Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Μιλάει και ο νεκροθάφτης του Συντάγματος!...


Δε γνωρίζω την επιστημονική επάρκεια του κ. Βενιζέλου, ως Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο!
Η πρακτική εφαρμογή, όμως των όποιων γνώσεων του στο πλαίσιο της εφαρμοσμένης από τον ίδιο, πολιτικής, μας έχει δείξει έναν άνδρα, αδίστακτο, καιροσκόπο, ο οποίος με τον ακατάσχετο λεξιλάγνο βερμπαλισμό του, προσπαθεί να υποτάξει κάθε έννοια δικαίου στην πολιτική και μάλιστα στη χειρότερη μορφή της, αυτή της φατριάζουσας, συντεχνιακής και οικογενειοκρατικής πολιτικής, η οποία ευδοκιμεί τα τελευταία 40 χρόνια στη Χώρα μας!
Η χθεσινή του δήλωση περί αντισυνταγματικότητας της "Χρυσής Αυγής", είναι ό,τι γελοιοδέστερο μπορεί να εκστομίσει ένας πολιτικός, με τις τεράστιες ευθύνες που έχει, τόσο ως πολιτικός, όσο και ως Αρχηγός του κόμματος που έφερε τη Χώρα σε αυτά τα αδιέξοδα!
Δε θα μπω σε λεπτομέρειες να υπενθυμίσω ότι ότι η λειτουργία Κομμάτων και Σωματείων, εγκρίνεται, βάσει των Καταστατικών τους από αρμόδιες Δικαστικές και Συνταγματικές Αρχές της Πολιτείας και όχι από αποτυχημένους καιροσκόπους  βερμπαλιστές! Δε θα προσπαθήσω να θυμίσω στον κ. Συνταγματολόγο ότι, μετά τις πρόσφατες εκλογές, κάθε κόμμα έχει τη νομιμοποίηση που του έδωσε η ψήφος του Ελληνικού Λαού και αν κάποιοι είναι παράνομοι είναι αυτοί που πράττουν τώρα άλλα αυτών που έλεγαν πριν τις εκλογές για να υφαρπάξουν τη ψήφο του Λαού!
Αν, αυτό που ενοχλεί, είναι η διαφαινόμενη άνοδος του συγκεκριμένου κόμματος, υπάρχουν και γι αυτό οι πολιτικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος!
Γιατί η ύπαρξη κάποιων Κομμάτων, είναι αποτέλεσμα πολιτικού και ιδεολογικού "κενού", το οποίο δημιουργούν η αδιαφορία, η ανικανότητα η υπεροψία, η αδράνεια, ο πολιτικαντισμός, η κακή διαχείριση, η υπεροψία και  η συντεχνιακή αντίληψη της πολιτικής, χαρακτηριστικά με τα οποία πολιτεύτηκαν τα δύο τέως μεγάλα Κόμματα τα τελευταία 40 χρόνια!
Η χθεσινή του δήλωση, διατυπωμένη από έναν Συνταγματολόγο, είναι ανιστόρητη, αποπροσανατολιστική και επικίνδυνη! Είναι δήλωση η οποία χωρίς, ίσως να το επιδιώκει αυτός που τη διατύπωσε, είναι πιθανόν να φέρει νέο διχασμό στη Χώρα, να φανατίσει μάζες, οι οποίες δεν είναι κατ΄ανάγκην με τη Χ.Α. και να απασφαλίσει ακόμα και ανθρώπους που μέχρι τώρα κρατάνε μετά βίας τα νεύρα τους μπροστά σε όσα διαπράττει, ακόμα και τώρα το πολιτικό σύστημα!
Η χθεσινή δήλωση από ένα πολιτικό ο οποίος ως Υπουργός, με παράνομα και αντισυνταγματικά μέτρα που έλαβε έχει υπερφαλαγγίσει μέχρι ξεφτιλισμού, το Σύνταγμα και τους νόμους της Χώρας, από έναν Υπουργό ο οποίος πέρυσι τέτοια εποχή, αιφνιδιασμένος από από τη δήλωση του Γιωργάκη περί "Δημοψηφίσματος", προσπάθησε να περάσει την άποψη ότι με ψηφοφορία της Βουλής μπορούσε να περάσει, όταν το Σύνταγμα ρητά αναφέρει πότε και πως διενεργείται ένα Δημοψήφισμα, είναι δήλωση ενός αμοραλιστή πολιτικού, ο οποίος θέτει τα συμφέροντα της "κάστας" των πολιτικών και όχι αυτά της Πατρίδας, υπεράνω των νόμων!
Γιατί, υπάρχουν δύο τρόποι να μην εφαρμόζει κανείς το Σύνταγμα:
Ο ένας είναι να το καταλύσει με πραξικόπημα και να αναλάβει τις ευθύνες του! Το έκαναν οι Απριλιανοί και πέθαναν στη φυλακή!
Ο άλλος είναι να το παρακάμπτει με νομικισμούς, δημοκρατικούς ακκισμούς και συνταγματικά πραξικοπήματα, πάντα με τη Βουλή σε λειτουργία και τους Βουλευτές σε διατεταγμένη έμμισθη υπηρεσία! Το κάνει το πολιτικό σύστημα και μακροημερεύει!
Είναι φανερό ότι ο κ. Βενιζέλος έχει τεράστιο πρόβλημα, Κομματικό, ως Αρχηγός ενός καταρρεύσαντος κόμματος κάτω από τις τεράστιες ευθύνες του, πολιτικό ως ο αρχιτέκτονας πολλών αντισυνταγματικών νόμων με τους οποίους διαλύεται η κοινωνία και η Χώρα και υπαρξιακό, λόγω του αβέβαιου της συνέχισης της πολιτικής του παρουσίας στο νέο πολιτικό σκηνικό το οποία ραγδαία και ερήμην του δημιουργείται!
Σε εμάς τους απλούς πολίτες δεν απομένει παρά να υποστούμε τις λεκτικές του ακρότητες, μέχρις ότου απαλλαγούμε οριστικά από την πολιτική του παρουσία!

http://antiparatheseis1.blogspot.cz/2012/12/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου