Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Προβάδισμα Χρυσοχοϊδη για την ηγεσία…


Άφωνους και εμβρόντητους άφησε όλους, δημοσιογράφους και τηλεθεατές, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σήμερα το πρωϊ στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στην εκπομπή των δημοσιογράφων κ.κ. Χασαπόπουλου και Αναγνωστάκη, MEGA Σαββατοκύριακο. Μίλησε για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ με πολύ ξεκάθαρο και δυνατό τρόπο, κάτι που μέχρι σήμερα ήταν ασυνήθιστο για το ΠΑΣΟΚ. Εκείνο που προκάλεσε την μεγαλύτερη εντύπωση και άφησε άφωνους όλους ήταν ότι στράφηκε με πολιτική σφοδρότητα κατά της νυν ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ (δηλαδή τον κ. Παπανδρέου), αλλά και κατά της γραφειοκρατίας μέσα στο κόμμα. Αυτό είναι κάτι που τον κάνει μέχρι στιγμής να ξεχωρίζει και να αποκτά σαφές προβάδισμα έναντι των άλλων διεκδικητών της ηγεσίας στο κόμμα.
Αφού επανέλαβε ότι θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να αποχωρήσει τώρα. Όπως είπε χαρακτηριστικά δεν μπορεί πλέον ο κ. Παπανδρέου να εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ, μέσα…. στην ελληνική κοινωνία, αλλά ούτε και στο εξωτερικό αφού διέρρηξε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ξένους.  
Στράφηκε κατά μιας γραφειοκρατικής ομάδας μέσα στο ΠΑΣΟΚ που εμποδίζει κάθε μετεξέλιξη και εξυγίανση στο κόμμα και φυσικά ζήτησε να εκλεγεί ο αρχηγός από τη βάση του κόμματος. Σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο μη προσέλευσης ικανού αριθμού μελών για να ψηφίσουν, απάντησε με ευθύτητα ότι έτσι όπως τα έκαναν θα πρέπει να ταπεινωθούν για να έχουν ένα νέο ξεκίνημα.  
Τέλος, τόνισε με σημασία, πως αν ο κ. Παπανδρέου δεν κινήσει άμεσα τις διαδικασίες εκλογής νέας ηγεσίας, τότε όπως είπε «τις διαδικασίες θα τις κινήσουμε εμείς».
Ο κ. Χρυσοχοϊδης, όπως και πολλοί άλλοι εχέφρονες μέσα στο ΠΑΣΟΚ, έχουν αντιληφθεί ότι ο κ. Παπανδρέου ροκανίζει το χρόνο ώστε να εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια και να ηγηθεί αναγκαστικά ο ίδιος στις επόμενες εκλογές και φυσικά γνωρίζουν πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, κάτι το οποίο θα είναι βούτηρο στο ψωμί του Αντώνη Σαμαρά, είτε το ΠΑΣΟΚ θα καταποντιστεί για πάντα από τον ελληνικό λαό είτε θα διασπαστεί ακόμα και πριν τις εκλογές.
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου