Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΡΟΥΖΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕΤΑ ΔΙΣ.


Στο στόχαστρο της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Πόπης Παπανδρέου βρίσκονται τέσσερις τράπεζες, οι οποίες διώκονται για κακουργηματική απιστία. Η δίωξη προέκυψε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του koutipandoras.gr, από την έρευνα για την υπόθεση των Καρούζου – Σκαφτούρα.
Όπως προκύπτει από το σχετικό πόρισμα οι τράπεζες Περαιώς, Millenium, Attica και Εμπορική χορηγούσαν δάνεια στον Καρούζο χωρίς ουσιαστικές εγγυήσεις. Αρκετές φορές δε, τα στοιχεία που έμπαιναν για εγγύηση ήταν ακίνητα με πολεοδομικές παραβάσεις, παραποιήσεις αλλά ακόμη και νομικές εκκρεμότητες. Οι δανειολήπτες, δηλαδή το ζεύγος Καρούζου – Σκαφτούρα δεν παρουσίαζαν καμία τραπεζική φερεγγυότητα, αφού είχαν πάρει δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κατά την οποία μία τράπεζα παραμονές πρωτοχρονιάς ενέκρινε και έδωσε δάνειο τριάντα εκατ. ευρώ. Τα περισσότερα δε από τα δάνεια δίνονταν προκαταβολικά και όχι όπως συνηθίζεται στην τραπεζική αγορά, με την εξέλιξη δηλαδή του έργου.
Οι διώξεις θα προσωποποιηθούν στην ανάκριση, αφού οι τράπεζες έχουν γνωστοποιήσει στην Εισαγγελία ως υπεύθυνους για τα δάνεια δεκάδες άτομα από το στελεχικό τους δυναμικό. Έτσι είναι αδύνατο στην εισαγγελία να προσωποποιήσει τις διώξεις πράγμα το οποίο αναμένεται να κάνει ο ανακριτής.
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου