Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ:Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΝΑ...ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΠΩΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ"!


Απολαυστικό απόσπασμα από τις "διαρροές" που δημοσιεύθηκαν σήμερα στην "Καθημερινή":

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα 08ATHENS899 προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ η προσπάθεια «ισορροπίας» που απαιτεί η θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, οδήγησε πολλές φορές τον Παπανδρέου -παρά τα προσωπικά του πιστεύω, όπως υπονοεί η πρεσβεία- σε πιο λαϊκιστική ρητορική και μεθόδους. «Ο Παπανδρέου απομακρύνεται από την παραδοσιακή δυτική στάση του και καταφεύγει όλο και περισσότερο σε πατριωτικά-λαϊκιστικά σχόλια που θυμίζουν τον πατέρα του»,γράφει η πρεσβεία. 

«Σε μία προσπάθεια να προσελκύσει παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και να θωρακίσει τη θέση του απέναντι σε κατηγορίες ότι ξεπoυλιέται στους Αμερικάνους έχει καταφύγει το τελευταίο διάστημα σε αχαρακτήριστα αντιαμερικανικά σχόλια», σημειώνει ο πρέσβης το 2008.Χαρακτηριστικές «τούμπες» Παπανδρέου προς άγραν ψήφων κατά τη διάρκεια των χρόνων που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην αντιπολίτευση θεωρούνται από τη Βασιλίσσης Σοφίας η αλλαγή στάσης στο θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά και οι δηλώσεις του Παπανδρέου το 2006 που υπονοούν ότι η Ελλάδα πρέπει να προσφύγει στο Αιγαίο σε άμεση επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια. Λίγες εβδομάδες μετά τη μετάβαση στο πρωθυπουργικό γραφείο, η κριτική για τον Παπανδρέου από τα τηλεγραφήματα μετριάζεται, αν και δεν εκλείπει για το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ. 

Στο εμπιστευτικό τηλεγράφημα 09ATHENS1549 ο πρέσβης μιλάει για τις «πρώτες πολύ θετικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό που εχει Αμερικανίδα μητέρα, που γεννήθηκε και σπούδασε στις ΗΠΑ». 

Ο Αμερικανός πρέσβης συνεχίζει για τον Παπανδρέου σημειώνοντας ότι «στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διετέλεσε ΥΠΕΞ και έχει δημιουργήσει καλή φήμη στη διεθνή κοινότητα σαν ένας σκεπτόμενος και εποικοδομητικός συνομιλητής. Στο εσωτερικό θα πρέπει να προσέξει τη ρητορική του για να αποφύγει χαρακτηρισμούς όπως “αμερικανάκι”».

ΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ...ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ Ο ΤΖΕΦΡΥ!

Το κορυφαίο βέβαια,είναι η προτροπή των παμπόνηρων ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ προς αυτόν "να μη φέρεται σαν αμερικανάκι"!!!

Μέχρι και οι συμπατριώτες του τον κατάλαβαν κι έσπευσαν να τον συγκρατήσουν,γνωρίζοντας τον αντιαμερικανισμό των περισσότερων Ελλήνων!

Κι όμως,αυτός ο άνθρωπος που θυμίζει περισσότερο γκαφατζή γελωτοποιό παρά πολιτικό,μας κυβερνάει! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου