Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Η κυβέρνηση Παπανδρέου έπεσε !!!


Στα τρία μέτρα στήνουν το Γ. Παπανδρέου οι βουλευτές του και πλέον είναι θέμα ωρών ο πρωθυπουργός να πάψει να είναι πρωθυπουργός. Η κίνηση Βενιζέλου να «ακυρώσει» το δημοψήφισμα που είχε ανακοινώσει ο κ. Παπανδρέου, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στο ΠΑΣΟΚ και πλέον εντός της ημέρας αναμένονται να υπάρξουν κινήσεις ανεξαρτητοποίησης βουλευτών που θα εξαναγκάσουν τον πρωθυπουργό σε παραίτηση.
Το δεδομένο είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πλέον τέως πρωθυπουργός. Το επόμενο θέμα όμως είναι ότι το «κόμμα» ΠΑΣΟΚ ψάχνει εναλλακτική λύση διακυβέρνησης μέσα από το ΠΑΣΟΚ, αλλά χωρίς τον Γιώργο!
Δηλαδή πάλι αποκλείουν τον λαό από την λύση του πολιτικού προβλήματος. Κατά την δημοκρατική αντίληψη του ΠΑΣΟΚ η διακυβέρνηση της χώρας είναι αποκλειστικό ζήτημα δικό τους και ο λαός δεν έχει λόγο. Η εξουσία τους ανήκει…
Μέχρι στιγμής
-Τα 2/3 των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει μέχρι τώρα το αίτημα για σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας θέτοντας και θέμα ηγεσίας. Η ΚΟ συγκαλείται ενός της ημέρας
- Ο Αλευράς ζητά «να διατηρηθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να δώσει επειγόντως τη λύση που αρμόζει»
- Η Εύα Καϊλή δεν παραιτείται και δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου.
Τι ίδιο και η Παναρίδη, άρα η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει ψήφο εμπιστοσύνης.
Η  Έλενα Παναρίτη δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να συναινέσει σε δημοψήφισμα που θα φέρει την Ελλάδα εκτός Ευρώπης» και «δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην καταστροφή της χώρας μου».
-Βενιζέλος, Γεννηματά, Χρυσοχοϊδης, Λοβέρδος προστίθενται σ’ αυτούς που λένε όχι στο δημοψήφισμα
Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, θα συνεδριάσει σήμερα, στις 12.00, το Υπουργικό Συμβούλιο.
Ο Παπανδρέου αναμένεται να παραιτηθεί
Τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ προκείμενου να ξεκαθαρίσουν κυρίως την «κατάσταση» που δημιούργησε ο Γ. Παπανδρέου ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου με την πρότασή του για δημοψήφισμα, ζητούν αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποχρεώνοντας τον Μιχάλη Καχριμάκη να μαζεύει ήδη υπογραφές.
Από το πρωί είναι στο εντευκτήριο της Βουλής και συγκεντρώνει τις υπογραφές, αν και κάποιοι εκτιμούν πως μια κοινοβουλευτική ομάδα αυτή την ώρα μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε διάσπαση το ΠΑΣΟΚ. «θα βγουν μαχαίρια», «θα σφαγούμε» έλεγαν κάποιοι από τους βουλευτές ενώ οι ψυχραιμότεροι δήλωναν πως ήρθε η ώρα να αναλάβουμε τις πολιτικές μας ευθύνες και να δώσουμε καθαρές λύσεις.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται να είναι εκείνος που πρώτος έθεσε θέμα σύγκλισης της κοινοβουλευτικής ομάδας ενώ ο Νάσος Αλευράς εξέδωσε γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρει πως υπάρχουν ευθύνες για την χθεσινή απόφαση στις Κάννες που οδήγησε σε πρωτοφανή εξευτελισμό τη Χώρα. «Η κοινοβουλευτικοί ομάδα οφείλει να δώσει επειγόντως λύση διακυβέρνησης που θα εξασφαλίσει τη σωτηρία της χώρας. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος, δεν υπάρχει χρόνος για μερικές ακόα αυταπάτες»…
Η μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι να συγκροτηθεί άμεσα με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με στόχο τη διασφάλιση της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και μετά να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές, επανέλαβε η Βάσω Παπανδρέου και κάλεσε όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην φτάσουμε στο δημοψήφισμα», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Να αποσύρει την πρότασή του για δημοψήφισμα, τουλάχιστον αυτή τη χρονική περίοδο, κάλεσε τον Πρωθυπουργό ο Μίμης Ανδρουλάκης, απευθύνοντας ταυτόχρονα ύστατη έκκληση εθνικής συνεννόησης προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας
«Όχι» και από τον Π. Οικονόμου στο δημοψήφισμα
Τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να βάλουν στην άκρη τον κ. Παπανδρέου και τα εκβιαστικά διλήμματά του τα οποία έγιναν και επικίνδυνα από κάποια στιγμή και μετά. Η ανακοίνωση Μέρκελ και Σαρκοζί για δημοψήφισμα με ένα ερώτημα που κανείς δε μπορούσε να σκεφτεί, δηλαδή την έξοδο ή όχι από το ευρώ, αποτέλεσε τη θρυαλλίδα των εξελίξεων.
Το πλέον πιθανό τώρα είναι να χάσει η κυβέρνηση Παπανδρέου τη δεδηλωμένη, να συγκληθεί Κ.Ο. και να εκλεγεί νέος πρωθυπουργός ο οποίος θα πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης, την Παρασκευή το βράδυ.
Όμως, δεν τελειώνουν όλα εκεί. Φαίνεται περισσότερο σίγουρο από ποτέ ότι δημοψήφισμα με τέτοιο δίλημμα που τέθηκε δε θα γίνει στις 4 Δεκέμβρη, ούτε άλλη φορά. Εν πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει μια μεταβατική κυβέρνηση η οποία θα φέρει τη δανειακή σύμβαση στη Βουλή ώστε να περάσει και να μην κινδυνεύσει η Ελλάδα. Θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση της χώρας με την 6η δόση και θα πάμε σε εκλογές διότι καμιά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να σταθεί και δεν έχει τη νομιμοποίηση να το κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου