Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα το '41, βρήκαν μια πόλη άδεια. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και σήμερα...


Γράφει ο Ευαγγελιστριώτης
Οι Γερμανοί υπήρξαν επί τέσσερα χρόνια κατακτητές της Ελλάδος και μαζί τους μας επέβαλαν την Ιταλική και την Βουλγαρική κατοχή.
Αιμάσουσα η Ελλάς τότε υπέμεινε υποδούλωση, ταπείνωση, πίνα, στερήσεις, εξευτελισμό, δολοφονίες, φυλακίσεις, κακουχίες, κλοπές του πλούτου της, εξανδραποδισμό.
Κάποτε οι Γερμανοί ηττημένοι από τους συμμάχους εγκατέλειψαν την Ελλάδα, αφήνοντας πίσω τους ερείπια και μία καθημαγμένη χώρα.
Όλες οι χώρες τότε από τις οποίες πέρασε η μπότα του κατακτητή Γερμανού, μα ΟΛΕΣ, πλήν της «υπερήφανης» Ελλάδος, έλαβαν πολεμικές αποζημιώσεις. Η Ελλάς για λόγους ανεξήγητους μέχρι τώρα δεν έλαβε ούτε δραχμή.
Σήμερα που η καγκελάριος της Γερμανίας, πατά το πόδι της  στην εκ νέου υποδουλωμένη Ελλάδα – υποδουλωμένη από ένα άλλου είδους πολέμου που δεν σταμάτησε ποτέ, του οικονομικού – την επισκέπτεται με ένα και μόνο σκοπό. Να επιβεβαιώσει την αιώνια κατοχή και κυριαρχία.
Θυμηθείτε: Για να περάσει το πιο σκληρό πακέτο μέτρων στους ιθαγενείς θα τους ξεγελάσει με «καθρεφτάκια». Την παραμονή στο ευρώ – την οποία θα πληρώσουμε αδρά - και τίποτε άλλο!
Ο στόχος και ο σκοπός είναι να περάσουν τα μέτρα.!! Για να γίνει η χώρα και ο λαός της ο παρίας της Ευρώπης και ευκολοδήγητος.
 Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα το '41, βρήκαν μια πόλη άδεια. Όλοι είχαν κλειστεί στα σπίτια τους και δεν κυκλοφορούσε ούτε γάτα. Κι αυτή η αντίδραση του Ελληνικού λαού έμεινε στην  ιστορία και μνημονεύεται μέχρι σήμερα.
Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και σήμερα. Μπορούμε λοιπόν  να γυρίσουμε επιδεικτικά  την πλάτη. Να μην κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους.  Ούτε ψυχή, ούτε κουνούπι. Να αδειάσουμε την Αθήνα  και να την μετατρέψουμε, για μια μέρα, σε έρημη πόλη. Τότε θα  την έχουμε εμείς στημένη σε εκείνους  που άλλα θα περιμένουν κι άλλα θα τους έρθουν. Σ’ όλους αυτούς  που, σε κάθε ευκαιρία, χλευάζουν και κριτικάρουν αφ’ υψηλού.  Κι ίσως τότε το μήνυμα να είναι πιο κατανοητό, το χαστούκι πιο ηχηρό και η εικόνα  που θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο να έχει να πει περισσότερα από τα αγριεμένα μπουλούκια και τα συνθήματα. Από την άλλη, ποιος μπορεί να σκεφτεί ψύχραιμα και λογικά τέτοιους καιρούς, ιδίως όταν έχεις τρεφόμενους συνδικαλιστές, κόμματα που επιζητούν την «κακώς εννοούμενη δράση» προς άγρα οπαδών, αλητάμπουρες που οσμίζονται αίμα, δημοσιογραφά καθοδηγούμενα και ανέντιμους πολιτικούς …

Κάποτε πολεμούσαμε για την Πατρίδα. Σήμερα δεν ξέρω….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου