Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Όλα εδώ πληρώνονται Μανώλη Καψή


%25CE%259C%25CE%2591%25CE%259D%25CE%25A9%25CE%259B%25CE%2597%25CE%25A3+%25CE%259A%25CE%2591%25CE%25A8%25CE%2597%25CE%25A3.jpg
Θυμάσαι Μανώλη Καψή, τότε που έγινε υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Θόδωρος Ρουσόπουλος,που “είχες βγεί στα κάγκελα” μαζί με τα άλλα παιδιά, εκεί στο Mega αλλά και στα άλλα κανάλια και φωνάζατε για τη Μάρα Ζαχαρέα; Ότι δήθεν…
ήταν ανήθικο και αντιδεοντολογικό, ο άντρας της να είναι κυβερνητικό στέλεχος και μάλιστα εκπρόσωπος και αυτή να διαβάζει το auto que, αφού ήταν παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του ALPHA.Μέχρι και την ΕΣΗΕΑ είχατε βάλει να παρέμβει.Η Μάρα Ζαχαρέα τότε απέδειξε ότι είναι αντράκι και “φοράει παντελόνια” και παραιτήθηκε.Δεν πιστεύουμε να το έχεις ξεχάσει,έτσι Μανώλη Καψή;
Τώρα, που έγινε ο αδελφός σου, ο Παντελής Καψής, υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος τι γίνεται Μανωλάκη;Δεν υπάρχει το ίδιο θέμα με εσένα;Είναι δεοντολογικό και ηθικό τώρα;Και εσύ δεν διαβάζεις auto que.Μεταδίδεις ειδήσεις ,από…πληροφορίες σου (έτσι λες πάντα στον αέρα) και περνάς και άποψη στον κόσμο.Τι θα κάνεις τώρα Μανώλη Καψή;
Να υποθέσουμε πως θα παραιτηθείς, έτσι; (και μη μας πεις “ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω”)
Planet Greece

Πληρώσαμε 422 ΔΙΣ σε τοκοχρεωλύσια μέσα σε 15 χρόνια!



422 ΔΙΣ πληρώσαμε σε τοκοχρεωλύσια μέσα σε 15 χρόνια
..21 ΔΙΣ οι ετήσιες καθαρές κρατικές δαπάνες!
ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ...
Απο τα 170 δις ευρώ των εξόδων του κράτους για το 2012, τα. 149 δις ευρώ θα πάνε στους τοκογλύφους και στις τράπεζες (ξένες και ντόπιες) και μόλις τα 21 δις ευρώ θα πάνε για τις καθαρές κρατικές δαπάνες!


Επίσης συνολικά λοιπόν τα τελευταία 15 χρόνια έχουμε πληρώσει 265 δισ. ευρώ σε χρεωλύσια και 156 δισ. σε τόκους, σύνολο 422 δισ.!

· Καταλάβατε για ποιους δουλεύουμε πραγματικά , για ποιους σκοτίζονται οι πολιτικοί ρουφώντας μας το αίμα και ποιοι επιβάλλουν κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις χωρίς να ρωτούν κανένα ;


Η δουλεία ποτέ δεν καταργήθηκε … άλλαξε απλά συσκευασία.
πηγη

ΤΡΑΓΙΚΟ : Η Διαμαντοπούλου plus κλείνει ελληνική βιβλιοθήκη στη Θράκη



ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Η Διαμαντοπούλου κλείνει ελληνική βιβλιοθήκη στη ΘράκηΚλείνουν η μια μετά την άλλη, βιβλιοθήκες ιστορικές, όπως η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη Αργοστολίου, εθνικά θέατρα, και την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας αρνείται την πρόταση της κατασκευαστικής του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, που είναι γνωστές οι ευαισθησίες του για τη Θράκη, να αναλάβει τη δαπάνη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Μύκης της Ξάνθης!
Απίστευτο, θα πείτε…

Δυστυχώς όμως αληθινό. Και δείχνει το πώς λειτουργούν οι υπουργοί. Όχι με κριτήριο το συμφέρον του τόπου, αλλά με βάση την κομματική τους ταυτότητα και τις περίεργες ιδεοληψίες τους.
Άλλη εξήγηση δεν μπορεί να δώσει κανείς στην πρωτοφανή απόρριψη δωρεάς για τη λειτουργία μιας βιβλιοθήκης που βρίσκεται στην περιοχή όπου ζουν οι Πομάκοι. Ο λόγος ίσως να είναι για να μην… ενοχληθεί το τουρκικό προξενείο… Και η παρέα Δραγώνα – Φραγκουδάκη, γνωστής ταυτότητας και συμπεριφοράς, γνωστής και από τον άθλιο τρόπο που αντιμετώπισαν τη θαρραλέα δασκάλα του Δέρειου, Χαρά Νικοπούλου, παρέα που εξακολουθεί να επηρεάζει τις αποφάσεις στο υπουργείο Παιδείας.
Η πρωτοφανής αυτή στάση της υπουργού Παιδείας αφορά την πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου της Μηχανικής Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, ο οποίος στις 24 Μαΐου 2011 γνωστοποίησε με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ότι προτίθεται να αναλάβει όλα τα έξοδα λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Μύκης στην Ξάνθη.
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών Βασ. Σκοπελίτης με έγγραφό του προς τον κ. Εμφιετζόγλου, του γνωστοποίησε ότι δεν χρειαζόμαστε τη δωρεά σου!
Τώρα για ποιον λόγο, μόνο η… Πυθία μπορεί να αντιληφθεί διαβάζοντας το κείμενο της επιστολής, που έχει ως εξής:
«Η Βιβλιοθήκη Μύκης του Ν. Ξάνθης ανήκει στο δίκτυο παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών της αρμοδιότητας του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών (Ν2174/1993, ΦΕΚ210/Α/22-12-1993 »Κύρωση Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Εταιρείας Ίδρυσης Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών και άλλες διατάξεις»).
Το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει προχωρήσει από 3-6-2011 σε καταγγελία της σύμβασης που είχε συνάψει με την Εταιρεία Ίδρυσης Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών για την ίδρυση του ως άνω οργανισμού.
Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η αποδοχή της ευγενούς δωρεάς σας».
Ούτε καν ένα ευχαριστώ για την πρόθεση του κ. Εμφιετζόγλου να καλύψει τα έξοδα για να κρατηθεί στη ζωή μια Βιβλιοθήκη! Να μιλήσουμε για αθλιότητα; Λίγο δεν είναι, όταν μάλιστα προέρχεται από ένα υπουργείο που υποτίθεται διδάσκει αξίες;
Είναι δυνατόν, κυρία Διαμαντοπούλου, να απορρίπτετε δωρεές; Να διώχνετε κόσμο που θέλει να προσφέρει;
ΠΗΓΕΣ: e-thrakinews.gr,

Ανοχή Τέλος


Δεν είμαι πλούσιος, αντιθέτως, τα βγάζω με το ζόρι με το μηνιάτικο.
Δεν έχω Καγιέν, ούτε καν ένα αυτοκίνητο 1.500 κυβικά.
Δε συχνάζω στο Κολωνάκι με δίμετρες μποτοξαρισμένες ξανθιές (αν και θα το ήθελα εδώ που τα λέμε), ούτε καπνίζω Κοχίμπα και πίνω Κούμπα Λίμπρε στα μπαράκια της Αθήνας. Αυτά κοστίζουν πολύ και ο μισθός μου δε φτάνει ούτε για τα χαράτσια του Βενιζέλου.
Ως λογικός άνθρωπος που θέλω να πιστεύω ότι είμαι, σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμώ τη χρεοκοπία της χώρας, ούτε την επιστροφή της στη δραχμή γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό.
Επίσης, αν και εδώ και δύο χρόνια βρίζω ασταμάτητα τα Μνημόνια και τους Μνημονιακούς, εντούτοις κάνω κουράγιο και θυσιάζω ότι μου απέμεινε με μόνο δικαίωμα να διεκδικώ ελπίδα για το μέλλον της οικογένειάς μου.
Μου υποσχέθηκαν τον Απρίλιο του 2010 ότι το “Μνημόνιο 1″ θα βγάλει την Ελλάδα από τη δυστυχία σε τρία χρόνια.
Μου το ξαναϋποσχέθηκαν  με το Μεσοπρόθεσμο του καλοκαιριού και μου το ξανα-ξανάϋποσχέθηκαν με το πολυνομοσχέδιο του Οκτωβρίου.
Παρ’ όλα αυτά φως στο τούνελ δε βλέπω. Μου είπαν ότι το 2011 το έλλειμμα θα πέσει κάτω από 7,5% ώστε την επόμενη διετία να είναι ακόμη και κάτω από 3% και είπα μπράβο τους και χαρά στα Μνημόνιά τους.
Ακούω τώρα ότι το έλλειμμα θα ξεπεράσει το 10% κι ότι η μαύρη τρύπα του 2011 θα είναι 3 δις ευρώ που θα πρέπει να καλυφθούν με νέα μέτρα.
Και σα να μην έφτανε αυτό, ακούω ότι έρχεται η τρόικα για να σφραγίσει ένα νέο Μνημόνιο τριετίας, ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που όμως και πάλι δεν έχει καμιά υπόσχεση ότι θα σωθεί η χώρα.
Ακούω τον κ. Παπαδήμο από τις Βρυξέλλες να λέει:  «Υπάρχει πρόγραμμα τριετίας που πρέπει να ολοκληρώσουμε επιτυχώς» και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις εξήγησε ότι τα μέτρα που ενδέχεται να είναι αναγκαία για το 2013-2014 θα εξειδικευτούν περαιτέρω κατά την ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος, η διαμόρφωση του οποίου θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα, με την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα, και θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουρίου. Σημείωσε πάντως ότι «αν τα ήδη ψηφισθέντα μέτρα εφαρμοστούν, δεν θα είναι αναγκαία νέα, συμπληρώνοντας όμως ότι η οικονομία λειτουργεί στην αβεβαιότητα».
Τι μου λέει λοιπόν ο εντολοδόχος πρωθυπουργός; Ότι επί διακυβέρνησής του θα κλειδώσει ένα νέο πρόγραμμα που θα δεσμεύσει και την επόμενη κυβέρνηση, αυτή του Αντώνη Σαμαρά. Εκτός κι αν ο Παπαδήμος το ξανασκεφτεί και γίνει… Μεταξάς.
Δηλαδή για να καταλάβουμε, ένας πρωθυπουργός που δεν έχει ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό ετοιμάζεται να υπογράψει μια νέα σύμβαση αβέβαιης αποτελεσματικότητας, κάτι που και ο ίδιος ομολογεί;
Μα γι’ αυτό επελέγη θα πει κανείς. Όχι, λέω εγώ. Δεν επελέγη για μια καταστροφική συμφωνία αλλά για ένα σωτήριο σύμφωνο. Αν δε μπορεί να το κάνει, ας πάει σπίτι του.
Η ανοχή τέλος, αυτό πρέπει να το καταλάβει ο ελληνικός λαός. Πιθανότατα όλοι θα το καταλάβουμε από τις αρχές του χρόνου όταν αντί για μισθό θα παίρνουμε φιλοδώρημα και τα υπόλοιπα θα πηγαίνουν στα κρατικά ταμεία. Αυτό που έχει σημασία είναι να δείξουμε στους ανεκδιήγητους ότι δεν μπορεί να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
«Πρέπει να κάνουμε εθνική υπερπροσπάθεια ως τα τέλη Φεβρουαρίου», είπε ο απίστευτος αυτός αντιπρόεδρος κ. Βενιζέλος. Ο ίδιος που το Σεπτέμβριο μας μίλαγε για ένα κολασμένο τρίμηνο που τώρα γίνεται εξάμηνο και πάει λέγοντας.
Όχι, η ανοχή του κόσμου δε μπορεί να θεωρείται από τους κυβερνώντες δεδομένη εσαεί.
Γι’ αυτό όλοι εμείς, αλλά κυρίως οι πολιτικοί που έχουν τα κότσια να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει να πουν: Τέλος στα Μνημόνια, ας αρχίσουν τα… μνημόσυνα. Όχι τα δικά μας, αλλά εκείνων που πιστεύουν ότι θα μας πνίγουν τα όνειρα.
Αριστερός Ψάλτης

Ο Νίτσε για τους Ελληνες


Από το βιβλίο “Γένεση της Τραγωδίας” του Νίτσε: “Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν (οι δυτικοευρωπαίοι) δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά (για κάθε εποχή) ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. […]
Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.
Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους (Έλληνες), οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα!”
Ευχαριστούμε τον φίλο δημοσιογράφο Βασίλη Μαλισιόβα για την κοινοποίηση του αποσπάσματος.

 

http://www.pentapostagma.gr/
http://xsefoto.blogspot.com

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ το χρονικό της εξόντωσης ενός ηγέτη

Ο τέως πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αλλάξει την καθημερινότητά του όταν κατάλαβε ότι η ζωή του και η ζωή της οικογένειάς του βρισκόταν σε κίνδυνο.
Σύμφωνα με το "Crash" ξεκίνησαν αλλαγές στα δρομολόγιά του, έμενε για λίγο σε συγκεκριμένους χώρους και περιόρισε τους περιπάτους του και τις επισκέψεις σε οποιοδήποτε χώρο θα μπορούσε να γίνει στόχος εκτελεστών.
Το γεγονός που είχε προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας ήταν ότι είχε σε οίκημα απέναντι από το σπίτι του Καραμανλή είχε βρεθεί μακρύκαννο πολεμικό όπλο μεγάλης εμβέλειας με διόπτρα.
Ο Κώστας Καραμανλής ενημερώθηκε και όπως είπε ο ίδιος μπήκε για 242 ημέρες σε "καραντίνα", που άρχισε από το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου 2009, όταν ο Π. Παυλόπουλος του παρέδωσε πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για σχέδιο δολοφονίας του ("Πυθία 1") και τελείωσε το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου 2009, όταν η ΝΔ συνετρίβη στις εκλογές.
Το θέμα με το όπλο, υποβαθμίστηκε, αν και το όπλο θεωρήθηκε ως "μήνυμα" καθώς στο σημείο του σπιτιού όπου βρέθηκε, υπήρχε παράθυρο με θέα την πρωθυπουργική κατοικία.

"Όλο εκείνο το διάστημα έζησα σε καραντίνα. Δεν πίστευα βέβαια ότι δολοφονούσαν έναν πρωθυπουργό δυτικής χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Τα πάντα άλλαξαν στο καθημερινό πρόγραμμά μου. Δεν είπα τίποτα στη Νατάσα, αλλά κατάλαβε ότι ξαφνικά αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μέσα και γύρω από το σπίτι και ότι εγώ δεν ακολουθούσα πλέον το πρόγραμμά μου. Η ασφάλειά μου είχε ενισχυθεί από τις μέρες των 'Δεκεμβριανών' του 2008, αλλά μετά τις πληροφορίες για παρακολούθηση των κινήσεών μου τριπλασιάστηκε", εκμυστηρεύθηκε σε στενό φίλο του.
Σύμφωνα με το "Crash", το βράδυ των εκλογών του 2007, ο Κώστας Καραμανλής, είχε πει στη σύζυγό του ότι η κυβέρνησή του έχει το πολύ 15 μήνες ζωή.
Οι Αμερικανοί έδειχναν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την εξωτερική πολιτική του Κώστα Καραμανλή και των θεωρούσαν "αναλώσιμο".

Τρία περιστατικά που κλόνισαν τον Καραμανλή
Το περιοδικό αναφέρει τρία περιστατικά, στο διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2009, που ακολούθησαν τις πληροφορίες της FSB για το σχέδιο δολοφονίας του, τα οποία έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην απόφασή του να αποχωρήσει. Αυτά είναι:

*Η πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από τα γραφεία της ΚΕΔ στις 19 Μαρτίου 2009, όπου βρίσκεται το κτίριο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου. Το γεγονός ότι έγινε στη συμβολή των οδών Κόνιαρη και Λ. Αλεξάνδρας και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση προκάλεσε ανησυχία. Αυτό που δεν έγινε γνωστό, ήταν ότι από το σημείο περνούσε η αυτοκινητοπομπή του Κώστα Καραμανλή, όταν έφευγε από το διαμέρισμά του στον Λυκαβηττό.
*Στο τέλος Ιανουαρίου, η ΕΥΠ παραδίδει στον Καραμανλή τρία μηνιαία πληροφοριακά δελτία με ευρήματα από υποκλοπές που είχε κάνει η μυστική υπηρεσία σε Αμερικανούς διπλωμάτες.
"Σε 6 μήνες ο Καραμανλής θα είναι παρελθόν" αναφέρει ο Αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, διπλωμάτης με μεγάλη και εχθρική δραστηριότητα στην περιοχή της Θράκης.
*Την ίδια περίοδο, στο διάστημα μεταξύ 15 Μαρτίου-15 Απριλίου, οι Αμερικανοί διαμηνύουν στον ίδιο των Κώστα Καραμανλή: "Είναι αδιανόητο χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ να έχει ανεξάρτητες σχέσεις με τη Ρωσία".
Σύμφωνα με το "Crash" ο Κώστας Καραμανλής, είχε κλονιστεί και από την υπόθεση των υποκλοπών το 2006, όταν έμαθε ότι ήταν στόχος παρακολούθησης.
Εξηγώντας τους λόγους που η υπόθεση κρατήθηκε για ένα χρόνο μυστική ο τέως πρωθυπουργός φέρεται να είπε: "Δεν ήθελα να προκαλέσω αναταραχή. Δεν γνωρίζαμε από ποιο επίπεδο της αμερικανικής ηγεσίας είχαν δοθεί οι οδηγίες για κάτι τέτοιο. Εγώ ποτέ δεν είχα κινητό μαζί μου. Ένα είχα, που το έδωσα στη Νατάσα πολύ πριν κερδίσουμε τις εκλογές", είχε πει σε φίλο του.

Τα "όχι" του Καραμανλή ο Καραμανλής είχε εξοργίσει τις ΗΠΑ με τις συνεχείς αρνήσεις του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Από το "όχι" στο Βουκουρέστι για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, μέχρι την άρνησή του να κάνει δήλωση κατά της Ρωσίας, όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Γεωργία, ο κ. Καραμανλής έδειχνε να απομακρύνεται συνεχώς από τους Αμερικανούς, οι οποίοι μάλιστα τον είδαν να παραγγέλνει 450 άρματα μάχης από τους Ρώσους και να συναντιέται 8 φορές με τον Πούτιν.
Όταν μάλιστα αποφάσισε να προχωρήσει τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να του είπε: "Ασφαλώς και είσαι έτοιμος να δεχτείς επιθέσεις. Το έχεις μετρήσει;".
Σύμφωνα με το "Crash" ο Κώστας Καραμανλής δέχθηκε τελικά πολλές επιθέσεις, καθώς υπήρχαν πάνω από 1000 αναφορές (Intelligence Reports) που "έφευγαν" μέσα από το Μαξίμου και τον εμφάνιζαν, άλλοτε επιρρεπή στο ποτό, άλλοτε ψυχικά κλονισμένο και άλλοτε εκνευρισμένο με διάφορους υπουργούς

Ψεύτικα ρεπορτάζ του Fox News: Δείχνουν τα επεισόδια της Αθήνας και λένε πως είναι στη Μόσχα! [βίντεο]

Ψεύτικα ρεπορτάζ του Fox News: Δείχνουν τα επεισόδια της Αθήνας και λένε πως είναι στη Μόσχα! [βίντεο]
Το FOX News του Μέρντοκ δείχνει ρεπορτάζ με τις ταραχές στη Μόσχα μετά τις εκλογές. Μόνο που οι εικόνες των ταραχών είναι 100% ελληνικές!
Φυσικά τέτοιες ταραχές όπως αυτές που βλέπουμε στην αρχή δεν έγιναν στη Ρωσία – και....
γι’ αυτό το κανάλι χρειάστηκε να τις επινοήσει, παίρνοντας εικόνες απ’ την Ελλάδα, ελπίζοντας ότι κανείς δε θα καταλάβει τη διαφορά.
Κάτω απ’ το βίντεο στο youtube έξαλλοι Ρώσοι γράφουν διάφορα, όπως:
*Fucking bullshit! Первые 20 секунд – разгон демонстрантов в Греции
*First part of this video is filmed during the Greece riots. F@ck you, Foxnews and greetings from Russia
* There is no palm on Moscow streets. LOL. I’s no Moscow
* It’s almost winter in Moscow! No palmtrees whatsoever! Who do you think you can fool around?

UFO δίπλα στον Ερμή;



Στην αλληλουχία εικόνων που κατέγραψε η κάμερα του Heliospheric Imager-1 για λογαριασμό της NASA, απεικονίζουν μια ηλιακή έκρηξη. Όταν το «κύμα» φτάνει στην ατμόσφαιρα του Ερμή, δίπλα στον πλανήτη εμφανίζεται ξαφνικά μια «σκιά» που θυμίζει ΑΤΙΑ.






Πρόκειται για ένα παράξενο φαινόμενο που εντόπισε πρώτος ο χρήστης του YouTube με το ψευδώνυμο siniXster. Επισκεπτόμενος το site Secchi του Aμερικανικού Nαυτικού (που έδινε πληροφορίες από την αποστολή του διαστημόπλοιου Solar TErrestrial RElations Observatories: STEREO A) παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο. «Είμαι βέβαιος ότι πρόκειται για διαστημόπλοιο» είπε, σχολιάζοντας ωστόσο πως πρόκειται για «μεταμφιεσμένο διαστημόπλοιο» (ή «καλυμμένο με μανδύα»).



Η περιγραφή του θορύβησε τον κόσμο που αρέσκεται στην παρατήρηση του διαστήματος – αν και σύντομα το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι επιστήμονες της NASA, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι το φωτεινό αντικείμενο είναι μια «φωτογραφική οφθαλμαπάτη»: Ειδικοί του Naval Research Laboratory αναφέρουν πως πρόκειται στην πραγματικότητα για μια διαδοχή των εικόνων του ίδιου του Ερμή, όπως αποτυπώνονται σε μια εικόνα που είχε τραβηχτεί τα προηγούμενα 24ωρα (Οι εικόνες είχαν τραβηχτεί σε διάστημα από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου του 2011).



Πρόκειται για διαστημόπλοιο εξωγήινων (γιατί το θέμα γήινων έχει αποκλειστεί...), μαγνητικό πεδίο, ή μήπως μιλάμε για ένα «παιχνίδι» που κάνει η αστρική σκόνη; Μια απάντηση επιχειρείται στο video που ακολουθεί: 
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=110185&catID=4


Οι Παπανδρέου είναι καλλιτέχνες της επιβίωσης…


Πολλές και σήμερα οι αναφορές στην Ελλάδα με επίκεντρο κυρίως την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2012. Η Tagesspiegel φιλοξενεί σχόλιο για τις ελπίδες του Γ. Παπανδρέου να επιστρέψει στο προσκήνιο.
“Ο Παπανδρέου ελπίζει να επιστρέψει” επιγράφει το σχόλιό της η Tagesspiegel και σημειώνει στον υπότιτλο ότι ο πρώην πρωθυπουργός γαντζώνεται στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αλλά η πολιτική δυναστεία της οικογένειάς του φτάνει στο τέλος της».
Και η εφημερίδα παρατηρεί: «Οι Παπανδρέου είναι καλλιτέχνες της επιβίωσης. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και πατέρας του σημερινού προέδρου, ενεπλάκη το 1989 σε ένα πολιτικό και προσωπικό σκάνδαλο. Οι Έλληνες τον καταψήφισαν. Τέσσερα χρόνια μετά ήταν και πάλι εκεί. Όντας πολύ άρρωστος, ο 74χρονος πολιτικός έχασε τις εκλογές του Οκτωβρίου το 1993. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, και ο ίδιος γιός ενός πρωθυπουργού, κυβερνούσε μέχρι το θάνατό του το 1996 με το στιλ ενός αλάνθαστου πατριάρχη. Η για καιρό παρεμποδισμένη ενδοκομματική δημοκρατία είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία».
Deutsche Welle

Απόφαση Βόμβα: δεσμευόμαστε σε έναν νέο ευρωπαϊκό ισχυρό δημοσιονομικό κανόνα. Αυτό σημαίνει: τα κράτη μέλη θα το ενσωματώσουν στο σύνταγμα..


Χθες ολοκληρώθηκε η σύνοδος εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Πλήρης επικράτηση της Γερμανίας..
Ενίσχυση του ρόλου του ΔΝΤ στην Ευρώπη..
Τα αποτελέσματα τραγικά τόσο για το μέλλον της Ε.Ε όσο και για την συνοχή της.
Δέκα επτά χώρες συμφώνησαν, έξη προτίθενται να συμμετάσχουν και δυο κυβερνήσεις θα ενημερώσουν τα κοινοβούλια τους. (υπάρχουν και τέτοιες χώρες..)
Η είδηση όμως και ταυτόχρονα βόμβα μεγατόνων είναι ότι…
Οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ευρωζώνης θα πρέπει να περάσουν-μεταφερθούν στο σύνταγμα….για να επισημοποιηθούν !!!
Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση του Herman Van Rompuy, για την χθεσινή σύνοδο
Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω για τα κύρια αποτελέσματα της πρώτης συνόδου εργασίας μας από αυτό το Ευρωπαϊκό Συμβουλίου. Βραχυπρόθεσμα είχαμε συμφωνήσει σε άμεσες ενέργειες για να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση. Μακροπρόθεσμα, συμφωνήσαμε σε μια νέα δημοσιονομική πολιτική για την ευρωζώνη.
Όσον αφορά το βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, έχουμε αύξηση των χρηματοδοτικών πόρων μας για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η ζώνη του ευρώ και τα άλλα κράτη μέλη θα βοηθήσουν να διαθέσουμε πρόσθετους πόρους έως και 200 ​​δισ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Η Ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική Σταθερότητα Διευκόλυνσης (EFSF) θα αναπτυχθεί ταχέως.
Συμφωνήσαμε, επίσης, για την επιτάχυνση της θέσης σε ισχύ του ταμείου διάσωσης του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας (ESM) . Θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο του 2012.
Όσον αφορά τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI), έχουμε κάνει μια σημαντική αλλαγή στο δόγμα μας
: από τώρα και στο εξής θα ακολουθεί πιστά τις αρχές και τις πρακτικές του ΔΝΤ. Ή να το πούμε πιο ωμά: η πρώτη προσέγγιση μας για να PSI, η οποία είχε πολύ αρνητικές επιπτώσεις για το χρέος
αγορές, είναι πλέον επίσημα παρελθόν.
Μέχρι στιγμής για την άμεση δράση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να δώσουμε ένα μέσο και μακροπρόθεσμη προοπτική. Για το λόγο αυτό συμφωνήσαμε σε μια νέα δημοσιονομική πολιτική.
Αυτό σημαίνει: όλοι μας δεσμευόμαστε σε έναν νέο ευρωπαϊκό ισχυρό δημοσιονομικό κανόνα. Αυτό σημαίνει: τα κράτη μέλη θα το ενσωματώσουν στο σύνταγμα ή αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει: ενίσχυση των κανόνων μας για τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, καθιστώντας τους περισσότερο αυτόματους. Σημαίνει επίσης ότι τα κράτη θα πρέπει να υποβάλουν το σχέδιο προϋπολογισμού τους στην Επιτροπή.
Υπήρξε μια ευρεία συμφωνία επί της ουσίας. Όσον αφορά τη μορφή, όλοι θέλουν να κάνουν αυτή τη νέα δέσμευση επισήμως δεσμευτική.
Βεβαίως, στην ΕΕ – που βασίζεται σε συνθήκες, πρωτόκολλα, νόμους – μιλώντας για τα νομικά μέσα δεν είναι ποτέ εύκολο. Ξεκινήσαμε αυτή τη συζήτηση στο τέλος της πρώτης συνόδου. Το συμπέρασμα είναι ότι 17 μέλη της ευρωζώνης και 6 άλλοι θα υπογράψουν μια διακυβερνητική συνθήκη. Δύο άλλες χώρες δεν έχουν ακόμη την εντολή να συμμετάσχουν.
Η σύνοδος κορυφής του περασμένου Οκτωβρίου, μου δίνει την εντολή να εξετάσω τον τρόπο που μπορούμε να ενισχύσουμε την οικονομική ένωση, μια εντολή σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο της Επιτροπής και τον Πρόεδρο του Eurogroup. Η δημοσιονομική πολιτική που αποφασίσαμε σήμερα είναι ένα σημαντικό πρώτο αποτέλεσμα.
Δύο άλλα θέματα που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της εντολής: η ενίσχυση της οικονομικής σύγκλισης και εμβάθυνση της οικονομικής ένωσης. Όπως γνωρίζετε, έχω ετοιμάσει μια ενδιάμεση έκθεση και αποφασίσαμε απόψε ότι, με τους δύο συναδέλφους μου, θα εκπονήσω μια επιπλέον έκθεση, τον Ιούνιο, για εμβάθυνση της δημοσιονομικής ενοποίησης.
Για να τελειώσω, μια λέξη για το αύριο.
Το πρωί θα υπογράψουμε τη Συνθήκη προσχώρησης της Κροατίας. Στο ίδιο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όχι μόνο θα συνεχίσουμε τη σημερινή συζήτηση, αλλά επίσης θα εξετάσουμε τις οικονομικές πολιτικές, την ενέργεια, τη διεύρυνση και τις εξωτερικές σχέσεις.
Υ.Γ
Οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων της Βουλγαρίας, Δανίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Πολωνίας και της Ρουμανίας εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Τσεχίας και Σουηδίας θα διαβουλευθούν με τα Κοινοβούλια τους προτού λάβουν απόφαση.
Εμείς στείλαμε μια μαριονέτα να διαπραγματευθεί το μέλλον μας και την εθνική μας υπόσταση και κυριαρχία….

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ – Εύσημα στον Σταύρο Δήμα.


Επιστολή από τις Μακεδονικές ενώσεις του Πλανήτη.
Η ημερομηνία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την προσφυγή των Σκοπίων εναντίον της Αθήνας για την υποτιθέμενη παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008 ήρθε και πέρασε. Για την ελληνική πλευρά υπάρχουν αρκετά θετικά στοιχεία αν  και φαινομενικά τα Σκόπια κέρδισαν τη δίκη. Το Δικαστήριο απεφάνθη ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να ασκήσει βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Από την άλλη πλευρά όμως είναι κατανοητό πως το  Διεθνές Δικαστήριο δεν έχει δικαιοδοσία επί του ΝΑΤΟ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπαγορεύσει την πολιτική του ΝΑΤΟ.
Άλλωστε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Anders Fogh Rasmussen, σχετικά με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, εκφράζοντας την αυτονομία του ΝΑΤΟ πέρα από κάθε δέσμευση οντοτήτων όπως το ΔΔΧ, έσπευσε να δηλώσει: “Το βούλευμα δεν επηρεάζει την απόφαση που πάρθηκε από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στην σύνοδο του 2008 στο Βουκουρέστι. Συμφωνήσαμε ότι η πρόσκληση θα παραταθεί για την πΓΔΜ, έως ότου βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο ζήτημα της Ονομασίας. Η απόφαση επαναλήφθηκε σε μεταγενέστερες συνόδους και υπουργικές συναντήσεις.”
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επίσης δεν δίνει το πράσινο φως στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων, σύμφωνα με δηλώσεις του Επιτρόπου Διεύρυνσης κ. Φούλε, καθώς μετά από μακρά συζήτηση οι 27 Υπουργοί Εξωτερικών κατέληξαν ομόφωνα, ότι παραμένει ζωτικής σημασίας η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας.
Η επιθετική πολιτική των Σκοπίων κατά της Ελλάδας προσπαθώντας να αξιοποιήσει την απόφαση της Χάγης υποσκάπτεται από τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού κ. Λιούπτσο Γκεοργκιέφκι,  στο Radio Free Europe. Ο πρώην Πρόεδρος του VMRO επιτίθεται κατά του νυν Πρωθυπουργού Γκρουέβσκι και την πολιτική «αρχαιοποίησης» που προωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια: «Αυτήν την ιστορία που θέλουν σήμερα να μας επιβάλλουν ως κρατική πολιτική για την αρχαία Μακεδονία, την αποκαλώ ως  καρικατούρα ιστορίας, γιατί πρόκειται για ασύνδετα γεγονότα. Ο λαός μας βομβαρδίζεται καθημερινά με ψέματα, με παραπληροφόρηση, με ντοκιμαντέρ στα οποία βλέπουμε  ότι η ελληνική ιστορία έχει γίνει δική μας και  παρουσιάζεται ανάλογα.  Για μένα είναι  πολύ σαφές ότι υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός της λεγόμενης αρχαίας Ιστορίας της Μακεδονίας και της Σλαβικής Ιστορίας».
          Η Ελλάδα εξάλλου έχει κάθε δικαίωμα να ασκεί εξωτερική πολιτική ανάλογα με τα συμφέροντά της. Αν τα συμφέροντά της απειλούνται, ιδιαίτερα τα κυριαρχικά της δικαιώματα, όχι μόνον έχει δικαίωμα, αλλά είναι καθήκον της να παρεμποδίσει την ένταξη των Σκοπίων σε κάθε οργανισμό που είναι μέλος και απαιτείται η συναίνεσή της.
           Συγχαίρουμε τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Σταύρο Δήμα γιά τον χειρισμό του θέματος της  ενταξιακής πορείας της ΠΓΔΜ κατά τη διάσκεψη των 27 Υπουργών της ΕΕ, μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Διαπιστώσαμε με ικανοποίηση ότι οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου και του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δήμα δεν έχουν συμπεριλάβει την ορολογία περί «σύνθετης ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό» προηγουμένων Ελληνικών κυβερνήσεων. Ευελπιστούμε ότι αυτό έγινε κατόπιν σχεδιασμού, καθώς πιστεύουμε  ότι είναι τώρα ευκαιρία  για την Κυβέρνηση της Ελλάδος να εγκαταλείψει τη θέση των τελευταίων Κυβερνήσεων για την ονομασία των Σκοπίων, και να τονιστεί και πάλι η θέση μας ότι οποιαδήποτε επίλυση του ονόματος της γειτονικής χώρας δεν πρέπει να περιέχει τη λέξη “Μακεδονία” …
            Προτρέπουμε δε να εγκαταλειφθεί η πολιτική των υποχωρήσεων της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής η οποία όπως αποδείχτηκε είναι επιζήμια. Η πολιτική των Σλάβων της ΠΓΔΜ με την μακρόχρονη ενδοτική και αδρανή στάση της Ελλάδας, ιδιαίτερα με την απόφαση της παρελθούσης διακυβέρνησης ότι αποδέχεται σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, όχι μόνον δεν απέφερε κανένα αποτέλεσμα, αλλά έκανε και τη Σκοπιανή ηγεσία πιο αδιάλλακτη και αλυτρωτική. Το δε γεγονός πως η Ελλάδα δεν κατήγγειλε ποτέ τα Σκόπια για τις πάμπολλες παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας όχι μόνον μας έφερε στο σημείο να είμαστε εμείς οι κατηγορούμενοι, αλλά θα προβεί ολέθριο για την εικόνα της αδιαφορίας που μεταφέρει στα διεθνή φόρα.
Θα ήταν ιδιαίτερα προσβλητικό για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, αν κατόπιν της ετυμηγορίας του ΔΔΧ η εξωτερική πολιτική επιμείνει στην λανθασμένη πολιτική της σύνθετης ονομασίας. Και πόσο τραγικό θα ήταν για τους στρατιώτες μας, ιδιαίτερα τους προερχόμενους από τη Μακεδονία, αν υποχρεώνονταν να παραβρεθούν σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη με τους «Μακεδόνες» στρατιώτες!
          Καλούμε λοιπόν την Ελληνική κυβέρνηση σε εθνική επαγρύπνηση για τη Μακεδονία, μακριά από οποιοδήποτε ενδοτισμό, και αποδοχή «λύσεων» που αντιβαίνουν στο εθνικό μας συμφέρον, το δίκαιο και την ιστορία του τόπου μας. Πρέπει να παίρνει δύναμη και κουράγιο από το λαό της ο οποίος πάντοτε αποδεικνύει  το μεγαλείο του σε κάθε κίνδυνο από την αρχαιότητα μέχρι την εποποιία του 40!