Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ανδρέας Λοβέρδος: Μια εξαιρετική περίπτωση Υπουργού που τα Media τον θέλουν άφθαρτο


Είναι απορίας άξιο, πως ένας πολιτικός, όπως ο κος Α. Λοβέρδος, με συσωρευμένη μπουρδολογία στο ενεργητικό του, αλλά και εξαιρετικά πολιτικά αντικοινωνική συμπεριφορά διατηρείται ή φέρεται ότι διατηρείται σε υψηλά ποσοστά δημοτικότητας, αλλά σίγουρα προστατευόμενο πολιτικό είδος από τα Media.
Να θυμηθούμε μερικά από τα πολιτικά του κατορθώματα;
·  Ο πρώτος πολιτικός που μίλησε για «Γουδή», ο δεύτερος ο Καρατζαφέρης.
·  Ο μοναδικός υπουργός που εξεστόμισε το χυδαίο «Δεν υπάρχει σάλιο» προκειμένου να δικαιολογήσει την ασφαλιστική επιδρομή του.
·  Ο μοναδικός, πρώτος και φυσικά τελευταίος πολιτικός της μεταπολεμικής Ελλάδος, που κονιορτοποίησε το ασφαλιστικό σύστημα της πατρίδας και μείωσε τις συντάξεις πτωχών συνταξιούχων.
·  Ο υπουργός που δήλωσε το πλέον ανήθικο για τους συνταξιούχους «Δεν πεθαίνουν και γρήγορα»
·  Ο πολιτικός που νοιώθοντας ενοχές, αποδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε άστοχη, υπερβολική και λαϊκίστικη αντιπολίτευση.
·  Ο πολιτικός που λοιδώρησε τους Φαρμακοποιούς και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε απείλησε ότι θα γ……… τους γιατρούς.
·  Ο πολιτικός ο οποίος διέλυσε στην κυριολεξία το ΕΣΥ, ενώ διορίζει ….αξιοκρατικά…. διάφορους….τεχνοκράτες στα Νοσοκομεία , Υγειονομικές περιφέρειες κλπ.
·  Ο Υπουργός που υπογράφει συνεχώς διορισμούς γιατρών, ενώ διατείνεται ότι δεν θα προσλάβει άλλους.
·  Ο Υπουργός που επεχείρησε να περάσει λάθρα στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο το 68ο έτος ηλικίας για συνταξιοδότηση των διευθυντών του ΕΣΥ, κάνοντας το χατίρι και νομοθετικό ρουσφέτι στον προσωπικό του γιατρό και φίλο που οσονούπω συνταξιοδοτείται.
·  Ο Υπουργός που κάθε φορά που η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση, υβρίζει, απειλεί και συκοφαντεί τις διάφορες τάξεις της ελληνικής κοινωνίας. Αυτός ο υπουργός λοιπόν απολαμβάνει διαρκή ασυλία από τη μιντιακή προπαγάνδα.
Γιατί άραγε ο κος Λοβέρδος έχει αυτά τα ξεσπάσματα ασυνάρτητης πολιτικής συμπεριφοράς; Θρυλούνται πολλά και οι ερμηνείες είναι περισσότερες από 2.
Μία πρώτη ερμηνεία είναι σύμφωνη με τη λαϊκή ρήση «πές μου ποιους φίλους (και συμβούλους) έχεις να σού πω ποιος είσαι.
Η δεύτερη ερμηνεία και φήμη είναι δηλητηριώδης. Λένε ότι ξεχνά να παίρνει τα χάπια του ή παίρνει ληγμένα ή λάθος χάπια ή η δοσολογία είναι ανεπαρκής ή ότι ο γιατρός δεν είναι καλός.
Η τρίτη ερμηνεία είναι σχετική με την καταγωγή του. Κεφαλλονίτης γαρ…..
Η τέταρτη, είναι ότι βιάζεται να γίνει αρχηγός, όπως ο Βενιζέλος και πέφτει συνεχώς σε λούμπες.
Η πέμπτη και για μένα η επικρατέστερη ερμηνεία είναι ότι ο συμπαθής πολιτικός κος Α. Λοβέρδος, βρίσκεται σε μια εσωτερική ψυχική συγκρουσιακή κατάσταση, γιατί προσπαθεί να προσαρμόσει την πολιτική του διάθεση μεταξύ των κομουνιστικών αρχών που κάποτε πρέσβευε, των πασοκο-σοσιαλιστικών που αργότερα ασπάστηκε και των κάργα νεοφιλελεύθερων αλλά ολοκληρωτικών αρχών που σήμερα πρεσβεύει και υπηρετεί. Είναι βέβαιον ότι τα βράδια δεν κοιμάται καλά ή κοιμάται λίγο. Ίσως βλέπει και εφιάλτες. Ένας τέτοιος εφιάλτης είναι και το «Γουδή». Τον ίδιο εφιάλτη είδε βέβαια και έτερος μνημονιακός , ο κος Καρατζαφέρης, ο οποίος ωστόσο είχε τη ευφυΐα να κάνει διαφορετική διατύπωση.
Εμείς συνιστούμε στον κο  Α. Λοβέρδο ή παραίτηση και αποχώρηση από τον πολιτικό χώρο που υπηρετεί, ή να σταματήσει να ομιλεί τουλάχιστον!!! Ας διαφυλάξει την αξιοπρέπειά του και την ψυχική του ηρεμία.
Amfiaraos   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου