Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

ΠΟΥΤΙΝ: “ΘΑ ΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ….ΚΡΙΜΑΙΑ ΣΤΙΣ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΝΑ ΠΕΡΝΩ…ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΝΑ ΦΟΡΩ”

το τρίχρωμο ρουμπάνι /σύμβολο του Αγίου Γεωργίου
το τρίχρωμο ρουμπάνι /σύμβολο του Αγίου Γεωργίου

Την ώρα που οι εχθροί , αμερικανοί και ουκρανοί προσχεδιάζουν στρατιωτική εισβολή στην Κριμαία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσγειώνεται με το προεδρικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Belbek της Σεβαστούπολης . <!more>

Πραγματοποιεί επίσημη διήμερη επίσκεψη στην Κριμαία (13/14), όπου εμφανίζεται δημόσια να φέρει στο πέτο, το πολεμικό εθνόσημο του Αγίου Γεωργίου που αποτελεί το διακριτικό των αγωνιστών της Νέας Ρωσίας.

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

 Κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης επίσκεψεώς του στην χερσόνησο, συγκάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας που απαρτιζόταν από όλα τα μέλη σε ενημερωτική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του στόλου στη Μαύρη Θάλασσα. Η συνάντηση με τους επιτελάρχες θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του στόλου . Η Σεβαστούπολη είναι το πρώτο μέρος της επίσκεψης στη χερσόνησο .Το Υπουργικό Συμβούλιο, βουλευτές της Δούμα, Πρωθυπουργός και μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας βρίσκονται επίσης εκεί.

Πρόερδος και Πρωθυπουργός με το εθνόσημο του Αη Γιώργη σύμβολο της αντίστασης της Νέας Ρωσίας
Πρόερδος και Πρωθυπουργός με το εθνόσημο του Αη Γιώργη σύμβολο της αντίστασης της Νέας Ρωσίας

Στις 14 θα επισκεφθεί τη Γιάλτα όπου στο ξενοδοχειακό συγκρότημα “Dream” θα γίνει η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον Πρόεδρο της Δούμα, Σεργκέι Naryshkin, τους αρχηγούς όλων των παρατάξεων της Δούμα, τους Υπουργούς, τους βουλευτές . Στη συνέχεια, ο Πούτιν θα επισκεφθεί την Οικοία- Μουσείο του Τσέχοφ και θα συναντηθεί με διανοούμενους , ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων για να συζητήσουν πολιτιστικά θέματα μετά την ενσωμάτωση της Κριμαίας.

  από την ενθουσιώδη υποδοχή του:;”
dimpenews O Poutin φόρεσε στο πέτο το πολεμικό εθνόσημο του Αγίου Γεωργίου, σύμβολο του αγώνα των νεορώσων
dimpenews O Poutin φόρεσε στο πέτο το πολεμικό εθνόσημο του Αγίου Γεωργίου, σύμβολο του αγώνα των νεορώσων

1485552

 Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από τη συνάντησή του με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επισκέφθηκε αρκετές βιομηχανίες και επιχειρήσεις της πόλης,ένα νοσοκομεία και το λιμάνι της Σεβαστούπολης. Στην πόλη από τα μεσάνυχτα υπάρχει οδηγία περιορισμένης κυκλοφορίας. Στο κέντρο της Σεβαστούπολης επιτρέπονται μόνο λεωφορεία και τρόλεϊ. Επίσης εκδόθηκε οδηγία ανεμπόδιστης διέλευσης κίνησηε δυο σκαφών , ενός στον όρμο του λιμανιού και ενός στη βόρεια πλευρά του .

Η ανώτατη διοίκηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε προαναγγείλει ότι στην Κριμαία θα συγκεντρωθεί όλη η ρωσική ηγεσία – πρόεδρος, πρωθυπουργός, υπουργοί και βουλευτές και οι τοπικές αρχές είχαν πάρει όλα τα μέτρα ασφαλείας.
kbkhvkhv

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρόθεση συνάντησης στην Κριμαία, όλης της ανώτατης διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή του ίδιου του Ρώσου Προέδρου. Σχετική δήλωσε έκανε στις 13/08 ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ντάνιελ Lubkovsky:” H Κριμαία έχει παράνομα καταληφθεί .Η ρωσική ηγεσία είναι απαράδεκτη. Αυτή είναι μια σαφής και κατηγορηματική θέση της Ουκρανίας και του Υπουργείου Εξωτερικών, “

Ο Ρώσος εκπρόσωπος Τύπου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η συνάντηση στην Κριμαία σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας πολιτικής εποχής. Ο Επικεφαλής επιτροπής της Δούμας   Leonid Slutsky είπε στο “Echo” ότι αδιαμφισβήτητα ο Πρόεδρος επηρεάζεται από το θέμα της νοτιο-ανατολικής Ουκρανίας, και της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή.

πηγές: ρώσικος και ουκρανικός τύπος


dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου