Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Έτοιμοι για το μεγάλο ξεκαθάρισμα στη ΝΔ

Στον Κώστα Καραμανλή ή την Ντόρα Μπακογιάννη δίνουν το «τιμόνι» της ΝΔ μερίδα της βάσης της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που παρουσίασε η Realnews. Η δημοσκόπηση καταγράφει την τάση που υπάρχει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άμεση προώθηση των εξελίξεων και των αλλαγών σε επίπεδο ηγεσίας του κόμματος. 

Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς, δεν δείχνει διατεθειμένος να εγκαταλείψει την καρέκλα του Προέδρου στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί αναβρασμός, όχι μόνο μεταξύ των δελφίνων, αλλά και μεταξύ των στελεχών, που εκτιμούν ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε τέλμα, όσο ο Αντώνης Σαμαράς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για να δρομολογήσει εξελίξεις και αλλαγές στο κόμμα. 
Ωστόσο, αναγνωρίζουν όλοι, κυρίως οι «δελφίνοι» που ήδη βρίσκονται σε θέση μάχης και απέναντι από τον Σαμαρά, ότι για το επόμενο βήμα θα πρέπει να περιμένουν καθώς προηγούνται οι διεργασίες με την διαπραγμάτευση και την συμφωνία. 

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι γνωστό στάση ουδετερότητας για τα εσωκομματικά της ΝΔ, παραμένει αμετακίνητος ακόμη και στις δημόσιες πιέσεις που δέχεται από κομματικά στελέχη και βουλευτές της ΝΔ προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» η εσωστρέφεια που επικρατεί στο κόμμα. 
Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται διατεθειμένος να ανοίξει τις εσωκομματικές διαδικασίες καθώς κανένα στέλεχος δεν έχει θέσει στα όργανα του κόμματος θέμα ηγεσίας. 

Την ίδια στιγμή κορυφαία στελέχη της ΝΔ με μπαράζ συνεντεύξεων τους αμφισβητούν τον Αντώνη Σαμαρά καθώς βλέπουν σε όλες τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις ότι παρά τα κυβερνητικά λάθη και τις αστοχίες η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να τα εκμεταλλευτεί καθώς όπως λένε έχει χαθεί η εμπιστοσύνη από τους πολίτες. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη της ι τονίζει: «Έχουμε προχωρήσει στον αναγκαίο εσωτερικό διάλογο που θα αναγνωρίσει τα λάθη που έγιναν και θα επανακαθορίσει το στίγμα μας». 

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υποστηρίζει πως η επίτευξη μιας συμφωνίας θα φέρει εξελίξεις στα εσωκομματικά της ΝΔ. «Δεν εισπράττει απ’ τη φθορά του Τσίπρα λόγω της ακινησίας της. Χρειάζεται επειγόντως όχι απλό επικοινωνιακό λίφτινγκ, αλλά πολιτική ανακυττάρωση. Νέο αφήγημα, νέες δυνάμεις, νέες κοινωνικές συμμαχίες» 

Ο Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του κάλεσε εκ νέου τον Αντώνη Σαμαρά «να ανοίξει τον διάλογο ο οποίος θα μας εξηγήσει γιατί φθάσαμε σ’ αυτή τη συντριπτική ήττα μας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πως η ΝΔ θα πρέπει να γίνει ένα σύγχρονο κόμμα. «Η ανασυγκρότηση της ΝΔ είναι αναγκαία και θα συντελεστεί. Το καταστατικό προβλέπει ξεκάθαρα τις σχετικές διαδικασίες που θα ενεργοποιηθούν στον κατάλληλο χρόνο. Την ώρα που η χώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο αυτό που κυρίως απαιτείται η είναι η ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Μέσα στο κόμμα, στην κοινωνία, στο πολιτικό σύστημα συνολικά.» 

Η Όλγα Κεφαλογιάννη σε συνέντευξη της τονίζει: «Χρειάζεται μια συνολική ανασυγκρότηση ολόκληρης της κεντροδεξιάς. Είναι κρίσιμη η περίοδος και δεν έχουμε χρόνο για συνέδρια και ομφαλοσκοπήσεις. Σε δεύτερο χρόνο και όταν τα πράγματα θα έχουν ξεκαθαρίσει στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, μπορούμε να δούμε και τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου. Να μιλήσουμε για τη φυσιογνωμία και τη στρατηγική του κόμματος». 

Πηγή: parapolitika.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου