Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ο κύβος ερρίφθη: εκλογές προκαλεί ο Σαμαράς


“Εθνική ανάγκη” χαρακτήρισε τις εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ, εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου, μετά την συνάντησή του με τον κ. Παπούλια που κράτησε 2ο λεπτά.
Εξαπέλυσε επίσης σφοδρή επίθεση κατά του κ. Παπανδρέου, κατηγορώντας τον για τυχοδιωκτισμό και ότι προσπαθεί να διασωθεί με ένα διχαστικό δίλημμα που θέτει σε κίνδυνο την χώρα και την παραμονή της στην ΕΕ
«Ο κ. Παπανδρέου, στην προσπάθειά του να διασωθεί, έβαλε ένα δίλημμα διχαστικό, ένα δίλημμα εκβιαστικό, που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον μας και τη θέση μας στην Ευρώπη. Εξήγησα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να αποτρέψει πάση θυσία τέτοιους τυχοδιωκτικούς πειραματισμούς. Και μπορεί να το κάνει. Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε μπροστά μας απλά ένα αίτημα για εκλογές. Αυτή τη στιγμή, οι εκλογές αποτελούν εθνική ανάγκη. Και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να κάνει το καθήκον του». δήλωσε.
Εισερχόμενος στο προεδρικό μέγαρο ο κ. Σαμαράς κατέστησε σαφές ότι θα αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία που θα οδηγήσει σε εκλογές: «Κύριε Πρόεδρε, ήρθα να σας πω ότι σ’αυτές τις κρίσιμες στιγμές έχω την ιστορική ευθύνη, με κάθε τρόπο, να κάνω ό,τι απαιτείται προκειμένου η ευρωπαϊκή προοπτική και το μέλλον της χώρας μας να μην μπει σε περιπέτειες. Είναι πολύ σημαντικό αυτά τα σχέδια τα οποία υπάρχουν, τουλάχιστον εμάς, να μην μας βρουν συνεργούς.  Θα τα πούμε, κύριε Πρόεδρε» είπε.
Από τη συνάντηση του Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , το κλίμα που επικράτησε και άλλες πληροφορίες μας προκύπτουν πλέον τα εξής ενδεχόμενα:
- Είτε θα ρίξουν τον Παπανδρέου οι βουλευτές του στην Βουλή μην δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης.
- Είτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναλάβει πρωτοβουλία και θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές
- Είτε η Αντιπολίτευση θα προκαλέσει αυτή την εκλογές, εξετάζοντας όλες τις δυνατότητες που της δίνει το Σύνταγμα, αλλά και επιβάλλει η κρισιμότητα των περιστάσεων.
Σε κάθε στιγμή, οι στιγμές είναι δραματικές και στο επιτελείο του Σαμαρά εξετάζονται αυτή την στιγμή  όλα τα ενδεχόμενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου