Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Όλα ανοιχτά το βράδυ της Παρασκευής


Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται πλέον η τύχη της κυβέρνησης, μετά την ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη, ενώ εκφράζονται ανησυχίες και για την ίδια την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που δεν υπάρξει το βράδυ της Παρασκευής ψήφος εμπιστοσύνης.

Η ΚΟ αριθμεί πλέον 152 μέλη, ενώ όπως όλα δείχνουν, δεν θα παράσχει ψήφο και η Εύα Καϊλή, ενώ είναι φανερό πως η κυβερνητική πλειοψηφία δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο από την ψήφο της Έλσας Παπαδημητρίου.

Το ερώτημα είναι τι θα πράξουν κατά την ψηφοφορία βουλευτές όπως η Βάσω Παπανδρέου, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Δημήτρης Λιντζέρης και η Χαρά Κεφαλίδου που ζητούν κυβέρνηση εθνικής ενότητας, άρα κατ’ ουσίαν, έχουν άρει την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Η διαφοροποίηση Βενιζέλου ως προς το δημοψήφισμα διευκολύνει εκ των πραγμάτων τις κινήσεις, ενώ η «Κίνηση των 3» (Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιάννης Ραγκούσης) κινείται πιο δραστήρια στη μάχη της διαδοχής, έστω και αν στηρίζει λεκτικά τον Γιώργο Παπανδρέου.

Τα αποτελέσματα της σημερινής επίσκεψης Παπανδρέου στις Κάννες, πάντως, θα παίξουν ρόλο στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ενώ τυχόν καταψήφιση της κυβέρνησης θα οδηγήσει σε διερευνητικές εντολές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Σε μια τέτοια περίπτωση, εμφανίζει ενδιαφέρον αν ο Γιώργος Παπανδρέου εξακολουθήσει να παραμένει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ή αν θα υπάρξουν εξελίξεις με πρωτοβουλία του ιδίου (κάτι που δεν φαίνεται) ή άλλων στελεχών.



http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=102581&catID=11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου