Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Λοβέρδος: «Κάναμε στην Υγεία ότι δεν έχει γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια»


Ναι έχεις δίκιο έκανες ότι δεν θα έκανε κανένας έντιμος πολιτικός!!! Οφείλω να σου το αναγνωρίσω και εγώ και όλος ο Ελληνικός λαός, όταν θα έρθει η ώρα θα σου το ανταποδώσουμε κατάλληλα. Απομάκρυνες το σύστημα υγείας από τους μη έχοντες και το παρέδωσες στους έχοντες!!! Αλήθεια ποιος πατριώτης και έντιμος πολιτικός θα το έκανε;; Συγχαρητήρια για το κατόρθωμά σου 5 Ευρώ για κάθε γιατρό άμα πάω στο νοσοκομείο και ας είμαι ασφαλισμένος!!! Πολιτικέ απατεώνα!!!

0 0 Λοβέρδος: «Κάναμε στην Υγεία ότι δεν έχει γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια»
«Ακόμη κι αν πληρωθούν αύριο, ποιος ο λόγος να ταλαιπωρούνται οι πολίτες σήμερα;» τόνισε ο υπουργός Υγείας για τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.
Δριμεία κριτική στη στάση των φαρμακοποιών άσκησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. «Περιμέναμε από τους φαρμακοποιούς να έχουν ήδη σταματήσει τις κινητοποιήσεις τους μετά τις σαφείς διαβεβαιώσεις, που έχουν λάβει για την αποπληρωμή των χρεών του ΟΠΑΔ προς αυτούς. Ακόμη κι αν πληρωθούν αύριο, ποιος ο λόγος να ταλαιπωρούνται οι πολίτες σήμερα;», είπε σε έντονο ύφος, στη διάρκεια σημερινής του συνέντευξης Τύπου, και κατηγόρησε τους εκπροσώπους του κλάδου ότι έχουν στραφεί κατά των πολιτών, καλώντας τους για μία ακόμη φορά να σταματήσουν άμεσα τις κινητοποιήσεις, ακόμη και σήμερα.
Ο κ. Λοβέρδος, φανερά ενοχλημένος από τη στάση των φαρμακοποιών, είπε ότι δέχεται τηλεφωνήματα στο γραφείο του από ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, ή η κατάθλιψη και εκφράζουν την αδυναμία τους να συνεχίσουν τη θεραπεία τους, καθώς πολλές φορές αυτή κοστίζει περισσότερο από τις μηνιαίες τους αποδοχές.
Ενδεικτικά ανέφερε ότι του τηλεφώνησε καρκινοπαθής, ο οποίος του εξήγησε ότι είναι αδύνατο να συνεχίσει τη θεραπεία του, καθώς ο μισθός του είναι 1.200 ευρώ μηνιαίως και η θεραπεία του κοστίζει 1.300.
Ο υπουργός Υγείας, πλαισιωμένος από τους κ. Κουτρουμάνη, Δρέτα, Τιμοσίδη, Δημόπουλο και Σουλιώτη, τόνισε ότι «κάναμε τον ΟΠΑΔ ταμείο για να έχει εισφορές και να μπορεί να αποπληρώνει τα χρέη του, κάναμε στην Υγεία ότι δεν έχει γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια. Αυτό πρέπει να το εκτιμήσουν».
Σε ό,τι αφορά τον τρόπο πληρωμής των φαρμακοποιών από τον ΟΠΑΔ, σημείωσε πως οι φαρμακοποιοί θα πάρουν, μέσα στον Απρίλιο, τα 100 εκατομμύρια ευρώ για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και πως στόχος είναι να πληρώνονται άμεσα, όχι μόνο οι φαρμακοποιοί, αλλά και οι γιατροί.
Όπως έγινε γνωστό από τη συνέντευξη του υπουργού Υγείας, αύριο θα γίνει διευρυμένη σύσκεψη με συμμετοχή εκπροσώπων των υπουργείων Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Άμυνας, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να προωθηθεί άμεσα το πρόγραμμα ψεκασμών για τα κουνούπια, που αφορά όλη τη χώρα, αλλά κυρίως την κεντρική Μακεδονία.
Όπως τόνισε ο γ.γ. του υπουργείου, Αντώνης Δημόπουλος, θα πρέπει άμεσα οι δήμοι να προχωρήσουν στους ψεκασμούς αυτούς για να προλάβουν τα χειρότερα, καθώς μετά τον Απρίλιο θα είναι αργά.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου