Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ: “ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ!!”

ΜΑΛΛΟΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΝΤ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ… ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ.

ΙΔΟΥ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2011!

ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ, ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΙΝΕ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

…ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ! ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΜΗΠΩΣ ΝΙΩΘΕΤΕ ΤΟ ΘΡΟΪΣΜΑ ΤΟΥ ΕΛΙΚΑ; ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΦΥΣΙΚΑ.

Οι πρόσφατες αποφάσεις σε σχέση με την ΕΡΤ ήταν της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κι αν η απόφαση ήταν της τρόικας «προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο μνημονιακός στόχος των 2000 απολύσεων». Είπε χαρακτηριστικά: «Οι προτάσεις διατυπώνονται από την κυβέρνηση και οι πρωτοβουλίες ανήκουν στην κυβέρνηση. Δεν θα κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο για το θέμα».

  Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μεταξύ άλλων στην καθιερωμένη συνέντευξή Τύπου, στα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ διατύπωσε την άποψη ότι η κυβέρνηση και οι δανειστές συμφωνούν στους στόχους του προγράμματος δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, αλλά το ΔΝΤ δεν προσδιορίζει το πως θα υλοποιηθούν οι στόχοι του προγράμματος στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα, σημείωσε.

Το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα υποστηρίζεται από δάνεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και συμπεριλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα, αλλά το ΔΝΤ δεν κάνει “συγκεκριμένες εισηγήσεις” σε σχέση με αποφάσεις που έχουν να κάνουν με κρατικούς οργανισμούς.

Ο Ράις απαντώντας και σε άλλες ερωτήσεις επέμενε ότι για τις “λεπτομέρειες” της πολιτικής (εφαρμογής του προγράμματος) αποφασίζει η ελληνική κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, σε άλλα ερωτήματα, επανέλαβε ότι επιτεύχθηκε “σημαντική πρόοδος” στις συνομιλίες της τρόικας με τις ελληνικές αρχές και ότι για “για να διευκολυνθεί η ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών”, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στο τέλος του τρέχοντος μηνός, προσθέτοντας ότι “δεν σχολιάζουμε την πρόοδο του προγράμματος όσο η αποστολή είναι σε εξέλιξη” και ότι “ακόμη υπάρχουν αρκετά τεχνικά ζητήματα που εξετάζονται”.

Απόκλιση

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου ρωτήθηκε και για την περίπτωση “αποκλίσεων” στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και κατά πόσο μπορούν να εμποδίσουν την επόμενη δόση προς την Ελλάδα. Ο Ράις απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι δεν πρέπει να προεξοφλούνται καταστάσεις. «Ας μη βιαζόμαστε. Ας ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και τότε θα είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα» είπε.

Για το χρέος, ο Ράις τόνισε ότι “αυτή την στιγμή” δεν υπάρχει θέμα συζητήσεων για νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους.

Τέλος, όσον αφορά τη θέση Ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Σόιμπλε, ότι η Ευρώπη να μην χρειάζεται τη συμβολή του ΔΝΤ, ο κ. Ράις ανέφερε ότι οι χώρες ζητούν τη βοήθεια του ΔΝΤ για να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις στις οικονομίες τους για μια βραχυπρόθεσμη περίοδο, συνήθως για τρία χρόνια και ό,τι στην περίπτωση της Ευρωζώνης είναι η πρώτη φορά που δημιουργήθηκε η τρόικα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Ο κ. Ράις υποστήριξε ότι υπάρχει “στενή συνεργασία” του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους. “Δουλέψαμε καλά και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε καλά με την ΕΕ και την ΕΚΤ”, όπως δήλωσε.

Σε ερωτήσεις για την Κύπρο, ο κ. Ράις επιβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ παρέλαβε την επιστολή του προέδρου Αναστασιάδη, λέγοντας ότι θα υπάρξει απάντηση, αλλά δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής, ούτε και για τον χρόνο που θα επιδοθεί, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα “συμφωνημένο μνημόνιο”.

με πληροφορίες ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου