Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Μπράβο στον Καντάφι - Εν καιρώ πολέμου...μείωσε κατά 25% τις τιμές της βενζίνης! Κι οι δικοί μας εδώ...εν και ρω ειρήνης...1.75 κι' ανεβαίνει...!Το Γενικό Λαϊκό Κογκρέσο (Βουλή) διέταξε τη μείωση σε όλη τη χώρα της τιμής της βενζίνης κίνησης κατά 0,15 δηνάρια (0,12 του δολαρίου). Η απόφαση του καθεστώτος να μειώσει κατά 25% τις τιμές της βενζίνης κίνησης, εν μέσω της λαϊκής εξέγερσης που έχει οδηγήσει στη διακοπή της παραγωγής της χώρας σε πετρέλαιο, έρχεται ενώ ορισμένα διυλιστήρια έχουν ήδη πέσει στα χέρια των εξεγερμένων. Η μείωση τέθηκε σε ισχύ από τις 2 Μαρτίου, προσέθεσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Jana χωρίς να αναφερθεί στους λόγους που οδήγησαν τα υπουργεία Οικονομίας και Βιομηχανίας να προβούν στην ενέργεια αυτή.

Η μείωση των λιβυκών εξαγωγών και οι φόβοι για περαιτέρω κλιμάκωση της βίας έχουν θορυβήσει τις αγορές ενέργειας λόγω της απότομης αύξησης των τιμών στα καύσιμα. 
Η Διεθνής Υπηρεσίας Ενέργειας εκτιμά ότι οι εξαγωγές της Λιβύης σε πετρελαϊκά παράγωγα προϊόντα φτάνουν τα 100 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως και γίνονται κυρίως προς την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου