Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Πόθεν έσχες;


Γράφει η Ευτυχία Λαμπροπούλου
   Η παραπάνω φράση έχει μεγάλη σημασία στις μέρες μας, αφού κάποιοι πολιτικοί άλλο πρόσωπο παρουσιάζουν προεκλογικά και άλλα βλέπουμε μετεκλογικά. Κάπως έτσι λοιπόν κάποιοι εθνοπατέρες ξεκίνησαν την πολιτική τους καριέρα,  φτωχοί ως παιδιά του λαού με ζιβάγκο και κοτλέ παντελόνια αγωνιζόμενοι να αλλάξουν τον κόσμο στο τέλος όμως  έγιναν πιόνια του ίδιου συστήματος που κάποτε είχαν αντίπαλο.  Κάπως έτσι  τα ζιβάγκο και τα  κοτλέ  αντικαταστάθηκαν από κοστούμια Αρμάνι,  οι μηδενικοί ή πενιχροί λογαριασμοί από αστρονομικά ποσά,  ενώ τη θέση των λίγων τετραγωνικών σπιτιών  πήραν οι πολυτελείς επαύλεις.  Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν  τα στοιχεία που δόθηκαν  πρόσφατα στην δημοσιότητα. Την ίδια ώρα που λαός δεινοπαθεί και προσπαθεί να επιβιώσει με τους πενιχρούς μισθούς.   
  Αφού στην αντίπερα όχθη βλέπουμε έναν λαό δυστυχισμένο, να του κόβουν την σύνταξη, να του μειώνουν το μισθό, να τον αποκαλούν κοπρίτη και κλέφτη, να ισχυρίζονται ότι πρέπει να έχει μόνο ένα εργαζόμενο η κάθε οικογένεια και να πληρώνει για το σπίτι που κατοικείέχει δεν έχει χρήματα.
  Ακούγοντας και βλέποντας κανείς όλα τα παραπάνω μπορεί να πει τελικά γιατί να ψηφίσω ή να ενταχθώ σε κάποιο πολιτικό χώρο; αφού όλοι αυτοί λειτουργούν με γνώμονα το Εγώ και όχι το Εμείς , αφού το μόνο που τους νοιάζει είναι η εξουσία και τα προσωπικά τους οφέλη. Γιατί πολλές φορές προκλητική δεν θεωρείτε η συμπεριφορά κάποιων ακόμη και πολιτευτών οι οποίοι  δεν έχουν κανένα άλλο επάγγελμα και βλέπουν την πολιτική ως μέσο βιοπορισμού; Πόσοι από αυτούς που κατέρχονται στον πολιτικό στίβο έχουν εργαστεί ή εργάζονται παράλληλα με την πολιτική τους καριέρα ; Η απάντηση είναι δυστυχώς λίγοι.  Κατ’  επέκταση θα υπάρξει και άλλο ερώτημα   από την στιγμή που δεν εργάζονται πώς καλύπτουν τα έξοδα των πολιτικών τους γραφείων, τα έξοδα των περιοδειών τους, τα έξοδα τις μεταφοράς τους , τα έξοδα των ατόμων που απασχολούν στα γραφεία τους; Δεν ξέρω αν υπάρχει ή αν υπάρξει ποτέ απάντηση σε αυτό το ερώτημα από τους ίδιους.
  Πάντως καλό είναι να ξέρουμε όχι μόνο για τους βουλευτές αλλά και για τους πολιτευτές από πού προέρχονται τα χρήματα που κατά καιρούς ξοδεύουν, γιατί κανείς δεν προσφέρει στις μέρες μας χρήματα αν δεν εξυπηρετηθούν τα δικά του συμφέροντα και ο νοώ  νοητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου