Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Τρομοκρατούν βουλευτές για ψήφο εμπιστοσύνης


Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Πιέσεις και εκβιασμοί στους «επικίνδυνους» για αρνητική ψήφο 

Τρομοκρατούν βουλευτές για ψήφο εμπιστοσύνης
Όσο πλησιάζει η κρίσιμη ώρα για την ψηφοφορία απόψε τα μεσάνυχτα στη Βουλή, εντείνονται οι πιέσεις, οι εκβιασμοί και η τρομοκράτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – που είναι «επικίνδυνοι» για αρνητική ψήφο στην κυβέρνηση Παπανδρέου – ώστε την ώρα της κάλπης να ψηφίσουν «ναι» για τον πρωθυπουργό.
Το κύριο επιχείρημα των τρομοκρατών» της Κ.Ο. είναι: «Όποιος καταψηφίσει την κυβέρνηση θα μείνει στην πολιτική ιστορία του τόπου σαν αποστάτης της Δημοκρατικής παράταξης και θα έχει βάλει απέναντί του τους χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΣΟΚ».
Με το σύνδρομο του 1965 – τότε που οι βουλευτές της Ένωσης Κέντρου που είχε ηγέτη τον παππού του σημερινού πρωθυπουργού, τον Γεώργιο Παπανδρέου, ψήφισαν στη Βουλή εναντίον της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου, ανοίγοντας την πόρτα της πολιτικής ανωμαλίας με τις κυβερνήσεις των ανακτόρων, για να φτάσουμε στη Χούντα του 1967 – οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται τις τελευταίες ώρες σε μια αφόρητη πίεση.
Οι πληροφορίες μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ μιλούσαν για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης απόψε οριακά στον Παπανδρέου (151 – 152), αφού όμως προηγουμένως ο ίδιος δεσμευτεί με δήλωσή του ότι από αύριο το πρωί ξεκινάει συγκεκριμένες ενέργειες και κινήσεις για τη δημιουργία τις προσεχείς ημέρες μεταβατικής κυβέρνησης.
Πάντως η δήλωσή του αυτή αν γίνει, δεν θα περιέχει την αναγγελία ότι ο ίδιος παραιτείται, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο των μεγάλων αλλαγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου