Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Τελεσίγραφο του 4ου Ράϊχ στον Αντώνη Σαμαρά


ΕΓΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ …ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ …ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ;
Κριτική στον Αντ. Σαμαρά, από τον Ελ. Μπροκ
Ο Έλμαρ Μπροκ γερμανός ευρωβουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) άσκησε σήμερα κριτική στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για τη στάση που κρατά απέναντι στο ενδεχόμενο σχηματισμού μεταβατικής κυβέρνησης.
Ο Μπροκ, που είναι συντονιστής για θέματα εξωτερικής πολιτικής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει και η Νέα Δημοκρατία, χαρακτήρισε τη στάση του Σαμαρά απέναντι στην Ελλάδα “ανεύθυνη”, ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι τη Δευτέρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτευσης πρέπει να δηλώσει την υποστήριξή του σε μία μεταβατική κυβέρνηση.
“Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αναλάβει πλήρη ευθύνη”, υπογράμμισε ο γερμανός ευρωβουλευτής.
Εξάλλου ο Μπροκ ζήτησε από τον Σαμαρά να υποστηρίξει το νέο πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε, λέγοντας ότι “δεν υπάρχει τίποτε προς επαναδιαπραγμάτευση”.
Παράλληλα, νέο τελεσίγραφο έστειλε η Μέρκελ στα δύο μεγάλα κόμματα να αποδεχθούν τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου. Μπαρόζο: Ή κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή χάος λέει το Βερολίνο και τεντώνει το σχοινί προειδοποιώντας πως είναι έτοιμο να ενεργοποιήσει -εφόσον χρειαστεί- το “Plan B”, δηλαδή τη διαδικασία εξόδου της χώρας μας από το ευρώ.
Ας πιεστεί επιτέλους από όλα τα κόμματα το Υπουργείο Εξωτερικών να εκδώσει Ανακοίνωση – με την οποία :
Θα καταδικάζεται κάθε προσπάθεια διεθνών παραγόντων να παρεμβαίνουν , να νουθετούν και να απειλούν στις “εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας” . Ας τονισθεί πως αποκλειστικά αρμόδιος για την επίλυση των προβλημάτων του είναι ο Ελληνικός λαός και πως τέτοιου είδους παρεμβάσεις , ακόμα και όταν γίνονται με τις ¨καλλίτερες προθέσεις¨ , αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες και παρεξηγήσεις , θέτουν σε κίνδυνο τις καλές σχέσεις μεταξύ των κρατών και δηλητηριάζουν την φιλία των λαών και παραβιάζουν , όταν γίνονται με συστηματικό και επαναλαμβανόμενο φορτικό τρόπο από τα διεθνή Μ.Μ.Ε . , τις διακηρύξεις του Ο.Η.Ε. , των Συνθηκών του Ελσίνσκι και του ΟΑΣΕ σχετικά με την μη – ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών και την μη άσκηση εκβιαστικής πίεσης μεταξύ δυνατότερων και αδυνατότερων χωρών από άποψη οικονομικής , στρατιωτικής και πληθυσμιακής δύναμης…”
Η ίδια δήλωση θα μπορούσε να εκδοθεί και σαν ¨Ψήφισμα της Βουλής των Ελλήνων ¨ προς τους Λαούς και της Κυβερνήσεις του Κόσμου¨
Διαφωνείτε ; Τότε τα κόμματα της ¨Μείζονος και Ελάσσονος Αντιπολίτευσης ¨ ας κάνουν κάτι παρεμφερές.
ΝΤΑΝΤΟΝ

20 ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΛΟΙ.


Αυτά τα 20 λεπτά περίπου της Λιάνας Κανέλλης με συνομιλητή της, τον πολίτικο και ιστορικό αναλυτή του Πανεπιστήμιου του Μονάχου Ηλία Ηλιόπουλου ΠΡΕΠΕΙ και ΟΦΕΙΛΟΥΝ όλοι να τα ακούσουν, για να καταλάβετε που πάει το πράγμα από ποιους και για ποιο λόγο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ  ΜΕΡΟΣ 3ο ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Πηγη

Στις Κάννες για τον Χρυσό Φοίνικα ..η Ελλαδα ειναι υποψηφια με συμμετοχή στις κάτωθι ταινίες...



Η Τροικα θα στον σφυρίξει τρεις φορες
Ανεμοδαρμενα Χρεη!
Ξέρω τι ψήφισες πέρσι το καλοκαίρι
Όσα παίρνει ο Πάγκαλος
Το Μετέωρο Βήμα του Πρωθυπουργού
My big fat greek vice president
Τα μαύρα φεγγάρια του είλωτα.
Ο γητευτής των παραλόγων
Αγαπη μου συρρικνωσα την χώρα.
Οι συνήθεις αφραγκοι
Οσα παιρνει ο ανεργος
Εφιάλτης στο δρόμο με τους κλέφτες

Τα γεγονότα δικαιώνουν το Καραμανλή…Είχε Φιδια στον Κόρφο του….Καιρός να τον δικαιώσει κι ο Λαός….


ΓΡΑΦΑΜΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ
Είναι άραγε κάτι από τα παρακάτω, λόγος  να μην θέλουν ¨κάποιοι¨ τον Καραμανλή;
Βασικός μέτοχος.
Αναφορά Νταβατζήδων.
Αρθρο 16.
Εξεταστική του Σπήλιου κατά του Ακη
(ήταν τέτοια η οργή τους που τον ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ από την πολιτική σκηνή!)
ΟΧΙ στο Ανάν.
ΟΧΙ μοίρασμα Αιγαίου.
ΟΧΙ στο Μακεδονικό.
Βέτο στα Σκόπια.
Άνοιγμα στους Κινέζους.
Επαφή στην Αίγυπτο για την ΑΟΖ.
Ενεργειακή ανεξαρτησία.
Αγωγός Μπουργκάς.
Αγωγός Ελληνο – Ιταλικός.
Αγωγός SOUTH STREAM.
Αγωγός Φυσικού Αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας.
Δεύτερη Ηλεκτρική Διασύνδεση Ελλάδος – Βουλγαρίας.
Αύξησε το επίδομα ανεργίας, από 311 σε 454 €.
Αύξησε το ΕΚΑΣ, από 141 σε 230 €. ΄
Ιδρυσε το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, για τους οικονομικά ασθενέστερους.
΄Εδωσε έκτακτα επιδόματα, συνολικού ύψους 300 εκατ. €, για (ΕΚΑΣ και ΟΓΑ).
΄Εδωσε 500 εκατ. Ευρώ, για ενίσχυση των αγροτών.
Αύξησε την βασική σύνταξη κατά 64%, από 201 σε 330 €.
Εδωσε ενίσχυση 2.000 €, για κάθε παιδί, πέραν του 3ου κι αναγνώρισε τους Τριτέκνους σε Πολύτεκνους
(αυτό ακόμη ΤΣΟΥΖΕΙ τους πολυπολιτισμικούς αλληλέγγυους, μαζί με το επίδομα του Χριστόδουλου)
΄Ελυσε το θέμα με τα πανωτόκια, ή τουλάχιστον προσπάθησε.
Επέστρεψε, σε όλους τους συνταξιούχους, το ΛΑΦΚΑ.
Το σκάναλο Siemens
ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΓΕΡΜΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ !!!!
(που προσπάθησαν να του φορτώσουν, αλλά ήξεραν ότι αφορούσε την πρασινοφρουρα).
ΣΑΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ; Μπά!
Τι “τυχαία” γεγονότα συνέβησαν κατά την διάρκεια της θητείας του, εκτός από τα ανάξια στελέχη της ΝΔ;
Πατριάρχης Αλεξανδρείας.
Υποκλοπές.
Φωτιές.
Δεκεμβριανά 2008.
Ζαχόπουλος.
(αν κι υπήρξαν κι άλλοι “ζωηροί” πολιτικοί, με εξώγαμα και κωλόσπιτα, αλλά αυτοί ήταν … ”μάγκες”)
ο αφελής netakias

Υποβάθμιση της Κύπρου από Moody's κατά δύο βαθμίδες...




Κατά δύο βαθμίδες, από BAA1 στο ΒΑΑ3/Ρ-3, υποβάθμισε σήμερα η Moody's την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου με την προοπτική περαιτέρω υποβάθμισης.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης σε σχετική του έκθεση επικαλείται την αυξημένη πιθανότητα να χρειαστεί το τραπεζικό σύστημα της...χώρας κρατική στήριξη το 2012, καθώς και τη μικρότερη του αναμενομένου ικανότητα για έγκριση και εφαρμογή των απαιτούμενων δημοσιονομικών και διαρθρωτικών αλλαγών.

πηγή

Ποιος φταίει για το θλιβερό φαινόμενο Παπανδρέου;


Η χώρα κόντεψε να χρεοκοπήσει για να κερδίσει  ο Γιώργος  έξι μήνες κοινοβουλευτικού βίου και να ηρεμήσουν, μέχρι το επόμενο νομοσχέδιο, οι βουλευτές του;
Παρακολουθώντας την ομιλία του διαπιστώσαμε πως δεν είχε ούτε μια λέξη συγνώμης να πεί για τη φαεινή ιδέα του δημοψηφίσματος η οποία απεδείχθη καταστροφική για το μέλλον της χώρας.
Μας μάλωσε μάλιστα που τον επικρίνουμε και δεν αντιλαμβανόμαστε πόσο μπροστά είναι από την εποχή του!
Ο Μέγας Οραματιστής!
Λες και ζεί σε άλλη χώρα και δεν ξέρει τι τραβάει η μέση ελληνική οικογένεια για να τα βγάλει πέρα!
Η πικρή αλήθεια είναι ότι ο  Παπανδρέου αναζητά τρόπους για να  παραμείνει στην εξουσία.
Και ψάχνει  για πρόθυμους – κορόιδα, προκειμένου να μοιράσει τις ευθύνες.
Αυτό που προτείνει-μεθοδεύει είναι μια στρατηγική διάσωσης τόσο του ιδίου, όσο και του ΠΑΣΟΚ.
Η πρότασή του για  μια κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας είναι έτσι διατυπωμένη (γενικά και αόριστη)  ώστε να μην μπορεί να τη δεχτεί η Ν.Δ.
Ο  Παπανδρέου δεν ήθελε το ναι της Ν.Δ.!
Επιδίωξε το όχι της!
Ορθώς, επομένως, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε πως έπεσαν οι μάσκες!
Ο πρωθυπουργός, μετά την καταστροφική γκάφα με το δημοψήφισμα,  από σήμερα έβαλε τη χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, που θα παραλύσει τα πάντα.
Όσο παραμένει στην εξουσία θα συνεχίζει το ….έργο του!
Για αυτό και μόνη λύση είναι οι εκλογές.
Αυτές τις ώρες όμως πρέπει να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους, για το θλιβερό φαινόμενο Παπανδρέου. Από τα «προοδευτικά» μέσα της κρατικοδιαίτης διαπλοκής που επέβαλλαν έναν εμφανώς ακατάλληλο και ανεπαρκή πολιτικό γόνο ως «άξιο διάδοχο» του Σημιτικού στέμματος, από τους οπαδούς και τους «βαρώνους» του ΠΑΣΟΚ που τον «ανέστησαν» στην εσωκομματική εκλογή του 2007, ως ακόμη και τον ελληνικό λαό που τον υπερψήφισε, βασιζόμενος στο αλησμόνητο «λεφτά υπάρχουν».
Όμως για τον πρωτοφανή διασυρμό της χώρας, για την αμφισβήτηση της ευρωπαϊκής μας οντότητας την τροχοδρόμηση σε δρόμους υπανάπτυξης και αποικιοκρατικής εξάρτησης, ευθύνη έχουν λίγοι. Μερικές δεκάδες… θλιβεροί κομπάρσοι της μεταπολιτευτικής κοινοβουλευτικής ιστορίας που κρατούν στο γυάλινο θρόνο του, ένα πολιτικό ανδρείκελο, εντολοδόχο ξένων κυβερνήσεων και ηγετών.
Εκείνων που ξεδιάντροπα υπαγόρευσαν στην πατρίδα μας, διλήμματα και προοπτικές, μαζί με κανόνες συμμόρφωσης και συμπεριφοράς.
Σε οποιαδήποτε κράτος με στοιχειώδη αυτοσεβασμό, σε οποιαδήποτε χώρα που θέλει να λέγεται εθνικά κυρίαρχη, ο κ. Παπανδρέου θα είχε ήδη από προχθές γκρεμιστεί από την καρέκλα του με συνοπτικές διαδικασίες.
Στην χρεοκοπημένη Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου, έφτασαν εκλεγμένοι βουλευτές και υπουργοί-υποτακτικοί της τρόικας, να χειροκροτούν τον «μυθικό ελιγμό» ενός πρωθυπουργού,  που έβγαλε τη χώρα του στο πεζοδρόμιο, για να εκβιάσει, υποτίθεται, την συναίνεση του Σαμαρά!

Κατσέλη the return


Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν. Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε η Λούκα Κωλοτούμπα Κατσέλη, ο Πρωθυπουργός την επανένταξε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ...

Τελικά ψηφίσαν Γουδί

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΛΙΑΤΣΟΣ: "ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ"!...



Ο Αιμίλος Λιάτσος σε παρέμβασή του στο Αποκαλυπτικό δελτίο άστραψε και βρόντηξε: "όταν κάποιος παρουσία κόσμου σου λέει είσαι εκτός τόπου και χρόνου και δεν παραιτείσαι έχεις τελειώσει"! Και συνέχισε: "Ο Ομπάμα έχει τελειώσει εδώ και πολλές ώρες τονΠαπανδρέου"!  Ο Αιμίλιος Λιάτσος με αυτά τα σχόλια "τελείωσε" τον ...
Παπανδρέου.

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΣΑΜΑΡΑ! ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ!! ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ – ΤΕΖΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ!

Δεν την ψηφίζω εάν δεν έρθει πρώτα στην βουλή! Δεν την ψηφίζω εάν εκχωρεί Εθνική κυριαρχία! Δεν την ψηφίζω εάν έλθει πακέτο με τα μέτρα! Μάλλον ο Σαμαράς ψάρωσε τον ΓΑΠ με την δήλωση για συναίνεση και τον έσπρωξε σε παραίτηση! ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ! Αυτό το προέβλεψε μόνο ο Καμμένος το πρωί όταν αρνήθηκε και ο ίδιος να την ψηφίσει!! Μάλλον δεν ήταν τυχαίο ότι ο Σαμαράς μπαίνοντας στην βουλή αντί να κάτσει στο μπροστινό έδρανο κάθησε στα πίσω έδρανα ακριβώς δίπλα στον Καμμένο, με τον οποίο είχε και κουβέντα.
Πηγη 

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου τίναξε τα πάντα στον αέρα…


Όπως το περιμέναμε. Ο Παπανδρέου τίναξε τα πάντα στον αέρα. Με το που άρχισε την ομιλία του, την οποία άφησε για το τέλος, κατηγόρησε κατά τον πλέον βαρύτατο τρόπο την Νέα Δημοκρατία, τον Σαμαρά και τον Καραμανλή, ως αποκλειστικά υπαίτιους για τη σημερινή κατάσταση. Ο άνθρωπος σκέφτεται την επόμενη τετραετία.
Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε μια πολιτική κυβέρνηση και όχι κυβέρνηση εξωκοινοβουλευτικών, ώστε να την ελέγχει ο ίδιος μέσα από την πλειοψηφία στη Βουλή. Ουσιαστικά δηλαδή ζητά από την Νέα Δημοκρατία να καταστεί απλά συνένοχη. Τα λέγαμε εμείς.
Μετά από αυτό δεν νομίζουμε πλέον ότι ο Αντώνης Σαμαράς, θα συνεχίσει οποιονδήποτε διάλογο με…. τον κ. Παπανδρέου. Ενσυνείδητα και επιλεγμένα λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου τίναξε τα πάντα στον αέρα, για να καταστεί για μια ακόμα φορά ο μοναδικός απαραίτητος διαχειριστής της κρίσης. Κάτι που σημαίνει συνέχιση της πρωθυπουργίας του.
Τώρα πλέον το λόγο και την ευθύνη έχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μόνο αυτοί.
Διαφορετικά η πλήρης χρεοκοπία και η επιστροφή στη δραχμή θα σκάσουν στα χέρια τους.

Κολλημένος με το Μαξίμου…


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Κυνικός, αδίστακτος, χωρίς αρχές και στοιχειώδη τσίπα. Πήγε να κάνει, αυτό που λένε οι ρέκτες του κατς «αεροπλανικό» και κόντεψε να ξεχαρβαλώσει το σύμπαν. «Τα ‘μαθες τα νέα πατέρα; Κόντεψα ν’ ανατινάξω την Ελλάδα και την ευρωζώνη». Κι όλο αυτό γιατί; Για να μείνει στα κόλπα, να θρονιαστεί λίγο ακόμη. Τι κι αν Φράγκοι κι Αλαμανοί τον κλωτσούσαν σαν αδέσποτο σκυλί; Τι κι αν στο θλιβερό πρόσωπο του καταρρακώθηκε η Πατρίδα; Κατάπιε αμάσητο το δημοψήφισμα, ξερόβηξε και βγήκε να εγγυηθεί το …μέλλον. Έρμο μέλλον. Όχι, Γιώργο, δεν ψιλοβρέχει. Άλλο πράγμα είναι.
Με δέος έβλεπα τα ανθρωπάκια που όρθια τον χειροκροτούσαν χθες. Είναι τόσο περιδεείς και μεταλλαγμένοι από την κολοβή αλλά καλά αμειβόμενη εξουσία τους, που έχει καμφθεί και το βασικό ένστικτο πολιτικής επιβίωσης τους. Θέλω να δω σήμερα τα μεσάνυχτα ποιοι θα κατεβούν μαζί του στο μπούνκερ της καγκελαρίας για την τελική Πτώση. Χθες για πρώτη φορά είδα να τον πελεκάνε οι πάντες από τηλοψίας. Σοβαροί αναλυτές, επιχορηγημένοι μισέλληνες καθηγητάδες, από αυτούς που πριν κάνανε σέρβις στο δαρμένο παιδί από την Μινεσότα μαζεύοντας υπογραφές, αντζέντηδες σκουπιδιαραίων και τρόφιμοι πρεσβειών, όλοι του ρίχνανε πέτρες και χαρακτηρισμούς, μαζί με τους σοβαρούς του χώρου. Και παραδόξως είχαν δίκιο. Όταν βέβαια βλέπεις τους αρουραίους να καβαλάνε την κουπαστή και να κάνουν το σπορ του Γκρεγκ Λουγκάνις μεσοπέλαγα, σημαίνει ότι το πλοίο πάει για το βυθό να μαζέψει πεταλίδες.
Σήμερα θα φανεί αν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να υπάρξει συνέχεια, αν θέλουν να επιβιώσουν τσακισμένοι ως αντιπολίτευση αλλά πάντως να επιβιώσουν ή αν το κόμμα που ίδρυσε το 1974 ως μαϊμού ΕΑΜ ο Ανδρέας Παπανδρέου, θα σβήσει ως διαλυμένη νεοφιλελεύθερη «Κόζα Νόστρα». Διότι ξέρετε κι η «Κόζα Νόστρα» («η υπόθεση μας») αλλιώς ξεκίνησε στην Σικελία. Από οργάνωση αυτοάμυνας ενάντια στις αυθαιρεσίες των ευγενών, πέρασε στις ληστείες βενζινάδικων, τους εκβιασμούς, την μαστροπεία και το λαθρεμπόριο και κατέληξε στο εμπόριο ναρκωτικών, τα στημένα δημόσια έργα και προμήθειες του δημοσίου, τον παράνομο τζόγο, τις δολοφονίες και την διαφθορά πολιτικών και του εν γένει κράτους. Όλες οι καλές ιδέες, αδέρφια, τελικά κάποτε φθίνουν.
Στο ΠΑΣΟΚ ξέρουν πως στις επόμενες εκλογές, με το Γιώργο αρχηγό και την πολιτική του για κυβερνητική πρόταση προς τον το Λαό, θα φάνε τόσο φούμο, που ο Ίντι Αμίν Νταντά θα μοιάζει ξανθός και γαλανομάτης μπροστά τους. Το θέμα είναι ποιος φόβος θα επικρατήσει. Ο φόβος του πολιτικού αφανισμού κάτω από το μουλαρίσιο πείσμα του μνημονιακού τουρίστα ή ο φόβος για οιμωγές περί «αποστασίας»; Θα φανεί αν η υποταγή στην «υπόθεση τους» είναι ισχυρότερη από το κάλεσμα της υπόθεσης του Έθνους αλλά και το ένστικτο πολιτικής αυτοσυντήρησης ενός εκάστου.
Ο Γιώργος, παίδες, είναι κολλημένος με το Μαξίμου, μη δυνάμενος να απεξαρτηθεί με τις δικές του δυνάμεις. Σε άλλες εξαρτήσεις ουσιών στο στερητικό σύνδρομο παθαίνουν σπασμούς κλπ. Ο Γιώργος στο ενδεχόμενο και μόνο να στερηθεί την εξουσία, παθαίνει κρίσεις μνησικακίας και κωφότητας. Άλλα του λένε, άλλα ακούει, άλλα καταλαβαίνει. Του λένε παραιτήσου κι ακούει συναίνεση. Το «παραιτήσου» με τη «συναίνεση» ούτε ρίμα δεν κάνουν αλλά στην ποιητική του βαλκανικού «σοσιαλισμού» όλα για τον Γιώργο καταλήγουν στο ρεφραίν του σπουδαίου Βασίλη Καρρά: «δεν πάω πουθενά, πουθενά, εδώ θα μείνω».  Εδώ κάηκε όλη η Ελλάδα και όλη η Αθήνα, μέχρι να το ξαναπάρει η φαμίλια το μαγαζί, χώρια το παραμύθι που πούλησε με το καντάρι και θα φύγει έτσι;
Ο άνθρωπος που κάνει τον σταυρό του σαν να παίζει μπαγλαμά και βάζει τα κεριά ανάποδα στο μανουάλι έχει ανατραφεί με αρχές που ασπάζεται παιδιόθεν άπασα η οικογένεια, η βασική των οποίων είναι ότι η ζωή είναι ωραία, όταν είναι κερασμένη από άλλους.  Ε, λοιπόν τέρμα το τζάμπα. Κι είδες, ρε Γιώργο, ούτε η νταντά σου η Έλσα δεν θα σε ψηφίσει. Go home.
Επειδή ξέρετε πόσο διπλωμάτης δεν είμαι, θα σας πω ωμά την άποψη μου. Ό,τι κι αν κάνουν, κωλοτούμπες, αεροπλανικά, όσο κι αν μαζεύουν ρετάλια του ανεπάγγελτου νεοφιλελευθερισμού σε κάμαρες για ίντριγκες, όσα ψέματα, κυνισμό, αμοραλισμό κι αν δείξουν για να κόψουν τον δρόμο στον Αρχηγό της μεγάλης Κεντροδεξιάς, αυτό που φοβούνται δεν θα το αποφύγουν. Τα παραδείσια πτηνά των ΜΜΕ με το γαμψό ράμφος, που ο λαός καλεί παπαγαλάκια, αφού ήδη το γύριζαν το τραγούδι στο τσάμικο και λένε την αλήθεια, απίστευτο αλλά λένε την αλήθεια, σύντομα θα ξεκινάνε τα δελτία και τους σχολιασμούς τους με την φράση «Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς…».

Τους δουλεύει και τον ακούνε!


Ο Παπανδρέου όπως είπαμε χιλιάδες φορές από δω μέσα, ως γνήσιος απολυταρχικός και κατοχικός ηγεμών, δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την εξουσία.
Οι βουλευτές του όμως επιμένουν να τον στηρίζουν γιατί τώρα τρώνε το νέο του παραμύθι…
Θα φύγει, λέει, αφού πάρει ψήφο εμπιστοσύνης!!!!!
Ειλικρινά ρε πράσινα λαμόγια, πρέπει να είστε πολύ μεγάλα γαλακτομούσχαρα για να το χάψετε κι αυτό!
Δηλαδή θα τον στηρίξουν, για να παραιτηθεί την επόμενη μέρα; Πάμε καλά; Επειδή δεν μπορεί να καταλάβει την προφανή μπλόφα ο Μ. Καψής στο MEGA και όλα του φαίνονται ξεκάθαρα, δεν σημαίνει ότι το έχουμε χάσει όλοι!
Αν πάρει σήμερα ψήφο εμπιστοσύνης από τους 152 προδότες και την Έλσα Παπαδημητρίου, που δήλωσε ότι θα ψηφίσει υπερ με την προϋπόθεση ότι θα δεσμευτεί να αποχωρήσει ο ΓΑΠ την επομένη, όχι μόνο δεν θα παραιτηθεί, αλλά θα σας κουνάει την στήριξη που θα του δώσετε στην μούρη.
Και η επόμενη ψήφος εμπιστοσύνης που μπορεί να δοθεί είναι σε πολλούς μήνες από σήμερα.
Αν λοιπόν είστε τόσο μεγάλα γαλακτομούσχαρα σας αξίζει η πολιτική σας “σφαγή” που θα ακολουθήσει. Σήμερα έχετε να πάρετε την απόφαση αν θα πάμε σε αιμοτοκύλισμα ή θα εκτονωθεί η λαϊκή οργή με τον σωστό τρόπο, δηλαδή τις άμεσες εκλογές…

Ετοιμάζουν παράνομα εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό

Τι εννοούν… «κοινής αποδοχής»; 
Ακόμη και τώρα προσπαθούν να κινηθούν εκτός Συντάγματος εκείνοι που διαλαλούν ότι προτίθενται να μας… σώσουν


Ποιοι πολίτες φορολογούμενοι θεωρούν αξιόλογα πρόσωπα τον κάθε Παπαδήμα και κάθε Προβόπουλο… που....

υπηρέτησαν την ιδιωτική Τράπεζα της “Ελλάδας”;

Μήπως τελικά όταν μιλούν για πρόσωπο κοινής αποδοχής εννοούν ΑΠΟΔΕΚΤΟ από τους πραγματικούς επικυρίαρχους της χώρας και όχι από τους υπηκόους της;

Το ότι το κενό ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ εξουσίας πρέπει να καλυφθεί από ένα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ εκτελεστή … δεν φαίνεται να ενοχλεί ΟΥΤΕ το ΠΑΣΟΚ, ούτε τη ΝΔ …ούτε κανένα άλλο κόμμα.
Όλοι κάνουν το παιχνίδι τους για ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ κατανάλωση, ορκισμένοι να μην αποκαλύψουν ποτέ την αλήθεια και τους πραγματικούς λόγους που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία μέσω του συνεχή δανεισμού.

Οι ίδιοι υπερασπίζονται το ΣΥΝΤΑΓΜΑ στο οποίο σκόπιμα δεν περιλαμβάνεται άρθρο που να ασχολείται με το νόμισμα , την έκδοση του νομίσματος και την οικον0ομική πολιτική της χώρας. Το σημαντικότερο κομμάτι που αφορά την οικονομική επιβίωση της χώρας, δηλαδή την έκδοση του νομίσματος … ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στο Σύνταγμα και με το Άρθρο 80… παραπέμπει σε νόμους του κράτους που όμως δεν αγγίζει κανείς.

Κι έτσι παραδίδουν την έκδοση του νομίσματος σε ΙΔΙΩΤΙΚΗ τράπεζα με αποτέλεσμα για κάθε δραχμή που τυπώθηκε στην Ελλάδα να είναι στην πράξη ΔΑΝΕΙΚΗ με σχετικό τόκο οφειλόμενο προς την Τράπεζα της «Ελλάδος». Τα σημερινά χρέη της χώρας αφορούν δάνεια και τόκους αυτής της κατάστασης.

Και όλα τα κόμματα, μαριονέτες του ίδιου συστήματος, επιθυμούν έναν Τραπεζίτη να καλύψει τυχόν κενά πολιτικής εξουσίας, μέχρι να μας ξαναπείσουν ότι ο «κυρίαρχος» λαός επέλεξε «ελεύθερα» και πάλι τους κυβερνήτες του. Με τον ίδιο τρόπο που έβαλαν στο τιμόνι της εξουσίας τον Ξενοφώντα Ζολώτα, επίσης Διοικητή της Τράπεζας της «Ελλάδος». Ήταν κι αυτός ΚΟΙΝΗΣ αποδοχής των επικυρίαρχων του πλανήτη καθώς επέβλεπε με επιτυχία τη συνεχή υποδούλωση της χώρας σε ξένους τοκογλύφους.

Είχε υπηρετήσει κι αυτός στο ΔΝΤ και υπήρξε και πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) όπου σήμερα έχουμε άνθρωπο της Goldman Sachs.

Ξυπνήστε Γαλάζιοι και Πράσινοι… πατριώτες και μαυρίστε τους όλους τους υπηρέτες των ξένων τοκογλύφων.

Παράνομη η εκλογή εξωκοινοβουλευτικού πρωθυπουργού

Όμως, με βάση το παρακάτω άρθρο του συντάγματος τα όσα λέγονται για σχηματισμό κυβέρνησης με πρωθυπουργό εξωκοινοβουλευτικό είναι άτοπα και ανεδαφικά. Ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι υποχρεωτικά βουλευτής και δη αρχηγός κόμματος.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ… ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ.



Α. Ελάχιστη σημασία έχει αν σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον χρεοκοπημένο «ηγέτη» της.
ΠΡΩΤΟΝ γιατί ό ίδιος αν διέθετε τα στοιχειώδη, δε θα αναζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά την απόλυτη απομόνωση και την περισυλλογή για την ολέθρια πολιτική του, και τις τεράστιες προσωπικές ευθύνες του για το μεγάλο κακό που έκανε στον τόπο. Προφανώς όμως δε λογοδοτεί στη συνείδησή του αλλά κάπου αλλού και προφανέστατα έχει ακόμη κάποια αποστολή να φέρει σε πέρας.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ γιατί ακόμη και αν αποσπάσει την πολυπόθητη ψήφο εμπιστοσύνης, αυτό δε θα συνιστά λύτρωση, ούτε για τον ίδιο ούτε για το κόμμα του, αφού η πολιτική του χρεοκοπία και η μηδενική του προσωπική αξιοπιστία, δε τον καθιστά αξιόπιστο συνομιλητή κανενός, και φυσικά δεν αναπληρώνει ούτε κατ ελάχιστο το μηδενικό του πλέον κύρος στη συνείδηση και του τελευταίου Έλληνα πολίτη.
Ταυτόχρονα, το ίδιο του το κόμμα, στο βαθμό που θα τολμήσει να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης σ έναν τέτοιο ηγέτη, θα έχει κατρακυλήσει έτι περαιτέρω σε έναν ανεξέλεγκτο πολιτικό εκφυλισμό, από τον οποίο ουδέποτε πλέον θα ανακάμψει.
ΤΡΙΤΟΝ γιατί ακόμη και αν οι βουλευτές του του αρνηθούν την εμπιστοσύνη τους στο κοινοβούλιο, αυτό δε θα τους καταστήσει λιγότερο …κότες, δε θα απαλείψει τα πούπουλα από την πολιτική τους παρουσία. Απλά θα επιβεβαιώσει ότι την ύστατη πλέον στιγμή, ακολουθούν τη γνωστή τακτική του «ο σώζων εαυτόν σωθήτο», υποκρινόμενοι πως δεν ήταν οι ίδιοι που εδώ και 25 μήνες στήριξαν με την ψήφο τους και με τη στάση τους το πλέον ύπουλο και εθνοκτόνο σχέδιο σε βάρος της ίδιας τους της χώρας
Από την άλλη μεριά…
Ελάχιστη σημασία έχει αν τις επόμενες μέρες θα συγκροτηθεί ή όχι, ένα περισσότερο ή λιγότερο βραχύπνοο και μεταβατικό κυβερνητικό σχήμα με τη συμμετοχή ή όχι της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό γιατί…
ΠΡΩΤΟΝ η Νέα Δημοκρατία δεν άντεξε στον πειρασμό να στρουθοκαμηλίζει για πολύ πίσω από ένα επίπλαστο αντιμνημονιακό προσωπείο. Το πέταξε με μιάς στην πρώτη ευκαιρία, αποκαλύπτοντας το πραγματικό της πρόσωπο. Επιβεβαιώνοντας πως δεν αποτελεί τίποτε περισσότερο παρά την εναλλακτική λύση των μεγάλων αφεντικών που περίμενε στον πάγκο για να αντικαταστήσει την πράσινη πολιτική φούσκα αμέσως μετά τη χρεοκοπία της. και δικαιώνοντας όλους εμάς που επιμέναμε και προειδοποιούσαμε πως όποιος αφήνεται να επενδύει σε αυτό το κόμμα τις ελπίδες του για πολιτική αλλαγή και για την ανάκτηση της εθνικής αξιοπρέπειας, χτίζει απλώς παλάτια στην άμμο το ονείρου του και των ανεπίτρεπτων αυταπατών του.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ διότι περισσότερο ή λιγότερο «μεταβατικό» αυτό το προσωρινό κυβερνητικό σχήμα, αυτό που έχει σημασία δεν είναι ο …διακριτικός του τίτλος, αλλά το γεγονός πως ο προορισμός της «μετάβασης» είναι γνωστός, και δεν είναι άλλος από το μαντρί της κατοχικής και οικονομικής εξαθλίωσης που εξωθεσμικά κέντρα επέλεξαν να επιβάλουν στο λαό και τον τόπο.
Από τον ένα πόλο λοιπόν του δικομματισμού έπεσε και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας, και από τον άλλο κατέπεσε η μάσκα της πολιτικής υποκρισίας.
Είναι λοιπόν φανερό ακόμη και για τον πλέον δύσπιστο γιατί η πολιτική εταιρεία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛαγΟΣ – ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ αντιμετώπισαν με μια απόλυτα συντονισμένη συγχορδία την περήφανη απάντηση του λαού της Θεσσαλονίκης που απαίτησε και κέρδισε μια πρώτη μάχη προσωπικής και εθνικής αξιοπρέπειας κατά τη διάρκεια της εθνικής επετείου.
Είναι φανερό πως όλοι τούτοι δε νοιάστηκαν για τη δήθεν διασάλευση της δημοκρατικής νομιμότητας.
Αυτό που τους τρομάζει είναι η κοινωνική χειραφέτηση γιατί ξέρουν καλά πως θα την βρουν απέναντί τους στο επόμενο βήμα τους, και αυτό δεν το θέλουν.
Είναι λοιπόν φανερό, γιατί ακόμα και χθες υπό το βάρος αυτών των «δραματικών» πολιτικών εξελίξεων, δεν προέτρεψαν την κοινωνία να βγει στους δρόμους διεκδικώντας και επισφραγίζοντας λύσεις σε μια κατεύθυνση σχετικά ριζοσπαστική.
Ούτε αυτοί το ζήτησαν…
Ούτε οι «αγανακτισμένοι» το τόλμησαν…
Ούτε οι «αποφασισμένοι» το επεχείρησαν…
Και ξέρετε γιατί???

Γιατί όλοι αυτοί οι γιαλατζή ντολμάδες της πολιτικής και της πολιτικής εξαπάτησης αυτό που ήθελαν, ήταν να παραμείνουν οι εξελίξεις τηλεοπτικά «δραματικές» αλλά να μην καταστούν πραγματικά καταλυτικές με την κοινωνία πρωταγωνιστή και σε κυρίαρχο ρόλο.
Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ…
Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία…
Αυτά είναι τα εξαπτέρυγα και οι κάθε λογής αβανταδόροι…
Αυτή είναι η «αγανάκτηση» που πυροβολούσε κατά πάντων, δήθεν αποφασισμένη να αλλάξει τον κόσμο «ακομμάτιστα» και αχαλιναγώγητα…
Αυτή είναι και η αλήθεια ολόγυμνη για να μπορεί ο καθένας από μας να την αντιληφθεί χωρίς τον κίνδυνο να την παρανοήσει.
Ποια «αόρατη» δύναμη λοιπόν χαλιναγώγησε όλους αυτούς τους “αχαλιναγώγητους” που εντελώς συμπτωματικά την ώρα της πραγματικής μάχης δε βρίσκονται στους δρόμους και τις πλατείες απαιτώντας και επιβάλλοντας ουσιαστικές πολιτικές αλλαγές, αλλά εντελώς συμπτωματικά έχουν πάει στο βουνό για τσίχλες???
Ο καθένας ας απαντήσει στον εαυτό του… Η υποκρισία πλέον περίσσεψε…
ΗΓΕΤΕΣ ΜΕ ΓΙΟΜΑΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ???

Σαμαράς ως συνεχιστής Παπανδρέου



Γιώργος Δελαστικ
Απίστευτη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι. Ενώ η ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία εθεωρείτο απολύτως βέβαιη (καθώς είχε προσλάβει διαστάσεις πολιτικής χιονοστιβάδας η εσωκομματική αντίθεση των υπουργών και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που παρήλαυναν από τα τηλεοπτικά κανάλια διακηρύσσοντας τη διαφωνία τους με τον πρωθυπουργό), ανέλαβε να τον διασώσει ο πιο απίθανος άνθρωπος: ο... Αντώνης Σαμαράς!!!
Προφανώς σε συνεννόηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός καθυστερούσε την έναρξη της προγραμματισμένης για τις 12 το μεσημέρι συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου επί σχεδόν δύο ώρες, μέχρις ότου βγήκε ο Αντώνης Σαμαράς και έκανε δημοσίως δηλώσεις ότι τάσσεται υπέρ της κύρωσης της δανειακής σύμβασης από την παρούσα Βουλή. Προσέφερε δηλαδή τη συμπαράταξη της ΝΔ με τον Γ. Παπανδρέου στο κεφαλαιώδες αυτό θέμα - και μάλιστα τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να το περάσει ούτε καν με δημοψήφισμα!

Οπως είναι ευνόητο, αυτή η στάση του Α. Σαμαρά παρέλυσε τις αντιδράσεις των υπουργών και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ετοίμαζαν την ανατροπή του Α. Παπανδρέου. Οταν ακόμη και η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει τον πρωθυπουργό, δεν είναι φυσικά και τόσο εύκολο να τον ανατρέψουν την ίδια στιγμή οι δικοί του.
Ετσι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που μέχρι το μεσημέρι ζητούσαν την κεφαλή επί πίνακι του πρωθυπουργού -οι οποίοι άλλωστε ουδέποτε διακρίθηκαν για την πολιτική γενναιότητά τους- αρκέστηκαν σε δευτερεύουσας σημασίας συμβιβαστικές παραχωρήσεις εκ μέρους του Γ. Παπανδρέου, οι οποίες δεν αξίζει καν να αναφερθούν.
Ο γελοιοποιημένος στις Κάνες πρωθυπουργός από τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος επέστρεψε βαθιά ταπεινωμένος και εξαιρετικά αποδυναμωμένος πολιτικά, βρέθηκε εντελώς απροσδόκητα να ξαναγίνεται κυρίαρχος του εσωκομματικού παιχνιδιού στο κυβερνών κόμμα με τη βοήθεια του αρχηγού της ΝΔ, ο οποίος ξαφνικά βρέθηκε να διατυμπανίζει ότι είναι... πιο φανατικός υποστηρικτής της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε ο Γ. Παπανδρέου από τους υπουργούς και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ! Απίστευτη πολιτική φαρσοκωμωδία.
Εύλογο είναι βεβαίως το ερώτημα γιατί ο Αντώνης Σαμαράς τήρησε αυτή την αυτοκαταστροφική για τον ίδιο και για το κόμμα του στάση. Ακόμη και αν για άγνωστους λόγους "αίφνης ηράσθη σφόδρα" τη δανειακή σύμβαση του Γ. Παπανδρέου, γιατί δεν μπορούσε να περιμένει καν ούτε ένα ή δύο 24ωρα πριν εκφράσει δημοσίως το πάθος του, ώστε στο μεταξύ να έχουν "φάει" τον Γ. Παπανδρέου οι δελφίνοι και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;
Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος της ΝΔ υπέκυψε τελικά στις πιέσεις τόσο των εξωτερικών πολιτικών παραγόντων της ευρωπαϊκής Δεξιάς (Μέρκελ, Σαρκοζί, Γιουνκέρ, Μπαρόζο, Βαν Ρομπέι κ.λπ.) όσο και εσωτερικών κύκλων του κατεστημένου που τον στηρίζουν. Απαρνήθηκε έτσι τη δύσκολη πολιτική που ακολουθούσε μέχρι τώρα, αυτήν της σταθερής άρνησης στο Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, το Πολυνομοσχέδιο κ.λπ., η οποία όμως είχε αποδώσει πάμπολλα πολιτικά οφέλη στον Α. Σαμαρά. Του είχε επιτρέψει αφενός να ανασυγκροτήσει και να θέσει σε τροχιά εξουσίας το διαλυμένο κόμμα που παρέλαβε από τον Κώστα Καραμανλή μέσα σε δύο μόλις χρόνια και αφετέρου να κυριαρχήσει πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά στη ΝΔ.
Γνωρίζουμε τις τεράστιες πιέσεις που του ασκούνται εδώ και ενάμιση χρόνο από το εξωτερικό, όπως και από κύκλους με οικονομική επιρροή επί της ΝΔ. Γνωρίζουμε επίσης ότι δεν είναι ανυπόστατες οι φήμες που το περιβάλλον του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε σε κυκλοφορία για να δικαιολογήσει την υποχώρησή του - ότι δηλαδή ομάδα 10-15 βουλευτών της ΝΔ με επικεφαλής δύο σημαντικά στελέχη παρελθούσης χρήσεως και μηδαμινού σημερινού πολιτικού βάρους ήταν έτοιμη να αποστατήσει και να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική.
Αν το έκαναν όμως, θα βυθίζονταν στο τέλμα της ανυποληψίας. Την ώρα που οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ανέτρεπαν τον Γ. Παπανδρέου, μόνο πολιτικά γελοίοι θα φάνταζαν βουλευτές της ΝΔ που θα τον στήριζαν. Θα διευκόλυναν τον Α. Σαμαρά να τους διαγράψει μαζικά εν μέσω χλεύης και πανηγυρισμών.
ΔΕΞΙΑ
Μπήκε τώρα πια στην ίδια τροχιά
Η διάσωση του Γ. Παπανδρέου από τον Α. Σαμαρά και η σθεναρή υποστήριξη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δανειακή σύμβαση που θεσμοθετεί την εθνική υποτέλεια και την οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων, σηματοδοτούν μια νέα πολιτική πραγματικότητα. Ο πρόεδρος της ΝΔ εγκατέλειψε τη γραμμή εμφάνισης του κόμματός του ως αντίθετου προς το ΠΑΣΟΚ -στο πλαίσιο του συστήματος, εννοείται- και εμφανίζεται πλέον ως φιλόδοξος συνεχιστής της γραμμής του Γ. Παπανδρέου, την οποία μέχρι τώρα καταδίκαζε απερίφραστα. Αυτό τον απομακρύνει από την εξουσία, γιατί βεβαίως ο λαός θέλει άλλη πολιτική από αυτή του Γ. Παπανδρέου, όχι άλλο πρόσωπο που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική.
ethnos
foto απο zougkla.gr