Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

Ποιός λέει την αλήθεια για τον ΓΑΠ και τη Σύνοδο; Το Βήμα ή οι Financial Times;Καλά την Πελοπόννησο έδειξε χαρακτήρα και δεν την πώλησε!
Μπορεί και να μην την ήθελαν οι …ενδιαφερόμενοι…
Μήπως πώλησε ..κάτι άλλο που δεν ξέρουμε;
Τελικά κάναμε  λάθος τον Οκτώβρη του 2009.
Δεν εκλέξαμε πρωθυπουργό!
Πωλητή εκλέξαμε!
Να ευχόμαστε να μη …σταυρώσει πελάτη!
Πέρα από το αστείο του θέματος, τίθεται όμως και για μιά ακόμα φορά θέμα αξιοπιστίας και του Πρωθυπουργού και του ΒΗΜΑΤος. Γιατί ποιόν πρέπει να πιστέψουμε; Το ΒΗΜΑ και τις “κυβερνητικές πηγές” του που θυμήθηκαν δέκα ημέρες μετά να μας αποκαλύψουν τα μυστικά ντεσού της Συνόδου Κορυφής και να μας πουν ότι ο ΓΑΠ πάλεψε ηρωικά υπερασπιζόμενος ως άλλος … Γέρος του Μωριά  την ….Πελοπόννησο και έτσι επέδρασε  καθοριστικά στην έκβαση της Συνόδου, ή τους Financial Times που στις 21 Ιουλίου διατυμπάνιζαν σε όλον τον κόσμο ότι η Ελλάδα οδηγήθηκε ως πρόβατο στην σφαγή από μια ανίκανη και αμέτοχη κυβέρνηση;
Ιδού τι έγραφαν μεταξύ άλλων οι Financial Times:
“Η Ελλάδα παρατηρούσε από τα παρασκήνιαενώ οι Ευρωπαίοι πολιτικοί και τραπεζίτες προσπαθούσαν να επιτύχουν μια δεύτερη συμφωνία διάσωσηςκαθώς απέτυχε να προσέλθειστις διαπραγματεύσεις με μια δική της πρόταση“;
Η απουσία της Ελλάδας από τις διαβουλεύσεις για την διάρθρωση του δεύτερου πακέτουδιάσωσης της χώρας εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με την δέσμευση της σοσιαλιστικήςκυβέρνησης στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, σημείωναν επίσης τότε οι Financial Times, σε ένα άρθρο καταπέλτη για την ανικανότητα και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου της.
Όπως σημείωνε η εφημερίδα, η τριμελής διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδος, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, εγκατέλειψε τα σχέδια της για την παρουσίαση ενός προγράμματος το οποίο θα απέκλειε μία προσωρινή  χρεοκοπία από την Αθήνα και θα μείωνε το μέγεθος ενός πιθανούς haircut των ελληνικών ομολόγων. « Προσπάθησαν νωρίτερα αυτό το μήνα να καταρτίσουν κάτι, αλλά μετά αποφάσισαν ότι ήταν πολύ αργά… Αντιλήφθηκαν ότι θα έπρεπε να έχει οργανωθεί εδώ και μήνες», δήλωσε μία πηγή που γνωρίζει  τις συζητήσεις στο υπουργείο Οικονομικών.
Άλλη πηγή, η οποία παρακολούθησε τις διαπραγματεύσεις με τους
Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδος δήλωσε: « Λόγω της  έλλειψης ενός συγκεκριμένου σχεδίου, η συμβολή της Ελλάδας δεν ήταν εποικοδομητική… Σε μεγάλο βαθμό αποτελείτο από ενστάσεις».
Η κυβέρνηση έχει επίσης απογοητεύσει ακόμα και τους Έλληνες  τραπεζίτες, οι οποίοι φοβούνται ότι μια επιλεκτική χρεοκοπία θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή τις ελληνικές τράπεζες.
Αυτά έγραφαν οι εγκυρότατοι Fianancial Times και μπορείτε να τα διαβάσετε αναλυτικά σε προηγούμενη ανάρτησή μας
Ιοβόλος Όφις
ΥΓ. Διαβάζοντας πάλι τους Financial Times σε συνδυασμό με όσα γράφει το ΒΗΜΑ μου ήρθε στο μυαλό η εξής σκέψη: Μήπως -κατά βάθος – το ΒΗΜΑ θέλει να μας πει ότι ο ΓΑΠ και όχι ο Βενιζέλος ήταν αυτός που έσωσε την κατάσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου