Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ



free_dees1Μας έστειλαν το παρακάτω μήνυμα και είπαμε να το μοιραστούμε μαζί σας
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Βόρειας Κορέας, . . . τρώτε 12 χρόνια σκληρής εργασίας.
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ του Ιράν, . . . . . . . κρατείστε επ' αόριστον.
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ του Αφγανιστάν, . . .. . τρως σφαίρα.
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Σαουδικής Αραβίας, . θα πρέπει να φυλακιστείτε.
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ των ΗΠΑ, . . . . . . . ΘΑ υποστείτε ξυλοδαρμό από την τοπική αστυνομία.
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Κίνας, . . . . . . . ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ακουστείτε ποτέ ξανά.
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Βενεζουέλας, . . .. . ΘΑ περαστείτε για κατάσκοπος και θα σφραγιστείτε σε κάνα κελί.
Εάν διασχίσετε ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ της Κούβας, . . . . . . θα σαπίσετε σε πολιτική φυλακή.
Εάν διασχίσετε παράνομα τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ, . . . . . . ΠΑΙΡΝΕΤΕ:
- Μια θέση εργασίας,
-Ταμείο ανεργίας,
- Μια άδεια οδήγησης,
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ,
- Πρόνοια, - κουπόνια συσσιτίου,
- ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ,
- ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ενοικίου ή δάνειο για να αγοράσετε ένα σπίτι,
- ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ,
- ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ,
- Δωρεάν εξόδους απ΄ τις φυλακές και σε πολλές περιπτώσεις ...
- Μπορείτε ακόμη και να ψηφίσετε.
- ΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ......ΔΩΡΟ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.
Αν  αυτό που μας στείλανε θεωρούσαμε ότι ήταν ανέκδοτο θα γελούσαμε. Εμείς όμως είμαστε για κλάματα, γιατί στο όνομα της αλληλεγγύης και του αντιρατσισμού κάναμε την πατρίδα μας ........
Τέλος πάντων δεν θα το πω, αλλα το καταλάβατε, γιατί κάποιος πρέπει να κάνει και τον παρακάτω λογαριασμό.
Κατά μέσον όρο ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες, κάθε χρόνο γίνονται αιτία να χάνει το ελληνικό δημόσιο σε επιδόματα μαϊμού, λαθρεμπόριο, παρεμπόριο, μαύρη εργασία, υγειονομική περίθαλψη, ληστείες, αστυνόμευση, επαναπροωθήσεις, επαναπατρισμούς, υπερωρίες αστυνομικών, δικαστήρια, φυλακίσεις, διατροφή κρατουμένων και δεν συμμαζεύεται, περίπου εικοσιπέντε δις ευρώ.
Τα τελευταία 15 χρόνια, από τότε που άρχισε το παραμύθι κατά των δήθεν ρατσιστών Ελλήνων, ξοδέψαμε 25Χ15=375 δις ευρώ, όσο ακριβώς είναι και το δημόσιο χρέος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αν βάλει κανείς άλλα τόσα σε έξοδα μισθοδοσιών πλεοναζόντων δημοσίων υπαλλήλων και κάπου 100 δις σε μίζες, τότε καταλαβαίνει ότι με απώλεια σε νταβατζιλίκια πάνω από 850 δις ευρώ, το να χρωστάμε μόνο 370 δις είναι θαύμα.
Όποιος μιλήσει όμως είναι ρατσιστής, διότι πρέπει και η Ελλάδα να συμμετέχει στον πλανήτη  της σιωπής των πολλών και της ασυδoσίας των λίγων .
Θάρρος Έλληνες. Θα κάνει ξαστεριά και ο Ήλιος θα λάμψει και από ότι φαίνεται και με το παραπάνω.

ΣΟΚ > Καταέκλεψαν πολύτιμα αντικείμενα οι 300 λαθρομετανάστες - "απεργοί πείνας" από το μέγαρο της Υπατίας - ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ", Η ΝΤΑΛΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ!!!



Την κλοπή οικογενειακών κειμηλίων κατήγγειλε μέσω το λογαριασμού της στο Facebook η ιδιοκτήτρια του Μεγάρου Υπατία, Χρυσάνθη Κωσταντακάτου-Ρουτζούνη.Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής", η ιδιοκτήτρια ανέφερε ότι χάθηκαν διάφορα αντικείμενα αξίας στο κτίριο που φιλοξενούσε τους απεργούς πείνας. Δέκα ημέρες μετά την αποχώρησή τους η κα Κωνσταντακάτου-Ρουτζούνη δημοσίευσε το εξής σχόλιο: "Προς τον κ. Τσίπρα και τους 'αλληλέγγυους' των 300 'μεταναστών απεργών πείνας'. Παρακαλώ πολύ, ενημερώστε τους συντρόφους σας εκ 'των απεργών', που υπεξαίρεσαν από το Μέγαρο Υπατία ασημικά και πορσελάνες, να τα επιστρέψουν και το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν. Όπως γνωρίζετε, το κτίριο βιντεοσκοπείται. Ευχαριστώ".
Λίγες ώρες αργότερα, η γνωστή γιατρό προχώρησε και σε δεύτερη ανάρτηση, γράφοντας ότι"εάν δεν επιστραφούν ΑΜΕΣΑ τα οικογενειακά κειμήλια, που 'υπεξαιρέθηκαν' από το Μέγαρο Υπατία κατά τη διάρκεια της παραμονής των 237 'μεταναστών απεργών πείνας', θα ανεβάσω στο YouTube τα καταγραφέντα videos".
Ταυτόχρονα προχώρησε και σε καταγραφή των όσων υποστήριζε ότι έλειπαν, κάνοντας λόγο για "26 κεντημένες πετσέτες φαγητού από τα κεντήματα της προγιαγιάς από τη Σμύρνη, 2 ασημένια κηροπήγια από την οικογένεια Τυπάλδου και μια συλλογή από πράσινες οπαλίνες του 19ου αιώνα (16 κομμάτια).
Σύμφωνα πάντως με την επιτροπή αλληλεγγύης, πέρα από τις αναρτήσεις στο Facebook, η ιδιοκτήτρια δεν έκανε κάποιο άλλο προφορικό ή γραπτό διάβημα, ενώ όπως υποστηρίζουν μέλη της επιτροπής οι απεργοί πείνας φιλοξενήθηκαν σε χώρους που ήταν άδειοι, ενώ όλα τα υπόλοιπα δωμάτια ήτανκλειδωμένα.
Για λάθος ή μεθόδευση κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος δήλωσε ότι δεν υπήρξε εμπλοκή κανενός κόμματος και ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, στον πρόεδρο του οποίου έγινε αναφορά από την κα Κωνσταντακάτου-Ρουτζούνη.

Πουλάνε" ...το Καστελόριζο οι Τούρκοι!!!


Η Τουρκία έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της λογικής. Όχι μόνο αμφισβητεί ...την ύπαρξη του Καστελόριζου,αλλά έχει βγάλει ...στο σφυρί,θαλάσσιες περιοχές νότια του ελληνικού νησιού!!! Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου προκήρυξε διαγωνισμό για 11 “φιλέτα” που καλύπτουν θαλάσσια έκταση 20.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον κόλπο της Αττάλειας και νοτιότερα, σε περιοχή που συγχέεται με την ελληνική υφαλοκρηπίδα, νότια του ελληνικού νησιού. Συγκεκριμένα, η Turkish Petroleum Corporation ανακοίνωσε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια τρισδιάστατων σεισμικών στιοχείων στη Μεσόγειο. 

Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για την περιοχή την οποία αφορά ο διαγωνισμός που λήγει στις 15 Απριλίου. 
Ωστόσο έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό για την απόκτηση του 50% έντεκα “οικοπέδων” που καλύπτουν θαλάσσια έκταση 20.000 τετραγωνικών χμ. στην περιοχή νοτίως του Καστελόριζου.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα αντιμετωπίσαμε άλλη μία πρόκληση, όταν το ιταλικό ερευνητικό Explora, ξεκινούσε από το Ισραήλ με κατεύθυνση την Ιταλία για την ολοκλήρωση της αποστολής του, δηλαδή την εναπόθεση καλωδίων οπτικών ινών. 
Στις 12 Μαρτίου το πλοίο παρενοχλήθηκε από τουρκική κορβέτα, που το υποχρέωσε να αποχωρήσει υποστηρίζοντας ότι η άδεια που είχαν εκδόσει οι ελληνικές αρχές δεν έχει ισχύ γιατί η περιοχή αυτή ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, όπως ενημέρωσαν τον καπετάνιο. 
Οι Τούρκοι αντέδρασαν δηλαδή και πάλι ως εάν το Καστελόριζο δεν διαθέτει θαλάσσια ζώνη πέραν των χωρικών υδάτων του. 
Την περασμένη Τρίτη και ενώ το πλοίο επρόκειτο να περάσει ξανά σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η Τουρκία εξέδωσε Navtex – οδηγία προς ναυτιλλομένους – για τις έρευνες. 
Αμέσως μετά εκδόθηκε και η ελληνική οδηγία.

Όπως αναφέρει το Έθνος, η έκδοση της τουρκικής Navtex, σημαίνει ότι το ιταλικό σκάφος ενημέρωσε και τις τουρκικές αρχές για τις εργασίες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ώστε να αποφύγει νέα παρενόχληση από κορβέτα.

Ξεπουλούσαν τα πολεμικά μας σχέδια στους Αμερικανούς για κάρτες… super market!




Ο προϊστάμενος των πολεμικών σχεδίων στο 28 ΑΤΑ (αρχηγείο Αεροπορίας στη Λάρισα), σμήναρχος κ. Βασίλης Λυμπερόπουλος κάνει μια φοβερή αποκάλυψη:

«Πράκτορες της Αμερικανικής Πρεσβείας των Αθηνών προσέφεραν σε αξιωματικούς της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας κάρτες για φθηνές αγορές στο αμερικανικό σούπερ μάρκετ των Αθηνών (το γνωστό PX απέναντι από το Πάντειο), που δεν υπάρχει όμως σήμερα) προκειμένου οι αξιωματικοί αυτοί να τους διοχετεύουν αντίγραφα των πολεμικών σχεδίων τ ου αρχηγείου αεροπορίας της Ελλάδας.


Ο κ. Λυμπερόπουλος λέει τα εξής σε καταγραμμένη συνέντευξή του: «Μόλις πήρα μετάθεση στην Αθήνα από το 28 ΑΤΑ της Λάρισας (1972) με πήρε τηλέφωνο ο στρατιωτικός ακόλουθος της αμερικανικής πρεσβείας, μου είπε σε συγχαίρω για τα νέα σου καθήκοντα και θέλω να σε επισκεφτώ στο Πεντάγωνο να συζητήσουμε για τα εθνικά σας σχέδια, που όπως ξέρεις τα υποστηρίζουμε με αεροπλάνα και εφόδια, θυμίζοντας μου ότι αυτό το προβλέπει και η συμμετοχή της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ. Του απάντησα ότι είμαι στο στάδιο της ενημέρωσης και δεν μπορώ να του ορίσω μια ημερομηνία για τη συνάντησή μας.

Προβληματίστηκα για την επιμονή του να με επισκεφτεί άμεσα και άρχισα να κάνω πονηρές σκέψεις γιατί είχα ιδία αντίληψη, ότι πολλοί αξιωματικοί 50 ή 100 σε βάθος χρόνου είχαν προμηθευτεί ανάλογα με τη θέση που είχαν το επιτελείο μία κάρτα ελεύθερης εισόδου στ ΡΧ, στα αμερικανικά πολυκαταστήματα των Αθηνών, όπου έβρισκες τα πάντα στο 1/3 της αξίας τους.

Τον ρώτησα γιατί επιμένει να συναντηθούμε τόσο σύντομα και μου απάντησε γιατί θέλω να σου προσφέρω και κάτι. Μην παρεξηγήσεις την χειρονομία, είναι μια χειρονομία που την κάνουμε συχνά. Θα σου φέρω και μια καρτούλα για να μπορείς να μπαίνεις ελεύθερα στο ΡΧ, να ικανοποιείς τις προσωπικές και οικογενειακές σου ανάγκες.

Αρνήθηκα την προσφορά αυτή και κατήγγειλα το γεγονός στον προϊστάμενό μου. Αυτό μου έδωσε την αίσθηση ότι λειτουργούσε ένα κύκλωμα από την αμερικάνικη πρεσβεία και το Αρχηγείο αεροπορίας με τον τρόπο αυτό οι Αμερικανοί πράκτορες έμπαιναν στα κρίσιμα σημεία των γραφείων που είχαν τα πολεμικά σχέδια της Ελλάδας και έπαιρναν πληροφορίες. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και την καταγγέλλω υπεύθυνα γιατί έχω ζήσει το γεγονός».

"Συναγερμός" στο λιμενικό της Ιταλίας,Λόγω του μεγάλου κύματος λαθρομεταναστών από την Αφρική

Σε κατάσταση «ύψιστου συναγερμού» τέθηκε το λιμενικό της Ιταλίας, λόγω της ραγδαίας αύξησης των αφίξεων μεταναστών, από τη βόρεια Αφρική, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ακτοφυλακής της χώρας, ναύαρχος Μάρκο Μπρούσκο. Tις τελευταίες 20 ημέρες έχουν φτάσει μόνο στη νήσο Λαμπεντούζα περίπου 13.500.

Χθες Παρασκευή, συνολικά 261 μετανάστες κατέφθασαν στη Λαμπεντούζα, από όπου ήδη απομακρύνθηκαν 800 μετανάστες με πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επιταχύνει τις μεταγωγές μεταναστών σε άλλα κέντρα. Οι μισοί από τους 5.000 ανθρώπους που βρίσκονται στο νησί ζουν σε κέντρο υποδοχής που είχε σχεδιαστεί για 850 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι ζουν υπό πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο λιμάνι.

Το υπουργείο Εσωτερικών θα χρησιμοποιήσει πορθμεία, τα πρώτα εκ των οποίων αναμένεται να φθάσουν στο νησί την Κυριακή, για να μεταφέρει σε άλλα κέντρα περίπου 1.000 μετανάστες.

Ο επικεφαλής του λιμενικού δήλωσε ότι «ενισχύσαμε τα λιμάνια με άνδρες και μέσα, αναδιατάξαμε τους πόρους μας και αυξήσαμε την αεροπορική παρακολούθηση», σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa. «Με τις καιρικές συνθήκες να βελτιώνονται συνεχώς, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε νέες αφίξεις», συμπλήρωσε.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που έφτασαν στη Λαμπεντούζα τις τελευταίες 20 ημέρες είναι 13.500. Η προσπάθεια που καταβάλει το λιμενικό στο νησί είναι η μέγιστη δυνατή», είπε χαρακτηριστικά ο ναύαρχος.

Στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή 81 άνθρωποι διασώθηκαν ανοικτά της Λαμπεντούζα, ενώ 44 άλλοι -περιλαμβανομένων 11 γυναικών, εκ των οποίων δύο ήταν έγκυες, και 7 παιδιών- διασώθηκαν στα ανοικτά της Σικελίας.

Η αριστερή αντιπολίτευση κατηγόρησε αυτή την εβδομάδα την δεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι δημιουργεί για πολιτικές και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες μια κατάσταση κρίσης στη Λαμπεντούζα.

Η κυβέρνηση έχει ζητήσει μεγαλύτερη βοήθεια από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Την Πέμπτη, η Frontex ανακοίνωσε ότι διευρύνει την περιοχή όπου επιχειρεί ανοικτά της Λαμπεντούζα και παρατείνει την αποστολή της για άλλους πέντε μήνες στην Μεσόγειο λόγω της «αξιοσημείωτης αύξησης» των αφίξεων μεταναστών στην 
Ιταλία.

ΚΑΤΙ ΑΠΟ... ΛΙΒΥΗ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


1634849Καταστάσεις... παρόμοιες με τις αντίστοιχες της Λιβύης, θυμίζουν τα γεγονότα, που διαδραματίζονται στη Συρία, όπου συνεχίζεται η εξέγερση των πολιτών σε διάφορες πόλεις της χώρας, με  αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 20 άτομα, από τα πυρά αστυνομικών, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα.

Σε ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος, ανέφερε: Καταδικάζουμε, σθεναρά, τις προσπάθειες της συριακής κυβέρνησης να καταστείλει και να εκφοβίσει τους διαδηλωτές", όπως μετέδωσε το Reuters.
Κατά τα άλλα, ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας, τονίζει ότι η κατάσταση είναι ήρεμη, σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Άγριο κράξιμο στην Νταλάρα στο Περιστέρι

Δεν πήρε επιμήκυνση και μείωση επιτοκίου ο Παπανδρέου.




Για τον Ιούνιο παρέπεμψαν τον κ. Παπανδρέου τα κράτη της ευρωζώνης, προκειμένου να μας δώσουν το «κοκκαλάκι» της επιμήκυνσης της αποπληρωμής των 110 δις ΕΥΡΩ και της μείωσης του επιτοκίου κατά μια μονάδα και με την προϋπόθεση φυσικά ότι προηγουμένως θα έχουν γίνει πλήρως γνωστά τα περιουσιακά μας στοιχεία αξίας 50 δις που θα εκποιηθούν, για να μην πούμε ότι  θα πρέπει να έχει αρχίσει και η εκποίησή τους.

Ταυτόχρονα και μέχρι τότε θα πρέπει να έχει περάσει και να έχει εγκριθεί από....
τα κοινοβούλια των χωρών μελών της ευρωζώνης η απόφαση της ΕΕ για το σύμφωνο του ΕΥΡΩ. Αντιλαμβάνεστε πως αν ένα κοινοβούλιο αντιδράσει, τότε δεν γίνεται τίποτα. Προφανώς οι κυβερνήσεις της ΕΕ σέβονται τα κοινοβούλιά τους, τα οποία αποτελούνται από πραγματικούς λαϊκούς αντιπροσώπους και όχι μαριονέτες και θέλουν να έχουν τις λαϊκές εγκρίσεις για οποιεσδήποτε δεσμεύσεις.

Δεν συζητάμε βέβαια για την «πελώρια» ελληνική «δημοκρατία». Εδώ είναι γνωστό το θεατρικό έργο που θα παιχτεί. Η μεν κυβερνητική πλειοψηφία θα ψηφίσει, με τους κυβερνητικούς βουλευτές να κάνουν προηγουμένως τις επικοινωνιακές ατάκες τους, η δε αντιπολίτευση δήθεν θα αντιδράσει και θα καταψηφίσει για να κρατήσει την κοινωνία σε καταστολή και να μην επαναστατήσει. Απόλυτη συναίνεση που λένε.

Μέτρα άλλα δεν θα ληφθούν δήλωσε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξάλλες, αλλά δεν υπάρχει πλέον ούτε ένας αφελής που να τον πιστεύει. Εξάλλου κάθε μέρα περνούν δεκάδες νομοσχέδια που στόχο έχουν την αφαίμαξη του ελληνικού λαού.

Πάλι για μάχη έκανε δήλωση ο «πολεμοχαρής» πρωθυπουργός που αρέσκεται συνεχώς να μιλά για μάχες, αλλά για καμιά "μάχη" εκεί στο Καστελόριζο δεν ακούσαμε, μέρα πού ‘ναι σήμερα.  
Αλλά εκεί τζιζ…..

Oλοταχώς .. για θερμό .Όσοι γνωρίζουν εδώ (θα παιχθεί το παίγνιο !) Θρίλερ νότια Καρπάθου με "Explora" - Κοντά του η F465!




Σε χώρο ελληνικής δικαιοδοσίας μπήκε πριν από 2 ώρες, περίπου, το ιταλικό ωκεανογραφικό ερευνητικό σκάφος "Explora" και αυτή την φορά η Ελληνική πλευρά έχει λάβει τα μέτρα της αφού το σκάφος παρακολουθείται από την φρεγάτα (F465) ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ τύπου «S», η οποία - επιτέλους - έχει λάβει εντολή να.... επέμβει σε περίπτωση που τουρκικό σκάφος ενοχλήσει το "Explora". (Αν δεν αντιδράσουμε τώρα θα χάσουμε τα πάντα )
Αν αυτό είχε συμβεί στις 12 Μαρτίου όλα σήμερα θα ήταν διαφορετικά. Στην ευρύτερη περιοχή πλέει μια τουρκική κορβέτα, η οποία δεν έχει πλησιάσει ακόμα το "Explora".
  
 To ιταλικό σκάφος ακολουθεί πορεία από δυτικά προς ανατολικά νότια της Καρπάθου και νοτιοανατολικά της Κρήτης και κινείται προς το Ισραήλ και την κυπριακή ΑΟΖ, οπότε θα περάσει και νότια του Καστελόριζου.
Οι Τούρκοι πιθανότατα δεν πρόκειται να επέμβουν αφού έχουν επιτύχει τον στρατηγικό τους στόχο, την αίτηση έκδοσης άδειας από την Άγκυρα την οποία έλαβαν με την κοινοποίηση σχετικής NAVTEX.
Η ελληνική πλευρά έχει εκδώσει και αυτή NAVTEX (δεύτερο μείζον στρατηγικό σφάλμα μετά την άρνηση υποστήριξης του "Explora" στις΄12 Μαρτίου όταν επί 12 ώρες δεχόταν την τουρκική πειρατεία.
Στον Κέντρο Επιχειρήσεων του ΥΠΕΘΑ παρακολουθούν πολύ προσεκτικά την όλη επιχείρηση, ενώ είναι και σε ανοικτή γραμμή μα το υπουργείο Εξωτερικών.
Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

Μετά την έκδοση τουρκικής NAVTEX, υπάρχουν δύο σενάρια:

Το πρώτο είναι να λάβουν οι Ιταλοί άδεια από την ελληνική πλευρά και να αντιμετωπίσουν τουρκικά πολεμικά πλοία που θα προσπαθήσουν να σταματήσουν τη δραστηριότητα.

Το δεύτερο είναι η Ιταλία (που διαθέτει σε κάθε περίπτωση εξαιρετικές σχέσεις με την Άγκυρα) να ζητήσει την άδεια από την Άγκυρα και να επιχειρήσει να προβεί στην πόντιση των οπτικών ινών, με την ελληνική πλευρά να πρέπει αν τους σταματήσει.

Αμφότερα τα σενάρια συνεπάγονται σοβαρή εμπλοκή, με πιθανότητα ξεσπάσματος ακόμα και θερμού επεισοδίου. Στη δεύτερη εκδοχή μάλιστα, το «μπαλάκι» θα έχει περάσει στην ελληνική πλευρά.

Και η σημερινή – και η προηγούμενη ασφαλώς – ελληνική κυβέρνηση που έχει να επιδείξει μνημειώδη ολιγωρία όχι για την ενίσχυση, αλλά για τη διατήρηση του αξιόμαχου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, θα αντιληφθεί τι εννοούσαμε όταν προειδοποιούσαμε ότι οι μελλοντικές εξελίξεις δεν προδιαγράφονται ειρηνικές, για τον απλό λόγο ότι τα συμφέροντα Ελλάδας και Τουρκίας είναι καταφανώς παραπληρωματικά
 

Αρκεί να μην υπάρξουν πάλι αφελείς που θα βγουν στα κανάλια και θα υποστηρίξουν ότι υποχώρησαν…, εξασφαλίζοντας την ειρήνη, ή διότι δεν έπρεπε να υπάρχουν νεκροί

Και ελεύθερους σκοπευτές είχε στη Σύρο ο ΓΑΠ!!!



Μέχρι και ελεύθερους σκοπευτές ο λαοφιλής ηγέτης για να προστατευθεί (εκτός βέβαια από τον στρατό του)...
κλικ στην φωτό.

Φανταστείτε αγάπη που νιώθει ότι εισπράττει από τον κόσμο...

Τι κοινό έχουμε εμείς με τους ήρωες του '21;

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Εδώ είναι Ιαπωνία!

Εδώ είναι Ιαπωνία!
Την ώρα που οι εργασίες στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι Ιάπωνες στην προσπάθειά τους να επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς φτιάχνουν τους δρόμους που καταστράφηκαν από το σεισμό μέσα σε έξι μέρες. 

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Ο αυτοκινητόδρομος Great Kanto στη Naka διαλύθηκε εντελώς. Το έδαφος υποχώρησε και το οδόστρωμα κόπηκε σε πολλά κομμάτια με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διέλευση των αυτοκινήτων από το συγκεκριμένο σημείο. 

ΑΝΑΠΟΔΑ Η ΣΗΜΑΙΑ ...



Φοβερό ολίσθημα του Καμίνη. Στο Αποκαλυπτικό Δελτίοπαρουσιάστηκε πριν από λίγο! Απαράδεκτο! Έχουν κρεμάσει ανάποδα σημαίες στη Βασιλέως Κωνσταντίνου! Κανένας δεν το έχει πάρει είδηση. Θυμίζει τον Πάγκαλο "την πήρε ο αέρας!!!". Δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με το θέμα.  Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διώξουν τους καταληψίες από ...
το Δημοτικό Μέγαρο. 

Κατάλυση Συντάγματος & Εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας;!



Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

     Έτριψα τα μάτια μου, πήρα και χρησιμοποίησα 2 μπατονέτες  για κάθε μου αυτί και συνέχισα ΑΝΑΣΤΑΤΩΜΕΝΟΣ πλέον με επικινδυνότητα για εγκεφαλικό ή καρδιολογικό επεισόδιο να βλέπω και να ακούω σήμερα το πρωί τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ Γιώργο Κασιμάτη του Πανεπιστημίου Αθηνών να δηλώνει στην εκπομπή του κ Γιώργου Παπαδάκη ότι: (τα αποδίδω σε ελεύθερη μετάφραση)
      «Το μνημόνιο με την τρόικα είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ, οι αφαιμάξεις που έγιναν στην σύνταξή μας και τους μισθούς των εν ενεργεία συναδέλφων είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, και, και, και, και όπως στέκεται το μνημόνιο απεμπολεί ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ μας δικαιώματα!!!»
     Ο κ Κασιμάτης είπε επίσης ότι ΔΕΝ έπρεπε να εγκριθεί το μνημόνιο ως ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ αποδεκτό από τις Νομικές Υπηρεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης και ότι ο ίδιος το καλοκαίρι του 2010 έκανε ΤΕΡΑΣΤΙΟ αγώνα για να ανακληθεί αλλά ΔΕΝ τον άκουσε κανείς!!!
       Αναρωτιέμαι, με αδικαιολόγητη ίσως, αλλά όχι επιτηδευμένη και εσκεμμένη αφέλεια ΔΕΝ είναι ΕΠΕΙΓΟΝ το περιστατικό και δεν ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ – ΤΩΡΑ κιόλας - οι 2 συνάδελφοί του Καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου και νυν Υπουργοί κκ Βενιζέλος και Λοβέρδος να αντικρούσουν με επιστημονικά επιχειρήματα αυτό που εγώ εισέπραξα από τα λεγόμενα του κ Κασσιμάτη ως πράξεις κατάλυσης του Συντάγματος και απεμπόληση Εθνικής Κυριαρχίας από την Κυβέρνηση;
       Είπε και πολλά άλλα και ανάμεσά τους το επίσης ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ο κ Κασιμάτης:
       «ότι περίμενε έστω ΕΝΑΣ ή ΜΙΑ Βουλευτής να εγείρει τα 2 αυτά καυτά θέματα μέσα στη Βουλή δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για άμεση ΑΚΥΡΩΣΗ του μνημονίου, αλλά κανείς και καμία ΔΕΝ το έκανε!!!»
       Τρίβω τα μάτια μου για όσα είδα, μπατονέτες ξανά τα αυτιά μου για όσα άκουσα και βρίσκομαι σε κατάσταση επικινδυνότητας!
        ΑΣΧΕΤΟ με τα παραπάνω αλλά σημαντικό για τη Θεσσαλονίκη μας:
        Κύριε Δήμαρχε φροντίστε να είναι ΑΔΕΙΟΙ οι κάδοι σκουπιδιών πριν την αυριανή παρέλαση καθότι ΕΑΝ ευσταθεί αυτό που ακούγεται ότι είναι πλέον διάχυτος ο φόβος σε Κυβερνητικά στελέχη και Βουλευτές άλλων Κομμάτων για «γιαούρτωμα» στην αυριανή παρέλαση αυτό είναι αστείο μπροστά στην απειλή για εμπρησμούς σε σκουπιδοτενεκέδες που έχουν ξεχειλίσει από ΕΥΦΛΕΚΤΑ υλικά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης…
       «Κατάλυση Συντάγματος και εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας!..»
       Γίνεται και ΧΩΡΙΣ τανκς;  

Οι "Γιατροί χωρίς Σύνορα" αναγνώρισαν τα Σκόπια ως... "Μακεδονία"



Φυλλάδια για το έργο που επιτελούν στον κόσμο, τα οποία έχουν παγκόσμιο χάρτη, όπου τα Σκόπια, εμφανίζονται ως… “Μακεδονία”, κυκλοφόρησαν και διανέμουν σε σπίτια, ανά την Ελλάδα, οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα»...
Σε τηλεφωνική διαμαρτυρία πολίτου, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα απάντησαν ότι το φυλλάδιο τυπώθηκε στην Ισπανία, χρησιμοποιώντας τον επίσημο χάρτη του ΟΗΕ. Σε παρατήρηση ότι το ελληνικό σκέλος των Γιατρών χωρίς Σύνορα δεν έπρεπε να δεχθεί να παραλάβει τα έντυπα, η απάντηση ήταν ότι…
αυτός είναι ο χάρτης, που δέχεται ο ΟΗΕ.
Μετά την ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή, το υπουργείο Εξωτερικών επικοινώνησε με το ελληνικό σκέλος των Γιατρών χωρίς Σύνορα ζητώντας διευκρινίσεις.
Κοροϊδία χωρίς σύνορα
Η απίστευτη απάντηση που έδωσαν ήταν ότι το φυλλάδιο διανεμήθηκε μόνο σε… χορηγούς της ΜΚΟ. Διευκρίνισαν επίσης στο υπουργείο ότι για να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, δέχθηκαν ως πιο συμφέρουσα την προσφορά ισπανικής εταιρίας για την εκτύπωση του ενημερωτικού υλικού. Η ισπανική εταιρία βρήκε έναν χάρτη (όλως τυχαίως…) όπου τα Σκόπια εμφανίζονται ως «Μακεδονία» , όμως όπως ομολογούν η εσφαλμένη αναγραφή της ονομασίας των Σκοπίων (σε Macedonia) «διέλαθε» της προσοχής του ελληνικού τμήματος των Γιατρών χωρίς Σύνορα.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αρκετά. Όπως πχ, πουθενά στην Ελλάδα δεν βρήκαν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (στην κοροϊδία) καλύτερη προσφορά για την εκτύπωση του ενημερωτικού τους υλικού; Έκαναν δηλαδή πανευρωπαϊκό διαγωνισμό και κατέληξαν στην Ισπανία; Και μάλιστα σε μια εποχή που η κρίση μαστίζει την Ελλάδα;
Δεν έκριναν οι ανθρωπιστές Γιατροί χωρίς Σύνορα – οι οποίοι καίγονται και τρέχουν να συμπαρασταθούν στους λαθρομετανάστες Αφγανούς της Πάτρας- ότι έστω αυτή τη δουλειά θα έπρεπε ίσως να την δώσουν σε μια ελληνική επιχείρηση, από τα τσουβάλια με τα εκατομμύρια που εισπράττουν ως επιχορήγηση από το ελληνικό δημόσιο;
Υπήρχε περίπτωση ο χάρτης όπου τα Σκόπια θα εμφανίζονταν ως «Μακεδονία» να περνούσε στην εκτύπωση αν το έργο αναλάμβανε ελληνική επιχείρηση;
Πόσο ειλικρινείς είναι οι Γιατροί χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα, όταν απαντούν στο υπουργείο ότι το λάθος έγινε από τους Ισπανούς; Πόσο ειλικρινείς είναι οι Γιατροί χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα όταν απαντούν ότι δεν το πρόσεξαν, αλλά όταν το είδαν απέσυραν το υλικό;
Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα έχουν κάθε δικαίωμα να θεωρούν ότι όταν απευθύνονται στο υπουργείο Εξωτερικών έχουν να κάνουν με ηλιθίους και να δίνουν τέτοιου είδους απαντήσεις...
Διότι δεν είναι τόσο ειλικρινείς όσο θέλουν να εμφανίζονται… Η κεντρική διοίκηση των Γιατρών χωρίς Σύνορα στην Ελβετία, όπως μπορεί να δει κανείς έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Μακεδονία», σε χάρτες που εμφανίζει στην επίσημη ιστοσελίδα της…
Έχουν διαμαρτυρηθεί στην κεντρική διοίκηση των Γιατρών χωρίς Σύνορα στη Ελβετία για το «λάθος»; Κάλεσαν έστω την κεντρική διοίκηση να διορθώσει την επικοινωνία της με τον έξω κόσμο;
Μάνος Μεϊμαράκης



http://ksipnistere.blogspot.com/2011/03/blog-post_7677.html

Πορτογαλία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες, προειδοποιώντας, ότι η πολιτική κρίση, θα έχει άμεση αντανάκλαση, στην οικονομία της χώρας


ΟΣοσιαλιστής Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες υπέβαλε αργά σήμερα την παραίτησή του στον πρόεδρο της χώρας , Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα, δύο ώρες μετά την ομόφωνη απόρριψη από το κοινοβούλιο της χώρας το σχέδιο λιτότητας που παρουσίασε η κυβέρνησή του, ανακοινώθηκε από την πορτογαλική προεδρία, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Lusa. 
Πορτογαλία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες, προειδοποιώντας, ότι η πολιτική κρίση, θα έχει άμεση αντανάκλαση, στην οικονομία της χώρας
  1. "Αυτή η πολιτική κρίση , αυτή τη στιγμή, θα έχει σοβαρότατες συνέπειες για την εμιστοσύνη που έχει ανάγκη η Πορτογαλία έναντι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και αγορών", δήλωσε ο κ. Σόκρατες η παραίτηση του οποίου έγινε μία ημέρα πριν την κρίσιμη ευρωπαϊκή σύνοδο για το ευρώ.
  2.     "Σήμερα όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέρριψαν τα προτεινόμενα από την κυβέρνηση μέτρα που στόχευαν στο να αποφευχθεί η προσφυγή της Πορτογαλίας σε ένα πρόγραμμα εξωτερικής οικονομικής βοήθειας" ανέφερε ο κ. Σόκρατες σε ανακοίνωσή του προς το εθνος.
  3.     "Η αντιπολίτευση αφαίρεσε από την κυβέρνηση όλες τις προϋποθέσεις να κυβερνά. Ως εκ τούτου, επέδωσα την παραίτησή μου στον πρόεδρο της Δημοκρατίας", κατέληξε.

«ΜΟΥΓΚΑ» Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ: ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.!!!




Ο «ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΣ» ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΦΑΝΦΑΡΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ…ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.!!!
Είναι πρωτοφανές…
Αρχηγός υποτίθεται «Πατριωτικού» κόμματος, να έχουν περάσει 48 ώρες και ο Αντ/δρος της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλος να δηλώνει ότι:
«Οι Σκοπιανοί μπορεί “να λέγονται όπως θέλουν”, δηλαδή “Μακεδόνες” και να μην έχει απαντήσει…!!!
Σημειώνουμε ότι η Ν.Δ. αμέσως ζήτησε την παραίτηση Πάγκαλου…
Τι συμβαίνει ;;;
Εδώ και ένα χρόνο ο Καρατζαφέρης και οι Βουλευτές του εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για τον Πάγκαλο.
Το κόμμα ΛΑΟΣ στις Αυτοδιοικητικές εκλογές υποστήριξε με πάθος την υποψηφιότητα Χριστοφάκη συζύγου Πάγκαλου στον Δήμο Σαρωνικού.
Ο ίδιος ο Καρατζαφέρης «κόμπαζε» τηλεοπτικά ότι ο Πάγκαλος τον…δέχθηκε σπίτι του στα Καλύβια…
Αυτά όμως είναι χαρακτηριστικά μιάς επιφανειακής σχέσης πού στηρίζεται σε αμοιβαία πολιτικά και «άλλα» συμφέροντα.
Εδώ έχουμε διά της σιωπής Καρατζαφέρη…«υπόθαλψη», των δηλώσεων Πάγκαλου ότι:
«Οι Σκοπιανοί μπορεί να λέγονται και Μακεδόνες».!
Μήπως επειδή και οι δύο έχουν κοινές θέσεις στο Σκοπιανό ή «Μακεδονικό» ;
ΠΡΟΣΕΞΤΕ.:
* -- Tον Οκτώβριο του 2007 στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ANT1 στον Ευαγγελάτο δήλωνε ο Καρατζαφέρης:
«Συζητώ ακόμη και την… Σύνθετη Ονομασία».!!!
(Φωτο επάνω)
* -- Στο Ευρωκοινοβούλιο στις 26 Απριλίου 2006 δήλωνε επίσης:
«Πρέπει να σεβόμαστε όλες τις Χώρες. Κάθε Χώρα μπορεί να ονομάζεται όπως… θέλει».!!!
(πρώτη φωτο δεξια)
* -- Στις 26 Σεπτεμβρίου η εφημερίδα VETO, σε ολοσέλιδο ρεπορτάζ αποκαλύπτει
ότι :
Είχαν βρεί το όνομα, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του ΒΑΡΔΑΣΚΑ, αλλά τους χάλασε τον «αρραβώνα» ο… Σαμαράς!
(δεύτερη φωτο)
*-- «Υπαναχώρησε» ο Καρατζαφέρης –ο οποίος ήταν σύμφωνος με τον Giorgo—όταν… έμαθε τις δηλώσεις Σαμαρα στην ΔΕΘ.!!!
(τρίτη φωτο)
Αυτά τα…ολίγα, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά τα αφιερώνουμε σε όσους σώφρονες , πλήν όμως... ανυποψίαστους Πατριώτες έχουν εναπομείνει στο ΛΑΟΣ.
Θα επανέλθουμε…

Κορύφωση της αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από τη Τουρκία



Επιβεβλημένη θεωρείται πλέον η ανάπτυξη μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού στο νότιο Αιγαίο μετά την έντονη στρατιωτική κινητικότητα που παρατηρείται από τη Τουρκία.Επωφελούμενη από την ελληνική αδράνεια, η Άγκυρα προχωρά σε ευθεία διεκδίκηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ανατολικά της Κρήτης δεσμεύοντας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μεγάλη θαλάσσια έκταση για την πραγματοποίηση αεροναυτικής άσκησης στη περιοχή νότια του Καστελόριζου σε μία ακόμη επίδειξη ισχύος.  

Παράλληλα, η Τουρκία παρατύπως και μονομερώς εξέδωσε αγγελία προς ναυτιλλομένους (NAVTEX) γνωστοποιώντας ότι το ιταλικό πλοίο R/V EXPLORA που πραγματοποιεί ήδη συμπληρωματικές έρευνες στη περιοχή βρίσκεται άνωθεν τουρκικής υφαλοκρηπίδας. 
Το αξιοπερίεργο είναι ότι η τουρκική NAVTEX εκδόθηκε το απόγευμα της Τρίτης 22 Μαρτίου, προτού κοινοποιηθεί ελληνική αγγελία η οποία θα γνωστοποιούσε στα παραπλέοντα πλοία την πορεία του ιταλικού ερευνητικού.

Η ελληνική NAVTEX εκδόθηκε κατά πληροφορίες το βράδυ της Τρίτης και αφού προηγουμένως η τουρκική αγγελία είχε ήδη διανεμηθεί. Αρμόδιοι διπλωματικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι η ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρεία είχε ζητήσει άδεια μόνον από τις ελληνικές αρχές και επισημαίνουν υπαινικτικά ότι από ενημέρωση των ιταλικών αρχών έχουν λάβει τη διαβεβαίωση ότι οι ιδιοκτήτες του ΕΧPLORA δεν ζήτησαν άδεια διενέργειας εργασιών και από την τουρκική πλευρά.
«Η αγγελία αυτή της Τουρκίας είναι παράτυπη. Η Τουρκία δεν έχει δικαιοδοσία στην περιοχή» επισημαίνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, προσθέτοντας ότι «τέτοιες πράξεις, που δεν εδράζονται στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου δεν μπορούν να επιφέρουν έννομες συνέπειες. Δεν επηρεάζουν τα ελληνικά δικαιώματα, που βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο. Η χώρα μας ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα τις προβλέψεις του Δικαίου της Θάλασσας και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», προκειμένου να γνωστοποιήσει ότι η πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα πραγματοποίησε σήμερα διάβημα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το περιστατικό που έχει κινητοποιήσει τις ελληνικές διπλωματικές αρχές δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 12 Μαρτίου κι ενώ το ιταλικό πλοίο ΕΧΡLORA έπλεε στην περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου και της Καρπάθου, η κορβέτα TCG BANDIRMA (F502) του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού προσέγγισε το ερευνητικό πλοίο και με την απειλή χρήσης βίας κάλεσε το πλήρωμα του ιταλικού πλοίου να απομακρυνθεί από την περιοχή, επειδή δήθεν έπλεαν πάνω από τουρκική υφαλοκρηπίδα. Η ελληνική πλευρά, με καθυστέρηση τριών 24ώρων (δηλαδή την Τρίτη 15 Μαρτίου) προχώρησε σε διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντιδρώντας στην πρόκληση της Άγκυρας. Όπως αποδεικνύεται από την εξέλιξη των γεγονότων η τουρκική διπλωματία δεν πτοήθηκε από την ελληνική διαμαρτυρία.

10.000.000 ευρώ ως «ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ» στην ισραηλιτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης!



Ψηφίστηκε στη Βουλή με ονομαστικές ψηφοφορίες επί έξι άρθρων, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Την ώρα που ο ελληνικός λαός έχει κάνει το σκατό του παξιμάδι, το άρθρο 45 αποζημιώνει με 10 εκ. ευρώ την ισραηλιτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, για την χρησιμοποίηση του νεκροταφείου της προκειμένου να ανεγερθεί στον ίδιο χώρο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της πόλης. Απορία: Οι εβραίοι τι είχαν πληρώσει για το εν λόγω νεκροταφείο; Κι άλλη απορία: Δεν μπορεί η εβραϊκή κοινότητα να αντιληφθεί το μέγεθος της κρίσης της ελληνικής κοινωνίας και να παραιτηθεί των… δικαιωμάτων της;

Και μια τελευταία απορία: Γιατί έπρεπε να περάσει με ειδικό άρθρο το εν λόγω «χρέος»; Τι εξυπηρετήσεις σε βάρος των φορολογουμένων κάνει ο Πρωθυπουργός μας;
Στο ίδιο άρθρο προβλέπεται και η αποπληρωμή των χρεών του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ύψους τουλάχιστον 85 εκ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση της ανάληψης εκ μέρους του Δημοσίου, της πλειοψηφίας στο Διοικητικό του Συμβούλιο. Ολα καλά!

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ο ΚΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ


russia_deesΟι εγγυημένα καλά πληροφορημένοι κύκλοι  από τη Μόσχα λένε, ότι ο Πούτιν γνωρίζει, ότι πλησιάζει η ώρα, που μετά από την πτώση της Βόρειας Κορέας, θα αρχίσουν τα όργανα μέσα στη Ρωσία.
Για την Κίνα και την Ινδία δεν τίθεται καν θέμα, για το αν θα μείνουν πιστές και υπάκουες στην ανίερη συμμαχία, αφού η μέν Ινδία είναι "δημοκρατικότατη" και "πολυπολιτισμικότατη", ενώ στην  Κίνα, είναι, μην ξεχνούν οι έχοντες γνώση, η έδρα της Λευκής Αδελφότητας, γι' αυτό και με κινέζικα λεφτά κινείται η Αμερική που χρωστάει στην Κίνα 15 τρις δολάρια.
Η ρωσική ανάλυση, όσον αφορά  το Ιράν, είναι ότι αν τολμήσουν οι δυτικοί της ανίερης συμμαχίας να αρχίσουν το γνωστό παιχνίδι με τη χώρα αυτή, η Ρωσία θα εισβάλει μέσα σαν εγγυήτρια δύναμη και μάλιστα χωρίς την άδεια του Ο.Η.Ε.
Έτσι η μόνη ελεύθερη χώρα που θα υπάρχει στον κόσμο, θα είναι η Ρωσία. Με πολλά φυσικά αέρια και πετρέλαια, αλλά, όπως είπε ο Πούτιν, και πολλά όπλα για  τα προστατεύσει.
Σαν τα φίδια που σέρνονται ύπουλα ήδη την περιστιχίζουν από ανατολή και δύση. Η αρκούδα όμως δεν βρίσκεται σε χειμερία νάρκη.
Μας είπαν λοιπόν οι από πρώτο χέρι πληροφορημένες πηγές μας στη Μόσχα, ότι πλησιάζουν διάφορα λαμόγια τον Μεντβέντεφ και του λένε να αποστασιοποιηθεί από τον Πούτιν, που θα έχει το τέλος του Μιλόσεβιτς και του Σαντάμ και του Καντάφι.
Ο Πούτιν όμως έχει πλήρη επίγνωση της αποστολής του. Ειδικά ο ελληνικής καταγωγής πνευματικός του Πούτιν ο παπα Τύχων ξέρει πολύ καλά τι λέει το σενάριο.
Προσέξτε λοιπόν τσιράκια της ανίερης συμμαχίας γιατί
"ο κοντός είναι αλλιώς"
και μην ξεψαρώνετε
"η αρκούδα γαρ εγγύς"

Δάσκαλος προς μαθητές για το 1821...



Αυτά τα λόγια απηύθυνε δάσκαλος στους μαθητές του,
στο 2ο ΕΠΑΛ Αχαρνών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου:
Σκέφτηκα να σας μιλήσω για τον Καραϊσκάκη, αλλά το μυαλό σας θα πάει στο γήπεδο.
Σκέφτηκα να σας μιλήσω για το 21, αλλά ο νους σας θα πάει στην Ορίτζιναλ. Συλλογίστηκα πολύ, για να καταλήξω αν αξίζει να σας ταλαιπωρήσω για κάτι τόσο μακρινό, τόσο ξένο.
Δύο αιώνες πίσω κάποια γεγονότα, τι να λένε σε...

σένα; Σε εσένα που βιάζεσαι να φύγεις, να πας για τσιγάρο, για καφέ ή για κάτι άλλο.

Θα σου μιλήσω λοιπόν προσωπικά.
Εγώ ο δάσκαλος που δούλεψα ένα χρόνο σε αυτό το σχολείο και σε δεκαπέντε μέρες φεύγω για αλλού, σε εσένα που είσαι εδώ ένα, δύο, τρία ή και περισσότερα χρόνια, θα σου μιλήσω σταράτα, για να σου εκφράσω δυο σκέψεις μου.
Οι μαθητές που συνάντησα μέσα στις τάξεις, οι μαθητές που δίδαξα φέτος, στη συντριπτική τους πλειονότητα με σεβάστηκαν, αν και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του μαθήματος. Πολλοί όμως από τους υπόλοιπους μαθητές δε με σεβάστηκαν, με προσέβαλαν κατ' επανάληψη, με έργα, με λόγια, με ύβρεις, δείχνοντας ένα χαρακτήρα και ένα ήθος, που με σόκαρε, που με έβαλε σε μελαγχολικές σκέψεις.
Αυτό το φαινόμενο αποδεικνύει πως κάτι σάπιο υπάρχει σε αυτό το σχολείο, πως, εκτός του γνωστικού ελλείμματος, το συγκεκριμένο σχολείο χωλαίνει δραματικά και στο ηθικοπλαστικό του έργο, στη διαμόρφωση δηλαδή των μαθητικών ψυχών και πνευμάτων. Και η ευθύνη για αυτήν την αποτυχία είναι ευθύνη αποκλειστικά δική μας, των δασκάλων σας και των γονιών σας.
> Δεν έχουμε κατορθώσει να σας δείξουμε πως χωρίς αρχές η ζωή σας αύριο θα είναι μια κόλαση, πως χωρίς όνειρα και στόχους θα χρειαστείτε υποκατάστατα, θα καταφύγετε πιθανόν σε επιλογές που θα σας ξεφτιλίσουν, θα σας κάνουν να σιχαίνεστε τον εαυτό σας, θα σας γεμίσουν τη ζωή πλήξη και κούραση, θα σας γεράσουν πρόωρα.
Αν όμως θέλετε μια συμβουλή από ένα δάσκαλο, σκεφτείτε το παράδειγμα του Μακρυγιάννη, που έφτασε αγράμματος μέχρι τα πενήντα σχεδόν, για να καταλάβει τότε πως η μόρφωση, η καλλιέργεια ήταν το όπλο που έλειπε από την προσωπική του θήκη.
Και κάθισε με πολλή δυσκολία και χωρίς δάσκαλο και έμαθε πέντε κολλυβογράμματα, για να μας πει την ιστορία του βίου του, το παραμύθι της επανάστασης των υπόδουλων Ρωμιών. Αυτό το παράδειγμα είναι για σας το πιο κατάλληλο, και μπορείς τριάντα χρόνια νωρίτερα από το στρατηγό Μακρυγιάννη να ακολουθήσεις το δρόμο που εκείνος έδειξε, το μονοπάτι της καλλιέργειας, το δρόμο της παιδείας, τη λεωφόρο της προσωπικής σου προκοπής.
Δεν είστε σε τίποτε λιγότερο ικανοί από το μπάσταρδο γιο της καλογριάς, τον Αρβανίτη Γιώργη Καραϊσκάκη. Ήταν κι αυτός αθυρόστομος σαν κι εσάς, αλλά είχε αυτό που από τα αλβανικά μάθαμε σαν μπέσα, ήταν πάνω απ´ όλα μπεσαλής.
Αυτό θα 'θελα να έχετε κι εσείς: Υπευθυνότητα, μπέσα, τσίπα. Να αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας, να απεχθάνεστε την υποκρισία, να σιχαίνεστε το συμφέρον, να μισείτε το ψέμα και την ευθυνοφοβία.
Η αγάπη για τον τόπο του, η λατρεία για την πατρίδα του ήταν αυτό που χαρακτήριζε τη ζωή του Νικήτα Σταματελόπουλου, του Νικηταρά.
Αγωνίστηκε στη διάρκεια της επανάστασης, συνέβαλε στην απελευθέρωση της πατρίδας του κι έπειτα φυλακίστηκε, για να χαθεί σ' ένα στενοσόκακο του Πειραιά, σχεδόν τυφλωμένος, πάμπτωχος και εγκαταλειμμένος από όλους, δε ζήτησε τίποτε από την ελεύθερη Ελλάδα κι όταν οι γύρω του τον παρακινούσαν να απαιτήσει από την κυβέρνηση μια πλούσια σύνταξη, απαντούσε πως η πατρίδα τον αμείβει πολύ καλά, λέγοντας ψέματα, για να μην προσβάλει την πατρίδα του.
Είναι δύσκολο, το κατανοώ, το παράδειγμα του Νικηταρά. Αλλά νομίζω πως κι εσείς είστε ικανοί για τα δύσκολα. Μπορείτε να ακολουθήσετε το δρόμο της αξιοπρέπειας, να προσπαθήσετε τίμια και με αγωνιστικότητα, για εσάς και για το μέλλον της οικογένειας που αύριο θα κάνετε.
Ξέρω, καταλαβαίνω, αντιλαμβάνομαι πως σας προτείνω μια διαδρομή ζωής δύσκολη και απαιτητική, όταν δίπλα σας κυριαρχεί ο εύκολος δρόμος των γονιών, των δασκάλων, των πολιτικών, της εποχής στην οποία μεγαλώνετε. Όμως κάθε εποχή ελπίζει στους νέους της. Περιμένει από αυτούς να σηκώσουν ψηλά και με επιτυχία τη σημαία του αγώνα και να οδηγήσουν την πατρίδα τους, τον τόπο τους σε καλύτερες μέρες, σε πιο φωτεινές σελίδες.
Κι όταν βλέπω την εποχή μας να μαραζώνει χωμένη στην αλλοτρίωση, να ξεψυχά από την τηλεοπτική ανία, να μουχλιάζει από το κυνήγι της ευκολίας, μόνο σε εσάς ελπίζω, στην ειλικρινή σας διάθεση , να αγωνιστείτε, να αντισταθείτε, να πολεμήσετε, να νικήσετε.
Μη μας απογοητεύσετε.

Σε πολύ επικίνδυνη φάση η κατάσταση στο Μπαχρέιν

Σε πολύ επικίνδυνη φάση η κατάσταση στο Μπαχρέιν
Η κατάσταση στο Μπαχρέιν βρίσκεται σε "πολύ επικίνδυνη φάση", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν σεΐχης Χάλεντ μπιν Άχμαντ Αλ-Χαλίφα στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

"Αυτό που συμβαίνει στο Μπαχρέιν αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη φάση. Υπάρχει σταθερότητα, όμως φοβόμαστε πάνω απ' όλα το διχασμό των θρησκευτικών κοινοτήτων", δήλωσε ο υπουργός.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας του Μπαχρέιν, ο οποίος μίλησε στα αγγλικά και οι δηλώσεις του μεταφράζονταν στα τουρκικά, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τουρκία.

Εξάλλου η κρατική αεροπορική εταιρεία του Μπαχρέιν Gulf Air ανέστειλε σήμερα όλες τις πτήσεις προς το Λίβανο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για δηλώσεις που έκανε ο ηγέτης του λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ εναντίον των αρχών του Μπαχρέιν.

Οι αρχές του Μπαχρέιν ζήτησαν χθες από τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο Λίβανο. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Gulf Air είχε αναστείλει τις πτήσεις από τη Μανάμα προς το Ιράν και το Ιράκ.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χάσαν Νασράλα, μιλώντας το Σάββατο σε συγκέντρωση στη Βηρυτό, χαρακτήρισε "ξεχωριστή αδικία" τα γεγονότα στο Μπαχρέιν.

"Αφού η βία είναι στη φύση των τυράννων και η θυσία είναι στη φύση του ιερού πολεμιστή, ερωτώ μερικούς στον αραβικό κόσμο και τον ισλαμικό κόσμο: Γιατί μείνατε σιωπηλοί μπροστά στην τυραννία σε βάρος του λαού μας στο Μπαχρέιν, μήπως επειδή είναι σιίτες;"

Την Κυριακή, το Μπαχρέιν επέκρινε τον ηγέτη του σιιτικού κινήματος λέγοντας ότι τα σχόλιά του αποτελούν "κατάφωρη επέμβαση" και προειδοποίησε ότι μπορεί να βλάψουν τα συμφέροντα του Λιβάνου στον Κόλπο.

Το Μπαχρέιν έχει κατηγορήσει το Ιράν, που υποστηρίζει την Χεζμπολάχ, ότι βρίσκεται πίσω από την αναταραχή στο κράτος αυτό του Κόλπου.