Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Οι ΠΑΣΟΚοι μας κοροϊδεύουν αδιάντροπα


από το κράξιμο στον Πεταλωτή
Από τη στιγμή που ο Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να μας αδειάσει τη γωνία, παρατηρείται ένα φαινόμενο εντυπωσιακής κωλοτούμπας στις απόψεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Οι υποψήφιοι μνηστήρες για την προεδρία ξαφνικά θυμήθηκαν τους πολίτες, την κοινωνία, πόσο δύσκολα περνά ο κόσμος, τη συγκρότηση ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου και άλλα τέτοια. Αυτονόητα για τον κόσμο, αδιανόητα τα τελευταία δύο χρόνια για το ΠΑΣΟΚ.
Οι ίδιοι πολιτικοί, οι ίδιοι υπουργοί που ήταν ακραιφνείς Μνημονιακοί, που έκαναν το σταυρό τους από ευλάβεια μπροστά στους τροικάνους, που ψήφιζαν απίστευτα μέτρα που καταρράκωσαν την ελληνική κοινωνία, τώρα ξαφνικά άλλαξαν προσωπείο.
Έβαλαν τη μάσκα του φιλολαϊκού, του προστάτη των φτωχών και των αδικημένων, έγιναν ξαφνικά Ρομπέν των φτωχών. Των ίδιων φτωχών που οι ίδιοι έφεραν στην κατάσταση αυτή.
Τρία παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά του πώς σκέφτονται εκεί στο ΠΑΣΟΚ.
Βγήκε σε κάποιο ραδιόφωνο η κ. Αννα Νταλάρα, μέχρι πρότινος υφυπουργός Εργασίας, και άρχισε να μιλά για νέο κοινωνικό συμβόλαιο που πρέπει να υπογραφεί με το ΠΑΣΟΚ. Μα καλά τώρα το θυμήθηκε; Που ήταν τα προηγούμενα χρόνια όταν τα ταμεία κατέρρεαν και ο κόσμος έχανε μισθούς και συντάξεις.
Βγαίνει ο κ. Λοβέρδος, βασικός διεκδικητής της προεδρίας στο ΠΑΣΟΚ γνωστός και ως ο… Βασιλάκης Καϊλας της πολιτικής από τη Βουλή και τι λέει. Ότι αν δεν αναστραφεί το κλίμα στην οικονομία μέχρι το τέλος του 2012 τότε την επόμενη χρονιά θα καταρρεύσει πλήρως το κοινωνικό κράτος. Μα ο ίδιος ως υπουργός Εργασίας και μετά Υγείας συνέβαλε τα μέγιστα στη διάλυση της κοινωνίας. Δε χρειάζεται να περιμένουμε το 2013, ήδη η κοινωνία έχει καταρρεύσει. Ας πάει ο κ. Λοβέρδος στα συσσίτια, στα σχολεία που πεινάνε παιδιά, στα νοσοκομεία που γέμισαν από ασθενείς και άπορους, στους δρόμους που γέμισαν από άστεγους. Μήπως αποτέλεσμα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ δεν είναι κατά κύριο λόγο αυτή η δραματική κατάσταση;
Βγαίνει ο κ. Χρυσοχοϊδης και λέει τα εξής απίστευτα: «Θα είχε γίνει επανάσταση σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης αν είχαν ληφθεί τόσα μέτρα. Δε μπορούμε να πάρουμε άλλα φορολογικά μέτρα”, είπε επίσης σημειώνοντας ότι “το πολιτικό σύστημα κάθεται και παρακολουθεί αδρανές το κράτος – εχθρό του πολίτη να απορροφά ό,τι βρίσκει μπροστά του.
Ποιος τα λέει όλα αυτά; Ο βασικός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου. Ο άνθρωπος που έβλεπε το ΕΣΠΑ να περνά, αυτός που ήταν βασικός υποστηρικτής της πολιτικής του Μνημονίου. Τι άλλαξε, τον τσίμπησε καμιά μύγα;
Φυσικά, η μύγα της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ λες και ο κόσμος τρώει κουτόχορτο.
Για να μη μιλήσουμε φυσικά για τον Ευ. Βενιζέλο που σε λίγο θα βγει και θα φορά φανέλα του Τσε Γκεβάρα και θα μιλά για επανάσταση κατά του Μημονίου.
Τι δείχνουν όλα αυτά τα φαινόμενα; Επιβεβαιώνουν την παθογένεια του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Στην κυβέρνηση είναι όλοι θεσμικοί και όταν γίνονται αντιπολίτευση κατεβαίνουν στο λαό. Οταν έχουν την εξουσία οι πολιτικοί ξεχνούν την κοινωνία κι όταν χάνουν τη θεσούλα τους, γίνονται ξανά ένα με τον κόσμο.
Είναι ένα καλό παράδειγμα προς αποφυγή και για τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος θα κληθεί να κυβερνήσει σε μια δύσκολη στιγμή. Ας προσέξει λοιπόν αυτούς που θα επιλέξει να κυβερνήσουν γιατί πλέον ο κόσμος δεν ξεχνά εύκολα και τα γιαούρτια είναι μια πολύ εύκολη υπόθεση.
Αριστερός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου