Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ: ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΠΩΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΣΑΜΠΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ;

ΣΕ ΠΟΛYNΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΣΚΟΥΠΑ TOY ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ για όποιον ακόμα είχε αμφιβολίες.

Ο ρόλος της Τρόικας είναι πλέον ξεκάθαρος, επικίνδυνος και καταστροφικός. Οι ντόπιοι αρλεκίνοι των καναλαρχών κάνουν “δωρεά” δημόσιο αγαθό σε ιδιώτες επιχειρηματίες και η Τρόικα δεν λέει κουβέντα!

Ποιά; Η Τρόικα που θέλει να φορολογήσει ακόμα και τον αέρα, που εισηγείται θηριώδη μέτρα κατά του τελευταίου πολίτη, “επιτρέπει” αυτή την διασπάθιση δημόσιου χρήματος, αυτή την κτηνώδη μορφή διαπλοκής όπου πιθανά έσοδα εκατομμυρίων Ευρω ρίχνονται πραξικοπηματικά σε τσέπες “βασικών μετόχων”. Το θέμα πρέπει τώρα να παρει διεθνείς διαστάσεις αφού αποδεικνύεται η εγκληματική δραστηριότητα ενός μηχανισμού που υποτίθεται πως ήρθε να “σώσει την Ελλάδα”. Ενός μηχανισμού που επιτρέπει τον δολοφονικό τριπλασιασμό του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά κλείνει τα μάτια στην εκχώρηση δημόσιας περιουσίας με σκοτεινή, ΕΚΝΟΜΗ διαδικασία χωρίς καν να τηρηθούν τα προσχήματα ενός διαγωνισμού!

Αυτή είναι η χαριστική βολή ακόμα και για τον πλέον καλόπιστο. Όλες οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να αντιδράσουν.

“NΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ” ΤΗΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΜόνο ως δώρο ή ευγενική κυβερνητική χορηγία στους καναλάρχες μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια της συγκυβέρνησης να περάσει σε άσχετο πολυνομοσέδιο – σκούπα του Υπουργείου Υγείας (!) με ένα άρθρο εφτά λέξεων και φυσικά χωρίς διαγωνισμό το χάρισμα των αδειών ψηφιακής μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος.
Με την νομιμοποίηση με κυβερνητική σφραγίδα και με συνοπττικές διαδικασίες των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών, που μέχρι τον περασμένο Αύγουστο εξέπεμπαν παράνομα και με διαρκείς χαριστικές παρατάσεις,η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά ενδίδει στα συμφέροντα της διαπλοκής και των καναλαρχών και οδηγεί την τηλεοπτική πραγματικότητα στην νέα ψηφιακή εποχή όπου όπως φαίνεται η Digea των μεγαλοκαναλαρχών θα έχει το ψηφιακό μονοπώλιο στη χώρα μας.
Η κίνηση αυτή εκτός του ότι οδηγεί σε ακόμα πιο μονόπλευρη έως καθαρά προπαγανδιστική ενημέρωση , παράλληλα αποκλείει οποιονδήποτε νέο “παίχτη” θέλει να εισέλθει στην ολιγοπωλιακή αυτή αγορά που διαμορφώνεται , καταστρατηγόντας μέχρι και την λεγόμενη  έννοια της ελεύθερης αγοράς  και του ανταγωνισμού και στερόντας ακόμα και τα ελάχιστα έσοδα που θα μπορούσε να εξασφαλίσει το κράτος από την εκμετάλλευση των ψηφιακών συχνοτήτων.
XAΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Το κυβερνητικό δώρο ουσιαστικά “νομιμοποιεί” όσα κανάλια εξέπεμπαν από 31-8-13 και καταργεί επί της ουσίας τις τηλεοπτικές άδειες.
Η ευγενική κυβερνητική χορηγία αφορά τους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας ( MEGA, STAR, ANT1, ALPHA , SKAI, APT, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, “E”) αλλά και όσα κανάλια τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας υπάρχουν.
Στην  πράξη σταθμοί που εκπέμπουν δίχως άδεια μέχρι και για 23 χρόνια μπορούν να υπογράψουν νόμιμες συμβάσεις με τους παρόχους δικτύου που θα εκμεταλλευτούν τις ψηφιακές συχνότητες.
ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΕΦΣΥΝΤόσα χρόνια άλλωστε τα ψηφιακά κανάλια λειτουργούσαν σε βάρος του κράτους και των φορολογουμένων καθώς δεν έδιναν ούτε ένα ευρώ για την κατοχή συχνοτήτων. Έτσι εκτός της σαφούς πολιτικής διαπλοκής νομιμοποιείται και μια τεράστια τρύπα εισφοροδιαφυγής.
Η συγκεκριμένη διάταξη που “νομιμοποιεί” ουσιαστικά τα ιδιωτικά κανάλια και καταργεί τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα, οδηγεί ακόμα και τα κανάλια που είχαν για συγκεκριμένο διάστημα άδεια από το ΕΣΡ για ψηφιακή εκπομπή, να έχουν δικαίωμα νόμιμης λειτουργίας για πάντα απλά και μόνο με ένα πιστοποιητικό , ότι ήταν στον αέρα τον περασμένο Αύγουστο.
Η αιτιολόγηση από πλευράς συγκυβέρνησης είναι η συνήθης. Οι διατάξεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας!
Με τον τρόπο αυτό η συγκυβέρνηση ξεπερνά τον σκόπελο των αποφάσεων του ΣτΕ, σύμφωνα με τις οποίες η συνεχής παράταση της νομιμότητας τα τελευταία 8 χρόνια ήταν πλέον αντισυνταγματική και είναι σαφές ότι κλείνει το μάτι στους Έλληνες καναλάρχες.
Εν τω μεταξύ, μέσα στον Οκτώβριο θα ανακοινωθεί η δημοπρασία των ψηφιακών συχνοτήτων από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Με την ΕΡΤ η οποία κατείχε τρία ψηφιακά κανάλια να είναι οριστικά εκτός παιχνιδιού από τις 31-8 , η Digea είναι η επικρατέστερη αν όχι η βέβαιη επιλογή για το ψηφιακό μονοπώλιο.
Η Digea δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η κοινοπραξία των καναλαρχών (Μπόμπολας, Ψυχάρης, Βαρδινογιάννης, Κυριακού , Κοντομηνάς κλπ).
Aξίζει τέλος να επισημανθεί ότι από το 1989 μέχρι σήμερα, αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί τόνιζαν και υπόσχονταν την περίφημη αδειοδότηση που θα βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
23 χρόνια “αναμονής” και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σε άσχετο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας σε ένα άρθρο λίγων λέξεων νομιμοποίησε τα μικρά και μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια εντελώς δωρεάν.
Ελευθεροτυπία, Εφημερίδα των Συντακτών, Iskra.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου