Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Οι G20 καλούν Παπανδρέου για εξηγήσεις




Στις Κάνες θα μεταβεί αύριο ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της συνόδου των G20, γνωστοποίησε κυβερνητική πηγή.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τον Έλληνα πρωθυπουργό προσκάλεσε η γαλλική κυβέρνηση, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με την πρωτοβουλία που ανέλαβε για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το "κούρεμα" και τη νέα δανειακή σύμβαση.
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής της Ευρωζώνης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Λόγω του ταξιδιού του πρωθυπουργού, οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα γίνουν την Πέμπτη.
Κυβερνητικές πηγές γνωστοποίησαν επίσης ότι το πρωί ο Γ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ. Υποστήριξε ότι το δημοψήφισμα γίνεται ώστε η απόφαση για τη δανειακή σύμβαση να γίνει κτήμα του λαού και να διευκολυνθούν οι μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου