Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

"Ξηλώνουν" ακριτικές υπηρεσίες!!!!


Το φάσμα της ερήμωσης αντιμετωπίζει όλο και πιο πολύ τελευταία η ύπαιθρος της Ηπείρου, με τα ορεινά κυρίως χωριά της να μετατρέπονται σε… φαντάσματα!

Το θλιβερό όμως αυτό φαινόμενο παρατηρείται πιο έντονα στις ακριτικές περιοχές μας, οι κάτοικοι των οποίων θα έπρεπε, για ευνόητους λόγους, να στηρίζονται έμπρακτα και σταθερά από την ελληνική Πολιτεία, γιατί αυτοί… φυλάσσουν Θερμοπύλες!

Αντί όμως στήριξης, η σημερινή κυβέρνηση φαίνεται να εγκαταλείπει πλέον εντελώς τους Ηπειρώτες ακρίτες, εφαρμόζοντας έναν ιδιότυπο καταστροφικό «Καλλικράτη». Κι αυτό γιατί άρχισε ήδη να «ξηλώνει» δημόσιες δομές που υπάρχουν και λειτουργούν σε ορεινές κωμοπόλεις και μεγάλα χωριά της Ηπείρου, εξυπηρετώντας επί δεκαετίες, βασικές ανάγκες των κατοίκων τους, αλλά και εθνικούς σκοπούς.

Η πρόθεση της κυβέρνησης – επικαλούμενη κυρίως λόγους οικονομίας – να «αποψιλώσει» ουσιαστικά περιοχές όπως η Κόνιτσα, το Μέτσοβο, το Δελβινάκι, οι Φιλιάτες κ.α. από δημόσιες υπηρεσίες, όπως Δ.Ο.Υ, Συνοριακούς Σταθμούς, Τελωνεία, γραφεία του ΙΚΑ, Κτηνιατρεία ακόμη και Στρατόπεδα, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από πλευράς κατοίκων και τοπικών φορέων, που βλέπουν το κράτος να τους εγκαταλείπει αβοήθητους στη μοίρα τους. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι την αντίθεσή τους στην συγκεκριμένη πολιτική πρακτική εκφράζουν ακόμη και κυβερνητικοί βουλευτές, όπως ο Μιχάλης Παντούλας!

ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ Η ΚΟΝΙΤΣΑ.

Το μεγαλύτερο πλήγμα από τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για δραστικές μειώσεις των δημοσίων δομών και υπηρεσιών, αναμένεται να δεχτεί η ακριτική Κόνιτσα. Από τη μία μεριά υπάρχουν βάσιμες φήμες για κατάργηση του ιστορικού 583 Τάγματος Πεζικού, που επί δεκαετίες εδρεύει στην κωμόπολη, ενώ από την άλλη, όλο και πιο πολλές πληροφορίες κάνουν λόγο για κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Κόνιτσας, του τοπικού γραφείου του ΙΚΑ, του Κτηνιατρείου και του Τελωνείου Μέρτζιανης. Δεν χρειάζεται προσπάθεια για να φανταστεί κανείς τι θα σημάνει η αποστέρηση όχι μόνο της Κόνιτσας αλλά και της ευρύτερης περιοχής από όλες αυτές τις υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου