Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ! Θέλουν να κρατήσουν τον υποδικο Γεωργίου από την πίσω πόρτα!

ελστατ2Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Η ΕΛΣΤΑΤ για μια ακόμα φορά βορά στους όρους των δανειστών για την επιτυχή αξιολόγηση και χρηματοδότηση της χώρας!
Σήμερα που οι δανειστές αναμένουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θέλουν να εξασφαλίσουν ότι η ΕΛΣΤΑΤ θα παραμείνει θύλακάς τους με τον κ. Γεωργίου στην ηγεσία της την επόμενη μέρα. Έτσι ζητούν ως προαπαιτούμενο μεταξύ άλλων, ότι τον Αύγουστο του ’15 που λήγει η θητεία του κ. Γεωργίου, ο νέος Πρόεδρος να μην προταθεί από τον τότε Υπουργό Οικονομικών και να εγκριθεί από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αλλά να προτείνεται από μια «ανεξάρτητη»…επιτροπή που θα συσταθεί και θα απαρτίζεται από έλληνες και ξένους αγνώστου ταυτότητας.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ προβλέπει, ότι οι «ανεξαρτησίες», της επιτροπής που θα δημιουργηθεί, καθώς και της υφιστάμενης ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής της ΕΛΣΤΑΤ για την οποία προαπαιτείται η επέκταση της θητείας της, αλλά και η ανεξαρτησία της ίδιας της ΕΛΣΤΑΤ, «είναι ένας ψευδόκοσμος, όπου η ονομασία τους εξαπατά την έννοια τους», όπως θα έλεγε και ο Γκυ Ντεμπόρ στην κοινωνία του θεάματος.
Η ΕΛΣΤΑΤ σήμερα είναι η μόνη Υπηρεσία του Ελληνικού κράτους που όχι μόνο ελέγχεται (αυτό γίνεται παντού), αλλά διοικείται απευθείας από τους δανειστές.
Για την Κυβέρνηση μαθαίνουμε ότι αυτοί οι προαπαιτούμενοι όροι έγιναν με ευκολία δεκτοί, διαιωνίζοντας έτσι την κρίση ανεξαρτησίας που βρίσκεται η ΕΛΣΤΑΤ από τότε που ο πρωθυπουργός και «καπετάνιος του Τιτανικού» αλλά και ο υπόδικος Υπουργός με το στικάκι της Λα Γκαρντ, τοποθέτησαν εν ενεργεία υπάλληλο του ΔΝΤ στη θέση του Προέδρου της, υπονομεύοντας τον ιδρυτικό της νόμο.
Ο κ. Γεωργίου ως «μισθοφόρος» της τρόικα, έχοντας την πλήρη στήριξή της και λειτουργώντας «υπεράνω» της Κυβέρνησης, δεν υποβάλει τα αιτήματά του ως θα όφειλε στο Κοινοβούλιο, αλλά τα επιβάλει δια μέσου των «αφεντικών» του.
Η ΕΛΣΤΑΤ δεν πρέπει να κατευθύνεται από πολιτικά φρονήματα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχει εξωτερικές παρεμβάσεις στο έργο της, όπως προβλέπει και ο Κώδικας Ορθής Πρακτικής στην αρχή 1.1. Ποιος όμως αφελής σήμερα πιστεύει ότι δεν υπάρχουν εξωτερικές παρεμβάσεις;
Ζητάμε από την Κυβέρνηση, αφού δεν μπορεί να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, τουλάχιστον, να μην υποθηκεύσει το μέλλον της.
Ζητάμε από όλα τα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να τροποποιεί επ’ άπειρον το νομικό πλαίσιο της ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με τις εκάστοτε επιδιώξεις των δανειστών και του εκπροσώπου της στην υπηρεσία μας.
Ζητάμε να επισπευσθούν οι διαδικασίες της Δικαιοσύνης έτσι ώστε η υπόθεση του ελλείμματος 2009 να φτάσει επιτέλους στο ακροατήριο.
Ζητάμε η κυβέρνηση να πάψει να στηρίζει έναν υπόδικο και να τον απομακρύνει από την θέση του, όπως ομόφωνα η ολομέλεια της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, ζήτησε.

Έως τότε η ξεφτίλα συνεχίζεται…

Καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου