Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Τι είναι πάλι αυτό το “Παρατηρητήριο Κρίσης” που ιδρύει το ΕΛΙΑΜΕΠ;;;


Μία περίεργη υπόθεση εξελίσσεται με την δημιουργία από το
ΕΛΙΑΜΕΠ το οποίο σημειωτέων χρηματοδοτείται από το ελληνικό ΥΠΕΞ ενός «Παρατηρητηρίου Κρίσης» για την Ελλάδα το οποίο θυμίζει έντονα το αντίστοιχο παρατηρητήριο που έχει ιδρυθεί από Σύρους αντιφρονούντες με απροσδιόριστους χρηματοδότες.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΛΙΑΜΕΠ το ίδρυμα αναζητεί
«ερευνητές για να στελεχώσει το νέο Παρατηρητήριο για την Κρίση που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την 1 Ιανουαρίου του 2013 με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος». Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ιδρύματος, «Βασικός στόχος του Παρατηρητηρίου θα είναι η συστηματική παρακολούθηση και ανάλυση των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών όψεων της κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα, καθώς και η τεκμηριωμένη ενημέρωση και παρέμβαση στο δημόσιο διάλογο εντός και εκτός συνόρων».
Με απλά λόγια όπως αναφέρει η ανακοίνωση το «Παρατηρητήριο Κρίσης» για την Ελλάδα όχι μόνο θα συλλέγει πληροφορίες και θα ερευνά τα οικονομικά πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα της κρίσης που βιώνει η Ελλάδα, αλλά αυτόκλητα και χωρίς κάποια θεσμική θέση θα λαμβάνει θέσεις και θα παρεμβαίνει στον δημόσιο διάλογο τόσο στην Ελλάδα, όσο και εκτός
συνόρων.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία ακόμη περίπτωση όπου ένα ερευνητικό Ίδρυμα προσπαθεί να διαμορφώσει την κοινή γνώμη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για ένα θέμα αξιοποιώντας την πρόσβαση που έχει σε ΜΜΕ και στα κέντρα διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, αφού όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ιδρύματος, μέρος της απασχόλησης των ερευνητών του
προγράμματος θα είναι  η   «Δικτύωση με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και άλλους σχετικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό – παρουσίαση θέσεων και απόψεων για την κρίση στην Ελλάδα, παρέμβαση σε δημόσιες συζητήσεις, προώθηση του έργου της ομάδας του ΕΛΙΑΜΕΠ μέσω του διαδικτύου».

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ο αληθινός λόγος για την έναρξη ενός τέτοιου προγράμματος το οποίο όπως παρουσιάζεται προκαλεί πολλά ερωτήματα για την αποστολή του, δεδομένης
της προϊστορίας ανάλογων «Παρατηρητηρίων» σε άλλες χώρες για την παρακολούθηση και χειρισμό «κρίσεων» που υπάρχουν ή που θα μπορούσαν να προκύψουν. 

Όπως απέδειξαν ανάλογες προσπάθειες στην Ρωσία οι οποίες διεκόπησαν από την ρωσική κυβέρνηση αλλά όπως και ο ίδιος ο G. Soros είχε ομολογήσει στο CNN το Νοέμβριο του 2009 η δημιουργία ΜΚΟ και παράλληλων πολιτικών δραστηριοτήτων σε μία χώρα μπορεί να μην έχουν και τόσο αθώο σκοπό.
Όπως ανέφερε στο δημοσίευμα του  CNN  «Soros: In revolutionary times the impossible becomes possible» (http://edition.cnn.com/2009/WORLD/europe/07/27/aoc.soros.opensociety/ind…)
ο ίδιος ουγγροεβραίος μεγιστάνας, το 1984 ίδρυσε την πρώτη ΜΚΟ στην Ουγγαρία με σκοπό την εσωτερική διάβρωση της ουγγρικής κοινωνίας και του κομουνιστικού καθεστώτος. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Soros, το
ίδρυμα του με προϋπολογισμό 3 εκατ. δολαρίων είχε μεγαλύτερη επιρροή στην ουγγρική κοινωνία από ότι το ίδιο το κράτος. 

Φυσικά δεν θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι το ΕΛΙΑΜΕΠ επιδιώκει την καταλυτική καθοδήγηση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας και του ελληνικού λαού. Όμως πουθενά στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ο
αληθινός σκοπός αυτού του προγράμματος αφήνοντας πολλά αναπάντητα ερωτηματικά σε μέρες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως κρίσιμες και πονηρές….
.   (
defencenet.gr)

Πρόβλεψη Στάθη Παναγούλη: Ειδικό δικαστήριο ή θάνατος για όσους υπέγραψαν τα μνημόνια


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης κατά την διάρκεια ενός εμπρηστικού παραληρήματος στην Ολομέλεια της Βουλής, προέβλεψε ειδικό δικαστήριο ή θάνατο για όσους υπέγραψαν τα μνημόνια.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής κατά την διάρκεια της τοποθέτησής για τον κρατικό προϋπολογισμό σημείωσε ότι αν το πολιτικό σύστημα επιθυμεί να «βρει τα κλεμμένα» τότε «πρέπει να ψαχτούμε όλοι εμείς εδώ μέσα» και συμπλήρωσε πως όσοι έχουν υπογράψει τα μνημόνια πρέπει : «να παρακαλάτε να περάσετε από ειδικό δικαστήριο. Αυτό σας εύχομαι και εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη».
Αναλυτικότερα η δήλωση του κ. Παναγούλη από το βήμα της Βουλής ήταν: «Αυτοί που κυβερνάνε σήμερα, δεν είναι τίποτε άλλο, είναι εκπρόσωποι κυβερνήσεων υποταγής στα διαπλεκόμενα συμφέροντα, συνένοχοι για το πάρτι του Χρηματιστηρίου και των Ολυμπιακών Αγώνων.
Μήπως είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσοι σχετίστηκαν με αυτά; Μήπως έχετε το θράσος να πείτε πως δεν γνωρίζετε τους υπεύθυνους των εταιρειών ENERGA και ΗΕLLAS POWER; Δικά σας στελέχη ήταν, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, που πήραν περισσότερα από 200 εκατομμύρια. Έκλεψαν και τα πήγαν στο εξωτερικό. Ή μήπως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ήμουν εγώ ο συνεταίρος του Λαυρεντιάδη; Τον ξέρουμε τον συνεταίρο του Λαυρεντιάδη και τον ξέρετε…
Εάν θέλετε πράγματι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να βρούμε τα κλεμμένα, ας ψαχτούμε πρώτα εμείς εδώ μέσα από το 74’ μέχρι σήμερα, τι είχαμε και τι έχουμε. Όλα στο φως. Δεν το τολμάτε όμως. Να παρακαλάτε, αυτό είναι μια προσωπική μου άποψη που θα πω τώρα, τελειώνοντας, κυρία Πρόεδρε, και δεν έχει καμία σχέση ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο Τσίπρας, γιατί ό,τι γίνεται το κάνει ο Τσίπρας, το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχω δικαίωμα να πω την προσωπική μου άποψη- κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, που υπογράψατε τα μνημόνια να περάσετε από ειδικό δικαστήριο. Αυτό σας εύχομαι και εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TO ΔΝΤ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ;


 Αυτοι ξεμπροστιάζονται μόνοι τους.
Θυσιάστηκε για να σώσει τη χώρα … χωρίς να ζητήσει αλεξίβομβο αυτοκίνητο. Ο λόγος για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν δική του απόφαση να αγοραστούν τα αυτοκίνητα των 750.000, αλλά απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Από την άλλη, ο Βηματοδότης δίνει μια πληροφορία, για το ταξίδι του κ. Παπακωνσταντίνου στις ΗΠΑ τον Αύγουστο που μας πέρασε, την οποία ευκολότερα την ανέχεται κανείς αν την αντιμετωπίσει με … χιούμορ.

Διαβάζουμε λοιπόν ότι «Κάποιοι λένε ότι το ταξίδι στις ΗΠΑ (σ.σ. του κ. Παπακωνσταντίνου) περιείχε και συνάντηση με την κυρία Λαγκάρντ, αλλά η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται. Οι «συνετοί» εκ των φίλων του μεταδίδουν ότι ο Γιώργος δεν πρόκειται να δεχθεί να εργαστεί στο ΔΝΤ (παρά τη συγκινητική επιμονή της Κριστίν…), αλλά ότι θα επιστρέψει στο consulting για κοινοτικά προγράμματα, έναν τομέα στον οποίο είχε συγκεντρώσει αξιοσημείωτη εμπειρία προτού υποπέσει στο «σφάλμα» να γίνει υπουργός το 2009 και να θυσιαστεί στον αγώνα για τη διάσωση της Ελλάδας...

Guardian: Η λιτότητα δοκιμάζει τη δημοκρατία μέχρις εσχάτων

Την… τιμητική της φαίνεται να έχει η Ελλάδα στα editorials των μεγάλων εφημερίδων του εξωτερικού. Μετά τους New York Times και ο...




Guardian αφιερώνει την κυριότερη στήλη της αρθρογραφίας της στη χώρα μας με την επισήμανση- συναγερμό: «η δημοκρατία στη χώρα δοκιμάζεται μέχρι καταστροφής». 

«Όταν το 2010, ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός παρακαλούσε για καλύτερους όρους για το πακέτο στήριξης της Ελλάδας, η Άνγκελα Μέρκελ του είπε ότι η συμφωνία πρέπει να πονέσει για να είμαστε σίγουροι ότι κανένας άλλος δεν θα θέλει τέτοιο πακέτο» με αυτό το σύντομο flash-back ξεκινά την αναφορά του στη χώρα μας ο κεντρικός αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας. 

«Σίγουρα η Μέρκελ πέτυχε αυτό που ήθελε» συνεχίζει το άρθρο, «τα τελευταία δυο χρόνια η Ελλάδα ζει στο μηχάνημα της οικονομικής υποστήριξης, χάριν στο οποίο αναπνέει η κυβέρνηση της αλλά που έχει καταστρέψει την οικονομία της και έχει εξωθήσει τη δημοκρατία της στα όρια της κατάρρευσης«. 

Η συνέχεια, ακόμη πιο δηκτική «αυτή τη βδομάδα έγινε κάτι που για την Αθήνα αποτελεί πλέον παραδοσιακή τελετουργία. Υπό την πίεση της τρόικα, η κυβέρνηση υπέδειξε και άλλους τομείς περικοπών και απορρύθμισης: απόλυση 8.000 δημοσίων υπαλλήλων, περικοπή συντάξεων και του βασικού μισθού». 

«Εξτριμ πολιτικές… εξτρεμιστές πολιτικοί. Ουραγός μόλις τρία χρόνια πριν, οι Νεοναζί της Χρυσής Αυγής τώρα ελέγχουν μεγάλη μερίδα του κόσμου της πρωτεύουσας και έχει παρεισφρήσει στην ελληνική αστυνομική δύναμη» σχολιάζει η εφημερίδα. 

«Στο πυρήνα της Ευρώπης μια δημοκρατία ακροβατεί στα όρια. Η αλήθεια είναι πως ο κύριος υπεύθυνος για αυτό είναι η διεφθαρμένη πολιτική ελίτ… αλλά και η υπόλοιπη Ευρωζώνη είναι εξίσου ένοχη» καταλήγει ο Guardian.

Σημίτης: “Ο εκτροχιασμός” του Παπανδρέου, Καραμανλή!! Είδες τι κάνουν οι “ξεκρέμαστοι”;;


ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΞΩ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΑΚΗ, ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ;
Σημίτης: "Ο εκτροχιασμός" του Παπανδρέου, Καραμανλή«Ο εκτροχιασμός». Αυτός είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Κώστα Σημίτη που κυκλοφορεί τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με τα Νέα, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρεται στις αιτίες του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχει οδηγηθεί η χώρα και ασκεί κριτική και στα πολιτικά πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Σημίτης αποδίδει ευθύνες και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, είτε δεν κατανόησε σε όλη τους τη διάσταση τα χαρακτηριστικά της ελληνικής κρίσης, είτε προέταξε οικονομικές ιδιοτέλειες αντί της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.
Επιπλέον, αναφορά κάνει στα πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στα χρόνια της κρίσης:
Για τον Κώστα Καραμανλή: Γράφει ότι «ακολούθησε τον παραδοσιακό τρόπο των επιλεκτικών παροχών σε ομάδες ψηφοφόρων. Κυβερνούσε με την ουτοπική ελπίδα ότι τα προβλήματα τακτοποιούνται από μόνα τους, αυτόματα, χάρη σε φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, πλατιά χαμόγελα και καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις».
Για τον Γιώργο Παπανδρέου: «Ως πρωθυπουργός ήταν αμφίθυμος, για καιρό έμοιαζε να αρνείται την πραγματικότητα. Επί μήνες το κενό πολιτικής επιχειρήθηκε να καλυφθεί με δηλώσεις για τη διαφθορά. Χειρίστηκε την κρίση κυρίως ως επικοινωνιακό τέχνασμα. Η κυβέρνησή του απέτυχε να δρομολογήσει την πορεία προς την ανάκαμψη».
Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο: «Το αίτημα της Μέρκελ προς τον Παπαδήμο να συμμετάσχει κι αυτός “εκτάκτως” στο Eurogroup της 17/2/2012 επιβεβαίωνε πως για τους Ευρωπαίους βάραινε το ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών, δεν διέθετε οικονομική πείρα, δεν είχε προσαρμοσθεί στο ευρωπαϊκό περιβάλλον και προκαλούσε τις αντιδράσεις ακόμα και όσων συμπαθούσαν την Ελλάδα.
Για τον Λουκά Παπαδήμο: «Πέτυχε να ανακόψει την ελεύθερη πτώση της χώρας, που προκάλεσε η αμφισβήτηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011. Κατάφερε να συγκεκριμενοποιήσει αυτές τις αποφάσεις, να πραγματοποιήσει την αναδιάρθρωση του χρέους και να προωθήσει την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής».
πηγή: Real.gr

Οι οικονομικοί δολοφόνοι επιτίθενται ξανά στην Αργεντινή για να ανατρέψουν τις Εθνικές μεταρρυθμίσεις.


20121110-075403.jpg
Ο λαός βγήκε στον δρόμο με τις εκεί γαλανόλευκες και έδιωξε τους τοκογλύφους. Τώρα οι τοκογλύφοι επανέρχονται με τους “πορτοκαλί” επαναστάτες για να ανατρέψουν την ηρωϊκή πρόεδρο. Θα επιζήσει η Αργεντινή από τον “δεκέμβρη” της, ή θα την πατήσει όπως εμείς;

Ομάδες Παρακρατικών με την καθοδήγηση των διεθνών δολοφόνων “διαμαρτύρονται” στους δρόμους για να ανατρέψουν την Εθνική πολιτική της προέδρου. Ήλθε η ώρα για τον λαό της Αργεντινής να αποδείξει αν θα κρατήσει την ελευθερία που κατέκτησε διώχνοντας τους τοκογλύφους ή εάν θα υποδουλωθεί πάλι στα κοράκια του ΔΝΤ και του Σόρος. Η “πορτοκαλί επανάσταση” ξεκίνησε.

Color Revolutions: Argentina Next?
By Tony Cartalucci
Global Research,November 09,2012
Land Destroyer
Η υποψια μεγαλωνει οσο η δυτικη κριτικη των Αργεντινων εθνικοποιησεων και αντιστασεων εναντια στους ΅κανονες της διεθνους οικονομιας΅ οξυνονται ταυτοχρονα με διαμαρτυριες στους δρομους.
Τα δυτικα πρακτορεια ειδησεων αρχισανε ενθουσιωδως να καλυπτουνε διαδηλωσεις
στην πρωτευουσα της Αργεντινης,Βουενος Αιρες.
CNN,AP και το BBC εχουνε ολοι μαζι καλυψει τις διαμαρτυριες με ιδιους αφηρημενους ορους,παραλειποντας να αποκαλυψουν τους επικεφαλεις και τις αντιπολιτευτικες ομαδες που βρισκονται πισω τους ενω το BBC ειδικα ανακυκλωνει ρητορικη ΅Αραβικης ανοιξης΅ βεβαιωνοντας οτι,΅΅οι ακτιβιστες της αντιπολιτευσης χρησιμοποιουν την κοινωνικη 
δικτυωση για να κινητοποιησουν την πορεια. η οποια οπως ειπαν ηταν μια απο τις μεγαλυτερες αντικυβερνητικες διαμαρτυριες της δεκαετιας΅.
Τα δυτικα μεσα βεβαιωνουν οτι οι διαδηλωτες ειναι εξοργισμενοι για ΅ ανοδο του πληθωρισμου, υψηλα επιπεδα εγκληματικοτητας και υποθεσεις διαφθορας υψηλοβαθμων΅, εντελως ιδια αφηρημενα παραπονα που κατεβηκανε στους δρομους της Βενεζουελας απο αντιπολιτευτικες ομαδες υποστηριζομενες απο τη γουολ στρητ.
Πισω απο αυτους τους αβασιμους ισχυρισμους βρισκεται το ΔΝΤ που απειλει με κυρωσεις στοχευοντας στην απομακρυνση της Αργεντινης απο το Αμερικανικο δολλαριο και την κυριαρχουμενη απο γουολ στρητ και Λονδινο διεθνη οικονομικη ταξη.
Και οπως στην Βενεζουελα, μια ενορχησρωμενη καμπανια χωρις ορια εναντια στην Αργεντινη κυβερνηση, με επικεφαλης την προεδρο χριστινα φερναντεζ δε κιρτσνερ,εχει αρχισει στα δυτικα μεσα ενημερωσης.
Η Chicago Tribune εχει ανοιχτο σε σχολια τιτλο, ΅μια λαθος στροφη στο Μπουενος Αιρες: οι λαικιστικες οικονομικες πολιτικες προσελκυουν καταστροφη΅ δηλωνοντας: Τι ντροπη να βλεπεις μια χωρα με τοσο μεγαλη οικονομικη προοπτικη να περεκλινη και παλι απο το δρομο της ευημεριας.
Το τελευταιο απο μια ιστορια αβιαστων λαθων αρχισε το 2007 οπου οι εθνικες εκλογες φερανε στην εξουσια την λαικιστικη προεδρο Χριστινα Φερναντεζ που οδηγησε τη χωρα στην κοψη της καταστροφης αρνουμενη να παιξη με τους κανονες της διεθνους οικονομιας.
Περιωρησε το διεθνες εμποριο, παραβιασε συμφωνιες και εδωσε ψευδη στοιχεια; για να καλυψη τον υψηλο πληθωρισμο που φερανε οι πολιτικες της.
Συνεχως μαζευε φτηνους πολιτικους ποντους κτυπωντας τις πλουσιες χωρες του βορρα για τον υποτιθεμενο οικονομικο ιμπεριαλισμο τους.
Η αργεντινη εκανε ενα σοβαρο ολισθημα τον μαη οταν εθνικοποιησε την YPF,κυρια ενεργιακη εταιρια της.
Αυτη η αναληψη, που κατηγορησε ολος ο κοσμος,εξαναγκασε σε φυγη το ισπανικο γκρουπ Repsol το οποιο κατειχε την πλειοψηφια των κεφαλαιων στην YPF.
Η Repsol παρειχε την τεχνικη γνωση και οικονομικη επενδυση για την αναπτυξη των μεγαλων ενεργειακων αποθεματων της Αργεντινης που περιλαμβανουν το τεραστιο ευρημα των κοιτασματων της Baca Muerta.
ΟΟι διαπραγματευσεις για την αποζημιωση της Repsol απο την αρπαγη του ενεργητικου εκ μερους της Αργεντινης θα τελειωσουν ασχημα για την Αργεντινα.
Η ευρωπαικη ενωση ειναι πιθανον να επιβαλλει κυρωσεις,ενω η Repsol ζηταει $10 δις και εστειλε μυνημα στις ανταγωνιστριες ενεργειακεςεταιριες
οτι δεν θα επιτρεψη σε αλλους να κερδισουνε απο τα κατασχεμενα της κεφαλαια.
Η Αργεντινα θα δυσκολευτη να βρη συνεταιρους να τη βοηθησουνε να αναπτυξη αυτο που θα επρεπε να ειναι μια πηγη κερδοφοριας.
Το οικονομικο πραξικοπημα εναντια στην Repsol κερδισε ισχυρη εθνικη υποστηριξη.
Η αποδοχη της Φερναντεζ προσωρινα τιναχτηκε ψηλα ενω ακομη και κομματα της αντιπολιτευσης υποστηριξαν την κινηση της.
κυβερνητικοι επισημοι συζητουσαν για το πως επανεφεραν την αξιοπρεπεια της Αργεντινης αντιστεκομενοι στην εκμεταλευση των φυσικων τους αποθεματων απο τους ξενους.
Εντωμεταξυ η Φερναντεζ κρατησε την οικονομια σε κινηση εθνικοποιωντας τα ιδιωτικα ασφαλιστικα κεφαλαια, κατευθυνοντας το χρημα σε στεγαστικα δανεια και επεκτεινοντας προγραμματα κοινωνικης ευημεριας με διαταγματα και τωρα η Αργεντινη πρεπει να πληρωση το αντιτιμο΅.
Αυτο που ειναι πιθανον να ακολουθηση θα ειναι συντονισμενες επιθεσεις
περιλαμβανοντας κυρωσεις, απομονωση, πολιτικες επιθεσεις, νομισματικες επιθεσεις και, βεβαιως, USA σχεδιασμους ταραχων στους δρομους που μπορει να κυμαινονται απο διαδηλωτες που απλα θα περεμποδιζουν την κυκλοφορια εως και κλιμακουμενη βια ενεργοποιουμενη απο τους τωρα περιβοητους ΅μυστηριωδεις οπλοφορους΅ που χρησιμοποιουνται στους ανορθοδοξους πολεμους της Αμερικης για να αποσταθεροποιησουν,χωρισουν και καταστρεψουν εθνη.

FTD: «Εξέγερση εν όψει» στην Ελλάδα


Έντονες κοινωνικές αναταραχές στην Ελλάδα, όταν θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα λιτότητας, προβλέπουν σε άρθρο τους με τίτλο «Εξέγερση εν όψει» οι γερμανικοί Financial Times. «Τα πνεύματα είναι οξυμένα και κάθε πακέτο λιτότητας σπρώχνει τους Έλληνες σε μεγαλύτερη απελπισία», γράφει ο συντάκτης, αναφερόμενος σε συνομιλίες του με διαδηλωτές έξω από τη Βουλή την Τετάρτη, αλλά και σε όσα διαδραματίστηκαν εντός του Κοινοβουλίου. «Αλλά, την επόμενη χρονιά, όταν θα αρχίσουν να εφαρμόζονται οι νέες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, ανεξάρτητοι παρατηρητές κάνουν λόγο για κίνδυνο εξέγερσης», προσθέτει ο αρθογράφος.
Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι τα νέα μέτρα ψηφίστηκαν με ισχνή πλειοψηφία 153 βουλευτών και εν μέσω διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.
http://www.ftd.de/politik/europa/:griechenland-volksaufstand-in-aussicht/70115621.html

Μήνυση των ΑΝ.ΕΛΛ. στον Τόμσεν!


Ξέραμε ότι το ελληνικό πολιτικό σκηνικό είναι μπάχαλο, αλλά ότι θα ζούσαμε τέτοιες τραγελαφικές καταστάσεις, δεν το περιμέναμε. Ο λόγος για τη μήνυση που έκαναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατά του επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν. Σύμφωνα με τον βουλευτή επικρατείας των ΑΝ.ΕΛΛ. το νομικό επιτελείο του γραφείου του, με επικεφαλής το δικηγόρο και πολιτευτή Α’ Αθηνών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βαγγέλη Παπαγεωργίου, συντάσσει μήνυση, για να τον παραπέμψει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο «για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ειδικότερα για εγκλήματα κατά της ελληνικής κοινωνίας».
Μάλιστα, το κόμμα του Καμμένου τον χαρακτήρισε «Persona non grata» κι ότι ανήκει «στη συμμορία των τριών, που ανέλαβε και εκτέλεσε το συμβόλαιο της οικονομικής δολοφονίας της Ελλάδας και των Ελλήνων».
Τώρα τι να πει κανείς; Παραστάσεις για εντυπωσιασμό. Άλλωστε, το να ασχολείσαι με χαμηλόβαθμο στέλεχος δεν έχει κανένα νόημα. Όσο κι αν δε μας αρέσουν οι πολιτικές της τρόικας, αυτές είναι και δεν έχουν καμιά σχέση με το ποιος είναι επικεφαλής μιας αποστολής, οπότε το να ασχολείσαι με τον Τόμσεν είναι μόνο για να κάνεις εφέ.

Συνεχίζει την υπονόμευση της χώρας ο Τσίπρας


Με το απύθμενο θράσος ενός προβοκάτορα σε βάρος της χώρας του, ο πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου του, που έγινε ξαφνικά πρόεδρος κόμματος και θέλει να γίνει πρωθυπουργός, βάζει από τώρα υποθήκη το μέλλον της χώρας.
Με μια απίστευτη δήλωση, από αυτές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ακόμη και αντικείμενο ειδικού δικαστηρίου (ανάλογες είναι οι δηλώσεις μελών της προηγούμενης κυβέρνησης για Τιτανικούς κ.λπ.) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι είναι ο αρχηγός του λόμπι της δραχμής. Και ότι μπορεί κάλλιστα να επενδύσει στα συντρίμμια της χώρας.
Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» είπε μεταξύ άλλων: «Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει τα χρήματά του, όταν ξέρει ότι ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης, που το αποφάσισε αυτό, τελειώνει. Μια τόσο καταστροφική πολιτική θα μπορούσε ίσως να πραγματοποιηθεί σε μια αφρικανική χώρα, όχι στην Ευρώπη με το νομικό της πολιτισμό. Θα έπρεπε να καταργηθεί το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο». Και η απάντησή του ήλθε στην ερώτηση για το πώς θα εμποδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις αποκρατικοποιήσεις.
Δηλαδή ο κ. Τσίπρας, ο επίδοξος κυβερνήτης αυτής της χώρας, θέλει να διώξει τους ξένους επενδυτές. Σε ποια χώρα στον κόσμο, εκεί που υπάρχει ελευθερία της αγοράς, κινείται το κεφάλαιο, γίνονται επενδύσεις και ανοίγουν δουλειές, οι πολιτικοί διώχνουν τους υποψήφιους επενδυτές.
Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε Κούβα ή Βενεζουέλα που θαυμάζει, να μας το πει από τώρα να φύγουμε από τη χώρα.
Αυτή την κρίσιμη στιγμή η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις, χρειάζεται κεφάλαια για να ανασυγκροτηθεί. Αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους διώχνει προτού έρθουν τότε είναι σίγουρο ότι εκτελεί τη χώρα του την ίδια.

«ΛΥΣΣΑ» ΜΕΡΚΕΛ Γερμανικές παραβιάσεις του ΕΕΧ στο Αιγαίο σε συνεργασία με το τουρκικό Ναυτικό


Η Γερμανία πέρα από το βρώμικο ή και «άτιμο» - όπως ομολογούν πλέον και οι φιλοκυβερνητικές πένες- παιχνίδι που παίζει με το μνημόνιο και το χρεος της χώρας προχώρησε και σε και ωμή πρόκληση αμφισβητώντας τα εναέρια σύνορά  μας στο Αιγαίο με ένα γερμανικό ελικόπτερο ναυτικής συνεργασίας LYNX.
Το συγκεκριμένο ελικόπτερο  ορμώμενο από φρεγάτα του γερμανικού Ναυτικού η οποία συνασκείτο με τουρκικά πολεμικά σκάφη παραβίασε τον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ) αλλά και τους κανόνες του FIR Αθηνών  σε αγαστή συνεργασία με τα τουρκικά ελικόπτερα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και μαχητικά!
Το γερμανικό ελικόπτερο όχι μόνο αρνήθηκε να παραδώσει σχέδια πτήσεως στο Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας αλλά και υιοθετώντας στην πράξη τις τουρκικές θέσεις περί μη ύπαρξης Ελληνικού εναέριου Χώρου μεταξύ των 6 και 10 ν.μ. προχώρησε σε εναέρια  «εισβολή».
Πιο συγκεκριμένα τα τουρκικά και γερμανικά εναέρια μέσα πραγματοποίησαν σήμερα 11 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και 2 παραβιάσεις του ΕΕΧ από ένα σύνολο 18 αεροσκαφών εκ των οποίων: Τα 10 μαχητικά της τουρκικής Αεροπορίας, τα 5 ελικόπτερα του Ναυτικού, το 1 γερμανικό ελικόπτερο και τέλος τα 2 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 της τουρκικού Ναυτικού.
Όλη η δραστηριότητα των ανωτέρω αεροναυτικών δυνάμεων εκτυλίχθητε στο βόρειο και νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ Συριακός Στρατός, ισλαμιστές και Ισραηλινοί σε ένα κοκτέϊλ θανάτου στο Γκολάν


Σφοδρές μάχες διεξάγονται αυτή την στιγμή στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη του συριακού Γκολάν που συνορεύει με τον κατεχόμενο από το Ισραήλ τομέα, με εμφανή τον κίνδυνο εμπλοκής του Ισραήλ, το οποίο πάλι χθες δέχθηκε πυρά όλμων και σήμερα προειδοποίησε ότι αν επαναληφθούν οι ρίψεις βλημάτων στο έδαφός το θα επέμβει, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στις προβοκάτσιες από την πλευρά των ισλαμιστών.
 
Ο κυβερνητικός Στρατός έχει επιτεθεί με άρματα μάχης Τ-72 και ΤΟΜΑ ΒΜP-1 και προσπαθεί να ανακτήσει την Κουνέϊτρα και τις περιοχές της Μπρίκα, του Μπιρ Άτζεμ και του αλ Χερς, που έπεσαν στα χέρια των ανταρτών πριν δύο ημέρες. Από την περιοχή είχαν αποχωρήσει οι περισσότερες συριακές δυνάμεις για να αναπτυχθούν στην μάχη του Χαλεπίου και οι άντάρτες βρήκαν αφύλακτες διαβάσεις και φυλάκια και κατάφεραν και πήραν τον έλεγχο.
 
Σήμερα πάντως, δέχθηκαν τον σφοδρό βομβαρδισμό της συριακής Αεροπορίας και υποχώρησαν από κάποια φυλάκια, όταν Su-22 προσέβαλαν τις θέσεις τους με ρουκέτες και βόμβες ελεύθερης πτώσης.
 
Η Κουνέιτρα, στα νοτιοδυτικά της Δαμασκού, βρίσκεται στα υψίπεδα του Γκολάν, ένα μέρος των οποίων έχει καταληφθεί και προσαρτηθεί στο Ισραήλ. Μέχρι στιγμής στις μάχες έχουν εκοτωθεί περίπου 50 άνθρωποι οι περισσότεροι ισλαμιστές.
 
Την Δευτέρα όμως ένα όχημα του ισραηλινού στρατού χτυπήθηκε από αδέσποτα πυρά ενώ στις 3 Νοεμβρίου τρία συριακά άρματα μπήκαν στην αποστρατικοποιημένη ζώνη. Το Ισραήλ έχει καταγγείλει τα επεισόδια αυτά στον ΟΗΕ.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ («Ερρίκος Ντυνάν»): Τον προσκύνησαν και… Πρόεδροι της Δημοκρατίας!


Φωτογραφία για ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ («Ερρίκος Ντυνάν»): Τον προσκύνησαν και… Πρόεδροι της Δημοκρατίας!
Η απόπειρα να καταγράψει κανείς τον βίο και την πολιτεία του «πολυτάλαντου» και πολυσχιδούς πρώην προέδρου του «Ερυθρού Σταυρού» και αφεντικού του ιδιωτικού θεραπευτηρίου «Ερρίκος Ντυνάν», Αντρέα Μαρτίνη, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Από τη μια μεριά οι δικογραφίες σε βαθμό κακουργήματος που έχουν σχηματιστεί εις βάρος του από διάφορες καταγγελίες και από την άλλη οι εκατοντάδες διαθήκες αμύθητης περιουσίας και κληροδοτημάτων που διαχειρίστηκε ως επικεφαλής του πλέον σιτιζόμενου από κρατικά κονδύλια σωματείου «Ερυθρός Σταυρός», αναγκάζουν τον οποιονδήποτε προσπαθήσει να συγγράψει κάτι τέτοιο, έστω και με τον πιο καλοπροαίρετο τρόπο, να «βουτήξει» σε όλα αυτά. Το τελευταίο «χαστούκι» που δόθηκε στον Αντρέα Μαρτίνη, το οποίο ήταν και το καθοριστικό για την αποπομπή του από την ηγεσία του «Ερυθρού Σταυρού», δόθηκε από τον επικεφαλής της διεθνούς Ομοσπονδίας του «Ερυθρού Σταυρού» Γκεόργκι Άψμπουργκ, ο οποίος επισκέφθηκε πριν από λίγες μέρες την Αθήνα προκειμένου να κάνει οικονομική αυτοψία στο ελληνικό παράρτημα.


Οι καταγγελίες που είχαν φτάσει στην κεντρική διοίκηση στη Γενεύη ήταν καταιγιστικές, αφού μιλούσαν για χρέος μαύρης τρύπας 240 εκατ. ευρώ. «Για όσο παραμένει πρόεδρος του ‘‘Ερυθρού Σταυρού’’ ο κ. Μαρτίνης, εμείς διακόπτουμε κάθε επικοινωνία μαζί του». Αυτά ήταν τα λόγια του απεσταλμένου της Ομοσπονδίας, εγγονού του τελευταίου αυτοκράτορα της αυστροουγγαρίας. Η τετραμελής αντιπροσωπεία που έφτασε στην Ελλάδα αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα, αφού καταρχήν ο ίδιος ο Αντρέας Μαρτίνης αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί τους! Την ίδια άρνηση, όμως, επέδειξαν και κρατικές αρχές, που –όπως ισχυρίστηκαν τα μέλη της αντιπροσωπείας– είχαν ενημερωθεί για τη στάση που θα κρατήσουν από τον Μαρτίνη!

Από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 27 τα συμπεράσματα που βγήκαν, πριν πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής για τη Γενεύη, ήταν αρκετά ώστε να απειλήσουν με οριστική διαγραφή του «Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού» από τα μητρώα της Διεθνούς Ομοσπονδίας εξαιτίας της εξαιρετικά μεγάλης κακοδιαχείρισης που έγινε αντιληπτή ακόμα και χωρίς να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία.

Χλιδή, κότερα και μεγάλη ζωή για τον πρόεδρο του… εράνου εις το όνομα των φτωχών

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το άστρο του άλλοτε παντοδύναμου και μέσα σ’ όλα τα «κόλπα» Αντρέα Μαρτίνη ήδη σβήνει σιγά σιγά. Με προσβάσεις παντού, δεκαετίες τώρα, ο πανίσχυρος Μαρτίνης έλυνε και έδενε λειτουργώντας σχεδόν ανεξέλεγκτα, αφού κανένας δεν τολμούσε να τον αγγίξει. Φρόντιζε πάντα στο διοικητικό συμβούλιο του μεγαλύτερου σωματείου με την αμύθητη περιουσία, του «Ερυθρού Σταυρού», να τοποθετεί μέλη που το εκτόπισμα του ονόματός τους να του παρείχε την ασυλία που επεδίωκε.

Η σύζυγος του άλλοτε κραταιού Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, αρεοπαγίτες και εισαγγελείς ήταν μόνο μερικά από τα ονόματα που κοσμούσαν το δελτίο Τύπου κάθε φορά που γίνονταν αρχαιρεσίες σε «στημένες» γενικές συνελεύσεις με πλαστά πληρεξούσια, όπως αναφέρεται σε καταγγελίες. Ήδη, μαζί με τον Μαρτίνη 22 ακόμη μέλη του διοικητικού συμβουλίου αλλά και εξωτερικοί συνεργάτες παραπέμπονται με αμετάκλητο εφετειακό βούλευμα για σειρά κακουργημάτων που αφορούν αδικήματα σχετικά με τη διασπάθιση των χρημάτων του «Ερυθρού Σταυρού»
. Υπέρογκες αμοιβές που δόθηκαν για μελέτες, αλλά και σε άγνωστους παραλήπτες χωρίς παραστατικά και ακόμη απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ δεξιά και αριστερά σε εταιρείες που δεν διαθέτουν ούτε καρέκλα στο γραφείο τους. Από πού να ξεκινήσει κανείς και πού να τελειώσει. Ο «Ερυθρός Σταυρός», με διεθνή κοινωνική αναγνώριση υπηρεσιών βοήθειας προς άπορους και δυστυχισμένους κατοίκους όλου του κόσμου, πού να φανταζόταν ότι στην Ελλάδα τα ηνία του τα θα αναλάμβανε ένας οφθαλμίατρος από το Χαλάνδρι που μέσα σε λίγα χρόνια θα μετέτρεπε το προεδριλίκι στο πιο κερδοφόρο επάγγελμα με τις πιο υψηλές διασυνδέσεις… Στον άνθρωπο με τα ροζιασμένα χέρια που μετέτρεψε τα δάχτυλά του σε ράβδους χρυσού. Δεξιώσεις, πούρα, προσβάσεις παντού και διαχείριση δισεκατομμυρίων ευρώ ήταν το σπορ του Αντρέα Μαρτίνη τα τελευταία 20 χρόνια.

Η σύσκεψη στον Άρειο Πάγο

Την περίοδο που οι οικονομικοί εισαγγελείς Μουζακίτης και Πεπόνης είχαν αφήσει τα μολύβια πάνω στο τραπέζι απειλώντας με παραίτηση εξαιτίας ισχυρών πιέσεων που δέχονταν αναφορικά με δικογραφίες που ερευνούσαν, λίγοι γνωρίζουν ότι μία εξ αυτών αφορούσε και τον πρόεδρο του «Ερυθρού Σταυρού». Το αποκάλυψαν οι ίδιοι σε κλειστή σύσκεψη που έγινε με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου. Προς τιμή και των δύο ανώτατων δικαστικών, όταν αυτό ακούστηκε στο τραπέζι πίσω από τις κλειστές πόρτες του Αρείου Πάγου, σχεδόν με μια φωνή οι λέξεις τους ήταν όμοιες «Ερευνήστε όπως και όσο νομίζετε οποιαδήποτε υπόθεση. Έχετε την πλήρη κάλυψη της ηγεσίας του Αρείου Πάγου».

Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τόσο του Μαρτίνη όσο και συγγενικών του προσώπων –που ήδη έχει διαταχθεί– σύντομα θα καταλήξει, εάν οι καταγγελίες ευσταθούν, σε αυτά που περιγράφονται στα διάφορα υπομνήματα που κατά καιρούς έχουν σταλεί επώνυμα ή ανώνυμα στις ανακριτικές αρχές. Ο μηχανισμός διαπλοκής, αλληλοεξυπηρετήσεων και συμφερόντων ήταν και είναι η μόνιμη ασπίδα για τον Αντρέα Μαρτίνη
. Όταν το απόκτημα του «Ερυθρού Σταυρού» ιδιωτικό θεραπευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν» χτίστηκε και ξεκίνησαν οι δεκάδες προσλήψεις προσωπικού, η εντολή του Μαρτίνη ήταν σαφέστατη: «Προηγούνται δημοσιογράφοι, παιδιά δημοσιογράφων, πολιτικοί, παιδιά πολιτικών και παιδιά δικαστικών». Φυσικά, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με ανώτατους δικαστικούς τούς προέτρεπε να στείλουν το παιδί τους για δουλειά στο «Ερρίκος Ντυνάν», κάποιοι χαμογελούσαν και αρνιόντουσαν ευγενικά. Γνώριζαν τι εστί Μαρτίνης. Κάποιοι άλλοι, όμως, λύγιζαν τη μέση και τον ευχαριστούσαν δύο και τρεις φορές για το καλό που τους έκανε. Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που έστειλε σε πρόεδρο κόμματος μέλος του διοικητικού συμβουλίου του «Ερυθρού Σταυρού», που κατήγγειλε με σαφείς λεπτομέρειες πως παράγων που κοσμεί το ψηφοδέλτιο του συγκεκριμένου κόμματος της τηλεφώνησε και της είπε να αποσύρει τις καταγγελίες της για τον πρόεδρο του «Ερυθρού Σταυρού» και εκείνος θα μεσολαβούσε προκειμένου η καταγγέλλουσα να γίνει αντιπρόεδρος στο ΔΣ! Ο συγκεκριμένος παράγων εξελέγη βουλευτής και μεσουρανεί εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου αρθρώνοντας λόγο περί ηθικής και έντιμου δημόσιου βίου!

Το σκάνδαλο της δημιουργίας του «Ερρίκος Ντυνάν» θα πρέπει να αποτελέσει πολύμηνη έρευνα εισαγγελικών λειτουργών, προκειμένου να αποκαλυφθεί η απίστευτη λεηλασία των κληροδοτημάτων του «Ερυθρού Σταυρού», που έγιναν μετρητά και είναι άγνωστο πού κατέληξαν. Οι δεκάδες διαθήκες που άφησαν ευυπόληπτοι πολίτες για τους σκοπούς του «Ερυθρού Σταυρού», με περίεργες δικαστικές αποφάσεις που επεδίωκε η διοίκηση Μαρτίνη, τροποποιούνταν ως προς τους σκοπούς τους και μέσα σε μια νύχτα διαμερίσματα, οικόπεδα και χρυσές λίρες μετατρέπονταν σε «ζεστό χρήμα».

Σύμφωνα με τα έξοδα που παρουσίασε ο Αντρέας Μαρτίνης το 1992, το «Ερρίκος Ντυνάν» κόστισε 10 δισεκατομμύρια δραχμές. Ο ίδιος ισχυρίζεται, και μάλιστα περηφανεύεται γι’ αυτό, πως δεν πήρε ούτε ευρώ επιχορήγηση από το ελληνικό κράτος. Λίγο ακόμη και θα δακρύσουμε. Ξεχνάει, όμως, πως τα χρήματα που δαπάνησε για να κατασκευαστεί το ιδιωτικό θεραπευτήριο, κατά παράβαση κάθε νόμου όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω, ήταν προϊόν εκποίησης διαθηκών που είχαν δοθεί στο κοινωφελές σωματείο «Ερυθρός Σταυρός» με διαφορετικούς σκοπούς από αυτούς που τελικά δόθηκαν. Συνεπώς, τα χρήματα ποιανού ήταν; Πάντως όχι του σχεδόν άνεργου οφθαλμίατρου Αντρέα Μαρτίνη.


Εδώ αρχίζει η μεγάλη σκανδαλώδης αντιφατική λειτουργία. Το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ενταγμένο στο ΕΣΥ, λειτουργεί κάτω από κοινωφελή σκέπη, δωρεάν για υπηρεσίες υγείας προς τον ελληνικό λαό. Πρόεδρος, ο πολυτάλαντος Μαρτίνης. Το «Ερρίκος Ντυνάν» είναι ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο, καθαρά επί πληρωμή από τον εκάστοτε νοσηλευόμενο σε αυτό. Τα δύο κτήρια επικοινωνούν με υπόγεια σήραγγα. Τυχαίο; Θα δείτε σε λίγο. Ο ασθενής νοσηλευόταν δωρεάν στον «Ερυθρό Σταυρό» και τη δαπάνη νοσηλείας του την πλήρωνε το ΕΣΥ. Γιατροί, φάρμακα, κρεβάτι. Ο θεράπων ιατρός έκρινε ότι ο ασθενής πρέπει να νοσηλευθεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο για καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών. Έβαζαν τον ασθενή στο κρεβάτι μεταφοράς και στη μέση της διαδρομής οι νοσοκόμοι του «Ερυθρού Σταυρού» παρέδιδαν τον ασθενή στους συναδέλφους τους νοσοκόμους του «Ερρίκος Ντυνάν». Ο ασθενής συνέχιζε να δέχεται φαρμακευτική αγωγή από το φαρμακείο του «Ερυθρού Σταυρού» και, φυσικά, όλα τα αναγκαία υλικά ίασης που ήταν απαραίτητα από τον «Ερυθρό Σταυρό». Όλα, δηλαδή, πληρώνονταν από το ΕΣΥ. Το «Ερρίκος Ντυνάν» χρέωνε ως ιδιωτικό πλέον θεραπευτήριο τη νοσηλεία του συγκεκριμένου ασθενούς και εισέπραττε τα αντίστοιχα νοσήλια από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Έτσι ξαφνικά επί θητείας στο «Κοργιαλένειο Μπενάκειο» της Τότας Χατζοπούλου «εκλεκτής φίλης» με ιδιαίτερη σχέση με πρώην υφυπουργό Υγείας επί ΝΔ, ανέκυψε οφειλή 24 εκατ. ευρώ προς το «Ερρίκος Ντυνάν». Δηλαδή, Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει. Το «Κοργιαλένειο» ανήκει στον «Ερυθρό Σταυρό» του οποίου πρόεδρος είναι ο Μαρτίνης και ο ίδιος με τη σειρά του διοικεί και το «Ερρίκος Ντυνάν». Έλεγε, δηλαδή, ο Αντρέας στον Μαρτίνη ότι του χρωστάει λεφτά για υπηρεσίες που προσέφερε ο ένας στον άλλον. Φυσικά, η τότε διοικήτρια Τότα Χατζοπούλου αναγνώρισε την οφειλή των 24 εκατ., αλλά δυστυχώς δεν υπολόγιζε την άρνηση που θα δείξει επί του θέματος αυτού το υπουργείο Υγείας. Εάν σήμερα αναρωτιέστε πού είναι η κ. Τότα, σας ενημερώνουμε ότι εργάζεται ως ειδική σύμβουλος δίπλα στον Αντρέα Μαρτίνη! Αυτά και άλλα πολλά ερευνούν οι εισαγγελείς σχετικά με τη δραστηριότητα του «τριγώνου της αμαρτίας»: «Ερυθρός Σταυρός» – «Ερρίκος Ντυνάν» – Μαρτίνης.


Οι δεκάδες καταγγελίες τα τελευταία είκοσι χρόνια περιέργως έπαιρναν την άγουσα προς τα απαλλακτικά βουλεύματα που τα ακολουθούσαν. Ίσως σε αυτό να δίνει απάντηση η επώνυμη μαρτυρία της καταγγέλλουσας πρώην μέλους του ΔΣ του «Ερυθρού Σταυρού» που μιλά για ωμή παρέμβαση εξαγοράς της σιωπής της έναντι ανταλλαγμάτων.

Πίσω από τα μεγάλα deal

Ο περισπούδαστος Μαρτίνης φρόντιζε να ενισχύει πάντα τις γνωριμίες του και να τις διαφημίζει, προκειμένου να λειτουργούν και ως τρόμος για τους επίδοξους ερευνητές της αλήθειας. Εάν κατά λάθος ένα δημοσίευμα, έστω και μονόστηλο, γραφόταν σε μια εφημερίδα που ο ίδιος το θεωρούσε αρνητικό για την αίγλη της μεγάλης του «κοινωνικής προσφοράς», έβαζε λυτούς και δεμένους να τηλεφωνήσουν στον εκδότη, εάν φυσικά δεν τον γνώριζε ο ίδιος. Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη δουλειά τους και ακόμη περισσότεροι δεν ξαναβρήκαν ποτέ, επειδή έκαναν το μοιραίο λάθος να γράψουν την αλήθεια αναφορικά με τον «κοτεράνθρωπο» πρόεδρο του φιλόπτωχου σωματείου.

Πριν από πολλά χρόνια, όταν ιδρύθηκε ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός τα πρώτα γραφεία που είχε νοικιάσει στην πλατεία Συντάγματος ανήκαν σε κληροδότημα του «Ερυθρού Σταυρού». Τότε, οι πιο μυημένοι στην πολιτική πιάτσα είχαν πει «Εντάξει, καταλάβαμε!». Λίγοι, όμως, είχαν δώσει σημασία σ’ αυτές τις δύο λέξεις. Σήμερα όλα εξηγούνται. Άσχετες τροπολογίες σε νομοσχέδια που δεν είχαν καμία σχέση με θέματα υγείας έδιναν και έπαιρναν στο ελληνικό Κοινοβούλιο προκειμένου να προστατεύεται θεσμικά ο Αντρέας Μαρτίνης. Σε όλα τα κόμματα έχει «πιστούς Μαρτινιστές», ενώ υπερηφανεύεται και για τη στενή φιλία του με στέλεχος του ΚΚΕ, αλλά και του ΛΑΟΣ.

Σε όλα τα μεγάλα deal ο Μαρτίνης ήταν από πίσω. Κάποιοι πολιτικοί, δικαστές, αλλά και δημοσιογράφοι θεωρούσαν ότι για να πάνε μπροστά στη ζωή τους θα έπρεπε να τα έχουν καλά με τον πρόεδρο του «Ερυθρού Σταυρού». Μπορεί και να μην είχαν άδικο. Ελάχιστοι κατάφεραν να ορθώσουν ανάστημα κατακεραυνώνοντας με δημόσιο λόγο την απίστευτη λεηλασία της περιουσίας του «Ερυθρού Σταυρού» από τον Αντρέα και την παρέα του. Ένας εξ αυτών είναι και ο Γιάννης Ντάσκας.


Είναι αυτός που παρέδωσε τον φάκελο της λεηλασίας του «Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού» στη Γενεύη στον «Διεθνή Ερυθρό Σταυρό». Τότε αρνήθηκαν να τον πάρουν επίσημα και ο Γ. Ντάσκας τους παγίδευσε, βάζοντας την υπάλληλο να γράψει το όνομα και το τηλέφωνό της πάνω στο αντίγραφο για να επικοινωνήσει μαζί της μέσω διερμηνέα. Το έγραψε και ύστερα, όταν έγινε πρωτοσέλιδη η παράδοση, η υπάλληλος ούρλιαζε ότι παγιδεύτηκε. Δημόσια ο Γ. Ντάσκας έχει πει ότι κληροδοτεί στα παιδιά του τις παραιτήσεις και τις απολύσεις λόγω Μαρτίνη και μια κασέτα με διευθυντή πρωθυπουργικού γραφείου να του λέει πόσα πρέπει να πάρει για να ζήσει αξιοπρεπώς Το καλοκαίρι του 1999 ένας άνθρωπος δολοφονείται έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι με οκτώ σφαίρες. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών είπε η Αστυνομία και παρέπεμπε σε νονούς. Ελάχιστα ρεπορτάζ, στα «σεντόνια» που ακολούθησαν στις σελίδες των εφημερίδων για το θέμα αυτό, ανέφεραν ότι ο νεκρός Πολύβιος ήταν ανιψιός του Μαρτίνη και οδηγός του! Είπαμε, εκδότες και Μαρτίνης είναι ένα πράγμα. Οι πολιτικοί του φίλοι βρίσκονται παντού και ο ίδιος με το ραβδί της Κίρκης κατάφερε να πείσει δύο Προέδρους της Δημοκρατίας να «κοσμήσουν το ευαγές ίδρυμα ως μέλη του»!

Η ύστατη προσπάθεια για να διασωθεί

Ο άνθρωπος με τα… χρυσά όνειρα, που κατάφερε μέσα από ολόκληρες δεκαετίες ανυποψίαστα να κινείται στον αφρό των δεξιώσεων της Εκάλης και των πανίσχυρων κολωνακιώτικων σαλονιών, ο Ανδρέας Μαρτίνης, βρίσκεται σήμερα κατηγορούμενος για σειρά κακουργημάτων, επειδή κάποιοι εισαγγελείς δεν ήταν ίδιοι με τους προηγούμενους. Η απαξίωση του «Ερρίκος Ντυνάν» με τους απλήρωτους εργαζομένους επί μήνες μόνο τυχαία δεν ήταν. Ο Μαρτίνης έπρεπε να παρουσιάσει την αναγκαιότητα σωτηρίας του ιδιωτικού θεραπευτηρίου που μόνο με επενδυτή εξ ουρανού θα σωνόταν
. Ήθελε, δηλαδή, να το πουλήσει. Άλλη μια μπίζνα που, όμως, χάλασε, γιατί πλέον βοούν και οι πέτρες για τον… Ανδρέα Μαρτίνη. Ακόμα και ο δικαστικός πόλεμος που ο ίδιος ξεκίνησε κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου για δήθεν εκβιασμό έχει πολύ παρασκήνιο, αλλά δεν είναι της παρούσης ν’ ασχοληθούμε με αυτό, γιατί σίγουρα θα μας «χρεώσουν» ότι είμαστε με τη μία ή την άλλη πλευρά.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης, ακόμη και την ύστατη ώρα, προσπαθεί να σωθεί, προκειμένου να μη δει τη διαδρομή από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας μέχρι τον Κορυδαλλό από το μπλε λεωφορείο, που μεταφέρουν κρατουμένους με ριγέ χρωματισμούς. Τηλεφωνεί παντού, κινητοποιεί φίλους και εχθρούς, αφού πρώτα φροντίζει να τους θυμίζει πόσο μεγαλόψυχος και ευεργετικός ήταν για όλους αυτούς με διορισμούς συγγενικών τους προσώπων. Έχει, όμως, ιδιαίτερη αξία να ερευνηθεί η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών ΟΛΩΝ των συγγενικών του προσώπων. Και επίσης κάποιων αξιωματούχων των Διοικητικών του Συμβουλίων. Ποιος μένει, για παράδειγμα, σε ένα παλάτι κολλητά στο Χίλτον; Ονόματα υπεράνω υποψίας, επίσης, πρέπει να ερευνηθούν. Και έχουμε τέτοια στη διάθεσή μας. Αξίζει να ερευνηθούν μία προς μία οι δικαστικές αποφάσεις που τροποποίησαν τους όρους των διαθηκών που άλλα όριζαν και τελικά σε άλλα οδηγήθηκαν τα χρήματα ή τα ακίνητα που περιγράφονταν σε αυτές. Είναι γνωστό ότι σε επίπεδο Εφετείου τρεις πρόεδροι… κληρώθηκαν να δικάσουν 19 υποθέσεις που αφορούσαν καταγγελίες για τον Αντρέα Μαρτίνη!

Πού πήγαν τα λεφτά, οέο;

Την ίδια αξία και ίσως μεγαλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα, προκειμένου να διαπιστωθεί η διαπλοκή των σχέσεων του πολυμήχανου προέδρου Ανδρέα Μαρτίνη, είναι αν ερευνήσει κάποιος την κατάσταση μισθοδοσίας του «Ερυθρού Σταυρού» και του «Ερρίκος Ντυνάν». Εμείς το κάναμε… Η διασταύρωση των ονομάτων και η συγγένειά τους με μεγαλοσχήμονες αυτής της χώρας πολιτικούς και δημοσιογράφους δίνει την απάντηση για την εικοσάχρονη σιωπή του σκανδάλου Μαρτίνη. Τέλος, με μέριμνα και ιδιαίτερη προσοχή σχολαστικής αφοσίωσης, θα πρέπει να είναι και η ενασχόληση ενός εισαγγελικού λειτουργού για το ποιος ήταν ο πλειοδότης σε κάθε πώληση περιουσιακού στοιχείου από τις εκποιηθείσες διαθήκες του «Ερυθρού Σταυρού». Εκεί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.


Τουλάχιστον 15 off shore εταιρείες έχουν συμμετάσχει σε τέτοιες αγοραπωλησίες. Κατά τον νόμο είναι θεμιτό, αλλά κατά την έρευνα αποκαλυπτικό για το ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις εταιρείες. Η πιάτσα βοά για το όνομα γνωστού πολιτικού, που σήμερα δεν βρίσκεται εντός Βουλής, ότι έχει αποκτήσει τουλάχιστον δέκα ακίνητα από τέτοιες εκποιήσεις, που πήρε στο ¼ της πραγματικής αξίας. Η περιουσία του «Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού» είναι τεράστια και στο εξωτερικό. Έλληνες μετανάστες, που απέκτησαν περιουσία στις χώρες όπου πήγαν, ανέγραψαν στις διαθήκες τους και τα εκεί αποκτήματά τους, τα οποία έδωσαν να τα διαχειριστεί ο φιλεύσπλαχνος δωρητής, Αντρέας Μαρτίνης. Πού να ήξεραν! Φυσικά, ακόμα και σήμερα ο παραιτούμενος Μαρτίνης προσπαθεί με δικούς του ανθρώπους να ελέγξει το «σύστημα πληροφοριών» εντός του «Ερυθρού Σταυρού» και να αποκρύψει τα απαραίτητα στοιχεία – έγγραφα που θα τον φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση σε μια ενδεχόμενη αναζήτηση – έφοδο εισαγγελικών λειτουργών στην έδρα του σωματείου στην οδό Λυκαβηττού 1.

Ο ίδιος, δήθεν από ευαισθησία για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το «Ερρίκος Ντυνάν», οδηγήθηκε σε παραίτηση από πρόεδρος. Έτσι λέει. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι σχεδόν «κλοτσηδόν» απαίτησαν οι διοικούντες τη διεθνή ομοσπονδία του «Ερυθρού Σταυρού» να απομακρυνθεί εξαιτίας της πρωτοφανούς κακοδιαχείρισης που εντόπισαν, όσο είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν το ταμείο του σωματείου. «Η Ομοσπονδία θέλει να διατηρηθεί ο ‘‘Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός’’, διότι είναι ένα από τα πλέον ιστορικά παραρτήματά της. Είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση είτε οικονομικά, είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο μας υποδείξετε. Με μία, όμως, προϋπόθεση. Όχι με αυτόν τον πρόεδρο. Πρώτα θα αλλάξει και μετά θα συζητήσουμε οτιδήποτε». Αυτό ήταν το διάγγελμα που επαναλάμβανε σταθερά ο επικεφαλής του κλιμακίου που ήλθε τον προηγούμενο μήνα στην Ελλάδα, προκειμένου να ζητήσει εκ μέρους του προέδρου τής Διεθνούς Ομοσπονδίας του «Ερυθρού Σταυρού» την ιδιόχειρη παραίτηση του Αντρέα Μαρτίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ένα ακόμη σκάνδαλο που ερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη αφορά στο ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε επί υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Αντρέα Μαρτίνη, προκειμένου να πληρωθούν χρωστούμενες οφειλές εργαζομένων προς το ΙΚΑ, αλλά δεν πληρώθηκε ούτε ένα ευρώ. Πού πήγαν τα λεφτά; Είκοσι τρία χρόνια ήταν ο ίδιος πρόεδρος. Μπήκε νιος και γέρασε. Αμούστακο παιδί από φτωχή οικογένεια… κατάντησε με Ferragamo παπούτσια και Dolce & Gabbana γραβάτα και, φυσικά, με κότερα, πανάκριβο ουίσκι και πούρα.

Σε φωτογραφίες, στις οποίες κατά καιρούς πρωτοστατούν οι μεγαλοσχήμονες αυτής της χώρας, πάντα σε μια γωνιά θα διακρίνει κανείς και τον Αντρέα Μαρτίνη. Στριμώχνονταν παράγοντες και παραγοντίσκοι για να βρεθούν δίπλα του, προκειμένου να πάρουν αίγλη από τον παντοδύναμο πρόεδρο «όλων των καταστάσεων». Ένα απόγευμα, στο καφενείο της Βουλής, λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί ανασχηματισμός σε μία από τις κυβερνήσεις του Αντρέα Παπανδρέου, δύο βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης προσπαθούσαν επίμονα από το κινητό τους τηλέφωνο να επικοινωνήσουν με τον εκλεκτό φίλο της Μιμής, Ανδρέα, συνεπώνυμο του αρχηγού τους προκειμένου να μεσολαβήσει για να υπουργοποιηθούν. Ο διάλογος που αυτήκοος μάρτυρας μας μετέφερε είναι απολαυστικός:

- Τον βρήκες;

- Έχω αφήσει μήνυμα από το πρωί και δεν με πήρε ακόμα.

- Του υποσχέθηκες τίποτα;

- Να του το πω ευθέως;

- Όχι, να κάνεις στροφή! Ε, βέβαια, αλλιώς δεν θα σου κάνει τη χάρη. Πες του ότι έχεις και τον φίλο σου. Εμένα, δηλαδή.

Λεπτομέρειες που εξηγούν περισσότερο τον παραπάνω διάλογο δεν χρειάζονται. Όλοι αντιλαμβάνονται. Τι εννοούσαν, άραγε, οι ποιητές; Αυτά που καταλάβαμε και εμείς; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Κατά περίεργο, πάντως, τρόπο από τα πρώτα πέντε ραντεβού που δέχεται ο εκάστοτε υπουργός Υγείας μόλις καθίσει στην καρέκλα της οδού Αριστοτέλους είναι ο Μαρτίνης και μια άλλη κυρία. Με αυτήν θα ασχοληθούμε κάποια άλλη φορά. Ίσως όταν χαλάσει το αυτοκίνητό μας και χρειαστούμε οδική βοήθεια. Το ίδιο γινόταν και το ίδιο γίνεται. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Σημασία έχει ότι τώρα πλέον η αυτοκρατορία του «φιλεύσπλαχνου δωρητή» υπέρ φτωχού και αδυνάτου αρχίζει να τρίζει πολύ. Και αναμένονται, αν η έρευνα πάει σε βάθος, εκπλήξεις που θα απειλήσουν και τα… καλύτερα τα σπίτια στην πολιτική και στη δημοσιογραφία.

Του Άρη ΣπίνουΠηγή
logioshermes

“Η Μέρκελ είναι μόνη της”


"Η Μέρκελ είναι μόνη της"«Η Καγκελάριος θα πρέπει να αισθάνεται πολύ μόνη το τελευταίο διάστημα» αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, σχολιάζοντας το ταξίδι της Άνγκελα Μέρκελ στο Σταρσβούργο, που πραγματοποίησε «προκειμένου να παρουσιάσει στην Ευρωβουλή το ευρωπαϊκό της όραμα». «Η Καγκελάριος όμως, βρέθηκε μόνη με το σχέδιό της», σημειώνει η Süddeutsche Zeitung.
Πίσω από την υπόδειξή της να γίνει η κρίση αφορμή για να διορθωθούν ορισμένα «θεμελιώδη σφάλματα στην αρχιτεκτονική της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, κρύβεται το μεγαλόπνοο σχέδιο της Μέρκελ για τις πιο ‘εκτεταμένες’ μεταρρυθμίσεις που έχει γνωρίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση από το ξεκίνημα του ευρώ» αναφέρει η εφημερίδα
«Για την επίτευξη αυτού του στόχου, το σχέδιο της Καγκελάριου προτείνει ανάμειξη άνευ προηγουμένου στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών-μελών, τα οποία είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν θα δεχτούν μία τέτοια εξέλιξη».
«Η Μέρκελ θέλει να εισαγάγει μία νέα οικονομική πολιτική των αγορών (με μία Ευρωπαϊκή τραπεζική αρχή), μία νέα δημοσιονομική πολιτική (με επικεφαλής ευρωπαίο ελεγκτή), μία ισχυρότερη Ευρωβουλή που θα νομιμοποιήσει όλα τα παραπάνω και τέλος μία κοινή οικονομική πολιτική».
«Η Καγκελάριος θα πρέπει να αισθάνεται πολύ μόνη το τελευταίο διάστημα. Στη Γαλλία, ο πρόεδρος ζει σε ένα δικό του φαντασιακό κόσμο. Η Ισπανία και η Ιταλία κοιτάζουν πώς να μειώσουν τις επιπτώσεις του χρέους τους, ενώ η Ελλάδα ελπίζει σε αιώνιες αναδιαπραγματεύσεις. Η Μέρκελ δεν διαθέτει τα μέσα για να ασκήσει επαρκή πίεση σε αυτή τη ληθαργική πλειοψηφία. Για άλλη μία φορά, η Ευρώπη είναι δέσμια της λογικής του παζαριού. Ίσως θα έπρεπε να παρουσιάζει όργανα βασανισμού αντί για σχέδια και προγράμματα αναδόμησης» καταλήγει το δημοσίευμα.

ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΙΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Απείλησαν με αποβολή μαθήτρια λόγω ... εθνικισμού!


Κάποτε θα έρθει ο καιρός που η Νέα Τάξη Πραγμάτων θα καταφέρει, να μην τολμάμε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες, γιατί απλούστατα θα το μετέτρέψουν σε ποινικό αδίκημα. Δυστυχώς ο καιρός πλησιάζει, και αν ισχύει η καταγγελία μητέρας από την Αρεόπολη, τότε είναι ήδη εδώ.
Aπίστευτο σκηνικό στην Αρεόπολη Λακωνίας! Η Γρηγορία Στραβοκέφαλου μητέρα μαθήτριας, έκανε έγγραφη καταγγελία προς το Υπουργείο Παιδείας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας, το Λύκειο Αρεόπολης και το Γυμνάσιο Αρεόπολης, αναφέροντας τα εξής:
"Μετά λύπης μου θέλω να σας πληροφορήσω τα παρακάτω που αφορούν το Λύκειο και Γυμνάσιο Αρεόπολης, και συγκεκριμένα όπως με πληροφόρησε η κόρη μου:
Καθηγήτρια Λυκείου και καθηγητής Γυμνασίου - Λυκείου του Λυκείου Αρεόπολης θεωρεί ότι πρέπει να επιπλήττει μαθήτρια και συγκεκριμένα την κόρη μου για αναρτήσεις σε ιστοσελίδα κοινωνικής Διαδικτίωσης (face book) που κατά τη γνώμη τους εκφράζουν εθνικιστικές -ρατσιστικές τάσεις απειλώντας μάλιστα το παιδί μου με οριστικές αποβολές από όλα τα σχολεία. Δεν παρέλειψαν να την παρομοιάσουν με την πρωταθλήτρια Παπαχρήστου λέγοντας ότι θα υποστεί αποκλεισμούς από πολλά, και ότι μπορούν να της της χαλάσουν τη διαγωγή από κοσμιοτάτη σε κόσμια ενεργώντας κατά αυτό τον τρόπο παράνομα στο παιδί μου με την ακριβή έννοια της απελής δημιουργώντας της φόβο και ανασφάλεια και διαταραχή της ομαλής σκέψης του. Προσέβαλαν την προσωπικότητα του παιδιού μου ενώπιων τρίτων γεμίζοντας το ανασφάλειες και ενοχές για τις πολιτικές πεποιθήσεις και την ελληνική του υπηκοότητα.
Έφτασε μάλιστα στο σημείο να επιπλήτουν το παιδί μου για καυγά που είχε με άλλη μαθήτρια εκτός σχολείου αλβανικής υπηκοότητας η οποία την προκαλούσε αρκετές φορές κατά τρόπο ανάρμοστο, αγενή, και εξυβριστικό τόσο για την ίδια όσο και για οικείους της. Ερωτάτε έχει δικαίωμα το λύκειο Αρεόπολης καθηγητές και λυκειάρχης να ασχολείται με εξωσχολικά γεγονότα μαθητών απειλώντας μάλιστα με παιδοψυχολόγους τα παιδία, όταν αυτά ως συνηδιτοποιημενα άτομα στην ηλικία των 17 ετών έχουν πολιτική συνείδηση, να τα κρίνουν για αυτή όταν πιθανώς δεν τους αρέσει η θέλουν οι ίδιοι καθηγητές ίσως καθοδηγούμενοι να καταπνίγουν κάθε εθνικιστική άποψη και γνώμη επιβάλλοντας κατά αυτό το ν τρόπο τις δικές τους απόψεις.
Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου σε βάρος οποιουδήποτε ξανά καθʼ οποιοδήποτε τρόπο ενεργήσει σε βάρος του παιδιού μου απαιτώντας την παραδειγματική ποινική τιμωρία του. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν επιθυμώ τον πειθαρχικό έλεγχο των υπαιτίων επιφυλασσόμενη ποινικού καταλογισμού. Τέλος στο Λύκειο- Γυμνάσιο Αρεόπολής που συστεγάζονται κυκλοφορεί ,αν δυνατόν καθηγήτρια που προέβηκε σε χειροδικία σε βάρος ανηλίκου μαθήτριας . Είναι δυνατό κυκλοφορεί εκεί χωρίς συνέπειες της πράξης της θέτοντας σε κίνδυνο την αφάλεια των παιδιών μαζί και της κόρης μου ; Τι μέτρα πήρατε η θα πάρετε; Θα ξανακλείσουν τα παιδιά στις τουαλέτες για να αποφύγουν την επίθεση της μαινόμενης καθηγήτριας;
Σας γνωρίζω ότι σε καμία περίπτωση όπως σας προαναφέρω μην τολμήστε ξανά να ασχοληθείτε με της πολιτικές πεποιθήσεις της κόρης μου διότι αυτό δεν σας αφορά διότι δε λαμβάνει χώρα εντός σχολείου, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα δώσετε λόγο στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.
Παρακαλώ για την διεξαγωγή έρευνας και την εγγραφή απάντησή σας".
Το θέμα στην τοπική κοινωνία έχει πάρει διαστάσεις και οι ντόπιοι δηλώνουν έτοιμη να προστατέψουν την μαθήτρια και συμπατριώτισσα τους δηλώνοντας "εδώ είναι Μάνη"
Εάν ισχύει η παραπάνω καταγγελία, περιμένουμε την άμεση αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας (και φυσικά υπέρ της μαθήτριας).

H ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Επενδυτική πρόταση αμυντικής-βιομηχανικής συνεργασίας ύψους 2 δισ. ευρώ!


Επίσημη ρωσική πρόταση αγοράς της ΕΛΒΟ, αλλά και και των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) πρόκειται να κατατεθεί στην ελληνική κυβέρνηση από την ρωσική εντός των επόμενων εβδομάδων και εφόσων, φυσικά, δείξει η κυβέρνηση ότι εννοεί αυτά που λέει περί αποκρατικοποιήσεων.
Σε συνάντηση που είχε πριν μερικές ημέρες πολυμελής ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Μιχαήλ Πετουκόφ (μαζί με τονΑλεξάντερ Φομίν, αμφότεροι στενοί συνεργάτες του Β.Πούτιν, ελέγχουν το σύνολο των παγκόσμιων συνεργασιών του ρωσικού στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος) και τον προέδρου της κρατικής εταιρείας εξαγωγών αμυντικού υλικού ROSOBORONEXPORT, Ανατόλι Ισάακινμε την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με επικεφαλής τον υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο, κοινοποίησαν το έμπρακτο ενδιαφέρον της Ρωσίας για τις δύο υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες. 
Ως ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται και η φράση του Μ.Πετουκόφ: "Ενδιαφερόμαστε και για ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι υπάρχει ανοικτό πεδίο συνεργασίας στο τομέα της άμυνας", εννοώντας ακόμα και την επένδυση για δημιουργία εργοστασίυο για την κατασκευή αεροσκαφών (συγκεκριμένα του εκπαιδευτικού/ελαφράς κρούσης YAK-130) ή αγοράς της ΕΑΒ! 
Επίσης τόνισαν ότι "Θέλουμε να επενδύσουμε στην Ελλάδα, θέλουμε να ενισχύσουμε τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των κρατών μας. Δεν είμαστε αντίπαλοι, είμαστε αδέλφια". 
Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο αυτών που είχαν συμφωνήσει σε πολιτικό επίπεδο οι Β.Πούτιν και Α.Σαμαράς κατά την επίσκεψη του δεύτερου στην Μόσχα πριν από εννέα μήνες, όπου παρών ήταν και και νυν υπουργός Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλος. Η συνολική επενδυτική πρόταση των Ρώσων υπολογίζεται σε 2 δισ. ευρώ, μαζί με τις project plan που προβλέπει διαδοχικές επενδύσεις σε βάθος δεκαετίας.
Η Rosoboronexport θέλει να δημιουργήσει ένα μεγάλο κατασκευαστικό κέντρο οχημάτων στην Βόρειο Ελλάδα για όλα τα Βαλκάνια και τις χώρες της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και η ΕΛΒΟ "κουμπώνει" απόλυτα με αυτό που θέλει. Μάλιστα σημείωσαν ότι "Όταν η Ρωσία αγοράζει ελικοπτεροφόρα από την Γαλλία και τροχοφόρα ΤΟΜΠ από την Ιταλία και οι δυτικοί (Φινλανδία, Ελλάδα) αγοράζουν αντιαεροπορικούς πυραύλους και εικόπτερα (ΗΠΑ) από την Ρωσία, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος απλά δεν υπάρχουν".
Σε ότι αφορά τα ΕΑΣ, αυτό που δεν είνει ευρώς γνωστό είναι ότι η εταιρεία θα πουληθεί με το σύνολο των ακινήτων της στο οποίο περιλαμβάνονται και αποθηκευτικοί χώροι σε τρία λιμάνια: Ελευσίνα, Λαύριο, Αίγιο κάτι που από μόνο του αρκεί για να χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο ελκυστικές περιπτώσεις στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για τους ξένους επενδυτές. Συν το γεγονός ότι έχει το ακίνητο στον Υμμητό που θεωρείται το δεύτερο σε εμπορική αξία ακίνητο στην Αττική μετά από αυτό του Ελληνικού!
Ενδιαφέρον για την ΕΛΒΟ έχουν επιδείξει η αμερικανική AM General και η γερμανική Rheinmetall, ενώ για τα ΕΑΣ η ίδια γερμανική εταιρεία και η αμερικανική ΑΤΚ, ενώ δεν αποκλείεται να κατατεθεί καικινεζική πρόταση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Άμεσος ο κίνδυνος για χρεοκοπία την επόμενη εβδομάδα – Δείτε τι γράφουν οι Financial Times


Οι Financial Times εξηγούν τον ”θανάσιμο” κίνδυνο που διατρέχει η χώρα μας εξαιτίας των διαφορών μεταξύ της τρόικας ”για το πώς θα μειωθεί το ιλιγγιώδες χρέος των Αθηνών”.
Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο…Υψηλού κινδύνου διπλωματία για την Ελλάδα
”Νέος κύκλος διπλωματικών διαβουλεύσεων υψηλού επιπέδου και ρίσκου, πάνω στο πρόγραμμα διάσωσης 174 δισ. ευρώ της Ελλάδας, ανοίγει για τους ηγέτες της ευρωζώνης. Οι διεθνείς πιστωτές δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους για το πώς θα μειωθεί το ιλιγγιώδες χρέος των Αθηνών, σπρώχνοντας την χώρα επικίνδυνα κοντά ακόμα και σε στάση πληρωμής του χρέους που λήγει την επόμενη εβδομάδα.
Οι αξιωματούχοι ήλπιζαν να ολοκληρώσουν το νέο πρόγραμμα, που παρατείνει την διάσωση της Ελλάδας για δύο χρόνια ως το 2016, στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες την Δευτέρα. Έτσι, θα απεγκλωβιζόταν η καθυστερημένη δόση των 31,3 δισ. ευρώ που χρειάζεται απεγνωσμένα η Αθήνα.
Ομως σύμφωνα με αξιωματούχους που μετέχουν στις συνομιλίες, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στους διεθνείς πιστωτές όσον αφορά το πόση ανακούφιση από το χρέος χρειάζεται η Ελλάδα και το ποιός θα επωμιστεί τις απώλειες από τις μειωμένες αποπληρωμές χρέους.
«Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι θα χρειαστούμε έναν νέο κύκλο μετά την Δευτέρα», δήλωσε κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Υπάρχουν μια σειρά ζητήματα που δεν έχουν ακόμη κλείσει».
Διπλωμάτες δηλώνουν ότι το ΔΝΤ και η Κομισιόν, δύο από τα τρία μέλη της τρόικα που χειρίζεται την διάσωση της Ελλάδας, συγκρούονται όσον αφορά το μέγεθος και τον ρυθμό της μείωσης του ελληνικού χρέους.
Το ΔΝΤ παραμένει πιο απαισιόδοξο για την δυνατότητα της Ελλάδας να επιστρέψει σε οικονομική ανάπτυξη, για τα ποσά που θα συγκεντρώσει από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και το πόσα κεφάλαια χρειάζεται για να ανακεφαλαιοποιηθεί το παραπαίον τραπεζικό σύστημα.
Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μια διαφορά 5-10 ποσοστιαίων μονάδων ανάμεσα στο πού πιστεύουν οι Βρυξέλλες και η Ουάσιγκτον ότι θα βρίσκεται το ελληνικό χρέος μεχρι το 2020, την χρονολογία-στόχο για επιστροφή του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα.
Περαιτέρω περιπλέκει τις συνομιλίες η επιμονή του ΔΝΤ πως τα επίπεδα του ελληνικού χρέους πρέπει να μειωθούν στο 120% του ΑΕΠ ως το 2020, ενώ η Κομισιόν προτείνει χαλάρωση του στόχου στο περίπου 125% ως το 2022.
Κορυφαίος διπλωμάτης δήλωσε ότι, αν οι συνομιλητές υποχρεωθούν να δεχτούν την θέση του ΔΝΤ, οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης ίσως χρειαστεί να υποστούν ζημιές στα υπάρχοντα δάνεια διάσωσης, κάτι που θα είναι ένα πολιτικά “εκρηκτικό” γεγονός το οποίο ήδη απορρίπτουν το Βερολίνο και άλλες βόρειες χώρες, φοβούμενες τις αντιδράσεις στα εθνικά τους κοινοβούλια.
Ένας άλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σταδιακά μετακινείται προς την θέση του ΔΝΤ, που σημαίνει ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης θα πρέπει να βρουν ακόμη μεγαλύτερα ποσά για την ανακούφιση από το χρέος απ’όσο αρχικά υπολόγιζαν, για να επανέλθει το πρόγραμμα σε τροχιά.
«Θα υπάρχει ανάγκη για μέτρα σημαντικής μείωσης του χρέους», σχολίασε ένας αξιωματούχος, «Ολοι έχουν τις κόκκινες γραμμές τους».
Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης ήλπιζαν ότι τα μέτρα ανακούφισης θα μπορούσαν να περιοριστούν σε μείωση των επιτοκίων στα δάνεια διάσωσης –από τις 150 στις 80 μονάδες βάσης πάνω από τα διατραπεζικά επιτόκια- μαζί με το να δώσουν στην Ελλάδα τα κέρδη που είχε λάβει η ΕΚΤ από τα 55 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα, τα οποία εκτιμώνται στα 12-15 δισ. ευρώ.
Ο διοικητής της ΕΚΤ Mario Draghi, δήλωσε ότι είχε συμφωνήσει να επιτρέψει να περάσουν τα κέρδη στην Ελλάδα, αλλά πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να λάβει άλλα πρόσθετα μέτρα για να βοηθήσει την Αθήνα να μειώσει το δανειακό της βάρος, αυξάνοντας έτσι τις πιέσεις προς τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση.
«Η ΕΚΤ έχει σχεδόν κλείσει σε αυτό το θέμα», είπε ο κ. Draghi”.
Πηγή: Euro2day

Μπορεί να είναι τόσο ξεφτιλισμένοι οι Ευρωπαίοι;


Αίσθηση προκαλεί το πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής έκδοσης τηςεφημερίδας ΒΗΜΑ. Με τίτλο "Μπορεί να είναι τόσο ξεφτιλισμένοι οι Ευρωπαίοι;" η παραδοσιακά χαμηλών τόνων εφημερίδα, εξαπολύει σκληρή επίθεση κατά των Ευρωπαίων εταίρων. Στο άρθρο του διευθυντή Αντώνη Καρακούση σημειώνεται χαρακτηριστικά: Τα"παγνίδια του Σόιμπλε την επόμενη της ψήφισης των μέτρων δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά από τον ελληνικό λαό".  Ακολουθεί το άρθρο:
Εν μέσω εντάσεων και πρωτοφανούς φθοράς το Ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το πακέτο των πρόσθετων μέτρων που απαιτούσαν δανειστές και εταίροι προκειμένου να συνεχίσουν την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας και να διατηρήσουν τη θέση της στην ευρωζώνη.
Η απαίτηση και η συνοδεύουσα αυτήν προσαρμογή - δημοσιονομική και μεταρρυθμιστική - σκληρή όσο καμία άλλη και μοναδική στον κόσμο, προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο φθορές στην κυβέρνηση και στα κόμματα που την στηρίζουν.
Συνολικά επίσης το ελληνικό πολιτικό σύστημα εδέχθη πίεση εξουθενωτική και απολύτως διαβρωτική.
Ωστόσο παρά τις φθορές οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση σήκωσαν το κόστος και ανέλαβαν την ευθύνη να προχωρήσουν. Και το έπραξαν με την προσδοκία μιας συνολικής λύσης του ελληνικού προβλήματος.
Αυτή ήταν άλλωστε και η υπόσχεση της κυρίας Μέρκελ και των ιθυνόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ειδικά η γερμανίδα καγκελάριος ήλθε επί τούτου στην Αθήνα προκειμένου να ενισχύσει τον κ. Σαμαρά προς την κατεύθυνση υπερψήφισης των μέτρων. Όλοι θυμούνται τις προτροπές των γερμανών και άλλων ευρωπαίων πολιτικών να προχωρήσουμε πρώτα ώστε να απολαύσουμε στη συνέχεια έμπρακτη συμπαράσταση και αμέριστη βοήθεια.
Και όντως το δέλεαρ δεν είναι αμελητέο. Βάσει της συμφωνίας του περασμένου Μαρτίου η «πειθαρχική» Ελλάδα έχει να λαμβάνει αρκετά. Και συγκεκριμένα τη μεγάλη δόση του Οκτωβρίου των 31,3 δισ. ευρώ, την ουδέποτε εισπραχθείσα δόση του Σεπτεμβρίου ύψους 5 δισ. ευρώ και εκείνη του προσεχούς Δεκεμβρίου ύψους 8,3δισ. ευρώ.
Δηλαδή συνολικά κοντά στα 45 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 25 για δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, 4 δισ. για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους στον ιδιωτικό τομέα και τα υπόλοιπα για την χρηματοδότηση υποχρεώσεων της χώρας.
Επιπλέον η συμφωνία προέβλεπε και ελευθέρωση εντόκων γραμματίων ύψους 6 δισ. ευρώ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας. Ακόμη, η ελληνική πλευρά εξασφάλισε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης των μέτρων την επιμήκυνση επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων κατά δύο έτη, από το 2014 στο 2016 και ρυθμίσεις που θα οδηγούσαν στη βιωσιμότητα του χρέους και θα απάλλασσαν την Ελλάδα από την ανασφάλεια της επιστροφής στη δραχμή.
Αυτό είναι το συμφωνημένο αντάλλαγμα των μέτρων που ελήφθησαν την Τετάρτη.
Από την επομένη ωστόσο της ψήφισης των μέτρων οι εμπλεκόμενοι στην διευθέτηση του ελληνικού προβλήματος άρχισαν τα κόλπα.
Ο Σόιμπλε μετέδωσε τις πρώτες αμφιβολίες για το χρόνο καταβολής της δόσης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επίσης φανέρωσε την πίεση στο ζήτημα του χρέους.
Ως γνωστόν το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποίησε τις εκθέσεις του Ταμείου για να επιτύχει το κούρεμα των ιδιωτών την περασμένη άνοιξη. Και τώρα το Ταμείο επιστρέφει τα ίσα. Επειδή δεν θέλει να συνεχίσει να πληρώνει άλλο την Ελλάδα αναδεικνύει το βάρος του χρέους ώστε να επιτύχει αυτό πια το κούρεμα του επίσημου χρέους που θα επιβαρύνει τα ευρωπαϊκά κράτη και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Η αντιπαράθεση των δύο μερών είναι εμφανής διά γυμνού οφθαλμού και ήδη χρησιμοποιείται ως βάση αμφισβήτησης της Ελλάδας. Πιθανώς δε να αποτελέσει και ευκαιρία υπαναχωρήσεων από την πλευρά τους.
Η ελληνική πολιτική ηγεσία πρέπει να είναι προετοιμασμένη γι' αυτό το ενδεχόμενο, για μια προσχηματική κωλυσιεργία από την μεριά των εταίρων και των δανειστών.
Όπως είναι φανερό κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Αν ο κ. Σαμαράς διαπιστώσει τέτοιες διαθέσεις πρέπει να αντιδράσει πάραυτα. Και να απαιτήσει ταχεία απόδοση των υπεσχημένων.
Η ελληνική πολιτική και η ελληνική κοινωνία δεν μάτωσαν για να δεχθούν τέτοιες εξευτελιστικές συμπεριφορές και στάσεις.
Αν επιχειρήσουν τέτοια προσβολή του αισθήματος του λαού δεν υπάρχει παρά ένας δρόμος, αυτός της οικειοθελούς αποχώρησης και αυτόματης ανατίναξης της ευρωζώνης. Οι ευρωπαίοι δεν μπορούν να παίζουν άλλο με τον ελληνικό λαό. Τελεία και παύλα...