Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

''ΕΦΥΓΕ'' ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ


Το δεύτερο θύμα από τη σύγκρουση των δύο F-16, πάνω από την Κρήτη, θρηνεί η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας.
Τα ξημερώματα της Κυριακής, ο Ιωσήφ Αναστασάκης έχασε τη μάχη για τη ζωή, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ηρακλείου, όπου νοσηλευόταν, με βαριά τραύματα.


Ένας ακόμη ατρόμητος πιλότος, ένας ακόμη "τρελός", άφησε την αεροπορική οικογένεια μετά τον Τάσο. Ένας ακόμη αδελφός μας, πέταξε πιο ψηλά από όλους. Γεια σου Ιωσήφ, ο Θεός πάντα μαζί σου.
Ο Σγος (Ι) Ιωσήφ Αναστασάκης, 35 ετών, ήταν έγγαμος με μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.955 εκ των οποίων οι 1456 ώρες σε F-16.
Ο Σγος (Ι) Αναστάσιος Μπαλατσούκας, 33 ετών, ήταν έγγαμος, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.202 εκ των οποίων οι 580 ώρες σε F-16.
Εμείς σαν φίλοι της οικογένειας της πολεμικής αεροπορίας συλλυπούμαστε τους δικούς τους και προσευχόμαστε για τα αδέλφια μας

Ο πιλότος, ο οποίος καταγόταν από την Γέργερη Ηρακλείου, ήταν παντρεμένος και είχε ένα τρίχρονο κοριτσάκι, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί το απόγευμα της Κυριακής (29/08) , στις 17:30 στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στη Γέργερη.
Το απόγευμα το Σαββάτου(28/08), συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 33χρονο χειριστή F16 Αναστάσιο Μπαλατσούκα, ο οποίος σκοτώθηκε ακαριαία κατά τη σύγκρουση.
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τις συνθήκες της σύγκρουσης των δύο μαχητικών F-16, που σημειώθηκε ανοιχτά της νήσου Χρυσής. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δευτερόλεπτα πριν το τραγικό συμβάν τα αεροσκάφη είχαν εμπλακεί σε εικονική αερομαχία, για προσομοίωση αναχαίτισης σε χαμηλό ύψος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου