Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΓΑΠ: Είχαμε 10 λεπτά να αποφασίσουμε για το μνημόνιο!

Μάλλον ο κύριος Παπανδρέου δεν άκουσε το κομμένο απόσπασμα από την συνέντευξη που είχε δώσει ο Στρος Καν σε γαλλικό Καναλι και έπαιξε ο Λάκης Λαζόπουλος, στο οποίο έλεγε ότι υπήρχαν επί μήνες παρασκηνιακές συνομιλίες ανάμεσα σε Παπανδρέου και ΔΝΤ.
20130613-221721.jpg
Θέλει τώρα ο κύριος Παπανδρέου να μας πείσει ότι σε εκείνη τη σύνοδο τον Απρίλιο του 2010 τον πίεσαν να πάρει απόφαση μέσα σε 10 λεπτά για το αν θα ενταχθεί η χώρα στο μνημόνιο;

Την “αποκάλυψη” έκανε ο Γ. Παπανδρέου σε ομιλία του σε εκδήλωση στο Εδιμβούργο της Σκωτίας (ναι σε αυτή που είχαν μαζευτεί υπογραφές για να του απογορευτει να μιλήσει).
“Παρά την εντολή που λάβαμε όμως για βαθιές μεταρρυθμίσεις, οι αγορές δεν μας εμπιστεύονταν. Το κόστος δανεισμού εκτοξεύτηκε στα ύψη και αντιμετωπίζαμε μία άμεση χρεοκοπία”, είπε. Μήπως ήταν τότε που έβγαινε ο κύριος Παπακωνσταντίνου και μιλούσε για τιτανικούς;
“Φανταστείτε τους εαυτούς σας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες. Εξαιρετικά δύσκολες διαπραγματεύσεις, η πρόοδος είναι εξαιρετικά αργή, η ένταση στα ύψη. Είναι πλέον 2 παρά 10 τα ξημερώματα.
Ένας Πρωθυπουργός φωνάζει
- “Γρήγορα, έχουμε μόνο 10 λεπτά”.
Τον ερωτώ:
- “Γιατί; Έχουμε σοβαρές αποφάσεις να λάβουμε, χρειαζόμαστε χρόνο… “
Ένας άλλος Πρωθυπουργός παρεμβαίνει και λέει:
- “Χρειαζόμαστε μία συμφωνία τώρα. Σε 10 λεπτά ανοίγουν οι αγορές στην Ιαπωνία και θα έχουμε πανωλεθρία στην παγκόσμια οικονομία”.
Σε αυτά τα 10 λεπτά λοιπόν, γρήγορα, ήρθαμε σε συμφωνία”, είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου