Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Τι έγιναν ρε παπατζήδες τα "Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών";


Θα θυμάστε την "μάχη" που γινόταν προεκλογικά στα κανάλια για το αν θα έπρεπε να ανοίξουν προεκλογικά τα κέντρα κράτησης η όχι...

Θα θυμάστε το τί θεωρίες πουλούσαν στα κανάλια οι δημοσιογράφοι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ καναλιών που μαζί με τον Μ. Χρυσοχοϊδη μιλούσαν για λύση στο πρόβλημα...

Θα θυμάστε τις δηλώσεις του υπουργού : «Σέβομαι απόλυτα τις αγωνίες και τους φόβους των τοπικών κοινωνιών. Είμαι βέβαιος, όμως, ότι θα καταλαγιάσουν μόλις ζήσουν στην πράξη τη λειτουργία των Κέντρων Κλειστής Φιλοξενίας και δουν ότι η εγκληματικότητα περιορίζεται και οι συμμορίες δεν έχουν πια έδαφος να κινηθούν»...

Όλα αυτά ξεχάστηκαν...

Τα κανάλια έδειξαν τους πρώτους 56 που πήγαν στην Αμυγδαλέζα , ο υπουργός εξελέγει πανηγυρικά και η ζωή συνεχίζεται...
Μόνο που δεν μας ξαναείπαν ΑΝ συνεχίζεται η συλλογή λαθρομεταναστών , ΑΝ γέμισε το κέντρο αυτό , ΑΝ ετοιμάζεται κάποιο άλλο , ΑΝ οι επιχειρήσεις "σκούπα" ήταν μόνο προεκλογικά...

Μετά απορούν όλοι μαζί γιατή η Χρυσή Αυγή καλπάζει...

"Προβολή ισχύος" από Αθήνα σε Άγκυρα με σαφές μήνυμα:"οι ΕΔ είναι εδώ και χωρίς κυβέρνηση"



“Προβολή ισχύος” που θα αποτελεί μήνυμα ότι η οικονομική κρίση δεν έχει “μπλοκάρει” ούτε στο ελάχιστο την επιχειρησιακή ικανότητα και λειτουργία των ΕΔ θα επιχειρήσει σύντομα η Αθήνα. Η πολιτική αβεβαιότητα σε συνδυασμό με περίεργες τουρκικές κινήσεις προκαλούν ένα ανησυχητικό μίγμα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Η Άγκυρα στρατιωτικά δεν έχει αλλάξει σε τίποτα τη συμπεριφορά της στο Αιγαίο, προσπαθώντας να έχει διαρκώς σε κατάσταση ετοιμότητας την ελληνική ΠΑ και προκαλώντας οικονομική αιμοραγία που αυτή τη περίοδο έχει τη σημασία της. Από την άλλη δεν κρύβει τις προθέσεις της.Η κίνηση έκδοσης αδειών για έρευνες σε Ρόδο και Καστελόριζο, χαρακτηρίζεται άκρως προκλητική από το ΥΠΕΞ.
Μέχρι πρόσφατα η Αθήνα είχε επιλέξει να διατηρεί χαμηλούς τόνους στις τουρκικές προκλήσεις. Στην τελευταία “βόλτα” τουρκικής φρεγάτας στο Αιγαίο,παρατηρήθηκε μια διαφοροποίηση προς το σκληρότερο, με μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000 να την έχουν υπό συνεχή παρακολούθηση. Φαίνεται ότι δεν ήταν τυχαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert, οι επισκέψεις πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας σε Ζουράφα,Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι αποτέλεσαν το πρώτο στάδιο μιας τακτικής σαφώς διαφοροποιημένης απ΄όσα ξέραμε μέχρι σήμερα. Αυτά που θα ακολουθήσουν -και όπως πάντα θα κινούνται μέσα στα όσα προβλέπει η διεθνής νομιμότητα που συστηματικά η Άγκυρα αγνοεί- θα κάνουν σαφές στην Τουρκία ότι ο στρατιωτικός μηχανισμός της χώρας δεν επηρεάζεται από τις πολιτικές εξελίξεις.

Όπως χαρακτηριστικά είπε πηγή του ΥΕΘΑ στο Onalert “ίσως σ΄ αυτή τη φάση τα όσα απαράδεκτα είχε πει ο κ.Βενιζέλος περί αυτιστικών στρατιωτικών να είναι …χρήσιμα.Πρέπει να λειτουργήσουμε …ως αυτιστικοί,όχι όπως το εννοούσε ο κ.Βενιζέλος,αλλά με τη λογική ότι εμείς πρέπει να ασχοληθούμε αποκλειστικά με την αποστολή μας”.
 
http://greeknation.blogspot.com/2012/05/blog-post_3393.html

ΣΟΚ: Τσιπάρονται όλοι οι Αμερικανοί πολίτες!



Το Νομοσχέδιο Υγειονομικής Φροντίδας προϋποθέτει το τσιπάρισμα όλων των αμερικανών ...Το Νομοσχέδιο σχετικά με την Υγειονομική Φροντίδα στην Αμερική, ή εν συντομία το νομοσχέδιο H.R. 3200, μόλις εγκρίθηκε στο Κογκρέσο και ως εσωτερική του προϋπόθεση περιλαμβάνει το τσιπάρισμα όλων των Αμερικανών πολιτών!!! Τα σχέδια και οι ζυμώσεις για την «νομοθετική» και νομικά επικυρωμένη εμφύτευση μικροτσίπ στους αμερικανούς πολίτες είχαν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2004.

Το κείμενο της Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA (Food and Drug Administration) που χρονολογείται από τις 10 Δεκεμβρίου του 2004 ονομάζεται Αρχείο Ειδικής Κατεύθυνσης Τάξης Β’: Εμφυτεύσιμο Σύστημα Μεταφοράς Ραδιοσυχνοτήτων για την Αναγνώριση των Ασθενών και την Υγειονομική Πληροφόρηση (“Class II Special Guidance Document: Implantable Radiofrequency Transponder System for Patient Identification and Health Information).

Το συγκεκριμένο έγγραφο δεν είχε νομική δεσμευτικότητα, αλλά έθεσε τις βάσεις για το τωρινό νομοσχέδιο-έκτρωμα και παρείχε το πλαίσιο για την «ασφαλή» τοποθέτηση των μικροτσίπ στους ασθενείς σύμφωνα με επίσημα πρότυπα ασφάλειας και υγειονομικών προϋποθέσεων!!!

Πλέον η διατύπωση του Νομοσχεδίου για την Υγειονομική Φροντίδα στην Αμερική δείχνει τις σαφείς προθέσεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων:
 

Στην σελίδα 1001 του νομοσχεδίου βρίσκουμε τον Υπότιτλο Γ – Εθνικό Αρχείο Ιατρικών Συσκευών (“Subtitle C – National Medical Device Registry”) ο οποίος αναφέρει ότι:
 
“Το Υπουργείο Υγείας θα καθιερώσει ένα εθνικό αρχείο ιατρικών συσκευών (σε αυτό το υποκεφάλαιο αναφερόμενο και ως το ‘αρχείο’) με στόχο να διευκολύνει την ανάλυση την ασφάλεια από την εμπορική του εκμετάλλευση καθώς και των αποτελεσμάτων των δεδομένων σε κάθε συσκευή....η οποία είχε χρησιμοποιεί μέσα ή σε έναν ασθενή...”

Με απλά λόγια, όποιος αμερικανός πολίτης τσιπαριστεί σύμφωνα με το Νομοσχέδιο περί Υγειονομικής Φροντίδας θα πρέπει να καταχωρηθεί στο Υπουργείο. Το Υπουργείο ορίζεται ως το Υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών.
 

Η ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το αρχείο καταχωρήσεων (το απόλυτο φακέλωμα δηλαδή) περιέχεται στην σελίδα 1006 του νομοσχεδίου, δηλαδή 36 μήνες αφότου το Νομοσχέδιο περί Υγείας γίνει νόμος του αμερικανικού κράτους.
 

Έτσι, υπό τις ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου σχετικά με την Υγειονομική Φροντίδα το οποίο εγκρίθηκε από το Κογκρέσο, το τσιπάρισμα των Αμερικανών πολιτών πρέπει να ξεκινήσει από το 2013......
http://greeknation.blogspot.com/2012/05/blog-post_7197.html

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ο Π. Καμμενος καταργεί τα «μαντριά» στη Βουλή!!!


Μας εξέπληξε ευχάριστα χθες η απόφαση του προέδρου του κόμματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος ανακοίνωσε στην νεοεκλεγείσα ΚΟ του κόμματός του, ότι οι βουλευτές του κόμματος θα μπορούν να ψηφίζουν στη Βουλή,  σύμφωνα με την συνείδησή τους και όχι...
υποχρεωτικά με βάση την κομματική γραμμή.
Κανείς δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτή την ενέργεια και κυρίως τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα οποία φρόντισαν να αποσιωπήσουν το θέμα, γι’  αυτό και πολλοί πολίτες δεν αντιλήφθηκαν τη σημασία αυτής της ενέργειας. 
Υπενθυμίζουμε ότι το άρθρο 60 παρ. 1 του ισχύοντος Συντάγματος λέει ότι: «Oι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση». Δηλαδή οι βουλευτές, μόνο γνώμονα των αποφάσεών των έχουν…. τη συνείδησή τους και όχι την βούληση του εκάστοτε αρχηγού και των συμφερόντων που κρύβονται πίσω του. Όπως όμως όλοι γνωρίζουμε, αυτή η συνταγματική διάταξη έχει καταργηθεί στην πράξη, αφού όποιος βουλευτής τολμάει να ψηφίσει κάτι διαφορετικό από τις επιθυμίες των συμφερόντων που ελέγχουν τον κομματικό αρχηγό, τότε, αντισυνταγματικά διαγράφεται.   
Με την πρωτοφανή αυτή παράνομη πολιτική πρακτική, που δεν συναντάται σε κανένα πολιτισμένο σύγχρονο κράτος, δημιουργούνταν μέσα στη Βουλή τα γνωστά κομματικά «μαντριά» με τσοπάνη τον κομματικό αρχηγό. Γι’ αυτό και η Ελλάδα έφτασε στο σημερινό χάλι. Δεν είχε ελεύθερους βουλευτές, αλλά απλά έδρες.
Αν λοιπόν λειτουργήσει η Νέα Βουλή και αρχίσει να εφαρμόζεται αυτή η νέα πολιτική πρακτική από τους βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τότε πιστεύουμε πως αυτό θα λειτουργήσει ως καταλύτης εκρηκτικών αλλαγών σε όλα τα κόμματα και φυσικά σε άνοδο του επιπέδου της δημοκρατίας στη χώρα.  
Μπράβο τους.
Πέτρος Χασάπης

Αυτοκτόνησε πολιτικά…


Μπορεί σήμερα ο κ. Κουβέλης να τρέχει στα ΜΜΕ και στην Κοινοβουλευτική του ομάδα και με συνεντεύξεις και ομιλίες να προσπαθεί να συμμαζέψει τις εντυπώσεις που άφησε χθες στον ελληνικό λαό για συμμετοχή του σε συγκυβέρνηση όπου θα συμμετέχουν και τα μνημονιακά κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά είναι πλέον αργά. Ουσιαστικά αυτοκτόνησε πολιτικά χθες.
Όταν ο ελληνικός λαός έδωσε με μια πλειοψηφία 68% αντιμνημονιακή εντολή, που σημαίνει ότι κήρυξε άκυρο και παράνομο το μνημόνιο, έκανε πολύ άσχημη εντύπωση το ότι ένα μικρό αριστερό κόμμα αγνοεί αυτή την εντολή και προσπαθεί να στηρίξει τις…. ελεγχόμενες από τους δανειστές μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου να εφαρμόσουν το μνημόνιο.. 
Αυτή και μόνο η εικόνα του κ. Κουβέλη, τον κατέστησε αναξιόπιστο πολιτικά και τον καθαίρεσε στη λαϊκή συνείδηση. Η εμπιστοσύνη στον πολιτικό του λόγο έχει πλέον απολεσθεί.
Στις επόμενες εκλογές, που μάλλον θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο, πολύ φοβόμαστε ότι η ΔΗΜΑΡ θα δώσει μάχη για να μπει στη Βουλή.
Ας πρόσεχε.
Πέτρος Χασάπης

Αντώνη, πόσο λάθος είσαι πάλι;


Ανοίγεις την τηλεόραση και απορείς και εξίστασαι σε ποιους πολιτικούς έχουμε εμπιστευθεί την πατρίδα μας! Μία άνευ προηγουμένου ανευθυνότητα στη διαχείριση του εκλογικού αποτελέσματος.¨Εξι + ένα κόμματα δυσκολεύονται να συνεννοηθούν και να βρουν κοινή συνισταμένη. Μα ο λαός, ακόμη και με λάθος επιλογές του, δίνει ξεκάθαρη εντολή συνεργασίας όλων των κομμάτων. Αλλά φευ.Το ΚΚΕ το γνωστό χαβά της ανευθυνοϋπευθυνότητος. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες έχουν «κακιώσει» με τη Νέα Δημοκρατία και τον Σαμαρά κυρίως, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ. Ο Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να ικανοποιήσει όλα τα γκρουπούσκουλα και τις συνιστώσες του (10 θαρρώ) και δείχνει να μην ξέρει τι να κάνει με την δεύτερη θέση και το 17%. Φαίνεται πως του ήρθε λίγο ξαφνικό. Το ΠΑΣΟΚ αν και διαλυμένο θέλει να βρίσκεται, οπωσδήποτε σε συνθήκες κυβερνητικής εξουσίας. Έχει καλομάθει και ταυτόχρονα φοβάται.  Και τέλος η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, αδυνατεί να πάρει ξεκάθαρη θέση, ότι αφού αποκλείεται από τα άλλα κόμματα, πως είναι δυνατόν να εκλιπαρεί σχεδόν να δεχθούν την ψήφο της ή την ανοχή της. Αντώνη τα μπερδεύεις τα πράγματα. Η εποχή δεν είναι για μεσοβέζικες και επαμφοτερίζουσες λύσεις. Δεν είναι δυνατόν αντιμνημονιακοί και μνημονιακοί συγχρόνως. Δεν είναι δυνατόν να καταγγέλλεις το ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα να συνεργάζεσαι μαζί του. Δεν είναι δυνατόν να ψηφίζεις μέτρα και μετά να λες ότι τα επαναδιαπραγματεύεσαι. Δεν μπορεί για το ίδιο ζήτημα να λες ΝΑΙ και ΟΧΙ ή ΟΧΙ και ΝΑΙ. Αντιληφθείτε επιτέλους την πραγματικότητα και ακολουθείστε  μία και μοναδική γραμμή που να συνάδει με τα συμφέροντα της πατρίδας που είναι υπέρτερα πάντων. Ενας κεντροδεξιός ηγέτης, εσύ Αντώνη δεν πρέπει να ζητάς να συνεργαστείς  με αυτούς που προεκλογικά σε εξύβριζαν προδότη (Τσίπρας). Διαθέτεις 108 βουλευτές. Αυτούς σου έδωσε ο λαός.  Όλοι οι άλλοι διαθέτουν 192…… ας κάνουν αυτοί κυβέρνηση. Αν δεν σε θέλουν μια φορά, εσύ πρέπει να μη τους θέλεις δέκα. Όχι άλλα λάθη Αντώνη. Άσε τη δήθεν αριστερά, άσε τους περιβόητους πρασινοερυθρούς προοδευτικούς να πνιγούν στα ποσοστά τους. 
Ο λαός θα τους πνίξει αργότερα
Amphiaraos

ΙΔΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ “ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ”! OTE>Στα 306,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το α’ τρίμηνο. Στην Deutche Telekom όμως που ανοίγει σαμπάνιες αφού έκανε την “επένδυση του αιώνα”!



ΜΟΛΙΣ 400 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ 10% ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ  MANAGEMENT ΣΤΗΝ DEUTCHE TELEKOM!

Μόνο εμείς μιλήσαμε. Τώρα μιλούν και οι αριθμοί δείχνοντας το Εθνικό έγκλημα που συνετελέσθει εις βάρος του Ελληνικού λαού, κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, σε απόλυτη σιωπή. Η πορεία, συνηθισμένη: Κρατικοδίαιτοι πρασινοφρουροί έπεσαν σαν τις ακρίδες στον Εθνικό φορέα Τηλεπικοινωνιών, ίσως το νευραλγικότερο φορέα Εθνικής σημασίας. Τοποθετήθηκαν, έφαγαν με χρυσά κουτάλια, πήραν θέσεις κλειδιά.

Έπειτα, ήλθε ο εκσυγχρονισμός. Η μεγάλη κερκόπορτα. Η μετοχοποίηση και τα διοικητικά συμβούλια με τους αχυρανθρώπους που εκτελούσαν κατά γράμμα το σχέδιο.

Ακολούθησε το μεγάλο πλιάτσικο με τις περιβόητες συμβάσεις της Siemens. Υπουργοί, στελέχη του οργανισμού, όλοι μέσα στον βόρβορο της διαπλοκής, κομμάτιαζαν ένα περιουσιακό στοιχείο που ανήκει σε κάθε Έλληνα. Όλοι στην ορχήστρα με μαέστρο τον κύριο Χριστοφοράκο, ασελγούσαν πάνω στο κορμί της πατρίδας.

Και το τέλος ήλθε με τον Γιώργο Παπανδρέου που “πανηγύριζε” την ιδιωτικοποίηση του οργανισμού μόλις με 400 εκ. Ευρώ, εκχωρώντας το management στην Deutche Telekom. ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ.

Γι’ αυτό το χρονικό του αίσχους δεν θα ακούσετε ούτε λέξη από τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια των ΜΜ”Ε”. Πως είναι δυνατόν, μέσα στην απόλυτη κρίση, ένας οργανισμός να καταγράφει καθαρά κέρδη 306,6 εκατομύρια Ευρώ μόλις σε ένα τρίμηνο, αλλά να έχει εκχωρηθεί αντί πινακίου φακής.

Απαξίωσαν λοιπόν τον ΟΤΕ οι σοσιαληστές, μοιράστηκαν τις μίζες της Siemens που τις πλήρωσε ο Ελληνικός λαός και τέλος τον εκχώρησαν. Εκχώρησαν κάθε επικοινωνία εντός Ελληνικού εδάφους σε ξένη δύναμη. Οι δήθεν τεχνοκράτες, οι τεμπελχανάδες κρατικοδιαιτοι, η ελεεινή συμμορία που γονάτισε την Ελλάδα.

Και αν νομίζετε ότι το σκάνδαλο σταματά εδώ, είστε γελασμένοι. Διαβάστε: ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ: O O.T.E. ετοιμάζεται για τη δραχμή και …βγάζει τα λεφτά του έξω !!!!

Δείτε όλο το χρονικό της ντροπής εδώ: Παρέδωσαν νύχτα και σε απόλυτη σιωπή τον ΟΤΕ.

Η ανάγκη κάθαρσης του πολιτικού συστήματος από τους επίορκους είναι πλέον επιτακτική και φαίνεται περίτρανα εδώ: ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Το μαύρο (ναζιστικό) χρήμα όταν πηγαίνει στο κόμμα δεν είναι παράνομο (βίντεο). Δίνουμε έναν ΟΤΕ και βγάζουμε την υποχρέωση.

Για να υπάρξει λύτρωση, δικαιοσύνη και προκοπή στην Ελλάδα, πρέπει ο ακρωτηριασμός τον μολυσμένων με μαύρο χρήμα πολιτικών, να είναι κάθετος από την πολιτική σκηνή. Άλλη ευκαιρία δεν θα υπάρξει, ο λαός έκανε ήδη το πρώτο βήμα…

οι ρουφιανοι δημοσιοκαφροι λεγαν τοσο καιρο οτι ο ΟΤΕ ειναι πληγη για την οικονομια
οι ρουφιανοι δημοσιοκαφροι λεγαν τοσο καιρο οτι ο ΟΤΕ δεν αξιζει τοσα πολλα
οι ρουφιανοι δημοσιοκαφροι λεγαν τοσο καιρο οτι ο ΟΤΕ ειναι γεματος Δημ. Υπαλληλους που τα ξυνουν
οταν ο ΟΤΕ κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στα Βαλκάνια και ειναι μια ολοκληρη αγορά απο μόνος του
μετά τους πολιτικούς πρεπει να καθαρίσουμε και την 4η εξουσία απο τα κοπροσκυλα με κάποιον φιλήσυχο τρόπο!

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΚΤΑΜΙΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ 4,2 ΔΙΣ: ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΜΟΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΕ Η ΕΚΤ ΚΑΙ ΤΟΚΟΥΣ 900 ΕΚ!!


ΠΟΙΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ;

Για Ελληνικό ομόλογο που κατέχει η ΕΚΤ πηγαίνουν τα 3,3 Δις, το οποίο όπως αποκαλύπτει η Le Monde ΔΕΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΘΗΚΕ! Πανηγυρίζουν όμως για το PSI το οποίο εξόντωσε μικροομολογιούχους, ασφαλιστικά ταμεία, ΝΠΔΔ όπως Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια κλπ.

Τα υπόλοιπα 900 εκ. πηγαίνουν για αποπληρωμή …τόκων! Δηλαδή οι ξένοι δανειστές δεν χάνουν ούτε τους τόκους τους, ενώ οι Έλληνες έχασαν τις αποταμιεύσεις τους, τις ασφαλιστικές τους εισφορές, τα διαθέσιμα κοινωνικής πολιτικής.

Καταλάβατε τώρα πόσο αληθινοί βγαίνουμε για ότι γράφαμε τόσον καιρό; Όλοι δούλεψαν για να υποθηκεύσουν τον δημόσιο πλούτο, να εξασφαλίσουν τους κερδοσκόπους  δανειστές και όχι τους καθαρούς επενδυτές ή αποταμιευτές.

Ο κύριος Παπαδήμος λοιπόν, εξυπηρέτησε θαυμάσια αυτούς που τον εξέλεξαν για πρωθυπουργό. Οι επιπτώσεις ενδεχόμενης στάσης πληρωμών για τους κολοσσούς μειώνονται και τώρα το ΔΝΤ ακονίζει τα μαχαιροπήρουνα για το πλιάτσικο των εγγυήσεων που πρόθυμα τις προσέφεραν οι εντολοδόχοι του πολιτικού συστήματος με κορωνίδα την παρέα του Γιώργου Παπανδρέου.

Τη Δευτέρα, η Ελλάδα καλείται να αποπληρώσει τα 450 εκατομμύρια ευρώ ομολόγων που δεν εντάχθηκαν στην μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους της που έκανε το Μάρτιο. Επίσης, η Αθήνα πρέπει να αποπληρώσει 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ έως τις 18 του μηνός στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

O ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΗΤΤΑΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΦΙΑΛΤΑΣ





ΜΕΓΑΛΟ σάλο προκάλεσε πρίν ἀπό κάποια χρόνια ἡ γνωστή δήλωση τοῦ κ. Χένρυ Κίσιγκερ, πρώηνὙπουργοῦ τῶν Ἐξωτερικῶν τῶν ΗΠΑ, γιά τόν τρόπο, μέ τόν ὁποῖο μπορεῖ νά τιθασευθῆ ὁ Ἑλληνισμός.

Σημασία ὅμως ἔχει ὅτι μέ τήν δήλωσή του ὁ κ. Κ. διετύπωσε μέ ἄλλο τρόπο κάτι, πού εἶχε συλλάβει ὁ συμπατριώτης του Γιάκομπ Φιλίπ Φαλλμεράγερ (1790-1861) στά μέσα τοῦ 19ου αἰῶνος…

Ὁ τελευταῖος ἀπό τον Ἰούλιο τοῦ 1840 ὥς τον Μάϊο τοῦ 1842 ταξίδευσε σέ πολλά μέρη τῆς “καθ᾽ ἡμᾶς Ἀνατολῆς”, μεταξύ τῶν ὁποίων συμπεριέλαβε καί το Ἅγιον Ὄρος.

Στη σειρά “FRAGMENTE AUS DEM ORIENT” (1845) ἐκθέτει τίς ἐντυπώσεις του καί πολλές σημαντικές θέσεις, πού ἄμεσα μᾶς ἐνδιαφέρουν. Μιλώντας γιά τό ἍγιονὌρος, ἀναφέρεται στή νοερά προσευχή, τον “λατινέλληνα” Βαρλαάμ τόν Καλαβρό, τήν ἡσυχαστική κίνηση τοῦ 14ου αἰῶνος, τήν Ἀθωνιάδα Σχολή καί τόν Εὐγένιο Βούλγαρη, γιά τόν ὁποῖο ἐκφράζεται μέ θαυμασμό (βλ.Ἀθανασίου Ε. Καραθανάση,ὉJ.PH. FALLMERAYER (1790-1861) καί οἱ ἀναμνήσεις του ἀπό το Ἅγιον Ὄρος καί την Θεσσαλονίκη, στήν: Ἐπιστημονική Ἐπετηρίδα τοῦ Τμήματος Ποιμαντικῆς καί Κοινωνικῆς Θεολογίας τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπ. Θεσσαλονίκης, τόμ. 11, 2006, σελ. 7-28. Σπουδαία μελέτη).

Ὁ γερμανός καθηγητής ἀναφέρεται καί στή σχέση τοῦ Ἑλληνισμοῦ με τήν Ὀρθοδοξία καί γράφει τά ἑξῆς, ὅπως παραθέτει τά λόγια του ὁ ἐκλεκτός συνάδελφος κ. Καραθανάσης: «π ξω -ς τό θυμονται ατό στην Ερώπη, λες ο πιθέσεις κατά το λληνικο θνους, πού εναι ταυτόσημο μέ τό νατολικό ρθόδοξο δόγμα, εναι μάταιη προσπάθεια. κίνδυνος μπορε νά εναι  μ ό ν ο   σ ω τ ε ρ ι κ ό ς…..

Ὅλοι οἱ καθ᾽ οἱονδήποτε τρόπο ἐπιβουλευόμενοι τήν ἀκεραιότητα, ὕπαρξη καί ἱστορική συνέχεια τοῦ Ἑλληνισμοῦ, γνωρίζουν καλά τήν ἀδιαίρετη, ἀλλά καί ἀσύγχυτη ἕνωση τοῦ Ἑλληνισμοῦ μέ τήν Ὀρθοδοξία, καί τό ἀδιάλυπο αὐτῆς τῆς ἑνώσεως. Καί τοῦτο, διότι ὁ Ἑλληνισμός, ὡς ἡ ὑπεροχότερη στήν ἱστορία συλλογική λυτρωτική ἀναζήτηση, καταξιώθηκε -κατά κάποιο τρόπο- ὡς ἀνθρώπινη φύση σέ μία θεανθρώπινη ἕνωση, τό θεῖο στοιχεῖο τῆς ὁποίας εἶναι ἡ Ὀρθοδοξία. Ὁ Χριστός, δηλαδή, ὡς ἔνσαρκη Παναλήθεια. Γνωρίζουν ἀκόμη ὅτι ἡ Ὀρθοδοξία εἶναι ἡ ζωτική δύναμη τοῦ Ἑλληνισμοῦ στούς αἰῶνες, ὅπως ἔχει ἀποδείξει ἡ Ἱστορία, καί ὅτι εἶναι ἀδύνατο «ἀπ᾽ ἔξω» νά πληγεῖ ὁ Ἑλληνισμός. Αὐτό μπορεῖ νά γίνη ΜΟΝΟ «ἀπό μέσα». Ἀλλ᾽ αὐτό σημαίνει προδοσία, γιά την ὁποία χρειάζεται ἡ «πέμπτη φάλαγξ», ὅπως μᾶς διδάσκει -πάλι- ἡ Ἱστορία. Χωρίς φιάλτες δέν ττται  λληνισμός…

Ατό λοιπόν γνωρίζουν πολύ καλά ο χθροί το λληνισμο καί γιατό, ταν θελήσουν νά τόν πλήξουν, πολογίζουν στούς πολυώνυμους φιάλτες μας. Κυρίως σέ κείνους, πού διαθέτουνξίωμα, οκονομική ερωστία καί δύναμη (πολιτική λ.χ.). Διότι λοι ατοί, πως τό ξαναζομε στίς μέρες μας, ταυτιζόμενοι δουλοπρεπς μέ τούς ποιουσδήποτε «Μήδους», τούς «φήνουν νά διαβονε». Καί ατό, διότι νεργον ς θύματα τν νόμων φιλοδοξιν τους.

Οἱ «Ἐφιάλτες» εἶναι ἡ μεγαλύτερη ἀπειλή γιά τό Ἔθνος μας, στή σχέση του μάλιστα μέ τή ζωτική του δύναμη, πού εἶναι ἡ Ὀρθοδοξία τοῦ Χριστοῦ, τῶν Ἀποστόλων καί τῶν Πατέρων μας. Καί αὐτό συμβαίνει, ὅταν με τούς τρόπους καί τά μέσα, πού διαθέτουν διαφθείρουν τούς Ἕλληνες, καθιστώντας μας ὄχι φορεῖς, ἀλλά ἀχθοφόρους τοῦ ἐνδόξου αὐτοῦ ὀνόματος. πό τήν δρυση το λληνικο Κράτους (1830), ς «προτεκτοράτου» τν Δυτικν Δυνάμεων, πό μόνιμη κατοχή, ο Ξένοι ξουσιάζουν καί κατευθύνουν τήν Χώρα μας μέ ργανα τούς «φιάλτες» ατο το τόπου.

Ατό πό μία μόνο προϋπόθεση μπορε νά ποφευχθεταν ΟΛΟΙνεργομε -καί διαίτερα ο (πολιτικοί) γέτες μας- ς λληνες πρός τά ξω καί χι ς Ξένοι στήν λλάδα. Ατή εναι  ατία τς σημερινς κακοδαιμονίας μας.

Τοῦ πρωτ. Γεωργίου Δ. Μεταλληνοῦ

 Ὁμοτίμου Καθηγητοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν

  
Ορθόδοξος Τύπος, 16/3/2012

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Τι κάνεις Φώτη; Τον Μπέζο!




Δείτε τι έγραφε στο twitter του στις 3 Μαιου(7 ημέρες πριν) o Κουβέλης για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ....





 Δείτε τι έγραφε στο twitter του στις 3 Μαιου(7 ημέρες πριν) o Κουβέλης για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.... 

Για να δούμε θα την κάνει  την κωλοτούμπα?????

Της κεντροαριστερας το κάγκελο.. με ολίγων τι από ΠΑΣΟΚ

Όταν λέγαμε ότι η Δημοκρατική αριστερά είναι το ΠΑΣΟΚικο δεκανίκι.. δεν μας ακούγατε. Τώρα τους ψηφίσατε.. και ιδού ο Κουβελης τρίβεται στην γκλίτσα του τσοπάνη για κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ... η νεολαία του είναι στα Σκόπια να υποστηρίξει τα δικαιώματα των ''μακεδόνων'' κατά φαντασία. Το ΚΚΕ ίσως με την ισοπεδωτική του άρνηση .. όχι σε όλα συμμετέχει στα μέγιστα στην συντήρηση του μνημονιακου δικομματισμού που τόσο πολύ έχει καταγγείλει  το ίδιο σε γη και ουρανό, και σβήνοντας τις όποιες ελπίδες περί λαϊκής αριστερής κυβέρνησής στην Ελλάδα.   Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι απατριδες.

ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΒΡΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΣΚΥΛΙ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ Πήρε φωτιά το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΗΜΑΡ!


Αγανακτισμένοι ψηφοφόροι παίρνουν και εξυβρίζουν τον Κουβέλη! Τον θεωρούν Δούρειο Ίππο για την συνέχιση την Μνημονιακής πολιτικής...

Το έλα να δεις γίνεται στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΗΜΑΡ...
Αγανακτισμένοι ψηφοφόροι τους, τηλεφωνούν...
και εξυβρίζουν τον Φ.Κουβέλη μιας που έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για συγκυβέρνηση με τα κόμματα του μνημονίου. Δόθηκε εντολή από το γραφείο προέδρου να κατεβάσουν τα τηλέφωνα και να μην απαντούν....
Ντογρού για συγκυβέρνηση πάει ο Φώτης. Καρατζαφέρης νούμερο 2 κι αυτός!
http://dimotikosafari.blogspot.com

Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2012/05/blog-post_2562.html#ixzz1uV4hYhW6

Στα Σκόπια Η Νεολαία Του συριζα Για Διαδήλωση Υπερ Της “Μακεδονίας”


Στα Σκόπια Η Νεολαία Του συριζα Για Διαδήλωση Υπερ Της “Μακεδονίας”
Η εφημερίδα ΕΠΟΧΗ (επίσημο όργανο της ΑΚΟΑ, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πολιτικούς βραχίονες ΣΥΝ),μας ενημερώνει με δημοσίευμά της πως αύριο στα Σκόπια “θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και διαδήλωση “αντιεθνικιστικών και αντιμιλιταρικών κινημάτων από Ελλάδα και Μακεδονία”! Μεταξύ των συμμετεχόντων από Ελλάδα θα είναι και η νεολαία του Συνασπισμού..
Συγκεκριμένα το δημοσίευμα-μεταξύ άλλων- αναφέρει:
“Οργανώσεις από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας πραγματοποιούν πολιτική εκδήλωση και στη συνέχεια διαδήλωση στο κέντρο των Σκοπίων, το Σάββατο 17 Μαΐου.
Το κεντρικό σύνθημα αυτής της αντιεθνικιστικής αντιμιλιταριστικής πρωτοβουλίας είναι “ΒΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ”..Συμμετέχουν η Αντιεθνικιστική Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία,ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, μέλη της πρώην Αντιπολεμικής Αντιεθνικιστικής Συσπείρωσης, η Νεολαία Συνασπισμού, η ΟΚΔΕ (Σπάρτακος), η πολιτική οργάνωση Κόκκινο, η ομάδα Αυτονομία ή Βαρβαρότητα, καθώς και ανένταχτοι/ες πολίτες εναντίον του εθνικισμού από την Ελλάδα και οι οργανώσεις από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας Δράση για την Ειρήνη, Ένωση Πολιτών για τη Δημοκρατία, την Ειρήνη και την Ανοχή – AURORA και “Δεν Πίνουμε Πετρέλαιο” -
Πρωτοβουλία για την απόσυρση των μακεδονικών στρατευμάτων από το Ιράκ πραγματοποιούμε από κοινού ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στα Σκόπια με το εξής μήνυμα προς τους δύο λαούς: Εμείς, στην Ελλάδα, δεν επιτρέπουμε στην ελληνική κυβέρνηση να “βαφτίσει” τη γειτονική χώρα. Και εμείς, στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, δεν επιτρέπουμε στη μακεδονική κυβέρνηση με πρόσχημα το όνομα να οικοδομεί το δικό της εθνικιστικό οικοδόμημα.
(από “Έλληνες Οικολόγοι“)

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ: Δεν σχολιάζουμε κερδοσκοπικές φήμες!


20120510-221505.jpgΣτην Ελλάδα όμως, οι κερδοσκοπικές ανακοινώσεις του τρόμου γίνονται φαρδιά πλατιά σε πρωτοσέλιδα. Μην και τολμήσει ο κόσμος και ξεριζώσει την διαπλοκή…

Πέντε πολύ γνωστοί δημοσιογράφοι “λαδώνονταν” από τον Άκη


Έτοιμος να τους καλέσει ο εισαγγελέας

Σύμφωνα με πληροφορίες , σημαντικά στοιχεία τα οποία και ουσιαστικά «κλειδώνουν» κατηγορίες εναντίον 5 δημοσιογράφων (οι 3 εκ των οποίων εξαιρετικά γνωστοί) έχουν στα χέρια τους οι ...αρχές, αναφορικά με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.
Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι…
έχουν βρεθεί στις κινήσεις των λογαριασμών του πρώην υπουργού στοιχεία για μεταφορές σημαντικών χρηματικών ποσών σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι και εκτιμάτε ότι παρείχαν, επί χρόνια, δημοσιογραφική κάλυψη στον κ. Τσοχατζόπουλου. Μάλιστα, ειδικά στη μια περίπτωση τα ποσά είναι εξαιρετικά μεγάλα.
Οι δημοσιογράφοι αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κληθούν να καταθέσουν και να δικαιολογήσουν τα συγκεκριμένα ποσά, ενώ δεν αποκλείεται μετά τις απολογίες να ασκηθούν κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αλλά πιθανόν και άλλων.
Πάντως, είναι αλήθεια ότι στη μια περίπτωση του δημοσιογράφου, βρήκαμε μετά από μια μικρή έρευνα, πλήθος δημοσιευμάτων, στα οποία υπήρχαν θετικά σχόλια, για να μην πούμε ύμνοι, υπέρ του πρώην υπουργού, φυσικά, όπως αναφέραμε και παραπάνω, με το αζημίωτο.
 
sofokleous10.gr

Μόλις 100 ευρώ στην τράπεζα έχει η πλειοψηφία των Ελλήνων…

 Nα αυξηθούν οι μισθοί ή να μικρυνουνοι μηνες
Μόλις 100 ευρώ στην τράπεζα έχει η πλειοψηφία των Ελλήνων...
Oι Έλληνες αποταμιευτές/καταθέτες δεν έχουν πια λεφτά στην τράπεζα ούτε για τα …τσιγάρα τους! Τα στοιχεία από τις εμπορικές τράπεζες της χώρας είναι αποκαλυπτικά:Ο μέσος όρος του ύψους κατάθεσης ταμιευτηρίου φθάνει τα 1700 ευρώ (ο μεγαλύτερος πληθυσμός κατέχει κατά μέσο όρο 100 ευρώ), ενώ στις….
προθεσμιακές τα πολλά «κεφάλια», όπως λένε χαρακτηριστικά οι τραπεζίτες, με δυο λόγια η πλειοψηφία των καταθετών, κατέχουν ως 20.000 ευρώ με ταβάνι τα 40.000 χιλιάδες.
Αυτό είναι το μέσο προφίλ των Ελλήνων καταθετών ή αλλιώς των «νοικοκυραίων» όπως τους αποκαλούν, σύμφωνα με αξιόπιστα στοιχεία από ιδιωτική τράπεζα. Με άλλα λόγια από τον Ιούνιο του 2011 οι Έλληνες τρώνε από τα έτοιμα και έφθασαν να έχουν λογαριασμούς έως 1700 ευρώ στο ταμιευτήριο και προθεσμιακές έως 20 χιλιάδες.
Σύμφωνα επίσης με αξιόπιστες πληροφορίες, το 50% των λογαριασμών ταμιευτηρίου αντιπροσωπεύουν μικρά ποσά, έως 20 χιλ. ευρώ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το ποσοστό φθάνει έως και το 75% !! Με λίγα λόγια από τα 161 δισ. ευρώ του συνόλου των καταθέσεων, τα 80 δισ. ευρώ αφορούν στους μεσαίους καταθέτες, την «ραχοκοκαλιά» στην οποία στηρίζονται οι τράπεζες.
Επιπλέον, όπως τονίζει εύστοχα στο protothema.gr ανώτατο στέλεχος της λιανικής τραπεζικής, το «κλειδί» της … ζαλάδας που προκλήθηκε από τις τοποθετήσεις πολιτικών στελεχών είναι εξαιρετικά απλό:
Ο καθένας θεωρεί ως αξία αυτό που κατέχει ανάλογα με την δυναμικότητα του. Δηλαδή ένας που κατέχει 500 ευρώ κατάθεση τα θεωρεί σημαντικά, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που τα θεωρεί ένας άλλος καταθέτης που έχει 1 εκατ. ευρώ….
dete.gr

Να τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα, άμεσα!


Ιδού τι πρόκειται να συμβεί στην Ελλάδα: Παρά τα πολλά μπλα μπλα, η χώρα θα τα καταφέρει με τις άμεσες πληρωμές της.
Όποιος και αν είναι στο τιμόνι της, θα δεχτεί τηλεφωνήματα από τους Merkel, Lagarde, και Draghi, που θα προειδοποιούν για την παγκόσμια «σφαγή» που θα επέλθει αν δεν γίνουν οι πληρωμές αυτές. Πράγματι, τα ποσά είναι μεγάλα, και θα μπορούσαν να προκαλέσουν πτώση στα παγκόσμια χρηματιστήρια έως και 5%.
Παράλληλα, οι Hollande και  Obama θα ενθαρρύνουν λίγο τους Έλληνες, δεσμευόμενοι για βοήθεια με ευνοϊκότερους όρους, εν ευθέτω χρόνω, πείθοντάς τους να πληρώσουν τις δόσεις που επίκεινται… για το καλό όλων.
Έτσι, οι πληρωμές θα γίνουν, και θα επιτραπεί στην Ελλάδα να χαλαρώσει λίγο όσον αφορά στις απαιτούμενες απολύσεις υπαλλήλων. Ούτως ή άλλως, η λιτότητα έπαψε να είναι δημοφιλής, και έτσι θα επιτραπεί σε οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση προκύψει, να σώσει την εικόνα της.
Το βασικότερο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, αλλά όχι απαραίτητα βάσει του αρχικού σχεδίου. Οι μέτοχοι θα πρέπει να μπουν στην άκρη. Οι τράπεζες θα πρέπει να κρατικοποιηθούν, οι μέτοχοι να χάσουν λεφτά, και οι καταθέτες να πάρουν εγγυήσεις για τα χρήματά τους. Κανονικά οι ομολογιούχοι θα έπρεπε να είναι αυτοί που χάνουν, αλλά επειδή είναι ντόπιοι, κάτι τέτοιο θα προκαλούσε περισσότερα προβλήματα απ όσα θα έλυνε. Μια επιμήκυνση όμως του χρέους θα έκανε καλό.
Μια πετυχημένη κρατικοποίηση θα χρειάζονταν ελάχιστα χρήματα, και θα έδινε τον έλεγχο στον ελληνικό λαό. Αν όντως συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα αυξάνονταν η πίεση για πώληση των ασθενέστερων ιταλικών και ισπανικών τραπεζών, αφού θα επικρατούσε ο μιμητισμός.
Μια άλλη απαραίτητη κίνηση θα ήταν οι σοβαρές διαπραγματεύσεις με την ΕΚΤ, η οποία έχει φερθεί άσχημα αναφορικά με την Ελλάδα. Η ΕΚΤ κερδίζει πολλά από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, και υπάρχουν τρόποι που θα μπορούσε να βοηθήσει να μειωθεί τουλάχιστον κατά €12.5 δισ το χρέος αυτό. Θα πρέπει να θυμόμαστε πως παρά τα μεγάλα λόγια για διάσωση, τεράστια ποσά θα δανείζονταν στην Ελλάδα στα επόμενα χρόνια, μόνο και μόνο για να ξοφληθεί η ΕΚΤ. Για αυτό και η Ελλάδα θα κερδίσει πολλά, αν χάνοντας λίγα κέρδη η ΕΚΤ, μπορέσει να μειώσει το χρέος, να μειώσει τα ετήσια επιτόκια, και να παρατείνει τις ωριμάνσεις ομολόγων της.
Η Ελλάδα θα πρέπει να ξαναδεί και το όλο  ζήτημα της λιτότητας από την αρχή, με την βοήθεια του Hollande. Αν βοηθήσει και η ΕΚΤ, ακόμη καλύτερα. Τα όποια μέτρα λιτότητας πρέπει να παραταθούν στο μέλλον, και κάτι τέτοιο θα ικανοποιήσει και τους Γερμανούς, (μπορεί να εξευμενίσει  και τις αγορές ομολόγων). Μόνο έτσι θα μπορέσει η ελληνική οικονομία να ανακάμψει και να καταστεί βιώσιμη.
Με όλα τα παραπάνω, ο ελληνικός λαός κερδίζει. Αυτοί που χάνουν είναι οι μέτοχοι των τραπεζών, αλλά δεν πειράζει. Επίσης, χάνει και η ΕΚΤ, αλλά αυτή θα πρέπει να θυμάται ότι δεν υπάρχει με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος. Έτσι δεν είναι;
Η Γερμανία θα κρατήσει τα προσχήματα, αφού  η λιτότητα θα συνεχίσει να ισχύει, απλά θα αλλάξουν λίγο οι λεπτομέρειες. Το ΔΝΤ δεν χάνει πολλά.
Όλα αυτά δεν λύνουν τα προβλήματα της Ελλάδας, αλλά της επιτρέπουν να ανασάνει. Η όποια νέα κυβέρνηση θα έχει πετύχει ουκ ολίγα, έτσι ώστε η έξοδος από το ευρώ να μην φαίνεται ως μια ελκυστική επιλογή. Μπορεί να αναβληθεί, και να σχεδιαστεί και καλύτερα.
Κανένας δεν ξέρει το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά μάλλον η χώρα δεν πάει για χρεοκοπία σύντομα.

Του Peter Tchir

Η τρόϊκα υπενθυμίζει το ποιος είναι πλέον ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Ελλάδας.


Ωμή παρέμβαση της τρόϊκας στα εσωτερικά της χώρας και υπενθύμιση του ποιος είναι το πραγματικός ιδιοκτήτης της Ελλάδας, δηλαδή οι δανειστές και όχι ο ελληνικός λαός, αποτελεί η...
παρακράτηση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από την πρώτη δόση του νέου δανείου των 5,2 δις ευρώ που επρόκειτο να δοθεί στη χώρα μας. Είναι βέβαιο πώς πίσω από αυτή την ενέργεια βρίσκονται οι Γερμανοί.

Ευθέως πλέον οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι δανειστές δεν επιτρέπουν....
στο δεσμευμένο με τις υπογραφές Σαμαρά, Παπανδρέου και Βενιζέλου προτεκτοράτο τους, που πριν τρεις μέρες αποφάσισε, να λάβει οποιαδήποτε άλλη πολιτική απόφαση, πέραν αυτών που συμφώνησαν τα κόμματα του μνημονίου (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ). Στην ουσία επιδιώκουν να επιβάλουν ακύρωση της νωπής λαϊκής ετυμηγορίας και επιβολή της δικής τους κυβέρνησης. 

Με την αιτιολογία ότι το κράτος έχει συνέχεια και ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει πλέον το δικαίωμα να αποφασίσει διαφορετικά, ουσιαστικά θέτουν ευθέως θέμα εξόδου από το ευρώ. Η οποία έξοδος (λέμε εμείς) θα γίνει έτσι κι αλλιώς, γιατί εκεί μας οδηγούν τα ίδια τα μνημόνια.

Η Ελλάδα λοιπόν που ξέραμε δεν υπάρχει πια. Και θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε ακόμα χειρότερα, αν δεν αφυπνιστούμε γρήγορα. Το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει και οι πολιτικοί αρχηγοί ως σκιές του εαυτού των,  κινούνται σε ένα θέατρο σκιών.

Θα πρέπει άμεσα να συγκροτηθεί Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση από απλούς πολίτες, η οποία θα προχωρήσει στη σύνταξη ενός νέου δημοκρατικού Συντάγματος, για να μπορέσει επιτέλους να έρθει στην επιφάνεια η δημοκρατικότητα και το ταλέντο του Έλληνα. Χρειαζόμαστε άμεσα μια στροφή στον άνθρωπο. Με το ισχύον αντιδημοκρατικό Σύνταγμα και με αυτόν τον επαίσχυντο εκλογικό νόμο, δεν υπάρχει ούτε μια ελπίδα στο εκατομμύριο.   
πηγη