Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Τότε που ο Σταύρος Θεοδωράκης έβλεπε στους βομβαρδισμούς το νέο πρόσωπο των ΗΠΑ!

klikΤου Φέλιξ
Τον Μάιο του 1999 η υφήλιος ζούσε έναν ακόμη πόλεμο. Το Βελιγράδι ήταν παραδομένο στους βομβαρδισμούς. Άμαχοι σκοτώνονταν από πυραύλους για να τιμωρηθεί ο κακός Μιλόσεβιτς. Αλλά ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έβλεπε αυτό το έγκλημα, όπως σήμερα δεν είδε τοάλλο στο Φαρμακονήσι. Ο Θεοδωράκης ως διευθυντής σύνταξης του περιοδικού ΚΛΙΚ έβλεπε το νέο πρόσωπο της Αμερικής.
Σε όλο τον κόσμο έκαιγαν αμερικανικές σημαίες, διαμαρτυρόμενοι για τους βομβαρδισμούς (όχι επειδή όλοι αυτοί ήταν με τον Μιλόσεβιτς), αλλά ο Σταύρος στο περιοδικό που διηύθυνε με τον έτερο Καπαδόκη του σημερινού freepressικού νεοφιλελευθερισμού επέλεξε να κάνει πρωτοσέλιδο την αμερικανική σημαία με τον τίτλο «1999 το νέο πρόσωπο της Αμερικής». Μπροστά από τη σημαία η Πάμελα Άντερσον έβγαινε γυμνή από ένα αυγό, σηματοδοτώντας τη γέννηση της νέας Pax Americana, Life style, αναισθησία, βγάλσιμο της γλώσσας σε όσους δεν αποδέχονταν τα ευεργετικά αποτελέσματα των βομβαρδισμών. Κάτι ανάλογο άλλωστε γίνεται από τους ίδιους μιντιάρχες για όσους δεν αντιλαμβάνονται την ευεργεσία των μνημονίων. Μόνο που τη θέση της γυμνής Πάμελα έχουν πάρει τα διαφημιστικά για την ανάπτυξη.
Ο Θεοδωράκης σε εκείνο το τεύχος είχε γράψει ένα άρθρο, κατηγορώντας τους συναδέλφους του «που έκαναν ρεπορτάζ πίσω από τα φιμέ τζάμια των κρατικών Μερσεντές» του Μιλόσεβιτς. Αφού διευκρινίζει πως «ως δημοσιογράφος δεν έχω ταχθεί a priori εναντίον κάθε είδους βομβαρδισμών (σ.σ. εδώ δεν ισχύει το κατά της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται), όπως την εγγραφή μου στην ΕΣΗΕΑ δεν την έχει προσυπογράψει -καλώς ή κακώς- καμία κίνηση ειρήνης και καμιά αντιαμερικανική ένωση παλιών κομμουνιστών ή απόστρατων αξιωματικών», προχωρά σε κριτική για τους απεσταλμένους των Μέσων Ενημέρωσης.
Σε κάποια από όσα αναφέρεται ο Θεοδωράκης πιθανόν να έχει δίκιο. Αναφέρεται σε φαινόμενα στήριξης του καθεστώτος από δημοσιογράφους που λειτουργούν επικοινωνιακά και όχι δημοσιογραφικά στο Βελιγράδι. Εδώ όμως θα μπορούσε να πει, «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα», αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Ο Θεοδωράκης καθισμένος οτο γραφείο του με πούρα και γυμνές αφίσες της Πάμελα κρίνει τους πάντες. Αν και δημοσιογράφος ο ίδιος, δεν κάνει τον κόπο να πάρει το άγνωστο τότε σακίδιο του και να πεταχτεί ως το Βελιγράδι για να δει τι εστί βερίκοκο, αλλά κάνει τον θεματοφύλακα της δημοσιογραφίας που στην ουσία δεν έκανε ποτέ. Γράφει χαρακτηριστικά ο υπερδημοσιογράφος του ΚΛΙΚ: «Όταν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ στα δελτία της Κυριακής του Πάσχα δείχνουν μόνο τους ορθόδοξους σέρβους να ψάλλουν το Χριστός Ανέστη και δεν λένε λέξη για το δράμα των προσφύγων παίρνουν αυτομάτως θέση». Αν μία ημέρα ήταν δικαιολογημένα τα ελληνικά ΜΜΕ να δείξουν τους Σέρβους, προφανώς και αυτή ήταν η μέρα του Πάσχα που το θρησκευτικό συναίσθημα επιστρατευόταν απέναντι στον πόλεμο. Αλλά αν αυτό ήταν θέση, η επιμονή του Σταύρου Θεοδωράκη να μην παίρνει θέση ενάντια στους βομβαρδισμούς τι ήταν;
Τον πειράζουν ακόμα και οι απανωτές ζωντανές συνδέσεις με Βελιγράδι, αφού γράφει: «Μέχρι και σερβικά τραγούδια έμαθαν πολλοί αυτές τις μέρες με τις απανωτές ζωντανές συνδέσεις με την πλατεία στο Βελιγράδι». Στο άρθρο του χρησιμοποιεί την τακτική των ίσων αποστάσεων, δίνοντας κακά παραδείγματα από τις δύο πλευρές του μετώπου, για να σταθεί στο συμπέρασμα όμως της πονηρής ουδετερότητας απέναντι στο έγκλημα των βομβαρδισμών.
Είναι η εποχή που ο Θεοδωράκης είναι ακόμη στον προθάλαμο των εκδοτικών γραφείων και ίσως ανιχνεύει τον τρόπο που μπορεί να μπει. Γράφει λοιπόν μάλλον προφητικά: «Οι δημοσιογράφοι που υπερηφανεύονται για τους φίλους τους από την πλευρά της (κάθε) εξουσίας πληθαίνουν και οι δημοσιογράφοι που είναι αποφασισμένοι να γίνουν δυσάρεστοι και να βάλουν το χέρι τους στη φωτιά λιγοστεύουν. Όλο πιο συχνά, όλο και πιο πολλοί σε αυτό το επάγγελμα δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτό που κάνουν, αλλά ενδιαφέρονται γι’ αυτό που είναι (έλληνες, ορθόδοξοι, κόκκινοι, πράσινοι)».
Αναρωτιέται λοιπόν κάποιος σήμερα, σε ποια κατηγορία ανήκει ο φίλος του Κώστα και της Δάφνης Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τόσων άλλων, που λέγεται Σταύρος Θεοδωράκης.
ΗοtDoc

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Σάλος με το Σποτ της ΝΔ, τον Ομπάμα και τον ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO)

Στο «επικό» προεκλογικό σποτάκι της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται να δηλώνει πως «οι Έλληνες βλέπουν το φως στο τέλος του τούνελ» - Ο Μπάρακ Ομπάμα, βέβαια, δεν δήλωσε ποτέ κάτι τέτοιο
Στο προεκλογικό σποτ της ΝΔ είναι πολλά αυτά που θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς. Ας μείνουμε, όμως, στα όσα φέρεται να δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την χώρα, και μάλιστα πολύ πριν το πρωτογενές πλεόνασμα και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Το ThePressProject το έψαξε λίγο περισσότερο...
Στο 0,55'', λοιπόν, ο Ομπάμα εμφανίζεται να δηλώνει αισιόδοξος πως οι Έλληνες έχουν αρχίσει πια «να βλέπουν φως στο τέλος του τούνελ».
 

Ανατρέχοντας, ωστόσο, στις πραγματικές δηλώσεις του Μπάρακ Ομπάμα, κατά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2013, ανακαλύπτει κανείς πως τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι και ο Ομπάμα δεν δήλωσε ποτέ αυτό που του αποδόθηκε.

Αντίθετα, οι δημιουργοί του σποτ, με μακρά εμπειρία ως φαίνεται στο «μοντάζ», έκοψαν μια φράση του προέδρου των ΗΠΑ, ενώ ολόκληρη η πρότασή του είχε τελείως διαφορετικό περιεχόμενο.

 

 
Αυτή, λοιπόν, είναι ολόκληρη η πρόταση που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ:

And I think Prime Minister Samaras is committed to taking the tough actions that are required, but also, understandably, wants to make sure that the Greek people see a light at the end of the tunnel.

«Και πιστεύω πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις «σκληρές» ενέργειες που απαιτούνται, και φυσικά πως επιθυμεί να διασφαλίσει πως οι Έλληνες θα δουν το φως στην άκρη του τούνελ».

Καμία σχέση, δηλαδή.

Για το τέλος, έχει ενδιαφέρον πως λίγο πιο πριν ο Μπάρακ Ομπάμα είχε προχωρήσει σε μια ήπια κριτική στην πολιτική της άγριας λιτότητας που επιβλήθηκε στην χώρα, αναφέροντας πως δεν είναι σημαντικό μόνο να εξυγιανθούν τα δημοσιονομικά της Ελλάδας, ώστε να μειωθεί το δημόσιο χρέος της, αλλά πως πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και την εργασία.

«Γιατί γνωρίζουμε από την ιστορία πως οι χώρες με υψηλούς δείχτες εργασίας και αύξηση της παραγωγικότητας - οι πολίτες των οποίων νιώθουν πως η οικονομία της χώρας προχωράει μπροστά - περιορίζουν πολύ πιο εύκολα το χρέος τους, από εκείνες που οι πολίτες τους νιώθουν απελπισμένοι», δήλωνε χαρακτηριστικά.

Συνεργάτης Κίσινγκερ: Το 2008 η CIA είχε οργανώσει ομάδα Κοσοβάρων με σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας


Το σχέδιο αποσταθεροποίησης την περίοδο της κυβέρνησης Καραμανλή εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή ο ανακριτής, στο γραφείο του οποίου φθάνουν πολλές πληροφορίες και από το εξωτερικό.
Σύμφωνα με συνέντευξη του δημοσιογράφου και ερευνητή - αναλυτή κ. Τιερί Μεϊσάν σε τηλεοπτικό σταθμό του εξωτερικού, πληροφορία που προέρχεται από συνεργάτη του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χένρι Κίσινγκερ αναφέρει ότι το 2008 η CIA είχε οργανώσει στη χώρα μας ομάδα Κοσοβάρων, οι οποίες προκαλούσαν βανδαλισμούς σε ελληνικές πόλεις.
Τώρα οι αρμόδιοι δικαστές υπέβαλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ΗΠΑ και ζητούν να πληροφορηθούν αν, στα πλαίσια της κάθαρσης και αυτής της Υπηρεσίας, έχουν εντοπιστεί στοιχεία για τον ταραγμένο Δεκέμβριο του 2008 και επεισόδια και βανδαλισμοί αρκετό χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Παράλληλα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», ο αμερικανός υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μπαζ., ο οποίος εντοπίστηκε στην ανάκριση ως ο κύριος εμπλεκόμενος στο μεγάλο δίχτυ υποκλοπών τηλεφωνημάτων ανώτατων κυβερνητικών στελεχών ήρθε και πρόσφατα στην Ελλάδα, υπηρετώντας βέβαια άλλον ρόλο σε σχέση με την παγίδευση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων το 2004-2005.
 defencenet.gr

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Τρανταχτή απουσία-μήνυμα Κ.Καραμανλή στη "Νέα Ελλάδα" που... χτίζει ο Α.Σαμαράς αντάμα με τον Ευ. Βενιζέλο


Δύο τρανταχτές απουσίες σημειώθηκαν από την εκδήλωση για τη συνταγματική αναθεώρηση που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς. Αυτές του Κώστα Καραμανλή και του Πέτρου Μολυβιάτη. Δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός, αλλά για ένα σαφές μήνυμα απόρριψης των σχεδίων του κ. Σαμαρά για το χτίσιμο της «Νέας Ελλάδας» και τη διάλυση της Νέας Δημοκρατίας εν’ όψει εθνικών εκλογών.
Η απουσία του πρώην πρωθυπουργού από μία εκδήλωση που οργάνωσε το ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» ήταν άκρως σημειολογική και δεν είχε να κάνει με ενστάσεις και αντιδράσεις όσον αφορά στις προτάσεις της συνταγματικής αναθεώρησης. Τα αίτια είναι πολύ βαθύτερα και φαίνεται ότι υπάρχει «σύγκρουση» μεταξύ των «καραμανλικών» και του Α. Σαμαρά.
Αυτή συνδέεται με τα σχέδια του κ. Σαμαρά να επιχειρήσει την πολιτική του διάσωση μετά την αναμενόμενη κατάρρευση του κόμματος στις Ευρωεκλογές μέσα από ένα άλλο κόμμα που δεν θα έχει το όνομα Νέα Δημοκρατία, αλλά πιθανόν «Νέα Ελλάδα».
Ο Κ. Καραμανλής δεν συνηγορεί σε ένα τέτοιο σχέδιο. Να «σβηστεί» δηλαδή το κόμμα που ίδρυσε ο θείος του Κωνσταντίνος Καραμανλής» από τον Α. Σαμαρά που συνέπραξε με το ΠΑΣΟΚ και τον Ευ. Βενιζέλο για να κυβερνήσουν με πολιτικές και συνταγές της τρόικας τον ελληνικό λαό, βγάζοντας στα «κάγκελα» τους δεξιούς.
Οι «Καραμανλικοί» επιρρίπτουν μεγάλες ευθύνες στο νυν πρωθυπουργό για την κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η χώρα, αλλά και για τα θλιβερά ποσοστά που αναμένεται να λάβει η ΝΔ στις Ευρωεκλογές. Καταλογίζουν στον Α. Σαμαρά πώς έγινε έρμαιο του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ και διέλυσε τον κομματικό μηχανισμό διώκοντας τους δεξιούς από το κόμμα και την κυβέρνηση.
Στο παρελθόν δε, ο κ. Καραμανλής έχει στείλει προειδοποιητικές βολές στο Μέγαρο Μαξίμου τόσο όταν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας επέρριψε ευθύνες για την οικονομική κατάσταση στη διακυβέρνηση 2007-2009 όσο και με αφορμή την ψήφιση ή την απόπειρα να περάσουν κάποια επώδυνα μέτρα για τον ελληνικό λαό καθ’ υπαγόρευση της τρόικας (όπως όλα άλλωστε).
Η στάση του πρώην πρωθυπουργού, όπως επίσης και του «πατριάρχη» των «Καραμανλικών» Πέτρου Μολυβιάτη να μην παραστούν στη χθεσινή εκδήλωση για τη συνταγματική αναθεώρηση έχουν να κάνουν με τις πολιτικές εξελίξεις που αναμένονται μετά τις Ευρωεκλογές. Κάτι που έχει προκαλέσει σκεπτικισμό και ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ήδη, στο εσωτερικό της ΝΔ έχει ξεκινήσει μία διαδικασία διαδοχής η οποία ως φαίνεται θα «τρέξει» με μεγάλη ταχύτητα αν τα ποσοστά του κόμματος είναι κάτω του 20%. Οι διεκδικητές της αρχηγίας έχουν ήδη λάβει θέσεις με πρώτη τη Ντόρα Μπακογιάννη να στέλνει… τροχιοδεικτικά.
Γίνονται επίσης διεργασίες για τη δημιουργία ενός νέου «καθαρού» δεξιού κόμματος, υπό τη στέγη του οποίου μπορούν να μπουν πατριωτικές δυνάμεις και πολιτικοί που εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, όπως επίσης και την Εκκλησία.
Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τ. Μπαλκτάκος έχει εξαγγείλει τη δημιουργία κόμματος, ενώ φαίνεται να δραστηριοποιείται στον πολιτικό στίβο πλέον και ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος.  
Μπορεί λοιπόν ο κ. Σαμαράς να επισήμανε από την εκδήλωση για τη συνταγματική αναθεώρηση (έγινε στο Μέγαρο Μουσικής – άλλο σκάνδαλο και εκεί με τις χρηματοδοτήσεις) και πώς «κάνουμε άλμα» και «δημιουργούμε τη Νέα Ελλάδα», αλλά το άλμα μπορεί να είναι στο κενό, ενώ σίγουρα κάποιοι δεν θέλουν τη «Νέα Ελλάδα» όπως τη βλέπει ο κ. Σαμαράς.  

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Στην Ελλάδα ήρωες γίνονται μόνο όσοι «ορίζονται» από την αριστερή νομενκλατούρα

Αγγελική Παπαθανασοπούλου, Παρασκευή Ζούλια, Επαμεινώνδας Τσάκαλης κι ένα αγέννητο μωράκι. Τους θυμάται κανείς; Είναι θύματα κτηνωδίας εδώ στην Ελλάδα, θύματα εγκληματιών που ακόμη μένουν ατιμώρητοι.
Είναι οι νεκροί της Marfin και τέσσερα χρόνια μετά από εκείνη την αποφράδα ημέρα, οι περισσότεροι τους έχουν ξεχάσει. Είναι οι τρεις νέοι που έχασαν τη ζωή τους στις 5 Μαίου 2010, στην πρώτη μεγάλη διαδήλωση κατά του Μνημονίου. Τότε που οι θρασύδειλοι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά στο κτίριο της τράπεζας επί της οδού Σταδίου. Και αφού επιτέλεσαν το... θεάρεστο έργο τους εξαφανίστηκαν, χάθηκαν στην ανωνυμία που τους δίνει η κουκούλα. Αλλά κάποιοι άλλοι που περνούσαν από εκεί, κάποιοι επαναστάτες που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο φώναζαν και γελούσαν βλέποντας τους υπαλλήλους της Marfin να καίγονται ζωντανοί. Διότι ήταν... υπάλληλοι σε καπιταλιστικό ναό, όπως έκραζαν.
Τέσσερα χρόνια μετά και οι δράστες της επίθεσης δεν συνελήφθησαν ποτέ. Κάποιοι πέρασαν από τα ανακριτικά γραφεία αλλά λόγω αμφιβολιών δεν έχει καθίσει κανείς στο εδώλιο από τους οπλισμένους με τις μολότοφ και με το περίεργο μείγμα που λαμπάδιασε σε μια στιγμή την τράπεζα. Μόνο κάποιοι υπεύθυνοι της τράπεζας κάθονται στο εδώλιο, ουσιαστικά όμως οι πραγματικοί ένοχοι κυκλοφορούν ανάμεσά μας, ίσως παίζουν ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας και σίγουρα συμμετέχουν στα επεισόδια που γίνονται κατά καιρούς.
Τέσσερα χρόνια μετά και θα έπρεπε να είναι ημέρα μνήμης για τους τέσσερις (τρεις υπάλληλοι και το αγέννητο παιδί της Παπαθανοσοπούλου). Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα ήρωες γίνονται μόνο όσοι «ορίζονται» από την αριστερή νομενκλατούρα που κάνει κουμάντο.
Τιμούμε τη μνήμη του 15χρονου Γρηγορόπουλου, αλλά τη μνήμη των παιδιών της Marfin την τιμούν μόνο οι συγγενείς. Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Κ.Μπίλντ: «Η Ορθοδοξία είναι η κύρια απειλή για τον δυτικό πολιτισμό- Ο Β.Πούτιν είναι προσηλωμένος σε αυτή"



Ο Καρλ Μπιλντ (Nils Daniel Carl Bildt) υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας - ο οποίος υπήρξε και πρωθυπουργός της Σουηδίας (1991-1994), είναι τακτικός θαμώνας της Λέσχης Bilderberg (2006, 2008, 2009, 2013) του Council on Foreign Relations (CFR) και της Τριμερούς Επιτροπής και ένας από τους αρχιτέκτονες της πολιτικής της Ε.Ε. για την Ανατολική Ευρώπη που θεωρεί ότι η Ρωσία έχει αλλάξει προς το χειρότερο τα τελευταία χρόνια.
Ενώ έδειξε σύνδεση με τις «δυτικές αξίες» κατά την πρώτη δεκαετία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και προσπάθησαν να τις επιβάλλει στους πολίτες της, η σημερινή ηγεσία της Ρωσίας παίρνει μια σταθερή στάση κατά της Δύσης, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο REX.
Σύμφωνα με τα λόγια του Bildt, ο Βλαντιμίρ Πούτιν καταδεικνύει την προσήλωσή του όχι στις παγκόσμιες αξίες, αλλά στις αξίες της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που γίνεται σαφές από ένα post του στο Twitter του.
Η νέα αυτή συμπεριφορά κατά της Δύσης του Πούτιν βασίζεται στο βαθύ συντηρητισμό των ιδεών της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, είναι πεπεισμένος ο Καρλ Μπιλντ.
Ο Σουηδός υπουργός εξηγεί την επιδίωξη να καταστραφεί η ουκρανική εκκλησία και να φερθεί η ουκρανική αυτοκέφαλη εκκλησία πίσω στις πτέρυγες του Πατριαρχείου Μόσχας, με τον Πούτιν να επιδιώκει να αποκτήσει τον έλεγχο της Ουκρανίας. Αλλά ακριβώς η Ανατολική Ορθοδοξία, σύμφωνα με τον Bildt, είναι η κύρια απειλή για τον δυτικό πολιτισμό.
Η δήλωση του Δαβίδ Μπίλντ είναι η ακόλουθη.
«Στη σημερινή Ρωσία, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Ο Πούτιν δείχνει ότι δεν δεσμεύεται από τις διεθνείς αξίες, αλλά δεσμεύεται από την ορθοδοξία και πυροδοτεί το φόβο και το μίσος. Η υποστήριξή που προσέφερε στον Άσαντ στη Συρία μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι ο Άσαντ προστατεύει την Ορθοδοξία στη Συρία. Επιπλέον, ορθοδοξία είναι πιο επικίνδυνη από τον ισλαμικό φονταμενταλισμό και ως εκ τούτου, αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για το δυτικό πολιτισμό».
Ο Καρλ Μπιλντ, ο οποίος είναι διαβόητος για τον ανθελληνισμό του, αφού όπου υπάρχει αντίπαλος της Ελλάδας αυτός εμφανίζεται να τον υποστηρίζει (ΠΓΔΜ, κατεχόμενα στην Κύπρο, Τουρκία), προέκυψε ότι είναι και πληροφοριοδότης των Αμερικανών.
ΟΤζούλιαν Ασάντζ του «WikiLeaks», έδωσε το «πράσινο φως» στους συνεργάτες του να δείξουν στη σουηδική εφημερίδα Expreseen απόρρητο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη προς το State Department, από το οποίο προκύπτει ότι ο Μπιλντ «συνεργάστηκε με την αμερικανική κυβέρνηση με παράνομο τρόπο».
Ο Καρλ Μπιλντ φέρεται να είναι πληροφοριοδότης των Αμερικανών από τα μέσα της δεκαετίας του 1970! Φέρεται να στρατολογήθηκε από τον υπεύθυνο στρατηγικής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Καρλ Ρόουβ με τον οποίο διατηρεί φιλική σχέση από παλιά.
 lithosfotos.blogspot.gr

Ξεραστε ελεύθερα: Η Μαριλενα Κοππα βρίζει τον Καραμανλή και …καταγγέλει το μεσοπρόθεσμο! Που ψήφισε η κυβερνησάρα της!

20140505-091408.jpg Τα νούμερα του πολιτικού συστήματος. Οι άνθρωποι που πλούτισαν επειδή ηταν στις παρυφές της συμμορίας Παπανδρέου, έχουν το θράσος να υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών! Ποιος ψήφισε τα μεσοπρόθεσμα κυρία βολεμένη; Μηπως η πασοκαρα σας και οι διορισμένοι υπουργοί που σήμερα
βρίσκονται υπόδικοι με σειρά κακουργημάτων; Και βγαίνετε σήμερα επειδή μεταπηδησατε στην ΔΗΜΑΡ που επίσης ΨΗΦΙΣΕ να κατακρινετε αυτά που υποστήριζαν τα κόμματα που σας τάιζαν; Σε μπαμπουΐνους νομίζετε ότι απευθύνεστε;

Η ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΗ.

το τρίχρωμο σύμβολο του Αγίου Γεωργίου πνιγμένο στο αίμα
το τρίχρωμο σύμβολο του Αγίου Γεωργίου πνιγμένο στο αίμα

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΜΕ ΛΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΡΟΠΑΛΑ!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ…

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Μετά την κατάκτηση του διαστήματος η ανθρωπότητα έβαλε πλώρη για την κατάκτηση της Αβύσσου.

Η νιγηριοποίηση της Ουκρανίας, σκηνές δαντικής κόλασης περιγράφουν διασωθέντες και υλικό. Σε 42 ανέρχονταν οι νεκροί από τον εμπρησμό του δημοσίου κτιρίου των συνδικάτων στην Οδησσό από τη γενικευμένη σύρραξη το βράδυ της Παρασκευής .Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται δραματκά λεπτό προς λεπτό. Με πρωτοβουλία της η κλινική Αγία Αικατερίνη, χρησιμοποίησε 11 ασθενοφόρα για να μεταφέρει 214 τραυματίες εκ των οποίων οι 27 σε σοβαρή κατάσταση ενώ στην μονάδα εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 9 πολίτες σε κρίσιμη κατάσταση. 3 τραυματίες έχασαν τη μάχη στο

νοσοκομείο ανεβάζοντας τους νεκρούς σε 45 ή 46 σύμφωνα με την εισαγγελεία Οδησσού. (στοιχεία από την Ντουμσκαγια)

Οι επιζήσαντες σύρθηκαν σιδηροδέσμιοι στις φυλακές με τις κατηγορίες της τρομοκρατίας και της απόσχισης .

οδησσόςΤην ίδια ώρα οι παραστρατιωτικοί gangstersκαι δολοφόνοι τους απολαμβάνουν την ασυλία των μεγάλων δυνάμεων. Τα στοιχεία από τον τόπο του εμπρησμού μαρτυρούν ότι οι παραστρατιωτικοί έκαναν έφοδο όταν τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά και αποτελείωσαν τα θύματα με σιδερένιους λοστούς και ρόπαλα. Αυτομαρτυρούν τα ίχνη αίματος γύρω από τους νεκρούς που έφεραν επάνω τους το τρίχρωμο σύμβολο της σημαίας του Αγίου Γεωργίου που είναι ρωσικό εθνόσημο της μετασοβιετικής εποχής και έγινε και σύμβολο αντίστασης των ρωσόφωνων της Ανατολικής Ουκρανίας.

Σε γαλλόφωνο αντιφασιστικό ευρωπαικό κόμβο παρατίθεται η συγκλονιστική αφήγηση αυτόπτη μάρτυρα που έζησε την κόλαση .Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας « antifasciste » κατάφερε να εξασφαλίσει τηλεφωνική επικοινωνία με διασωθέντα της τραγωδίας.Ο καταγγέλων ονομάζεται Γιούρι και είναι 49χρονών.

« Μετά τις οδομαχίες στην πλατεία του καθεδρικού οι φασίστες εξαπέλυσαν μια αντεπίθεση στη θέση Koulikov .Δεν ήμασταν αρκετοί και είμασταν άοπλοι. Υποχωρήσαμε και αποφασίσαμε να κρυφτούμε στο κτίριο των συνδικάτων που βρισκόταν εκεί κοντά. Οι αντίπαλοι μας έριχναν με όπλα. Ο άνδρας που ήταν δίπλα μου έπεσε νεκρός από σφαίρα.Μέναμε αποκλεισμένοι στο κτίριο και αποκομμένοι.

odes2Μας είχαν κλείσει όλες τιςπόρτες. Εγώ βρισκόμουν στη δεξιά πτέρυγα του 3ου ορόφου και ήμασταν καμιά δεκαριά σε ένα δωμάτιο. Οι φασίστες άρχισαν να εκτοξεύουν κοκτέιλ μολότοφ και να πυροβολούν στα παράθυρα του ισογείου. Έπειτα όλα έγιναν παρανάλωμα πυρός, ο καπνός κατέκλυσε τους διαδρόμους ήταν αδύνατον να βγούμε. Σπάσαμε και ανοίξαμε παράθυρα αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Κάποιος πήδηξε στο κενό και οι φασίστες κραύγαζαν Δόξα στην Ουκρανία Θανατος στους Εχθρούς. Γύρω μου όλοι κραύγαζαν υστερικά και ικέτευαν για έλεος ενώ τους έπνιγαν οι καπνοί. Θυμάμαι τον άνθρωπο που ήταν δίπλα μου. Ήταν γυμναστής. Αυτός και εγώ αντέξαμε την ασφυξία και γυμνοί παραπατούσαμε πάνω στα πτώματα για να βγούμε σε έναν διάδρομο. Υπήρχαν πολλά, δεν μπορώ να σας πω τον ακριβή αριθμό, ήταν σκοτάδι.

odes4Φτάσαμε στη βοηθητική σκάλα του 1ου ορόφου. Εκεί     η φωτιά είχε κοπάσει. Καταφέραμε και βγήκαμε από την έξοδο κινδύνου και είδαμε πολλούς πυροσβέστες. Χάσαμε αυτή τη μάχη γιατί αυτοί ήταν οργανωμένοι. Αλλά όλοι οι νεκροί του Κoulikovείναι ήρωες, δεν πέθαναν για το τίποτα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη φρίκη. »

odes5 odes6 odes7 odes8 odes9 odes10 odes11