Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ναι... είναι αυτές όπου τα ελληνικά ΜΜΕ μιλόυν και αφιερώνουν χρόνο με καμάρι

Νέα πρόκληση από τις Femen: Έκοψαν με αλυσοπρίονο μεγάλο σταυρό σε κεντρική πλατεία του Κιέβου (φωτο & βίντεο) 
Μέλη της νεοταξίτικης φεμινιστικής οργάνωσης Femen προχώρησαν σε μία πρωτοφανώς βλάσφημη πράξη, κόβοντας με αλυσοπρίονο έναν μεγάλο ξύλινο σταυρό που βρισκόταν σε κεντρική πλατεία της πόλης του Κιέβου, την περασμένη Παρασκευή.
Το νέο αυτό κτύπημα των Femen έγινε σαν υποστήριξη στις Ρωσίδες Pussy Riot, οι οποίες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για χουλιγκανισμό σε ρωσικό δικαστήριο.

Το… οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ο μεγάλος ξύλινος σταυρός που κατέρριψαν οι Femen, είχε ανεγερθεί από τους φιλοδυτικούς καθολικούς Ουκρανούς σαν μνημείο για την «πορτοκαλί επανάσταση» του 2004 και ήταν αφιερωμένος στους Ουκρανούς θύματα της καταπίεσης του Στάλιν! 
FEMEN2.jpg
FEMEN3.jpg
FEMEN4.jpg
FEMEN5.jpg
FEMEN6.jpg
 Δείτε το βίντεο Εδώ

agioritikovima.gr

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Η ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ “ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ”

Τρεις υπουργοί οικονομικών, βγαίνουν απο το φυτώριο. Άλλοι δυο, (Στουρναρας – Παπαντωνίου) στις κουιντες. Απο το ΙΕΚ Σημιτη εκπονήθηκε η εκποίηση της Ελλαδας και συνεχίζεται ευλαβικά. Με τα φυντάνια. Σύμπτωση;

O Λοβέρδος ως υπουργός θα στηρίξει τον προϋπολογισμό που είχε καταψηφίσει;



Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ανδρέας Λοβέρδος διέβη τον Ρουβίκωνα. Αυτός που είχε ψηφίσει όλα τα μνημονιακά μέτρα, που ήταν υπουργός Υγείας και Εργασίας και διέλυσε τα πάντα, αποφάσισε ότι δεν πρέπει να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2014. Μαζί του και ο «λοχαγός» του βουλευτής Αηδόνης οι οποίοι καταψήφισαν τον προϋπολογισμό. Έκτοτε, μέσω του κόμματος που υποτίθεται ότι ίδρυσαν προσέγγισαν διαδοχικά τη ΔΗΜΑΡ και την Ελιά για να συνεργαστούν. Δεν τους βγήκε αυτό το γυρολόϊ και έμειναν ανεξάρτητοι, μέχρι προχθές. Όταν προτακούστηκε το όνομα του κ. Λοβέρδου για υπουργοποίηση. Ξαφνικά η Ελιά έγινε για τον Λοβέρδο κάτι σαν τη Γη της Επαγγελίας. Και τώρα, ως υπουργός Παιδείας καλείται να στηρίξει με κάθε τρόπο τον προϋπολογισμό που δεν ψήφισε.
Αν αυτό δεν είναι η επιτομή της κωλοτούμπας τότε τι είναι;
Θέλετε να δείτε τι έλεγε πριν έξι μήνες ο νέος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος;
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, όπως η καθημερινή συμπεριφορά των κυβερνώντων, έτσι και ο τρέχων προϋπολογισμός, έτσι και ο προϋπολογισμός που καλούμαστε να ψηφίσουμε σχετίζεται αποκλειστικά με τους εθνικούς λογαριασμούς και αδιαφορεί για την ιδιωτική οικονομία, για την οικονομία των ανθρώπων, των επιχειρηματιών και των εργαζομένων, που είναι όμως η πηγή των δημοσίων οικονομικών.
Όπου τα στοιχεία του προϋπολογισμού που καλούμαστε να ψηφίσουμε στηρίζονται στην ιδιωτική οικονομία, σχεδόν πάντα, κύριε Υπουργέ, θεμελιώνονται σε ένα μεγαλοπρεπές «θα», που είναι όμως «θα» ψεύδους, αδεξιότητας, δημαγωγίας και αοριστίας. Η κορωνίδα των «θα» βρίσκεται στη σελίδα 38 του προϋπολογισμού, όπου διαβάζουμε για το στόχο ενός δίκαιου και απλού φορολογικού συστήματος που το υποσχεθήκατε, όπως το υποσχεθήκαμε και εμείς, όπως και άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν, όπως και τώρα το υπόσχεται με τις αοριστίες του λόγου του ο κ. Παπαδημούλης. Μα εσείς που κυβερνάτε δεν το κάνατε.
Το μόνο που κάνατε μετά από έξι μήνες αποτυχίας –βγαίνατε στα κανάλια μετά την 25η Απριλίου και λέγατε «ανακουφίζουμε τον κόσμο», επειδή δεν μαζέψατε τα χρήματα που υπολογίζατε, γιατί έτσι ήταν βέβαιο και σας το λέγαμε- είναι αναγγελίες για καλύτερες ρυθμίσεις. Διαβάζουμε δε –μας ενημερώνετε διά του Τύπου- ότι το 8,5% του επιτοκίου θα γίνει 8,2%. Τοκογλυφία είναι και το ένα, τοκογλυφία είναι και το άλλο. Τα ασφαλιστικά ταμεία στερεύουν από χρήματα και φταίτε εσείς.
Κι όμως επικαλούμαστε όλοι –ο κόσμος ακούει και μας γυρίζει την πλάτη- τον πρωτογενή τομέα ως πηγή απορρόφησης της ανεργίας. Δεν θα είναι. Φταίτε εσείς. Φταίτε από πάνω μέχρι κάτω.
Συνεννοηθήκαμε με Υπουργούς, αποπειραθήκαμε να συνεννοηθούμε, χτυπήσαμε τηλέφωνα, κάναμε συναντήσεις με αρκετούς και καταλήγουμε ότι πεδίο συνεννόησης μαζί σας δεν υπάρχει. Δεν έχει νόημα πια η προσπάθεια. Έχουμε περάσει απέναντι. Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό κι αυτή μας η πράξη είναι μία πράξη πολιτικής ευθύνης.
Δείτε τι έλεγε στη Βουλή ο κ. Λοβέρδος

Το μπλοκάρισμα του South Stream ρίχνει την βουλγαρική κυβέρνηση συνασπισμού! - "Επανάσταση" των φιλορώσων

 
Η απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης να «παγώσει» τις διαδικασίες κατασκευής του αγωγού, υπακούοντας στις εντολές ΗΠΑ κι ΕΕ φαίνεται πώς οδηγεί στην ανατροπή της, καθώς δύο κόμματα που είναι βασικοί εταίροι στην κυβέρνηση, το «Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες» και οι «Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας» άσκησαν σφοδρή κριτική στο συγκυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα για την απόφασή του να βάλει τα συμφέροντα ΗΠΑ και ΕΕ επάνω από τα εθνικά βουλγαρικά συμφέροντα μπλοκάροντας τον South Stream.
Το σοσιαλιστικό κόμμα που αποτελεί τον μεγαλύτερο εταίρο στην κυβέρνηση, δήλωσε ότι παραιτείται και πάει σε εκλογές προκειμένου να αποφασίσει ο βουλγαρικός λαός ποιος δρόμο θέλει να ακολουθήσει η χώρα: Αυτό των ΗΠΑ και ΕΕ στην οποία ανήκει η Βουλγαρία, αλλά χωρίς να έχει καταφέρει να γλιτώσει την εξαθλίωση και την εθνική παρακμή ή να προσεγγίσει την Ρωσία και να συσφίγξει τις σχέσεις μαζί της υλοποιώντας το μοναδικό έργο που μπορεί να αλλάξει την φυσιογνωμία της βουλγαρικής οικονομίας, τον South Stream;
Οι κάλπες αναμένεται να στηθούν τον ερχόμενο Ιούλιο και σίγουρα θα πρόκειται για σύγκρουση δύο κόσμων, χωρίς να αποκλείεται να έχουμε και καταστάσεις ανάλογες με αυτές της Ουκρανίας, αν ΗΠΑ και ΕΕ διακρίνουν ότι το αποτέλεσμα "δεν τους βγαίνει"...
Στις Ευρωεκλογές οι Σοσιαλιστές ηττήθηκαν και όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα έχει την ίδια τύχη με αυτή του φιλοδυτικού Μπόικο Μπορίσοφ, η οποία είχε καταρρεύσει υπό το βάρος των αντιδράσεων στις αρχές του 2013.
Ούτε το κόμμα του Μ.Μπορίσοφ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές και όλα δείχνουν ότι η ουκρανική κρίση φτάνει πλέον στα ελληνικά σύνορα.
Τις ένιπλες δυνάμεις, πάντως, τις ελέγχουν ακόμα οι φιλορωσικές δυνάμεις σε ότι αφορά ανώτερα και κατώτερα στελέχη, ενώ η ηγεσία του στρατεύματος είναι φιλοδυτική.
Αλλωστε ο πρόεδρος της Ρωσίας, λίγο πριν την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης στην Ουκρανία το είχε πει εμμέσως πλην σαφώς: "Στέλνετε τον υπουργό Εξωτερικών σας (σ.σ.: την Κάθριν Αστον) σστο Κίεβο που δεν έχετε δικαίωμα. Πώς θα σας φαινόταν να στείλουμε κι εμείς τον Σ.Λαβρόφ στην Αθήνα ή στην Λευκωσία να δίνει συμβουλές στους διαδηλωτές"
Οι Δυτικοί δεν σεβάστηκαν την συμφωνία του 1990, ούτε την συμφωνία της Γιάλτας. Ειδικά για την Βουλγαρία είχε πέσει στην ανατολική σφαίρα επιρροής...
Οι εξελίξεις θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Το νέο κυβερνητικό σχήμα. Αυτα που ακουτε στο βαθος ειναι τα γελια της Χρυσης Αυγης και το παρτυ που αρχισε το αθλιο Συριζαριο...




Γκικας Χαρδουβαλης = Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του αληστου μνημης Πρωθυπουργού Σημίτη (τετραετία 2000–2004) , η γυναικα του Βοσκοπουλου η Γκερεκου που εδωσε προ δεκαημερου την Νομαρχια Ιονιων νησων στο αθλιο Συριζαριο αφου ψηφισε μονοκουκι στο Β γυρο υπερ τους αφηνοντας εξω τον σιγουρο μεχρι τοτε ΝΔατη.. , η ξυνη Βουλτεψη καθολικα αντιπαθητικη στο συνολο των ΝεοΔημοκρατων (αριστερογεννημενη..) επιβραυευεται γιατι την τελευταια στιγμη αποφασισε να πολιτευθει με την ΝΔ (γιατι ετσι θεωρησε οτι ηταν σιγουρη η εκλογη της..) αφηνοντας πισω την καρδια της σε ενα πολυ αριστεροτερο κομμα... (αν χρειασθει βγαζουμε και ονοματα..) και Κικιλιας στο Δημοσιας ταξεως να ειναι το ανεκδοτο της ημερας.
κ. Σαμαρά μιας και αποδειχτηκατε ΠΑΣΟΚοτερος του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν βάζετε για Πρωθυπουργο το Βενιζελο. Ετσι και αλλιως αυτος έιναι με το βαθυ ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον να έχουμε ορίτζιναλ ΠΑΣΟΚ πρωθυπουργό και όχι γιαλαντζί πρωθυπουργό γενικως.
Αυτα που ακουτε στο βαθος ειναι τα γελια της Χρυσης Αυγης και το παρτυ που αρχισε το αθλιο Συριζαριο...
Καληνυχτα μας.
ΥΓ. κ. Κ.Καραμανλή νομίζω πως ήρθε η ώρα σας...

Το νέο κυβερνητικό σχήμα:

Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Υπουργείο Εξωτερικών Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης)
Υφυπουργός: Δημήτρης Κούρκουλας
Υφυπουργός: Άκης Γεροντόπουλος

Υπουργείο Οικονομικών Υπουργός: Γκίκας Χαρδούβελης
Αναπληρωτής υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός: Γιώργος Μαυραγάνης
Υπουργείο Άμυνας Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρώτρια υπουργός: Φώφη Γεννηματά, Υφυπουργός Γ.Λαμπρόπουλος
Υπουργείο Εσωτερικών Υπουργός: Αργ.Ντινόπουλος
Υφυπουργός: Λεονταρίδης
Υφυπουργός: Γ.Ντόλιος

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής ΔιακυβέρνησηςΥπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
Υπουργός: Νίκος Δένδιας
Υφυπουργός: Οδ.Κωνσταντινόπουλος
Υφυπουργός: Γεράσιμος Γιακουμάτος
Υφυπουργός: Νότης Μηταράκης

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Αλ.Δερμετζόπουλος
Υφυπουργός: Κ.Κουκοδήμος

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργός: Κ.Τασούλας
Υφυπουργός: Αντζελα Γκερέκου
Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Αδριανός

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Γιάννης Μανιάτης
Αναπληρωτής υπουργός: Ν.Ταγαράς
Υφυπουργός: Ασημάκης Παπαγεωργίου

Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Υπουργός: Γ.Βρούτσης
Υφυπουργός: Βασίλης Κεγκέρογλου

Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Μάκης Βορίδης
Υφυπουργός: Κ.Παπακώστα
Αναπληρωτής υπουργός: Λ.Γρηγοράκος

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Γ.Καρασμάνης
Αναπληρωτής υπουργός: Π.Κουκουλόπουλος

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Χαράλαμπος Αθανασίου

Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Βασίλης Κικίλιας

Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργείο Ναυτιλίας
Υπουργός: Μιλτιάδης Βαρβτσιώτης

Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης
Υπουργός: Γ.Ορφανός

Υπουργός Επικρατείας
Δημήτρης Σταμάτης

Κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Βούλτεψη

Ανθελληνικό πρωτοσέλιδο από ΤΑ ΝΕΑ…

ανθελληνικό-πρωτοσέλιδο-από-τα-ΝΕΑΕμετικό, ανθελληνικό σκίτσο με τους Έλληνες να απεικονίζονται ως πίθηκοι που κρατούν την ελληνική σημαία (με το σταυρό στο κοντάρι) στο πρωτοσέλιδο των Νέων της 5/6/2014…
Βέβαια, το άρθρο μιλά για τη Χρυσή Αυγή, αλλά η εικόνα δείχνει άλλα. 
Δείχνει ότι αν είσαι Έλληνας και σηκώνεις τη σημαία με το θρησκευτικό σου σύμβολο είσαι πίθηκος. 
Δεν υπάρχουν νόμοι περί προσβολής του εθνικού συμβόλου; 
Νόμοι περί ρατσισμού εναντίον των Ελλήνων; 
Αθανάσιος Επίσκοπος. Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 

hellasforce.com

Το εσπευσμένο κλείσιμο της Βουλής οδηγεί οριστικά στο αρχείο σοβαρές υποθέσεις της περιόδου Παπανδρέου (μεταξύ αυτών, η προσφυγή στο ΔΝΤ και η ΕΛ.ΣΤΑΤ.)



Στα ντουλάπια της Βουλής θα μείνουν κλειδωμένες για πάντα 70 δικογραφίες που αφορούν ως επί τον πλείστον την περίοδο Παπανδρέου (από τις εκλογές του 2009) και στρέφονται κατά 30 υπουργών και υφυπουργών μετά το κλείσιμο (και μάλιστα το εσπευσμένο) της Ολομέλειας με απόφαση της κυβέρνησης, που οδηγεί όλες αυτές τις υποθέσεις σε οριστική παραγραφή.
Στα πρόσωπα με τις περισσότερες δικογραφίες σε βάρος τους περιλαμβάνεται ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός με δώδεκα (12) τον αριθμό, ενώ υπάρχουν 23 δικογραφίες -αριθμός ρεκόρ- που στρέφονται κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος βρίσκεται πρώτος στη λίστα. Ακολουθούν οι Ε. Βενιζέλος και Α. Λοβέρδος με δέκα (10), Α. Διαμαντοπούλου με επτά (7), Χρ. Παπουτσής και Ν. Σηφουνάκης με πέντε (5).
Η παραγραφή αφορά όλη την κοινοβουλευτική περίοδο από τις εκλογές του 2009 έως τη διάλυση της Βουλής το 2012, δηλαδή περιλαμβάνει και την κυβέρνηση Παπαδήμου.


Με απλά λόγια η Βουλή δεν θα διερευνήσει ποτέ αν υπήρχαν πολιτικές ή ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τα δύο Μνημόνια ή για το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» του Γ. Παπανδρέου.
Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση του Γ. Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» αλλά και για τα αδικήματα που αφορούν υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος.
Σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, «η Βουλή μπορεί να ασκήσει δίωξη μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου, που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος». Δεν υπολογίζεται η σύντομη διάρκεια της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές του Μαΐου 2012.


Οι πιο σημαντικές -κατά χρονολογική σειρά- είναι:
*Κατά υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Μήνυση Βγενόπουλου (προέδρου Olympic Air, 19/5/2010).
*Κατά τ. προέδρου κυβέρνησης και πρώην υπουργών Οικονομικών και Υγείας - Κοινωνικής Αλληλεγγύης. *Μηνύσεις Γ. Καρατζαφέρη (αλλοίωση στατιστικών στοιχείων Eurostat) Ι. Σιάτρα κ.ά. για ενδεχόμενη συμμετοχή σε καταγγελλόμενες αξιόποινες πράξεις σε θέματα αρμοδιότητας των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (27/7/10).
*Κατά πρώην υφ. Υποδομών και πρώην αν. υπουργού Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκη. Εγκληση της Marfin για τις πράξεις της συκοφαντικής δυσφήμησης ανωνύμου εταιρίας εξακολουθητικά διά του τύπου και μη (23/11/2010).
*Κατά αντιπροέδρου κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου για συκοφαντική δυσφήμηση (4/11/2010).
*Κατά πρ. υπουργού Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη (21/3/2010).
*Κατά Χρ. Παπουτσή, Σπ. Βούγια και Εμμ. Οθωνα. Δικογραφία που σχηματίστηκε έπειτα από υπομνήματα του Χρ. Μαρκογιαννάκη σχετικά με την εκκρεμούσα ποινική υπόθεση διαγωνισμού προμήθειας ελικοπτέρων στο Πυροσβεστικό Σώμα (20/5/2011).
*Κατά διατελεσάντων έως 2/8/2010 υπουργών Οικονομικών και Απασχόλησης. Μηνυτήρια αναφορά για εσχάτη προδοσία (30/5/2011).
*Κατά Γ. Παπακωνσταντίνου. Εγκληση του Θ. Αναστασιάδη για προνομιακή μεταχείριση του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της EXPRESS SERVICE Ι. Ραπτόπουλου (30/5/2011).
*Κατά Χρ. Παπουτσή και Α. Λοβέρδου. Εγκληση 160 πολιτών για τα επεισόδια που προκλήθηκαν στη γενική απεργία ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ ενάντια στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου (21/9/2011).
*Κατά μελών κυβέρνησης σχετικά με το Μνημόνιο (4/10/2011).
*Κατά Α. Διαμαντοπούλου για παράβαση καθήκοντος σχετικά με την προκήρυξη θέσεων ΔΕΠ (8/11/2011).
*Κατά μελών κυβέρνησης το 2010. Αναφορά του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για την ΕΛ.ΣΤΑΤ. *Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής 22/2/2012. Η μόνη που διερευνήθηκε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
*Κατά Γ. Παπακωνσταντίνου, Ν. Σηφουνάκη, Χ. Καστανίδη, Ε. Βενιζέλου, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, Κ. Σκανδαλίδη, Π. Γερουλάνου και Ι. Ραγκούση. Μηνυτήρια αναφορά για την έγκριση Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις Υδατοκαλλιέργειες. (21/12/2011).
*Κατά πρώην υπ. Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Σχετικά με την παραβατική συμπεριφορά της εταιρίας Hochtief για παρακράτηση ΦΠΑ προς το Δημόσιο (24/2/2012).
*Κατά πρ. υφ. Προστασίας του Πολίτη Εμμ. Οθωνα και Σπ. Βούγια έπειτα από μήνυση απόστρατου σχετικά με την υπογραφή μίσθωσης ελικοπτέρων (Erickson Crane Inc., 7/3/2012).
*Κατά Γ. Παπανδρέου. Μήνυση Κ. Πλεύρη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος με πρόκληση οικονομικής ζημιάς σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου (25/09/2012).
*Κατά των Λ. Παπαδήμου, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά, Ε. Βενιζέλου, Γ. Παπανδρέου κ.ά. σχετικά με το Μνημόνιο 2 (10/10/2012).
*Κατά Γ. Παπανδρέου, Γ. Παπακωνσταντίνου και του υπ. συμβουλίου έπειτα από μήνυση για τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας και της εξαπάτησης των εκλογέων (10/10/2012).
*Κατά του Ευ. Βενιζέλου και του Γ. Παπακωνσταντίνου κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς της Χρυσής Αυγής για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψης εγκληματίας σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» (1/11/2012).
*Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της κυβέρνησης κατά τον χρόνο ένταξης στο Μνημόνιο 1. Αναφορά του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος που σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως με αφορμή δηλώσεις στον Τύπο του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Π. Ρουμελιώτη.
*Κατά του πρώην υπ. Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου έπειτα από μήνυση εταιρίας ανακύκλωσης (20/12/2012).
*Κατά Ευ. Βενιζέλου. Μηνυτήρια αναφορά για τα αδικήματα παραβίασης μυστικών Πολιτείας, της κατασκοπίας, της υπόθαλψης εγκληματία και της παρασιώπησης εγκλημάτων για την κατοχή της «λίστας Λαγκάρντ» αλλά και άλλων απόρρητων μυστικών. (8/3/2013).
*Κατά Γ. Παπανδρέου και πρ. υπ. Εθν. Αμύνης Π. Μπεγλίτη. Μήνυση για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων σχετικά με δημοσιεύματα που διέρρευσαν στον Τύπο για επαπειλούμενο πραξικόπημα των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία οδήγησαν στην αποστρατεία της ηγεσίας των Ε.Δ. (8/3/2013).
*Κατά Ευ. Βενιζέλου για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας και της εσχάτης προδοσίας για την κατοχή της «λίστας Λαγκάρντ» (8/3/2013).
*Κατά Γ. Παπανδρέπου. Μήνυση πολίτη για το αδίκημα της απάτης με αφορμή το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» (22/4/2013).
*Κατά πρ. υφ. Οικονομικων Δ. Κουσελά. Δικογραφία (9/5/2013) που σχηματίστηκε αυτεπάγγελτα έπειτα από μήνυση εφοριακού για μεθόδευση, προκειμένου να ευνοηθεί εταιρία πετρελαιοειδών.
*Μηνυτήρια αναφορά (20/8/2013) κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου του ΝΠΔΔ Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας για παράβαση καθήκοντος.
*Κατά του Ευ. Βενιζέλου και του Φ. Σαχινίδη (10/10/2013) έπειτα από μήνυση σωματείου για τη διαχείριση των διαθεσίμων του Ελληνικού Δημοσίου.
*Μηνυτήρια αναφορά πολίτη (10/10/2013) κατά του Γ. Παπανδρέου για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων και της διασποράς ψευδών ειδήσεων σε βάρος του εκλογικού σώματος το 2009.

Λευτέρης Γαλανός

Λένε «ψωμί» και καταλαβαίνουν «χώμα»

Και στις πρόσφατες εκλογές οι «αποκαλύψεις» υπήρξαν άκρως κοινότοπες αλλά ρεαλιστικότατα απελπιστικές:

Οι δημότες δύο πολύ μεγάλων πόλεων, χωρίς προσχήματα και χωρίς την παραμικρή αίσθηση ντροπής για τον αυτεξευτελισμό τους, ψήφισαν σαν Δήμαρχο την τοπική ποδοσφαιρική τους ομάδα. Τους άφηνε παγερά αδιάφορους ποιος θα διαχειριστεί τις ανάγκες της πόλης τους, τις ανάγκες της ζωής τους. Μάλλον για την πλειονότητα των Ελληνωνύμων σήμερα, το ποδοσφαιρικό αφιόνι είναι η μόνη πραγματική αξία ζωής, η μόνη ενασχόληση που δίνει κάποιο περιεχόμενο στην καθημερινότητα. Η εκούσια εξηλιθίωση στη θέση του απόλυτου κενού.

Ακόμα και τα νήπια γνωρίζουν ότι το ποδοσφαιρικό παραισθησιογόνο το διακινούν πανίσχυρες μαφίες του υποκόσμου «διαπλεκόμενες» με τα κόμματα. Στις εκλογές που μόλις ζήσαμε, ήταν η πρώτη φορά (γι’ αυτό και κρατήστε σημαδιακή τη χρονολογία: 2014) που σε δύο τουλάχιστον μεγάλες πόλεις οι πολίτες δεν χρειάστηκαν την ιδεολογική λεοντή: κομματικούς φενακισμούς («Ελιά» – όχι ΠΑΣΟΚ, «Ποτάμι» – όχι Ν.Δ.) ή αρλουμπολογία «παραταξιακού» σχολαστικισμού (κεντροαριστερά, κεντροδεξιά, κεντροαριστερότερη αριστερά κ.λπ.). Ψήφισαν απευθείας τις μαφίες δίχως «πολιτικά» επιχρίσματα.

Κυνισμός ή ανεπίγνωστη ριζική εξηλιθίωση; Το πρόβλημα, βέβαια, δεν είναι να καταμετρήσουμε τους δείχτες ευφυΐας των Ελληνωνύμων σήμερα, αλλά να ψάξουμε αν υπάρχουν πια ίχνη προϋποθέσεων να λειτουργεί κανείς ως πολίτης: ίχνη «αίσθησης δημοσίου συμφέροντος». Αυτή η αίσθηση διαφοροποιεί τον πολιτισμένο από τον πρωτόγονο άνθρωπο, σε οποιοδήποτε γεωγραφικό μήκος και πλάτος, αιώνα ή εποχή.
Η «αίσθηση δημοσίου συμφέροντος» ξεκινάει από τα απλούστερα δεδομένα της πρακτικής του βίου. Για παράδειγμα: Σε όσα νοσοκομεία χτίστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα, οι θάλαμοι ή τα δωμάτια νοσηλείας διαθέτουν μια συσκευή τηλεόρασης για νοσηλευόμενους. Δεν υπάρχουν όμως τηλεχειριστήρια – έχουν κλαπεί! Οι Ελληνώνυμοι κλέβουμε από τα νοσοκομεία τα τηλεχειριστήρια, κλέβουμε τα σκεπάσματα («κουλούρες») από τις λεκάνες της τουαλέτας, κλέβουμε τις κουρτίνες που υπήρχαν αρχικά στα παράθυρα. Δεν πρόκειται απλώς για μικροπαρανομίες, περιπτώσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς, ηθικής παρεκτροπής. Πρόκειται για απώλεια της αίσθησης του «δημόσιου αγαθού»: έχει χαθεί η δυνατότητα να ξεχωρίσουμε και αναγνωρίσουμε ότι, εκτός από τα όσα ο καθένας μας ατομικά κατέχει και νέμεται, υπάρχουν και δεδομένα της πρακτικής του βίου που πρέπει να βρίσκονται στη διάθεση και εξυπηρέτηση όλων (του «κοινού συμφέροντος»), αλλιώς η ζωή δεν λειτουργεί.

Ο άνθρωπος που κλέβει το σκέπασμα λεκάνης από την τουαλέτα νοσοκομείου, είναι ο ίδιος που θεωρεί αυτονόητο να κάνει «κατάληψη» δημόσιου χώρου, σχολείου, πανεπιστημιακού εργαστηρίου, εθνικής οδού, να μπλοκάρει τον ηλεκτροφωτισμό της χώρας, δηλαδή να καταλύει το «κοινό συμφέρον», προκειμένου να εκβιάσει την ικανοποίηση ατομοκεντρικών, συντεχνιακών του απαιτήσεων. Ο άνθρωπος που ιδιοποιείται το σκέπασμα λεκάνης από την τουαλέτα νοσοκομείου, έχει ακριβώς την ίδια έλλειψη της «αίσθησης δημοσίου συμφέροντος» με τον πρωθυπουργό που μοιράζει υπουργεία (την κορυφαία ευθύνη διαχείρισης των «δημόσιων αγαθών») σε φιλαράκια του ή σε εσωκομματικούς υποστηρικτές του. Εχει τον ίδιο αντικοινωνικό πρωτογονισμό με τον φοροφυγάδα, τον ιδιοκτήτη αυθαίρετου κτίσματος ή καταπατημένης δημόσιας γης, τον επίορκο αστυνόμο που πουλάει «προστασία».

Η παγερή αδιαφορία και βαθιά περιφρόνηση για το «δημόσιο συμφέρον» είναι η κυρίαρχη (και κυρίως αυτονόητη) πραγματικότητα στην κρατική οργάνωση του βίου μας των Ελληνωνύμων σήμερα. Νόμοι, θεσμοί, πολιτικά σχήματα, ο δημόσιος λόγος, καμώνονται ότι αγνοούν τη γενικευμένη κλοπή των κοινών αγαθών, της κοινωνικής περιουσίας, ενώ σε αυτή τη λωποδυσία σκοπεύουν. Αν σκόπευαν στην άρνηση της νομιμοποιημένης λωποδυσίας, στην τίμια επιδίωξη του «δημοσίου συμφέροντος», θα αναζητούσαν να εντοπίσουν, αναλύσουν και εφαρμόσουν πολιτικές, ριζικά διαφορετικές (κυριολεκτικά στους αντίποδες) από τις σημερινές.

Δηλαδή, θα έπαυαν να ανοηταίνουν με μικρονοϊκά παιδιαρίσματα, ιδεολογικές κωλοτούμπες σε συνεχώς καινούργια εφευρήματα όλο και αμιγέστερων σχημάτων «κεντροαριστεράς», ζητώντας την πιο αριστερή κεντροαριστερά. Θα αναζητούσαν: ποιος ρεαλιστικός πολιτικός σχεδιασμός, ποιες πολιτικές πρακτικές, θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον Ελληνώνυμο από τον σημερινό πρωτογονισμό του κτηνώδους ατομοκεντρισμού στην αίσθηση και πάλι της αναγνώρισης και του σεβασμού «δημόσιων αγαθών». Οχι με ποια ηθική, με ποια ιδεολογία, ποια κηρύγματα, αλλά με ποια πολιτική πράξη θα πάψουν οι Ελληνώνυμοι να κλέβουν το νοσοκομείο που τους νοσηλεύει, να καταστρέφουν το σχολειό που τους μαθαίνει γράμματα, το τρένο ή το λεωφορείο που τους μεταφέρει.

Τους όρους για την ολοκληρωτική και στυγνή επιβολή του πρωτογονισμού στην Ελλάδα τους οργάνωσε πολιτικά και τους θεσμοποίησε η δήθεν «Αριστερά». Οι «δημοκρατικές δυνάμεις» αυτοσυνειδητοποιήθηκαν αποκλειστικά ως μανιακές καταναλωτικές ορδές – το κάθε άτομο της ορδής «δικαιούται διά να» λαφυραγωγεί αχαλίνωτα ό,τι άλλοτε γινόταν αυτονόητα σεβαστό ως πεδίο «δημόσιου αγαθού». Ακόμα ώς σήμερα η «Αριστερά» επαγγέλλεται πολιτικές παροχών και αύξησης των δυνατοτήτων καταναλωτικής ευχέρειας («θα επαναδιαπραγματευθούμε», «θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό») – μιλάει γλώσσα μόνο ποσοτικών μεγεθών. Αδυνατεί να μιλήσει για ποιότητες η Αριστερά, δηλαδή να μιλήσει για πολιτική. Απλώς ευφραδέστερος ο κ. Τσίπρας εξευτελίζει ευχερέστερα τη μειρακιώδη δυσφράδεια του κ. Σαμαρά, όταν παρακάμπτει (εξίσου ανυποψίαστος) την πολιτική προκειμένου να μιλήσει για το μέλλον της χώρας.

Θέλουν να λέγονται «αριστεροί», ενώ μένουν πεισματικά άσχετοι με κάθε έννοια προτεραιότητας των κοινωνιοκεντρικών κριτηρίων, άσχετοι με κάθε αντίσταση στον ατομοκεντρικό, καταναλωτικό πρωτογονισμό. Γι’ αυτό και τα κόμματα της «Αριστεράς» στην Ελλάδα είναι μόνο κόμματα διαμαρτυρίας ή ψυχαναγκαστικού παλαιοημερολογιτισμού. Μιλάνε για «κοινωνικούς αγώνες» και εννοούν συντεχνιακούς εκβιασμούς, μιλάνε για «κοινωνικό κράτος» και εννοούν ασύδοτη τη λωποδυσία σε κάθε πτυχή κρατικής λειτουργίας.

Ακριβώς το ανάλογο συμβαίνει και με τη «Δεξιά»: Μιλάνε για «πατρίδα» και αναφέρονται σε κάτι που δεν ενδιαφέρει κανέναν. Ακόμα και στους γελοιώδεις λαϊκισμούς του Καρατζαφέρη δεν είχαν τίποτα σοβαρό να αντιτάξουν, ακόμα και το χρυσαυγίτικο κοινωνικό περιθώριο το καταδιώκουν σήμερα με τον χωροφύλακα.
χρήστος γιανναράς
kathimerini.gr