό δηλώνουν: Στη Σύρο 7 οικίες, 1 πάρκινγκ, 2 αγροτεμάχια, 1 αγροτεμάχιο στην Αντίπαρο, 1 οικία και ένα οικόπεδο στην Πάρο, 3 οικίες στην Κυνουρία Αρκαδίας, 2 αγροτεμάχια στη Μαγνησία (εκ των οποίων το ένα είναι δασική έκταση) 9 ακίνητα στην Αττική (οικία, διαμερίσμα, οικόπεδο κ.α.)
ΟΜΟΛΟΓΑ (ΔΙΚΑ ΤΗΣ): 432.000 ευρώ
ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ (ΔΙΚΑ ΤΗΣ): 1,17 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ (ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ): 980.000 ΕΥΡΩ
Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 3779 Κ.Ε. ΥΨΟΥΣ 99.830 ΕΥΡΩ
ΣΚΑΦΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΑΠΟ 2008
Πηγή: http://www.star.gr/politics/122340

Η Εκκλησία ης Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Εκκλησία της Σαηεντολογίας κάνει εγκαίνια στη Ρώμη.  

Παράρτημα στην Ρώμη άνοιξε η Σαηεντολογία.
Χιλιάδες κόσμου έδωσε το ...
παρόν. 

Δράσεις αντίδοτο στην κρίση... φαρμάκι στους μεσάζοντες

Δράσεις αντίδοτο στην κρίση... φαρμάκι στους μεσάζοντεςΗ συνεχιζόμενη συμπίεση των εισοδημάτων προς τα κάτω, σε συνδυασμό με τις ολοένα και αυξανόμενες τιμές


στα ράφια των σούπερ μάρκετ ή τους πάγκους της λαϊκής, ελέω κρίσης… οδηγεί- σχεδόν μαθηματικά- σε εναλλακτικούς τρόπους λειτουργίας της αγοράς...Η νέα τάση είναι ο περιορισμός των μεσαζόντων, και η οικονομική επιβάρυνση που συνεπάγεται η ύπαρξή τους, που κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στη σημερινή ζοφερή ελληνική πραγματικότητα.


Την ώρα που οι παραγωγοί αναζητούν τρόπους να προωθήσουν αποτελεσματικότερα τα προϊόντα τους είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό και οι καταναλωτές αναζητούν καλύτερες τιμές, κάποιοι «γέννησαν» ιδέες για πώς αυτό θα γίνει πράξη και πήραν τις ανάλογες πρωτοβουλίες:

- Στη μία περίπτωση μια παρέα νέων ανθρώπων δημιούργησε μία διαδικτυακή πλατφόρμα που φέρνει κοντά τους ενδιαφερόμενους αγοραστές του εξωτερικού με τους Έλληνες παραγωγούς.

- Σε μία άλλη μια ομάδα εθελοντών από την Κατερίνη αποφάσισε να καταργήσει τους μεσάζοντες και να βοηθήσει τόσο τους Έλληνες παραγωγούς πατάτας όσο και τους καταναλωτές, επίσης μέσω διαδικτύου.

- Τέλος, μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία δρομολόγησε την ίδρυση ενός κοινωνικού καταναλωτικού συνεταιρισμού.Η γέφυρα με το εξωτερικό

Μια ομάδα, κυρίως νέων ανθρώπων σκέφτηκε και έκανε πράξη τη δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, μέσω της οποίας οι Έλληνες παραγωγοί θα προβάλουν τα προϊόντα τους και οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές του εξωτερικού θα μπορούν να τους βρίσκουν και να επικοινωνούν απευθείας μαζί τους.


Η πρωτοβουλία αφορά ουσιαστικά μικρές και μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.


«Στο εξωτερικό είναι πολλοί αυτοί που εκτιμούν τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως το μέλι, ο κρόκος, οι πίτες και πολλά ακόμη, άλλα οι μεσάζοντες ανεβάζουν τις τιμές τόσο, ώστε παύουν να γίνονται ανταγωνιστικά» λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Νίκος Χατζηνικολάου, ένας από τα μέλη της ομάδας.


Εκτός από την προβολή των παραγωγών, η εταιρεία προσφέρει και υπηρεσίες πιστοποίησης και υπολογισμού του κόστους εξαγωγών, ενώ παρέχει νομικές και εμπορικές συμβουλές.


«Φιλοδοξούμε να γίνουμε το μέσο αναφοράς των παραγωγών και να δώσουμε τη δυνατότητα ακόμη και στις μικρότερες επιχειρήσεις να βρουν πελάτες σε άλλες χώρες με μια απλή διαδικασία. Όσοι αναζητούν ελληνικά προϊόντα θα μπορούν, επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας να βρίσκουν αυτό που επιθυμούν» συμπληρώνει ο κ.Χατζηνικολάου.


Η topagrodeals.com είναι, όπως όλα δείχνουν, ένα ακόμη «παιδί της κρίσης». Για την ομάδα που τη δημιούργησε αποτελεί μια επαγγελματική διέξοδο, που ακουμπά στην ανάγκη μικρότερων παραγωγών να προωθήσουν τα προϊόντα τους στρεφόμενοι σε μια νέα αγορά και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.


Τα μέλη της ομάδας είναι άνθρωποι με σπουδές διαφήμισης, μάρκετινγκ, νομικής, πληροφορικής, Logistics κ.α., νέοι που αναζήτησαν και ίσως βρήκαν ένα κενό στην αγορά. Η ιστοσελίδα τους δεν κάνει πωλήσεις και όποιος το επιθυμεί γίνεται μέλος με μια ετήσια συνδρομή.


Το κίνημα της πατάτας


Η άλλη ομάδα είναι αυτή του Ηλία Τσολακίδη, μέλος της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης νομού Πιερίας, η οποία προ ημερών μοίρασε 10 τόνους πατάτες Νευροκοπίου στους περαστικούς από παραγωγούς της Δράμας.

Τότε σκοπός των παραγωγών ήταν να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι οι ελληνικές πατάτες παραμένουν αδιάθετες, ενώ την ίδια στιγμή γίνεται εισαγωγή από την Αίγυπτο.

«Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κι εμείς κάτι ανάλογο στην περιοχή μας, Πήραμε τηλέφωνο στον αγροτικό συνεταιρισμό στο Νευροκόπι και τους ζητήσαμε ονόματα παραγωγών τους οποίους παρακαλέσαμε να έρθουν στην Κατερίνη για να μας πουλήσουν πατάτες. Ρωτήσαμε πόσο θα κόστιζε το κιλό αν μας έφερναν ένα φορτηγό με 24 τόνους. Μας απάντησαν ότι θα μπορούσαν να μας φέρουν αυτή την ποσότητα αντί 23 λεπτών το κιλό. Τους είπαμε όχι, θα σας δώσουμε 25 λεπτά το κιλό», αναφέρει ο κ. Τσολακίδης.

Στη συνέχεια οι εθελοντές δημιούργησαν μια διαδικτυακή εφαρμογή όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να παραγγείλουν τις ποσότητες πατάτας που επιθυμούσαν χωρίς την παρέμβαση κάποιου τρίτου. Η εφαρμογή otoposmou.gr άρχισε να λειτουργεί από τις 22 Φεβρουαρίου και μέσα σε δέκα μόνο ώρες οι παραγγελίες κάλυψαν την διατιθέμενη ποσότητα!


Το κοινωνικό καταναλωτικό σουπερ μάρκετΣτο μεταξύ, τα πρώτα της βήματα κάνει αυτό το διάστημα μια ακόμη φιλόδοξη ιδέα, η οποία αφορά στη δημιουργία ενός κοινωνικού καταναλωτικού σούπερ μάρκετ.

Πρόκειται για ένα κατάστημα που θα προωθεί κατά κύριο λόγο τα ελληνικά προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές, κάτι που -σύμφωνα με τους εμπνευστές της- θα επιτευχθεί με την κατάργηση των μεσαζόντων.


Η ιδέα ανήκει στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πρωτοβουλία Συνεργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο)», που σε συνεργασία με την «Ελληνική Διατροφή Coop» (συνεταιριστική εταιρεία εφοδιασμού προϊόντων, που συγκρότησαν αγροτικοί συνεταιρισμοί απ' όλη την Ελλάδα), κατάφεραν να ιδρύσουν τον πρώτο κοινωνικό καταναλωτικό συνεταιρισμό, πρωταρχική δράση του οποίου είναι η δημιουργία ενός συνεταιριστικού σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη.


«Μόλις πριν από μερικές μέρες ολοκληρώσαμε και ψηφίσαμε το καταστατικό του συνεταιρισμού στον οποίο συμμετέχουν περίπου 100 μέλη. Στόχος μας είναι τα μέλη να γίνουν περίπου 1000 για να προχωρήσουμε - με το κεφάλαιο που θα συγκεντρώσουμε,- στη δημιουργία και λειτουργία του σουπερ μάρκετ» εξήγησε μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο Λάζαρος Αγγέλου, μέλος του ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο και του συνεταιρισμού.


«Για μας είναι ένα εγχείρημα που θέτει ως στόχο τη σύνδεση της ελληνικής υπαίθρου με την πόλη, χωρίς επιβαρύνσεις, ώστε να φτάνει το προϊόν στον καταναλωτή σε τιμή πολύ πιο προσιτή. Για τα μέλη του συνεταιρισμού θα υπάρχει βέβαια κάποιο κέρδος αλλά αυτό δεν θα είναι υψηλό, ώστε να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα», διευκρινίζει ο κ.Αγγέλου και τονίζει: «Το ουσιαστικό κέρδος θα είναι στην τσέπη του καταναλωτή. Υπολογίζουμε ότι μια 4μελής οικογένεια θα έχει όφελος της τάξεως του 20-25% στον ετήσιο προϋπολογισμό της, αν ψωνίζει από το κοινωνικό καταναλωτικό σουπερ μάρκετ».


Από το χωράφι στο ράφι και από τη θεωρία στην πράξη υπάρχει πάντα μια απόσταση που αν, σύμφωνα με το σχεδιασμό και το όραμα των ανθρώπων, μειωθεί το κέρδος θα είναι πολλαπλό.
πηγη

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΙΔΡΥΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Πότε θα γίνουν οι εκλογές ;;


Μάθαμε επιτέλους πότε θα γίνουν οι εκλογές στην Ελλάδα.
Το λέει ξεκάθαρα σε ανακοίνωσή της η Αμερικανική Επιτροπή Εβραίων.
Κάτι θα ξέρουν αυτοί…
Γράφαμε χθες εδώ  για την ανακοίνωση της Αμερικανικής Επιτροπής Εβραίων (AJC), σχετικά με το e-mail του κ. Σαμαρά.
Oι εκλογές θα γίνουν τον Απρίλιο..
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αμερικανικής Επιτροπής Εβραίων (AJC).
Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα:
“Οι δύο αμφιλεγόμενοι πολιτικοί Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης, που πρόσφατα παραιτήθηκαν από κόμμα της άκρας δεξιάς Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, ή ΛΑΟΣ, σχεδιάζουν να κατέβουν ως υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Απριλίου.”

Βρήκαν το κόλπο με τον εκατομμυριούχο βουλευτή για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο


Και ξαφνικά, εν μέσω εφαρμοστικών νόμων, περικοπών, διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας, νέων μέτρων που έρχονται και γενικευμένης φτώχειας που ακόμη δεν έχουμε δει, «έσκασε» το θέμα του εκατομμυριούχου βουλευτή που έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό.
Το θέμα ανακίνησε ένας πρόεδρος ανεξάρτητης αρχής, εκλεκτός της προηγούμενης κυβέρνησης ρίχνοντας τη «βόμβα» του μέσα στη Βουλή, χωρίς όμως να δώσει όνομα.
Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος, μετρ της επικοινωνίας και της λογικής «άλλα λόγια να ξεχνιόμαστε» έσπευσε χθες να ενισχύσει το θέμα: «Δεν είναι ένας ο πολιτικός, είναι πάρα πολλοί και μαζί και μέλη των οικογενειών τους που έβγαλαν εμβάσματα εκατομμυρίων στο εξωτερικό», είπε ρίχνοντας λάδι στη φωτιά και κάνοντας άνω – κάτω το πολιτικό σύστημα.
Έτσι, εδώ και τέσσερις ημέρες, και μόλις μία εβδομάδα μετά την υπογραφή της συμφωνίας στις Βρυξέλλες, όλη η Ελλάδα ασχολείται με τους πιθανότατα νόμιμους αλλά «ανήθικους» βουλευτές.
Ξαφνικά ο κ. Βενιζέλος και η κυβέρνηση ανακάλυψαν το πόθεν έσχες και ότι πρέπει να γίνει έλεγχος σε όλους τους πολιτικούς.
Ξαφνικά ο υπουργός Οικονομικών βρήκε εχθρούς να πολεμήσει, βρήκε θύματα να ρίξει στην αρένα του Κολοσσιαίου προκειμένου ο πεινασμένος λαός να ξεχάσει την πείνα του.
Δεν έχει σημασία αν οι πολιτικοί έστειλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Αυτό είναι άλλο θέμα, κι όταν αποκαλυφθούν τα ονόματά τους ας τους ρίξει ο λαός πίσσα και πούπουλα.
Το βασικό θέμα που μπαίνει στο τραπέζι πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια αποπροσανατολισμού είναι η υποκρισία του ίδιου του πολιτικού συστήματος και των σημερινών διαχειριστών τους.
Κάποιοι αποφάσισαν να ταΐσουν θεάματα τον κόσμο αφού πρώτα του παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα. Ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα κι όποιος πάρει ο χάρος.
Διότι οι πολίτες, έτσι οργισμένοι που είναι, θέλουν μόνο θέαμα.
Θέλουν διαπόμπευση πολιτικών, παραιτήσεις, ρεζιλίκια στην τηλεόραση, γενικώς ένα χαμό, μια φασαρία γύρω από το πολιτικό σύστημα.
Και φυσικά, αυτοί που έστησαν υπέροχα αυτό το παιχνίδι, τρίβουν τα χέρια τους. Θα έχουμε να λέμε και να γράφουμε για πολύ καιρό.
«Ποιος είναι ο εκατομμυριούχος» θα είναι το παιχνίδι της χρονιάς.
Και μέχρι να βγουν τα στοιχεία, μέχρι να παίξουμε λίγο τις κουμπάρες και μέχρι να αποφασίσουν να αποκαλυφθούν όλα και να «τιμωρηθούν» οι κακοί, θα περάσει αρκετός καιρός.
Μέχρι τότε, θα έχουν περάσει τα ανάλγητα μέτρα, θα έχει περάσει η εξεταστική για το έλλειμμα, θα πλησιάζουμε τις εκλογές και μην απορήσετε αν δείτε ονόματα που θα βολεύουν ορισμένους στο προεκλογικό παιχνίδι.
Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.
Λες και τόσα χρόνια που τα πόθεν έσχες ορισμένων πολιτικών είναι τίγκα στα ακίνητα, στα μετρητά και στις μετοχές, αυτό δεν είναι σκάνδαλο. Ξαφνικά κάποιοι κατέβηκαν από τον Άρη και έπεσαν μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Τόσα χρόνια δε λέμε ότι το έσχες δεν έχει σημασία αλλά έχει το πόθεν;
Από που τα βρήκατε κύριοι πολιτικοί; Αυτό είναι το ερώτημα πολλά χρόνια πριν. Κι όχι τώρα που καίγεται ο τόπος.
Αριστερός Ψάλτης