Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ενοχλειται τώρα ο Αντώνης Σαμαράς, απο την σιωπη Καραμανλη !






Ο Αντώνης Σαμαράς ενοχλείται από τη σιωπή του Κ. Καραμανλή!
Ενοχλείται από τα δημοσιεύματα που φέρουν να υπάρχει πολιτικό φλερτ μεταξύ του πρώην προέδρου της Ν.Δ. και του κ. Τσίπρα!
Σε συνέντευξή του στο «ΕΘΝΟΣ» ο κ. Σαμαράς δηλώνει:
« πιστεύω πως ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής καταλαβαίνει πως όσοι τα ισχυρίζονται αυτά δεν του κάνουν καλό και εξυπηρετούν τους δικούς τους και μόνο σκοπούς.»
Εύλογα αναρωτιόμαστε, γιατί δεν έκανε το ίδιο σχόλιο για όλα τα δημοσιεύματα των έξι χρόνων της σιωπής του Κώστα Καραμανλή, όπου όλο το συστημικό παρακράτος της διαπλοκής και οι βουβουζέλες του Δ.Ν.Τ. του έριχναν τις ευθύνες για την προσφυγή στο μηχανισμό «σωτηρίας» της χώρας
Γιατί δεν έκανε το ίδιο σχόλιο κάθε φορά που έβγαινε ένα αισχρό δημοσίευμα και ο Κ. Καραμανλής σιωπούσε.
Γιατί δεν αναρωτήθηκε για τη σιωπή του, όταν ο ίδιος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. ΔΕΝ ψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο και ο Σαμαράς το «ανέχτηκε», ενώ θέλει να φαίνεται τόσο … σκληρός με τις κομματικές γραμμές
Γιατί δεν αναρωτιέται, γιατί σιωπά και στα αισχρά δημοσιεύματα του δικού του δικτύου παραπληροφόρησης που έχει στηθεί εδώ και χρόνια.
Όλα αυτά έκαναν καλό στον Κ. Καραμανλή;
Όλοι εσείς, κ. Σαμαρά κάνατε καλό στον Κ. Καραμανλή και στη Ν.Δ.;;;;
Μέχρι χθες σας βόλευε η σιωπή του και ας έβγαιναν τόσα στοιχεία που ανέτρεπαν το » κατηγορητήριο» που έστησαν οι νταβατζήδες εντός και εκτός της Ελλάδας.
Η σιωπή του Κ. Καραμανλή είναι πολιτική πράξη και ως εκ τούτου κανείς δε μπορεί να την καπηλευθεί.
Συμφέρει δε συμφέρει αυτά που δήλωσε και έπραξε μέχρι το 2009 ισχύουν στο ακέραιο.
Μένει να αποδειχθούν και στο ακέραιο.
Η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους, η εξεταστική για τα μνημόνια , αλλά και οι αποκαλύψεις για το σχέδιο ΠΥΘΙΑ θα αποκαταστήσουν την αλήθεια…
Και τότε θα » καταλάβετε» τι σημαίνει σιωπή του Κ. Καραμανλή, αξιοθρήνητε, κ. Σαμαρά!
Όπως και ολόκληρος ο ελληνικός λαός θα καταλάβει ότι αυτά που » ισχυριζόσαστε τόσα χρόνια, εξυπηρέτησαν και εξυπηρετούν του δικούς σας και μόνο σκοπούς»


olympia.gr


Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ο Σημιτης που «δεν ήξερε» είχε εκβιάσει τον Άκη το 1999 λόγω σκανδάλων για να μην διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ!

ΜΙΛΑ ΑΚΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ.
Τελικά η παρουσία του Β. Βενιζέλου (για τις «επιδόσεις» του οποίου αναφερθήκαμε) και του Κ. Σημίτη στη δίκη του Άκη απέδειξε ότι ορισμένα, πολιτικά φθαρμένα στελέχη του εκπεσόντος καθεστώτος, είναι αμετανόητα. Ουδέν εδιδάχθησαν εκ του γεγονότος, ότι ο λαός τα έχει πετάξει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας!
Ο αξιότιμος κύριος Σημίτης, αίφνης, επιχείρησε να πείσει το πόπολο ότι… για τα σκάνδαλα στο ΥΠΕΘΑ επί ημερών Άκη έμαθε απ’ τα… ΜΜΕ και τη δικαστική έρευνα!
Η λέξη «συγγνώμη», η έκφραση «πολιτική ευθύνη», είναι προφανώς άγνωστα στοιχεία για τους εκπροσώπους του καταστροφικού για την Ελλάδα «εκσυγχρονισμού». Και πρωτίστως γι’ αυτόν που ο Κ. Καραμανλής αποκάλεσε «αρχιερέα της διαπλοκής»…
Ώστε λοιπόν απ’ τα ΜΜΕ και απ’ τη δικαστική έρευνα πληροφορήθηκε ο τότε πρωθυπουργός ότι στο ΥΠΕΘΑ γίνονταν της… διαπλοκής και της μίζας το κάγκελο!
Ώστε λοιπόν οι δημοσιογράφοι και οι δικαστικοί άνοιξαν τα μάτια του επικεφαλής του «εκσυγχρονισμού»!
Εμείς σε καμιά περίπτωση δεν υιοθετούμε τα όσα κυκλοφόρησαν τις παραμονές του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, τον Απρίλη του 1999.
Αν είναι δυνατόν!
Φυσικά και δεν τα υιοθετούμε.
Αλλά… είχαν κυκλοφορήσει.
Και αποκλείεται ο πρωθυπουργός της χώρας, ο επικεφαλής της κυβέρνησης που αντικατέστησε στο ΥΠΕΘΑ τον Αρσένη με τον Άκη, να μην… τα άκουσε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εντείνονται οι πιέσεις για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής
Ρωτάμε λοιπόν, χωρίς να υιοθετούμε, επαναλαμβάνουμε:
– Γιατί ο Άκης, ο οποίος έως και την παραμονή εκείνου του συνεδρίου διακήρυσσε σε όλους τους τόνους ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κόντρα στον Σημίτη (ο οποίος δεν ήθελε να ακούσει κάτι τέτοιο, επειδή επιθυμούσε να επανεκλεγεί πρόεδρος χωρίς αντίπαλο) και ξαφνικά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου πήρε πίσω ατάκτως την υποψηφιότητά του;
– Είναι αλήθεια, ότι ο Άκης απέσυρε ατάκτως την υποψηφιότητά του επειδή υπήρχαν «κάποιοι φάκελοι για τα εξοπλιστικά» που… μεταφέρθηκαν στο Μαξίμου;
– Αν αυτά είναι αλήθεια (που κάποιο… «στρατηγικό» πουλάκι μας διαβεβαιώνει ότι είναι!), πώς τώρα ο Σημίτης λέει ότι… πληροφορήθηκε από δημοσιογράφους και τη δικαστική έρευνα για το πάρτι με τις μίζες για τα εξοπλιστικά;
Επαναλαμβάνουμε, εμείς δεν υιοθετούμε τις προαναφερθείσες… κακόβουλες πληροφορίες, παρότι κάποιος… στρατηγός είχε μιλήσει γι’ αυτές.
Αλλά θα είχε πολύ, πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μας πει ο κύριος Σημίτης, αν γνώριζε, αν άκουσε βρε αδερφέ κάτι…
Διότι ναι μεν προστατευμένος απ’ το συρφετό των παπαγαλακίων της παραπληροφόρησης (τα οποία παρουσίασαν με… δοξαστικά την κατάθεσή του στη δίκη του Άκη!), μα δεν είναι όλοι Λωτοφάγοι, έλεος!

ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ της...αράχνης ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ -ΜΑΜΟΥΘ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΤΤΑΚΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: Το σατανικό κόλπο του Βερολίνου για να αλυσοδέσει την Ελλάδα! Ερευνα- σοκ στο Πεντάγωνο

#
Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας, αγαπητοί... πλησιάζει. Και αυτό που θα προκύψει από τις συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών για τα Μνημόνια και το Χρέος, σε συνδυασμό με τα ευρήματα της δικαστικής έρευνας για την αλλοίωση του ελλείμματος του 2009, θα είναι μια συγκλονιστική αποκάλυψη: Μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη χρεοκοπία της χώρας έχουν οι Γερμανοί εταίροι, οι οποίοι, σε αγαστή συνεργασία με τους τοπικούς εκπροσώπους τους στη σοσιαλιστική παράταξη, πρώτα (το 1998-2003) φόρτωσαν τη χώρα με ένα τεράστιο δημόσιο χρέος για εξοπλιστικά και μετά (το 2010) τη «βούλιαξαν» στα Μνημόνια για να τους πληρώσουν οι λαοί της Ευρώπης τα δανεικά!
Περί αυτού πρόκειται. Γερμανοί απαίτησαν να αγοράσουμε εξοπλισμούς-μαμούθ 84 δισ. ευρώ για να μπούμε στην ΟΝΕ. Γερμανοί έδωσαν εντολή στους εδώ υπαλλήλους τους να αλλοιώσουν το έλλειμμα του 2009 (με επιπλέον 4,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 2,9 δισ. από παραλαβές εξοπλισμών μελλοντικών ετών!). Για να μην έχουμε, λοιπόν, καρδιακά επεισόδια, προειδοποιώ: Θα ζήσουμε ζωηρές συγκινήσεις. Τα πρώτα στοιχεία που παρέλαβε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος από την έρευνα που πραγματοποίησε στο Πεντάγωνο η Ζωή Γεωργαντά δείχνουν ότι η Ελλάδα δεσμεύτηκε σε Γερμανούς (και σε άλλους) με κρατική «προμήθεια» 84 δισ. ευρώ σε εξοπλιστικές δαπάνες την περίοδο 1998-2003. Ηταν το... διόδιο για την ένταξή της στην ΟΝΕ. Οι εταίροι στην αρχή έκαναν, μάλιστα, τα... στραβά μάτια και οι συμβάσεις του δανεισμού-μαμούθ, στον οποίο υποχρεωθήκαμε για να μπούμε στα ευρωπαϊκά σαλόνια, δεν ενεγράφησαν στα ελλείμματα εκείνων των ετών (με το κόλπο της παραλαβής). Το ποσό των 84 δισ. των εξοπλιστικών δαπανών 1998-2003 αντιστοιχεί στο 25% του δημόσιου χρέους και ξεσκεπάζει όλο το σύστημα που έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ με μια πέτρα στον λαιμό.
Σύστημα το οποίο, ακόμη και μετά την είσοδό μας στην Ενωση, πίεζε τον Καραμανλή να κατεβάσει το έλλειμμα κάτω από το 3% από τη μία και να αγοράσει πανάκριβα Eurofighter και ελαττωματικά υποβρύχια από την άλλη (αρνήθηκε και το πλήρωσε).Σύστημα το οποίο ζητούσε επιτακτικά να υπαχθούμε σε «επιτήρηση», αλλά, όταν ο Καραμανλής επεδίωξε τον εξοστρακισμό της κλεπτοκρατίας -μέσω του βασικού μετόχου-, εκείνο έβαλε «βέτο» μέσω των εκπροσώπων του στην Κομισιόν.

Η χρεοκοπία, λοιπόν -όπως θα καταδειχθεί στις επιτροπές-, εξελίχθηκε σε δύο φάσεις: Στην πρώτη, το 1998-2003, μας φόρτωσαν τα 84 δισ. ευρώ (ο Καραμανλής έκανε μόνο μία αγορά 40 F16, αξίας 2 δισ. ευρώ), που μας εκτόξευσαν στις πέντε πρώτες χώρες παγκοσμίως σε επίπεδο εισαγωγής εξοπλισμών! Στη δεύτερη, το 2010, όταν, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, χάθηκε ο έλεγχος, έβαλαν τη γερμανική ηγεσία της Εurostat να πειράξει, μέσω των εδώ υπαλλήλων της, το έλλειμμα του 2009, ώστε να χωθούμε πιο βαθιά στο Μνημόνιο και να εξοφλήσουμε με μέτρα λιτότητας τους εμπόρους όπλων. Είκοσι δισ. ευρώ δαπάνες για εξοπλιστικά πλήρωσε το Δημόσιο την περίοδο 2010-2015, την ώρα που έκοβε μισθούς και συντάξεις!

Θα είναι πολύ οδυνηρή η στιγμή -συμπεραίνω- όπου άπαντες θα καταλάβουν ότι το ευρώ δεν είναι το κοινό νόμισμα όλων, αλλά μια μεγάλη μπίζνα εις βάρος των λαών. Θα είναι πικρή η ημέρα όπου οι ευρωπαϊκοί λαοί θα συνειδητοποιήσουν ότι πέντε χρόνια τώρα δεν δανείζουν την πατρίδα μας για να περνάνε καλά «οι τεμπέληδες Ελληνες», αλλά για να εξοφληθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ στους Γερμανούς εμπόρους όπλων, πολιτικούς φίλους σοσιαλδημοκρατών και χριστιανοδημοκρατών.Θα είναι πικρή η ημέρα που θα ξεχωρίσουν οι πολιτικοί που έβαζαν τον λαό πάνω από τους εμπόρους και οι πολιτικοί που έβαζαν τους εμπόρους πάνω από τον λαό. Θα είναι, τέλος, πικρή, γιατί πράγματι θα αποδειχθεί -εκτιμώ- ότι ένα μεγάλο μέρος του χρέους μας είναι όντως ανήθικο και απεχθές, άρα πρέπει να ρυθμιστεί γενναία και χωρίς εκπτώσεις.
Από τον Μανώλη Κοττάκη/Δημοκρατία

"ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ" Π.Λαφαζάνης: "Δεν είμαστε πιόνι και δορυφόρος των ΗΠΑ και ΕΕ" - Μόσχα: "Το ρωσικό αέριο θα περάσει από την Ελλάδα"

Ο Greek Stream θα πραγματοποιηθεί και η Ελλάδα δεν πρόκειται να είναι "πιονι" και "δορυφόρος" άλλων κρατών τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης στο συνέδριο του Economist και επεσήμανε πως την πολιτική προς τους «τέσσερις ορίζοντες» που χαράσσει θα την ακολουθήσει, παρά τις αντιδράσεις, και εννοούσε αυτές των ΗΠΑ και της ΕΕ που θεωρούν την χώρα "αποικία" τους.
 
Τη βούληση της Ρωσίας να αξιοποιήσει την Ελλάδα ως χώρα διέλευσης φυσικού αερίου προς την Ευρώπη εξέφρασε ο γενικός διευθυντής του Εθνικού Ταμείου για την Ενεργειακή Ασφάλεια της Ρωσίας Konstantin Simonov μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist. 
 
Ο κ. Simonov παρατήρησε ότι η Ελλάδα σήμερα έχει μεγαλύτερη πολιτική σταθερότητα σε σχέση με το παρελθόν, σε αντίθεση όπως είπε με την Ουκρανία από την οποία διέρχεται σήμερα το ρωσικό αέριο προς την κεντρική Ευρώπη. 
 
Ανέφερε ότι το μερίδιο της Ρωσίας στην ευρωπαϊκή αγορά αερίου είναι σταθερό τα τελευταία χρόνια παρά την ευρωπαϊκή πολιτική απεξάρτησης από το ρωσικό αέριο ενώ σχολιάζοντας την έρευνα της ΕΕ για τη Gazprom για θέματα ανταγωνισμού ανέφερε ότι η έρευνα για τις τιμές πρέπει να λάβει υπόψη και τους φόρους που επιβάλουν οι κυβερνήσεις στο αέριο. Στην Ελλάδα όπως είπε οι φόροι είναι 160 ευρώ ανά 1000 κυβικά αερίου για τους οικιακούς καταναλωτές.
 
«Δεν είναι η καταραμένη Αριστερά στην Ελλάδα το πρόβλημα για την Ευρώπη» τόνισε ο υπουργός Π.Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και πρόσθεσε πως «είναι πολλοί και ισχυροί εκείνοι οι κύκλοι στην ΕΕ και το ΔΝΤ που επιδιώκουν αυτή την ώρα να πνίξουν και να στραγγαλίσουν το ελληνικό πείραμα. Που δεν θέλουν να αναγνωρίσουν σε μία μικρή χώρα σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή ότι μπορεί να σταματήσει να είναι παραδοσιακό πιόνι τους. Που θεωρούν αδιανόητο η Ελλάδα να μπορεί να αποκτήσει την εθνική ανεξαρτησία της». 
 
«Εμείς έχουμε μία επιλογή ιστορική για τα δεδομένα της χώρα μας θέλουμε να ακολουθήσουμε μία ανεξάρτητη πολυδιάστατη, πολυεπίπεδη ενεργειακή πολιτική η οποία θα είναι και θα κοιτάζει και στους τέσσερις ορίζοντες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι «δεν θα είναι μια πολιτική εξαρτημένη, κάτι που ήταν χαρακτηριστικό των προηγούμενων δεκαετιών. Για αυτό βλέπετε ότι επιχειρούμε ενεργειακές σχέσεις με όλες τις πλευρές και προς όλες τις κατευθύνσεις δεν δεχόμαστε εντολές και εξαρτήσεις. Για αυτό έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες που δέχονται επιθέσεις από κάποιες πλευρές. Όλοι ξέρουμε τις επιθέσεις που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση επειδή ακολουθεί αυτή την ενεργειακή πολιτική».
 
Όπως είπε ο υπουργός, «έχουμε προχωρημένες συζητήσεις με την Ρωσία για την επέκταση του αγωγού και στην Ελλάδα, για αυτό θέλουμε και να συνεισφέρουμε στην πορεία αυτού του αγωγού και να κατευθυνθεί βορειότερα μέχρι τη κεντρική Ευρώπη» και πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά δεν θα είχε αντίρρηση να περάσει ο αγωγός και από την Ιταλία, όπως ζητούν ιταλικές εταιρείες. 
 
«Αν γίνει στην Ελλάδα και υπάρξει η τελική επιλογή από πλευράς της Ρωσίας, θα είναι ένας αγωγός που θα είναι εθνικά ωφέλιμος και ωφέλιμος για την ελληνική οικονομία» τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και συμπλήρωσε: «Θα έχει αρκετά έσοδα η χώρα από τη διαχείριση αυτού του αγωγού και στηρίζουμε αυτόν τον αγωγό. Αυτός ο αγωγός θα συμπλήρωνε την ενεργειακή πολιτική  της χώρας. Η Ελλάδα ως χώρος διασύνδεσης ενεργειακών προϊόντων».  
 
 
«Είμαστε αποφασισμένοι ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για την Ελλάδα από το να έχει η Ελλάδα έναν ισχυρό παρεμβατικό δημόσιο τομέα στην Ενέργεια και να ακολουθεί μία ανεξάρτητη πολιτική»επεσήμανε. 
 
Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας, ο κύριος Λαφαζάνης ανέφερε ότι η κυβέρνηση«είναι υπέρ της απελευθέρωσης και ενός υγιούς ανταγωνισμού, αλλά απελευθέρωση των αγορών δεν σημαίνει κατάργηση και υποτίμηση του δημόσιου τομέα. Δεν σημαίνει διάσπαση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ κλπ δεν σημαίνει λοιπόν να τελειώνουμε με τον ισχυρό δημόσιο τομέα. Δεν είναι εθνικά ωφέλιμο. Αυτό που συμβαίνει στη χώρα είναι να ωφελούνται οι ιδιώτες».
 
Για το θέμα του σχεδιαζόμενου ρωσικού αγωγού, ο υπουργός δήλωσε πως δεν ανησυχεί από το γεγονός πως θα περνά από την Τουρκία, καθώς «μέσω της χώρας θα περνούν πάρα πολλοί αγωγοί», αλλά από το γεγονός πως «η πολιτική που εφαρμόζει η Τουρκία δεν σέβεται το εθνικό δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Όπως και οι αυθαίρετες απαιτήσεις που εγείρει στο Αιγαίο». 
 
 
Αποσπάσματα από την ομιλία του υπουργού: 
 
"Η χώρα βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για το παρόν και το μέλλον μας. Όταν η Ελλάδα κλυδωνίζεται, μαζί της κλυδωνίζεται και η Ευρώπη. Για αυτό δεν είναι λίγοι αυτή την ώρα που χρεώνουν εύκολα και άστοχα στη χώρα μας τα προβλήματα της Ευρώπης. Τα πράγματα δεν είναι έτσι. Δεν είναι η καταραμένη Αριστερά στην Ελλάδα το πρόβλημα για την Ευρώπη. 
 
Ειναι πολλοί και ισχυροί εκείνοι οι κύκλοι στην ΕΕ και το ΔΝΤ που επιδιώκουν αυτή την ώρα να πνίξουν και να στραγγαλίσουν το ελληνικό πείραμα. Που δεν θέλουν να αναγνωρίσουν σε μία μικρή χώρα σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή ότι μπορεί να σταματήσει να είναι παραδοσιακό πιόνι τους. Που θεωρούν αδιανόητο η Ελλάδα να μπορεί να αποκτήσει την εθνική ανεξαρτησία της. 
 
Αν κάποιοι σχεδιάζουν μία ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική από την οποία θέλουν να αποκλείσουν την Ελλάδα να ξέρουν ότι μία τέτοια Ευρώπη θα είναι ανάπηρη, αρχίζουν να ξηλώνουν τη ευρωπαϊκή κάλτσα. 
 
Η Ελλάδα με την κυβέρνησή μας έχει λάβει μία ιστορική απόφαση. Να ακολουθήσει μία ανεξάρτητη πολυεπίπεδα πολιτική διεθνών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων πρώτα από όλα στον κρίσιμο ενεργειακό τομέα. Η Ελλάδα θα πάψει, ήδη έπαψε, να είναι εξαρτημένος ενεργειακό δορυφόρος και άβουλο ενεργειακό παράρτημα. 
 
Η Ελλάδα αναπτύσσει πολυδιάστατες και πολυεπίπεδες ενεργειακές σχέσεις ενώ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για ένταξη και σε νέους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς και αναπτυξιακές τράπεζες, όπως τα Brics.
 
Εργαζόμαστε υπεύθυνα για τον κάθετο διάδρομο που θα συνδέει τον TAP με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, του οποίου η τελική συμφωνία θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες. 
 
Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε στο έδαφος μας έναν αγωγό με ρωσικό φυσικό αέριο ο οποίος θέλαμε να κατευθυνθεί όχι μόνο προς τη Fyrom και την Κεντρικής Ευρώπη αλλά και προς Ιταλία και βορειότερα. 
 
Ακόμα σχεδιάζουμε να συμβάλλουμε στο μέλλον στην κατασκευή του υποθαλασσίου αγωγού East Med που φέρνει το φυσικό αέριο της Ανατ. Μεσογείου και στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Επιπλέον ενισχύσουμε τους σταθμούς LNG στη χώρα. Προωθούμε την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου, Κρήτης ηπειρωτικής Ελλάδας, πλάι πλάι στην ηλεκτρική διασύνδεση ηπειρωτικής με τη νησιωτική Ελλάδα. 
 
Επιδίωξή μας είναι η Ελλάδα να αναδειχθεί πρωτοπόρα στις ενεργειακές διασυνδέσεις και να καταξιωθεί ως ο απλόχερα ανοιχτός φυσικός χώρος στη Μεσόγειο. 
 
Να αναληφθεί μια μεγάλη πρωτοβουλία όλων των μεσογειακών χωρών που θα έχει ως στόχο να υπογραφεί ένα Συμβόλαιο των κρατών που θα βρέχονται από τη Μεσόγειο και το οποίο θα περιλαμβάνει μόνο μια δέσμευση: απόλυτη τήρηση και πλήρης εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας σε όλη τη Μεσογειακή λεκάνη. Ένα τέτοιο συμβόλαιο θα στιγμάτιζε κατοχές και αυθαίρετες θαλάσσιες διεκδικήσεις και μαζί με αυτές πρώτα από όλα θα απομόνωνε τα υπόλογα κράτη. 
 
Οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ αντί να προωθούν επιμελώς κηδεμονίες σε βάρος της χώρας μας όφειλαν να θέσουν τέτοιες προτεραιότητες ειρήνης, ασφάλειας, συνεργασίας και ευημερίας στην ατζέντα τους για την περιοχή μας και τη Μεσόγειο. Από τη δυνατότητα τους να το πράξουν, αντί να επιδίδονται σε ασκήσεις νεοαποικιοκρατίας, θα κριθεί το μέλλον της Μεσογείου και της Ευρώπης."

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΗΠΑ Η Μ.Ολμπράιτ βγήκε από τη "φορμόλη" και εμπλέκει την Ελλάδα στα επεισόδια του Κουμάνοβο (vid)


Οι Αμερικανοί έβγαλαν την Μαντλίν Ολμπράιτ από τη «φορμόλη» και αυτή επιτέθηκε στην Ελλάδα εμπλέκοντάς την στα πρόσφατα αιματηρά επεισόδια στην πόλη Κουμάνοβο. Το ανθελληνικό παραλήρημά της συνδέεται με τον αγωγό φυσικού αερίου που σχεδιάζεται να περάσει από την Τουρκία και την Ελλάδα μεταφέροντος ρωσικό αέριο στην Ευρώπη. Ένας αγωγός κόντρα στα σχέδια των ΗΠΑ που κάνουν ό,τι μπορούν για να τον τορπιλίσουν.
 
Το «γεράκι» της κυβερνήσεως Μπίλ Κλίντον, η Μαντλίν Ολμπράιτ, σε συνέντευξη που έδωσε στη δημόσια τηλεόραση των Σκοπίων εξέφρασε την άποψη πως οι βίαιες αναταραχές στο Κουμάνοβο υποκινήθηκαν από τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου ή από τους Έλληνες. Κι αυτό το λέει όταν ήδη έχουν συλληφθεί οι ένοχοι και είναι γνωστή η ταυτότητά τους. Επρόκειτο για Αλβανούς εξτρεμιστές.  
 
«Όταν διαβάζουμε για τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας, είναι πραγματικά ενοχλητικά. Και πάλι πρόκειται για ορισμένες εξτρεμιστικές ενέργειες και διασπάσεις σε διάφορες εθνοτικές ομάδες. Το ερώτημα είναι εάν το Κοσσυφοπέδιο συμμετέχει ή οι Έλληνες», δήλωσε η Ολμπράιτ και προανήγγειλε μάλιστα επέμβαση των Αμερικανών στην περιοχή. 
 
«Δεν θέλουμε να δούμε κλιμάκωση και τώρα ήρθε η ώρα για εμάς να λάβουμε κάποια μέτρα, και όχι όταν η κατάσταση γίνει δυσκολότερη», είπε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και συνέδεσε μάλιστα τις πρόσφατες αναταραχές με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
 
«Ποτέ δεν μπορούσα να καταλάβω την τρέλα για το ζήτημα της ονομασίας και δεν γνωρίζω πότε θα επιλυθεί το θέμα, αλλά σήμερα όλοι την αποκαλούμε ‘Μακεδονία’», υποστήριξε, συνεχίζοντας το ανθελληνικό παραλήρημά της στη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση των Σκοπίων. 
 
Η χρονική στιγμή που η Ολμπράιτ, που όλοι γνωρίζουν το ρόλο της στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και ιδίως στην περιοχή των Βαλκανίων, αποφάσισε να παρέμβει κάθε άλλο παρά τυχαία είναι και συνδέεται σαφώς με το θέμα του αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας, παρακάμπτοντας την Ουκρανία. 
 
Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θέλουν οι ΗΠΑ, αφού τους χαλάει τα σχέδια στην ευρύτερη περιοχή και ταυτόχρονα αναπτύσσονται τα συμφέροντα της Μόσχας σημαντικά. Τον ίδιο συσχετισμό, ότι δηλαδή τα επεισόδια στο Κουμάνοβο σχετίζονται με τον αγωγό μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου, έκανε και ο αναλυτής γεωπολιτικής, Μάρκο Γκάσιτς, σε συνέντευξή του στο ρωσικό δίκτυο RT.
 
Κάτι που επιβεβαίωσε την αποκάλυψη του defencenet.gr για αμερικανικό σχέδιο δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας» και της διάτρησης του ορθόδοξου τόξου από Αθήνα και Βελιγράδι μέχρι τη Μόσχα.
 
Δεν είναι άλλωστε τυχαία η στάση και η συμπεριφορά του νέου Αμερικανού πρεσβευτή στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το RT δήλωσε ότι «η κατάσταση στη χώρα προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες για την προσήλωση της κυβέρνησης της χώρας στις δημοκρατικές αρχές και αξίες».
 
Επίσης, δεν είναι τυχαίες ούτε οι δηλώσεις του κομισάριου της ΕΕ για τη διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να «συνεργαστεί με την αντιπολίτευση», ούτε το γεγονός ότι η Βουλγαρία, η οποία παίζει το παιχνίδι της Δύσης, αύξησε τις στρατιωτικές της δυνάμεις στα σύνορα με τα Σκόπια. 
 
Φαίνεται λοιπόν πως στήνεται ένα «παιχνίδι» στα Σκόπια με ευρύτερες πολιτικές και γεωπολιτικές προεκτάσεις που αφορούν και την Ελλάδα. Μέχρι που μπορούν να το φτάσουν, μένει να το δούμε.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ποτάμι: Η «σοβαρη Χρυση Αυγή» που ονειρεύονταν οι Μπάμπηδες.

Πραγματικά, αν ο παππούς σου δεν ηταν στα SS και ψηφίσες Ποτάμι, είσαι τελείως γίδι.
Α. Νοταράς

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ; ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;

Μα ο Παπαγεωργοπουλος γιατι ειναι ΙΣΟΒΙΑ; Γιατι αποδείχθηκε οτι επι δημαρχίας του, έκαναν φτερά κάτι εκατομμυρια, χωρις όμως ποτέ ο ίδιος να ταυτιστεί με μίζα.
Πως ειναι δυνατόν λοιπόν ο Σημιτης που εξαφάνισε 83 δις σε σκανδαλώδη εξοπλιστικά, να κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος; Όταν μαλιστα αποδεικνύεται οτι το κομμα του πηρε μίζες καθώς και πρωτοκλασάτοι υπουργοί του;
Πως είναι δυνατόν μετά την σημερινή του δήλωση να ειναι ακόμα ελεύθερος; Επειδή εκβιάζουν τον Άκη με την γυναίκα του και το παιδί του και δεν ανοίγει το στόμα του;
ΜΙΛΑ ΡΕ ΑΚΗ. ΜΙΛΑ.

ΦΡΙΚΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΗΜΙΤΗ: Έστειλαν τα παιδιά στον θάνατο (Ίμια) για να δικαιολογήσουν τα 83 δις εξοπλισμών!

σημιτης μιζαΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ!

Ο αρχιερέας της διαπλοκής, αποκάλυψε πως στήθηκε το σχέδιο της μίζας και των εξοπλισμών πάνω στο αίμα των ηρωϊκών νεκρών της νύχτας των Ιμίων.

Τα Ίμια που αποτελούν αποκλειστικό δημιούργημα της συμμορίας Σημίτη και εξαργυρώθηκαν με τις κολοσσιαίες μίζες από το πρόγραμμα αγορών ύψους 83 δις που αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος.

Με πολιτικό όρκο ο καταστροφέας της Ελλάδας δικαιολόγησε τις κολοσσιαίες συμβάσεις με τους γερμανούς ως «απόρροια της νύχτας των Ιμίων» και τα «παιδιά που πέθαναν επειδή…

το ελικόπτερο δούλευε πολλές ώρες»! Ο ενορχηστρωτής της νύχτας των Ιμίων, δεν ήταν «προδότης». Νταραβεριτζής ήταν και ντήλερ των γερμανικών βιομηχανιών.

Πρόεδρος: Εσείς την περίοδο που υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τα ΤΟΡ και τα υποβρύχια συμμετείχατε στο ΚΥΣΕΑ.

Σημίτης: Με εκπλήσσει το ερώτημά σας γιατί στο ΚΥΣΕΑ συμμετέχει πάντα και προεδρεύει ο πρωθυπουργός. Ήρθα ευχαρίστως γιατί θέλω να συμβάλλω στην απόδοση της δικαιοσύνης. Δεν γνωρίζω κάτι σχετικό με τις παράνομες πράξεις των κατηγορούμενων που τους αποδίδονται. Το μόνο που γνωρίζω είναι από τις εφημερίδες και τα δικαστήρια. Θα ήθελα να πω μερικά πράγματα για να καταλάβουμε το πλαίσιο. Έγιναν αγορές εξοπλισμών πέρα από το συνηθισμένο.
Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς γιατί έγινε εκείνη την εποχή αυτό και αν έγινε με αρνητική πρόθεση. Ήμουν ο πρωθυπουργός που οδήγησε σε αυτές τις αγορές. Γιατί; Θα θυμόσαστε ίσως όταν δεν είχα λάβει ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης συνέβη το επεισόδιο των Ιμίων. Εκεί οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις δεν είχαν την ετοιμότητα και τον εξοπλισμό που θα έπρεπε να έχουν γι΄αυτό και δεν μπόρεσαν να επέμβουν έγκαιρα.
Επεσε τότε ένα ελικόπτερο και σκοτώθηκαν τα παιδιά γιατί το ελικόπτερο πέταξε περισσότερες ώρες, γιατί δεν υπήρχαν άλλα ελικόπτερα. Όταν το πρωί ρώτησα τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ αν μπορούν οι Έλληνες κομάντος να καταλάβουν τη νησίδα δίπλα που ήταν οι Τούρκοι μου είπε ότι δεν μπορούσαν γιατί ήταν οι κομάντος στη Θεσσαλονίκη και χρειάζονταν έξι ώρες να έρθουν.
Αν θέλετε μπορώ να σας διαβάσω και ένα κομμάτι του βιβλίου μου που είχα γράψει πριν γίνουν αυτά τα γεγονότα. Αφού κρίθηκε αναγκαίο μετά τα Ίμια, όχι μόνο από εμένα αλλά και μετά από συναντήσεις με την στρατιωτική ηγεσία που μου είχε πει ότι υπήρχε διαφορά μεταξύ ημών και της Τουρκίας η οποία ήταν ισχυρότερη και έπρεπε να αναπτυχθεί δύναμη αναχαίτισης έναντι της Τουρκίας.
Κατόπιν αυτού η κυβέρνηση αποφάσισε να αγοράσει σύγχρονα οπλικά συστήματα και να εκσυγχρονίσει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες και με το ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε η αγορά εξοπλιστικών…
Διαμορφώθηκε έτσι μια σύγχρονη επιχειρησιακή δύναμη. Δεν στάθηκε η κυβέρνηση μόνο στους εξοπλισμούς, αλλά άρχισε μια τεράστια διπλωματική προσπάθεια για να υπάρξει ισορροπία με την Τουρκία που οδήγησε στη συμφωνία του Ελσίνκι το 1999.
Πρόεδρος: Να πούμε για τις επίδικες συμβάσεις;
Σημίτης: Πάρθηκε απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που δεν επέτρεπε επέμβαση τύπου Ιμίων. Κατόπιν τούτου δεν ήταν αναγκαίο να γίνουν εξοπλισμοί στο μέτρο που είχαν αποφασιστεί αρχικά γιατί οι κίνδυνοι είχαν περιοριστεί και η Τουρκία διπλωματικά δεν είχε τις ίδιες δυνατότητες γιατί έπρεπε να προσφύγει πρώτα στο δικαστήριο της Χάγης.
Το 2001 συγκάλεσα κυβερνητική επιτροπή και μετά από εισήγηση του υπουργείου οικονομικών πρότεινε να περιοριστούν κατά πολύ οι στρατιωτικές δαπάνες.
Ο Τσοχατζόπουλος ήταν της γνώμης ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτό γιατί κατ’ αυτόν οι στρατιωτικές δαπάνες δεν ξεπερνούσαν το 5 τοις εκατό του ΑΕΠ. Υποστήριξε ότι η ανάκληση θα αποδυνάμωνε τη χώρα και δεν ήθελε να σταματήσουν τα προγράμματα εξοπλισμών. Εγώ όμως αποφάσισα να ανασταλούν οι στρατιωτικές δαπάνες γιατί ήθελα να δώσω βαρύτητα στο κοινωνικό κράτος.
Μετά από αυτό, στις 24-5-2001, συνήλθε το ΚΥΣΕΑ. Το θέμα έκλεισε και οι δαπάνες περιορίστηκαν κατά 35 δισ. ευρώ.
Πρόεδρος: Δεν είχαν ήδη δοθεί τα χρήματα;
Σημίτης: Οι δαπάνες που αφορούσαν τα προηγούμενα συνυπολογίστηκαν, οι μελλοντικές περικόπηκαν.
Τα Ίμια ανάγκασαν τη χώρα να εξοπλιστεί και όταν έγινε η συμφωνία του Ελσίνκι αποφασίστηκε η περικοπή των δαπανών. Το ΚΥΣΕΑ δεν καθόταν να συζητήσει μόνο για αγορές.
Πρόεδρος: Μπορεί να χωρέσει δωροδοκία με βάση όλα όσα είπατε για το ΚΥΣΕΑ;
Σημιτης: Κάλλιστα. Χωράει δωροδοκία. Αφού έγινε, κάλλιστα είναι δυνατή.
Γιαννης Παγοροπουλος (δικηγόρος Άκη): Δεν απεδείχθη κύριε μάρτυς αυτό ερευνάται.
Σημίτης: Δεν ισχυρίστηκα ότι αποδείχθηκε. Εδώ παίζουν δύο πράγματα ρόλο. Το ένα είναι οι τιμές που δεν είναι όπως οι τιμές των αυτοκινήτων. Οι τιμές δεν είναι γνωστές καθορίζονται ανά περίπτωση και από τη διαπραγμάτευση. Προφανώς έχει μια δυνατότητα να το παίξει, να πάει παραπάνω ή παρακάτω. Αυτά δεν είναι ελέγξιμα.
Εδώ όπως προέκυψε από τη διαδικασία υπήρχαν πληρωμές σε τρία επίπεδα, στον αναπληρωτή διευθυντή, στον διευθυντή εξοπλισμών και στο ανώτατο όριο, στον υπουργό. Οταν αυτοί οι πρωταγωνιστές συνεργάζονται τότε αυτό είναι δυνατό. Εγώ μπορώ να πω ότι μπορεί να γίνει. Αφού έγινε.
Πρόεδρος: Πως μπορεί να γίνει;
Σημίτης: Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αφού δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά. Συνέπεσαν οι υπεράκτιες εταιρείες που έστελναν οι κύριοι τα λεφτά να είναι οι υπεράκτιες εταιρείες που έχει συγκεκριμένος κατηγορούμενος. Ο τρόπος είναι ένας για να μην προκαλείται η προσοχή. Τα χρήματα στέλνονται μέσω υπεράκτιας εταιρείας.
Έγινε γνωστό ότι έγιναν δωροδοκίες το 2000-2004; Το πρώτο που έγινε γνωστό για μίζες ήταν όταν στη Ρωσία και τη Γερμανία έγιναν δίκες κατά των δικών τους υπαλλήλων με τον ισχυρισμό ότι από τις χρήσιμες πληρωμές, όπως λέγονται, κράτησαν ορισμένα ποσά για τον εαυτό τους.
Πρόεδρος: Ξέρετε αν δωροδοκήθηκε ο Τσοχατζόπουλος;
Σημίτης: Όχι βέβαια δεν έχω καμία γνώση.
Σημίτης: Όχι βέβαια δεν έχω καμία γνώση.

Άκης προς Κ.Σημίτη: "Μαζί αποφασίσαμε σε εκείνο το ΚΥΣΕΑ"

Μετά την κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού, ο Ακης Τσοχατζόπουλος ζήτησε τον λόγο προκειμένου να ρωτήσει ο ίδιος τον κ. Σημίτη.
 
Ακης Τσοχατζόπουλος: Θέλω να βοηθήσω το δικαστήριο, να πούμε εμείς οι δύο (σ.σ.: αυτός και ο Σημίτης) ποιες είναι οι διαδικασίες. Μη μου βάζετε περιορισμούς, κυρία πρόεδρε. Το ΚΥΣΕΑ είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο για τις Ενοπλες Δυνάμεις. Ορθώς ο κ. πρόεδρος είπε πως αυτό έγινε μετά τα Ίμια, διαπιστώθηκε τότε η ανάγκη ύπαρξής του.
 
Πρόεδρος: Πιο γρήγορα...
 
Ακης Τσοχατζόπουλος: Θα με αφήσετε να μιλήσω; Δεν είναι δυνατόν να είμαι υπό απαγόρευση! Θα πω εγώ τι θέλω όχι τι θέλετε εσείς.
 
(Κάτι φώναξε από τη θέση του εκείνη τη στιγμή ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκος Ζήγρας).
 
Ακης Τσοχατζόπουλος: Να φροντίσετε, κυρία πρόεδρε, για τους πράκτορες να μην παρεμβαίνουν εδώ μέσα. Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση. Κύριε πρόεδρε (σ.σ.: προς τον Κ. Σημίτη), εισηγήθηκα εγώ;
 
Κ. Σημίτης: Ναι.
 
Ακης Τσοχατζόπουλος: Ναι, έχω την πολιτική ευθύνη, αλλά δεν υπογράφω συμβάσεις. Όμως το ΚΥΣΕΑ έχει δική του απόφαση με βάσει τις εισηγήσεις από τα επιτελεία! Άρα δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης ή δωροδοκίας ή άλλου τύπου στο ΚΥΣΕΑ. Δεν υπάρχει δωροδοκία. Είναι κατασκευασμένη η κατηγορία.
 
Κ. Σημίτης: Όπως αποδείχτηκε από την πρωτόδικη δίκη, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας γίνονταν τα μύρια όσα, όφειλες να με ενημερώσεις... Δεν το ανέχομαι.
 
Ακης Τσοχατζόπουλος: Τίποτα, τίποτα δεν αποδείχτηκε, συκοφαντίες μόνο.
 
 

Ξεφτιλίσατε την Αριστερά

Είμαι αριστερός, τι να κάνουμε, έχω αυτό το… κουσούρι. Εδώ κάποιοι έχουν άλλα κι άλλα κουσούρια εδώ θα κολλήσουμε. Μεγάλωσα, όχι στις αγκάλες του ΚΚΕ, δεν μου έμαθαν την Τρίτη Διεθνή από κούνια, δεν κόλλησα ποτέ αφίσες του Κόμματος, ούτε προσκύνησα τα ιερά τοτέμ της Σοβιετικής Ένωσης.
Είμαι από τους άλλους, τους ρομαντικούς που πίστεψαν σε μια ευρωπαϊκή αριστερά που δεν θα είχε καμιά σχέση με τον ανύπαρκτο σοσιαλισμό του Στάλιν και που θα πολεμούσε τον Θατσερισμό. Έναν ανθρωπιστικό ρεαλισμό σε μια πολιτική κατεύθυνση που θα είχε ως βασική αρχή την «κυριαρχία των άξιων». Που δεν θα είχε σχέση με λαμόγια και νταβατζήδες. Που δεν θα έκανε κωλοτούμπες ούτε θα ήταν «ανεμοδούρας» να γυρνά από εδώ κι από εκεί, όπου φυσάει ο άνεμος.
Κι εκεί κάπου αυτή η Αριστερά καταλάβαμε ότι ήταν στα όνειρά μας, μια ιδέα, ένας στόχος, μια Ιθάκη. Τουλάχιστον κι εγώ και πολλοί άλλοι μείναμε ρομαντικοί στην ιδέα της Αριστεράς όπως εμείς την φτιάξαμε στη φαντασία μας.
Και ξάφνου έρχεται ο Αλέξης και μας λέει «εγώ είμαι αριστερός, εγώ εκφράζω την αριστερή ιδεολογία στην Ελλάδα». Και όλοι εμείς οι ρομαντικοί… μείναμε κόκκαλο. Μα αριστερός ο αιώνιος φοιτητής, ο λουφαδόρος των Πανεπιστημίων, ο καταληψίας... χωρίς αιτία; Αριστερός ο πρώην Κνίτης μαζί με όλους τους άλλους του Κόμματος που κόλλαγαν αφίσες και ορκίζονταν στο όνομα του Πατερούλη που έσφαξε μερικά εκατομμύρια αντιφρονούντων; Αυτή είναι η έκφραση της ευρωπαϊκής αριστεράς;
Όλοι εμείς οι ιδεολόγοι κάναμε υπομονή αφού το 3% δεν έδινε και πολλά περιθώρια για όνειρα διακυβέρνησης. Και να που το μνημόνιο έκανε το θαύμα του. Οι άπλυτοι από άποψη όχι από έλλειψη σαπουνιού, οι αριστεροί του Ντα Κάπο και μερικοί περιφερόμενοι στα Εξάρχεια έκαναν κόμμα Αγανακτισμένων και σιγά – σιγά έφτασαν στην εξουσία. Πρώτη φορά Αριστερά, είπαμε κι εμείς οι ιδεολόγοι, ας δούμε τι θέλουν να κάνουν. Και τρεις μήνες μόνο χρειάστηκαν για την πλήρη κατάρρευση της φαντασίωσής μας ότι ένα «αριστερό» κόμμα μπορεί να κάνει το όνειρό μας πραγματικότητα για την κυριαρχία της Αριστεράς στην Ελλάδα.
Μα είναι δυνατόν αυτό το πράμα να είναι αριστερό; Που κάνει σύμπραξη με το κομμάτι της δεξιας, που το ψέκασμα έχει γίνει ιδεολογία και της Κουμουνδούρου;
Είναι αριστερά να ανέχεται τον αρχηγό της να φιλάει όποιο χέρι παπά βρίσκει μπροστά του αλλά παράλληλα να δηλώνει άθεος;
Που ανέχεται να πηγαίνουν βόλτα στα νοσοκομεία τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας και να κάνουν εμπόριο ελπίδας; Οι άθεοι που είχαν ως μόνο θεό τους τον Λένιν να έχουν φτάσει στο έσχατο αυτό σημείο του εθνολαϊκισμού και της ψευτοθρησκευτικής προσήλωσης;
Τι αριστερό έχει που έχουν βάλει τον Μπαλτά τον μαρξιστή στο υπ. Παιδείας και διαλύει τα πάντα ενώ λέει ότι μισεί τα ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα και σκέφτεται να τα καταργήσει;
Είναι αριστερό να έχεις τη Ραχήλ Μακρή να κλαίει στην ΕΡΤ μαζί με τα λαμόγια της ΠΟΣΠΕΡΤ για να μαζέψει κανένα ψηφαλάκι;
Είναι αριστερό να χορεύουν, να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται στο Σύνταγμα με τις καθαρίστριες και να τις ανακηρύσσουν σύμβολα του αντιμνημονιακού αγώνα;
Τι το αριστερό έχει να γεμίζεις μπάφους την Αθήνα και να το παίζεις προοδευτικός στηρίζοντας σύμφωνα συμβίωσης με αδερφές και παλικάρια; Μα εμείς ξέραμε ότι κάποτε στα αριστερά κόμματα έλεγαν ότι εκτός από τη θρησκεία που είναι το «όπιο του λαού», τα ναρκωτικά τα… έριξε το σύστημα στα Εξάρχεια για να μη σκέφτονται και να αποχαυνωθούν. Έτσι δεν έλεγε πριν μερικές δεκαετίες το ΚΚΕ από το οποίο προέρχονται οι περισσότεροι του ΣΥΡΙΖΑ;
Άραγε τι το αριστερό υπάρχει σε μια χώρα ξέφραγο αμπέλι; Ξεφτιλίσατε την Αριστερά. Ντροπή σας

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ο Βενιζέλος έδωσε στεγνά τον Παπανδρέου για την λίστα Λαγκαρντ. Ε, δεν μπορεί η δικαιοσυνη ακόμα να τον καλύπτει.

Χθες βράδυ στον Ενικό, ο Βενιζέλος ομολόγησε πως Παπανδρέου και Παπακωνσταντινου τον παραμύθιασαν οτι η περιβόητη λιστα Φαλτσιανί (Λανγκαρντ) είναι παράνομη και προϊόν συναλλαγής με τις μυστικές υπηρεσίες, άρα δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί. «Τον Οκτώβρη του 2012 κατάλαβα ότι μου έλεγαν ψέμματα και η λιστα είχε παραληφθεί νόμιμα από την Ελληνική κυβέρνηση»
Εάν σε αυτό προσθέσουμε και τις καταγγελίες του ίδιου του Φαλτσιανί για τον Παπανδρέου, καταλαβαίνουμε ότι το χάδι της δικαιοσύνης στον Παπακωνσταντινου και η συνεχιζόμενη ατιμωρησία του Παπανδρέου, είναι πρόκληση στον Ελληνικό λαό.

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Έτοιμοι για το μεγάλο ξεκαθάρισμα στη ΝΔ

Στον Κώστα Καραμανλή ή την Ντόρα Μπακογιάννη δίνουν το «τιμόνι» της ΝΔ μερίδα της βάσης της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που παρουσίασε η Realnews. Η δημοσκόπηση καταγράφει την τάση που υπάρχει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άμεση προώθηση των εξελίξεων και των αλλαγών σε επίπεδο ηγεσίας του κόμματος. 

Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς, δεν δείχνει διατεθειμένος να εγκαταλείψει την καρέκλα του Προέδρου στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί αναβρασμός, όχι μόνο μεταξύ των δελφίνων, αλλά και μεταξύ των στελεχών, που εκτιμούν ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε τέλμα, όσο ο Αντώνης Σαμαράς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για να δρομολογήσει εξελίξεις και αλλαγές στο κόμμα. 
Ωστόσο, αναγνωρίζουν όλοι, κυρίως οι «δελφίνοι» που ήδη βρίσκονται σε θέση μάχης και απέναντι από τον Σαμαρά, ότι για το επόμενο βήμα θα πρέπει να περιμένουν καθώς προηγούνται οι διεργασίες με την διαπραγμάτευση και την συμφωνία. 

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι γνωστό στάση ουδετερότητας για τα εσωκομματικά της ΝΔ, παραμένει αμετακίνητος ακόμη και στις δημόσιες πιέσεις που δέχεται από κομματικά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» η εσωστρέφεια που επικρατεί στο κόμμα. 
Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται διατεθειμένος να ανοίξει τις εσωκομματικές διαδικασίες καθώς κανένα στέλεχος δεν έχει θέσει στα όργανα του κόμματος θέμα ηγεσίας. 

Την ίδια στιγμή κορυφαία στελέχη της ΝΔ με μπαράζ συνεντεύξεων τους αμφισβητούν τον Αντώνη Σαμαρά καθώς βλέπουν σε όλες τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις ότι παρά τα κυβερνητικά λάθη και τις αστοχίες η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να τα εκμεταλλευτεί καθώς όπως λένε έχει χαθεί η εμπιστοσύνη από τους πολίτες. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη της ι τονίζει: «Έχουμε προχωρήσει στον αναγκαίο εσωτερικό διάλογο που θα αναγνωρίσει τα λάθη που έγιναν και θα επανακαθορίσει το στίγμα μας». 

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υποστηρίζει πως η επίτευξη μιας συμφωνίας θα φέρει εξελίξεις στα εσωκομματικά της ΝΔ. «Δεν εισπράττει απ’ τη φθορά του Τσίπρα λόγω της ακινησίας της. Χρειάζεται επειγόντως όχι απλό επικοινωνιακό λίφτινγκ, αλλά πολιτική ανακυττάρωση. Νέο αφήγημα, νέες δυνάμεις, νέες κοινωνικές συμμαχίες» 

Ο Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του κάλεσε εκ νέου τον Αντώνη Σαμαρά «να ανοίξει τον διάλογο ο οποίος θα μας εξηγήσει γιατί φθάσαμε σ’ αυτή τη συντριπτική ήττα μας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πως η ΝΔ θα πρέπει να γίνει ένα σύγχρονο κόμμα. «Η ανασυγκρότηση της ΝΔ είναι αναγκαία και θα συντελεστεί. Το καταστατικό προβλέπει ξεκάθαρα τις σχετικές διαδικασίες που θα ενεργοποιηθούν στον κατάλληλο χρόνο. Την ώρα που η χώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο αυτό που κυρίως απαιτείται η είναι η ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Μέσα στο κόμμα, στην κοινωνία, στο πολιτικό σύστημα συνολικά.» 

Η Όλγα Κεφαλογιάννη σε συνέντευξη της τονίζει: «Χρειάζεται μια συνολική ανασυγκρότηση ολόκληρης της κεντροδεξιάς. Είναι κρίσιμη η περίοδος και δεν έχουμε χρόνο για συνέδρια και ομφαλοσκοπήσεις. Σε δεύτερο χρόνο και όταν τα πράγματα θα έχουν ξεκαθαρίσει στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, μπορούμε να δούμε και τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου. Να μιλήσουμε για τη φυσιογνωμία και τη στρατηγική του κόμματος». 

Πηγή: parapolitika.gr