Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ

ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ στους εργαζομένους έδωσε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση που μέχρι πριν από λίγες μέρες δήλωναν κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών. Μόλις πριν από λίγες μέρες η «κυβέρνηση του ψεύδους» ανακοίνωνε ότι δεν θα πληρώσουν άλλο το μάρμαρο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Η οδυνηρή πραγματικότητα όμως την οποία αναδεικνύουμε καθημερινά είναι άλλη. 
ΚΑΘ’ ΥΠΕΡΒΑΣΙΝ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ και κατευθύνσεων της τρόικας, η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά βασιλικότερη του βασιλέως κι εφευρίσκει ως μόνο τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης να βυθίσει ακόμη περισσότερο στη θλίψη τον εργαζόμενο ελληνικό λαό. Την ίδια στιγμή οι πραγματικοί κατέχοντες, που με κανένα τρόπο δεν είναι μισθωτοί, συνεχίζουν ατάραχοι να προγραμματίζουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους και να στέλνουν τα χρήματά τους σε λογαριασμούς του εξωτερικού. 
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ που ονειρεύεται ότι συνεχίζει να διαδίδει σοσιαλιστικά ιδεώδη είναι αυτή που ξεκληρίζει βασικά κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών εγκαταλείποντας τους εργαζομένους στο έλεος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κι επειδή όλοι παροικούν την Ιερουσαλήμ, γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός ότι μόνον μια μικρή δακτυλοδεικτούμενη μειοψηφία θα είναι οι επιχειρηματίες αυτοί που δεν θα τρέξουν να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές γι’ αυτούς διατάξεις. Η κυβέρνηση άνοιξε χθες το δρόμο για μεγάλες μειώσεις μισθών και μαζικές απολύσεις.
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΜΩΣ που εκνευρίζει ακόμη και τους λιγοστούς πλέον καλοπροαίρετους είναι το σκανδιναβικό φλέγμα των συνομιλητών της κυβέρνησης. Ο περιβόητος ανθέλληνας, φίλος της Τουρκίας Ολι Ρεν βρήκε να πει μετά το ξεκλήρισμα ενός λαού ότι κι αυτός χάνει το Σαββατοκύριακο τις προπονήσεις του στο ποδόσφαιρο. Αδιανόητος… ο άνθρωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου