Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

UFO δίπλα στον Ερμή;



Στην αλληλουχία εικόνων που κατέγραψε η κάμερα του Heliospheric Imager-1 για λογαριασμό της NASA, απεικονίζουν μια ηλιακή έκρηξη. Όταν το «κύμα» φτάνει στην ατμόσφαιρα του Ερμή, δίπλα στον πλανήτη εμφανίζεται ξαφνικά μια «σκιά» που θυμίζει ΑΤΙΑ.






Πρόκειται για ένα παράξενο φαινόμενο που εντόπισε πρώτος ο χρήστης του YouTube με το ψευδώνυμο siniXster. Επισκεπτόμενος το site Secchi του Aμερικανικού Nαυτικού (που έδινε πληροφορίες από την αποστολή του διαστημόπλοιου Solar TErrestrial RElations Observatories: STEREO A) παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο. «Είμαι βέβαιος ότι πρόκειται για διαστημόπλοιο» είπε, σχολιάζοντας ωστόσο πως πρόκειται για «μεταμφιεσμένο διαστημόπλοιο» (ή «καλυμμένο με μανδύα»).



Η περιγραφή του θορύβησε τον κόσμο που αρέσκεται στην παρατήρηση του διαστήματος – αν και σύντομα το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι επιστήμονες της NASA, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι το φωτεινό αντικείμενο είναι μια «φωτογραφική οφθαλμαπάτη»: Ειδικοί του Naval Research Laboratory αναφέρουν πως πρόκειται στην πραγματικότητα για μια διαδοχή των εικόνων του ίδιου του Ερμή, όπως αποτυπώνονται σε μια εικόνα που είχε τραβηχτεί τα προηγούμενα 24ωρα (Οι εικόνες είχαν τραβηχτεί σε διάστημα από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου του 2011).



Πρόκειται για διαστημόπλοιο εξωγήινων (γιατί το θέμα γήινων έχει αποκλειστεί...), μαγνητικό πεδίο, ή μήπως μιλάμε για ένα «παιχνίδι» που κάνει η αστρική σκόνη; Μια απάντηση επιχειρείται στο video που ακολουθεί: 
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=110185&catID=4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου