Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

«Σεισμό» θα προκαλέσει η λίστα του ΣΔΟΕ για τον παράνομο πλουτισμό πολιτικών


Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται το οριστικό πόρισμα του ΣΔΟΕ το οποίο αναμένεται να αναταράξει τον πολιτικό κόσμο καθώς έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία που αφορούν παράνομο πλουτισμό και φοροδιαφυγή πολιτικών προσώπων.
Σύμφωνα με το «Έθνος», οι έρευνες του ΣΔΟΕ για διακίνηση μαύρου χρήματος και οικονομικά εγκλήματα από πολιτικούς κρατούνται ως «επτασφράγιστο μυστικό». Ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν εντοπισθεί στοιχεία που καίνε πολιτικά πρόσωπα, τα οποία εμφανίζονται να έχουν καταθέσεις και να ζουν πολυτελέστατη ζωή που υπερβαίνει τα δεδηλωμένα ποσά.
Κυβερνητική πηγή τόνιζε «Είναι νωρίς να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα, καθώς η έρευνα του ΣΔΟΕ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και συνεχώς εμπλουτίζεται από νέα στοιχεία» προσθέτοντας ωστόσο ότι «κάτι μυρίζει άσχημα για κάποιους».
Οι έλεγχοι βρίσκονται στην τελική ευθεία για δεκάδες από τα 130 πρόσωπα για τα οποία έχουν ανοιχθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί ενώ επεκτείνονται και σε συγγενικά τους πρόσωπα αλλά και σε δραστηριότητες εταιρειών όπου μετέχουν είτε οι ίδιοι είτε οι συγγενείς τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη«μαύρη λίστα» του κλιμακίου περιλαμβάνονται 30 πρώην υπουργοί και βουλευτές και 100 στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ πέραν των πολιτικών εκείνων που προκάλεσαν με την οικονομική τους κατάσταση υπάρχουν και πολιτικά πρόσωπα που δεν είχαν εμπλακεί σε τέτοιου είδους υποθέσεις όπως γενικοί γραμματείς και σύμβουλοι υπουργών.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου