Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Στο δρόμο του Άκη και ο Γ.Παπακωνσταντίνου για CDS & EΛΣΤΑΤ - Ποιοι τον προστατεύουν





Δύσκολα θα γλιτώσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου το εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, παρά την προστασία που απολαμβάνει από σκοτεινούς ξένους κύκλους (π.λ. λέσχη Bilderberg στην οποία αν και έχει πάψει να είναι υπουργός και θεωρείται πολιτικά απόλυτα "καμμένος", οι προστάτες του εξακολουθούν να τον καλούν). Σκοτεινοί κύκλοι, οι οποίοι είναι σαφές ότι έχουν ανάμιξη σε αυτή την εθνική καταστροφή που βιώνει η χώρα.


Δύο είναι οι υπόθέσεις στις οποίες έχει "στριμωχθεί" και αναμένεται να στριμωχθεί ακόμα περισσότερο μετά τις εκλογές: Η μία είναι η περίπτωση της πλαστογράφησης των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ και η άλλη η περίπτωση του CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για τα οποιία όπως πληροφορούμαστε η έρευνα του εισαγγελέa βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και έχει ήδη αποδώσει καρπούς. 


Ήδη η ΤτΕ έχει δώσει σειρά στοιχείων στην ομάδα εισαγγελέων (υπό τον εισαγγελέα Κορέα) για το ποιός αγόρασε το περιβόητο ασφάλιστρο κινδύνου από το ΤΤ! Μιλάμε για μία υπόθεση που έχει έλθει 4 φορές στο Κοινοβούλιο, υπάρχει άμεση εμπλοκή μελών της οικογένειας του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και υπήρξε απόλυτη συσκότιση της υπόθεσης από τον αρμόδιο υπουργό Γ.Παπακωνσταντίνου. Μάλιστα ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός υποστήριζε πως “Δεν γνώριζε τι είναι CDS”!


Την υπόθεση αρχικά την είχε αναλάβει ο εισαγγελέας Πεπόνης που όταν κατήγγειλε τις πιέσεις για να κλείσει την υπόθεση, κάποιοι τον έλεγαν “φαντασιόπληκτο”. Συνδυάστε τώρα τα ονόματα στο ημερολόγιο του Άκη που “θα έκλειναν πακέτο και τις δύο υποθέσεις” για να έχετε πλήρη εικόνα.
defencenet

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΣΟΚ! ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟ ΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ “ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ”!!




Βλέποντας χθες (1.6.2012) το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ άκουσα ένα φοβερό πράγμα το οποίο θα έπρεπε να το ψάξουν οι εισαγγελείς και αν αληθεύει κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή για ενέργειες εναντίον της υγείας των Ελλήνων για λόγους πολιτικού συμφέροντος. Δεν ξέρω γιατί αυτό πέρασε στα ψιλά?


Το λινκ για την εκπομπή είναι εδώ http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=229022 και δείτε το στο 55:31 λεπτό.


Teveten


ΔΕΙΤΕ ΤΟ, ΘΑ ΕΞΟΡΓΙΣΤΕΙΤΕ! ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;

Αυτός εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ!Παρεξηγήθηκε επειδή αποκαλούνται τα Σκόπια..Σκόπια και όχι με προσδιορισμό "Μακεδονία", π.χ.ΦΥΡΟΜ







Προ ημερών ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, όπου υποστήριξε πως το κόμμα του είναι έτοιμο να περικόψει όλες τις εξοπλιστικές δαπάνες, δηλώνοντας έτοιμος να το «ρισκάρουμε» με την Τουρκία.




Εχθές μιλώντας στο MEGA για το Σκοπιανό είπε πως .. «FYROM λέγεται η χώρα, δεν λέγεται Σκόπια. ΠΓΔΜ, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Δεν ξέρω καμιά χώρα που λέγεται Σκόπια». 




Eglimatikotita




ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ...;;; ΘΙΧΤΗΚΕ ΚΙΟΛΑΣ Ο ΜΠΑΛΑΦΑΣ... ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ! ΚΑΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΣΚΟΠΙΑ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ... ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ...! ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΑΠΛΑ Ο ΜΠΑΛΑΦΑΣ. ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΚΙ ΕΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ "ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ" ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ...

Ανοίγουμε τις φυλακές για τους προδότες του λαού, δήλωσε ο Καμμένος


Ο  Πάνος Καμμένος μιλώντας στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι" δήλωσε:
Ανοίγουμε τις φυλακές για τους προδότες του λαού, δήλωσε ο ΚαμμένοςΔεν είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ελεύθερος ο υπουργός που οδήγησε τη χώρα και τον λαό της στην υποδούλωση της Τρόικας. Δεν είναι δυνατόν να απολαμβάνει την επιβράβευση των εντολέων του, φιλοξενούμενος στην Σύνοδο της Λέσχης Μπίλνετρμπεργκ στη Βιρτζίνια, τη ώρα που οι Έλληνες πολίτες αυτοκτονούν. Ο κύριος αυτός πρέπει να συλληφθεί με το που πατήσει το πόδι του σε ελληνικό έδαφος. Όσο για τους Τροικανούς, τους καλούμε να εγκαταλείψουν τώρα την Ελλάδα..."


Στο μεταξύ μετά την συνάντησή του με τον Υπηρεσιακό Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, δήλωσε:


«Συναντηθήκαμε κλιμάκιο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τον υπουργό Οικονομικών και το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, προκειμένου να ενημερωθούμε για την κατάσταση της οικονομίας αυτή τη στιγμή, όπως επίσης και για την πορεία των εσόδων.
Είναι σημαντικό, πρώτον, ότι διαπιστώθηκε η πλήρης αποτυχία του μνημονίου.


Είναι ξεκάθαρο πια ότι η πηγή της υστέρησης των εσόδων είναι η ύφεση. Η ύφεση που δημιουργήθηκε από το Μνημόνιο 1 και το Μνημόνιο 2 με ευθύνη των συγκυβερνώντων, του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου και βεβαίως της πρώτης κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου.


Δεν μπορεί πλέον η Ελλάδα να προχωρήσει με τα Μνημόνια που οδηγούν σε ύφεση και θα οδηγήσουν ουσιαστικά σε πλήρη υστέρηση των εσόδων του κράτους.


Δεύτερον, ο μύθος ότι οι μισθοί και οι συντάξεις δεν μπορούν να πληρωθούν αν δεν πάρουμε τη δόση από τους δανειστές, καταρρίφθηκε.


Θα πρέπει να σταματήσουν πλέον τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να εκβιάζουν τον ελληνικό λαό, λέγοντας ότι οι μισθοί και οι συντάξεις πληρώνονται από τους δανειστές.


Οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων όπως επίσης και τα έξοδα για την παιδεία και την υγεία πληρώνονται και επαρκούν από το φορολογικά έσοδα που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες.


Τρίτον. Είναι σαφές, ότι σε περίπτωση που υπάρχει πλεόνασμα από τον προϋπολογισμό, το πλεόνασμα αυτό θα πηγαίνει υποχρεωτικά για να εξυπηρετήσει πρώτα τις απαιτήσεις των δανειστών.


Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μετά από αυτή την συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, είμαστε βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός θα σταματήσει να φοβάται εκείνους που χρησιμοποιούν ως απειλή τους μισθούς και τις συντάξεις.


Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν να φοβηθούν μόνο από τους τοκογλύφους και τα εγχώρια όργανά τους και όχι από την οικονομική κατάσταση της χώρας, η οποία έχει περιέλθει σε αυτό το σημείο από την επιβολή των Μνημονίων.


Είναι η ώρα πλέον να φύγουν από εδώ και η τρόικα και τα όργανά τους».

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ σε ΚΑΨΗ «ΟΡΘΩΣ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ»




ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ…



ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΥΜΗΘΕΙΣ… ΑΛΛΑ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ! Μην πατάς πάνω σε άλλους για να ανέβεις. Θα τους συναντήσεις κατεβαίνοντας… ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ… ΕΙΜΑΙ ΩΡΙΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΩ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΒΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΞΑΝΑ Το να έχεις ένα μέρος για να κοιμηθείς λέγεται “ΣΠΙΤΙ”
Το να έχεις κάποιον να νοιάζεσαι και να τον αγαπάς
λέγεται “ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ”…


Το να τα έχεις και τα δύο λέγεται
“ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ”….! Περπάτα στο πλάι μου και ας κουτσαίνεις… μπορώ να περπατήσω λίγο πιο αργά…
- Κοίταξέ με και ας έχεις στραβισμό… στα μάτια σου βλέπω τον εαυτό μου.
- Χαμογέλασέ μου και ας είναι τα δόντια σου στραβά… μ’ αρέσει να βλέπω το χαμόγελό σου, να σε βλέπω χαρούμενο.
- Άγγιξέ με και ας είναι τα δάκτυλά σου ατροφικά… το χέρι σου είναι πάντα ζεστό. – Μίλησέ μου και ας ψευδίζεις… τα λόγια σου στάζουν μέλι.
- Κάθισε δίπλα μου και ας είσαι άσχημος… έχω περισσότερη ασχήμια πάνω. O σπουδαιότερος στην ιστορία…
δεν είχε υπηρέτες αλλά Τον αποκαλούσαν Κύριο…
Δεν είχε πτυχία αλλά Τον αποκαλούσαν δάσκαλο…
Δεν ήταν γιατρός αλλά Τον θεωρούσαν θεραπευτή…
Δεν είχε στρατό αλλά ακόμα και οι βασιλείς Τον φοβόντουσαν…
Δεν κέρδισε καμία στρατιωτική μάχη αλλά κατέκτησε τον κόσμο.. Δεν διέπραξε κανένα έγκλημα αλλά παρόλα αυτά
Τον βασάνισαν και Τον σταύρωσαν…
Αυτός ουδέποτε εξάσκησε το επάγγελμα του ιατρού, θεράπευσε περισσότερους απ΄όσους όλοι οι γιατροί.
Αυτός ουδέποτε ίδρυσε σχολείο, όλα όμως τα σχολεία μαζί δεν μπορούν να καυχηθούν ότι έχουν περισσότερους
μαθητές από όσους έχει Αυτός.
Αυτός ουδέποτε συνέγραψε βιβλία και όμως οι βιβλιοθήκες όλου του κόσμου δεν μπορούν να χωρέσουν τα βιβλία που γράφτηκαν γι΄Αυτόν…


έγραψε το πιτσιρικι
πηγη

Προ των πυλών η παγκόσμια ύφεση




Η Αμερική ακόμη προσπαθεί να συνέλθει από την ύφεση και η Ευρώπη βράζει στο ζουμί της. Όμως σε παγκόσμιο επίπεδο, η οικονομία παραμένει υγιής.


Στο διάστημα 2002-08, η παγκόσμια οικονομία πέτυχε μια εκπληκτική ανάπτυξη, ενώ το 2009 έκανε μια μικρή κοιλιά, επανερχόμενη όμως στην συνέχεια.


Δυστυχώς, αυτά τα καλά νέα μάλλον τελειώνουν, τουλάχιστον για την Βραζιλία, την Κίνα και την Ινδία. Κάτι που είναι κακό για όλους.


Ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων της Βραζιλίας, η Mercedes-Benz, ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι πρόκειται να απολύσει 1.500 εργαζομένους στην μεγαλύτερη αγορά της Λατινικής Αμερικής.


Η Volvo AB επίσης ανακοίνωσε αναστολή των εργασιών της στη Βραζιλία. Το πρώτο 15θήμερο του Μαΐου, οι πωλήσεις βαρέων οχημάτων στην Βραζιλία σημείωσαν μια πτώση 22% σε σχέση με πέρσι.


Η οικονομική ανάπτυξη της Βραζιλίας σημειώνει μια μικρή κάμψη, και τα προβλήματά της μεταδίδονται στους γείτονές της, αφού η Αργεντινή, η Παραγουάη, και η Ουρουγουάη βασίζονται σε αυτήν για τις εξαγωγές τους.


Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και η Κίνα με την Ινδία.


Η Ασία φημίζεται για την γοργή ανάπτυξη, κάτι που είδαμε στην Ιαπωνία, στη Ν. Κορέα, στην Ταϊβάν, και σε άλλες «ασιατικές οικονομίες τίγρεις» στις δεκαετίες του 1980, και 1990.


Στη περίπτωση της Κίνας και της Ινδίας, η ανάπτυξή τους ήταν τέτοια, που βοήθησε στην παγκόσμια ανάπτυξη. Και εκεί ακριβώς έγκειται η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, ακόμη και μέσα στη διάρκεια της μεγάλης κρίσης του 2008-09.


Η μείωση όμως της οικονομικής δραστηριότητας στην Ινδία, που παραμένει φτωχότερη χώρα από την Κίνα, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Παρά τις εξάρσεις της, η παραγωγικότητα της  αγροτικής οικονομίας της Ινδίας δεν αυξήθηκε, αν και πρόκειται για τον τομέα στον οποίο απασχολείται το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού της δυναμικού.


Η κυβέρνηση της χώρας είχε μια φαεινή ιδέα: Να ανοίξει τον τομέα της λιανικής σε ξένες επιχειρήσεις όπως είναι το Carrefour και το Wal Mart. Οι μεγάλες αυτές πολυεθνικές αλυσίδες έχουν μεγάλη πείρα στην συνεργασία με τους αγρότες των πιο παραγωγικών χωρών, και άρα μπορούν να μεταφέρουν τεχνογνωσία στους Ινδούς. Κάτι τέτοιο μπορεί να φέρει καλύτερα αγροτικά ημερομίσθια και καλύτερες συνθήκες για τους φτωχούς της Ινδίας. Βέβαια, μόλις συνάντησε την αντίδραση των ντόπιων επιχειρήσεων λιανικής, η κυβέρνηση έκανε πίσω. Αυτό αποτέλεσε μια χαμένη ευκαιρία για τους Ινδούς, και παράλληλα συντέλεσε στο να χαθεί η εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών.


Στην περίπτωση της Κίνας, η ανάπτυξη της οφείλεται κυρίως στις εξαγωγές προς τις πλούσιες χώρες, ειδικότερα προς τις ΗΠΑ. Όταν η Αμερική βυθίστηκε στην ύφεση, η Κίνα χρειάζονταν αλλαγές και πράγματι άλλαξε. Το πάντα πλεονασματικό εμπορικό της ισοζύγιο είναι πλέον τόσο μετριοπαθές, που για μερικούς μήνες παρουσίασε ελλείμματα!


Αντί όμως να προσπαθήσει η Κίνα να μετατραπεί σε μια πιο καταναλωτική οικονομία, άντεξε στην κρίση μεθοδεύοντας την άνθιση, μέσω επενδύσεων στον κατασκευαστικό τομέα, στα ακίνητα και στις υποδομές.


Οι επενδύσεις είναι καλές, αλλά δεν επαρκούν για να διατηρηθεί μια διψήφια ανάπτυξη. Έτσι, αναπόφευκτα  η αγορά ακινήτων άρχισε να παρουσιάζει πτώση, μαζί με την κατανάλωση ρεύματος και τις σιδηροδρομικές μεταφορές.


Και έτσι επανερχόμαστε στα φορτηγά της Βραζιλίας. Οι αναπτυσσόμενες χώρες του πλανήτη είναι στενά διασυνδεδεμένες. Η άνθιση της Κίνας ωφέλησε  τις βραζιλιάνικες εξαγωγές αεροσκαφών και αγροτικών προϊόντων, ενώ η βραζιλιάνικη ανάπτυξη ενίσχυσε τις εξαγωγές της Αργεντινής. Αυτό δημιούργησε μια αγορά στην ευρύτερη περιοχή για την παραγωγή αυτοκινήτων και φορτηγών.


Παράλληλα, και η Αφρική γνώρισε μια δεκαετία πρωτοφανούς οικονομικής ανάπτυξης. Μπορεί η μαύρη ήπειρος να συνεχίζει να είναι σε γενικές γραμμές φτωχή, όμως η βελτίωση στις συνθήκες διαβίωσης, στο εισόδημα και στην υγεία είναι τόσο μεγάλη, που μεταξύ άλλων, βοήθησε σε μια ραγδαία μείωση της παιδικής θνησιμότητας.


Η κινεζική οικονομική ατμομηχανή που έσωσε την παγκόσμια οικονομία στη διάρκεια της τελευταίας κρίσης, δεν πρόκειται να επανεμφανιστεί. Αυτό σημαίνει πως η κρίση της Ευρώπης και τα αυξανόμενα χρέη της Αμερικής, κινδυνεύουν αυτή τη φορά να προκαλέσουν ακόμη δυσμενέστερες συνέπειες.


Η κρίση του 2008-09 είχε το καλό, ότι τουλάχιστον κάποιες περιοχές του πλανήτη απολάμβαναν μια ανάπτυξη. Και μάλιστα περιοχές που την χρειάζονταν περισσότερο απ΄όλες. Αυτή τη φορά όμως, αν δεν συνέλθουν οι πλούσιες χώρες και δεν κάνουν κάτι, ολόκληρος ο κόσμος θα μπει σε μια μεγάλη ύφεση.


slate.com

Νέα Ελληνική γλώσσα

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ο Αλέξης … Τσιπραντρέου παρουσίασε το πρόγραμμά του





Τον ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλουμε να τον κρίνουμε, θα πρέπει να τον θεωρήσουμε αστικό κόμμα με τα όλα του και να ξεχάσουμε τα συνθήματα που λένε ότι έρχονται οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τα σπίτια.


Κι αν θέλουμε να κρίνουμε τον Αλέξη Τσίπρα θα πρέπει να το κάνουμε στη βάση των όσων λέει κι όχι σε όσα πιθανόν θα κάνει. Τελικά δεν είναι ούτε Τσε Γκεβάρα, ούτε Ούγκο Τσάβες. Αυτούς τους έχει ξεπεράσει και πλέον βαδίζει ακάθεκτος στο δρόμο προς την κατάληψη των… χειμερινών ανακτόρων.


Δεν το λέμε αστεία, αλλά η φόρα που έχει πάρει ο κ. Τσίπρας δε χαλιναγωγείται και σήμερα απέδειξε ότι όσα του προσάπτουν περί πλήρους ταύτισης με το ΠΑΣΟΚ μετά το 1974, έχουν βάση. Στην παρουσίαση του οικονομικού του προγράμματος, ως καθαρό αστικό κόμμα (ή έτσι θέλει να λέει) κατάθεσε το όραμά του για την Ελλάδα. Ενα όραμα τόσο πνιγμένο στα «θα» που ο Ανδρέας Παπανδρέου βρήκε το δάσκαλό του.


Έχουμε πλέον ξεκάθαρα και με τη βούλα τον Αλέξη Τσιπραντρέου.


Ο νέος… ηγέτης υποσχέθηκε όλα όσα θέλει να ακούσει ο ελληνικός λαός, όμως, σχεδόν τα πάντα είναι αδύνατο να επιτευχθούν εξαιτίας της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα αλλά και των διεθνών συσχετισμών.


Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επαναφορά στο 2009 και στο λεφτά υπάρχουν, καταγγελία του Μνημονίου και σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας, κατάργηση φόρων και χαρατσιών, νέο φορολογικό σύστημα, κυνηγητό των πλουσίων, πάγωμα πληρωμής των τόκων των δανείων, μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, δήμευση της περιουσίας που δεν δηλώνεται, στήριξη των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Το μενού είχε απ’ όλα και για γαρνιτούρα επιτέθηκε στα υπόλοιπα κόμματα, τα διεφθαρμένα και παλαιά όπως είπε.


Πράγματι, ό,τι θέλουν να ακούσουν τα αυτιά όλων, χωρίς όμως ποσοτικοποίηση των μέτρων αυτών. Ομως, αυτό που μας έκανε την πιο μεγάλη εντύπωση είναι ότι τα πάντα θα γίνουν σε βάθος χρόνου ενώ τα άμεσα μέτρα που κοστίζουν δεν δικαιολογούνται από την οικονομική κατάσταση.


Λέει για παράδειγμα ότι θα πατάξει τη φοροδιαφυγή αλλά… σε βάθος χρόνου. Μα αν είναι έτσι γιατί να ψηφίσουμε Τσίπρα;


Λέει ότι το φορολογικό καθεστώς θα αλλάξει αλλά την επόμενη τετραετία. Γιατί να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, αφού και οι άλλοι μας το τάζουν αυτό;


Μιλά για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στη χώρα αλλά αυτό θα γίνει σε πολλά χρόνια από τώρα. Τότε γιατί να δώσουμε την ψήφο μας στον κ. Τσίπρα;


Λέει ότι θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και θα επαναδιαπραγματευτεί με τους εταίρους για νέο σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας. Δε λέει όμως πώς θα πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις, τα φάρμακα, την παιδεία. Που θα βρει λεφτά μέσα στο καλοκαίρι να λειτουργήσει το κράτος μέχρι να… καρποφορήσουν οι συνομιλίες του κ. Τσίπρα που παρεμπιπτόντως δε μας είπε με ποιον θα διαπραγματευτεί αφού όλοι έχουν γίνει εχθροί του;


Δεν δέχεται το Μνημόνιο, λέει και θα το καταργήσει. Κι εμείς μαζί του, όμως, όταν κοπεί η ροή του χρήματος πώς θα πληρώσει όσους τον ακούνε με ανοικτό το στόμα; Ειδικά τώρα που η διάλυση της ευρωζώνης είναι πιο πιθανή από ποτέ, κι όχι εξαιτίας της Ελλάδας;


Θα βρει τον πλούτο και θα τον φορολογήσει, υπόσχεται. Ωραίο τσιτάτο για να το λέμε στις πλατείες και να χειροκροτούμε, ποιος άλλωστε δεν το θέλει; Πώς θα το κάνει, όμως ειδικά τώρα που τα λεφτά βγήκαν έξω και μην τα είδατε;


Για να πάμε και στα άλλα κρίσιμα θέματα; Δεν καταλάβαμε πώς θα λύσει το μεταναστευτικό. Θα πάει λέει να διαπραγματευτεί με τους ξένους και θα δώσει έγγραφα σε όσους θέλουν να φύγουν για την Ευρώπη. Μα τι θα κάνει με τους 300 λαθρομετανάστες που μπαίνουν κάθε μέρα από τα σύνορα; Τι θα κάνει με το κέντρο της Αθήνας; Θα περιμένει πότε θα του απαντήσουν οι ξένοι; Κι αν μας βγάλουν από τη Συνθήκη Σέγκεν τι σκέφτεται να κάνει;


Επίσης, είπε ότι θα ζητήσει μορατόριουμ εξοπλισμών από την Τουρκία και μόλις το κάνει αυτό η Αγκυρα θα κάνει τεμενάδες. Θα βγουν οι Τούρκοι στους δρόμους και θα πανηγυρίζουν για την πρόταση Τσίπρα. Αστεία πράγματα δηλαδή.


Τέλος, θα επιδιώξει ΜΑΖΙ με τους γείτονες να ανακηρυχθούν οι ΑΟΖ. Αν καταλάβαμε καλά θα περιμένει του Τούρκους πότε θα συναινέσουν για τις ΑΟΖ; Ή μήπως σκέπτεται να μοιράσει το Αιγαίο και να το εκμεταλλευτούμε από κοινού;


Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς για την ομιλία Τσίπρα. Το βασικότερο είναι ότι κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό με ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες. Είναι ένας Ανδρέας Παπανδρέου του 2012, πασπαλισμένος με ολίγη Τσεγκεβάρια επαναστατικότητα.


Τα βασικά σημεία του οικονομικού του προγράμματος είναι:


Επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και αναδιαπραγμάτευση του χρέους με/ή μορατόριουμ στην πληρωμή τόκων
Κατάργηση των υπουργικών αποφάσεων που προέβλεπαν 22% μείωση του κατώτερου μισθού, 32% του μισθού για νέους κάτω των 22 ετών
Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ
Επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 461,50 ευρώ και επέκτασή του στα δύο χρόνια.
Κατάργηση όλων των χαρατσιών που επιβλήθηκαν
Φορολόγηση του πλούτου και των υψηλών εισοδημάτων για την αύξηση των εσόδων από άμεσους φόρους κατά 4% του ΑΕΠ σε ορίζοντα τετραετίας.
Αμεση κατάρτιση περιουσιολογίου, όπου θα καταγράφεται η πολιτική όλων των πολιτών με αυστηρές ποινές για όσους αποκρύπτουν την περιουσία τους.
Αλλαγή των φορολογικών συντελεστών και προσαρμογή στα επίπεδα της ΕΕ
Επανεξέταση όλων των ειδικών φορολογικών καθεστώτων
Σταδιακή μείωση του ΦΠΑ, ιδιαίτερα σε είδη λαϊκής κατανάλωσης.
Εκσυγχρονισμό και στελέχωση των ΔΟΥ με εξειδικευμένο προσωπικό.
Επιδίωξη εθνικής προγραμματικής συμφωνίας με τον κλάδο της Ναυτιλίας και τον εφοπλιστικό κόσμο για αύξηση των εσόδων και κατάργηση των φοροαπαλλαγών.
Αριστερός Ψάλτης

Δύο ώρες κράτησε η αξιοπιστία των εξαγγελιών Τσίπρα!


Πόση ώρα κράτησε η αξιοπιστία των εξαγγελιών Τσίπρα;  Μόλις δύο ώρες!

Στο θέμα των επιδομάτων ανεργίας που «καίει» ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ο κ. Τσίπρας δήλωσε στις 12:30: «Το επίδομα ανεργίας θα χορηγείται για διπλάσιο χρόνο από το σημερινό (δύο χρόνια)».


Δύο ώρες  αργότερα, στις 14:45, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ρένα Δούρου  είπε στο Real Fm: «Αν δεν μας ακούσατε εμάς να μιλάμε για επιδόματα ανεργίας δύο ετών ή και παραπάνω είναι γιατί γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι λεφτά δεν υπάρχουν».


Το γεγονός ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον αέρα το αποδεικνύει και το γεγονός ότι ίδιοι ομολογούν ότι δεν είναι κοστολογημένο! Στις 15:20 στον Alpha 98,9 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Σταθάκης δήλωσε: «Δεν υπήρξε κοστολόγηση, θα υπάρξει συμπληρωματικά πιθανότατα. Απλώς σήμερα η πολιτική ομιλία και οι κατευθύνσεις του προγράμματος ήταν το βασικό».

"Ο Λαλιώτης μας συγχαίρει για την πορεία μας και κάνει παρατηρήσεις"!!



Ο συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος δεν ήταν στη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθηναΐδα. «Δεν έχει έρθει» με διαβεβαίωσε συνεργάτης του Τσίπρα εξηγώντας: «Και τον Φωτόπουλο και τον Μπαλασόπουλο, τους κράτησε εκτός ο Σπύρος Παπασπύρος για να παλέψουν για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ». Όσο για τον Λαλιώτη;
«Έχει τηλεφωνήσει σε αρκετούς από εμάς με τους οποίους συνδεόταν από παλιά, μας έχει συγχαρεί για την πορεία μας, κάνει παρατηρήσεις, αλλά μέχρι εκεί» υποστηρίζει.


Δηλ. τι άλλο παραπάνω να κάνει; Να εμφανιστεί στο μπαλκόνι και να τον δείχνει ο Τσίπρας όταν λέει θα φέρουμε το καινούργιο στην διακυβέρνηση της χώρας; 
http://dexiextrem.blogspot.cz

Σκούρα τα πράγματα για τη Μέρκελ


Σε πολιτική απομόνωση εντός της Ευρωζώνης δείχνει να βρίσκεται η κυβέρνηση Μέρκελ, καθώς οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες, αλλά ακόμα και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ζητούν... την αλλαγή της στρατηγικής στη μάχη κατά της κρίσης και απαιτούν ισχυρά μέτρα για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, την ίδια ώρα που στις διεθνείς αγορές αρχίζουν να προεξοφλούν ακόμα και ενδεχόμενη προσφυγή της Ισπανίας στο ΔΝΤ.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και ο Μ. Ντράγκι κάλεσαν την γερμανική κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις αντιδράσεις της στο θέμα της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ ο κ. Μόντι έκανε ένα βήμα παραπάνω, ζητώντας να καθοριστεί ένα χρονοδιάγραμμα προς τον κοινό δανεισμό (ευρωομόλογα).

Χθες, Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΕΚΤ είπε μεταξύ άλλων ότι το «όραμα» της Άνγκελα Μέρκελ για μία σταθερή οικονομία είναι σε κίνδυνο, καθώς απουσιάζουν τα απαραίτητα εργαλεία για τον περιορισμό της διάχυσης της κρίσης, ενώ παράλληλα επέκρινε τις κυβερνήσεις για την απουσία δράσης στα μέτωπα των δημοσιονομικών, των διαρθρωτικών αλλαγών και της διακυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο κ. Μόντι επέκρινε τις συντηρητικές πολιτικές στο δημοσιονομικό τομέα, υποστηρίζοντας ότι η άρνηση ορισμένων χωρών να υιοθετήσουν μέτρα για την καταπολέμηση της κρίσης θέτει σε κίνδυνο την υποστήριξη εκ μέρους της κοινής γνώμης.

«Είναι φανερό ότι θα υπάρξει αργά ή γρήγορα [...] μια αντίδραση εναντίον της ίδιας της δημοσιονομικής και διαρθρωτικής πειθαρχίας που επιβάλλουν», δήλωσε, μέσω σύνδεσης βίντεο, στο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών που οργανώθηκε από την Κομισιόν.

«Χώρες που βρίσκονται στον πυρήνα του συστήματος, κυρίως η Γερμανία, θα πρέπει πραγματικά να σκεφτούν βαθιά, αλλά γρήγορα αυτές τις πλευρές», επισήμανε.

«Το δικό τους καλύτερο προϊόν εξαγωγής, η κουλτούρα της σταθερότητας, κινδυνεύει να υπονομευθεί επειδή δεν ήταν έτοιμοι να δημιουργήσουν τα απαραίτητα εργαλεία για να περιοριστεί η διάχυση», πρόσθεσε. 

Ο κ. Μόντι ανέφερε ως πιθανά μέτρα το να επιτραπεί στο ταμείο στήριξης της Ευρωζώνης (ESM) να ανακεφαλαιοποιεί απευθείας τις τράπεζες και να σχηματιστεί μια ευρωπαϊκή «τραπεζική ένωση».

Newsroom ΔΟΛ

Ποια Ελλάδα; Η Ισπανία φλέγεται και βάζει φωτιά στο ευρώ και τον πλανήτη


Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα σε ότι αφορά την οικονομική καταστροφή, είναι ένα απλό "ψιλόβροχο" σε σχέση με τον τυφώνα που λέγεται Ισπανία και ήδη πλήττει με τις "παρυφές" του την Ευρώπη και παγκόσμιες αγορές. Θα πούμε μόνο ένα νούμερο για να γίνει αντιληπτή η έκταση του προβλήματος: 300 δισ. ευρώ δανείστηκαν οι ισπανικές τράπεζες για να καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους, με εχέγγυο της ΕΚΤ και επιτόκιο μόλις 1%. Και πάλι βουλιάζουν. Συνολικά 19 δισ. ευρώ πρέπει να δαπανηθούν μόνο για την Bankia.

Και αυτά φαίνεται να είναι μόνο η αρχή. Η Ισπανία από την στιγμή που η κρίση ενταθεί (το μόνο βέβαιο, αφού δεν αλλάζει η πολιτική της Γερμανίας) κινδυνεύει με πολιτειακή διάλυση.

Η Ισπανία είναι μια ομοσπονδία διαφορετικών λαών της ιβηρικής χερσονήσου (Κέλτες, Καταλωνοί κλπ), που κατάφερε να επιβιώσει είτε με το μαστίγιο (δικτατορία Φράγκο) είτε με το "καρότο" (οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων 30 χρόνων). Το πάθος των Καταλανών και των Βάσκων για ανεξαρτησία, είναι δεδομένο και ελεγχόταν μέσω της οικονομικής ανάπτυξης και της αυτονομίας που είχαν. Τώρα η Καταλωνία, μεγαλύτερη οικονομία σε μέγεθος από την Ελλάδα, πτώχευσς.

Η τρόϊκα απαιτεί από την ισπανική κεντρική κυβέρνηση να υπογράψει συμφωνίες λιτότητας, που θα δεσμεύουν τους Καταλανούς, τους Βάσκους και όλους γενικά τους Ισπανούς.

Στην ουσία ζητούν την επαναφορά του συγκεντρωτισμού και την αναδίπλωση της αποκέντρωσης, έτσι ώστε η κεντρική κυβέρνηση, μέσω του προϋπολογισμού, να ορίζει το τι θα πρέπει και το τι δεν θα πρέπει να κάνουν οι επιμέρους τοπικές διοικήσεις. Θα τα δεχθούν αυτά, την στιγμή που θεωρούν υππεύθυνη για την καταστροφή τους την κεντρική κυβερνηση, ειδικά οι Καταλωνοί; Ή θα ξεσπάσει μια λαϊκή αντίδραση που μπορεί να οδηγήσει στην απόσχιση, όπως αγωνίζονται οι βάσκοι από το 1975 και μετά;

Ο Μάθιου Λιν, αναλυτής στη Strategy Economics, σε άρθρο του στο Marketwatch παραθέτει έξι λόγους, για τους οποίους συμφέρει την Ισπανία να είναι η πρώτη χώρα που θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

1) η Ισπανία είναι πολύ μεγάλη για να διασωθεί. 2) η Ισπανία έχει ήδη κουρασθεί από τα μέτρα λιτότητας. 3) η Ισπανία διαθέτει πραγματική οικονομία. 4) η Ισπανία είναι πολιτικά ασφαλής. 5) η Ισπανία έχει ευρύτερους ορίζοντες, λόγω των ισπανόφωνων οικονομιών της Λατινικής Αμερικής, αλλά και των ισπανόφωνων στις ΗΠΑ.

Ως 6ο επιχείρημα, ο κ. Λιν υποστηρίζει ότι η συζήτηση (περί παραμονής ή αποχώρησης από την ευρωζώνη) έχει ήδη αρχίσει, με αρκετούς οικονομολόγους να θεωρούν ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι το ίδιο το ενιαίο νόμισμα και ότι η Ισπανία θα ήταν καλύτερα εάν επέστρεφε στην πεσέτα. «Ίσως το Spexit να συμβεί πριν από το Grexit», καταλήγει ο κ. Λιν.

Το άρθρο του αμερικανικού διαδικτυακού περιοδικού Slate αναφέρει πως, "το μείζον πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι η Ελλάδα, της οποίας η κατάσταση αποκαλείται «ψιλοπράγματα», αλλά η Ισπανία"

Χωρίς να είναι κάποιος «αισιόδοξος» θα έπρεπε να μπορεί να αντιληφθεί ότι η έξοδος της Ελλάδας δεν θα ήταν τόσο ή μόνο, εμπόδιο για το μέλλον της ίδιας, αλλά ολόκληρου του σχεδίου που ονομάζεται ευρωζώνη. Μάλιστα, δεν θα κόστιζε και πολλά, λέει ο κειμενογράφος, ούτε και θα δυσκόλευε κάποιον, το να φανούν λίγο πιο γενναιόδωροι με την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι λοιποί δανειστές της.

"Αν δει κάποιος την Ισπανία, αντιλαμβάνεται ότι τα μεγέθη διαφέρουν και πρόκειται για μια τεράστια οικονομία και μία μεγάλη χώρα, το οικονομικό σχέδιο διάσωσης της οποίας θα κόστιζε πολλά. Εκτός αυτού, μάλλον είναι λίγοι όσοι απατώνται, πιστεύοντας πως η ευρωζώνη θα άντεχε χωρίς την Ισπανία, κάτι το οποίο δεν ισχύει και με την περίπτωση της Ελλάδας, κατά βάση, λόγω διαφορετικών μεγεθών των δύο αγορών. Η στιγμή της αλήθειας είναι κοντά, αν όχι ήδη εδώ, αφού είναι αναγκαίο για όλους όσους θέλουν μια νομισματική ένωση στην Ευρώπη, να αναλογιστούν πόσο κοστίζει η διατήρηση και συντήρηση της ένωσης αυτής και αν αξίζει τον κόπο, Αυτό που βλέπουμε να εξελίσσεται στην Ευρώπη είναι σαν κινηματογραφική ταινία, όπου (σε αργή φάση) το τρένο πάει να πέσει από την γέφυρα! Δυστυχώς, η Ισπανία είναι πολύ κοντά στην καταστροφή" καταλήγει το State.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ:

- Η Ισπανία είχε πλεονασματικό προϋπολογισμό λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση

- Η Ισπανία είχε χρέος κατά πολύ χαμηλότερο της Γερμανίας λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση

- Η χώρα δεν είχε κανένα ουσιαστικό εξοπλιστικό πρόγραμμα. Όπως και καμία από τις Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία. Μόνο στην Ελλάδα κατηγορούνται οι επενδύσεις για την ασφάλειά της, ότι υπονόμευσαν την οικονμία της. Από αυτούς που θέλουν να καταπέσει και η τελευταία ασπίδα γιατον ακρωτηριασμό της και την αρπαγή του πλούτου της.

Μετά από την κατάρρευση οι μοναδικές "λύσεις" που υπήρξαν αφορούσαν τις ... τράπεζες! Η ΕΚΤ θα δέχεται ισπανικά ομόλογα ως «εχέγγυο» και έτσι θα τις δανείσει πάνω από 300 δισ. με επιτόκιο 1%. Όλα αυτά ενώ η ανεργία φτάνει στην χώρα το 26%! Σχεδόν οκτώ εκατομμύρια άνεργοι! Η μεγαλύτερη κοινωνική βόμβα σε δυτική χώρα.

Επίσης το ισπανικό κράτος θα δανειστεί κι άλλα χρήματα (από το EFSF) με επιτόκιο περί το 4% για να τα χαρίσει στις τράπεζες (στο πλαίσιο της επανακεφαλαιοποίησης) – χωρίς βέβαια να λάβει κοινές μετοχές, κάτι που έχουν πετύχει και οι Έλληνες τραπεζίτες. Δηλαδή πληρώνουν οι λαοί τις επιχειρήσεις των τραπεζιτών. Και επίσης σκαρφίστηαν και το εξής ιδιοφυές: Οι τράπεζες, θα δανείζονται από το ισπανικό κράτος και θα του δανείζουν με επιτόκια 6% μέρος των δανεικών που παίρνουν από την ΕΚΤ με επιτόκιο 1%.

Οι πτωχευμένες τράπεζες μετέφεραν λοιπόν τις ζημίες τους στο ισπανικό κράτος, οδηγώντας το στην πτώχευση, κατόπιν εξασφάλισαν τόνους δανείων από την ΕΚΤ (με επιτόκιο 1%), μετά δάνεισαν ένα μέρος αυτών των χρημάτων στο… ισπανικό δημόσιο (με επιτόκιο 6%) και, παράλληλα, δανείζονται από το ισπανικό δημόσιο κι άλλα χρήμα τα οποία ο Ισπανός φορολογούμενος δανείζεται από το EFSF.

Αυτές δεν είναι ούτε νομισματικές ενώσεις, ούτε η επιχείρηση διάσωσης της Ισπανίας ή της Ελλάδας αφρούν τους πολίτες. Αφορούν μόνο τους τραπεζίτες. Και αυτό είναι αφόρητο...

Δικαιωματικά κερδίζει τον τίτλο του υπουργού Χάρου! ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΖΗΤΑΤΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ;


Καρκινοπαθείς, ανάμεσα τους και παιδάκια, δεν έχουν προσβαση σε φάρμακα!
Δικαιωματικά κερδίζει τον τίτλο του υπουργού Χάρου.
Το αίμα όλων αυτών των ανθρώπων στα κεφάλια και στα κεφάλια των παιδιών και των παιδιών των παιδιών τους όλων όσων ψήφισαν το Κούρεμα που έκλεψε την περιουσία των...
 Ταμείων.
ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΖΗΤΑΤΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ;
Στα καταβάθια της θάλασσας και πίσω απ΄τον ήλιο να πάτε.

Οι περιουσίες που απέκτησαν Βενιζέλος και Παπουτσής μέσα σε 13 χρόνια!


1996:
3 γραφεία, 1 εξοχικό, 2 οικόπεδα, περίπου 130.000 ευρώ καταθέσεις και εισόδημα 55.000 ευρώ ...
Ο υπουργός δικαιοσύνης έχει ένα γραφείο και ένα οικόπεδο στη Θεσσαλονίκη, και ένα αγροτεμάχιο στη Χαλκιδική καθώς και ένα Ι.Χ. 1.400 κυβικά. Από κοινού με τη σύζυγό του έχουν 12 εκατομμύρια δρχ. 1.500 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών και ....
2.000 γαλλικά φράγκα...
Η σύζυγος του κ. Βενιζέλου έχει δύο γραφεία και μία εξοχική κατοικία και σε κοινό λογαριασμό με την κόρη της 6,5 εκατομμύρια δρχ. και 142.000 γερμανικά μάρκα. Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε εισόδημα 18.788.190 δρχ.

2009:
17 ακίνητα, 2,7 εκ ευρώ καταθέσεις, 130.000 μετοχές και....
εισόδημα 106.000 αυτός και 74.000 η σύζυγος

Ο κ Βενιζέλος λοιπόν δήλωσε το 2009 βουλευτική αποζημίωση ύψους, 106.569 ευρώ.
ΛΟΙΠΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ: 74.443 η σύζυγος.
ΑΚΙΝΗΤΑ: 27 ακίνητα μαζί με τη σύζυγο. 10 νέα από κληρονομιά της συζύγου το 2009.


ΜΕΤΟΧΕΣ: Ο Ευ. Βενιζέλος διαθέτει αμοιβαία 97.000 τεμάχια, ενώ η σύζυγός του διαθέτει αμοιβαία 36.000 τεμάχια.
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: Ο ίδιος διαθέτει 220.000 ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, ενώ η σύζυγός του διαθέτει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ σε ελληνικές τράπεζες.
ΟΧΗΜΑΤΑ: 2 αυτοκίνητα από 1 με τη σύζυγό του.

ΥΓ. Βέβαια τα εύσημα εκτός από τον Μπένυ που είχε καλό δάσκαλο τον Άκη, πρέπει να αποδοθούν και στη σύζυγο που χωρίς εισόδημα το 1996 και με 74.000 ψωροχιλιάρικα το 2009 κατάφερε μέσα σε 13 χρόνια να αποταμιεύσει 2,5 εκ ευρώ. Πιστεύω ότι έπρεπε να ήταν αυτή στη θέση του Υπ. Οικονομικών.


Και επειδή έρχονται εκλογές, ας ενημερωθούμε και για την σημερινή του περιουσία...

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ... 1 ΔΙΣ ΔΡΧ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΑΝ ΠΟΤΕ, ΕΝΩ ΥΜΝΟΥΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ !
ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΡΟΤΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Υπουργός Οικονομικών όλων των φτωχών Ελλήνων με τραπεζικές καταθέσεις μαμούθ. Πολιτικοί που θα έπρεπε ο ελληνικός λαός να τους έχει στείλει από εκεί που ήρθαν.
Ευάγγελος Βενιζέλος: Από τα δηλωμένα, φαίνεται να έχει μια αμύθητη περιουσία σε τραπεζικούς λογαριασμούς.: Γύρω στα 3 εκ ευρώ. 1 δισεκατομμύριο δραχμές, εάν τον ικανοποιεί η αντιστοιχία στην δραχμή.
Αυτόν τον πολιτικό περιμένει ο λαός που πεινάει, να τον σώσει. Αυτό τον πολιτικό θα κατέβει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει για αρχηγό του. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.


1.113.309 ΕΚ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΗ:

Κοντά στο 1.5 εκ ευρώ τραπεζικές καταθέσεις υπάρχουν στην τράπεζα για την οικογένεια Παπουτσή και τον Χρηστάκη.
Αλήθεια ρε θηρίο. Πότε, που και σε ποιον εργοδότη δούλεψες για να έχεις ένα τόσο μεγάλο ποσό στην τράπεζα;
Ο κύριος εκπρόσωπος της γενιάς του Πολυτεχνείου, μαζί με Δαμανάκη και άλλους εκλεκτούς που φώναζαν για ψωμί, παιδεία και ελευθερία, καραπλούτησαν στις πλάτες τις δικιές μας. Ξεδιάντροπα και απερίγραπτα. Για τον Παπουτσή όμως υπάρχει και μία ακόμα ιδιαιτερότητα. Είναι το πολιτικό υποκείμενο που επί των ημερών του έφαγε πολύ ξύλο ο κόσμος στο Σύνταγμα. Τον Παπουτσή δεν θα τον ξεχάσουμε εύκολα. Με ότι αυτό συνεπάγεται.
stella

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Η Λερναία Υδρα της πολιτικής αλητείας.




Ἀνδρέας Κούτρας, 29/5/2012
http://andreaskoutras.blogspot.com
Δημοσιεύτηκε στο News247.gr
Πολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε σε ραδιοφωνική συνέντευξη1τι ακριβώς σημαίνει το καταγγέλλω το μνημόνιο. Επί λέξη
«Η έννοια της καταγγελίας είναι ένας πολιτικός όρος. Τι θα πεί καταγγέλλω; Το καταγγέλλω πολιτικά.» και συνεχίζοντας «στην σκέψη την δική μας δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς πράξης, δηλαδή να βγούμε μονομερώς και να πούμε διαγράφουμε το χρέος, καταγγέλλουμε, δεν είναι και λογικό να το πούμε, να το πει κανείς αυτό»
Η διευκρίνηση αυτή είναι αποκαλυπτική. Τι ακριβώς είναι η πολιτική καταγγελία εκτός από αέρας κοπανιστός. Με απλά λόγια το ΣΥΡΙΖΑ μας γνωστοποιεί από επίσημα χείλη ότι άλλα λέει, άλλα αφήνει να εννοηθούν, και άλλα θα κάνει. Αυτός όμως είναι και ο ορισμός της έννοιας απατεωνιά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση της πολιτικής εξαπάτησης. Στην συνέχεια ακούμε ότι δεν είναι λογικό να διαγράψουμε το χρέος μονομερώς. Πάσχουν λοιπόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πολίτες που το στηρίζουν από παράνοια όταν με σχεδόν θρησκευτικό φανατισμό διαδίδουν ακριβώς τα αντίθετα; Ή είναι μέρος μιας καλά συντονισμένης προσπάθειας με σκοπό την λαϊκιστική παραπλάνηση απεγνωσμένων πολιτών;
Στην συγκεκριμένη πολιτική το ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρωτοπόρος. Είναι όμως άξιος μαθητής. Μία μικρή ιστορική αναδρομή δεν θα έβλαπτε. Πολλοί ίσως να μήν θυμούνται τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ το 1981, πάνε 31 χρόνια. «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»και «Έξω από την ΕΟΚ και Έξω οι Αμερικάνοι και οι βάσεις του θανάτου». Αργότερα ακόμα και ο Ανδρέας Παπανδρέου θα απορήσει πως το είχαν πιστέψει οι περισσότεροι στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Φυσικά ούτε από την ΕΟΚ βγήκαμε ούτε από το ΝΑΤΟ ούτε οι βάσεις του θανάτου εκδιώχθηκαν. Αντιθέτως όταν μετά το 1989 μειώθηκαν η ψυχροπολεμικές ανάγκες οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν να αποτρέψουν την φυγή. Το ΠΑΣΟΚ είχε κάνει το τέλειο πολιτικό λαϊκιστικό πραξικόπημα. Ήταν τώρα στην εξουσία και μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον κρατικό προϋπολογισμό για να τυπώσει και να μοιράσει χρήματα που δεν είχε. Ήταν τότε που το δημόσιο χρέος
1http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=VLg05-hu-WE
διπλασιάστηκε σε λίγα χρόνια, και ο πληθωρισμός έτρεχε με διψήφια νούμερα (10-20%). Οι συνολικές δαπάνες του δημοσίου από 49.2% του ΑΕΠ το 1981 εκτινάχθηκαν στο 70% το 1987. Αυτό που έσωσε το ΠΑΣΟΚ ήταν οι ΕΟΚικές επιδοτήσεις και τα μεσογειακά προγράμματα. Τότε ακόμα, οι εταίροι μας δείχνανε αλληλεγγύη και κατανόηση, δυστυχώς.
Το ΠΑΣΟΚ μοίραζε λεφτά για να κρατηθεί στην εξουσία όπως κάνει κάθε δικτατορίσκος του τρίτου κόσμου. Δεν έκανε αναδιανομή εισοδήματος όπως πίστευαν οι αδαείς Έλληνες. Άλλωστε το ποσοστό των φόρων που πλήρωναν μισθωτοί και συνταξιούχοι από 52.1% το 1980 έφτασε το 63.2% το 1986! Δανειζόταν για να μοιράσει και να αγοράσει ψήφους. Η Τράπεζα της Ελλάδος παραμονές των εκλογών του 1985 είχε συναλλαγματικά αποθέματα για ένα μήνα μόνο (για να θυμίζουμε τι σημαίνει δραχμή και ανεξάρτητη οικονομική πολιτική). Ο απόλυτος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου, υποσχόταν “Ακόμα καλύτερες μέρες” προσδοκώντας να υφαρπάξει την ψήφο των ευκολόπιστων Ελλήνων. Η συνταγή εφαρμόστηκε ξανά το Οκτώβριο του 2009 με το “Λεφτά υπάρχουν”. Η σημερινή παραλλαγή βρίσκει το ΣΥΡΙΖΑ με την δήθεν καταγγελία του μνημονίου, το κόμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με εθνικιστικές υστερίες και παραληρήματα του αρχηγού του που θυμίζουν τον Ντούτσε. Το ΚΚΕ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελούν κακοήθη υπολείμματα και εξάρσεις μιας ιστορικής και πολιτιστικής ασθένειας.
Μερικές βδομάδες μετά την επανεκλογή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1985, η κυβέρνηση υποτίμησε την δραχμή (ακολούθησαν και άλλες) και ανακοίνωσε περικοπές μισθών και συντάξεων (όπως θα γίνει και τώρα) για να σώσει (και πάλι) την Ελλάδα. Όπως και τότε έτσι και τώρα τα κόμματα υπόσχονται σωτηρία. Στην πραγματικότητα το μόνο που προσπαθούν να σώσουνε είναι το φαύλο και άθλιο σύστημα που δημιουργήσανε.
Η αλήθεια είναι πως αν δεν υπήρχαν τα ΕΟΚικά κονδύλια θα είχαμε χρεοκοπήσει από τότε. Ήταν μεγάλη ιστορική ατυχία να συμπέσει η άνοδος του ΠΑΣΟΚ, με την είσοδο μας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Τα κοινοτικά κονδύλια όχι μόνο επέτρεψαν στο δήθεν κίνημα να κρατηθεί στην εξουσία για πολύ παραπάνω χρόνο από ότι έπρεπε, αλλά απέτρεψαν τον εκσυχρονισμό της οικονομίας και την πρόοδο της κοινωνίας. Στο Ιράκ και στην μέση ανατολή το πετρέλαιο κράτησε τους διαφόρους Σαντάμ και Καντάφι στην εξουσία και ανασχέτισε οποιαδήποτε πρόοδο. Στην Ελλάδα τον ίδιο ρόλο τον έπαιξαν οι ΕΟΚικές και μετέπειτα Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και ο εύκολος δανεισμός.
Όταν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες απελευθέρωναν τις οικονομίες τους η δήθεν προοδευτική αριστερά με κυρίαρχο το ΠΑΣΟΚ επέμεινε σε σοβιετικού τύπου κρατικιστικά μοντέλα, φυσικά για να διορίζει και να ψηφοθηρεί. Σπέρνανε εργατοπατέρες που μόνο τα συμφέροντα των εργαζομένων και της κοινωνίας δεν υπηρετούσαν και ντόπαραν τους πολίτες με το «Ο λαός στην εξουσία». Η αριστερά αντιστάθηκε με βία και πολλές φορές χύθηκε αίμα σε κάθε είδους προσπάθεια απελευθέρωσης της οικονομίας και ιδιωτικοποιήσεων. Το δημόσιο χρησιμοποιήθηκε ως κομματικό τσιφλίκι και ο διορισμός για να μειώσει την ανεργία προσθέτοντας ψήφους και χρέη. Η δήθεν προοδευτική ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ είχε επικρατήσει απόλυτα, με κύριο δεκανίκι τους εκδότες επιχειρηματίες/κατασκευαστές που παίρνανε όλες τις δουλειές.
Ευνοήθηκε η βία και η ανυπακοή προς το κράτος και τους θεσμούς της δημοκρατίας όταν δεν συνέφερε (ροζ ψηφοδέλτια, κατάργηση στην πράξη νόμων, ατελείωτες απεργίες και αποκλεισμούς εθνικών οδών, κόψιμο ηλεκτρικού κ.α.). Το Σύνταγμα άλλαξε μεταφέροντας όλες τις εξουσίες στον Πρωθυπουργό ευνουχίζοντας τον θεσμό του πρόεδρου. Η ανθίζουσα δημοκρατία μετατράπηκε σε πρωθυπουργική δικτατορία. Το ΠΑΣΟΚ προτίμησε να ρίξει την
Ελλάδα στην ακυβερνησία παρά να παραδώσει την εξουσία το 1989 αλλάζοντας τον εκλογικό νόμο. Η δημοκρατία και η εμπέδωση θεσμών και ανεξάρτητων από τα κόμματα οργανισμών δεν ήταν ποτέ στα σχέδια του ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς αλλά πάντα στα γεμάτα στόμφο μεγάλα λόγια τους.
Από τα μέσα της δεκαετίες του 90 το δημόσιο χρέος ήταν σταθερά γύρω στο 100% του ΑΕΠ παρά την συνεχή Ευρωπαϊκή βοήθεια και την ευνοϊκή παγκόσμια οικονομική συγκυρία. Ήταν τέτοια η πολιτική επικράτηση της δήθεν προοδευτικής αριστεράς και των δημοκρατικών δυνάμεων, που βρήκε άξιους μιμητές και στο άλλο ιστορικά φαύλο κόμμα της ΝΔ. Επιδόθηκε μαζί με την ΝΔ σε μια κούρσα λαϊκιστικής και εθνικιστικής υστερίας. Αν το ΠΑΣΟΚ διόριζε έναν η ΝΔ δύο. Αν το ΠΑΣΟΚ χάριζε 1δις χρέη η ΝΔ 2δις, “η ψήφος αγιάζει τα χρέη.”
Η διαφθορά έγινε κυρίαρχο στοιχείο της καθημερινότητας του πολίτη. Κάνανε τον πολίτη συνένοχο στις παρανομίες. Όχι, δεν είναι κλέφτες και απατεώνες όλοι οι Έλληνες, αλλά αναγκαστήκανε να προσαρμοστούν για να επιβιώσουν στο έκτρωμα του κράτους που με την εύνοια και ανοχή δημιούργησε η πολιτική αλητεία των κατ’επίφαση προοδευτικών κομμάτων αλλά και της ΝΔ. Λένε ότι οι Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους όταν τα τελευταία 20 χρόνια έχουν γίνει δέκα φορολογικές αμνηστίες για ψηφοθηρικούς λόγους. Ο τίμιος πολίτης νιώθει απέραντα ηλίθιος όταν βλέπει τους κλέφτες να ανταμείβονται και να μένουν ατιμώρητοι. Όσο υπήρχε ο εύκολος εξωτερικός δανεισμός τα κόμματα εξουσίας δεν θέλανε να μαζέψουν φόρους, όχι ότι δεν μπορούσαν.
Το ΠΑΣΟΚ προχώρησε, και πολύ σωστά την ένταξη της Ελλάδος στην Ευρωζώνη. Δυστυχώς όμως δεν έγινε με το “σπαθί μας” όπως θριαμβολόγησε κάποιος ξεχασμένος τώρα πρωθυπουργός αλλά με λογιστικές μαϊμουδιές της Γκολντμαν Σαξ. Αυτή η μαϊμού Ελλάδα καταρρέει τώρα όπως κατέρρευσε και η μαϊμού Ελλάδα του Κεντέρη-Θάνου-Τζέκου. Ντόπα ήταν και τώρα πρέπει να κάνουμε αποτοξίνωση, απεξάρτηση και επανένταξη στην πραγματικότητα.
Και φτάσαμε έτσι στο 2004 όπου το ΠΑΣΟΚ παραδίδει την εξουσία υπό το βάρος της αλαζονείας και διαφθοράς στο κακέκτυπό του, την ΝΔ. Δεν ήταν μαθητευόμενοι ιδεαλιστές μάγοι όμως όπως το ΠΑΣΟΚ του 81 αλλά, πεινασμένοι για εξουσία και χρήμα. Δεν χρειάστηκε να στήσουν μηχανισμούς λαδώματος και διαφθοράς, τους βρήκαν έτοιμους και απλώς τους άλλαξαν λίγο το χρώμα. Η μόνη συνεκτική δύναμη στο πολιτικό σύστημα είναι η κατάχρηση του δημοσίου χρήματος και η άσκηση εξουσίας προς ίδιον όφελος. Επεδίωξαν και αυτοί να λαδώσουν με ξένο δανεικό χρήμα τους ψηφοφόρους και για λίγο το κατάφεραν. Μέχρι που η παγκόσμια οικονομική κρίση έκλεισε την βρύση και οι Ευρωπαϊοι εταίροι μας κατάλαβαν ότι τους κοροϊδεύαμε.
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γνώριζε άριστα την κατάσταση της οικονομίας και του χρέους από τις αρχές του 2009 όταν είχε ενημερωθεί από την Ευρωπαϊκή επιτροπή. Ένα μήνα πριν τις εκλογές ο διοικητής της ΤτΕ είχε ενημερώσει ότι το έλλειμμα θα υπερβεί το διψήφιο νούμερο (άνω του 10%). Δεν χρειαζόταν όμως νόμπελ οικονομίας για να το καταλάβουν. Το καμπανάκι του βυθιζόμαστε είχε αρχίσει να χτυπάει πιο δυνατά από το 2008. Τα κόμματα το άκουσαν και επιλέξανε για ακόμα μια φορά την δοκιμασμένη συνταγή του λαϊκισμού της πολιτικής απάτης και αλητείας. Και βγήκανε για άλλη μια φορά 100% σωστά. Οι αμνήμονες και ευκολόπιστοι ψηφοφόροι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του λαϊκισμού.
Λίγες μέρες μετά και αφού το ΠΑΣΟΚ μας δήλωσε με περισσή πολιτική ηθοποιία την έκπληξη του για την κακή κατάσταση της οικονομίας, άρχισε να μοιράζει και πάλι υποσχέσεις και χρήματα. Την ίδια ώρα συζήταγε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την υπαγωγή της Ελλάδος σε αυτό. Οι εταίροι μας και οι αγορές συνειδητοποίησαν πως πάμε να τους ξεγελάσουμε με τα γνωστά ταχυδακτυλουργικά κόλπα όπως και ο προκάτοχος Καραμανλής.
Το 2012 μπορεί να γίνει ένα έτος μαγικό για την Ελλάδα. Ένα έτος ανατροπής και ελπίδας. Για πρώτη φορά υπάρχει η ελπίδα να καταστραφεί το άθλιο πολιτικό σύστημα που άλλοι χτίσανε και όλοι μας ανεχτήκαμε τις τελευταίες δεκαετίες. Ο λαός έδειξε πως θέλει να καταστρέψει την φαυλότητα και την πολιτική αλητεία που μαστίζει την Ελλάδα. Και έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και αντί να δώσει μια κλωτσιά σε όλα αυτά υπόσχεται μία από τα ίδια. Υπόσχεται λεφτά που δεν υπάρχουν, πολιτικές που δεν είναι εφικτές και πολιτικές καταγγελίες χάδι στα αυτιά απεγνωσμένων άνεργων νέων. Αναφέρεται σε πυρηνικές βόμβες λες και έχουμε χαρίσει την ζωής μας και των παιδιών μας στο κόμμα. Κύριε Τσίπρα δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε όπως η Βόρεια Κορέα. Είμαστε απλώς εγκλωβισμένοι στο σίχαμα που λέγεται Ελληνικό πολιτικό σύστημα. Το γεγονός ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατ εξακολούθηση εξάσκησαν την πολιτική απατεωνιά με κανένα τρόπο δεν δίνει άλλοθι στο ΣΥΡΙΖΑ και σε κανένα άλλο κόμμα να κάνει τα ίδια. Η αναπαραγωγή της φαυλότητας οδηγεί αναπόφευκτα την κοινωνία και τον πολιτισμού στο θάνατο. Από αυτό το θάνατο ανάσταση δεν υπάρχει.
Η πολιτική αλητεία και απάτη είναι σαν την Λερναία Ύδρα. Κόψαμε το κεφάλι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ξεφύτρωσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και φασίστες. Η μαϊμού Ελλάδα φαίνεται ότι βαδίζει προς το τέλος της. Είναι στο χέρι όλων μας να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο και να σκοτώσουμε την Λερναία Ύδρα του λαικισμού. Πρέπει να μπει ένα τέλος στην η πολιτική αλητεία και απατεωνιά. Άλλες ευκαιρίες η ιστορία μπορεί να μην μας δώση. Αυτές μπορούν και πρέπει να γίνουν οι σύγχρονες, δικές μας Θερμοπύλες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιμείται το ΠΑΣΟΚ του 1974, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα


«Ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελίσσεται στη νέα σοσιαλδημοκρατία», ανέφερε μιλώντας στο ρ/σ Real η Αλέκα Παπαρήγα και χαρακτήρισε «λόγια του αέρα» τα περί κατάργησης του μνημονίου.
Οπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μία διαδικασία μετεξέλιξης. Ένα μεγάλο κομμάτι του γίνεται η νέα σοσιαλδημοκρατία και ένα άλλο το ανάχωμα προς το ΚΚΕ. Μιμείται το ΠΑΣΟΚ του 1974».

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ επανέλαβε ότι δεν μπορεί να συζητήσει συμμετοχή του κόμματός της σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία θα δεχθεί όλες τις πολιτικές της Ε.Ε.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσιάζουν το σχέδιό τους για την επόμενη ημέρα, όταν μπορεί να υπάρξει αποπομπή χωρών από την ευρωζώνη ή ακόμη και φαινόμενα ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας.
«Εμείς είμαστε ρεαλιστές και δεν έχουμε καβαλήσει κανένα καλάμι», σημείωσε η κ. Παπαρήγα, αμφισβητώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πράξη τα όσα περιγράφει στο πρόγραμμά του, όπως για παράδειγμα οι επανακρατικοποιήσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποκάλυψη – σοκ για τα CDS: “Ναι, η Τράπεζα της Ελλάδος κατέθεσε στον εισαγγελέα τα στοιχεία της εταιρείας που αγόρασε το ασφάλιστρο κινδύνου”!


Είναι πραγματικά πρωτοφανής η είδηση που βγήκε από την συνάντηση Καμμένου – Προβόπουλου! Ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος όχι μόνο αποδέχτηκε το υπαρκτό της υπόθεσης αλλά αποκάλυψε ότι ο ίδιος έδωσε εντολή ώστε η ΤτΕ να ενημερώσει τον εισαγγελέα Κορέα για το ποιός αγόρασε το περιβόητο ασφάλιστρο κινδύνου!

Μιλάμε για μία υπόθεση που έχει έλθει 4 φορές στο κοινοβούλιο αλλά οι κύριοι Παπακωνσταντίνου, Σαχινίδης και Βενιζέλος παρίσταναν ότι “δεν υπήρχε θέμα”!

Ο ίδιος ο τ. πρωθυπουργός υποστήριξε πως “Δεν γνώριζε τι είναι CDS”!

Ενώ σύμφωνα πάντα με τον κύριο Προβόπουλο, η ΤτΕ όχι μόνο γνώριζε τι είναι CDS αλλά κατέθεσε και τα στοιχεία στον εισαγγελέα!

Εδώ λοιπόν τεκμηριώνονται οι βαρύτατες ευθύνες των κκ Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, διότι είναι αδύνατον όπως έχουμε γράψει δεκάδες φορές στο παρελθόν, κρατική τράπεζα όπως το ΤΤ να έκανε τέτοια ενέργεια χωρίς να έχει προηγηθεί η άδεια από τους πολιτικούς της προϊσταμένους!

Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο δίκιο είχε και ο εισαγγελέας Πεπόνης που όταν κατήγγειλε τις πιέσεις για να κλείσει την υπόθεση, κάποιοι τον έλεγαν “φαντασιόπληκτο”.

Συνδυάστε τώρα τα ονόματα στο ημερολόγιο του Άκη που “θα έκλειναν πακέτο και τις δύο υποθέσεις” για να έχετε πλήρη εικόνα.

Ας δούμε τώρα ποιός θα τολμήσει να αποκρύψει τα στοιχεία.

Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο είχε ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κ. Πάνος Καμμένος.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  καθηγητής κ. Νότης Μαριάς, ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας καθηγητής κ. Γεώργιος Βάμβουκας και τα στελέχη του στρατηγικού σχεδιασμού του Κινήματος.

Μετά την συνάντηση ο κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε:

«Αντιπροσωπεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων συναντηθήκαμε με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και τα στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος. Προέκυψαν πολύ σοβαρά θέματα.

Πρώτον, καταρρίφθηκε πλήρως η τρομολαγνεία του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου ότι δήθεν υπάρχει μηχανισμός που μπορεί να ωθήσει την Ελλάδα έξω από το ευρώ ή στη δραχμή. Είναι απόλυτα ψευδές, όπως μας διαβεβαίωσε ο Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος, ότι μπορεί χωρίς τη θέληση της χώρας να εξέλθει του μηχανισμού του ευρώ η Ελλάδα.

Δεύτερον, επιβεβαιώθηκε πλήρως ότι αντισυμβαλλόμενος για το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο και τις αποζημιώσεις είναι το ελληνικό δημόσιο και όχι η Τράπεζα της Ελλάδος η οποία δεν μπορεί να έχει καμία αντίρρηση για το θέμα της διεκδικήσεως τους. Άρα το υπουργείο Οικονομικών ως  το αρμόδιο υπουργείο που χειρίζεται την υπόθεση, έχει τη δυνατότητα ως αντισυμβαλλόμενος να απαιτήσει και να διεκδικήσει Γερμανικές αποζημιώσεις.

Τρίτον, είναι σαφές ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δίνει στα πολιτικά κόμματα και στον Ελληνικό λαό την έκθεση της Black Rock για την κατάσταση των τραπεζών, το μετοχολόγιο και τις δανειακές συμβάσεις του EFSF τελικές και υπογεγραμμένες. Όμως μέχρι σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο, αρνείτο ακόμη και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο να καταθέσει τις εκθέσεις προκειμένου να μην γνωρίζουν τα κόμματα και ο ελληνικός λαός τι ακριβώς συμβαίνει και να παίζουν τα παιχνίδια της τρομολαγνείας απέναντι στον Έλληνα πολίτη.

Τέταρτον, ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, ο κ. Προβόπουλος, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία μας και εμένα προσωπικά, ότι για τη σχετική δικογραφία για τα CDS  που εμπλέκεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Τράπεζα της Ελλάδος με δική του εντολή κατέθεσε στον εισαγγελέα κ. Κορέα, τους αντισυμβαλλόμενους που αγόρασαν τα CDS, υπόθεση που εμπλέκει τον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού. Μπορεί δηλαδή πλέον η υπόθεση να μην μπει στο αρχείο, όπως ζητούσε ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ως διαμεσολαβών, αλλά να διερευνηθεί το ποιοι κέρδισαν και ποιοι πόνταραν για την πτώχευση της χώρας.

Είναι σημαντικό λοιπόν να δούμε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη μπορεί πλέον με δικαστική συνδρομή να αποκαλύψει εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο και οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μέχρι το τέλος θα αποκαλύπτουμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ο Ελληνικός λαός, ο Έλληνας πολίτης δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτε».

Επιβεβαιώθηκε ότι αντισυμβαλλόμενος για το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο και τις αποζημιώσεις είναι το ελληνικό δημόσιο και όχι η Τράπεζα της Ελλάδος η οποία δεν έχει καμία αντίρρηση για το θέμα της διεκδικήσεως τους


ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤτΕ Γ.ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ
Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο είχε ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κ. Πάνος Καμμένος.
Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ καθηγητής κ. Νότης Μαριάς, ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας καθηγητής κ. Γεώργιος Βάμβουκας και τα στελέχη του στρατηγικού σχεδιασμού του Κινήματος.
Μετά την συνάντηση ο κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε:
 «Αντιπροσωπεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων συναντηθήκαμε με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και τα στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος. Προέκυψαν πολύ σοβαρά θέματα.

Πρώτον, καταρρίφθηκε πλήρως η τρομολαγνεία του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου ότι δήθεν υπάρχει μηχανισμός που μπορεί να ωθήσει την Ελλάδα έξω από το ευρώ ή στη δραχμή. Είναι απόλυτα ψευδές, όπως μας διαβεβαίωσε ο Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος, ότι μπορεί χωρίς τη θέληση της χώρας να εξέλθει του μηχανισμού του ευρώ η Ελλάδα.
Δεύτερον, επιβεβαιώθηκε πλήρως ότι αντισυμβαλλόμενος για το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο και τις αποζημιώσεις είναι το ελληνικό δημόσιο και όχι η Τράπεζα της Ελλάδος η οποία δεν μπορεί να έχει καμία αντίρρηση για το θέμα της διεκδικήσεως τους. Άρα το υπουργείο Οικονομικών ως το αρμόδιο υπουργείο που χειρίζεται την υπόθεση, έχει τη δυνατότητα ως αντισυμβαλλόμενος να απαιτήσει και να διεκδικήσει Γερμανικές αποζημιώσεις.
Τρίτον, είναι σαφές ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δίνει στα πολιτικά κόμματα και στον Ελληνικό λαό την έκθεση της Black Rock για την κατάσταση των τραπεζών, το μετοχολόγιο και τις δανειακές συμβάσεις του EFSF τελικές και υπογεγραμμένες. Όμως μέχρι σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο, αρνείτο ακόμη και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο να καταθέσει τις εκθέσεις προκειμένου να μην γνωρίζουν τα κόμματα και ο ελληνικός λαός τι ακριβώς συμβαίνει και να παίζουν τα παιχνίδια της τρομολαγνείας απέναντι στον Έλληνα πολίτη.
Τέταρτον, ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, ο κ. Προβόπουλος, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία μας και εμένα προσωπικά, ότι για τη σχετική δικογραφία για τα CDS που εμπλέκεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Τράπεζα της Ελλάδος με δική του εντολή κατέθεσε στον εισαγγελέα κ. Κορέα, τους αντισυμβαλλόμενους που αγόρασαν τα CDS, υπόθεση που εμπλέκει τον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού. Μπορεί δηλαδή πλέον η υπόθεση να μην μπει στο αρχείο, όπως ζητούσε ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ως διαμεσολαβών, αλλά να διερευνηθεί το ποιοι κέρδισαν και ποιοι πόνταραν για την πτώχευση της χώρας.
Είναι σημαντικό λοιπόν να δούμε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη μπορεί πλέον με δικαστική συνδρομή να αποκαλύψει εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο και οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μέχρι το τέλος θα αποκαλύπτουμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ο Ελληνικός λαός, ο Έλληνας πολίτης δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτε».