Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπιστής της Υπατίας και της …17Ν!


Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2003. Με την κατάθεση μαρτύρων υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα συνεχίζεται την Πέμπτη η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη.
Τη διαδικασία άνοιξε το μέλος του δικτύου για την Υπεράσπιση των Κοινωνικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων, Νίκος Γιαννόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο «αγωνιστή με ευγενή κίνητρα» και τη 17 Νοέμβρη «μία αριστερή οργάνωση».
«Η επιλογή του Δημήτρη Κουφοντίνα να μπει στη 17 Νοέμβρη δεν ήταν εκτροπή από τις προηγούμενες ιδέες του. Ήταν επιλογή ιδεολογικά και πολιτικά εξηγήσιμη και ηθικά σεβαστή. Θα είμαι σαφής μέχρι παρεξηγήσεως. Έχω τη γνώμη ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας βοήθησε τη Δημοκρατία, γιατί η Δημοκρατία δεν είναι το τέλος της ιστορίας, το τελικό πολιτικό σύστημα, αλλά έχει τις ανισότητες του Καπιταλισμού» υποστήριξε ο μάρτυρας.
Ποιός είναι ο κ.Ν.Γιαννόπουλος;  Είναι μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα όπως και της ομάδας «Ρόζα», συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η «Ομάδα ΡΟΖΑ» ιδρύθηκε από τον κ. Γιαννόπουλο και τη Μάνια Μπαρσέφσκι, που ένα φεγγάρι πέρασαν από την τροτσκιστική οργάνωση ΟΚΔΕ. Ο κ. Γιαννόπουλος είναι επίσης ο άνθρωπος που έκανε τις διαπραγματεύσεις με τις πρυτανικές αρχές για την είσοδο των μεταναστών-απεργών πείνας στο υπό ανακαίνιση κτίριο της Νομικής στη Σόλωνος. Μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης των Μεταναστών.
Απόσπασμα από συνέντευξη του κ. Γιαννόπουλου στο ΒΗΜΑ, την εποχής της Υπατίας:
ΕΡΜε δεδομένη την πολιτική σας ταυτότητα ως μέλους της ομάδας «Ρόζα» που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, σας προβλημάτισε ότι οι επιλογές σας στην υπόθεση των μεταναστών στη Νομική θα συνδεθούν από πολλούς με τον ΣΥΡΙΖΑ;
 Ν. Γιαννόπουλος«Είμαι 37 χρόνια στο κοινωνικό κίνημαΠροσπαθώ η ταυτότητά μου ναείναι ενιαίαΣε αυτόν τον αγώνα συμμετέχω ως μέλος του Δικτύου που ανήκει στηνΠρωτοβουλία Αλληλεγγύης και θεωρώ ότι είναι τιμή για τον ΣΥΡΙΖΑ και για όλη τηνΑριστερά να συμμετέχει σε αυτόν τον αγώναΔεν νομίζω ότι κανείς εκθέτει κανένανσυμμετέχοντας σε αγώνεςΑντίθεταεκθέτει όταν αδιαφορεί».
ΕΡ: Και αριστερές δυνάμεις όμως εξέφρασαν την αντίρρησή τους στο να οδηγηθούν οι απεργοί πείνας στο κτίριο της Νομικής… 
ΑΠ. «Βεβαίως δεν υπάρχει μία Αριστερά αλλά πολλές και τώρα όπως και τον Δεκέμβρη του2008 αλλά και στη Νομική του ΄73. Υπάρχει Αριστερά της ευταξίας αλλά και Αριστερά τουαγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου