Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Βολές Μέρκελ κατά Ρωσίας και Κίνας



Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ξιφούλκησε στη διάρκεια συνέντευξής της, που δημοσιεύεται σήμερα, κατά της Ρωσίας και της Κίνας αναφορικά με τη στάση που τηρούν στη συριακή κρίση, προσάπτοντάς τους ότι αποδυναμώνουν την εξουσία του ΟΗΕ.

«Είναι πολύ λυπηρό που η Ρωσία κι η Κίνα αρνούνται από καιρού να υπάρξει μία κοινή στάση απέναντι στη συριακή σύρραξη. Αυτό αποδυναμώνει σημαντικά τον ρόλο που έχει ο ΟΗΕ σήμερα», δήλωσε η καγκελάριος στη συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα Άουγκσμπουργκερ Αλγκεμάινε.

Η Μέρκελ επανέλαβε από τις ίδιες στήλες πως η χρήση χημικών όπλων στη Συρία «έχει σπάσει ένα ταμπού» και πως «δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες», αποκλείοντας παράλληλα και κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μίας γερμανικής συμμετοχής σε πιθανή ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

«Η Γερμανία δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μία στρατιωτική επέμβαση παρά μόνον εάν υπάρχει εξουσιοδότηση του ΟΗΕ. Κατά συνέπειαν, το θέμα μίας συμμετοχής του Μπούντεσβερ (ΣΣ στρατού) δεν τίθεται επί του παρόντος», επεσήμανε η καγκελάριος, η οποία στις 22 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί ενώπιον των ψηφοφόρων, οι οποίοι θα κρίνουν στις κάλπες εάν θα ανανενώσει την τρίτη της συνεχόμενη κυβερνητική θητεία.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου