Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

De facto ένωση Ρωσίας-Λευκορωσίας: Η ρωσική Αεροπορία πάλι στα σύνορα του ΝΑΤΟ!

Image


Πολύ σύντομα, όπως όλα δείχνουν η Ρωσία θα αποκτήσει και πάλι χερσαία σύνορα σε μεγάλη έκταση (πλην των τριών βαλτικών δημοκρατιών Εσθονίας, Λιθουανίας, Λεττονίας) με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όχι πλέον γιατί υπάρχει κίνδυνος το ΝΑΤΟ να εντάξει την Ουκρανία στους κόλπους του και θα επεκταθεί προς Ανατολάς, αλλά γιατί η Ρωσία είναι έτοιμη να επανενωθεί με την Λευυκορωσία και συνεπως να προχωρήσει αυτή προς δυσμάς!
Τοπρώτο βήμα έγινε σήμερα στην συνάντηση στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας του οικοδεσπότη Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του φιλοξενούμενου του, Λευκορώσου ομολόγου του Αλεξάντερ Λουκασένκο, όπου οι δύο άνδρες συμφώνησαν να αναλάβει άμεσα την από αέρος προστασία της χώρας η ρωσική Αεροπορία, τόσο παραχωρώντας ρωσικά μαχητικά στην Αεροπορία της χώρας, όσο και αναπτύσσοντας στο έδαφος της Λευκορωσίας Μοίρες μαχητικών για την προστασία της!

Το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti μεταδίδει ότι
"Ύστερα απο παράκληση του Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο Βλαντίμιρ Πούτι συμφώνησε η Ρωσία να εξοπλίσει με σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη τα οποία θα περιφρουρούν, από κοινού με την Ρωσία, τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας. Ο Αλεξάντερ Λουκασνένκο, δεν έκρυψε πως ο στόλος των μαχητικών αεροσκαφών της χώρας του είναι απαρχαιωμένος,  για τον λόγο αυτό ο Ρώσος ομόλογος του συμφώνσε  να ξεκινήσει άμεσα από την χώρα του,  η παράδοση νέων αεροσκαφών".
Αυτό που συνέβη, ήταν ακριβώς ο εφιάλτης που ήθελε να αποφύγει το ΝΑΤΟ: Η Ρωσία να προχωρήσει εδαφικά προς δυσμάς και να θέσει άμεσα εντός της ακτίνας του πυροβολικού της ή των μαχητικών αεροσκαφών της - πέρα από τον θύλακα του Καλίνινγκραντ - την ΝΑΤΟϊκή εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας στο πολωνικό έδαφος.
Για τους περισσότερους στρατηγικούς παρατηρητές, ήταν απλά θέμα χρόνου να συμβεί αυτό και όλοι εκφράζουν βεβαιότητα ότι εντός της προεδρίας Λουκασένκο, ο οποίο αποτελεί "μαύρο πρόβατο" για την ΕΕ, θα επέλθει και η οριστική επανένωση των δύο κρατών τα οποία έχουν ίδια γλώσσα, ίδια ήθη και έθιμα και ίδια θρησκεία. Ανήκουν, δηλαδή στο ίδιο έθνος και απλά οι δυτικοί κατάφεραν το 1990 να δημιουργήσουν ένα "μαξιλάρι" μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, απομονώνοντας στα ανατολικά την δεύτερη με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Λευκορωσίας.
Όπως ανέφεραν εν συνεχεία του τηλεγραφήματος του Novosti από την Μόσχα, άμεσα θα διατεθούν περί τα 40 μαχητικά MiG-29 στην Λευκορωσική Αεροπορία τα οποία θα τα επιχειρούν μικτά πληρώματα, αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι θα προωθηθούν στο λευκορωσικό έδαφος και οι πρώτες Μoίρες των Su-35S!
Φέρνοντας και πάλι την ρωσική Αεροπορία στην "καρδιά" της Ευρώπης επάνω στα σύνορα με το ΝΑΤΟ και αποδεικνύοντας ότι τελικά "Η Ρωσία ήταν πολύ μεγάλη για να πεθάνει"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου