Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Γόνοι αστών οι “20άρηδες με τα Καλάσνικοφ”


Όπως  γράφαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, οι συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό και κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατία είναι νεαρά παιδιά, ηλικίας 20-25 ετών, οργισμένα ποιος ξέρει με ποιους και με τι, από καλές οικογένειες που σίγουρα δεν πεινάνε και δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες. Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία τους και όπως αποδεικνύεται ο ένας από αυτούς ήταν ο φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, βασικός μάρτυρας στη δίκη του αστυνόμου Κορκονέα. Πρόκειται για τον Νίκο Ρωμανό, μόλις 20 ετών, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια Νάσιουτζικ.
Αυτό που θα παρατηρήσει κανείς από τις φωτογραφίες είναι δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι έχουν φάει πολύ ξύλο. Το δεύτερο είναι η οργή στο βλέμμα τους. Είναι τρομακτική ειδικά η φωτογραφία του 20χρονου Ρωμανού ο οποίος δείχνει να μισεί όλη την κοινωνία. Και το τονίζουμε ξανά. Δεν ανήκει σε οικογένεια που πεινάει, δεν τρέχει για 400 ευρώ το μήνα. Κι όμως, μισεί όλο τον κόσμο, το δείχνει με την έκφραση του προσώπου του.
Αυτά τα παιδαρέλια, αντί να ψαρεύουν καμιά γκόμενα στα μπαράκια και να προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο με άλλο τρόπο, έπαιζαν με τα Καλάσνικοφ και έκλεβαν τράπεζες.
Σύμφωνα με την Αστυνομία οι συλληφθέντες:
Πρόκειται για τους ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη του Χαράλαμπου και της Γεωργίας, γεν.31-05-1988 στο Αμαρούσιο Αττικής
ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ Ανδρέα – Δημήτριο του Ιωάννη και της Παντελιάς , γεν. 22-11-1989 στο Χολαργό Αττική
ΠΟΛΙΤΗ Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, γεν. 29-12-1991 στον Χολαργό Αττικής
ΡΩΜΑΝΟ Νικόλαο του Γεωργίου και της Παυλίνας – Μαρίας, γεν. 27-01-1993 στην Αθήνα Αττικής
Στην κατοχή των συλληφθέντων ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη και ΠΟΛΙΤΗ Δημήτριου βρέθηκαν πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας.
Συγκεκριμένα βρέθηκε:
1. Το υπ’ αριθ. ΑΑ 003310 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 28-04-2004 από Α.Τ. Καλλιθέας υπό στοιχεία: ΓΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Αναστασίας, γεν. 01-09-1987 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Καλλιθέας Αττικής
2. Tο υπ’ αριθ. ΑΙ 011476 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 02-07-2009 από Τ.Α. Αμπελοκήπων υπό στοιχεία: ΚΑΛΥΒΑΣ Ελευθέριος του Δήμου και της Άννας, γεν. 08-01-1993 στο Χολαργό Αττικής, δημότης Αράχωβας Βοιωτίας, αντίστοιχα.
Σε βάρος του ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη έχουν εκδοθεί Εντάλματα Σύλληψης, για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Ομοίως, σε βάρος του ΠΟΛΙΤΗ Δημητρίου έχουν εκδοθεί Εντάλματα Σύλληψης για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Σε βάρος των τεσσάρων προαναφερομένων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης.
Οι τέσσερις δράστες οδηγήθηκαν το απόγευμα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κοζάνης, και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη. Και οι τέσσερις θα μεταφερθούν απόψε στην Αθήνα, όπου θα εξεταστούν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ αύριο θα οδηγηθούν στον ανακριτή για τις υποθέσεις που κατηγορούνται.
Σχετικά με την εμπλοκή του φίλου του Γρηγορόπουλου ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας εξέδωσε την ακόλουθη γραπτή δήλωση:
“Με πολύ μου λύπη πληροφορήθηκα την εμπλοκή του νεαρού Νικολάου Ρωμανού στην υπόθεση των ληστειών στην Κοζάνη.
Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι θεωρούσα και θεωρώ τόσο την υπόθεση Γρηγορόπουλου – Κορκονέα, όσο και την χθεσινή υπόθεση των ληστειών της Κοζάνης, όπου φέρεται να συμμετέχει ο Νικόλαος Ρωμανός, ανθρώπινες τραγωδίες, όπου τόσο οι δράστες, όσο και τα θύματα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο λεπτομέρειες ενός ανθρωποφάγου συστήματος, που την μια φορά, γιατί έτσι το συμφέρει σε δικαιώνει, και την άλλη επειδή πάλι έτσι το συμφέρει σε κονιορτοποιεί.
Δεν θα πάρω θέση. Εγώ στην υπόθεση Κορκονέα – Γρηγορόπουλου δεν έκανα τίποτα άλλο παρά να βοηθήσω την δικαιοσύνη να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση, πιστεύοντας ότι ο εντολέας μου, αστυνομικός των 600 ευρώ, πατέρας τριών ανηλίκων τέκνων, ηλικίας 2, 4 και 6 ετών, δεν ήταν ένας ψυχρός δολοφόνος, όπως τον είχαν προκαταδικάσει, κορυφαίοι πολιτικοί ταγοί που τότε τα Μ.Μ.Ε τους τιμούσαν και κονιορτοποιούσαν τον εντολέα μου, ενώ σήμερα τα ίδια Μ.Μ.Ε. τους αποκαλούν «προδότες» που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ, αλλά ένας τραγικά άτυχος άνθρωπος.
Την ίδια θέση κρατώ και σήμερα, σεβόμενος την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τον πόνο της οικογένειας του και συμμερίζομαι επίσης τον πόνο και την αγωνία, ολόκληρης της οικογένειας Νάσιουτζικ για την εμπλοκή ενός ευαίσθητου κοινωνικά και συναισθηματικά παιδιού, όπως ο Νίκος Ρωμανός, στην δύνη τέτοιων επιλογών που οδηγού ευαίσθητα και αξιόλογα παιδιά, οι ψυχροί καθοδηγητές τους, οι οποίοι σημειωτέον πάντοτε μένουν στο σκοτάδι.
Με την ίδια φιλοσοφία ζωής που υπερασπίστηκα τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, με την ίδια φιλοσοφία ζωής θα υπερασπιζόμουνα και τον Νικόλαο Ρωμανό”.
www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου