Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ποινική δίωξη κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου


Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου για δύο αδικήματα που αφορούν στην υπόθεση των υποβρυχίων και την παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, καθώς μετά από μυστική ψηφοφορία αποδέχθηκε τη σχετική πρόταση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Συνολικά ψήφισαν 242 βουλευτές και στην κάλπη βρέθηκαν 236 έγκυρα, έξι άκυρα και τέσσερα λευκά. Για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, υπέρ της παραπομπής του κ. Τσοχατζόπουλου ψήφισαν 216, εννέα ψήφισαν κατά, ενώ επτά δήλωσαν «παρών». Για το αδίκημα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, υπέρ ψήφισαν 215, κατά εννέα, ενώ οκτώ δήλωσαν «παρών».

Ετσι, κινούνται οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου. Στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνει η κλήρωση των πέντε μελών ανώτατων δικαστικών λειτουργών που θα απαρτίζουν το Συμβούλιο.

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί για το αν έχουν ή όχι παραγραφεί τα αδικήματα με τα οποία διώκεται ο πρώην υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, αν θα υπάρξει διαχωρισμός τους και αν θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ή στην Τακτική Δικαιοσύνη.

naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου