Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Έλληνα, το καθήκον σου προς την ναζιστική Ευρώπη το έκανες και με το παραπάνω

Αν υπήρχε η δυνατότητα αύριο το πρωί με το χτύπημα ενός μαγικού ραβδιού να σε εξαφανίσουν, Έλληνα, θα το έκαναν. Έχει φθάσει πλέον η ώρα που δεν σε χρειάζονται άλλο. Το καθήκον σου, συνειδητά και ασυνείδητα, προς την ναζιστική Ενωμένη Ευρώπη το έκανες και με το παραπάνω. Ο στρατιώτης του Νότου έδωσε ό,τι είχε να δώσει και ήρθε η ώρα να αποσυρθεί από το πεδίο κατασκευασμένης μάχης που έστησαν στρατηγοί και ηγέτες.

Η αλήθεια είναι ότι περίμεναν κάποια ανταρσία από το... στράτευμα των νοτίων Βαλκανίων, όπως είχαν βρει από αυτό των βορείων Βαλκανίων δύο δεκαετίες πριν. Αλλά εδώ δε μάτωσε μύτη για το ναρκοπέδιο που σου έστηναν σιγά-σιγά κυκλώνοντας εσένα και τα πολύτιμά σου. Αν και βλέπαμε όλοι ότι ενώ εμείς είχαμε μπροστά το μέτωπο, οι κοινοβουλευτικοί στρατηγοί αντί να κυκλώνουν τους εχθρούς κύκλωναν εμάς, δεν κάναμε βήμα εναντίον τους. Αντίθετα στο τελευταίο σύνθημά τους “ψηφίστε μας” πατώντας πάνω στις νάρκες θα τρέξουν οι Έλληνες για την τελευταία έξοδο.

Γίναμε βάρος περιττό διότι, όπως καταλαβαίνεις από τα όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία 4 χρόνια, αυτό που ήθελαν ήταν η χώρα που θεωρείς μέχρι σήμερα ότι σου ανήκει. Κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα σού ανήκει μόνο ότι σου επιτρέπουν να σού ανήκει. Έφθασες στο σημείο να διαπραγματεύεσαι την γη σου και την ζωή σου με αντίτιμο που θα ορίσει ο ναζιστής γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών. Χθες ήταν 50,000 ευρώ, σήμερα είναι 5,000 ευρώ και αύριο θα είναι 1 ευρώ. Η τιμή της ελευθερίας και της ζωής σου, απ' ό,τι βλέπεις, πέφτει κατακόρυφα. Στοιχίζεις περισσότερα πλέον απ' ό,τι μπορείς να δώσεις κι αυτό είναι αντίθετο με το σύστημα των Αρίων της Ευρώπης. Κοινώς μπορούσαν να ανεχτούν τον γύφτο όταν αυτός τους τάιζε, αλλά ήσουν, είσαι και θα είσαι πάντα για την Αρία φυλή των Ευρωπαίων, ο Γύφτος του Νοτιότερου άκρου των Βαλκανίων. Αυτός που κατά τύχη γεννήθηκε στον τόπο των θεών και των ηρώων.

Επί 200 χρόνια δεν είχαν τι να σε κάνουν. Σου όριζαν βασιλιάδες Βαυαρούς, πρωθυπουργούς που έσκυβαν σε κάθε προσταγή των Μεγάλων Δυνάμεων, δικτάτορες που το όνομά τους ήταν μεγαλύτερο από το ύψος τους και πρωθυπουργούς που υπέγραφαν την νέα υποδούλωσή σου στην ΕΟΚ με το πρόσχημα του εξευρωπαϊσμού. Μέχρι και σοσιαλιστή σού έφεραν γνωρίζοντας ότι θα τσιμπήσεις στο “πάρτα όλα” σπρώχνοντάς σε στο λάκκο με τα φίδια. Είχες την ευθύνη των επιλογών σου και τώρα περνάς από τον πάγκο για τις τρύπιες δεκάρες που σου έδωσαν με τις χούφτες και εσύ νόμιζες ότι έπαιρνες χρυσό. Σε έβαλαν στην ευρωπαϊκή σκέψη ότι όλα κοστίζουν και να τώρα που έφθασες εσύ να κοστολογείσαι από τις εταιρείες τους ως ασθενής, ως άνεργος, ως αναξιοπαθούντας. Φαντάσου ότι ακόμα και για την ναζιστική φρίκη που έζησαν οι πρόγονοί σου, σε έβαλαν στο σκεπτικό να θέλεις να την εξαργυρώσεις, και το χειρότερο, με τον θάνατο και τον βασανισμό των προγόνων σου να ξεχρεώσεις τα δικά σου γούστα. Εις τον θάνατο του μαλάκα! Εκεί καταντήσαμε.

Τους έδωσες το δικαίωμα να σε αντιμετωπίζουν, όχι ως λαό που του ανήκει δικαιωματικά αυτός ο τόπος και η ιστορία, αλλά σαν τον τουρίστα που τυχαία έπεσε εδώ και τώρα δεν έχει να πληρώσει το ξενοδοχείο για να βγάλει την παγερή νύχτα. Βλέπεις κι εσύ την ιστορία σου δεν έκανες τον κόπο να την μάθεις, αλλά τώρα ευκαιριακά την παπαγαλίζεις άτσαλα για να υπερασπιστείς το δικαίωμα της ύπαρξής σου.

Μην ξεχνάς ότι το πολύτιμο επιστημονικό προσωπικό σου το έχουν ήδη πάρει με το πρώτο κύμα νεομετανάστευσης. Τώρα θα πάρουν και το δεύτερο βάζοντας λουκέτο σε ό,τι ακόμα δεν έχουν βάλει και θα μείνουμε πίσω κουτσοί, στραβοί και μίζεροι να ψάχνουμε τρύπα να κρυφτούμε. Αλλά επειδή και οι τρύπες έχουν αξία για τους Ευρωπαίους θα σου ετοιμάσουν τα ανάλογα γκέτο να στριμώξεις την οικογένεια, τα όνειρα και την ξεπεσμένη σου καταγωγή. Δεν είσαι άλλωστε και η γενιά της Προσφυγιάς, ούτε καν η γενιά της Κατοχής. Δεν αντιμετώπισες ποτέ εχθρό κατά μέτωπο για να ξέρεις πώς θα επιβιώσεις, αντίθετα τον εχθρό τον έβαζες στο σπίτι σου ως υποψήφιο σωτήρα του χωριού σου, της πόλης σου, της περιφέρειάς σου, της χώρα σου. Αυτής της χώρας που τώρα εσύ δεν χωράς.

Το πιο άνανδρο πάντως που έχει η ράτσα σου, νεοέλληνα, είναι το πείσμα σου να θέλεις να σώσεις τον διπλανό χωρίς αυτός να έχει ανάγκη την δικιά σου ύποπτη σωτηρία. Γουστάρεις να κάνεις κολιγιές ακόμη και με προδότες ή κουκουλοφόρους για μία θέση στο ψηφοδέλτιο. Για να μου αποδείξεις ότι εσύ είσαι “τρομοκράτης” και “αντιστασιακός”, ενώ εγώ ηττοπαθής. Ότι το δικό σου IQ είναι πιο υψηλό από το δικό μου, που έχω αποφασίσει να μην δίνω κώλο κι ας πεθάνω από ασιτία. Πολεμάς να μην μείνει ούτε μία στάλα ανυπότακτων σε τούτο το χώμα. Γκεμπελίζεις κλείνοντας όλες τις πιθανές διόδους μιας πραγματικής τελευταίας εξόδου. Τέσσερα χρόνια Κατοχής και αυτό που μένει τελικά από τους ήσυχους αυτόχειρες, από τους ήσυχους θανάτους, από τα ήσυχα λουκέτα, από τους ήσυχους λυγμούς, από τις ήσυχες καταθλίψεις, από την ήσυχη εθνική παράδοση άνευ όρων είναι ο ανυπόφορος θόρυβος που κάνει η κάλπικη φωνή σου πέφτοντας στους τενεκέδες του ξεπουλήματος.


γράφει ένας απλός άνθρωπος


Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2014/01/blog-post_15.html#ixzz2qegk5UUw

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ο αριστερός δεν είναι ηθικά ανώτερος

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Εβδομήντα χρόνια τον σφυρηλατούσαν στην Σοβιετία τον Νέο Άνθρωπο και τελικά, αντί για κομμουνιστικό ατσάλι, βγήκε τσίγκος. Δεν περάσανε ούτε δυο χρόνια κι οι κομισάριοι αλλάξανε την σκούφια τους και γίνανε μαφιόζοι. Κρατικοί αξιωματούχοι λεηλατούσαν τις δημόσιες επιχειρήσεις. Αξιωματικοί πουλούσανε τα όπλα τους. Μέχρι υποβρύχιο παζάρευε μ’ ένα ναύαρχο για λογαριασμό του καρτέλ του Μεντεγίν ένας ρωσοεβραίος μαφιόζος από τη Φλόριντα! Τους παρακολουθούσε η DEA και τους μπαγλάρωσαν, άλλως οι εξαγωγές κόκας στις ΗΠΑ θα γίνονταν με νέο, πολύ πρωτότυπο τρόπο.   Εβδομήντα χρόνια παίζανε μπάλα μόνοι τους τα συντρόφια. Ελέγχανε ασφυκτικά όλο το κράτος, την παιδεία, την κουλτούρα, όλες τις τέχνες, μηδεμιάς εξαιρουμένης. Ένα καλούπι υπήρχε μόνο για να βγάζουν ανθρώπους, το δικό τους. Κι όμως απέτυχαν. Έβγαλε σκάρτο πράμα.
Προσπάθησαν επίμονα τις πρώτες δεκαετίες να ξηλώσουν την εθνική συνείδηση, κυνήγησαν την εκκλησία, ανατίναξαν κι ισοπέδωσαν ναούς, ντουφέκισαν αβέρτα παπάδες. Όπου έβλεπες πλατεία με το όνομα κομισάριου, συνήθως ήταν στην θέση ορθόδοξης εκκλησίας που έγινε ίσωμα. Εκτός από την εκκλησία, χτύπησαν τον θεσμό του γάμου, με μια δήλωση συζούσες ή την έκανες αλά γαλλικά μ’ ελαφρά πηδηματάκια, με αποτέλεσμα να γεμίσει η χώρα διαλυμένες οικογένειες. Ξεχαρβαλώθηκε η κοινωνία, ειδικά στις πόλεις, σε σημείο που ο Στάλιν υποχρεώθηκε να αποκαταστήσει τον θεσμό, τελειώνοντας τις χαλαρές «επαναστατικές διαπροσωπικές σχέσεις».
Στον Κόκκινο Στρατό, με δυσκολία ξεχώριζες στις στολές τους στρατιώτες από τους αξιωματικούς. Ισοπέδωση κι εκεί, στο ηλίθιο πνεύμα της εξίσωσης προς τα κάτω. Κι όποιους άξιους αξιωματικούς είχε, ο παρανοϊκός Γεωργιανός, πρώην μαθητής ιερατικής σχολής, ο πατερούλης Στάλιν, τους ντουφέκισε σαν μπεκάτσες, όπως τον Τουχατσέφσκι, πρωτοπόρο της στρατιωτικής τέχνης, μετά από εξευτελιστικά βασανιστήρια.
Είναι γεγονός πως ο Στάλιν την ώρα που ξεκινούσε ο Β΄ ΠΠ είχε εξοντώσει τα ¾ της Κεντρικής Επιτροπής που τον είχε εκλέξει, τους καλύτερους στρατιωτικούς διοικητές και στο σύνολο της αιματοβαμμένης δεσποτείας του, σκότωσε πολύ περισσότερους σοβιετικούς πολίτες από τον «μαύρο» ομόλογο του, τον Αδόλφο. Κανείς δεν σκότωσε τόσους κομμουνιστές όσους ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι ή Κόμπα ή Στάλιν, που κάποτε, πλην των ληστειών για χρηματοδότηση της επανάστασης, ήταν κι αρμόδιος να παίρνει το ποσοστό της «προστασίας» από τα μπορντέλα της Γεωργίας. Μετά το νταβαντζιλίκι ήρθαν οι μαζικοί φόνοι.
Και δεν ήταν μόνο με σφαίρα στον σβέρκο, την προσφιλή μέθοδο της Τσεκά, της NKVD και των λοιπών δυσοίωνων και κακόφημων κόκκινων SS στην όλη διάρκεια της σοβιετικής παράνοιας.
Χολοντομόρ, σημαίνει εξόντωση δια της πείνας. Έτσι ονομάζεται η Γενοκτονία σε βάρος του Ουκρανικού λαού το 1932 -1933. Εκατομμύρια Ουκρανών πέθαναν από πείνα και μολυσματικές ασθένειες, αποτελέσματα συνδυασμού παραγόντων. Αποτυχημένες οικονομικές «μεταρρυθμίσεις», βίαιη κολεκτιβοποίηση και στο τέλος «σφράγισμα» της χώρας από ένοπλα αποσπάσματα κι οργανωμένη εξόντωση μέσω λιμού. Τα μαυροντυμένα, με δυσεύρετες « ψαρωτικές» δερμάτινες στολές, ένοπλα αποσπάσματα των σοβιετικών υπηρεσιών ασφαλείας, σε πολλές περιπτώσεις κατασχέσανε ακόμη και τον σπόρο για την σπορά και όλα τα ζώα, αφήνοντας τους «αντιδραστικούς» αγρότες του σιτοβολώνα της Ευρώπης, να πεθαίνουν από την πείνα, αποστερημένοι κάθε ανθρώπινης ιδιότητας και αξιοπρέπειας. Ακόμη και φαινόμενα κανιβαλισμού παρατηρήθηκαν στον παράδεισο της σταλινικής γενοκτονικής δικτατορίας, που τόσο θαυμάζουν ακόμη διάφοροι κομψευόμενοι ηλίθιοι εν Ελλάδι.
Όταν στο πνεύμα των μυστικών παραρτημάτων του Συμφώνου Ρίμπεντροπ – Μολότωφ, οι Σοβιετικοί εισέβαλαν στην Πολωνία από την Ανατολή, την ίδια ώρα που η χιτλερική Γερμανία εισέβαλε από την Δύση, οι εν Ελλάδι αντιπρόσωποι της παγκόσμιας σέχτας, της ψευτοθρησκείας του Μαρξισμού – Λενινισμού, εξυμνούσαν την πισώπλατη κομμουνιστική μαχαιριά στο Πολωνικό Έθνος, όπως πριν είχαν γλείψει και δικαιολογήσει το ίδιο το κατάπτυστο σύμφωνο συμμαχίας των δύο δικτατόρων.
Έτσι, το ξημέρωμα που οι γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεχύθηκαν στις αχανείς πεδιάδες τις Ρωσίας και της Ουκρανίας, σάρωσαν τον αποδυναμωμένο από τις σταλινικές εκκαθαρίσεις Κόκκινο Στρατό. Οι ναζί έπιαναν τους σοβιετικούς στρατιώτες αιχμαλώτους ανά κοπάδια, σαν γαλοπούλες. Μεραρχίες ολόκληρες μαζί με τους διοικητές τους. Πολλοί δε Ρώσοι αλλά και Ουκρανοί, με πρόσφατη την γενοκτονία τους και την εξευτελιστική υποδούλωση τους από τους κομισάριους του πατερούλη,  υποδέχθηκαν τους ναζί ως απελευθερωτές, ενώ Ρώσοι, Ουκρανοί, Λετονοί, Εσθονοί, Λιθουανοί, Τσρτσένοι, μέχρι Αρμένιοι (!), συγκρότησαν ολόκληρες μεραρχίες εθελοντών στα SS, για να διαλύσουν την μισητή μπολσεβίκικη εξουσία. Ο Θεός τύφλωσε τους Γερμανούς και φέρθηκαν με σκληρότητα στους ντόπιους πληθυσμούς, με βάση τις ηλίθιες και πρωτόγονες φυλετικές θεωρίες του πρώην πτηνοτρόφου Χίμλερ, ο οποίος θεωρούσε τους Σλάβους «υπανθρώπους». Για τον Χίμλερ, που ήταν σαν ποντικομαμή, επιφανής ναζί νομικός και γκαουλάϊτερ είπε, «αν είχα την φάτσα του, δεν θα μιλούσα για φυλή»! Οι ιδέες του, προσφιλείς στον Αδόλφο, επικράτησαν στην δεσποτική διακυβέρνηση των κατεχομένων σοβιετικών λαών. Έτσι οι αιμοσταγείς μέθοδοι καταστολής κι η φυλετική περιφρόνηση έσπρωξαν τις μάζες, που αρχικά τους θεωρούσαν ελευθερωτές από την σοβιετική βαρβαρότητα, πίσω στην αγκαλιά του Στάλιν. Ευτυχώς, διότι αλλιώς μπορεί η κατάληξη του πολέμου να ήταν άλλη, με καταστροφικές συνέπειες για τον λαό μας και την όλη Ευρώπη, αν όχι όλη την ανθρωπότητα.
Ο Στάλιν στην αρχή μούδιασε και βλέποντας το κράτος του να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος από τον χιτλερικό οδοστρωτήρα, κατάλαβε πως ο «νέος άνθρωπος» ήταν μια μπούρδα, πως σχεδόν κανείς δεν ήθελε να πεθάνει για τον κράτος του Μαρξ και του Λένιν. Δεν αρκούσε ο Χειμώνας που πρόλαβε τους Γερμανούς στις πύλες της Μόσχας, χάρις στην μοναχική αντίσταση των ωραίων τρελών Ελλήνων, που καθυστέρησαν τα ναζιστικά σχέδια.
Ο Στάλιν ήξερε πως χρειαζόταν ένα μεγάλο κίνητρο. Οι Ρώσοι δεν θα πέθαιναν για το τυραννικό κράτος των μισητών κομισαρίων, όμως θα πέθαιναν πολεμώντας γενναία για την Πατρίδα, την Μητέρα Ρωσία, την ορθόδοξη Ρωσία, για την γη της. Κι έτσι τους μίλησε σαν Τσάρος! Στο μεγάλο κάλεσμα, άφησε στην άκρη τα πολλά πολλά με τον διαλεκτικό υλισμό, πέταξε στα σκουπίδια τον διεθνισμό. Τους μίλησε για τον πρίγκιπα Αλέξανδρο Νιέφσκι που σταμάτησε τους Τεύτονες ιππότες. Τους μίλησε για τον γέρο στρατηγό, τον Κουτούζοφ, που συνέτριψε τον Ναπολέοντα. Τους κάλεσε να πολεμήσουν για την Πατρίδα, την Μητέρα Ρωσία, τον πολιτισμό, την γη τους, τις φαμίλιες τους. Έβγαλε από τα γκουλάγκ όσους παπάδες επέζησαν, τους έδωσε πίσω ναούς, περιουσία, αυτοκίνητα. Επανέφερε στον Στρατό τις τσαρικές στολές και τα παράσημα για τους Αξιωματικούς, ενώ πριν δεν ξεχώριζες τον Στρατάρχη από τον αγροφύλακα. Αποκατέστησε σύμβολα, την ιεραρχία, θεοποίησε την έννοια της Πατρίδας, μίλησε για Έθνος. Κι ο Στάλιν νίκησε, γιατί αυτός ο μπολσεβίκος φονιάς, την κρίσιμη ώρα, φέρθηκε σαν μεγαλορώσος εθνικιστής! Απευθύνθηκε στην μόνη, την πανάρχαια μήτρα που βγάζει ακέραιους ανθρώπους: το Έθνος, τις ιστορικές του μνήμες, τον πολιτισμό του, την αγάπη του για την γη του κι αποκατέστησε, σ’ ένα βαθμό, την φυσική τάξη των πραγμάτων, όπου υπάρχει ιεραρχία, εθνικό φρόνημα, θρησκεία ως έκφραση της υπερβατικής, μεταφυσικής πνευματικής ανάγκης των ανθρώπων.
Γιατί απέτυχε λοιπόν η σφυρηλάτηση του Νέου Ανθρώπου, του κομμουνιστή, ως δήθεν ανώτερου ηθικά όντος; Γιατί τελικά ήταν ηθικά κατώτερος, ως φορέας ολοκληρωτικής ιδεολογίας. Εχθρός της Ελευθερίας. Γιατί από την όλη διαδικασία γεννήθηκε τελικά βαρβαρότητα, γενοκτονία, δουλεία; Γιατί η Μητέρα Θεωρία εμπεριέχει την βαρβαρότητα, ως μη ανθρωποκεντρική που είναι. Γιατί αυτή η ψευτοθρησκεία χωρίς Θεό, αντίκειται στην ανθρώπινη φύση. Ό,τι δεν είναι ανθρωποκεντρικό, ό,τι συνθλίβει την ιδιοπροσωπεία, την ατομικότητα, ό,τι αρνείται το μόνο υγιές συλλογικό υποκείμενο, το Έθνος, την Ιστορία του και την Πατρίδα του, ό,τι αρνείται την Ελευθερία, διχάζει αντί να ενώνει την κοινωνία και βασίζεται στο μίσος και τον ταξικό πόλεμο, οδηγεί στην βαρβαρότητα.
Κι εμείς είμαστε τυχεροί, πιο τυχεροί από κάθε άλλο λαό, που εύλογα κι άξια, όπως όλοι λαοί, αγαπά τον τόπο του και την Ιστορία του. Γιατί ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο αντίδοτο στην κάθε λογής βαρβαρότητα; Ο Ελληνισμός. Ως Ιστορία, ως πολιτισμός, ως Τρόπος…
antinews.gr

Η φωτογραφία από το Μουσείο της Ακρόπολης που κάνει τον γύρο του κόσμου


Δείτε την συγκλονιστική φωτογραφία από το μουσείο της Ακρόπολης που κάνει τον γύρω του κόσμου. Και δεν υπάρχει ούτε ένας...
Βρετανός να αισθανθεί ντροπή για την κλοπή...

Έκαναν το χρέος τους, έκαναν… «λάθος»!

Έκαναν το χρέος τους, έκαναν… «λάθος»!
Nικος Mπογιοπουλος
Αν δεχτούμε ότι η κοινωνική καταστροφή που συντελείται στην Ελλάδα οφείλεται σε κάποιο μαθηματικό «λάθος» του ΔΝΤ ή της ΕΕ, τότε πρόκειται για «λάθος» που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το… αλάθητο του Πάπα. Όταν οι Σταυροφόροι ρώτησαν τον Πάπα πώς θα ξεχώριζαν τους αμαρτωλούς και τους άδικους από τους δίκαιους και τους ενάρετους, εκείνος τους απάντησε: Εσείς κάντε το χρέος σας. Πάρτε τα κεφάλια απ' όλους κι αφήστε τον Θεό να κάνει τη διαλογή στον ουρανό...
   Οι σύγχρονοι «Σταυροφόροι», πάντως, δεν χρειάζονται μεταφυσικά άλλοθι για να κάνουν το (ταξικό) «χρέος» τους. Ετσι, ο κύριος «καλό κουράγιο, Έλληνες», ο επίτροπος Ολι Ρεν, το παραδέχτηκε ευθέως: Η πολιτική που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, όπως είπε, από την πρώτη στιγμή των Μνημονίων είχε ως έναν από τους βασικούς της στόχους τη διάσωση των τραπεζών δια της μετακύλισης των βαρών τους στον ελληνικό λαό.
   Χτες, όμως, μια μέρα μετά την ομολογία του επιτρόπου, ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε την ανάγκη, μιλώντας στις Βρυξέλλες, να κρυφτεί πίσω από… «λαθεμένους πολλαπλασιαστές». Ηταν φυσικό. Ο καθένας στη θέση του κ.Σαμαρά θα πάσχιζε να εμφανίσει την ανθρωπιστική συμφορά που συντελείται στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα κάποιου «λάθους». 
Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως όσα ζούμε στην Ελλάδα δεν είναι οι συνέπειες που προκάλεσαν τα «λάθη» στους… πολλαπλασιαστές ή τους διαιρέτες. Είναι οι συνέπειες ενός κοινωνικού εγκλήματος. Ούτε οι ¨Σταυροφόροι» του ΔΝΤ έκαναν κάποιο λάθος, ούτε της ΕΕ, ούτε κανείς από την τρόικα και τις ελληνικές κυβερνήσεις. Επιλογή τους, εξ αρχής, ήταν: Να ρημάξουν τον ελληνικό λαό, να τον «αποκεφαλίσουν», για να διασώσουν τις τράπεζες και τα μονοπώλια. Αυτή ήταν η πυξίδα τους πριν τα Μνημόνια, αυτό το σχέδιο υπηρετούσαν και υπηρετούν και με τα Μνημόνια. Και από την άποψη αυτή, τα Μνημόνιά τους όχι μόνο δεν λάθεψαν, αλλά πέτυχαν. Απολύτως.



Βασική επιδίωξη των εγχώριων και ξένων «σωτήρων», από την έναρξη της κρίσης, ήταν να εξασφαλίσουν στους τραπεζίτες ότι θα ξεφορτωθούν μεγάλο μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους, με το οποίο τα προηγούμενα χρόνια «έπαιζαν» τοκογλυφικά μέσω των ομολόγων που κρατούσαν στα χέρια τους. Τα Μνημόνια φτιάχτηκαν για να εξασφαλιστεί μέσω της «συντεταγμένης χρεοκοπίας» της Ελλάδας ο απαραίτητος χρόνος στους ντόπιους και ξένους τραπεζίτες να κάνουν τα «κουμάντα» τους. Οι πρώτοι θα έπαιρναν ενισχύσεις, ανακεφαλαιοποιήσεις κλπ. Οι δεύτεροι θα πετούσαν από πάνω τους τα ελληνικά ομόλογα, εξασφαλίζοντας μέσω και των νέων δανείων ότι θα μας ξεζουμίζουν στο διηνεκές.

Τα συμφέροντα που διακυβεύονταν ήταν πολλά και η συνεργασία μεταξύ των ντόπιων και ξένων «λύκων» ήταν απαραίτητη. Το ομολογούσαν εμμέσως ακόμα και διακεκριμένα πρώην στελέχη του ΔΝΤ, που παραδέχονταν: «Οι ξένοι έχουν το 70% των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου. Από το υπόλοιπο 30%, το μεγαλύτερο τμήμα (56 δισ. ευρώ) έχουν οι ελληνικές τράπεζες...»1

Για να δούμε πως στήθηκε και που απέβλεπε το «κόλπο» θα πρέπει να θυμηθούμε την ακριβή εθνικότητα των διεθνών τοκογλύφων της χώρας όταν ψηφίστηκε το Μνημόνιο: Η συνολική έκθεση της Ελλάδας, το σύνολο δηλαδή του δημόσιου και ιδιωτικού της χρέους σε ξένες τράπεζες έως τον Ιούνη του 2010 ανερχόταν σε 252,1 δισ. δολάρια2. Το 73,3% του παραπάνω ποσού (184,7 δισ. δολάρια) ήταν οφειλή προς γαλλικές (83,1 δισ.), γερμανικές (65,4 δισ.) και αμερικανικές (36,2 δισ.) τράπεζες. Ας παρακολουθήσουμε τι συνέβη στη συνέχεια:
  • Έξι μήνες από την εφαρμογή του Μνημονίου, το Δεκέμβρη του 2010, η έκθεση των ξένων τραπεζών στο συνολικό ελληνικό εξωτερικό χρέος είχε μειωθεί στα145,7 δισ. δολάρια3 και πιο συγκεκριμένα η οφειλή προς γαλλικές τράπεζες μειώθηκε στα 56,7 δισ., προς γερμανικές στα 34 δισ. και προς αμερικανικές στα 7,3 δισ. δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι: Μέσα σε έξι μόλις μήνες από την εφαρμογή του Μνημονίου οι ξένες τράπεζες σε απόλυτη συνεργασία με την εγχώρια πλουτοκρατία, μείωσαν τις επισφάλειες στην Ελλάδα κατά 42%! Ξεφορτώθηκαν δηλαδή πάνω από 100 δισεκατομμύρια!
  • Στον ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο, οι Γερμανοί και οι Γάλλοι είχαν φροντίσει οι τράπεζες τους να μην είναι εκτεθειμένες στην Ελλάδα με περισσότερα από 9 έως 15,5 και από 6 έως 10,2 δισ. ευρώ, αντίστοιχα4.
  • Στις 31/12/2011η έκθεση των ξένων τραπεζών στο ελληνικό δημόσιο χρέος είχε πια μειωθεί, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, μόλις στα 35 δισεκατομμύρια (από 252,1 πριν το Μνημόνιο)...
Εν ολίγοις:
    Η πολιτική των Μνημονίων εξασφάλισε στους τραπεζίτες τον απαραίτητο χρόνο και τις απαραίτητες «διευκολύνσεις» για να οργανωθούν και να ξεφορτωθούν μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους, εισπράττοντας βέβαια παχυλούς τόκους. Έτσι, με την εφαρμογή του Μνημονίου, ντόπιοι και ξένοι δανειστές λεηλάτησαν τον ελληνικό λαό και παράλληλα, οι μεν έλαβαν πακτωλό «πακέτων», οι δε φρόντισαν να απαλλαγούν από μεγάλο μέρος των ελληνικών ομολόγων.
   Αυτή είναι η ιστορία των «λαθών» της τρόικας. Δηλαδή: Ουδέν λάθος! Αντιθέτως το μόνο λάθος που υπάρχει είναι να παραμυθιαστούμε με τον  επικοινωνιακό κοπανιστό αέρα περί «λάθους». Που συντηρείται πολλαπλώς: Κι από εκείνους που μιλούν για «αξιοποίηση» αυτών των δήθεν «λαθών», κι από τους άλλους που αναζητούν «φίλους» ανάμεσα στα «βουβάλια» που τσακώνονται και αλληλοκατηγορούνται για «λάθη». Αλλά τα «βουβάλια» ένα λάθος δεν θα διαπράξουν ποτέ: Να διαλύσουν την ενότητά τους για χάρη των «βατράχων».
*
1) Μιράντα Ξαφά, «Τελευταία επιλογή, η αναδιάρθρωση», «Καθημερινή», 30/1/2011.
2) Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, έκθεση Δεκέμβρη 2010.
3) Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, έκθεση Ιούνη 2011.
4) Εκτιμήσεις της Goldman Sachs, «Ριζοσπάστης», 22/4/2011 και Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, «Καθημερινή», 12/6/2011.
enikos.gr

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ο Αλέξης εξελίσσεται…


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Για το σημερινό θέμα με ιντριγκάρισε ερώτηση του κ. Γκότζου, από το δημοτικό ραδιόφωνο των Ιωαννίνων. «Μα ο κ. Τσίπρας δεν κάνει βήματα, όταν βλέπει τον Πατριάρχη, με τις δηλώσεις του για το μεταναστευτικό ή τις αναφορές του στην Πατρίδα, δεν μετατοπίζεται σε πιο πατριωτικές θέσεις»; Μεγάλη χάρη μας έκανε. Είπε «Πατρίδα», ο σύντροφος. Φήμες λένε, πως ο Κολοκοτρώνης στην Σταδίου, έβγαλε την περικεφαλαία, κατέβηκε από το άλογο, έκανε ένα τσιγάρο δακρυσμένος, περπατώντας γύρω απ’ τη Παλιά Βουλή κι ύστερα ξανανέβηκε στη σέλα. Το τεντωμένο χέρι του ακόμη τρέμει απ’ τη συγκίνηση.
Η καθαρή θέση υπέρ των εθνικών συμφερόντων, ο πατριωτισμός, δεν είναι «βήμα», δεν είναι εξέλιξη. Ή το έχεις ή δεν το έχεις. Πχ στον καιρό των κατάπτυστων «Δεκεμβριανών» εκτρόπων, όταν ξεχαρβαλώθηκε και κάηκε η Αθήνα πάνω στο αίμα ενός δολοφονημένου παιδιού, στον καιρό της διπλά κατάπτυστης Υπατίας και του οργανωμένου πολιτικού τουρισμού διαφόρων κατσαπλιάδων, που τους είχαν πάρει κάτι συριζαίοι από το χέρι, δίκην πενταήμερης επαναστατικής εκδρομής, πόσο δονούσε η Πατρίδα την ψυχή του Αλέξη; Για δε την «αστική νομιμότητα», την σκέτη νομιμότητα, αδέρφια, δεν το συζητώ. Την κάνουν χαρτοπόλεμο τα ευθυγραμμισμένα με την τρομοκρατία και την ανομία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία/JP Morgan. Διότι είναι δικαίωμα σας να πηγαίνετε μάρτυρες υπεράσπισης, όποιου σας κάνει κέφι αλλά, όταν αυτό κι οι αριστερίστικες δηλώσεις σας βγαίνουν φόρα παρτίδα, μην ολοφύρεστε σαν παλαιές πόρνες για προσβολή της τιμής της χαμένης παρθενίας σας. Υπερασπιστείτε ως το τέλος τις επιλογές σας, ωρέ σύντροφοι. Είδα στον ΣΚΑΪ τον Τσουκαλά, τον ανακυκλωμένο Πασόκο, με την νομιμότατη  εκατομμυριάρα στο πόθεν έσχες του, να τραυλίζει, για την στάση τους στην τρομοκρατία, στην Ζέτα Μακρή, με ακατάληπτα παραληρήματα για ταγματασφαλίτες, Πέτρουλα και τρία πουλάκια κάθονταν στης BlackRock το κατώφλι. Τον έκανε τελατίνι η Ζέτα, τον καθάρισε σαν αυγό και δεν της το είχα! Τον λυπήθηκα τον επενδυτή και μεγαλοκαταθέτη.
Να το θυμηθείτε πάντως, ο Αλέξης θα το ρίξει και στις γονυκλισίες, θα πάρει σβάρνα τα στρατόπεδα, μπορεί και να ομολογήσει πως το «μπάτε σκύλοι αλέστε» στα σύνορα δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Μέχρι τις εκλογές μπορεί να ανακαλύψει και ποιος εισβολέας κατέχει ακόμη το 40% της Κύπρου και ποιος σκότωσε τον Σιαλμά και τον Ηλιάκη. Ίσως, όσο κάνει ακόμη κρύο, φορέσει ζιβάγκο και βροντοφωνάξει «βυθίσατε το Χόρα» και ν’ αρχίσει και τις ζεμπεκιές με παλιό βινύλιο. Προς γνώσιν «Αυτός ο άνθρωπος αυτός ήταν ο άλλος μου εαυτός», ήταν το αγαπημένο του μακαρίτη, που τουλάχιστον, εκτός από καλλιέργεια, είχε το πλεονέκτημα, κυρίως έναντι των ξένων, πως ήταν απρόβλεπτος. Και κυρίως είχε γεμάτα τα ταμεία, που του παρέδωσε η νοικοκυρεμένη και σεμνή «επάρατος Δεξιά». Άλλωστε έτσι, επί αειμνήστου, άρχισε το πάρτι, που τώρα βλέπουμε τα σκουπίδια του σε ανακριτικά γραφεία και στην Ασφάλεια. Άδεια μπουκάλια, σερμπαντίνες, μίζες και τρωθείσες «προοδευτικές» και «αστικές» συνειδήσεις. Όλο αυτό στην πολύπαθη καμπούρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που όσο αυτές φυλάνε Θερμοπύλες, άλλοι ξεκλειδώνανε Κερκόπορτες για 30 αργύρια.
Σημειώστε δε, παρεμπιπτόντως, κάτι που μου επεσήμανε δεινός μάχιμος συνάδελφος, γνώστης της υπόθεσης. Τα εκατομμύρια επί εκατομμυρίων που ακούτε για μίζες και ζαλίζεστε, περιλαμβάνονται στο 10% που έβαζαν ως καπέλο οι Γερμαναράδες. Προσοχή όμως, το μεγαλύτερο μέρος αυτού του 10% το καρπώνονταν οι ίδιοι οι Φρίτσηδες, οι ατσαλάκωτοι μάνατζερ των πωλητών. Επέστρεφε σε αυτούς το γερμανικό «λάδι» ή μάλλον «βούτυρο», γιατί λάδι δεν έχουν! Να το θυμάστε αυτό την επόμενη φορά, που κάποιος Γερμανός πολιτικός ή δημοσιογράφος μας κουνήσει το δάχτυλο, με ύφος Προτεστάντη ιεροκήρυκα. Το μεγαλύτερο μέρος από τις μίζες επέστρεφε στους Γερμανικούς λειμώνες, στο Μαύρο Δάσος και στην Λεωφόρον υπό τας Φιλύρας. Τις καταπίνανε αμάσητες ο Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φρανς με μπόλικη πίλσεν, συνοδεία βουρστ και ξυνολάχανου.
Στο θέμα μας όμως. Τι πιστεύω απλά; Πως ο καταληψίας του Λυκείου του, ο σεμνός προσκυνητής του τάφου της Ρόζας Λούξεμπουργκ, αρχηγός τόσων εκατομμυριούχων καταθετών κι επενδυτών στους οίκους των «διεθνών τοκογλύφων», απλά υποκρίνεται. Είναι γνήσιος μαρξιστής, οπαδός του άλλου Marx, του Groucho, που έλεγε «αυτές είναι οι αρχές μου κι αν δεν σας αρέσουν, έχω κι άλλες»!
Το πόση πατριωτική υπευθυνότητα έχει, φάνηκε από την επιδεικτική απουσία του από την τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., θεσμός ουσιαστικός κι όχι μόνο τυπικός. Αμόλησε και ανακοίνωση, που σαν παπαγαλάκια επανέλαβαν οι χλιδάτοι «προοδευτικοί» βουλευτές του για «φιέστα Σαμαρά». Ούτε που του πέρασε από το μυαλό του ανθρώπου πως ήταν η τελετή ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Πατρίδα του, η οποία είναι πέρα και πάνω από τον Σαμαρά, τον Τσίπρα, την ταπεινότητα μου κι όλους εσάς…
(Δημοσιεύεται στην Δημοκρατία)

Ομολογία Όλι Ρεν: Η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο για να σωθεί η Ε.Ε.

Να λοιπόν που η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί και οι πρωταγωνιστές ενός εγκλήματος -που δεν το αντέχουν ούτε οι ίδιοι- ομολογούν με κυνικότητα το έγκλημά τους. Με απλά λόγια, η Ελλάδα καταστρέφεται για να σωθούν εκείνοι που αποφάσισαν την καταστροφή της για να διασωθούν οι ίδιοι, εκείνοι που την συκοφαντούν διεθνώς για να κρύψουν τις δικές τους βρωμιές, εκείνοι που την δολοφονούν ως χώρα επειδή το ένστικτο τους επιτάσσει να καταστρέφουν και όχι να δημιουργούν, αν χρειαστεί και δημιουργώντας εκατόμβες πτωμάτων…
Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μία εταιρεία, στην οποία κάποιοι από τους ετέρους αποφάσισαν να καταστρέψουν ένα μέλος, προκειμένου να διασωθούν οι ίδιοι. Μία οικογένεια, στην οποία κάποια μέλη αποφάσισαν να θυσιάσουν ένα μέλος της για να παραμείνει η υπόλοιπη οικογένεια εν ζωή. Σε αυτή την Ευρώπη, που δολοφονεί μία χώρα, ένα μέλος της, έναν εταίρο της, θέλουμε να ζήσουμε, τη στιγμή που η ίδια η Ευρώπη έχει αποφασίσει τον… θάνατό μας; Προφανώς ούτε σαν ανέκδοτο (μαύρο) δεν μπορεί να λεχθεί, η οποιαδήποτε παραμονή της Ελλάδας σε έναν μηχανισμό που την δολοφονεί, για να μπορέσει ο ίδιος να συνεχίσει να υπάρχει.
Και η είδηση -που δεν αποτελεί σοκ- ήρθε, για να επιβεβαιώσει όλα αυτά που ήδη γνωρίζαμε, αλλά οι “ινστρούχτορες”, οι “διασώστες” και οι “ταγοί” μας, δεν ήθελαν επ’ ουδενί ούτε και να το σκεφθούμε. Δεν έγινε «κούρεμα» του ελληνικού χρέους το 2010, όταν μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο, για να μην μεταδοθεί η οικονομική κρίση στα άλλα κράτη-μέλη και στις ευρωπαϊκές τράπεζες, δήλωσε ο Όλι Ρεν στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για την τρόικα.
Απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου Νίκο Χουντή, κατά τη διάρκεια ακρόασης από την υποεπιτροπή που διερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας στην…
Ευρώπη, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε πως «στο ξεκίνημα της κρίσης, την άνοιξη του 2010, και κάποιο διάστημα μετά, αν είχε άμεσα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος, θα είχατε αντιμετωπίσει δραματικές συνέπειες μετάδοσης τόσο σε άλλα κράτη-μέλη, όσο και μέσω του τραπεζικού διαύλου στην Ευρώπη. Άρα ήταν λογικό να “αγοράσουμε χρόνο” και να προσπαθήσουμε να το κάνουμε με κανονικό τρόπο».
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την ερώτηση του κ. Χουντή και την απάντηση του κ. Ρεν
«Το 2010, όταν η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο, στόχος ήταν να σωθούν οι ευρωπαϊκές οικονομίες και τράπεζες. Αυτό προκύπτει από απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλι Ρεν, σε ερωτήσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, χθες πολύ αργά το βράδυ, στο πλαίσιο της ακρόασής του από την Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τη λειτουργία και τα πεπραγμένα της Τρόικας.
Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής στην τοποθέτησή του αφού στηλίτευσε τη στάση της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι «για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα έκανε πως δεν έβλεπε την κρίση στην ευρωζώνη, επιτρέποντας στους μαφιόζους των χρηματαγορών και στους οίκους αξιολόγησης, να απειλούν και να εκβιάζουν τις χώρες της ευρωζώνης», επιτέθηκε στις πολιτικές των Μνημονίων που επιβάλλονται στην Ελλάδα, ρωτώντας τον Ευρωπαίο Επίτροπο αν «επιμένει στην εφαρμογή αυτής της συνταγής» και αν «πιστεύει ότι μπορούν αυτά τα μέτρα να βγάλουν την Ελλάδα από την οικονομική κρίση».
Αυτή, λοιπόν, είναι η Ευρώπη των εταίρων που δεν διστάζουν να δολοφονήσουν έναν λαό, να ισοπεδώσουν μία χώρα, να διαμελίσουν έναν εταίρο, προκειμένου να διασωθούν οι ίδιοι και οι χώρες τους. Είναι γνωστό πως ανάμεσα στις χώρες δεν υπάρχουν φιλίες, παρά ευκαιριακά συμφέροντα, τα οποία μπορούν να μεταβάλλονται άρδην, μετατρέποντας τον σύμμαχο σε εχθρό και τον φίλο σε… δολοφόνο.
Η ερώτηση, εύλογα έρχεται στο μυαλό του καθενός:
Σε αυτή την Ευρώπη, που μας θυσιάζει για να διασωθεί η ίδια, θέλουμε να είμαστε μέλη;
Σε μία κοινότητα ανθρωποφάγων, που δεν έχει κανέναν απολύτως ηθικό φραγμό και δεν αναγνωρίζει κανέναν κανόνα πέρα από το ζωώδες ένστικτο της αυτοσυντήρησης, θέλουμε να είμαστε μέλη;
Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλές από τις απόψεις μας, σχετικά με την ποιότητα των “φίλων”, “εταίρων” και “συμμάχων”, που σήμερα μας καταστρέφουν -με παραδειγματικό τρόπο- για να μην φανεί η δική τους ανεπάρκεια απέναντι στους θεμελιώδεις κανόνες που επιτάσσει το ίδιο το Ευρωπαϊκό αλλά και το Διεθνές Δίκαιο;
Θέλουμε πράγματι να είμαστε μέλη μίας αγέλης κτηνών, που αποφάσισε να τραφεί με την δική μας σάρκα;
Παναγιωτίδης Μάρκος
Πηγή GrCitizen

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Σούρλας:Να επεκταθεί η έρευνα για δάνεια χωρίς εγγυήσεις

Την επέκταση της έρευνας για τα δάνεια χωρίς εγγυήσεις ζητά ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Σούρλας.
Σούρλας:Να επεκταθεί η έρευνα για δάνεια χωρίς εγγυήσεις











"Η ιστορία της λεηλασίας τραπεζικών καταθέσεων με επισφαλείς χρηματοδοτήσεις, δηλαδή χωρίς εγγυήσεις, δεν είναι σημερινή. Ήταν ήδη γνωστή προ εικοσαετίας και πλέον από την Τράπεζα Κρήτης, στην μετά Κοσκωτά εποχή. Συγκεκριμένα, ο τότε επίτροπος της Τράπεζας Κρήτης Κ. Καλυβιανάκης είχε καταγγείλει ότι την περίοδο 1988 – 1993 χορηγήθηκαν από την Τράπεζα αυτή επισφαλή δάνεια ύψους 43 δισ. δραχμών. Το γεγονός αυτό είχε επιβεβαιωθεί από τον τότε Υπουργό Εθνικής  Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος σε απάντησή του την 20.3.1995, σε ερώτηση του Γιώργου Σούρλα στη Βουλή, ανέφερε ότι σύμφωνα με έκθεση Ορκωτών Ελεγκτών, το ήμισυ περίπου των 43 δισ. δεν καλυπτόταν από εξασφαλίσεις (!) και το υπόλοιπο βρισκόταν ήδη σε καθυστέρηση αποπληρωμής, ότι Κλιμάκιο Επιθεωρητών της Τράπεζας της Ελλάδος διενεργούσε έλεγχο προκειμένου να διαπιστωνόταν το ύψος της ζημίας της Τράπεζας και ότι η όλη υπόθεση αποτελούσε αντικείμενο δικαστικής έρευνας για την αναζήτηση ευθυνών. Ακόμη, ο τότε Υπουργός δεν κατέθεσε στη Βουλή τα έγγραφα που ζητούσε ο Γ. Σούρλας, επικαλούμενος το νόμο περί επαγγελματικού απορρήτου" τονίζει ο κ. Σούρλας.
"Έστω και μετά από τόσα χρόνια πρέπει να γίνει γνωστό, για την Τράπεζα Κρήτης αλλά και γενικότερα για όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ποιοι έδωσαν τέτοια δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, ποιοι τα πήραν και ποια είναι η μετέπειτα πορεία τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου" σημειώνει.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ -> Ο Σημίτης πρέπει να αρχίσει να ετοιιμάζει την απολογία του…


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Κάθε φορά που ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τοποθετείται γιά θέματα που αφορούν την Ελλάδα και επηρεάζουν δραματικά τον ελληνικό λαό, αυθόρμητα τίθενται διαφόρων ειδών ερωτήματα, όπως π.χ.: «Που ζει», «που ήταν» ή «γιατί δεν μιλά» (για την εποχή της διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο όταν το «μαύρο χρήμα» κυκλοφορούσε στα ψηλά δώματα).

Ο τρόπος με τον οποίο γράφει είναι ως να μιλά για μία άλλη χώρα ή ως να νοιώθει ας πούμε ένας…
Ελβετός –για να μην γράψω Γερμανός και παρεξηγηθώ- που απευθύνεται σε ξένους υπηκόους. Τα κείμενά του βρίθουν σχολίων και παρατηρήσεων, αλλά από αυτά απουσιάζουν αναφορές για το τί πρέπει να γίνει. Δεν καταθέτει καμία πρόταση για την επίλυση της κρίσης, και παρουσιάζεται αμέτοχος για όλα αυτά που συμβαίνουν στους πολίτες. Ενα άλλο στοιχείο που πηγάζει από τα άρθρα του είναι η κινδυνολογία. Και βεβαίως απουσιάζει εντελώς η ευαισθησία και η συμπόνια για τους πολίτες της χώρας.

Γράφοντας στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, ο πρώην πρωθυπουργός υπέπεσε σε ένα ακόμα ατόπημα. Παρουσιάζεται ως «λαγός» αυτών που στοχεύουν να εκδιώξουν την Ελλάδα από τη ζώνη του Ευρώ, γράφοντας ότι «το σενάριο της Ιφιγένειας, η Ελλάδα να θυσιασθεί για να επανέλθει “ούριος άνεμος” στην Ευρωζώνη, παραμένει πιθανό». Εάν μετά την άνευ προηγουμένου κρίση, που δημιούργησαν οι πολιτικοί, προεξάρχοντος και του κ. Σημίτη, θα μας επιβάλουν τη δραχμή, τότε χρειάζονται όλοι ένα γερό ξύλο. Και το εννοώ.

Ο κ. Σημίτης δικαιολογεί τον παραπάνω ισχυρισμό του με το γεγονός ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, αν και όταν ο διάδοχός του στο ΠΑΣΟΚ έσερνε τη χώρα στον σκληρό μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ε.Ε., προτίμησε να κρυφθεί και να μην τοποθετηθεί. Ισως και κατά βάθος να χαιρόταν που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος τον είχε διώξει από το ΠΑΣΟΚ, οδηγούσε την Ελλάδα στα βράχια λόγω της ανικανότητάς του να αντιληφθεί νωρίς ότι η χώρα κινδύνευε. Διότι αν το είχε αντιληφθεί, πιστεύω ότι δεν θα χάριζε αυξήσεις μέχρι τον Ιανουάριο του 2010. Βεβαίως, υπάρχει και η άλλη άποψη, ότι το είχε καταλάβει και έσπρωχνε τη χωρα και το λαό μία ώρα αρχύτερα στην καταστροφή. Αλλά αυτό είναι θέμα βιβλίου, όχι άρθρου.

Ο κ. Σημίτης δεν είναι άμοιρος ευθυνών, ούτε για την καταστροφή της οικονομίας, ούτε για την άνθηση της διαφθοράς. Αποδεικνύεται από τις αποκαλύψεις για τις μίζες του υπουργείου Αμυνας, ότι οι πολιτικοί που ο ίδιος διόρισε και τους είχε στον κύκλο των φίλων και των συνεργατών του, ήταν αυτοί που απαιτούσαν και λάμβαναν τις μίζες. Εκατομμύρα ευρώ δόθηκαν σε υπουργούς και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, και όπως αποδεικνύεται οι περισσότερες μίζες δόθηκαν επί πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη.

Οι υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού προβάλλουν την αθωότητά του με την έωλη δικαιολογία ότι «δεν ήξερε». Συζητώντας το θέμα με φανατικό οπαδό του στο χώρο των τραπεζών, αντέτεινε ότι ο ίδιος δεν πήρε ούτε ένα ευρώ και ότι δεν είχε τρόπο να τους αποτρέψει, απλά επειδή δεν είχε ιδέα ότι πίσω από την πλάτη του γινόταν πάρτι με τς μίζες.

Στις σοβαρές χώρες, έτσι και αλλιώς, την ευθύνη έχουν οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί. Μόνο στην Ελλάδα οι πρωθυπουργοί δακτυλοδείχνουν τους υπουργούς τους και τους συνεργάτες τους. Εάν ένας ηγέτης δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του, είναι οτιδήποτε άλλο από ηγέτης. Και ο κ. Σημίτης, ο οποίος προσπαθεί απεγνωσμένα να αποσείσει τις πολλές που έχει, δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται ότι με τον τρόπο αυτό μηδενίζει την οκταετία διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εχοντας γνώση του περιεχομένου των εγγράφων για τη συμφωνία της Μαδρίτης, μεταξύ του κ. Σημίτη και του τότε προέδρου της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, αλλά και των ντοκουμέντων για την υπόθεση Οτσαλάν, πιστεύω ότι ο πρώην πρωθυπουργός πρέπει να αρχίσει να ετοιιμάζει την απολογία του…

ΠΗΓΗ: Το κείμενο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2013

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΝΑ ΤΟΥ ΘΥΜΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ "Τα CDS αγοράστηκαν και πουλήθηκαν επί Καραμανλή"


Ότι τα περιβόητα CDS αγοράστηκαν και πουλήθηκαν, από το ΤΤ κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Καραμανλή απαντησε ο Α.Παπανδρέου, κατι το οποίο δεν είναι αληθές καθώς η πώληση των CDS έγινε το 2009 δύο μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ και τον Γ.Παπανδρέου.
Το ΤΤ αγόρασε τα CDS για να προστατεύσει τη χώρα από την επίθεση των κερδοσκόπων, που ξεκίνησε λίγο μετά την άνοδο στην εξουσία της κυβέρνησης Παπανδρέου, και πράγματι αυτό έπραξε μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν και τα CDS πουλήθηκαν. Τον Δεκέμβριο του 2009 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ κυβέρνηση Καραμανλή.
Ο Ανδρίκος Παπανδρέου με γραπτή δήλωση επιχειρεί να "θολώσει" τα νερά σε όσα ακούγονται για την εμπλοκή του στην υπόθεση της αγοράς και της πώλησης CDS από την διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ο κ.Παπανδρέου αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Το γνωστά πια στο πανελλήνιο CDS, αγοράστηκαν και πουλήθηκαν από την διοίκηση ΤΤ επί κυβέρνησης Καραμανλή, κυβέρνηση στην οποία ανήκε, ο κατ' επάγγελμα υβριστής μου κ.Καμμένος».
Η ανακοίνωση του Αντρίκου Παπανδρέου
Έχω αποφασίσει ως απλός πολίτης, αλλά καταγόμενος από ιστορική πολιτική οικογένεια, να ακολουθήσω το δρόμο της δικαιοσύνης και όχι των «παραθύρων». Πιστεύω, τιμώ και σέβομαι την ελληνική δικαιοσύνη. Εντούτοις λόγω της νέας παραληρηματικής εκστρατείας λασπολογίας, οφείλω κατ' εξαίρεση να υπενθυμίσω κάποια δεδομένα που δεν μπορούν να αγνοηθούν και που δεν βολεύουν ορισμένους:
Το γνωστά πια στο πανελλήνιο CDS, αγοράστηκαν και πουλήθηκαν από την διοίκηση ΤΤ επί κυβέρνησης Καραμανλή, κυβέρνηση στην οποία ανήκε, ο κατ' επάγγελμα υβριστής μου κ. Καμμένος. Επιτέλους τώρα μάθανε όλοι ποιοι αγόρασαν και πούλησαν τα CDS.
Ως προς την αγωγή που κέρδισα θυμίζω τα εξής από τα πρακτικά:
α. Η πρωτόδικη απόφαση έκρινε αναληθή και αναπόδεικτα όσα ο κ. Καμμένος υποστηρίζει περί CDS και ότι, μετά από ενδελεχή εξέταση όλων των "συμπτώσεων" καθόσον με αφορά, δεν προέκυψε καμία εμπλοκή μου.
β. Καταδίκασε τον κ. Καμμένο και του απαγόρευσε στο εξής να με προσβάλει με αναφορές που σχετίζονται με την ευφάνταστη υπόθεση των CDS.
Ως προς το δεύτερο σκέλος της μιντιακής επιχείρισης, "πάμε τη μπάλα αλλού" για τα δάνεια του ΤΤ, στο ζεύγος Γριβέα, υπενθυμίζω και πάλι ότι όλα τα δάνεια προς αυτό και η εκταμίευσή τους έγιναν επί κυβέρνησης Καραμανλή, κυβέρνηση στην οποία ανήκε και πάλι ο αχρηγός ενός όλο και μικρότερου πολιτικού κόμματος.
Την σύμβαση αυτή την κατήγγειλε η επόμενη διοίκηση, δηλαδή η διοίκηση επί κυβέρνησης Παπανδρέου. Αλλά και για την ουσιαστική διερεύνηση της νομιμότητας των δανείων αυτών, τον δρόμο άνοιξε το θεσμικό πλαίσιο που προωθήθηκε επί κυβέρνησης Παπανδρέου. Άρα ποιος έκανε την αμαρτία και ποιος ήρθε στη συνέχεια να ξεσκεπάσει τα σκάνδαλα; Τα στοιχεία εντέλει είναι αυτά που δείχνουν ποιοι ξεκίνησαν την κάθαρση και ποιοι συνεχίζουν την συσκότιση.
Εμείς το μόνο που θα προσθέσουμε είναι ας το ερευνήσει η Δικαιοσύνη, γιατί το CDS είναι πολύ πιο σημαντικό σαν σκανδαλο ακόμακαι από τα "θαλασσοδάνεια"

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ...ΓΑΠ ΚΑΙ CDS Οι "συμπτώσεις" που "δενουν" τον Αντρίκο Παπανδρέου με τον Κυριάκο Γριβέα


To σκάνδαλο "μεγατόνων" του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οικογένεια Παπανδρέου, της οποίας ο γόνος Γ.Παπανδρέου ως πρωθυπουργός κατέστρεψε ολοκληρωτικά και ίσως αμετάκλητα τη χώρα.
"Κοίτα κάτι συμπτώσεις..."  είναι ο τίτλος με τον οποίο αυτήν την Κυριακή η Realnews, αναφέρεται στο "πολιτικό "άρωμα" που υπάρχει στο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου". Στο πολυσέλιδο ρεπορτάζ της, η εφημερίδα διερευνά "πώς "συνδέονται" Κ. Γριβέας και Α. Παπανδρέου". Χαρακτηριστικά αναφέρονται:
- Η από κοινού διοργάνωση συνεδρίων για την "πράσινη" ανάπτυξη με χορηγό το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
- Η ΜΚΟ του Αντρίκου Παπανδρέου και τρεις εταιρείες συμφερόντων Γριβέα είχαν ως έδρα το ίδιο δικηγορικό γραφείο στην Ελβετία!
- Η συμμετοχή του πρώην προέδρου της Κόστα Ρίκα, Φιγκουέρες, στη ΜΚΟ του Παπανδρέου και στο Δ.Σ. της IJ Partners, που κέρδισε εκατ. ευρώ από τα CDS του Τ.Τ.!
- Η ενοικίαση ακινήτου στη Θεσσαλονίκη, που ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του Αντρίκου, από το Τ.Τ.!
Ο συνεργάτης του Ανδρίκου Παπανδρέου,ήταν ο Κυριάκος Γριβέας της c and c international,με την οποία είχε συνεργασία η ΜΚΟ I4CENSE, της οποίας ο Ανδρίκος Παπανδρέου ήταν πρόεδρος και ιδρυτής, όπως παραδέχθηκε κατά την εκδίκαση της αγωγής του εις βάρος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τις καταγγελίες του τελευταίου ότι εμπλέκεται στις αγοραπωλησίες των CDS που στοιχημάτιζαν υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας από την είσοδο της στο ΔΝΤ, την οποία διευκόλυνε με τις κινήσεις του και τα λεγόμενά του περί "διεφθαρμένης χώρας" ο αδερφός του και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
Εμείς φυσικα στις "συμπτώσεις" αναφερόμαστε, στα λεγόμενα κοινά σημεία, τα οποία χρηζουν απαντήσεων. Πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη, θα τα ερευνήσει. ΄Βρισκόμαστε λοιπόν ενώπιον μιας πολύ πιθανής παράπλευρης απώλειας, στο σκάνδαλο του ΤΤ που συγκλονίζει τη χώρα το οποίο ξεπερνάει κατά πολύ την οικονομική ζημιά που έχει γίνει.
Η ιστορία του περιβόητου CDS και οι καταγγελίες του αρχηγου΄των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου τρία χρονια τώρα δεν ελήφθησαν σοβαρά υπόψιν από κανένα, και τα εγχώρια ΜΜΕ προσπαθησαν να τον αποδομήσουν παρουσιάζοντάς τον ως γραφικό, και μην επιτρέποντας στο κοινό να αξιολογήσει την καταγγελία του.
Τώρα όμως η σύλληψη Γριβέα φέρνει στην επιφάνεια μια σειρά "διαβολικών συμπτώσεων" και "συνδέσεων" που αυτή τη φορά δεν μπορούν να μείνουν ανεξερέυνητες.