Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

ΝΑ ΤΟΥ ΘΥΜΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ "Τα CDS αγοράστηκαν και πουλήθηκαν επί Καραμανλή"


Ότι τα περιβόητα CDS αγοράστηκαν και πουλήθηκαν, από το ΤΤ κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Καραμανλή απαντησε ο Α.Παπανδρέου, κατι το οποίο δεν είναι αληθές καθώς η πώληση των CDS έγινε το 2009 δύο μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ και τον Γ.Παπανδρέου.
Το ΤΤ αγόρασε τα CDS για να προστατεύσει τη χώρα από την επίθεση των κερδοσκόπων, που ξεκίνησε λίγο μετά την άνοδο στην εξουσία της κυβέρνησης Παπανδρέου, και πράγματι αυτό έπραξε μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν και τα CDS πουλήθηκαν. Τον Δεκέμβριο του 2009 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ κυβέρνηση Καραμανλή.
Ο Ανδρίκος Παπανδρέου με γραπτή δήλωση επιχειρεί να "θολώσει" τα νερά σε όσα ακούγονται για την εμπλοκή του στην υπόθεση της αγοράς και της πώλησης CDS από την διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ο κ.Παπανδρέου αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Το γνωστά πια στο πανελλήνιο CDS, αγοράστηκαν και πουλήθηκαν από την διοίκηση ΤΤ επί κυβέρνησης Καραμανλή, κυβέρνηση στην οποία ανήκε, ο κατ' επάγγελμα υβριστής μου κ.Καμμένος».
Η ανακοίνωση του Αντρίκου Παπανδρέου
Έχω αποφασίσει ως απλός πολίτης, αλλά καταγόμενος από ιστορική πολιτική οικογένεια, να ακολουθήσω το δρόμο της δικαιοσύνης και όχι των «παραθύρων». Πιστεύω, τιμώ και σέβομαι την ελληνική δικαιοσύνη. Εντούτοις λόγω της νέας παραληρηματικής εκστρατείας λασπολογίας, οφείλω κατ' εξαίρεση να υπενθυμίσω κάποια δεδομένα που δεν μπορούν να αγνοηθούν και που δεν βολεύουν ορισμένους:
Το γνωστά πια στο πανελλήνιο CDS, αγοράστηκαν και πουλήθηκαν από την διοίκηση ΤΤ επί κυβέρνησης Καραμανλή, κυβέρνηση στην οποία ανήκε, ο κατ' επάγγελμα υβριστής μου κ. Καμμένος. Επιτέλους τώρα μάθανε όλοι ποιοι αγόρασαν και πούλησαν τα CDS.
Ως προς την αγωγή που κέρδισα θυμίζω τα εξής από τα πρακτικά:
α. Η πρωτόδικη απόφαση έκρινε αναληθή και αναπόδεικτα όσα ο κ. Καμμένος υποστηρίζει περί CDS και ότι, μετά από ενδελεχή εξέταση όλων των "συμπτώσεων" καθόσον με αφορά, δεν προέκυψε καμία εμπλοκή μου.
β. Καταδίκασε τον κ. Καμμένο και του απαγόρευσε στο εξής να με προσβάλει με αναφορές που σχετίζονται με την ευφάνταστη υπόθεση των CDS.
Ως προς το δεύτερο σκέλος της μιντιακής επιχείρισης, "πάμε τη μπάλα αλλού" για τα δάνεια του ΤΤ, στο ζεύγος Γριβέα, υπενθυμίζω και πάλι ότι όλα τα δάνεια προς αυτό και η εκταμίευσή τους έγιναν επί κυβέρνησης Καραμανλή, κυβέρνηση στην οποία ανήκε και πάλι ο αχρηγός ενός όλο και μικρότερου πολιτικού κόμματος.
Την σύμβαση αυτή την κατήγγειλε η επόμενη διοίκηση, δηλαδή η διοίκηση επί κυβέρνησης Παπανδρέου. Αλλά και για την ουσιαστική διερεύνηση της νομιμότητας των δανείων αυτών, τον δρόμο άνοιξε το θεσμικό πλαίσιο που προωθήθηκε επί κυβέρνησης Παπανδρέου. Άρα ποιος έκανε την αμαρτία και ποιος ήρθε στη συνέχεια να ξεσκεπάσει τα σκάνδαλα; Τα στοιχεία εντέλει είναι αυτά που δείχνουν ποιοι ξεκίνησαν την κάθαρση και ποιοι συνεχίζουν την συσκότιση.
Εμείς το μόνο που θα προσθέσουμε είναι ας το ερευνήσει η Δικαιοσύνη, γιατί το CDS είναι πολύ πιο σημαντικό σαν σκανδαλο ακόμακαι από τα "θαλασσοδάνεια"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου